Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janek69

senior tag

válasz RVR400 #4595 üzenetére

Az a nagy igazság,hogy ezek a BT GPS-ek autós navigációra vannak kitalálva.Régen nagyon sokat foglalkoztam vele és mivel régen volt így elnézést ha a technika nevére tévesen emlékszem,de ezek statikus? módban mennek,ami azt jelenti,hogy ha a jármű ~3km óra alatt megy és nem haladt el talán 200m,ami azt jelenti,hogy áll,akkor tartja az utolsó pozíciót fixen,nem mocorog,ha 3km/h felé emelkedik a sebesség vagy elmozdul 200? m-t,akkor ad újabb adatot. Ez arra jó,hogy a gps pontatlanságból adódóan a pozíció állandóan változik és mivel itt még a pozíciók alapján az irányt is meg kellene határozni ezért a szoftver forgatná egy lámpánál állva a térképet,de a statikus mód miatt nem teszi.Ellenben ezekkel a gps-ekkel meg nem nagyon kell menni geocachingelni,meg túrázni is 3km/h felett érdemes. :-) Nekem is van egy royaltek-em,jóval régebbi,az nem statikus módban ment,de nagyon érzéketlen volt,ellenben van agy MSI sirfstar III-asom is,azon meg az istennek nem tudtam kikapcsolni a statikus módot,pedig jól széjjel konfigoltam. :-)

Új hozzászólás Aktív témák