- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalla
tag
ezen az egészen nem kell ennyit agyalni. a kamerád nem fókuszál, lehet vmi be van ragadva a fókusz gyűrűbe, plusz még lehet van vmi a szenzor előtt is (a rajta felejtett védőfólia se engedi ám fókuszálni, mert nincs mozgástere) .
vagy te szeded szét, vagy elviszed egy szervízeshez. a gari miatt ne aggódj, nem fognak belőle ügyet csinálni. ha a fentiek miatt volt a gond, akkor a problémád hamar megoldódik. a javítás számláját elküldöd kínába csimcsiméknek, és szépen kifizetteted velük, és kérjenek sűrű bocsánatot.
ha a szétszedés után esetleg kiderül, hogy menthetetlenül rossz a kamera (szerintem nem), akkor ezt szépen megírod a csimcsimboltnak, és izibe küldjenek egy új modult ingyé, és természetesen a szervízközltséget is állják.
de ha te inkább abban gondolkodsz, hogy az egész telcsit emiatt küldöd vissza, akkor számolj azzal, hogy a postát te állod (nem sok, ajánlott levélként kb 4000 ft), és kb 2-3 hónapig szevasz telefon.
remélem tudtam segíteni.
-
PGaben
csendes tag
De esetleg kis segítségnek is örülnék hogy tudom visszahozni a csúf halálból
-
PGaben
csendes tag
Szép képeket is csinált
-
Joke21
aktív tag
válasz
kmarci25 #8087 üzenetére
Azt mondanám, hogy sokkal életlenebb a képe. Lehet, hogy nincs sok értelme így összehasonlítani, de akkor is látványos a különbség egy elvileg gyengébb kamerához képest is.
Az a baj, hogy fogalmam sincs mi lehet a rossz, a kínai bolttól pedig azt a választ kaptam, hogy vizsgáltassam be valahol és az eredmény birtokában egyeztessünk a továbbiakról.
-
kmarci25
veterán
A látószög és az élesség az két teljesen különböző dolog, nem áll egymással összefüggésben. Szerintem azzal kevered össze, hogy a távolabbinak látszó nyilván jobban pixeles lesz, de a pixelesség és az életlenség megint nem ugyanaz, csak maximum ugyanolyannak, vagy inkább hasonlóan látod.
Szerintem ezt a fajta hasonlítgatást engedd el, ez nem vezet sehova. egy másik, jól működő V3-mal kéne összehasonlítani.
-
Joke21
aktív tag
válasz
plehoczky #8085 üzenetére
Azt értem, de pont emiatt, hogy távolabbinak látszódik a kép, homályosabb is. Legalábbis én erre gyanakszok. Elég durva a különbség a két telefon kamerája között ebből a szempontból, az egyiken homályos a papírfecni, a másikon meg éles és elolvasható a betű, pedig csak 30-40 cm-re van a telefontól.
-
Joke21
aktív tag
Összehasonlítottam egy 8 megapixeles kamera fényképezőjével ( az sem valami nagy szám). Egymás mellé raktam a két telefont és ugyan azt fényképezve az az érdekes, hogy a 8 megapixeles mindenféle fókuszálgatás nélkül sokkal közelibbnek mutatta a képet, mint az inew, mondjuk az inew-n sokkal nagyobb "területet" is tudtam lefényképezni, viszont emiatt már alapból sokkal homályosabb az ugyan olyan messze levő tárgy a képen. Ez mitől lehet? Mert iszonyat nagy a különbség.
-
nandozo
tag
Frissült a MIUI ROM!
-
Solymi81
aktív tag
Na igen, ez elég macerás dolog.
Nem tudom elintézted-e már illetve, hogy mennyi tapasztalatod van ezzel kapcsolatban, de az első bejegyzésben találsz segítséget, hogy miként kell intézni.Bocs, ha már tudod, de mindig jobb szólni, hátha
Remélem megjavítják és küldenek ajiba valamit pluszban
Azért, ha fontos, kérd meg őket, hogy ugyanazt a színt küldjék -
válasz
Hegitomi8 #8074 üzenetére
A fényképeket nem a fizikai sd-re mentette?
Mert ha nem, és a belső SD-n voltak, akkor:
- Ha be van kapcsolva az usb hibakeresés, akkor próbálj meg csatlakozni adb-n, onnan eléred a képeket.
vagy
- szintén hibakeresés segítségével android screencast (próbáltam, nekem működött).
- Flashtool-lal mented a kívánt partíciót (ehhez kell a partíció pontos mérete). -
Lalla
tag
amikor fókuszálgat, van amikor éles a kép? mert ha nem, és állandóan homály van (nekem úgy tűnik), akkor szerintem vmi van az érzékelő mögött. pl. gyári védő fólia, amit elfelejtettek leszedeni összeszerelés közben. sajnos ez csak szétszedéssel orvosolható, velem már történt ilyen.
-
Hegitomi8
csendes tag
Sziasztok relem tud nekem valakibsegiteni
Annyi lenne a problemam hogy tavaly osszel még a v3 telomat vittem magammal gorogbe es sajnos elment a kep bekapcsolaskor semmi kepem nincs viszont bekapvsol a telorengeteg kepet csinaltam gorogbe amit igy nem tudok lementeni. Tud erre valaki valami megoldast vagy programot amivel megtudnam oldani azt hogy a gepemre tudjam tenni ? Koszonom elore is ....
-
plehoczky
tag
Sziasztok,
Korábban olvastam, hogy másoknak is voltak kijelzőproblémái ezzel a telefonnal.
Tudtok pesten ajánlani jó szerelőt, aki leválófélben levő kijelzőt meg tud gyógyítani?
Köszi. -
007spider007
csendes tag
válasz
poganytamas #8067 üzenetére
Nos igazad volt, a töltő tényleg szar volt. Most veszek majd egy jóféle adaptert túlfesz védelemmel meg minden. Hál isten nem hardver gond.
-
poganytamas
senior tag
válasz
007spider007 #8066 üzenetére
Kérj kölcsön egy power bankot valakitől, nézd meg azzal mi a helyzet. Egyszer belemértem oszcilloszkóppal egy ilyen töltőbe, iszonyú tüskéi voltak a jelalaknak, nálam a képernyő őrült meg tőle.
-
007spider007
csendes tag
Valami hasonló jelentkezik nálam töltéskor: [link]
Kipróbáltam vagy már 3 féle töltővel, egyik se volt jó, ugyanezt csinálja. De a poén az, hogy ha pc usb,re dugom, akkor nem jelentkezik egyáltalán a probléma. Valaki járt már így? Esetleg van ötlet, hogy mitől lehet ez? -
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
bár egy inew v3 plus készülékről lenne szó, de azért feltenném itt a kérdésemet, ha nem baj, mert nincs saját topikja. Szóval az a helyzet, hogy most vettem és nagyon homályos képeket csinál. Kértem másoktól referenciaképeket és azokhoz képest is nagyon rossz a minőségűeket készít a gép. Ez szoftveres vagy inkább hardwares hiba lehet?
-
Bendo
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen melót, csak a Concorde forgalmazásában vettem. Mint kiderült ez gyárilag egy Inew v3, így gondolom nem lesz OFF a kérdésem. Azért kérdezek itt, mert a Concorde topik bedöglött
A kijelzőről lekerült a fólia, és észrevettem, azóta észrevettem, hogy fehér háttérnél van benne egy elmosódott világosabb csík, a kijelző közepétől jobbra.
A telót kb három hete vettem.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy gariba cseréltessem ki?
Ha gari, ott fognak ilyennel egyáltalán foglalkozni?Köszi!
-
andras888
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee #8042 üzenetére
Nem találtam v3plus topicot, és sokszor egyberakják a különböző de hasonló alapokon nyugvó kiviteleket, ezért merészkedtem. :-) Köszi, megnézem! :-)
-
andras888
aktív tag
Üdv!
A problémám, vodás számról ha vodába beszélek 10-ből kb 3x én nem hallom a másik felet.
Keresővel beleturkáltam a forumba, voltak tippek, fix 2g re állítás, meg valamelyik mappa törlése...Van azóta valami friss tuti módszer? Esetleg friss rom?
v3 plus ról van szó. -
nandozo
tag
Sziasztok,
Megvolt ma a GPS teszt.
A véleményem szerinte eddig a legjobb GPS a zopo ROM-ban volt, nekem az volt a legpontosabb.
Ez nálam hasonlóan hajlamos ugrálni 20-40m -t, mint a többi ROM-on tapasztaltam, főleg nagyobb sebességnél vagy belvárosi környezetben, ez utóbbi helyeken gyakorlatilag használhatatlanná téve a navigációt telefon alapján.
Mivel egyelőre tetszik a felület marad hosszabban, így ha lesz további tapasztalatom - érdekesség megírom.
Vocalizer-t elkezdtem leszedni, n-mag.cc -ről kipróbálom, még nem használtam.Valaki esetleg más hangvezérlést / felolvasást magyarul tudó programot tud ajánlani helyette?
-
monalala
aktív tag
A párom eltörte az érintőt, vettem új telot neki, szintén v3-at. Az lenne a kérdés, hogy a droidtools-al csináltam mentést a törött telóról, felrakhatom azt az új készülékre (flashtools-al)? Nem irja át az imei számot vagy olyat amit nem kéne?
köszi -
-
soundman1
senior tag
-
trebrona
nagyúr
Bocs, hogy bele vau, de nálam V6-os MIUI-n működik a vocalizer, Xiaomi telefonon. Először nálam sem működött, de a vocalizer beállításokban, ha manuálisan tallózzátok be a nyelv elérési útvonalát, mennie kellene. Esetleg a Nuance mappát tegyétek belső memóriába, ne külső SD-re!
-
rolio1
tag
válasz
soundman1 #8026 üzenetére
Sziasztok
Én is akartam írni egy rövid tesztet, sajna nem volt rá időm... Nekem is ugyanezek a tapasztalataim, a chrome-ot én helyettesítettem a rókával, sokat fejlődött, nagyon jó lett, a könyvjelzőket is átmentettem.
És valóban, a vocalizer nem üzemel, én is keresgettem rá megoldást, de én csak a navihoz használnám, kibírom nélküle.
Maga a MIUI viszont mindig is tetszett, régóta vártam erre a verzióra, elégedett vagyok ezzel a port-tal.
Nekem az MTK tools lép ki, ha a GPS-t próbálom machinálni... -
laci laci
addikt
válasz
soundman1 #8026 üzenetére
Habár én flip tokot nem használok, de valószínűleg a közelség érzékelő vezérli. Meg kéne próbálnod újrakalibrálni...
Módszere:
1. Tárcsázóba beírod: *#*#3646633#*#*
2. Engineer Mode (MTK)
3. Hardware Testing
4. Sensor
5. Light / Proximity Sensor
6. PS Calibration
7. Calibration
8. Calibrations
– Helyezd a telefont egy asztalra;
– Click: “Calculate min value”;
– Tartsd a kezed a szenzor elé 1-2 cm-re (a telefon bal felső részén van, a hangszóró mellett);
– Click: “Calculate max value”;
– Click: “Do calibration”;
9. Kilépés az Engineering Menu-ből;
10. Indítsd újra a telót!
Remélem ez megoldja a gondot. -
soundman1
senior tag
válasz
nandozo #8025 üzenetére
Köszönöm a beszámolót! Tegnap én is felraktam, de visszamentem wilsey romra. Egy-két infót én is írnék hozzá.
Nagyon jól összerakott ez a v6-os Miui rom. Minden magyarul fogadott a rendszerben! A tárcsázóban és a messegingben (is) a két simet ki lehet választani a dedikált gombokkal. A tárcsázó tudja a magyar T9-et (áőű) is kezelni! Egyszer sem tudtam lefagyasztani ezt a béta verziót, kivéve a chrome-nál, de ezen még dolgoznak. Szuper sok beállítási lehetőség van, összességében a kényelem és design miatt jobban lehet a beállításokat konfigolni, egy-két kivétellel. Ami pozitív volt, hogy nem erőltetik a xiaomi-s progik magukat rá a használóra (mint a v5-nél), csak amire szükségem volt, tényleg azt kapcsoltam be, minden tette a dolgát, ahogy kértem.
A led többszinű beállításainál nekem csak pirosan akart világítani. A gyári helyett van lehetőség más launchert is használni. Akksi üzemidő nagyon jó, még úgy is, hogy nagyobb helyet foglal a rendszer a memóriából, nálam csak 300 MB maradt belakás után. A wifi nálam picit erősebbnek tűnt.
Ami miatt nem maradt, hogy hiányzott a chrome, a flip tokot nem vezérelte, a naponta használatos vocalizer alkalmazás nem működött.
Szép, jó rendszer, de a mezitlábas 1.0.13-at kiegészítettem gyors praktikus progikkal, igy mentem vissza arra. Pl. a widgetsoid után már nem éreztem kézreállónak a miui két részre osztott értesítési sávját.
Visszaköltözés előtt még tettem a Mere rom felé egy próbálkozást. A kezdeti lassulást követően a sebesség rendbe lett, de nem volt érezhető a rom karcsúsítása a sebességen. Indulást követően 590 MB szabad helyet mutatott, 58MB-ot a Beállítások evett meg, a needromos képen ezzel szemben 29 MB van?
Mivel a flip vezérlés nem ment, így nem próbálkoztam tovább.
Reméljük lesz még új gyári rom, egy dual simes 5.1 lollipopot szívesen kipróbálnék ... -
nandozo
tag
válasz
soundman1 #8020 üzenetére
Tapasztalatok MIUI ROM-mal kapcsolatosan:
Telepítés "works like charm", minden probléma nélkül felmegy, már a beállítás lépéseinél kiválasztható a magyar nyelv aki szeretné.
Aki nem ismeri a MIUI-t itt nincs külön "applilkáció tár" és "asztal" hanem minden az asztalra kerül. Ez sok app esetén átköltözéskor fejfájást okozhat Titanium kötegelt visszaállítás után. De 1x kell csak elrendezni :-)
Titanium backup üzeneteket nem tud visszaállítani valószínűleg a saját üzenet app miatt, legalábbis nekem nem sikerült...
Maga a ROM alapvetően stabil. Eddig egy újraindulása volt, Asphalt 8-ból kilépés után a launcher miatt valószínűleg. Illetve első nap a GMail többször leállt, volt rá példa, hogy a "widget" is eltűnt. Oka ismeretlen számomra.
Sebességben lehet érezni, hogy erősebb vasra tervezték, eddig egyszer sem tapasztaltam a telefonomnál egy tizedmásodpercnyi gondolkodást sem soha, most már előfordul pár esetben; bár nem sikerült reprodukálni az akadást - lehet hogy csak olyan tevékenység is futott a háttérben ami nem állandó.
Minden MIUI-s dolog működik benne amivel eddig találkoztam.
A MIUI-s hang "javító" szinte csodát tett a gyári fülissel, eddig nem vetemedtem arra, hogy azon zenét hallgassak, de most teljesen használható (persze nem egy Sennheiser).
GPS-szel jelet hamar talált, holnap lesz egy hosszabb teszt vele.
NFC, Bluetooth teljesen jól működik saját beépített TAG alkalmazása is van.
Fogyasztása jó a rendszernek, hozza a 4.4 szintet. DU Battery Saver nélkül is egészen használható, kitart 1 napig a jelenlegi intenzívebb használat mellett is.
Alapvetően ajánlom olyan V3 tulajok számára, akik jól mutató és jól hasznhátó rendszert szeretnének "out-of-box" amit nem kell még tuningolni, más launchert, témákat keresni rá stb.
Akik pedig szeretik a rendszer tuningolását lehet, hogy jobban járnak egy alap 4.4-el és finomhangolják a saját képükre. -
nandozo
tag
válasz
poganytamas #8016 üzenetére
Javaslat, OTG kábelre dugott vezetékes egérrel áthidalhatóak a touch-os problémák. Egy tesztet megér talán...
Illetve ha csak soft/usr data kell, backup-nak akkor Titanium backup megy egérrel biztosan.
-
nandozo
tag
válasz
nandozo #7980 üzenetére
Batsilos kolléga frissítette a MIUI Rom-ot.
Magyarul is tud a leírás szerint.MULTILANGUAGE – back by popular demand
Chinese , English , Greek . Czech , Spanish , French , Hravtski , Italian , Magyar , Dutch , Norwegian , Polish , Portugese , Slovenian , Vietnamese , Turkish , Bulgarian , Fyrom , Russian
"soundfix"- et fel kell tenni utána.
Added soundfix – When you plugged earphones or tried to access last menu of sound options from Audio settings you used to get a force close. NOT anymore , natural DIRAC equalizer works with 32bit sound!
Flash from recovery soundfix.zip ! no wipes needed.
Chrome-al összeomlik a post-ok alapján; MIUI probléma.
Következő hétvégén talán próba újra.
MEGA link:
[link] -
Kerni62
tag
Sziasztok!
Most nem a saját telcsimről van szó, hanem egy haveromnak valami f900-es van. Időnként a képernyő lefagy, csak többszöri nagy erővel két kézzel kell nyomva húzni rajta, hogy beinduljon a kijelző. mi lehet a hiba, és hova lehet vinni javítani? köszi -
rolio1
tag
Hello
Ha valakit érdekel, batsilos véglegesítette a MIUI v6 verzót, visszarakta az összes nyelvet, azt írja, már csak pár dolog bugos. Feltettem, tökéletes a fordítás, nem találtam hibát ebben a ROM-ban. EZ AZ
-
monalala
aktív tag
válasz
köszi megpróbálom vele lementeni a belső sd-t
-
laci laci
addikt
válasz
Valahol itt megvan, én már végig csináltam ezt, de telorol vagyok és nem tudok linkelni.
-
monalala
aktív tag
Nem tudtok egy sima CWM-et amit sz.gépről fel tudok rakni, mert a touch nem müxik. le szeretném menteni a belső SD-t, de így nem megy. Köszi
-
poganytamas
senior tag
Ha valakit érdekel, a nagytesó V7-es most nevetségesen olcsó, 36 ezer 500 a tinydeal-en: [link]
-
hetven9
csendes tag
Az mitől lehet, hogy bejövő híváskor csak a számot mutatja? Semmi mentett nevet nem. Viszont nem fogadott hívásoknál már ott a név is. Zopo rom.
-
junkpod
veterán
válasz
poganytamas #8007 üzenetére
Miről frissítetted ?
-
junkpod
veterán
Hurrá! Ismét működik a Google térkép!
-
adag
újonc
Eladó egy iNew V3 Plus.
Két napja jött meg, párom rendelte nekem külföldről ajándékba, de mire megérkezett, már nem volt a párom, így eladom, mert nem szívesen nézegetném naponta 50-szer...
(Kipróbáltam, nagyon faja kis teló amúgy.)Bocs, ha a Plus nem ide való...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest