- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Basszátok meg, megjöttek a motyóim (Thermalright hűtő, meg a ventik..). Már elnézést, de hót álmosan kitántorgok a csengetésre. Az ajtóban egy 2 méter 5 centis csávó áll(én 191 vagyok és zokon veszem, ha valaki magasabb nálam) és mondja, hogy megjött a csomagom. Mondom, miféle csomag? (úgy volt, hogy a jövő hét csütörtökön szállítják ki...) Azt ő nem tudja, de kér 27k-t. Mondom, viccel...mondja nem nagyon. Megnézem a csomagot (huzakodtunk rajta kicsit, mert nem volt hajlandó kiengedni a kezéből), akkor esik le, mi ez, de még nem voltam ébren teljesen (amíg meg nem ittam 3 doboz HELL-t).
Fizettem, aztán útjára engedtem. Most itt vagyoka cuccal, de nem nagyon van kedvem összeszerelni. . Lehet, majd holnap...na...azt hiszem ballábbal keltem. 2 órát aludtam kábé..
-
prmcsk
addikt
Én nem is igazán a cpu-z feszmérésében látom ennek az egész tuningtáblázatnak a "rákfenéjét", mert mit nyerhet valaki a tévedésből ? Pár század voltot ? A hűtéssel sokkal nagyobb a nyereség, ezért gondolom, ha külön lenne választva mondjuk mobilitás szempontjából a táblázat, sokkal reálisabb lenne ez az egész. Mit gondolok mobilitáson ? Ha valakinek csak annyi a dolga két hely és mérés között, hogy kihúzza a tartozékokat hátul ( fél perc ) és bárhol összedugja ugyanennyi idő alatt, és szobahőn már reprodukálja is a linkelt eredményét.
Ha nem így van akkor soak is felteheti a kompiját a gépre és csinálhat olyan eredményeket, amilyet akar, de ez életszerű ? Hiába mondaná azt, hogy 24/7-ben így használja a rendszerét, mert szerintem nem ez az alapérv egy proci "jóságának" megitélésekor. -
westlake
félisten
ujonc vagy, de ez nem ment fel a szabalyok betartasa alol.. az itt feltett ket kerdesednek megvannak a sajat topikjaik.. esetleg probalkozz ott..
mod: oke, csak az egyik kerdesednek van mashol a helye.. egyebkent mi az a quad go? en nem tudok ilyen intel cpu-rol
mod2: jaaaa, hogy az g0 akart lenni.. sorry -
MiB
tag
Kinek van P35-DQ6-os lapja, plz priviben irjatok meg. Köszi!
-
MiB
tag
Egy Quad Go-s procinak mennyinek kéne lenni a alap hőmérsékletének, venti auton szal nem maxon.
-
westlake
félisten
felesleges lenne egy keppel foglalkozni.. mivel majdnem mindegyik lap tervezese mas, nem lehet egy azonos pontot talalni.. mindegyik lapon meg kellene keresni azt a meropontot, ami a legkozelebb all a valosaghoz.. bar szerintem ez mar felesleges.. a hc juzerek kb. 1/3-a all neki multimeterrel meregetni a feszt, mert kivancsi, hogy valojaban mennyi feszt kap a procija.. persze, hogy azonos lapok kozott nincs elteres, hiszen azonos a tervezes.. a giga lapoknal levo ovc nem kiktathato, de tudomasom szerint a p35-osos kapok ota mar nem alkalmazzak..
#9279: akkor hogy lehet, meg nem szerepelsz a listamon?
#9281: erre most mit irjak?kivitelezheto lenne, csak kerdes, hogy megerne-e.. biztos, hogy nehany embernek tetszene, de aki hc-nek tarja magat, az amugy sem szeret mast kovetn.. a "kaosz" ugyanugy megmaradna
az a baj, hogy egy lap valodi lelkivilagat nem lehet letesztelni (kimerni) egy este alatt.. ahhoz sokkal tobb ido szukseges..
-
helkis
veterán
ja az az, csak valamiért controllt írtam
azt tudnám csak elfogadni hiteles eredménynek/listának ezekután, ha pl. West nyitna egy bemérőműhelyet és ott egy adott rendszerben. (minden megegyezik) sorba le lennének mérve a procik/feszek ill a tuningpotenciálok, szvsz a jelenlegi listához képest eltérő sorrendet kapnánk.. ha mindenki otthon méreget, akkor abból csak káosz lesz! -
westlake
félisten
de gaz, hogy csak kompival viszi a procid a 1.46 volton a 4.0ghz-et
#9273: sajno ez a helyzet.. raadasul a gigabyte x38-dq6-nal eszrevettem azt is, hogy ha megemelem az eszaki hid es az fsb feszultseget, akkor a cpu megkevesebb feszt kap, mint addig.. szoval tenyleg eleg bonyolult.. ezert jo, ha valaki midig kimeri egy lapon a valos feszultsegeket.. szerencsere eleg egy lapon kimerni -
Superman
nagyúr
-
Superman
nagyúr
válasz
Szatesz #9267 üzenetére
Nézd az adatlapomat.
Zalman CNPS 9700-as van rajta. Alapból 43 fokos 1.4Volton. Már mindent megpróbáltam, de ez a hűtő nem vált be. Legalábbis nekem erre a rendszerre.
Kérdés: 500-as FSb esetén, egy ideig fut a Prime, aztán lefagy. Nem újraindul a gép (ami kevés Vcore feszültséget jelez), hanem lefagy minden, csak a reset segít. Ez mitől lehet?
-
Superman
nagyúr
Én is bepróbálozom majd, ha, január 3.-án megjönnek a motyóim, egy Thermalright Ultra 120 Extreme és két Scythe S-FLEX ventilátor. Addig is hetes szorzóval eddig jutottam, mert feszt 1.4Volttól többet nem tudok adni neki a melegedés miatt:
-
Soak
veterán
Végre kapott rendes lapot a segge alá a quad
... elég durva ,hogy mennyit számit ... 1,46V 4050mhz wPrime passed ... 1,43V 3800 3Dmark stabil .... nem olyan durva számok ,de egyelőre eléggé meghökkentenek
-
westlake
félisten
sajnos megint szembesulnom kell azzal, hogy a cpu-z (es sajnos a tobbi progi is nagyon sokat teved, de ez termeszetesen NEM a progik hibaja).. pl. itt ez az eredmeny, ahol valojaban a proci 1.502 voltot kap.. ahogy nezem, meg mindig a digitalis pwm-el ellatott lapok feszeit irjak ki a legmegbizhatobban a progik.. egyebkent a legjobb modszer a fesz multimeterrel valo kimerese (bar eleg komplikalt)
-
_ak_
addikt
V droppot mivel nézitek? CPU-z? Nekem egy 0.04-0.05ös vdrop van a cpuzben, de ez állandó, függetlenül attól, h full load vagy idle, pedig mindenhol azt olvasom, h ez változik a terheléstől függően.
-
westlake
félisten
bibii
-
Attila444
aktív tag
válasz
Szatesz #9241 üzenetére
Én CM Hyper TX-et akartam venni, ami kb annyit tud, mint az asus silent knight. Aztán kérdezősködtem egy kicsit a Milyen cpu hűtőt vegyek? topicban és ott mondták, hogy a Q6600-hoz inkább TT Big Typhoon 120 VX-et vegyek, ha tuningolni is szeretnék. És nem is drága, 10k körül van.
-
Szatesz
őstag
Van egy teszt....Amin az asus silent knight a legjobb.. a léghutesek kozott...De igen van az asus silent knight 2 ami nekem is van ez annyiba jobb hogy nem 2200 as fordula t a max hanem 2300 as és nem midnig 100% on megy hanem allitja magát automatikusan..Nekem is asus silent knight 2 van szentem elég jo nekem is ez lessz a q6600 asomon...[link]
-
XaraX
addikt
Fan mate egy eloszró,amit kapsz a hűtőhöz.Molex csatira tudod dugni,abból csinál 4 venticsatlakozót.
2 fekete,2 fehér.Ha jól emlékszem,a fehéren 7v-ot ad a ventinek,feketén pedig 12v-ot.
Nem ismerem az asus hűtőjét,de ha van hozzá szabályzó vagy potméter,akkor természetesen lehet.
Ha nincs,akkor a lappal esetleg hőmérséklet fügvényében automatikusan,vagy szerzel hozzá szabályzót.
3. kérdésedre ugyancsak nem tudom a választ.,egyik hűtőhöz se volt szerencsém. -
Hello mindenki. Aki tud segítsen, Ezekre keresem a választ:- a Zalman hűtőknél mi az a fan mate. ez valami kiegészítő dolog, vagy ez egy program? azt tudom, hogy ezzel lehet szabályozni a fordulatot. De hogyan? A másik, az asus silent knight-nál lehet állítani a fordulatot , vagy nem? ha igen akkor hogyan? és még egy kérdés. a q6600-ra melyik megfelelőbb: zalman 9700 led, vagy zalman 9700nt, vagy asus silent knight II.Köszi!
-
XaraX
addikt
472 fsb mellett 1:1-ben a ramok 944-et mennek,ez nyilvánvaló.
Ha 1:1.2 arányt állítasz,akkor kb 1132 lesz a ram sebesség.
1:1.25 esetén pedig már 1180,mindkettő közel áll az 1066-hoz,kicsit alatta,kicsit fölötte.
Spd az idözítésekért felelős a biosban,ha nem nyúlsz hozzá,a gyári időzítésekkel fog menni. -
_ak_
addikt
Most itt vannak Locsi beáálításai. 7clock 472es (h ne értsem félre megint a dolgokat ezért inkább a manual idézem ^^) hsot frequency.Ugye ilyen beállítások mellet megugrik amemory frequency, ami tapasztalatból, ha már 1200 álam = egyenlő kékhallállal. ezért kéne a system memory multiplier-rel (ez az amit sdpnek hívtam, egyszerűen azért mert a biosban is úgy van) addig szórakozni, amíg az leginkább meg nem közelítit az 1066-ot (mert olyan ramjaim vannak), Ebben nálam mi a fatális tévedés? Mert h én vmiről lemaradtam az biztos.
-
MiB
tag
És hűtőt érdemesebb lenne kicserélni egy thermalright ultra 120 extreme-re, polírozást mivel kell csinálni és a procit és a hűtő blokját is le kell csiszolni?
-
Anthony28
őstag
Ez így ebben a formában nem pontos.
SPD beállítást használva olvassa ki az alaplap a gyárilag beégetett információkat és ennek megfelelően működteti a ramokat, amibe természetesen a gyári frekin kívül beletartozik a feszültség érték,és az időzítések is.Ez általában nem jelenti a leggyorsabb beállítást, inkább csak a gyártó által ajánlott.Ez az SPD.... -
MiB
tag
A köv konfigbol mit lehet kihozni szerintetek leghűtéssel:
Alaplap: P35-DQ6
Proci: Q6600 Kentsfield GO, FPO:L731A
Ram: Supertalant 800 4-4-3-8, 4x1 giga
Táp: Corsair 550VX
Vid: 8800 GT
Proci hűtő: Scythe Ninja Plus Revision Bezenkívül 2 vinyó
Szal a kérdésem hogy a táp elég lesz e ennek a konfignak, a mem szempontjából nem rossz e hogy 4szer 1 giga van, procit és venti alját is le kell polírozni és ha igen mivel?
-
Locsi
senior tag
Ez jó beállítás, vagy vegyek vissza az FSB-ből?
-
_ak_
addikt
Nahh asszem kb nyithatnék egy 'Azthittemtudommiazatuning' topicot, ahol 1. hszben azt kérdezem meg, h miaz a cpu? Gyökér ecs lapban p4et tunigolgattam 2.6os ment szépen 3.1-3.2 én meg boldogan pislogtam, de most... a p35 topikban lemásoltam a beállításoka ezer cl4 3.2ghz és azok mennek szépen. utána megpróbáltam emelnia hzeket, de a vista be sem bootol, pedgi cl5be vissza cpunak .138xxx fesz... most komolyan én utána olvasok a dolgoknak, csak akkor legalább azt mondja meg valaki, h hol induljak el, nem vok én sík hülye csak most annyi új stuffot látok, h az se tom, h mi micsoda
-
-
XaraX
addikt
Próbáltam...
Kapot egy 6 centis ventit sufnituningos szereleéssel,némileg javult.
Aztán,amikor lecseréltem az infinity-t,utánna jutott eszembe a tápot lerakni a ház aljába,és fönntröl egy 12 centis ventivel fujatni a bordát.
Ez komoly hőmérséklet csökkenést okozott,viszont a Typhoon egymagában is képes megfelelő hőmérsékleten tartani.
Hm,akkor eXtreme,azt mondod? -
XaraX
addikt
A lap droopol némileg,elvileg a fesz annyi,kb egyformát mutat az everest és a cpu-z is.
Franc egye meg,megint cserélhetek hűtőt,nincs egy hetes ez se.
Már a ventit is kicseréltem a Typhoon-on egy noctua-ra,de nem sokat javult a hőmérsékelet,csak a halkabb lett a TT ventijénél.
VAgy az abit bolond,és hülyeségeket mér.. -
gyurczy
őstag
válasz
Szatesz #9204 üzenetére
Format ?
Konkrétan miket akarsz törölni? Registry takarítás kéne, vagy ideiglenes internetes file-ok, ilyesmi? Registry takarításra van pár free progi, a többit pedig manuálisan érdemes, általában pár kupacra rámolja az XP a cuccokat, Vista-t nem ismerem, de gondolom ott is ilyesmi a helyzet.
-
Szatesz
őstag
monjatok mar egy olyan progit ami kicsit megtisztitja a rendszeremet es kitorli a felesleges fileokat.. .....
-
XaraX
addikt
Hogy most már on is legyek..
Quad
Nem tudom,hogy a lap mér butaságokat,de a hőmérsékletek nálam így alakulnak.
Ez még Infinity-vel volt,azóta került rá egy Big Typhoon.
A PWM jelentősen javult,a provci hőmérséklet viszont maradt ennyi.
Ezek a maghőmérsékletek nem magassak ilyen fesz mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest