Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
marses
csendes tag
mi az a VID?
-
KTTech
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Pontosan, és ezért vannak különböző tuningolhatóságúak is. Az ideális ami az ostya legközepén van. Ott nem elképzelhetetlen az a 0,85V-os VID sem, amit az Intel a G0-k kezdőfeszültségének megadott... csak éppen ez soha nem fog kikerülni onnan... de ugyanúgy nem elképzelhetetlen az 1.5V-os VID-ű sem, de az már nagyon nem lenne tuningbarát darab
(mondjuk a VID-től nem függ a tuningolhatóság.. de valószínűbb, hogy egy adott frekit alacsonyabb fesz-el el lehet érni). -
KTTech
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Dehogy... csak éppen ahogy haladnak kifele az ostya széle fele, úgy változnak a procik tulajdonságai. A legjobb a közepén levő, de amíg a gyári értékeknek megfelel, addig símán dobozolják... márpedig valszeg alapórajelen, alapfeszen még a gyári hűtővel sem lenne gond.
-
slett27
addikt
Gorneck23, KTTech : asszem itt a vége a bulinak. 3600MHz, CPU fesz 1,5V BIOS (load 1,424V) és felmegy a maghhőm 92C-ig de legalább stabil. Namost nem fogom prime-olni órákon keresztül ekkora hőmérséklettel.
Vmi nagyon nem klaffol, a hőátadás jó, mert a TT hűtő alja az tűzforró meg az egész bordázat. Az előző Q6600-osom 1.325V VID-es volt, 3600MHz stabil volt ugyanígy 1,5V-al (BIOS) és fél óra prime után 75C-ig ment max a hőmérséklet. Pedig ez a hűtő hűtötte és nem melegedett ennyire. Nem értem, hogy megy a gyártás Inteléknél, de elég érdekesen. 
Amúgy 8xxx CPU-t azért nem merek venni, mert félek kinyírom.

Jah, persze, ismét procsere lesz, addig, amíg nem találok egy ultra brutálisat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KTTech
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Ha le tudod hűteni léggel minek a víz...? nekem fontos, hogy ne 50kg legyen a gépem... néhanap mozgatom is. és 1.55V-nél sem közelíti meg a 80°C-t a maghő (pár óra Prime95 smallFFT után), szóval bőven a határértékek alatt van. Remélem azért a következő példány némileg kevesebb fesszel viszi a 3.6-ot, de csak az áramszámla miatt

-
slett27
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Az 1,5V feletti tuninghoz.
Amúgy kipróbáltam azokat a beállításokat is amiket adtál, ez a kib...ott proci ritka szar lehet, hogy 3700MHz-en is hibázik BIOS 1,5V-al.
Majd ha megjön a Xigmatek Red Scorpion, azzal még adok neki, de nem hiszem hogy akkora különbség lenne a két hűtő között.Komolyan mondom AMD-re váltok !

-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
slett27
üzenetére
Na akkor mondom mert sztem biosban állítottál elfelé valamit..
CPU ratio tökmindegy ..: ízlés szerint módjával.
FSB Strap: Szerintem manual told és a memó órajelét finomhangolhatod a Dram Freq-nél)
FSB Freq: ua. mint a CPU ratio
PCI-E: 100
Dram Freq : ua. mint a CPU ratio-nál leírtak, de fsb strappal babrálhatsz, hogy olyan értéket kapj, ami neked megfelelő.
Dram Command Rate: 2T sztem 1T-ről már le lehet mondani..
Dram Timing: ha nem rippelsz éjjel nappal, akkor 4-4-4-10 is elég bőven, sok kül nincs közte, de nézd meg everestben ha nem hiszed és kevesebb fesszel is megyen ugyanolyan frekinél.CPU Voltage: ízlés és hűtés szerint módjával
CPU PLL: Nálam Auto, de 7/24-ben sztem 1,6 lenne jó, igaz sokan 1,7-el nyomják, de nem akarok hardwer killa lenni..amúgy 1,7-el már eléggé határra lehet húzni a procifeszt (visszamennyé!!!
)
FSB Term: nálam auto
Dram Voltage: amennyit gondolsz, de pl személy szerint 2.3-at csak igen jó hűtés mellett adnék neki..A ramokat meg ne feszeld túl mán...az ST800-nak max 2,25V-ot adnék, de 840 CL4-be elég oda 2,0V is simán..de lehet menne 1,85-el is..
Dram Static Read Controll: Disabled (magasabb memó és fsb frekinél)
Transaction Booster: CPu végét ha nézed, akkor szigoruan Disabled és a Dram Static Read Controll is ugyanúgy, valamint a memót oszd vissza és adj neki laza időzítést, hogy ne a ram kavarjon be a tesztbe.
Ha megvan a proci vége és belötted 7/24-re, akkor tökölhetsz a memóbeállítással és a Transaction Boosterrel is.Viszont ezek mehetnek Enabled-re:
CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIe Spredd Spectrum : DisabledMinnyá írok neked egy jó beállítást, ha benézek a biosomba...

-
slett27
addikt
szacsee : Akkor a tuning BIOS beállítások :
CPU Rato Setting : 9
FSB Strap... : Auto
FSB Frequency : 420
PCIe Frequency : 100
DRAM Frequency : DDR2 841MHz
DRAM Command Rate : Auto
DRAM Timing : 4-4-3-8CPU Voltage : 1,55V
CPU PLL Voltage : 1,7V
FSB Term... : 1,4V
DRAM Voltage : 2,3V
...
...
...
...
CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIe Spredd Spectrum : DisabledCoretemp idle : 51C, 50C, 45C, 46C
Coretemp load (1 perc után) : 90C, 90C, 85C, 85C
A többi auto. Addig sikerült ezzel a beállítással eljutnom ,hogy nem indul újra a gép, hanem kb 1 perc után a 3. mag hibázik prime alatt.
Most vagy nemtudok tuningolni vagy jön a karácsony.

-
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem oan biztos az, mert ha ilyen tápja van, akkro az bezony SR táp...viszont nem tom pontosan nekije ilyen van-e..

-
Gorneck
legenda
válasz
slett27
üzenetére
"Úgy nézem, hogy olyan 3700MHz-en tudom stabilizálni, ami azért furcsa, mert az előző 1.325V-os VID-es Quad-om 3600MHz-is P95 stabil volt." Azt te is tudod, hogy ebben nincs semmi furcsa...alacsony VID nem a világ...
Most vehetsz tápot ombre...
Persze a szokásos kérdés ismét fel fog merülni...vajon az a kevés...?!
Lassan DDR3as konfigod lehetne ami pénzt elkúrtál Q66 projektjeidbe...
-
szacsee
nagyúr
válasz
slett27
üzenetére
Ha nem SR a táp felépítése, akkor kevés sajna, mivel ebből a szempontból az én BS2 500-asom 12V-os ágon 18A-t tud leadni, ami annyit tesz, hogy kb 1,5V-nál adja be a kulcsot..
Csináld azt, hogy keress egy olyan frekit, ami stabil 1,4V-al (ezt bírnia kell) és a frekit hagyd, de a feszen tolj felfelé...pl 1,5V-1,55V-ot, utána prájmolj rá és ha restart, akkor bezony táp leszen, vagy elérted a Tjunction pontot, amin a proci belassul, illetve restartolja a gépet.
Bios beállítást mutisd meg, nekem is P5K-m van, csak régebbi konstrukció, hátha tok segíteni..
-
slett27
addikt
Nah, megnéztem a 1.2375V-os VID-es Q6600-omat mennyire megy, 4.05GHz-en még post-ol a gép, win is elindul, de kékhal. 1,55V BIOS fesz, 9x450. RAM-ok vmi 901 MHz-es 4-4-3-8-ban 2,3V (biztonság képpen). Mondom ,ok, ez nem lesz rossz, kezdtem csökkenteni az FSB-t. Még 9x420-on is P95 alatt restart, kb 1 perc után.
Pedig úgy gondoltam, iylen VID-es procival meglesz a stabil 3,8GHz, de még 3,75GHz-en sem stabil. Coretemp-el olyan 80C körül voltak a magok, de ettől függetlenül mennie kellene na meg a 650W Chieftec a három 12V ágon 16A, 16A, 16A tehát bírnia kellene, illesztés sztem jó, mert ha nem lenne az, akkor 100C> fölé is mennének a maghőmérsékletek Prime alatt, tudom, mert volt ilyen. Ennyire szar lenne ez a proci ? Úgy nézem, hogy olyan 3700MHz-en tudom stabilizálni, ami azért furcsa, mert az előző 1.325V-os VID-es Quad-om 3600MHz-is P95 stabil volt. 
Adtam PLL-nek is 1,7V-ot az sem segített. -
szacsee
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Táp gond lesz ott szerintem..nálam az FSP BS2 500-ban kicseréltem a ventit egy kevésbé pörgősre, mivel a Yate Liong hasonlított már a egy utasszállító hangjára..egy Scythe ment be a helyére és hallásra kb 800-1000-et forog max.
Amikor leterhelem akkor kezdi emelni a fordulatot, de max 1200-ig, a Liong meg akkor már 2400 körül forgott..ergo nem szellőzteti annyira át a tápot ez a venti, de még nem tudtam akkora terhelést adni neki, hogy langyos levegőt fújjon ki.Amúgy ha pl bim-nek vízhűtése van...mint pl nekem, akkor lesheted mikor fúj ki langyos levegőt, mivel a víz a CPU-ról lehúzza a meleget és a környezetének sem adja át, mint légnél.
Uhhogy alúlról nem kap +-ba meleg levegőt, így csak a táp által termlt hőt fújja ki, na meg a gépben levőt, ha van ilyen...mióta vizes lettem nálam ez megszünt létezni..
A feszemeléses újraindulásos buli pedig a táp gyengeségére enged következtetni.
bim: nem tudsz kölcsön tápot kérni valakitől...akinek erősebb van, vagy SR felépítésű...így látnád legalább, hogy mennyi van a prociban és tényleg táphiba-e (ill táp teljesítményprobléma).

-
szacsee
nagyúr
Kevesebb fesszel nem megy?
Tudom a VID-je nem a legjobb, de Westlake oldalát elnézve VID+0,02V-al szoktak menni 3,3-3,4Ghz-n ezek a jószágok..igaz ebből nem kell messzemenő következtetést levonni.
Valakinek megy VID alatt is, valakinek meg csak akkor, ha megkínálja rendesen kakaóval.
-
bim
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
igazábol nem szeretnék ebbe belemenni.ha jol emlékszem soaknak volt az enyémnél erősebb enermaxa és nála is elvérzett.
ettől függetlenül akartam tápot venni.ez csak valamennyire sietteti a dolgot.na nem mintha a napi használatra nem lenne elég a 8x450...
még annyit hogy nem hinném azt hogy 1,4V-ig amit megy P95 stabilan azt most is tudnám lazán használni ez 8x463mhz .és még simán van boot 9x460-on is.superpi 1M
ezekből az adatokbol és a különböző terhelési tesztjeimből kiindulva nem gondolom hogy vége szakad a procimnak 3,7-nél mikor azt 1,4V alatt viszi.nem gondolom hogy ha meg tudom kinálni egy stabil 1,5V-al akkor em jutnék előrébb.de NEM tudom megkinálni nagyobb feszel!!! -
Macka
veterán
válasz
yakuza.tora
üzenetére
El nem adom soha....
-
KTTech
veterán
Szerintem teljesen jó a P95-ös hőmérsékleted, leszámítva, hogy a CPU-d nem egyenletes... ha polír, akkor a CPU érdemli meg
(nekem is ilyen gondom van, szerencsére az ismerős a nagykerből tudott jót hozni, jövő hét végén cserélem). TR polír ebben az esetben nem segít... Ha nem napi 24 órát használsz prime-t, akkor 46-50°C fölé nem nagyon megy a maghő... még játék közben sem 
-
bim
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
sajnos több jel is erre utal.van egy bizonyos orajel aminél ahogy növelem a feszt annál hamarabb ujrindul p95 alatt.több kört futottam már ebben a témában....
ez egy pár éve prescot ready táp ami jo szolgálatot tett eddig és cserére érett.az összesitett 12V-os ágakra egyébként 384W-ot ir ami már nem is olyan nagy szám ha ezt nézzük..tápom -
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
én azért bökezübb voltam a fesz terén.. megküldtem 1.6v fölé. a hütöm is birta az ekkora fesz által keltet hötermelést.. mindez szobahön, persze csak a 3D6 alatt...
ami lefutott az a 3780 mhz 1.6v felett,, erre kaptam 5996 cpu score-t.. a léghütés egy TuniqTower120.
jó mondjuk nemtudom mennyire esik le a drop a teszt alatt, azért azt bele kell vonni az 1.6v-ba.. -
taxi
aktív tag
Bocs a validation link nem mükszik(pedíg erre vagyok a leg büszkébb)-Íme:[link]
-
taxi
aktív tag
Na megcsináltam a teszteket az új hűtővel(TRU-120ext)1:validation
2:3DMark06
És a szomorú valóság:Prime 95
Még egy polírt talán megpróbálok,és utána VÍZ. -
Macka
veterán
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Nálam a G0 3.6 Ghz-n Prime alatt 65 fok... És aktív duál radi, passzív tartályok vannak a rendszerben..

-
-
Scytam
tag
Sziasztok!
Asus Maximus Formula SE alaplapom van és Q6600-as B3-as procim.
Kérdésem az lenne,hogy hogyan lehet ezt a processzort meghúzni KB 3,6 GHZ-re szeretném de jó lenne ha többet is menne.
Hűtéssel nincs gond,mert Thermaltake Bigwater van a lapon és a procin is.
Valaki irja le legyen szives aki ismeri ezt a lapot és procit.

-
bim
veterán
tápom utolso erőforrásait mozgositotta ehhez a 3dmarkhoz.
(vga alaporajelen minőségen.)
csak a proci érdekelt meddig tudom kifeszelni.4G-n már sajnos ez a fesz kevés a démárknak.ujraindul a prociteszt alatt.
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
miért lenne hihetettlen?
-
ashot
tag
http://www.kepfeltoltes.hu/view/080405/737071286n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
es miaz a prime95?
A screenshoton amugy azert olyan magas a procihofok, mert 800rpm-en megy csak a venti
-
ashot
tag
VID : 1,225V
-
ashot
tag
Szasztok,
Szerintetek meddig szabad a fesszel elmenni q6600 eseteben ami meg hosszu tavon is jó?
Most nekem 1,328V t ir a cpuz 3,6Ghz en es stabil a gep. -
Macka
veterán
Ez most off:
-
Calibos
addikt
Összeraktuk a gépet.
GA P35 DS4 / Quad 6600
Gyári hűtő került rá, de ma dé. megvettem a Cm HyperTX2, este felé ki lesz próbálva a HyperTX . Egyébként windowsba 41fok, gyári hűtővel.Azt mondja haver hogy iszonyat gyors a Proci.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Előfordulnak durva különbségek azonos VID-en, én is kiváncsi vagyok
-
slett27
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jövő héten jön a Xigmatek Red Scorpion, azzal akartam megküldeni, de nem tudok addig várni. Kukapon is sokminden múlik, ill. azon, hogy a kupak és a CPU mag közötti gyári pasztázás jó-e.
-
slett27
addikt
Sikerült kicserélnem a Q6600-omat egy másikra, ami 1.2375V VID-es.
4,15GHz-en még volt POST 1,5V BIOS fesszel, 9x460-on. 
Ezt bent melóban néztem, jöönek majd az eredmények jövő héten egy Xigmatek Red Scorpionnal.

-
Macka
veterán
-
Beowulf_78
addikt
Nem gondolotam meg magam.
Miért tettem volna? Elvileg 3-4db E8400-et is lesz lehetőségem megnézni, lehet már ma délután.Majd utána dől el hogy mi lesz a Quad sorsa.A vevő tudja hogy milyen cipőben járok, és azt is tudja hogy 2 szék közül nem fogok a földre huppanni.
Még mindig kitartok a mellett hogy jó a wolfi arra amire én használom a gépet, de hogy lesz e a 8xx FPO között tuningosabb darab, az még kérdéses.
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
ha mégsem adod el a procidat, mert ugye meggondoltad magadat...
ilyenkor mit mondasz szegény vevönek..? azt hogy meggondoltad magadat
mert ugye megegyeztetek,, most akkor jól átvered szegényt..
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vmi nagyon nem klaffol, a hőátadás jó, mert a TT hűtő alja az tűzforró meg az egész bordázat. Az előző Q6600-osom 1.325V VID-es volt, 3600MHz stabil volt ugyanígy 1,5V-al (BIOS) és fél óra prime után 75C-ig ment max a hőmérséklet. Pedig ez a hűtő hűtötte és nem melegedett ennyire. Nem értem, hogy megy a gyártás Inteléknél, de elég érdekesen.

), aztán nem fog tudni nemet mondani, mert nem nekem köll.. 
Lehet hogy ide már víz kellene.

Még egy polírt talán megpróbálok,és utána VÍZ.