Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
"Ha léggel csinálnám akkor olyan hőcsöves tornyokat tennék rá, ventivel. + füldugók"
Nanana! Azért mert "hangosabb" a vizes hűtésnél még nem kell egyből füldugók után kapkodni. Nálam a procchűtő a legcsendesebb a gépben 1000rpm-en üzemel a venti. Ha lerakom a Zafír4830 ventijét passzívba, akkor is alig érzékelhető füllel, hogy megy a venti rajta. Tudom a zaj mindig relatív, de a füldugókat erős túlzásnak érzem.
Persze, ha nekem is vizem lenne lehet más véleményen lennék

Amúgy ezt érdemes kicsit megnézni léghűtő ügyben. 3k-tól már lehet beszerezni őket típustól függően. A gyári hűtőhöz képest mérföldes ugrás hűtőteljesítményben és szvsz. csendességben is.
Mod:
A fenti hűtő (Noctua NH-U12) 1000rpm körüli ventivel IDLE-ben Everest alapján a következő hőfokon tudja tartani egy Q6600-at 1600MHz-en: CPU 25ºC, magok 21/20/20/22 ºC2perc winrar után 2400MHz-en, ami kb. 85%-ra terheli a magokat CPU 33ºC, magok 29/29/29/29 ºC
Egész tűrhető teljesítmény, és kb 20-21 ºC-van a szobában
-
Dops
tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Szerintetek egy ilyen hutő elég lesz? a boltba mondták hogy igen...
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=43504097&pnr=10001&foto=1

-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Pontosan, a kupak hogy lehetne hűvösebb mint a magok? Csináltam egy apró kis trükköt. Vettem hőérzékelőt, egy kis vékony szenzor, odaraktam a kupakhoz, tudod van egy kis rés a kupaknak egy pontján. Oda becsúsztattam amennyire lehet. És h az ott mért hőmérséklet kb mivel volt egyenlő? A kupakéval!

-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nem nem! Sokáig kellene írnom mivel mi a baj és mit álítgass, inkább nézz rá erre + vedd bele a programok közötti kis mintavételi idő eltérést +, hogy nem egyforma Tj.Max-ra álltak be maguktól és rájössz h az igazság nálam van. a G0-ás q6600-nak 90 vagy 100 fok a tj max, attól függ hol nézed, everest alatt 90, ez sztem azért van mert az intel új tj max értékeket adott meg és az everest már ez szerint dolgozik, ez előtt 100 volt ez a szám, e szerint dolgozik a real temp és a core temp, én utóbbiknakk hiszek, mert ha 90-re rakom akkor tudok olyat is h szobahőfok alatt megy a cpu, ami elég érdekes. tudom h zavaros volt sorry
[link]
Még valami, vedd bele, hogy épp fűt a radiátor alig egy méterre a gépemtől!
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ezt én zavartam meg !
[link] -
Dops
tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Hello!
Van egy q6600 as procim de csak 1,6 ghz en mukszik megnéztem cpu z vel.
Ez miért van?? valaki segitsen!
Nemértek annyira hozzá
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Prt Scr lenyomásakor vágólapra kerül a képernyő, ezt utána csak be kell illeszteni paintbe vagy más képszerkibe. Ennyi az egész, egyszer a teknősöm a billentyűzeten mászkálva véletlenül hajtott végre egy ilyen manővert wordben.

-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
megnyomni a printscreen gombot, beilleszteni paintbe, menteni jpg-be vagy png-be.
Ennyi
-
South Velen
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Billentyűzet kitisztítása could be a solution.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Miért nem megy a prscrn?
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nem érdemes cserélni, q6600-ról főleg nem, alig lesz különbség, nomeg fut ki a 775.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ha nem váltasz LGA1366-ra a közeljövőben és nem túl tuningos a Q6600-od és/vagy nagyon melegszik akkor talán érdemes.
-
Larry303
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
a win ben kapcsold ki az automatikus újraindítást...
így lehetőséged lesz látni a gyönyörű BSOD-t és akkor majd jóeséllyel következtethetsz memóriára, vagy magára a memória alrendszerre... -
bim
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
akkor nem az a gond.nekem addig el sem indult a gépem mig a hibás vinyo benne volt...
-
bim
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
nekem egy hete volt pont ugyanilyen gondom!
xp csikok után restart...vinyom szépen meghalt.160-as pata samu.
másik vinyárol bootolás közben meg fagyott.kihuztam a rossz vinyát és minden magjavult.még aznap végleg kifeküdt a vinya.. -
Pubszon
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Kapcsold ki az automatikus ujraindulást, hátha kiderül vmi a hiba okából.
Amugy lehet hogy a memória az oka. -
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Alacsonyabb szorzóval elért azonos CPU freki magasabb rendszerbusz sebességet (FSB) feltételez, tehát az FSB-től függő alkatrészek (pl. RAM, ahogy AirBooms is írta) működéséhez magasabb sávszélességet biztosít a rendszer, ergo gyorsul a konfig.
-
AirBooms
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Jobban ki tudod hajtani a memókat - persze, ha bírják.
-
Gorneck
legenda
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nem értem mit is szeretnél ebből kihozni...

tonyo9: Olvasd el a manual-t...
-
Muréna
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
SLACR feliratot keress

-
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Persze, csak xar úgy használni valamit hogy kicsit csalódtál benne...ezért próbáltam lelket önteni beléd.

-
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Miért kár? Örülj neki inkább hogy tudtál húzni 600mhz-t.Mert a tuning az nem garantált.A 2,4ghz-hez pedig a 3,2 azért nem rossz, valós alkalmazásokban nem fogod észrevenni a különbséget..
Nekem G0 van 3560mhz ketyeg...360mhz jár magasabban mint a tied.Szted érzékelni lehet a különbséget gyorsaságban a tied meg az enyém között?Max. benchmark de az meg annyira ugye nem fontos. 
-
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
A B3 nem mennek sokkal többet 3,2ghz felett.Persze vannak jobb példányok is de a 3,2 átlagos eredmény egy B3-tól.Szvsz 3,2-3,4 között mendegélnek.
-
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Az hogy hangos e relatív.Egy vízhűtéshez mindenképp.Egy szerver szobáhozképest viszont halk.Egyébként meg megszoktam, abszolút nem zavar, jóízűen tudok mellette aludni.
Az áramlat logikus,Elölről szívja be a levegőt és hátra fújja ki.Kép egyenlőre nincs, majd lesz. 
Sajnos csak 1db 12cm Noiseblocker-t tudtam felrakni az Infinity-re(a másikat is felraktam csak máshova) mert a ház hátoldalánál kicsi a hely, ott is van 2 venti.
De ettől az egytől Idle -5 fok lett a proci, 45-ről változott 40-re! -
SimonYana
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Bioszban.
-
zolee0307
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nekem is előfordult, hogyha magasabb volt a ram mhz-e rosszabb időzítéseket állított be a bios, de az a pár mhz ami a memóriákból kihoztam édeskevés. Én is felraktam a legújabb bios-t, de nem történt változás. És nekem az a bajom, hogyha mind a proci, mind a memória tuningolva van egyszerűen a bios egyből safe mode-al indít és visszaáll alapra. Tehát csak a procit tudom húzni (unlinked módban), viszont ilyenkor ha az fsb-re nem egész számot (300, 350, 325 stb) állítok be a ramok lassaban járnak mint 800 mhz. Ha linked módban tuningolok akkor megy a ram is feljebb, meg próbálgattam a fsb:dram arányt is váltogatni, de akkor sem megy. Ráadásul a lapom dual biosos és egy sikertelen tuning után visszateszi a második bios chipben lévő biost a fő bios chipbe.
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ez remek hír.
Toljad neki!

-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nekem valami bugnak tűnik,nemtom a többiek mit mondanak...Esetleg egy új BIOS-t nem tolsz fel?
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
A PCIE freki-t nézd már meg lécci a BIOS-ban hogy nem állítódott-e el 100-ról. Lehet hogy ott van a kutya elásva.
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Jah ok. Mostmá jó.
Csak lol voltam. 
-
Larry303
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
köszi frankón működik....
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Köszi a linket. Sajna ez sem müxik...
És pl egy 3d mark06 cpu pontszámban van különbség? -
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Köszi. Link tökéletes lesz.

-
tlac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
inkább linkeld

-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Hát nem tudom mi lehet az eltérés oka,de sokan inkább a Coretempre esküsznek. Nálam sajna egyik Coretemp se működik vista64 alatt. 32 alatt nem néztem még. Xp alatt ugyanolyan értékeket kapok mint Vista64 alatt.
Ha van rá módod meg időd akkor inkább dobj fel egy xp-t is és az alatt nézd core temp-el.Persze a legjobb valami infrás hőmérő lenne mert a szenzorokban sem lehet bízni sajna,dehát kinek van arra pénze... -
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Szia!
BIOS-ban C1E és EIST-et kapcsold ki! Ezek felelősek az energiagazdálkodásért.
Bár terhelés alatt fel kéne ugrania a szorzónak.
magok -
szacsee
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Te döntessz, de az X38 DQ6 nem rossz a jövőre nézve.
2x X16 PCI-E CF
1 sorban a mosfetek (1 blokkal lehetne hűteni)
PCI-E 2.0 stb, de nézz körbe és mérlegelj, akkor megtalálod a magadnak valót!
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Igen.
-
helkis
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
itt a full cikk, ha érdekel, jól lehúzzták sajna.. bár megmunkálásra kivállót kapott!

-
helkis
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
nem, ez már G0..
Léggel B3-at 3600-on még Gobbi Hilda sem merne járatni! 
-
helkis
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
a blokkot vagy a procit? vagy mindkettőt? pont ezt akartam kérdezni, hogy biztos jól felfekszik?
3200-hoz mennyi fesz kell? 400x8? megéri az a +76Mhz azt a 0,456v-ot??
itt pont van hasonlítás: E6400@3600 1.5v-on cpu-h2oblokk-bench
hát nem a legjobb..
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Értelek. Jobb is így tuningolni,enm kell állandóan bootlogatni.
Ha B3 akkor szerintem nem gáz a hőmérséklet. Kicsit jobban melegszik mint a G0. Erről lehet szó.
Köszi.
CPU-Z valid sikerült,de azon már közel sem stabil. 3950-en még simán megy a 3dmark06. -
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Jó kis blokk az biztos.
Kicsit magasnak tűnnek nekem a hőmérsékletek. Szvsz vagy 10fokkal lehetne kevesebb.
G0 a procid vagy B3? -
helkis
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
tudom nem te voltál, csak rémlik valami téma..

rengeteget droppol a lapod, nincs valami távolkeleti gyógymód rá?
ilyen szempontból nagyonász ez a DQ6, a biosban beállított érték eltér a win-alattitól 0.03v-al, de idle és full között nincs drop!
(igen, csak software.el néztem mielött jönne Soak, szóval biztos van, de a progi nem tudja kimérni a változást.
)milyen blokk van a procin?
-
helkis
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
nem tudom, volt itt egy arc, aki napi 10x megkérdezte ugyanezt, talán már rájött azóta!
lehet irni kellene neki privit 
nálam terhelve ugyanannyi a felülethő, mint a maghő. lehet ez ilyen gigabug..
feltünt, mert eddig majdnem 15-17fok is volt a különgség a két érték között, terhelve is, ill magok között is szokott lenni 10fok eltérés.. most ez jóvel kevesebb:Hőmérsékletek 450*8-on 1.39v.on idle:
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 36 °C (97 °F)
1. CPU / 1. mag 46 °C (115 °F)
1. CPU / 2. mag 47 °C (117 °F)
1. CPU / 3. mag 42 °C (108 °F)
1. CPU / 4. mag 40 °C (104 °F)terhelve 25.5-prime 10perc futás után:
Hőmérsékletek
Alaplap 45 °C (113 °F)
CPU 76 °C (169 °F)
1. CPU / 1. mag 78 °C (172 °F)
1. CPU / 2. mag 75 °C (167 °F)
1. CPU / 3. mag 71 °C (160 °F)
1. CPU / 4. mag 71 °C (160 °F) -
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Mekkora fesz? Mekkora órajel? Látom vízzel hűtöd.
Nálam 51fok a cpu. A magok meg 61-62-62-62.
1,408V, 3600Mhz. -
helkis
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
szvsz vga!

