- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
AI szigorúan nincs, minden tuningos téma BIOSból, amolyan régimódiasan
Energiasémás téma semmilyen vonatkozásban nem szól bele tudtommal.
Szóval még1x: a BIOSban ahol Manual szerint is ott kellene lennie a Speedstep beállítómenűnek, semmi ilyesmi nincs. Csak a C1E téma meg a CPU TM Function. Majd kiderül, hogy azt kikapcsolva mit csinál, nem beszéltem még azóta a sráccal (leégett a gép?).
Mindenesetre az nagyon durva, hogy mekkorát droppol a KC1.55->1.35..
-
XaraX
addikt
Most épp egy 620-as Chieftec van benne,mert a Corsair egy estét maradhatott csak,tényleg hangos volt.
Most a gyerek gépében zajong.És tényleg nagyon hangos volt,más venti van benne,mint a 450-esben,ahogy olvastam.Értem,3 táp van,amit én néztem,A corsair 620,a CM RealPower 620 vagy a Gigabyte 550-es Odin Gt.Teljesítményben ezek elegek,csak hogy melyik a halkabb....
De a lapra merőlegesen nem tud fújni az eXtreme,így gondoltam. -
Soak
veterán
MOst VX550-ed van és hangos terhelésre?
... érdekes ... az eddigi leghalkabb tápamit láttam az a Galaxymv volt ...
.. a HX széria is igen halk (mondjuk a HX620-as ami neked jó lenne) , a TX650-es corsairben is ADDA venti van és az is igen halk (a konfigod, jó ha 400W-t ki tud magából szénné hajtva sajtolni, szóval terhelés alatt sem fog igazán pörögni)
Az Ultra eXtreme arra fuj amerre irányitod
-
XaraX
addikt
Ultra eXtreme hátrafelé fúj,ha jól látom,igaz?
Hm,akkor marad a Typhhon.Elötte Infifity-m volt,és az Abit PWM hőfoka megugrotta prime alatt a 125 fokot is everest szerint.
Mondj nekem egy olyan tápot,ami az adatlapomon lévő 1. konfigot elviszi gond nélkül,és nem kezd el a venti terhelés alatt sem 1800-at pörögni.
Tudom,ez nem az a topic,de itt hátha kapok megfelelő tippet. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
MrLaszloMan #9186 üzenetére
Ennyi pénzből ennél fényévekkel jobbat össze lehet rakn. De ezt ne itt,ha lehet,vagy legalább tedd OFF-ba
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
MrLaszloMan #9183 üzenetére
Csak procira? Kb 40-50k egy komoly darab.
-
Szatesz
őstag
válasz
MrLaszloMan #9181 üzenetére
pff orulok neki vehetek vizet akkor
most vettem pedig 1 hete...
-
-
Szatesz
őstag
szentetek egy q6600 ast jol letud huteni egy asus silent knight 2? Vagy vehetek vizet pedig ezt most vettem 1 hete
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne,h a régi procimnak (E6750) hütöje rámegy az uj procimra? (QX6850)
illetve elég neki a mostani Chieftec 450Wos tápom? -
-
Szatesz
őstag
Nem akarja elcserélni valaki a procijat egy 6750 re + kp ra?
-
erozsolt
tag
Értem, ez sokat segített. Tehát az egész vízhűtés nem csupán arról szól, hogy nagyobb hőt tud elvezetni, és még feljebb lehet tólni a vcore-t, hanem arról is, hogyha kitesszük a tartályt télen az erkélyre, akkor ugyanez a proci, ugyanezzel a vcore-val simán menne 3.8 Ghz-t.
Másik is világos, kösz.
-
Soak
veterán
válasz
erozsolt #9162 üzenetére
1. Függ attól is ,hogy a CPU milyen frekvencián üzemel , nem ugy emlegszik 1,5V 3000mhz-n mint 4000mhz-n ...
2. Igen, függ attól ,hogy milyen meleg , minnél hidegebb annál többet megy .. 80 fokon 1,3V_n csak 3,2-n stabil 50 fokon 3,3on 20fokon 3,4-en és ahogy viszed lejebb (0fok alá) annál nagyobb ugrások vannak .... van valahol egy tábázat a határokról ,csak fogalmam sincs hol van
-
erozsolt
tag
Prime 25.6
http://www.mersenneforum.org/showthread.php?t=9779
changelog a linken -
erozsolt
tag
válasz
Larry303 #9157 üzenetére
Larry és Wizard:
köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet erre a cikkre, nagyon sok dolgot összefoglal, amit innen onnan próbáltam kitalálni, de eddig tiszta káosz volt.
