Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin81
újonc
válasz
junkpod
üzenetére
már ne haragudj, tényleg nem kötekedésből, de az 54-es wifi még hd-ra is sokszor kevés a gyakorlatban. Vagy gyere és légyszi mond el a telefonnak hogy menjen feljebb 200-300 kB/s-ról gyorsan
úgy a 10x-esére, hiszen elméletileg tudnia kéne. De hálóról még az avikba is nehezen kezd bele, hd-nál meg csak teker, teker, teker, ameddig el nem unod (nem kodekprobléma, belső memóriáról viszi az mkv-kat). Mindezt egy szobában a routerrel, ami garantáltan nem szűk keresztmetszet, mivel ac-s. A céges telefon (samsung galaxy a3) viszi is wifin keresztül a full hd-t is, bár a samu több mint valószínű hogy az 5 gigás sávot használja. -
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
A cm6ban milyen a videó felvétel, ott is zúg?
Nem haragszol, válaszolok helyette, mivel a telefon, amire felrakta a CM13-at, az enyém (lesz).
Annyit tudok, hogy nem volt térerő a SIM kártya behelyezése után. Ezen kifolyó oknál fogva természetesen másik romot kértem rá, s a kedves fórumtárs másikat rak fel.
Ha kipróbálta, szerintem megírja...Remélem nem haragszik meg rá a kedves fórumtárs, hogy én válaszoltam.

-
RVR400
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Lefényképezném, de most nálam sincs szétbontva egy sem. De itt egy netes kép, a lényeg látszik is. A bekarikázott részen mindig feszül a szalagkábel (merthogy ugye kanyarodnia kell a gombokhoz, kicsit látszik is a képen, hogy ott van benne egy hullám). Tehát vagy a kábel szakad meg, vagy a forrasztás gyengül meg, ezért segít rajta ezen a részen a szivacsdarabos nyomás DIY-repair.
Jah, van nálam most egy bekapcsológombhibás is, azzal nem tudom, hogy mit kezdek, mert már cseréltem rajta gombot, de így sem akarja az igazat, de már annyiszor összeraktam, hogy nincs kedvem szétszedni.
-
meva86
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Tudom hogy nem mai gyerek.
Nem vagyok az a típus, aki évente (fél évente, havonta) váltja a telefonjait, hogy mindig a legmodernebb legyen nála.
Sajnos a telefoncsere is kényszerűségből fakad. Utána olvastam, és figyelembe véve az ár-érték arányt, úgy gondoltam, hogy ez megfelelhet az elvárásaimnak.Csodát nem akarok vele művelni.
Vannak sokkal modernebb telefonok is, csak azok jóval drágábbak is.
-
blackfox
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Köszönöm a választ!Most egy gyári visszaállitással egyenlőre megoldottam,de ez igy nagyon szar ha később is lesz ilyen gond!Honnan tudok gyári romot leszedni hozzá és mivel tudom feltenni?MTK-s telot még nem frissitettem,ráadásul nincs is a menüjében frissitési lehetőség!Válaszod köszönöm!
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Olvasd el először amit a [link] hsz-ban írtam. Kell hozzá egy 1.0.13 v. 14-es rom alapnak. Abban van 2.8.4 TWRP. Elindítod a Recoveryt, amiben már tudsz csinálni az SD-re egy Backup-ot. Nekem 4,5 GB-volt a teljes mentés. Olvasd el, hogy a CM Rom oldalán: [link] a beta 3-hoz kell-e még valami fix, mert a beta 2-höz az NFC fix kellett. A zip-eket lemented az SD-re, és a leírás szerint sorban installálod Recovery alól. Ebben a romban is 2.8.4-es TWRP van, így simán vissza tudsz állni. A Recoveryben a mentésed vissza tudod rakni egyetlen Restore-val, és pont ott folytatod, ahol abbahagytad. Ilyen könnyen még soha nem tudtam romot kipróbálni, remélem nálad is hasonlóan fog működni a dolog.
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Egyébként Smart Cover néven van bekapcsolható flip funkció, de az a proxit használja nem a mágneses érzékelőt, ezzek jobban merül az akksi. Alapvetően a nekem fontos beállításokat néztem végig, így keveset foglalkoztam a rommal. A fényképező beállításai gyengébbek, pl. nincs 5 Mp-es méret, a videónál talán kétféle minőség közül lehet választani, nem próbáltam a videót. Ha van pár szabad órád próbáld ki, ahogy leírtam feljebb.
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Összességében jó a rom, én ajánlom felrakni, bár nem volt alkalmam napokig tesztelni. A beállítási lehetőségektől többet vártam.
Tetszett, hogy automata fényerőn is van automata fényerő állítási lehetőség, úgy látom a telefon akk. kezeli a két simet és prediktív a keresés is. Valszeg a kb. 10% lejjebb vett fényerő miatt az akksi sem mert annyira, vagy csak helyes az akksi töltöttség kijelzése. Azt hittem lemerült pár óra használat után 94% alá, de 96%-ot mutatott.
Az induló ram 400 MB felett volt, amit kicsit keveslek, mert semmi app-ot nem tettem még fel.
2.8.4 recovery alól csináltam egy full backupot, majd wipe-ok után a cm rom+gapps. Kellett volna az nfcfix is, mert helyen nfc bug hibát dobott néhány alkalmazás. Fél(?) perc alatt felment a rom. Recovery alól simán, hibamentesre vissza tudtam tenni az 1.0.13-at.
Még kérdés? Tedd fel és írj egy részletesebb beszámolót. -
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Elindítottam a Proximity fix progit, majd MUT-ban a PS Data Collection menüben megcsináltam a kalibrálást, 0,5 cm-ként haladtam felfelé a 11 cm-ig. A végén egy exponenciálisan eső görbét rajzolt ki?! Ennek kellene 45°-osnak lennie?
Újraindítás után PS Data Collection menüben minden üres.
Nem lehet, hogy a PS Calibration menüben vannak az értékek elállítódva?
Itt nála ezek vannak:
PS: 16-18 között váltakozik
Threshold High: 0
Threshold Low: 0 -
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nálam a KK óta nem tökéletes a proximity, a flip tokot behajtva a kijelzőtől 1 cm-re lekapcsolja kijelzőt, viszont ha teljesen becsukom, akkor újra feléled a kijelző. Ilyenkor kinyitva-becsukva csak az 1 cm-nél hajlandó jól érzékelni. Vol már rajta MIUI, majd visszament az 1.0.13, és azóta is ezt csinálja. Ha az arcommal csinálom a közelítést ott 1 cm-en belül is lezárva tartja a kijelzőt.
Ezen segít a proxi MUT-ban állítása? -
diego65
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
(#8412) poganytamas RE: Én az első perctől figyelem ennek a telónak az életét, és úgy rémlik, volt 900-as verzió is, de első körben nem találtam infót a Needrom-on, hogy a mostani legutolsó ROM-ok milyen frekivel mennek..
(#8413) junkpod RE: Igen, nekem is így rémlik, bár ha régi a ROM, akkor nem sokra megyek vele... Mintha RVR400 foglalkozott volna ezzel a témával...
A furcsa az, hogy ennek ellenére is megy a 3G H+, és a sebességteszt is ~8Mb.t mutat... Az isten sem érti ezt... -
PGaben
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
"Annyian írogatok ilyeneket, nem foghatom fel mit gondoltok: leejtitek, azóta fagy és kikapcsol és azt mondod, hogy uzemkepes ? Ne haragudj de ez mások hülyének nezese..."
Szerintem meg egy korrekt leírás.
Akkor néznék másokat hülyének, ha azt írtam volna hogy tökéletesen működik, megveszi, elküldöm aztán használja és jön a probléma, ezután meg azt állítanám nálam még tökéletes volt.Igyekeztem úgy leírni ahogy van a dolog, mert a készülék üzemképes, bekapcsol, kikapcsol, lehet vele telefonálni, játszani, netezni, stb.........
DE: kikapcsolt többször a zsebemben és az is előfordult hogy lefagyott, de ez a leejtéstől független, az utolsó szoftver felpakolása óta jelentkezik.Ha úgy érzed nem voltam korrekt sajnálom, de nem értek vele egyet. ENNYI
-
poganytamas
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de mintha az akksi merülést ez a rom végre normálisan jelezné. Nem tudom hogy bitre azonos-e a telefon, egy biztos: az inew gyári preloadere hazavágja a concorde-ot, és az inew modemjeivel egy örökkévalóság mire felmegy hálózatra. Kinyertem az eredeti concorde romból a modem fájlokat, mindig azt töltöm vissza, azzal pikk-pakk fenn van, inew modemmel ~10 perc.
-
RVR400
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Alapvetően a telefonnak több összetevője is van, és kb a SOC ára az, ami a legkevésbé árképző tényező. Azért az összeszerelési hibák ellenére, meg a szar támogatottság mellett hozzá kell tenni, hogy a teló kamerája, kijelzője, kialakítása átlagon felüli, tehát hiába hasonlítgatod egy 90 dolláros Cubot S168-cal, mert nincs értelme összehasonlítani a kettőt. (jobb vaku+10, jobb kamera+10, jobb kijelző+10 USD és meg is vagy)
-
DittyCat
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hát, mivel beállítani nem lehet (ugye mivel bugos az a menüpont, úgy, ahogy van), valahonnan le kell szednie az adatot, én pedig úgy tudom, hogy ezeket a szolgáltató küldi.
Egyébként nem jutottunk semmire (szinte), mert nekem Linux van a gépemen, kellett volna egy program hozzá, amit nem tudtunk telepíteni, viszont ha a pároméról akartuk, amin Windows van (jogtiszta), akkor meg vírusként ismerte fel azt, amit le kellett volna tölteni, így nem töltötte le.
Most gyári visszaállításokat csináltam, töröltem mindent, így érdekes módon lehúzta a dátumot, szóval most működik... de kérdés, meddig? Szóval mindenképp meg kell csinálni a rootolást, frissítést. Megpróbálom bevinni egy szervizbe.
A képernyője is elvált alul, lötyög, azt is vissza kell ragasztani, most duck tape-pel van
! -
-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hogy lehet az új rendszerre a play-es app-okat és azok data-it visszatölteni? Sztem nálam be van állítva minden ami kell, de google fiókban levő adatokon kívül nem tölt vissza semmit egy szinkronizálás. 4 éve a MyBackup Root-ot használom e miatt. Ezzel még nem volt galibám több romcsere és e 3. teló során sem.
-
cs.j
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Mindkét benne lévő SIM T-Mobile-os, kvázi új, ill. kb. 2 éves.
Előtte, amíg egyik SIM volt csak benne, nem emlékszem hasonló problémára. Megpróbálom még, hogy kiveszem az új SIM-et.
Sajnos rootolásnak még csak nekiállni sem merek - emiatt is van rajta az eredeti 1.0.1 ROM....
-
cs.j
csendes tag
-
kmarci25
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Tegnap este két órával előreállítottam a telefon óráját, és rátettem egy rózsaszín telefontokot. Azóta nem merül!!! És kaptam egy telefont a NASA-tól, hogy bemérték a telefonom gps-ét, úgy találják, hogy ilyen pontosat még ők sem képesek gyártani, és kölcsönadnám-e a következő marsjáróhoz. Nemet mondtam.

-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Lehet még fokozni
Eddig fel sem tűnt, hogy olyan menü is van az időbeállításnál, hogy az időzónát is a hálózatról frissítse. Na ezt is KILL!
És nem fogjátok elhinni, de még hiperszuperebb minden
GPS még pontosabb/gyorsabb
(Vagy csak a téridő kontinuum lassult le körülöttem?) -
kmarci25
veterán
-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
És még egy friss tapasztalat: az autós BT kihangositom hangminosege olyan lett mintha teljesen kicserélték volna, tiszta jól érthető hang, pedig előtte kB minden második hívás recsegett - ropogott.
Valami olyan vudu bit lehet az én hw-sw párosban ami erre a halozati oraszinkronra aktiválódik. -
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nem ismerem a lelki világát, hogy hogyan működik. Úgy gondoltam, hogy ha van net, az óra akár többször is frissít. Ha gps-re kapcsolom akkor hogyan frissít? Fel fog kapcsolódni a gps műholdra naponta többször is? És ha épületben vagyok egész nap, akkor állandóan próbálkozni fog a felkapcsolódással?
Két kártyával használom, 1 T-mobile-os és 1 Telenor-os van benne állandóan. Az Antutu nálam KK-val és Art-al +ezerrel többet dobot, mint JB alatt. És talán számít, hogy a microSD-ből anno a leggyorsabb class10-et (8GB) vettem. -
poganytamas
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Érdekes ez az idő beállítás probléma.
Azt olvastam a GPS időről, hogy 15 másodperces lemaradásban van (forrás: [link]).
Lehet ez a lemaradás az oka több GPS-es program fura működésére (mármint hogy ha hálózati idő beállítás van, akkor 15 másodperccel a műhold előtt jársz), amit írtál, a gyorsabb korrigálás pl?Másik a hálózati időbeállítás. Ez kétféle dolgot jelenthet, mi mondja meg mit használ? Ott a NITZ, amikor a mobil szolgáltatótól kéri le. Ezt nem mindenki támogatja, ráadásul még vannak GSM egység nélkül szerelt Android eszközök (tabletek pl), itt csak NTP van. És hol definiálunk NTP-t? A gps.conf-ban, hoppá

Átállítottam én is, várom a fejleményeket. Antutu felment 100 ponttal, de ez lehet az északi szél kedvező fújása is

-
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Én nem láttam, hogy miért lenne jó, ha a gps-ről frissítené az órát. Így milyen gyakorisággal frissíti az órát, ha gps jelet fog?
Most leteszteltem. Átraktam gps-re az idő frissítését, gps bekapcsolva, chrome 180MB cache ürítés, reboot, majd antutu teszt. Szintén 19ezer feletti értéket dobott mobilnet nélkül, wifi-vel.
Ez a felébredés nálam soha nem volt. A korábbi telónál valamelyik 3. alkalmazás csinálta.
Még nézegetem, de nálam nem volt semmi a tiédhez hasonló, a web is smooth volt eddig egy két kis röccenést leszámítva, a gps-t a holnap utáni utazással még letesztelem.
Éjszaka általában a töltőn felejtem, kivéve tegnap, hogy megnézzem neked. 7 óra alatt 1%-ot esett az akku. -
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
na hát, nem volt túl nagy lelkesedés, nos megosztom tapasztalataimat (remélem nem placebo...

Szóval átállítottam GPS alapúra az idő automatikus beállítást és a következőket tapasztaltam:
- GPS gyorsabb, pontosabb, sokkal hamarabb korrigál hiba esetén
- waze képernyője előtte percenként (vagy gyakrabban is) "blackout"-olt (feketére váltott, majd újrarajzolt) miközben a gombok világítása is bekapcsolt, ami nagyon idegesítő volt, nos ez 90%-osan megszűnt,, már csak ritkán van ilyen
- a telefon felébredgetése szinte megszűnt
- éjszaka alatt kb 0%-ot merül, mert mindösszesen ha 5-6 alkalommal ébred
- wifi valóban lekapcsolódik mikor nem használja
- érzésre sokkal gyorsabb lett a telefon! Pl. ha görgetek weboldalt Chrome-ban akkor akármilyen gyorsan húzgálom az újjam, vele mozog a kép, vagy ha kétújjas zoomolok ki-be gyorsan akkor is tökéletesen követi még rángatva is, ugyanez igaz a fotóalbum képeire is. Csináltam egy Antutut is 18400 jött ki amit nem tudom, hogy jobb lett-e mint előtte volt?
- minden animáció a telefonon sokkal smooth-abbOlyan mintha a hálózati idő szinkronizáló modul visszafogta volna a telefont, emlékeztek volt olyan verziós ROM ahol ez a modul egyenesen befagyott használatkor. Szerintem nem lett rendesen javítva.
Kíváncsian várom a véleményeteket.
-
Kerni62
tag
-
-
Kerni62
tag
válasz
junkpod
üzenetére
"1 kapcsold be a beállításoknál a GPS- (melyik romot van?)
2 engedélyezi az alkalmazás oknak a helyadatokhoz hozzáférést.
3 telepíts mobile uncle tools appot
4 mut-ban indítsd el az ygps- szabad teren
5 meséld el mit mutat"1. 4.2.2
2.engedélyezve van, szerintem
3.na ezt hol találom?
4. mi az a mut? eszik vagy isszák, hol találom?
5.gondolom ez utána esedékeselőre is nagyon köszönöm a segítséget.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
ACR Call Recorder. Teljesen faszán működik. Most tervezem megvenni a Pro licencet, mert megérdemli. Csak át kell állítani, hogy az audio forrás MIC legyen. VOIP programokkal indított hívást nem veszi.
-
sasa311
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
És jobb lesz neki ha nem ijesztgetem? Tudod hány mediatek SOC-os készülék járt nálam aminek NEM SZOFTVERES gps hibája volt? Megszámlálhatatlanul sok.
Igen, igaz, a 80%-uknak szoftveres a hibája - írtam is, hogy A vagy B..., A-gps lokáció, beragadt helyzet adatok.. sok minden. De a nagy számok törvénye alapján sokban xar az antenna. Ez tény sajnos.
A placebós okfejtésed inkább nem kommentelném. Ha te komolyan tudod azt gondolni, hogy több száz fényképekkel és leírásokkal dokumentált antenna csere csupán "placebó" (mióta hat a placebó effektus a gépekre?
), ezek az emberek meg miután megcsinálták sok sok beleölt idővel az javítást és rájöttek, hogy semmit sem ér akkor még képeket és leírásokat is hamisítottak, hogy jobb legyen a lelküknek és jól megszivassanak vele másokat - akkor azt nagyon sajnálom. -
sasa311
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Nem, azt láttam, hogy minden softveres mókolás ellenére 0 holdat látott a telefon előtte, majd mókolás után fixált 6-ot...
De mint mondtam, nem kell nekem hinned...
Van a PH!-n is topicja a HW mókolásnak [link]És van az XDA deven is töménytelen, telefonspecifikus is [link]
Ha ezek után meg vagy róla győződve, hogy minden hibás GPS "szoftverhibás" akkor szíved joga.
-
Kerni62
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a sok-sok segítséget, de csak most kapcsoltam be a gépet.Megpróbálok végigmenni minden tanácson, de annyira huje vagyok hozzá, hogy csak reménykedek valami javuláson.
Két GPS-t használnék: Sygic és Waze.
Kérnék szájbarágós, dedós segítséget lépésről lépésre, mert azt sem tudom, hogy azok a pontok amit írtatok, hogy hol vannak. köszi -
sasa311
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
10-ből 9 kínai telefonnál telefonnál 2 oka van a xar vételnek:
A., Az A GPS lokáció és/vagy frissítés nincs jól beállítva
B., Xar az antennaKerni:
[link]Minden telefonnak más, rengetegen legyártották itthon is a saját antennát, elég csak belenézni a dual sim topicba. Pl. a régi jiayu G2/G3 telefonoknál nagyon jellemző hiba volt.
A V3-ról itt egy topic miként lehet berhelni:
[link]De árulnak hozzá alin is alkatrészt:
[link] -
soundman1
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Ez akkor egy hibrid rom, amiben az alap, a firmware maradt az uccsó 1.0.13 féle 4.4.2, amire a 4.4.4-ből át lettek emelve rendszeralkalmazások? Úgy láttam a kernel ugyanaz, ezért nem is foglalkoztam vele, gondolván hogy, ha nem is egy KK theme-s rom, akkor se nyújt többet.
Azért aki felrakja a Mere v3 portot írja meg légy'szi miben nyújt többet a 4.4.2-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung kuponkunyeráló
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- KártyaPC topik (Odroid, Olinuxino)
- Elektromos autók - motorok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ, bontatlan iPhone 17 256GB levendula KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Huawei P9 Lite Mobiltelefon fekete 16/2 - VNS-L21 - Független!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ha meg se mozdítanád soha, akkor is ilyen. Miután lecseréltem a gyári szoftverét, azóta ilyen.
!

Igaz, nem a Sony rom-mal kapcsolatban...

Eddig fel sem tűnt, hogy olyan menü is van az időbeállításnál, hogy az időzónát is a hálózatról frissítse. Na ezt is KILL!