-
bigdigit
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
coretemp vista64 alatt nekem is hibaüzit küld nonstop

ki se tudtam lőni csak resivel
azt hittem már valami virnyák dolgozik 
-
Pietrosz
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Coretemp?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
mondjuk ird csak a számát fel

jugeen:
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
A fogyasztás a frekvenciával egyenesen arányosan, a feszültség pedig négyzetesen hat a teljesítmény felvétel szempontjából!(ha jól tom)
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nekem is olyan van, az jól mér!
-
Gorneck
legenda
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Simán jó sztem...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Hát hogy lényegesen hidegebb-e,azt a gyakorlat mutatja meg. Próba..
Egyébként meg a felesleges fesz emelést elkerüléséhez nemárt egy multiméter,mert én már nem bizok a szoftveres dolgokban... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Mérhető az...
-
Pecc
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Everest szerint is 1.325.[link]
-
Pietrosz
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Coretemp kiírja az alapfeszt.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Hát ezaz alapfesz kérdés kicsit rejtélyes dolog. Mert ugye csak Auto-t tudsz beállitani,de akkor meg ugye az nem alapfesz,hanem amit a lap jónak lát adni neki,szóval...
De asszem valami ilyesmi szokott az lenni amúgy. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
[link]ehun van-e

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
2x ment el. de akkor ezúton asszem hangot is adok az észrevételemnek,hogy nem hogy jobb lenne a ph! az új motorral,hanem még talán ...nos szóval... hát... khmm..rosszabb
mint volt
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
No,akkor most jövök,és korrigálok

Szóval nem kevertem bele az AHCI-t a dologba,hanem Achi-t kevertem bele,vagyis Achill3ust,csak lusta voltam kiirni a nevét,remélem nem haragszik meg
És amúgy is asszem a pencil Vdroop mod-ról volt szó,szoval félre teccett érteni,de no para...
És egyébként amire gondolsz azt is ő csinálta és az egy P5K BIOS ''overclock guide'',amit minnyá előkeresek neked...
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Reinstall winfos!
Holnap Q6600 G0 Gigabyte P35-Ds4 rev1 Overclock teszt!
Ma már elfáradtam a sok szerelésbe..
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ne adj Isten Raptor winyó van a gépben?
-
feka007
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nekem is eléggé meleg Prime95 alatt, de játékban vagy 3dm-ban 68 fok fölé nem megy 3 gigás órajellel, szintén nindzsa. Csak rajta van a cpu-n.

-
Dare2Live
félisten
válasz
Samanbacsii
üzenetére
vista ram fogyasztásával nefoglalkozz, xphez képest valojában ''alig'' eszik egy +kb 170mbvel többet.
A nagy ramfoglalás abbol ered, hogy a gyakran használt dolgokat még akkor is bepakolja ramba ha épp nemfutnak így azok indulása messze sokkal gyorsabb mint xpnél, hameg kella ramhely akkor simán felülirja a nem szükséges dolgokat.
Nekem ez a funkcio egyébként eszement mod bejön photoshop indulás a megszokott 30sec helyett 10sec.
állando hdd zaklatás az viszont idegörlö, hálisten a noti 2.5ös hddje gyak hangtalan mármint egy 3.5ös samu hoz képest.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Az 2giga rammal!

-
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
DE sok egy 1gigán szaladgáló core 2-ön most 1-6% a cpuhasználat mellette egy divx filmet nézek!

-
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nálam 21C szobában most 26-28-27-30C a magok idle-ben!
-
feka007
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy ha Prime95 vagy Orthos alatt 85 fok, akkor játékban 67-71
Meg ugye üresben a speedstep visszavesz az arcból... -
feka007
veterán
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Az kicsit sok Orthossal 85 fok alapfeszen, csak a magok felét teszteli. Prime95-ben azért megnézném, mielőtt így hagynám, hogy nem kúsznak-e feljebb a hőm-ek...
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Milyen is az a lenti konfig? Mintha hiányos lenne egy kicsit!

Amúgy core temp nem működik rendesen vista alatt orthos helyett prime 95 legújabb verzióját használd!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem G0 van 3560mhz ketyeg...360mhz jár magasabban mint a tied.Szted érzékelni lehet a különbséget gyorsaságban a tied meg az enyém között?Max. benchmark de az meg annyira ugye nem fontos. 
Az áramlat logikus,Elölről szívja be a levegőt és hátra fújja ki.Kép egyenlőre nincs, majd lesz.