Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

T61 upgrade program: Part I.
    Megjöttek Shenzen földről a jóságok. Az új ventilátor hihetetlen simán fut. Kicsit halkabb is lett. Igaz a hűtőborda is nagyon alapos tisztításon esett át.
    Ezen kívül beoperáltam az "új" T9300-as CPU-t a T7300 helyére. Nem mondom, hogy táltos paripa lett belőle csak emiatt, de azért érezhetően alacsonyabb a load szintje általános helyzetekben. De volt pár CPU intenzív feladat ahol viszont nagyon kellemes teljesítményt nyújt. Pl YT 720p, 1080p,
    Kapott még MX-4 pasztát is mellé, ha már lúd legyen kövér alapon meg egy kis undervolting is RMClock-al. 0,9825V-on hozza a max órajelet ami 2.5Ghz de RMClock szerint 12x200-ból jön ki... A többi szorzónál az elérhető legkisebbet állítottam be, ami 0,95V. Az első érdekesség, hogy a max órajeles feszt, 1,5 óra Intel Burn teszt, AIDA stressz teszt párhuzammal koronáztam meg. 61 fok volt a maximum. Amúgy IDLE 46-47 fok, venti nélkül.
    A második érdekesség, ami kicsit bosszúság is, hogy nem értem ennek a procinak miért 0,95V a minimuma. A T7300-nál 0,85V volt ugyanez az érték... :F Erre van esetleg magyarázata vagy más értékkel tapasztalata valakinek?

A wifi kártya sajnos még nem kerülhetett bele, mert a feles méretet kiegészítő fém tartóelem még kóricál valahol...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés