- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Az én válaszom a 2010-es választásokra!!
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hucsikoi
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan problémába ütköztem, hogy a műsorújság menüben az összes csatornánál a nincs információ feliratok jelennek mg. Annyit hozzá kell tennem, hogy nekem CI kártyám van, nem set top boboxom. Nem talájtam megfeleló topikot ezért fordultam ide. -
alaves
addikt
válasz
rooka72 #1257 üzenetére
A box-on ennyi állítható: hangkimenet: 'Soha ne használjon térhatású hangzást' (PCM).
Ha nem jó így sem, akkor Denon probléma, ezért valamelyik komolyabb Denon supportot kérdezd, vagy egy fórumban pl. [link]Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt, új előfizetője vagyok a Telekomnak. A kérdésem az volna, hogy ez a box is elfelejti a saját csatornalistát ha kap egy szoftverfrissítést? Szóval, hogy ott tartunk még mindig, ahol 20 éve vagy van már ebben valami fejlődés, csak mert azt látom, hogy csat.listában szinkronban vannak a boxok és ezzel együtt a TVGo is, tehát hogy akkor ez a profilomhoz hozzá van rendelve ha jól gondolom. Továbbá egy gyári beállítások visszaállításánál visszatölthető-e a saját csatornalista, vagy azt akkor bukom? Mert ez a szájbak*rt Selekt velem is azt csinálja, amire többen panaszkodnak, hogy nem kompatibilis a box-al, (nonszensz!!!), de nekem ez nem ér annyit, hogy bukom a csat.listát, amivel kb. fél órája lettem kész és egy órát tutira elvett az életemből, akkor feltolom apk-ból és szarom le, hogy nem frissít, majd én frissítem manuálisan, ha kell. -
rooka72
csendes tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy SEI800DT Telekom smart boxot.
Nálam egy Denon x2000 erősítőbe fut minden forrás HDMI-n, onnan megy tovább a tv felé.
Eddig minden gond nélkül továbbította a jelet az erősítő standby módban is, hogy lehessen a tv hangszórót is használni, de mióta az új box van csak a kép megy át.
Bekapcsolva az erősítőt át tudok váltani a tv-n hangszóróra és szól is, de amint kikapcsolom elhallgat.Nem változott semmi beállítás, ugyanúgy engedélyezve van a hangtovábbítás, hdmi ARC.
A box beállításaiban nem találtam semmit.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
AX55 AP módban, ehhez kábellel csatlakoztatva egy SDMC SmartBox. Pár naponta 1-1 pillanatnyi képmegállás, párhetente 1-1 kifagyás ha gyorsan váltogatom a csatornákat, szóval semmi komoly.
Gondoltam kipróbálom, hogy működik wifin... a teszt erejéig SmartBox 2 méterre van az AX55-től, hogy a jelerősség / interferencia ne okozzon problémát. Van, hogy órákat megy gond nélkül, de amikor csatornát váltok akkor pár másodperc után megáll a kép, tovább kapcsolok, a következő csatorna szintén megy pár másodpercig, majd ott is megáll a kép. Úgy hagyom, aztán változó időközönként elindul magától és megint megy X ideig gond nélkül.
Az Apple TV 4K ugyanezen a wifi hálózaton van, gond nélkül működik még egy kockásodást sem láttam se Netflixen, se HBO-n, se YT-n.
Így elsőre arra gondolnék, hogy kevesebbet pufferel, de ez csak egy gyenge tipp... a kérdésem az lenne, hogy tapasztalt már valaki ilyet, esetleg van valami beállítás ami ezt kiküszöböli?
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Üdv Urak.
Kiszemeltem magamnak egy új routert. ROG Rapture GT-AX6000 formájában. Az ONT egy Technicolor FGA 2233/2235 és van hozzá 2db kaon ar1344 és 3db elsö szériás smart box.A router maga tudja az iptv és igmp-t is a leirás szerint. Elvileg ennek müködnie kellene ha jól sejtem ?
-
alaves
addikt
FullHD TVnél a box beáll.: 1080p/50 Hz/4:2:0/8 bit, 'Képfrekvencia illesztés: be'
A TV csatornákon egyébként (főként a hírblokkoknál) nem mindig kadenciahelyes a kép. A 24 fps, 30 fps, 50 fps, 60 fps felvételeket nem konvertálják egységesen, hanem ráteszik az 50 Hz-re 'osztjóvan'.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
zsocii
csendes tag
Sziasztok!
Nálam otthon kismértékben szaggat a kép.
Először a Netflixen vettem észre, de aztán a rendes Tv adáson is.A Telekom DV8519B-AV eszköze van egy Denon avr-x4500h-al összekötve és onnan megy a TV-be (10 éves full HD-s Samsung - egykor nagyon profi készülék volt) a jel.
Először a HDMI kábeleket cseréltem ki 48G-sre. Nem változott semmi, ugyanúgy szaggat néha.
Majd a Samsung TV-n közvetlenül indítottam el a Netflixet. Így ott nem vettem észre szaggatást.
Ezután kihagytam a Denon-t és a Telekom modemet közvetlenül kötöttem a TV-re, ismét néha-néha szaggat a kép.
Nekem úgy tűnik ezáltal, hogy a Telekom modemmel lehet valami.A T-ügyfélszolgálat csinált egy távoli factory resetet és mondta, hogy legközelebb szerelő megy ki. Kérdésemre, hogy mi van akkor ha éppen amikor kijön a szerelő nem látszik a hiba, akkor majd "ki kell fizetni valamilyen díjat" választ kaptam.
De persze ettől még nem oldódik meg a probléma.
Állítólag mostanság már újabb modemeket adnak. Ezek szerint vissza kellene mondanom a szolgáltatást és újat rendelni és akkor lesz új modem és talán kevesebb szaggatás.Más tapasztalt már ilyet? Milyen eszközzel lehet probléma? Vagy csak az én szememmel? :-)
-
Fryskitt
addikt
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
alaves
addikt
válasz
KicsiDawe #1246 üzenetére
-box 2 perces áramtal.
-TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a kaikapcs-ot a táv.-on amíg újraindul a TV.
-esetleg táv újra párosítás a TV-vel (back+play nyomni amíg elkezdi)
-megismételni az Univ.távvez.beáll.-tSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
KicsiDawe
csendes tag
-
alaves
addikt
válasz
KicsiDawe #1244 üzenetére
TV: Home menü > Csatlakoztatott eszközök (baloldalt) > Univ.távvez.beáll. (legvégén) (T-home-t kell választani)
(Nálam a boxon a HDMI-CEC: off)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
KicsiDawe
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a Samsung TV (QE50Q60DAU) távirányítóját használni a smartbox (SEI800DT) vezérléséhez. HDMI CEC-et bekapcsoltam a TV-n és a box-on is. A ki- és bekapcsolás működik, de a csatornaváltás stb. nem.
Van bármi ötletetek hogy mi lehet a gond? Köszi! -
Fryskitt
addikt
Na csak jól emlékeztem, hogy létezik ilyesmi. Amúgy teljesen hülyék, mert sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne, mint ezek a kínai ipari hulladékok. Nekem is volt, kb 4-5x cserélték, mielőtt visszakaptam az iptv boxokat, amúgy saját belátásuk alapján: elismerték, hogy nem tudják megcsinalni az androidos fost. Ehhez jön még a számtalan kiszállás, amikor nem cserélték, csaknidejöttek törölni a cache-t, stb…. Persze amíg mindezt az előfizetők fizetik, évenkénti emelés mellett, és tetszik nekik, addig nyilván magasról szarnak az egészre.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Kis hazánkban minden más a fizikai szolgáltatóknál, bizonyos esetekben még csak nem is a saját döntésük alapján.
Fryskitt: Én már annak is örülnék, ha a Telekomnál lenne lehetőség box helyett kártyát használni a tévében.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Fryskitt
addikt
Amíg az emberek elfogadják, hogy a telekom hibás és régi szar - vsz nem is támogatott android rendszerrel szerelt boxokat ad ki, addig nem lesz változás. És ez általában mindenre is igaz ebben az országban.
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Fryskitt #1236 üzenetére
Egyébként van rá esély, hogy lesz magyar telekom app. Most néztem a Samsung apps-ok között 2024 novemberben tették fel a németek a T-magenta-de app-ot 180 adás (160 HD).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Fryskitt
addikt
Nem kell függeni tőle. Csak kiadni rá egy applikaciot.
Normalis box meg csak akarat és pénz kérdése. Idézném a Macska-jajból Dadan mestert: “Amit nem tudsz megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel!” És a Telekomnak azért akad.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fryskitt #1234 üzenetére
Az biztos nem mostanság lesz, hogy bármelyik fizikai szolgáltató is egy harmadik féltől függjön, pláne nem az Apple-től.
Egy jobb hardverű és szoftverű boxjukat én is örömmel fogadnám, de azt ssm egyszerű beszerezni.
Nálunk is volt régen IPTV sokáig, bő 3.5 éve Androidos van és nincs gond, véletlenül sem akarnék visszaállni IPTV-re, több hátránya miatt sem.[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
Szerintem k gáz, hogy állandóan mokolni kell egy ilyen box miatt. Igazából a jó k nénikéjét a Telekomnak ezekért a fos boxokért. Hozzon be egy minőségi hardvert, meg esetleg tegye lehetővé, hogy a szarjai nélkül mondjuk Apple tv-n nézhessem az adást. Nem akkora truváj írni rá egy hitelesítő alkalmazást pl. Szégyen, hogy még mindig az ezeréves iptv boxxal működik legjobban az egész.
-
spae
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Ma sikerült IPTV-ről az android tv-re váltani. A kép szebb lett, de a hang akadozik, recseg. Van erre valami megoldás?
Előre is köszönöm -
-
koshmar
addikt
Üdv!
Ezt a távirányítót hogy tudom (Philips) tévével összehangolni? A neten sehol se találom.. a régebbi set top boxè össze volt, de azokat tegnap nyugdíjba helyeztük.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
zoli62
addikt
válasz
ndomokos #1226 üzenetére
Én múét pénteken kaptam két boxot. Még májusban, fél éve kipróbáltam az Androidos TV-t akkor kimondottam Sei-t kaptam. Most viszont megdöbbenésemreúj előfizetőként SDMC-t kaptam postán. Ha valamennyit számít, akkor múlt péntek óta volt egy lejátszási hiba Archív tv-n, illetve most nemrég egy műsor visszanézése közben elsötétült a képernyő. Készenlétbe hoztam, majd újból bekapcsoltam. A hiba többet nem fordult elő. Ettől eltekintbe az SDMC majdnem olyan gyors, mint a Sei kezelése volt még májusban. Én ios ezen dilemmázom, hogy jelentsek-e hibát, és a szerelőtél kérjek Sei-re boxcserét.
-
ndomokos
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek hogy lehetne lecseréltetni a jelenlegi SDMC boxot SEI Robotics-ra?
Ezt a régit már 2x cserélték tavaly legutóbb 3hónapja csak az adaptert, de volt lehetőségem kipróbálni havernál a SEI-t… hát az sokkal gyorsabb (több a RAM is benne ahogy olvastam) jelenleg random újraindulgat, kikapcsol magától, TV felbontást minden héten elállítja… telekom szerint ez nem hiba sajnos, a két szép szememért pedig nem fogja cserélni… van valami ötletetek? Már abba is belemennék hogy kifizetem de azt se lehet… köszi -
zoli62
addikt
25 éve a Telekomnál ISDN-nel kezdtem, ismerem azt azóta bevezetett összes szolgáltatásukat és hozzáállásukat, eddig rendelésnél általában mindig új eszközöket kaptam, legutóbb például az FTTH 1000-es megrendelésénél is a legújabb ONT-t kaptam, illetve amikor fél éve már egyszer kipróbáltam az Android TV-t, akkor is legújabb Sei-t kaptam. CRT-s tévé használata nem opció, de van egy békebeli Panasonic DVD felvevőm, azt összekötném a külön mellékelt kábellel a boxxal. Itt azt tapasztaltam, hogy csak a hang megy át, a kép nem.Egyébként olvastam olyan véleményt is, hogy az SDCM box sebességben már nem tér el a Sei boxtól. Értelmes ügyintézőt most egyszer fogtam ki ötből, ő is javasolt a hibabejelentést kimondottan Sei boxra való cserével. A szerelőknél tapasztalatom szerint általában többféle eszköz is szokott lenni. A csere mindenképpen macera, idő, kérdés, hogy megéri- e az, hogy most már sebességben eladásban a Sei nem áll jobban, mint az SDCM box.
[ Szerkesztve ]
-
Kérdés, hogy szükséged van az AV kimenetre is, vagy elég a csak HDMI?
Papíron nem kötelesek szerintem mindig a legújabb típust adni egy adott kategóriában, ha az előfizetés típusát egy régebbi is kiszolgálja funkcionalitásban (így van ez ONT...stb. esetén is), de attól még kicserélhetik, ha olyan ügyintézőt vagy szerelőt fogsz ki.[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Májusban már egyszer kipróbáltam a Telekomot Androidos boxot, akkor a szerelő kijött kihúzta a kábelt és a legújabb Sei boxot kaptam. Pár napig teszteltem, és aztán visszadátumozva. Most két boxot rendeltem, hogy ha úgy döntők, lecseréltem a meglévő Vodafone TV-t, mert a várhatóan rá érkező Öné szoftvert össze tudjam hasonlítani a Telekom Androidos boxán levővel. A HELPDESK kel beszélve véletlenül derült ki, hogy most is új előfizetőként a régebbi AV boxot kaptam, amit beüzemelésnél a legújabb rendszer szoftvere frissítettem. Most három napi használat során fagyási és egy kezelési hibát még nem t asztalkám, persze bosszankodtam,, hogy miért ezt kaptam. Végigolvasva ezt a topikot, az a kérdésem, hogy mennyi hátrányos származik abból, ha hibabejentéssel nem cserél tetem Seire ezt a boxot?
-
Öcsimanó
újonc
válasz
patrikcoc #1218 üzenetére
Köszi. Pár napig nyomkodtam körbe-körbe a beállításokat. A 2160p tényleg jobb, mintha nagyobb bitrate-tel jönne a stream. Az 50Hz is jó, a 60Hz-en homályosabb a kép. A színtér nálam 12 bitesen jobb, a tévémnek 12 bites a panelje, úgyhogy logikusnak tűnik, hogy a több a jobb. Illetve a 4:2:2 nekem jobbnak tűnik, mint a 4:2:0 chroma. Utána olvastam, minnél nagyobbak a számok, annál kevésbé ismétel meg (több pixelre közösít) chroma-t, szóval elvileg a 4:4:4 a legjobb, de azt már nem bírja 12 bites színnel átvinni, úgyhogy a 4:2:2 12 bit a legjobb, szemre is ezt láttam.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
patrikcoc #1218 üzenetére
+1 Nálam is S90C-vel (a régebbi androidos box). Annyi különbséggel, hogy nálam nem streaming, hanem külső lejátszóként a boxon vimu player, de ekkor kényszerített freki van, pl. filmnél 24 Hz.
Egyébként C1-en a 60 Hz is sima volt.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Öcsimanó
újonc
Sziasztok!
4k Oled tévéhez, tévéadás nézéséhez (appok nem számítanak) mire állítjátok a box színterét és felbontását? Nekem az 1080p, 60Hz, RGB12 tűnik a legszebbnek. Magyarázatom: inkább a tévére hagyom a 4k felskálázást, mint a boxra, mert a box, mintha jobban torzítaná az emberi arcokat. Az RGB12-vel élénkebbek, szebbek a színek, mint a 4:4:4-gyel. Az 50Hz meg nem értem miért javasolt alapból, amikor 60Hz-es a tv, és minden digitális, nem az elektromos hálózat 50Hz-től függ. Kérdésem, hogy Ti hogy használjátok a beállításokat, és miért?
[ Szerkesztve ]
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
Nem tudom érdekel-e valakit, de tegnap hozták meg a boxot és legnagyobb meglepetésemre működik wifin keresztül. A meglepetésem tárgya, hogy egy évvel ezelőtt nem működött.
A lakásban van két router és a tv-hez közelebbiről szerettem volna megoldani vezetékről. Sajnos minden esetben az eredmény az lett, hogy 5mp után a kép megállt. Ha a modemról kapta a netet, akkor nem. Viszont a modem messze van az egész lakást át kellett volna vezetékelni.
És jött a meglepi. Modemen 5Ghz engedélyez a 60 csatornán. Tv-n hálozatoknál a telekom modemre csatlakozás és lőn világosság Múködik. Beszarás, hogy ehhez a telekom okoswifit akart vetetni csiliárd előfizetéssel vagy részletfizetéssel.Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
lali303
tag
válasz
mr.perfect #1212 üzenetére
Az eszköz beállításokban a mikrofont le kell tiltani.
-
válasz
Fryskitt #1213 üzenetére
Javult, illtve a korábbiaknak is, frissítéssel.
Mondjuk az elsőknél is volt több típus (például AV-s kontra AV nélküli) és nem mindegyikkel volt annyi gond. Mi 3.5 éve használjuk és nem tapasztaltuk eleinte sem azokat a problémákat, amiket többem is jeleztek. Aztán a sokadik frissítés után írták, hogy ez a hiba megszűnt, meg azt a problémát nem tapasztalják már.
Illetve azóta van még újabb típusú box is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Fryskitt
addikt
Rég jártam erre, kb mióta az első generációs Smart boxrol vissz álltam iptv-re. Ennek az újabbak boxnak javult már valamit a minősége? Vqgy meg mindig annyira trágya mint az első androidos box volt?
-
mr.perfect
tag
jobb felső sarokban lévő zöld pöttyöt el lehet valahogy távolítani? beállításokban már kikapcsoltam mindent ami használná a helyadatokat.
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
Per Me
tag
válasz
mr.perfect #1210 üzenetére
Az utoljára telepítettet rakja előre. Szóval az egyetlen értelmetlen rendezési sorrend. :)
-
Per Me
tag
válasz
mr.perfect #1207 üzenetére
Feltelepítettem most, nálam ott van az appok és játékoknál google play store mellett.
-
válasz
Sebibalu #1203 üzenetére
Ez például: [link]
Van több portos is, ha szükséges.
Figyelni kell a pontos típusra, mert például az újabb, lekerekített TL-SG1005D gyártói leírásában nem szerepel az IGMP képesség (nekem volt a jóval régebbi, szögletes TL-SG1005D, azzal probléma nélkül működött a box), illetve van, ahol kiemelik, hogy;
Csak a TL-SG105/TL-SG108 modellek támogatják az IGMP Snooping funkciót![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jó látni, hogy a szolgáltatók is haladnak a korral, és a tévéadások megjelenítése mellett eszközeik másra is használhatóak.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- GTA V
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest