Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
teo027
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Sziasztok, előkerült a fiókból a feleségem v3-ja és szeretnék rajta ROM-ot cserélni.
Jelenleg nem root-olt gyári 4.2.2 van rajta.
Szeretném feltenni a needrom-os ajánlott 1.0.13-as rootolt ROM-ot.Mi a követendő folyamat?
Ha megadjátok a keresőszót a topicban akkor kimazsolázom, de ha egy gyors leírást adtok azt még jobban megköszönöm! -
junkpod
nagyúr
-
nandozo
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Sziasztok,
Valaki el tudja mondani, hogy minek rá 5-ös Android?
A 4.2-vel már buktam a CIFS-et ami nekem pl fájt, a 4.4-et már nehezebb volt rootolni oda telepíteni a szoftvert ahova a használója akarja, hozzáférni pl akku - merülési adatokhoz, az 5 még biztonságosabb lett...
64bites szoftverek miatt? Mi az amivel többet tud? 1Gb Ram mellett...Jó az fejlesztési üteme, de úgy érzem az iránya nem.
Megkövezhettek e miatt, de ez a véleményem.Persze messze vagyunk az iOS-tól hála az égnek...
-
DittyCat
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Nagyon szépen köszi, szuper, ezt megpróbálom (SZERK - megpróbáltam, se semmi...)
Amit írtál, azt én mind nagyon szívesen megtenném, csak hát gőzöm sincs, hogy kell. Én egy 36 éves nő vagyok, nem szoktam mókolgatni a telefonomat
.
De van nekem egy párom, aki férfi, ráadásul programozó. Ha eleget rinyálok, megcsinálja nekem
!
Van esetleg valami link vagy kisokos, ami leírja ennek a menetét? (Visszaolvasni próbáltam, de 8000 hozzászólásból meríteni, kihámozni a releváns infót, az kemény meló...) -
rolio1
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Sziasztok
Én is akartam írni egy rövid tesztet, sajna nem volt rá időm... Nekem is ugyanezek a tapasztalataim, a chrome-ot én helyettesítettem a rókával, sokat fejlődött, nagyon jó lett, a könyvjelzőket is átmentettem.
És valóban, a vocalizer nem üzemel, én is keresgettem rá megoldást, de én csak a navihoz használnám, kibírom nélküle.
Maga a MIUI viszont mindig is tetszett, régóta vártam erre a verzióra, elégedett vagyok ezzel a port-tal.
Nekem az MTK tools lép ki, ha a GPS-t próbálom machinálni... -
laci laci
addikt
válasz
soundman1
üzenetére
Habár én flip tokot nem használok, de valószínűleg a közelség érzékelő vezérli. Meg kéne próbálnod újrakalibrálni...
Módszere:
1. Tárcsázóba beírod: *#*#3646633#*#*
2. Engineer Mode (MTK)
3. Hardware Testing
4. Sensor
5. Light / Proximity Sensor
6. PS Calibration
7. Calibration
8. Calibrations
– Helyezd a telefont egy asztalra;
– Click: “Calculate min value”;
– Tartsd a kezed a szenzor elé 1-2 cm-re (a telefon bal felső részén van, a hangszóró mellett);
– Click: “Calculate max value”;
– Click: “Do calibration”;
9. Kilépés az Engineering Menu-ből;
10. Indítsd újra a telót!
Remélem ez megoldja a gondot. -
nandozo
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Tapasztalatok MIUI ROM-mal kapcsolatosan:
Telepítés "works like charm", minden probléma nélkül felmegy, már a beállítás lépéseinél kiválasztható a magyar nyelv aki szeretné.
Aki nem ismeri a MIUI-t itt nincs külön "applilkáció tár" és "asztal" hanem minden az asztalra kerül. Ez sok app esetén átköltözéskor fejfájást okozhat Titanium kötegelt visszaállítás után. De 1x kell csak elrendezni :-)
Titanium backup üzeneteket nem tud visszaállítani valószínűleg a saját üzenet app miatt, legalábbis nekem nem sikerült...
Maga a ROM alapvetően stabil. Eddig egy újraindulása volt, Asphalt 8-ból kilépés után a launcher miatt valószínűleg. Illetve első nap a GMail többször leállt, volt rá példa, hogy a "widget" is eltűnt. Oka ismeretlen számomra.
Sebességben lehet érezni, hogy erősebb vasra tervezték, eddig egyszer sem tapasztaltam a telefonomnál egy tizedmásodpercnyi gondolkodást sem soha, most már előfordul pár esetben; bár nem sikerült reprodukálni az akadást - lehet hogy csak olyan tevékenység is futott a háttérben ami nem állandó.
Minden MIUI-s dolog működik benne amivel eddig találkoztam.
A MIUI-s hang "javító" szinte csodát tett a gyári fülissel, eddig nem vetemedtem arra, hogy azon zenét hallgassak, de most teljesen használható (persze nem egy Sennheiser).
GPS-szel jelet hamar talált, holnap lesz egy hosszabb teszt vele.
NFC, Bluetooth teljesen jól működik saját beépített TAG alkalmazása is van.
Fogyasztása jó a rendszernek, hozza a 4.4 szintet. DU Battery Saver nélkül is egészen használható, kitart 1 napig a jelenlegi intenzívebb használat mellett is.
Alapvetően ajánlom olyan V3 tulajok számára, akik jól mutató és jól hasznhátó rendszert szeretnének "out-of-box" amit nem kell még tuningolni, más launchert, témákat keresni rá stb.
Akik pedig szeretik a rendszer tuningolását lehet, hogy jobban járnak egy alap 4.4-el és finomhangolják a saját képükre. -
junkpod
nagyúr
-
Kerni62
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Nekem van "nem gyári" is. Na azon golyóálló ablak van, nem is csodálom, hogy nem lehet felvenni.Egy raklap szar. Egy hónapos tok, de a szélei már kezdenek rojtosodni, pedig ővtartóban hordom. A gyárit nem akartam használni, mert az felragasztós volt. A mostani keménytokos és szép áttetsző füst szinü.
-
rolio1
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Sajna ez sem jó még...a magyar nyelv majdnem tökéletes, egy-két felugró szöveg nincs lefordítva, gyönyörűen fut, de egy óriási bug van benne, nevezetesen a Vodafone APN-t nem lehet átállítani és így nem tudom használni a mobilnetet. Más szolgáltatóval nem tudom mi a helyzet.
Mivel ez nekem fontos funkció, így nem is laktam be, visszatettem a zopo rom-ot.
Próbáltam googlizni ezel kapcsolatban, xiaomi telefonokban is jelentkezett, egy-két dolgot próbálgattam átírogatni, de nem kelt életre.
Írtam a magyar miui közösségnek, hátha tudnak valamit róla, ha megoldódik, ide jelezni fogom.
Közben néztem, a needrom-on megint felkerült egy újabb OTA frissítés, tényleg hetente piszkálják ezt a romot... -
T-János
csendes tag
válasz
soundman1
üzenetére
Nem minden magyar, például láttam olyat hogy incoming call, cancelled
de engem nem zavar. A flipp tok meg egyáltalán nem működik. Én [link] ilyet használok
(tudom hogy nem menő
de informatikus rendszergazdának ilyen való
) Szerintem olyan 99%-ban magyar. De ha felteszel egy app-ot ami nem támogatja a nyelvünket akkor olyan mindegy 
-
RVR400
veterán
válasz
soundman1
üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy vagy menjen minden irányba a legyezéses megoldás, vagy sehogy, mert ez az oldalra dolog még csak félmegoldás sem, és roppantul vicces tud lenni, amikor az ember össze-vissza kapkod, hogy akkor most legyezzen vagy csúsztasson, mert lefelé is kell, meg oldalra is.

-
LosPuntos
újonc
válasz
soundman1
üzenetére
kicsit megkésve... a probléma ugyanaz... build 1.0.10 , 2014.06.11-es kitkat rom van a telón, semmi buhera nem volt vele, érkezésekor let egy factory reset csinálva rajta... mivel a telefon nincs nálam, én is csak tippelek... egy testre szabható call screen segíthetne? egyenlőre csak az a lényeg, ha fel is ébred telefonálás közben, ne nyomja ki állanadóan az illetékes. vagy MTK uncle tools-on belül van értelme újra kaibrálni az érzékelőket? vagy bármi más tipp? köszönöm

-
RVR400
veterán
válasz
soundman1
üzenetére
Én lehet, hogy inkább a Kevin-féle mentést tenném fel, mivel ez alapból onnan indít, hogy formázd a telót... A másik cucc meg simán egy FW upgrade opcióval felmegy, és full gyári, és nem kell az IMEI-vesztés miatt szarakodni később.
-
raulicio
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
nem használok semmi ilyen appot (clean master, powerdog, akármi). Egyedül a gsam batteryt használom, ami kiírogatja, hogy mi használja a telót, mi az ami nem hagyja aludni, stb.
Ez hozta ki a process.media-t, aminek az volt az oka, hogy az sd kártyámon nem olvasható, vagy töredezett média fájlok voltak. Mondjuk ez nem is csoda, hiszen az sd kártyám sorozatban a 4. telefonomban szolgált és még sosem formáztam meg.
Most lementettem róla minden fontos dolgot, formáztam, visszapakoltam mindent és jó.Ha nem hozza ki a telefon, hogy ez a process indokolatlanul sokat eszi az akkut, akkor amikor a telefon inaktív, akkor semmit sem kell vele csinálni.
-
junkpod
nagyúr
válasz
soundman1
üzenetére
nekem csinálta ezt JB is jó-párszor.
GPS-KK: na Waze is és Google Navi is tesztelve, mindkettő teljesen jól működik, városban jól navigál (majd kíváncsi leszek BP belvárosi házak között is, hogy mit ad, de eddig nem panaszkodom).
Aksi fogyasztás-KK: pihenő állapotban képes 0%-ot enni, akár egész éjszaka alatt is, nagyon jó a fogyasztása. Bár szerintem az is benne van, hogy alacsonyabb fényerőn hajtja az autó állapotban a képernyőt. De mindenesetre jobb mint a JB volt.
Viszont van egy olyan, hogy néha "levillan" a képernyő, azaz egy fél másodpercre elmegy a kép, majd visszaadja és folytatódik minden. Nektek nincs ilyen?
-
timre57
csendes tag
válasz
soundman1
üzenetére
Dátum és idő:
Ha kikapcsolom az automatikus dátum és idő beállítást, akkor lehet manuálisan állítani.Telenor: Vodafone előfizetésem van
. Ez működik, miután kitöröltem a vitamax szót a gyári beállításoknál.GPS: kb. 30 mp alatt talált 12 műholdat. Navigációban nem próbáltam még.
-
RVR400
veterán
válasz
soundman1
üzenetére
Kiviszed szabad ég alá, akkor hamar fog pozícionálni, de nekem ugyanezt játszotta el az 1.1.1. az 1.1.4 és az 1.1.5 is, hogy az EPO adatok mintha nem is lennének, vagy csak dísznek, és szobán belül nem igazán akar műholdat látni, de amint kimegyek vele nyílt helyre (pl udvar), mire ránézek, akkor már egyből jó.
-
junkpod
nagyúr
válasz
soundman1
üzenetére
Probald felrakni az 111-et amelyik prerooted és reco is van benne. Fw upgrade legyen da dl checksum is.
User és cache persze csatolj be valahonnan.
Rádugáskor nem kell nyomni semmit és nem is kell ujraindulnia.
Ha kész huzd le kapcsold be vol+ és recoban wipe data cache, reboot.
Ha rendben akkor mehet a 6-os. Csak download, reco user cache nem kell.
Ha kész ujra reco és wipeok. Jónak kell lennie.Jelentes: ttff 92sec+5perc folyamatosan változó jel majd beállt pontosra. Auto holnap. Bug még nincs.
-
janek69
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
Az NVRAM tartalma nem firmware függő,hanem telefon hardver,mert az IMEI és a MAC cím ..... is "egyedi",tehát szerintem elég csak az NVRAM tartalmát feltenned és kipipáltad a problémát,mert ügyes voltál és mentettél. Ha tévednék,akkor remélem kijavítanak a gyakorlottabb fórumozók.
-
janek69
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
Háát először is a -30dB-nél nagyobb jel kb. azt jelenti,hogy a telód összeér a wifi routered antennájával,magyarul a jel nem gyenge sőt kib...tt erős. Alól az az NVRAM warning és utána a 00:00:00:00:00:00 MAC address az gáz,mert az nem valós MAC address és az elvileg a routered MAC address-e ott. Nézd meg,hogy a routerben nem kapcsoltad-e be a clone mac address opciót,mert oda szoktak alapból 00:00:00:00:00:00-t írni,gondolván,hogy majd te oda beírod azt amit klónozni akarsz.
A rosszabbik eset az az,hogy ha a hiba miatt nem a routered MAC-je,hanem a telódnak veszett el a mac-je az NVRAM-ból és ez szintén lehet,bár szerintem,akkor az IMEI-d is eltűnt és nem megy fel a mobil hálóra sem. -
raulicio
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
Hahaha, ekkora parasztvakítást! "Rejtett menü", meg titkos kis összeesküvések. Nagyon jó!
Ha a GSP satellites menüpontra böksz egyet feljön ez a menü. Nem kell 5 másodpercig rajta tartani, vagy bármi egyéb trükk. Annyi, hogy a menüpont jobb oldalán egy kapcsoló van , amivel a gps-t ki-ne lehet kapcsolni, de attól még az egy sima menüpont, amiben szintén ki-be lehet kapcsolni az epo-t és az agps-t, illetve nagyon minimális beállítási lehetőség van.
Amúgy epo fájlt pl mobile uncle toolsból is lehet frissíteni annyira nagyon titkos ez a lehetőség.
Ráadásul ez is csak a pozicionálás gyorsaságát javítja és nem lesz pontosabb tőle a gps."EPO (Extended Prediction Orbit), is an additional GPS feature that downloads a file to help the device locate GPS satellites quicker and reduce the time to fix a connection. Please activate this option at least once to let your phone update. "
Amúgy az idézett problémára a faster gps nevű rootot igénylő app a megoldás ami módosítja a gps.conf fájlt amiben pl a lokalizációt lehet Magyarországra állítani az ázsiairól. (Amúgy ezt magától is megcsinálja a telefon csak ha előre beállítod, azzal csökkenthető az első fix ideje)
-
karikusz
tag
válasz
soundman1
üzenetére
Eddig nem tapasztaltam hogy probléma lenne vele. A GPS nagyon szépen fixálja és mutatja pontosan, hogy hol vagy, bár nagyobb autós távon még nem teszteltem csak gyalogosan cikkből a cakkba a lakótelepen. Méterre pontosan navigált.
Most egy pár perce felvettem a hívást, majd újra indult a felvétel után 5-10 másodperccel.
Remélem ez csak valami kósza hiba volt. Az 1.0.4-nél volt ilyen de akkor sokszor csinálta, most 2 nap alatt ez volt az első. 
-
junkpod
nagyúr
válasz
soundman1
üzenetére
Ahogy mondod.
Illetve a flashtool a partíciókiosztásokat is képes variálni és érzékeny területekre is írhat, míg a cwm-es rom telepítés csak a system partíciót írja felül plusz törlöd kézzel a data-t.
Én csak akkor flaheltem eddig mikor partíció kiosztást kellett variálni. Imei szám is flashtool hiba miatt veszhet, ha a systemen kívül más partíciót is nullázol. -
-
RVR400
veterán
válasz
soundman1
üzenetére
Szerintem Te valamikor nyomtál egy formázást is, azért ugrott az IMEI-d. A Download Only csak akkor megy, ha egyeznek a scatter fájlban és a telón aktuálisan levő partíciók. Így lehet flashelni rész ROM-ot. A FW Upg-hez minden partíció fájlja kell, és nem fontos, hogy egyezzenek a partíciók, az majd alakul flasheléskor. Aki felrakja az 1.0.8-at bármilyen formában, azt utána a mixelt 1.0.7-et nem tudja visszarakni, mert nem egyeznek a partícióméretek, és nincs meg mindegyik (ple ezért marad meg az összes telepített program és beállítás az 1.0.4 és 1.0.5-ből)
Mellesleg itt egy kép, amit kollégám lőtt át fészen (V3-mal készült a kép):

-
Laza...
addikt
válasz
soundman1
üzenetére
Jóvanna, nyertél, néha én is lehetek lusta

Ezt most találtam Ha ez is volt, akkor bocs

iNeW V3 STOCK 1.0.8 ROM
+ Carliv Touch 6.0.4 CWM Recovery
+ ROOT ACCESSUnofficial Change log According To Our own Experiences :
1.0.8
- fixed not working touch panel
- fixed not working home button
- fixed date and time crash bug
1.0.7:
- Device's Name is now iNew V3 (No letter E or C)
- Improved battery life and power management
- Improved Wifi reception signal
- F2.0 Camera Aperture. Now Official
.
.
.
1.0.4:
- internal storage and data storage combined into ONE partition
- multiple language support added
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)