1. Vdroop két o-val van, nem egyezik a Voffset-tel és nem is olyan hasznos a kiiktatásuk, mint azt sokan gondolják.
2. Ha kicsit kevés a vcore akkor van Prime95, SmallFFT-nél piros hiba
3. Ha nagyon kevés a vcore akkor indul újra, fagy ki, stb.
4. Mindig a memória belövésével kell kezdeni.Két dolog továbbra is káosz számomra:
1. A melegedés nem csupán a vcore-tól függ? (és semmi köze az aktuális Mhz-hez, FSB-hez, stb). Úgy értem, miért van, hogy nekem 1.3V mellett 77C fokos Ninja-val, a tesztben meg 1.28V mellett 68C fokos vízhűtéssel? 1.28V mellett nem kb. 40-50 fokosnak kellene lennie, elvégre egy elég komoly vízhűtéssel dolgoznak?
2. Van olyan, hogy egy proci 50 fok környékén jobban érzi magát, mint 70 fokon? Úgy értem, hogy ugyanabból a prociból, ugyanazon a feszen, többet ki lehet hozni, ha egy komoly vízhűtéssel megy, mint levegőn? (most semmi subzero, az tudom, más fizika) -
_ak_
addikt
válasz
erozsolt #9158 üzenetére
Te nem vmi játék demot szedtél le?
Primera gondolok, most rákerestem de én meg csak a 25.5öst találom..
A tuning feltételek nálam sajnos nem adottak teljesen, mert 2*2es kitet használok (a-data 1066+), ami hiába jó, már annó is köztudott volt, h minél töb ram (dbra) van a gépben annál nehezebb őket kihajtani. Első hirtelen nekifutásra 3.2 prome stabil volt, az orthos meg már 2.6nál is behalt, de azt akkor hagyom a rákba. Btw az prime kiírja, ha vmi nem jó? A másik szűk keresztmetszet az Asus Silent Square, ami nem rossz nem rossz (P4 3.2ön nem ment 50fölé), de nem quadra van kitalálva, vmi komoélyabbat, meg majd akkor veszek, ha itt a nyár. Asszem 3.2ön a quad nekem 77volt
ami fölé ugye nem nagyon kéne menni. És egyenlőre annyit tok még, h a ramok nem mentek már rendesen (nem bootolt be a vista) 1270mhzen, de ez korént sem végleges, metr béta bios van fent jelenleg és a feszekkel sem vok teljesen tisztába (mikor mennyit minek).. De holnap vagy holnap után újra próbálom (csak ugye rendes hűtés nékül ha tudnék menni sem mennék 3.4 fölé..)
Tényleg biosban mit érdemes beállítani (ki vagy bekapcsolni)? Sajnos ez az első p35ös lapom és egy pár dolog változott a 478 HT readys lapok óta..
-
erozsolt
tag
_ak_: Na végre, van egy ugyanolyan proci, csak nem X38-cal, hanem P35-tel. Nagyon kiváncsi vagyok mit tudsz kihozni belőle. Milyen hűtőd van? Nagyon várom az eredményeidet! Nekem Ninja mellett 9*375 megy stabilan, ha nem akarom hogy 80C fölé menjen Small FFT-ben.
Ja, Prime 25.6 ugyanolyan jó, mint a 25.5? Csak mert a 25.5-öt nem tudtam letölteni a mersenn ftp-ről, így most 25.6-tal tesztelek.
-
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
Végülis még is csak Q6600at vettem, remélem a jövőben azért kap némi támogatottságott, addig meg megpróbálom kicsit húzni.
P35-DQ6 tulajok! Melyik az ajánlott bios? F7b-vel nem volt semmi pozitív tapasztalat. Mellesleg nekem is L7228B127es jutott, elnézegetve a dobozt a pack date 09/12/07 ami ad némi bizaskodást, csak nem telt el annyira sok idő a gyártás és a csomagolás között. Quad cpukat szokás orthossal mérni?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én megmernék rá esküdni pedig, hogy van a KC-an ilyen menü. lletve már hogyne lenne. CPU feature-öknél kell hogy legyen. HA esetleg még nem is igy hivják ASUS-ék. Tuningnál amugy is érdemes minden ilyen feature-nek búcsút inteni. (jájj most majd jön helkis,és megcáfol
),szóval inkább úgy mondom, hogy én úgy szoktam, hogy minden off
-
Speed®
titán
Olvasd el még1x mi a gond
C1E ottvan ahol lennie kell, ha tuning van ha nincs. Viszont kikapcsolt állapotban is visszarakta magát a proci 6x400ra mikor Prime alatt eléri az egyik mag a 74 fokot. Tehát arra lenne igény, hogy ezt ne csinálja, és nem található a BIOSban semmi erre vonatkozó (Speedstep, hővédelem, akármi).
-
emre33
addikt
Kiváncsi lennék egy tesztre, sehol se találtam még ilyet.
Leírás:
olyan teszt program, ami erősen többszálú!taskmanager-ben beállítani hogy:
1 lépés: egy magban lévő 2 cpu használjon
2 lépés: két magban lévő 1-1 cpu használjonÉrdekelne hogy milyen különbségek lesznek.
Vagy van ilyen, és csak én nem találkoztam vele?
-
helkis
veterán
gyári coolerral ne tuningolj, nem arra van kitalálva.. talán ezért sem teszi senki, nagyonsokmindentől függ, hogy mit bír, inkább az legyen az elsődleges, hogy 75fokot ne nagyon haladja meg a maghőmérséklet prime alatt, mivel ilyan terhelést nem tudsz produkálni valós alkalmazások használatával, így biztonságos a tuningbeállítás.. hajrá
-
Úgy látszik a gyári hűtő nagyon sikknek látszik, így senki nem akar foglalkozni a témával.
Mindenki csak hajtani akarja a rendszerét, aztán ha nem megy a proci 4 000-en , akkor viszik vissza az eladónak. Az meg majd rásózza valami balekra az agyonhajtott procit.
Ezért még egyszer szépen kérem, hogy írjon már valaki az ügyben, hogy a gyári hűtővel mennyit bír ez a szerencsétlen Q6600-as. -
Soak
veterán
válasz
erozsolt #9136 üzenetére
Szerintem jó procid van, csak kéne rá valami normális hűtő, esetleg egy TR Ultra Extreme 20-21ből egy jó ventivel meg van, ha lepolirozod akkor el fogsz ámulni milyen erős
(amugy is ,csak ugy nem feka
) .... 3,6nál nem kell vele aggódnod 80fokok miatt, nekem 1,45-1,47V 22-23fokban még 80alatt elmászkál , szóval nem egy ninja
-
erozsolt
tag
Még nem, de ez a Ninja csak kölcsönben van nálam, a procit meg valószínű visszaviszem Gianninak, ezzel nem fogok soha 3.8 at elérni vízzel sem. Kipróbáltam, kézzel még jobban rányomtam a Ninja-t és 2 fokot csökkent! Nem sok, de lehet belőle következtetni, mennyire bénák azok a műanyag pöckök. Januártól úgy is víz lesz, nem szánok 25 ezret egy teljes TR rendszerre, hogy aztán 3.6 nál aggódjak a 80 fokok miatt.
-
erozsolt
tag
válasz
Larry303 #9133 üzenetére
Nem erre mondtam, hanem arra, hogy a táp a 12V helyett nem ad 11.0V-ot, az 5V helyett 4.3V-ot, amit egy bénább, túlterhelt táp csinálhatna. Ezt neveztem dropnak.
Egyébként az xtremesystemsen van pár srác aki szétmoddolta a Maximus Formuláját meg Extremejét és ott van pár 0.0% közeli drop. Miért nem egészséges ez a procinak? Egész addig amíg rendesen van hűtve, és élete nagy részét 60C alatt tölti nem tök mindegy mi történik vele? Nem csak azért találták ki, hogy rá lehessen írni hogy 165W TDP, és nem 200W TDP?
-
Larry303
addikt
csak, hogy erősítsem a szabályt
8x400on hajtom a quadot cl4@800 ban 4x1GB ST vel...
Egy két játig tesztig ráengedtem a 9es szorzót, de meg kellett küldenem szegényt nagyon, és az 1950 semmit nem profitált belőle a GT meg kb 1fps...
és mivel a hét minden napján seedel a gép, így kétség sem fért hozzá, hogy melyik beállítás fog maradni...amúgy primot nem is néztem 3,6on...ninja nem erre való sajnos :SSzép lett a fád Skhizo, egy két ledet ráaggathattál volna
erozsolt: ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy 0% droppol a p5e...még pencil moddal sem...amúgy a múltkor linkelt anadteches cikkből az is kiderült, hogy a 0% drop annyira nem egészséges a procinak...főleg ha a voffset sincs...
-
need
addikt
Üdv..
Ha isten is úgy akarja akkor nemsokára lesz Intel Core 2 Quad Q6600
2.4 GHz, 1066 MHz FSB, 8 MB L2 cache procim.Nagyon nem akarom tuningolni viszont szeretném tudni hogy ezeknek a gyári proci hűtöje mennyire jó vagy érdemes e kiszednem a mostani gépemböl a Gigabyte G-Power Pro furdulatszabályzós CPU hũtő [link] és kicserélni a gyári hűtöt erre...???
-
Sárpac
nagyúr
-
HaRdCoRe
aktív tag
-
Muréna
őstag
-
erozsolt
tag
Úgy néz ki megy, és úgy tűnik valahol itt van ennek a procinak a reális vége. Szerintem ebből vízzel sem lehetne 3.6-nál többet kihozni, nagyon el kezd emelkedni.
9*375 -> 1.304V 70C
9*385 -> 1.376V 81C
10 Mhz FSB szerintem ennyit nem ér.u.i.: A tápnak be sem kapcsolt még a ventillátora.
-
erozsolt
tag
-
erozsolt
tag
Érdekes: 9*375=3375Mhz, 1.3V, 70C atom stabil, 4 óra prime95 mellette Bioshock simán megy, BIOS-ban minden más Auto.
De e fölé egy ici picit sem tudom tornászni! 9*385: instant restart. Nem tudom, mi lehet, az Intel X38 ilyen aranyos vagy ez természetes, de nem értem az egészet.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Anthony28 #9039 üzenetére
Héé ember!
Kapjál már a kis gorilla fejedhez! Gondoltam végigolvasom amit irsz,de nem jutottam a végére. Kiverted a biztositékot
Tudod te miről beszél? Vered itt magad DDR WR-re meg mittomén mire,aztán mikor kijavitanak,és kiderül, hogy rosszul tutod akkor vergődsz mint egy ovis? Szerintem ennek igy semmi értelme,a saját szegénységi bizonyitványodat állitod ki. Felnőtt emer nem viselkedik igy(szerintem). Ha kijavitanak fogadd el,ez az inteligens megoldás.Nekem azt tanitották, hogy az unintelligens embert onnan lehet felismerni, hogy ha kijavitják dühös lesz
Ne offoljuk szét a topicot,szóval ha szeretnél reagálni akkor priviben(hozzátszem:szerintem ezen nincs mit megbeszélni). -
Speed®
titán
Ha csak a Q66ra kell 1 blokkal és nem megyünk át szélsőségekbe (4+G@1.5+V), akkor össze lehet hozni akörül. Mondok egy példát hozzávalókra:
-MAG blokk (alapnak nem rossz, feljavul egy kis marás/polírozás után) 7k
-tetszésnek megfelelő duálradi (nekem a MAG Al szimpatikus és elégséges) 8k
-DDC-VC szivattyú (teljesen jó 1 blokk+duálradi körhöz 8/10es csövekkel is) 8k
-csövek, csatik, folyadék (kezdésnek valami szimpla alaplötty elmegy) ~7k
-tartály sima made in home, nem olyan nagy ördöngősség...hajrá kreativitás.
Szóval 30ks komplett rendszer. Ami körberöhögi az összes gyári megoldást
Nekem jelenleg pontosan ezen összetevőkből épül a WC. Remekül fog funkcionálni a 3DAurora 2 hátsó 12ese mögé berakott radival reményeim szerintSoak
Kipróbáljuk, végülis sok vesztenivaló nincs..VT nem érdekes, de NXbit jó dolog. -
Soak
veterán
Igen erre vonatkozik ... nem tudom ,hogy magába foglalja e a VT-t (szerintem nem) ,de ha igen ,akkor is, nem mindegy ,hogy be van-e kapcsolva?
Vagy esetleg a páciens szimultán futtat több OP-rendszert?
szerk: most hogy igy utánna olvastam, nem is ezt irják rá, de nekem ez bevállt
-
Speed®
titán
válasz
MrLaszloMan #9112 üzenetére
Sima kétmagosra sem raknám fel
Tuninghoz harmatgyenge összeállítás.
Ha jó vizet akarsz, azt össze kell válogatni egyénileg, 25ből kb. ki is hozható.
Ha ennyit nem szánsz rá, inkább javaslom az előző neked címzett sorokat. -
MrLaszloMan
csendes tag
THERMALTAKE BIGWATER ez jó lenne q6600 ra?
jobb lenne mint a léghűtés? -
Speed®
titán
Te kis türelmes..
Nos igen, pénzért sütnivalót nem lehet kapni..
P5KC kérdés: kikapcsolt C1e mellett a lap leszabályoz 74 foknál 8->6 szorzóra. BIOSban nincs benne a Speedstep beállítómenű ahol manual szerint kéne legyen és a szenzoros részlegnél sem lehet semmi ilyesmit átállítani. 5let?
-
DSG
tag
sziasztok!
végre megvan a gépem,és q6600-as procim van. és az van hogy CPU-Z-vel megnéztem hogy megy a proci. G0-ás és a Core Speed-nél vmiér a 2400 mhz helyett csak 1600 mhz-t mér.
Ezt szeretném kérdezni hogy ez miért lehet??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 3 3200G processzor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged