- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
Azért még van mit behozni.....
Vízzel hűtöm, de a radi a gépben, a gép meg a
meleg szobában van...4,0Ghz prime stabil 4,23Ghz superpi32MAlulfeszelésnél és végteljesítményben nem mindegy a procira jutó hűtőközeg hőfoka.
-
WiZARD
addikt
na 10 perce primeolok 3,9 ghz @ 1,392V
viszont a sz*r geil rammal jól megsz*pattam magam. az egyik kit 840 cl5-ben sem megy már
a másik az most 870 4-4-4-12 megy... -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem a proci melegebb té!
Hanem az alaplap. Nézd meg hogy mennyire melegszenek a kondik,tekercsek a proci foglalat környékén,ha primeozod...
Bár valószinü léghűtéssel kevésbé,mert oda is kavar a proci hűtője,de azért szerintem érezhető lesz.
Már persze ha nem vagy úgy beköltözve valami házba, hogy nem tudsz odanyúlni... -
DewiL
senior tag
-
DewiL
senior tag
az hogy hány fázisos a proci táp ellátása konkrétan milyen hatása van
jó azt tudom stbilabb meg minéltöbb fázis annál jobb de ennél konkrétabban érdekelne...
pl az én 4fázisos lapom mivel rosszabb mint egy 6fázisos(azon kívül hogy 2fázissal kevesebb)
-
Pietrosz
addikt
válasz
Robi_73 #8370 üzenetére
Annyira nem sok az:
Számolgattam kicsit, mi lenne, ha 3,2 helyett 3,5-ön járatnám a procit.
4 hónappal számoltam, 24/7 és 31 napos hónapok.
idleben: 2553 Ft a különbség
p95-öt futtatva: 7660 Ft
játék: 3365 FtDe ezek tényleg szélsőséges értékek, nyilván nem fogok 4 hónapig folyamatosan primeolni, vagy játszani.
Mivel egy proci csere minimum 5k bukás lenne most, így azt hiszem semmi értelme a cserének . (És arra sincs garancia, hogy találok olyan procit ami jól megy)
Ez a helyzet
Szóval?
(Amúgy játékra, főleg CS: Source, és videó kódolásra használom a gépet, nameg netezés és letöltés.) -
prmcsk
addikt
válasz
westlake #8354 üzenetére
Hogy csak a CPU teljesítményét mérd, elviekben teljesen szét kéne "gányolnod" az alaplap procitáp részét. Egy laborban valszeg bevállalja valami fanatikus, én nem.....
Az átlagos konfigomban szerintem közelebb jutok egy Q6600 valós fogyasztásához, mert a mérésekbe semmi extra fogyasztó nem kavar be, ezért mérvadóbb, hogy "csak" a proci igényét mérem.
Konfig....1 vinya...1 DVD író...Q6600 proci...X300 VGA...1 TV tuner zsuga...
1 Wlan, PCI...5db. 12cm.-es venti...
Ezek tudatában visszafelé kell levonni, hogy mi-mit fogyaszthat az össz.-ből. -
Pietrosz
addikt
1,44V idle 1,39V load az mennyire sok vagy kevés egy Q6600 G0-ának 24/7-re?
-
^Boss
őstag
micsoda eredmenyek
-
WiZARD
addikt
na megállítottam prime95-öt. 8 óra 11 percet ment hibátlanul a prime small fft 1,264V mellett. asszem jónak mondható
ha már szóba hoztátok proci hőmérsékletet. mennyit számít szerintetek, hogy 35 vagy 55 fok a proci?
(lehet hogy ha lesz erőm/időm akkor a radiátoron a ventiket kilövöm és megnézem melegebb vízzel mi van)de jó hogy eladtam a ramom és a mostani csodás geil rohadtul nemmegy... nem tudom meddig fogja bírni...
-
westlake
félisten
magyarul te is a tap "mogott" mertel.. ezzel csak az a baj, hogy akarmit csinal pl az oprendszer (dolgozik a vinyo), maris bezavar a meresbe.. egyebkent nem is ertettem, hogy mik azok az egy amperes ertekek... neked nem is ertekeket kellett volna kiirnod, hanem csak eltereseket
en azon gondolkoztam, hogy elvagom a tap 20 pines csatijanak a 12 voltos agat es oda kotom be a multimetert.. persze le kell huzni a ventiket.. mondjuk nem tudom, hogy a pci, pci-e, ddr melyik agrol nyeli a feszt..
-
Oliverda
félisten
LÁMA ON
Valaki meg tudná mondani hogy hogyan kell rávenni az Orthos-t hogy mind a négy magot meghajtsa? Próbáltam affinitást is állítani, de nem sokat ért... Előre is köszi!
LÁMA OFF
-
prmcsk
addikt
HaRdCoRe, helkis..... Nem véletlen, amit írtam, a proci hőfokra utaltam, én is...
-
helkis
veterán
egyetértek, szerintem is az életszerü megoldásokra kellene ráfeküdni (24/7, úgyis mindenki úgy állítja be, hogy menjen is, de ne fogyasszon túl sokat..), ill egy max mennyit megy primestabilan (1h small-fft legalább) mindegyhányvolton.. további adatok lehetnek: szobahő, maghő, feszek: bios-idle-full, alaplap (rev-el együtt, esetleg fázisok száma, ne kelljen keresgetni..), táp, hűtés, fpo, vid, polír/nempolír, aki teheti felvett teljesítményt is írhat..
-
prmcsk
addikt
Ja és mégegy......
Valaki határozza már meg egy "táblázat" kritériumait is, hogy miről is és milyen feltételekkel is zajlik, bármi ? Ha alapfeszen a legjobbra megyünk, akkor mi az
alapfesz ? Bizonyos szorzó minél kisebb fesszel történő elérésére ? A max. prime stabilitásra ? A prime-ban ugye Small FFT futtatunk ?És a legfontosabb: Ki hol és milyen körülmények között éri el az eredményeit ?
Az életszerű az, amit én teszek. Ülök a lakásban, a 22 fokban és egy vízhűtéses géppel érem el dolgaim. Ha holnap egy kompresszorral le, vagy felmegyek bármilyen eredményre az mennyire mérvadó, a nagy átlagkörülményt tekintve ? Mert ha ez arról szól, hogy
"terasztuningra" kell kijárnom egy jobb eredményért, én nem teszem..... -
Sárpac
nagyúr
De bírom 2-3hónapja mikor a qudaomat vettem mindenki fikázott Sárpac a vid nem számít értsd meg, semmit sem az csak a conroe-nál volt jelentős tuningban ma már meg mindenki az alacsony vides procikat hajtja quadban is.. LOL!
Nekem L719B-m van nem cserélem mert nem nyernék túl sokat 3200 1.2V-hoz képest.
Nincs lepolírozva és garis is jó sokáig!Yorkfieldemet várom azt az egy szemet havertól csak jönne már haza Amiból!Jah és egyébként ezek a hú de nagyon alacsony vides procik ahogy itt elnéztem egymás után mind kibaxottul melegszik +15-20C ver plusszba egy átlag quadra ez miért van?
-
DewiL
senior tag
Jó reggelt mindenkinek!
szerintetek ha a mostani gyári hűtőt amivel idle 48-50fokos p95 alatt felmegy 73fokra (tovább nem) a proci (3200mhz 400*8 idle 1,28V load 1,24V) lecserélném egy AC Freezer 7-re mennyit nyernék hőfokaban?
-
bim
veterán
-
WiZARD
addikt
-
Anthony28
őstag
Na kiderült már kinek a faxa a legnagyobb "alapfeszen"?
-
westlake
félisten
nem hiszem el, hogy kepesek vagytok tap utan meregetni cpu fogyasztasokat.. eddig prmcsk meresei voltak a leg informativabbak, bar elegge sokat ront a dolgon, hogy nem merte ki a valodi felvett voltot.. oszinten szolva azt sem ertem, hogy szorzot miert valtoztatott.. esetleg szamit az is fogyasztas szempontjabol?
-
WiZARD
addikt
na lement 1 óra Prime95. most mennem kell dolgozni.
természetesen éjjelre marad a prime... -
WiZARD
addikt
-
Soak
veterán
válasz
RockHaRD #8311 üzenetére
Mert másokéra lehet válaszolni.... ki kell tapasztalnod mit tud a lap, én (és sokan( nem szeretik az NF680i-t , ezért nem sok tapasztalat van vele quaddal , az FSB állitása meg ugyan az csak ott már lama-ready , tehát nem 333 ,hanem 1333 , ha állitod akkor 4-el elosztod és megkapod amire szükséged van
-
RockHaRD
addikt
mér van az, hogy mindenki más választ kap, én meg nem
-
WiZARD
addikt
viszont qrva meleg. vagy szarul tettem rá a hűtést vagy nagyon homorú az IHS (pedig nem tűnt annak)
12 fokos víz mellett 1.312V fesszel (cpuz) P95 small fft 9*400 mhz > 40-43 fokosak a magok.
régi procival 1,42V mellett volt 30 fok a víz és proci között... régivel idle annyi volt a proci mint a víz.
ez meg 10 fokkal több idle mint a víz...na mind1, ez legyen a legnagyobb baj, hogy meleg, ha cserébe jól fog menni
-
WiZARD
addikt
1.225 a VID-je az új quadomnak jejeje
remélem tényleg jót jelent... -
DewiL
senior tag
ezek a kis mérések jól jöttek
köszi mindenkineknekem most 3200-on (400*8) teljesen stabil idle 1.28V load 1.24V a hőfokok pedig 45-48(net) és 58-60(pl crysis után) gyárihűtővel, tudom nem nagy szám a 3200 de nekem pont megfelel
-
WiZARD
addikt
hmm előző quadom gyári hűtőjén 0,4A venti volt (nidec), az újnak 0,6A ventije van (delta)
a réginek nagyobbak voltak a lapátai is.
Új hozzászólás Aktív témák
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Gear S3 - második kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Metal topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - 8 mag 16 szál - AM5 - ÚJ! Bontatlan
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!