- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poganytamas
senior tag
Ha érdekel valakit, eladóvá vált a sajátom: [link]
-
poganytamas
senior tag
Windows 10 1511 Pro N MTP driver
Ha valaki esetleg olyan szerencsétlen helyzetben van, mint én, hogy N-es verziójú 1511-es Windows 10-e van, és az MTP nem működik, akkor a KB3099229_x64.msu-t kell feltelepítenie hozzá hogy menjen!
-
poganytamas
senior tag
Kapacitás mérés miatt meg lehúztam az akkuról a külső információs fóliát, a benne lévő nyers akku: TLT355871AR B83HD14D29, bár ezekre rákeresve nem ad semmi infót semmi.
-
poganytamas
senior tag
Kis érdekesség, ez a GPS antenna: [link]
Mostmár értem, miért olyan jó a vétele -
poganytamas
senior tag
válasz
szupermacs #8472 üzenetére
10 perc. Szakítsd meg, cserélj kábelt.
-
poganytamas
senior tag
válasz
szupermacs #8469 üzenetére
A preloadered üres. Ha megnézed a location-nél nincs semmi. Kattints a preloader sorában lévő most üres location cellára, és tallózd be a concorde-os preloader.bin-t
-
poganytamas
senior tag
válasz
szupermacs #8466 üzenetére
-
poganytamas
senior tag
válasz
szupermacs #8464 üzenetére
Felülírtad a preloadert gondolom. A legfontosabb, hogy semmi pánik. Ezeknél a telefonoknál nem létezik hard brick, holtából is visszahozhatóak gyári romból / régi mentésből. [link]
-
poganytamas
senior tag
válasz
szupermacs #8459 üzenetére
Nekem sosem ment inew-os baseband rendesen, mindig visszaraktam a concordét: [link]
-
poganytamas
senior tag
Jelentem, megjött az üveg fóliám a telefonhoz. Innen vettem. Érezhetően egy vastag anyag, megvan a kiemelkedése az eredeti síkból. Szépen ráment, gyakorlatilag rászívja magát a kijelzőre. Szöszökre nagyon kell figyelni felrakás előtt, gyanítom hogy ezt nem lehet csak úgy leemelni és utána igazítani. Kíváncsian várom pár hét használat után a fejleményeket, mennyire karcolódik, stb.
-
poganytamas
senior tag
válasz
meridaharcos #8406 üzenetére
A driver aláíratlan, még ezt a videómat ajánlom megnézni, hogy kell aláíratlan drivert telepíteni, ha nem ismernéd.
-
poganytamas
senior tag
válasz
meridaharcos #8404 üzenetére
8.1-es driverek, csont nélkül mennek.
-
poganytamas
senior tag
Ha esetleg valaki e miatt halogatná a Windows frissítését: a Win 8-as MTK vcom driver megy Win 10 alatt
-
poganytamas
senior tag
válasz
szazol1 #8332 üzenetére
Egy naiv eszmefuttatás, még a Linux-os időmből:
Nem lehet, hogy azért kerülnek boot loopba a készülékek hirtelen, mert megsérül a fájlrendszer (hirtelen kapcsol ki a telefon lemerülés miatt)? Nem tud olvasni valami fájlt, aztán bamm. Recovery elindul? Tudsz teljes mentést csinálni (az ugye olyankor végigolvassa a fájlrendszert)? TWRP-ben láttam olyan lehetőséget, legalábbis a 2.8.4.0-ban az advanced menüpontban talán, hogy fix file system. Az nem segít? -
poganytamas
senior tag
válasz
junkpod #8328 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de mintha az akksi merülést ez a rom végre normálisan jelezné. Nem tudom hogy bitre azonos-e a telefon, egy biztos: az inew gyári preloadere hazavágja a concorde-ot, és az inew modemjeivel egy örökkévalóság mire felmegy hálózatra. Kinyertem az eredeti concorde romból a modem fájlokat, mindig azt töltöm vissza, azzal pikk-pakk fenn van, inew modemmel ~10 perc.
-
poganytamas
senior tag
1.0.14
Használható állapotba került az 1.0.14-es rom. A 2.8.6.0-s TWRP-t használjátok hozzá, a 2.8.4.0-s nem indul el.
Én a következőképpen csináltam:
Mentés, sosem árt
A romból a usrdata-n kívül felraktam mindent, kivéve a preloadert, mert én Concorde-os vagyok, a két preloader nem kompatibilis.
Nem a romban lévő recovery-t választottam, hanem egyből küldtem fel a TWRP-t
Flash után egyből recovery-vel indítottam
Sütöttem rá 2.46-os supersut (install zip)
Illetve mivel én Concorde-os vagyok, a Concorde modemeket vissza kell rakni (szintén install zip) : LinkMinden flottul megy, ismert kínai szemetet nem találtam rajta. Annyi volt még, hogy csak 2G volt, átkapcsoltam kézzel hogy csak 3G, majd vissza 2G/3G, azóta nincs baja.
-
poganytamas
senior tag
Amit az mtk droid tools csinál az egy ősrégi, 5.5-ös cwm. Én csináltam hozzá saját 6.0.3.6-os cwm-et, de a TWRP-t azért preferálom, mert tud bánni azzal, hogy az inew-ban nincs külön belső tárhely, hanem a /data/media-ba van bekötve. Carlive recovery generatort 1x próbáltam, nem sikerült neki recovery-t létrehozni.
-
poganytamas
senior tag
Felsütöttem én is ezt az 1.0.14-et. Utána a recovery (2.8.4-es TWRP) semmilyen módon nem volt hajlandó elindulni. Se az, se más, régebben próbált darabok. Visszatoltam az 1.0.13-at, megy.
Egyelőre várakozó állásba helyezem magam. -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #8292 üzenetére
Vannak itt bizonyára Concorde 5005 NFC-sek is. Az inew preloadere nem kompatibilis, kinyírja a telót, ne süssétek rá! Ha mégis sikerülne kinyírni: [link]
-
poganytamas
senior tag
válasz
Solymi81 #8228 üzenetére
Ah, értelek. Én erre azt mondom, hogy a fizikát nem lehet meghaladni, tehát az akkunak van egy fizikai mérete, megvan hogy ebből mekkora kapacitás hozható ki. Vannak az ún. business battery-k, ezek prémium minőségű akksik (nyilván a gyártó nem fog neked méregdrága akkut beépíteni), ezekkel olyan 6-700 mAh-val rá lehet kontrázni az eredeti kapacitásra, ugyanakkora méretben. Viszont ezeknek az áruk is borsos. Meggondolnám nem-e éri meg 2 akkut meg egy külső töltőt venni annak az árából, és cserélgetni.
Amúgy gyínthatóan vastagabb az L1-es akksija.
-
poganytamas
senior tag
válasz
Solymi81 #8224 üzenetére
Hülye kérdés, minek vadászni, mikor lehet kapni gyárit? http://www.banggood.com/Original-1850mAh-Battery-For-iNew-V3-p-913211.html
-
poganytamas
senior tag
válasz
007spider007 #8066 üzenetére
Kérj kölcsön egy power bankot valakitől, nézd meg azzal mi a helyzet. Egyszer belemértem oszcilloszkóppal egy ilyen töltőbe, iszonyú tüskéi voltak a jelalaknak, nálam a képernyő őrült meg tőle.
-
poganytamas
senior tag
Ha valakit érdekel, a nagytesó V7-es most nevetségesen olcsó, 36 ezer 500 a tinydeal-en: [link]
-
poganytamas
senior tag
Van új official JB, 1.1.4-es, akit érdekel: [link]
-
poganytamas
senior tag
válasz
laci laci #7889 üzenetére
Na, mostmár tudom kihez lehet fordulni, ha alkatrész bajom van
A nagy ablakos tokkal nagyon vigyázzatok. Egyrészt nem lehet az ablakon keresztül vezérelni. Másrészt nincs külön nagy ablakos nézet, tehát semmivel nem látsz többet, mint a kis ablakon. És amivel nagyon megszívtam: akkora holtjátéka van, hogy még. Alákerült valami por a zsebemben, és szépen megkarcolta a kijelző fóliát is (hálistennek csak azt), meg az ablak belsejét. Biztosabb a kis ablakos tok.
-
poganytamas
senior tag
válasz
junkpod #7816 üzenetére
Érdekes ez az idő beállítás probléma.
Azt olvastam a GPS időről, hogy 15 másodperces lemaradásban van (forrás: [link]).
Lehet ez a lemaradás az oka több GPS-es program fura működésére (mármint hogy ha hálózati idő beállítás van, akkor 15 másodperccel a műhold előtt jársz), amit írtál, a gyorsabb korrigálás pl?Másik a hálózati időbeállítás. Ez kétféle dolgot jelenthet, mi mondja meg mit használ? Ott a NITZ, amikor a mobil szolgáltatótól kéri le. Ezt nem mindenki támogatja, ráadásul még vannak GSM egység nélkül szerelt Android eszközök (tabletek pl), itt csak NTP van. És hol definiálunk NTP-t? A gps.conf-ban, hoppá
Átállítottam én is, várom a fejleményeket. Antutu felment 100 ponttal, de ez lehet az északi szél kedvező fújása is
-
poganytamas
senior tag
Megjött a nagy ablakos kemény hátuljú tokom. Természetesen nincs külön nagy ablakos nézet, nem lehet vezérelni az ablakon keresztül. Az egyetlen előnye az összezáró kis fülecske hiánya, nekem már azért megért
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #7786 üzenetére
Na megnéztem magamnak, ezzel a verzióval már semmi baj nincs, nagyon korrekt.
-
poganytamas
senior tag
Olvasgattam az akku merüléssel kapcsolatos hozzászólásokat, nekem teljesen más problémám lenne:
- Az akku kapacitása mint a fentebbi mérések mutatják, normális
- Az üzemidőm is normális (1.5 nap)
- A telefon rosszul jelzi az akku töltöttségét. Tehát így konkrétan a 30% az valójában az 5% lenne, tehát a telefon úgy viselkedik, hogy 30%-nál kb fél órán belül kikapcsol.Ez a romnak a hibája lenne? Javaslatok?
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #7705 üzenetére
Ez pedig a kék akku: [link]
-
poganytamas
senior tag
Akku kapacitás
Úgy néz ki tényleg igaz, a mérés szerint a zöld akku kapacitása 1826 mAh : [link]
Az eszköz egyébként egy KCX-017-es charger doctor, és úgy csináltam hogy csontig kimerítettem az akkut, majd a telefont kikapcsolva tartva végig feltöltöttem. A kék akku van most benne, majd azt is megmérem, ha lemerült.
-
poganytamas
senior tag
válasz
007spider007 #7681 üzenetére
5.5 V (ez hogy az égbe, 5 voltosnak kéne lennie, mindegy), 700 mA.
-
poganytamas
senior tag
válasz
Kerni62 #7580 üzenetére
Ugyan én már szarrá buheráltam, tehát nekem már rég nincs ott az időtúllépés, de az a képernyő kikapcsolása lesz, amikor nem nyúlsz hozzá, ennyi idő után kapcsolja le magától.
Igen, létezik mozgásérzékelés, ez tisztán csak a romtól függ, a gyáriban nekem nincs benne, de a Zopo romban pl benne van. Külön kell bekapcsolni a beállításokban, saját menüőpontja van.
-
poganytamas
senior tag
válasz
sasa311 #7574 üzenetére
Nekem is gond az akku kijelzése. Üzemidőre tökéletes, de a 30% az már gyakorlatilag a 0%-ot jelenti.
Nekem ilyen dupla töltőm van, aminek az almás része elvileg limitálva van 0.5 A-re. megpróbálom mit szól ahhoz. De a másik csatlakozón se tölt 700 mA-nél többel (a vége felé mindig lecsökkenti)Számítógép USB port
almás töltő port
Galaxy tab töltőportA telefon 89%-on volt amikor rádugtam a képek miatt.
-
poganytamas
senior tag
Megnéztem egy csomó fórumot, play store-t. Mindenhol reklamálnak, hogy hibás értéket mutat november óta a CPU-Z az MTK prociknál, kivétel nélkül mindenkinél 1000 mAh-t.
A Nova Battery Testert ajánlják helyette.
-
poganytamas
senior tag
A kis kínai egyébként az eget is lehazudja, semmit nem szabad elhinni, amit akkura írnak. Én a mérete alapján olyan 1300 mAh-t tippelnék neki. A fizikát nem lehet meghaladni, van egy maximális töltéssűrűsége az akksinak technológiától függően, aztán annyi... Egy valami lehetséges: a gyártók költség csökkentés miatt gyengébb minőségű akkumulátorokat adnak a telefonnal. Lehet kapni prémium akkukat, magas minőségű cellákkal, ezek valóban ugyanolyan méretben nagyobb kapacitásúak. De vannak határok. És egy olyan akkut nem 10 dollárért fogsz megkapni
-
poganytamas
senior tag
Picit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Akkumulátor kapacitást úgy mérünk, hogy csontig feltöltjük, és jól meghatározott kisütő árammal csontig kisütjük. És akkor a kisütési időből meg az áramerősségből megvan a kapacitása. Szóval nem tudom a cpu-z hogy csinálja, de ha csak úgy kijelzi, az gyanús.
Másik meg: jó, legyen 1000. Az magában még nem jelent semmit. Mennyit fogyaszt a telefon? Ebben már új generációs alacsony fogyasztású MTK proci van. Pont az a lényege hogy mérséklik a telefon fogyasztását, és akkor nem kell 100 kilós akkukat rakni bele
És nem merül szerintem gyorsabban, mint bármelyik más korábbi okostelefonom.
-
poganytamas
senior tag
Ez a fajta tokja van valakinek? [link]
Ezzel a mondattal vagyok bajban:
Design receiver's hole location particularly, so it’s very convenient to answers calls.Ugyanis marha jó lenne, ha kihajtás nélkül tudnék hívást fogadni, mint pl a Samsungnál. Vagy ilyenről ne is álmodjak?
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #7509 üzenetére
Sajnos nem megy, csak az USA-ban, és csak megadott telefonokkal. Milyen ismerős...
-
poganytamas
senior tag
Google Wallet nem jó?
-
poganytamas
senior tag
Kollegák, én napi szinten használok NFC-t, igaz nem mobil fizetést, hanem NFC tageket. Nem kell parázni tőle, egyrészt az NFC csak akkor működik, ha a telefon nincs lezárva. Tehát még a világítást felkapcsolva, a záró képernyőn sem működik, fel kell oldani hozzá a telefont. Ennél a telefonnál annyi speckó van, hogy a flip tok s-view nézetében (tehát amikor feketén mutatja az órát a kis ablakban) is működik. Másrészt meg a hatótáv minimális, gyakorlatilag neki kell nyomnom a tagnek, 2 ujjnyira már nem működik. Szóval ez a "míg végigmegyek a moziban a széksoron lenyúlják a pénzem" enyhén alaptalan.
-
-
poganytamas
senior tag
válasz
junkpod #7461 üzenetére
Sajnos még valami más is van. Felraktam az 1.0.13-asban lévő firmware mappát, kitöröltem a /data/nvram tartalmát. Újraindítás után hosszú percekbe kerül, míg lesz sima GSM hálózat, újabb hosszú percekbe, míg 3G. A sokadik újraindítás után is, nemcsak az elsőnél sajnos. A Concorde-os BB-el viszont pikk-pakk pattan a hálózatra. Szóval ott valami mást is mókoltak sajnos a kollegák...
-
poganytamas
senior tag
válasz
nandozo #7456 üzenetére
Kipróbáltam a linkelt patch-eket. Köszönet a logout-nak a bejegyzésükért. Tehát igazából csak a vodásoknak kell figyelni, nekik mindenképp a 900 és 2100-es csomag kell, különben nem lesz 3G-jük vidéken.
Ilyen basebandjeim lettek:
900 and 2100 patch:
MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V11.P15 2014/02/15 02:06850 and 2100 patch:
MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V34 2014/06/11 21:48850,1900 and 2100 patch:
SM619B_REDUCE_BP_W1258_V0.0.4_S0610 2014/07/07 15:00Összehasonlításképp a Concorde baseband-ja:
MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V34.P2 2014/06/17 19:56A Concorde nem tudom mit alkotott, de nekem csak az ő basebandjükkel megy sajnos.
-
poganytamas
senior tag
válasz
nandozo #7456 üzenetére
Kérdeznék én is ezzel kapcsolatban, ha már feljött témának.
5005-ös Concorde-ra raktam fel ezt a romot: [link]
Olyan 5 perc volt, mire a GSM hálózatra felkúszott, másik 2 míg lett 3G. Fogtam az eredeti Concorde romból a catcher_filter_1_wg_n és modem_1_wg_n fájlokat, felülírtam a V3 romjában lévőt, factory reset, azóta pöpec. Na most javítsatok ki ha tévedek, de a modem fájl adja a baseband-et. Viszont a V3-as romnak és a Concorde romnak a baseband-je majdnem ugyanaz, csak az enyém V32.P2 a másik (ami nem megy) sima V32. Mi az a P2?
Nem lenne rossz kipróbálni azokat amiket linkeltél, lehet holnap meg is teszem, csak semmi infó nincs róluk a frekvenciát kivéve. -
poganytamas
senior tag
válasz
junkpod #7430 üzenetére
Igazából ezt sosem értettem, mindenki 13-as romról beszél ha KK-et említ, nekem 1.0.1-es: [link]
És a szoftver frissítés azt mondta rá hogy a legfrisebb. Mégsem az lenne?
Amúgy perpillanat a Zopo rom van rajta, azzal nem dobálja a mobilnetet kikapcsolt képernyőnél. De ha van ettől frisebb Concorde rom, azt is kipróbálnám.
-
poganytamas
senior tag
válasz
---Lasali--- #7417 üzenetére
A kiejlző gondhoz nem tudok hozzászólni, a töltés hiba meg:
- rossz preloader került rá
vagy kiszakadt a micro usb csatlakozó
szerintem...Driverek telepítéséről csináltam egész jó videókat, nézz szét a youtube csatornámon
-
poganytamas
senior tag
válasz
Mecy_Lacee #7415 üzenetére
atab5-ös telefonnál ismert hiba volt ez, sérült az nvram:
[link] -
poganytamas
senior tag
válasz
industrial #7409 üzenetére
Ah, értem. Esetleg próbáld meg másik verziójú flashtool-al, akku nélkül flashelni, ilyenek.
DRAM hibából kétféle van, az 5054-es és a 4032-es.
Az 5054-es azt jelenti hogy inkompatibilis romot próbálsz rásütni.
A 4032-es pedig szintén jelentheti ezt, de itt még pluszban javasolja hogy formázd meg mielőtt ráküldenéd a fájlokat. -
poganytamas
senior tag
válasz
industrial #7406 üzenetére
Igen, végig leföldelve kell tartani. És ha nincs jelölve, akkor neked kell megkeresni melyik az. De amúgy nem értem, sérültek a telefon gombjai? 1000x használhatóbb és biztonságosabb a META mód : [link]
-
poganytamas
senior tag
Sziasztok,
Megkérdezem itt is: Concorde 5005 NFC telefon ha csak mobilneten vagyok, és lezárom a képernyőt, akkor 2-3 perc múlva lemegy szépen deep sleep-be, és lelövi az adatkapcsolatot is. 10-15 percenként kapcsolja vissza egy kis időre, ekkor bekapcsol a képernyő is (minek?) de ami fontosabb, az értesítések 10-15 perc késéssel jönnek. inew v3-nál van ilyen? Csináltam róla videót is, ezen látszik hogy semmi adatkapcsolat, majd 2 másodperc múlva kapcsolja fel.
-
poganytamas
senior tag
válasz
industrial #7399 üzenetére
A szétszedés nem épp a legbiztonságosabb dolog, főleg hogy van módszer szétszedés nélkül, de ha mindenáron:
Meg kell keresni a telefon test pointját. Ha óriási mákod van, akkor TP-vel van jelölve. Ehhez ripityára kell szedni. Akku nélkül rá kell csatlakoztatni a PC-re, és megnyitni az eszközkezelőt. Egy multiméterrel el kell kezdeni leföldelni (GND pin vagy sokan az USB aljzat házát használják) dióda módban a csatlakozási pontokat (amik úgy néznek ki mint a pirossal jelöltek: http://i49.tinypic.com/21evzhk.jpg). Tilos leföldelni bármit ami VCC, VBAT, U+, + vagy ilyesmi nevekre hallgat. Az egyiknél miután leföldelted, az eszközkezelőben megjelenik az MTK eszköz. Innentől lehet flashelni, javaslom csak a preloadert, mert állandóan leföldelve kell tartani, fárasztó dolog úgy megvárni a teljes 20 perces flashelést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók