- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gergosz2: Emlékezzünk!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problemam, elore is koszonom a segitsegeket.
Van egy karacsonyi led projektorom, ami zold es piros szineket 'vetit ki'. Na mar tavaly karácsonykor elhalvanyult benne a zold, pedig erosebb fenye volt, mint a pirosnak, aztan teljesen el is tunt a zold szin.
Szetkaptam, le volt jove a tapja. Nagy nehezen rajottem melyik 2 labat kell bekotni a 3 bol, hisz csak 2 pines a tap, ujra mukodik a zold szin, viszont marha halvany.
Mit tudok ezzel kezdeni?Kepeket ide tettem fel rola: Link.
Koszonom szepen.
-
Samus
addikt
Az alábbi videóban látható egyszerű mozgásérzékelős vezérlést szeretném megoldani
A videó: [link]
Meg is találtam kínai barátainknál a videóban szereplő érzékelőt (72 cent), a kérdés viszont, hogy milyen mosfet kellene ehhez, ami a legelterjedtebb (és legolcsóbb)?
Illetve a másik kérdés, hogy én ezt csak félhomályban és sötétben szeretném működtetni, elvileg van fotocella hely a mozgásérzékelőn, de vajon mi kellhet oda? És hogy állítom az érzékenységet?
Gondolom ennél olcsóbb megoldás nincs (egyszerűbb lehet a kész mozgásérzékelő, de az öt méteres szalag nem volt két dollár, még valami akcióban vettem, szóval low budget megoldás kell).
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Teasüti #67193 üzenetére
Én amikor arduino kimenetét néztem, olyan 200nF volt amitől megszűnt az overshotja és nem is lett tőle észrevehetően lassabb, amikor egy fetet hajtott.
Hasonló méretűt esetleg egy 100nF-ost ha hozzáérintesz a fet gate-hez / füldhöz akkor is megszűnik a vibrálás?
Bár most azon gondolkozom, hogy 200nF vagy 200pF volt
Mondjuk a fet eleve kb 1nF, szóval inkább 200nF volt az, de az meg soknak tűnik. Ehh. Régen szöszmötöltem ilyenekkel. -
Teasüti
nagyúr
Erre nincs logikus magyarázatom.
A másikban csak egy meghajtó van. Lehet vmi áthallás a kettő közt? De eleve dupla meghajtó, ha a két csatorna közt nem gond, akkor több ic közt mégis gond lehet?
(#67188) tordaitibi
Megfordult a fejemben, de ezt sose fogjuk megtudni. Ezért érdekel mi lehet a probléma forrása.
Pl. nincs magyarázatom rá miért nem tudom megmérni a zavart, mert ahogy hozzáérek a szkóppal megszűnik a jelenség.Ez korábbi tapasztalataim alapján mindig vmi föld probléma volt.
-
-
Teasüti
nagyúr
Szabályos PWM jelnek látszik, nincsenek tüskék, vagy harmónikusok az éleken. Legalábbis amit az 50 nS-os felbontással látni képes a szkóp. Az az érdekes, hogy a Vdd és GND lába égett meg a chip-en. Mintha túláram végzett volna vele. És ami még furább, hogy a mellette lévő chip-nek semmi baja, pedig abban a pillanatban mind a 4 csatorna (2/chip) vibrált mint állat. És ami még jobb, hogy miután kivettem a szétnyílt chip-et, a másikon megszűntek a zavarok.
Most lekapcsol rendesen a meghajtó, ha nullás pwm jelet kap. Viszont egy alig látható vibrálás még mindig van üzem közben. Ezt viszont nem tudom megmérni, mert amint hozzáérek a szkóppal, megszűnik vibrálni.
Pedig a szkóp egy elemes kis vacak, szóval még eltérő földpotenciálon sincs.
Tuti vmi föld probléma, de nem értem miért. -
Teasüti
nagyúr
Az elvileg elhagyható, bár elsőre valóban ez tűnik egy nyilvánvaló gyenge pontnak. Viszont ugyanilyen bekötéssel már fél éve üzemel nálam egy hasonló projekt, csak ott 555 adja a jelet. Ott sincs gate ellenállás se a kimeneten, se a bemeneten. És azt se mondanám, hogy kevésbé van hajtva, mert ott 4-160 khz-es a jelet állít elő az időzítő (kitöltési tényezőtől függően), míg a Nano pwm frekvenciája csak 1 khz. És az nem is vibrál. Igaz, ott egy panelen van minden alkatrész és jármű akkuról van hajtva. Nem tudom az ATX tápnál lehetnek-e föld problémák.
Azt nem értem miért oszcillál, mikor a pwm portra elvileg nullát írok ki, vagyis le kéne húzni gnd-re. Ha a jumperrel húzom le gnd-re, akkor az gnd-n van. Van egy kis kínai diy szkópom, e szerint jók a feszültségszintek.
A Vin_hi 2V felett van, a Vin_low meg 1V alatt. -
Ribi
nagyúr
válasz
Teasüti #67182 üzenetére
Én arra gondolnék, hogy a doksiban is szereplő ellenállás nincs a driver kimenetén.
Ez csökkenti az oszcillációra hajlamosságot és szerintem pont emiatt vibrál amikor közelíted a kezed.
Ellenállás közel legyen a 2 fethez.
Oszcilláció pedig okozhatta, hogy megsült emiatt a kimenete a drivernek.
Rákeresel, hogy (mos)fet gate resistor, találsz pár írást.
De ez csak az én tippem. -
Teasüti
nagyúr
Üdv urak!
Segítségre volna szükségem.
Elégett nekem egy ilyen mosfet driver és nem vagyok elég okos, hogy kiderítsem miért.
Ebben az áramkörben van, aminek a bemenetei egy Arduino Nano PWM portjaira csatlakoznak közvetlenül. A kimenetek pedig 12V-os led szalagokat hajtanak meg egy ATX tápról. A Nano a készenléti 5V-ról kapja a delejt, a föld közös.
A kigyulladás előtti hibajelenség amivel küzdöttem a szalagok vibrálása. A driver zajt szed össze a bemeneteken. Igaz, hogy kb 30 cm vezetékeken megy a pwm jel, de igazság szerint a vezetéket leválasztva is összeszedi a zajt ha lebegni hagyom a bemenetet, elég ha csak közelítem a kezemet felé. Ez nekem kicsit fura, azt hittem a GND plane pont erre való (itt látható), hogy leárnyékolja a panelt.
A következő lépésem, hogy rakok egy RC szűrőt a bemenetre. Bár őszintén szólva fogalmam sincs miért füstölt el a driver. A tervezett áramkör bőven specifikációkon belül üzemel. A vibrációt nem nagyon értem mondjuk. Főleg akkor tapasztalom, ha nullát írok ki a PWM portra (vagyis le kéne kapcsolnia, ergo GND-re húznia). Ekkor veszettül tud vibrálni. Ekkor füstölt el a driver.
Vmi ötlet? Bármi? -
darvinya
titán
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
[CS]Blade2 #67179 üzenetére
de kompaktra van zsúfolva a konnektorba
Ó, ez igaz.GZoli7: köszi.
darvinya: nem az a kérdés, hogy mi bírja el, hanem hogy hosszú távon mi bírja.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Kalandor #67174 üzenetére
Nekem vannak elemes cuccokra kötött megoldásaim, de azok nem mennek folyamatosan. Sőt USB-s mini hangfal is megy konnektorról, Ebay-es 500-800Ft-os vacakról.
Lehet, hogy hülyeség, de szerintem oda az lenne a legjobb, ami gyárilag viszonylag nagy felületen adja le a hőt.
Ez a linkelt töltő lehet, hogy jobb minőségű alkatrészekből van, de kompaktra van zsúfolva a konnektorba. 24/7 használatra lehet, hogy ez lenne a rosszabbik megoldás. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e: A legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb megállás nélkül, folyamatosan működtethető USB töltőt keresem 230V-os aljzatba (IP kamerához kell, 1A körüli fogyasztás).
Csak a Legrand 05068-t ajánlották. Jó termék? Vagy van egyéb ötlet?
-
pjen
félisten
válasz
[CS]Blade2 #67169 üzenetére
Foditsd meg a dug villát,lehet elmúlik
-
[CS]Blade2
addikt
Azzal mit lehetne kezdeni ill. miért van, hogy időkapcsolón át ezek a mai 2-3-4W-os fényfüzérek halványan világítanak a lekapcsolt állapotra állított időszakokban is?
(mechanikus időkapcsolókkal) -
terapeuta007
aktív tag
válasz
sketchifun #67164 üzenetére
Az a gyárto......... high voltage laboratories
-
yohnsee
tag
válasz
kemotox #67165 üzenetére
Imádom, a felhasználók által leírt hibajelenségeket.
2 hónapja az egyik ismerős megtudta, hogy TV-ket javítok, amikor van rá időm. Kérdezte, megnézném-e az övét, mert vett egyet a bolhapiacon (itt már gyanús volt a dolog). Kérdeztem, mi a baja. Hát, ilyen csíkokat mutat csak, összevissza. De milyen csíkokat-kérdem én. Függőlegeseket, vagy vízszinteseket? Erre ő: hát ilyen összevissza. Én: Jó, hozd el, megnézem. Konkrétan be volt törve a kijelző, nagyon csúnyán. De ő úgy gondolta, hogy az a pár csík javítható. Gondoltam, megosztom, mire lehet számítani a kedves user-ek hibaleírásaiból.
De, hogy valami hasznosat is szóljak hozzá:
A hangból az derül ki, hogy az alaplap jó eséllyel működik, a tápegység szintén.
Innen lehet:
T-con, háttér, háttér meghajtó, LCD panel hiba. Ha hozzád kerül, szívesen segítek leszűkíteni a kört. -
kemotox
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy a kezem ügyébe fog akadni egy döglődő TV. Valami lapos cucc, nem tudom pontosan milyen, lehet mondjuk így jó értelmetlen lesz a kérdésem, na mindegy.
Annyit lehet tudni róla, hogy "bekapcsolásnál hang van, de kép csak akkor mikor "bemelegszik"". Esélyes lehet, hogy a háttérvilágítás a ludas és "csak" fényőcserére szorul? -
sketchifun
senior tag
Urak.
Adott egy picike kis alkatrész.
A feliratok rajta:100
16V
HVLAzt gyanítom ez egy 100 mikrós kondenzátor, 16 voltos ráadásul. De mit jelent a HVL?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gyenesmartin #67162 üzenetére
Na ez igy már egész tetszetős. Bevallom fogkefével eszembe se jutott még de hamarosan aktuális lesz, tesztelem.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gordonfreemN #67160 üzenetére
-
Alu
senior tag
válasz
gyenesmartin #67151 üzenetére
Cégnél ilyennel tisztítottuk javítás után a nyákokat. Nem olcsó, de sokáig elég, hatékony és a felületet se mattítja.
-
dik
őstag
Esetleg véletlenül valaki itt ismer olyan vagy bármi érdekel aki benne van az autó villamoságban? Lenne hozzá pár kédésem.
-
fero02
nagyúr
válasz
gordonfreemN #67156 üzenetére
Többször is át lehet pucolni...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
fero02 #67155 üzenetére
Igen ez egy jó ötlet, amíg meg nem szárad. Nekem az volt a gondom, hogy ha nem töröltem le, elég matt lett a felület, tehát csak mintha feloldottam volna a gyantát és azzal a gyantás lötyivel mostam volna le. De abban teljesen jó ez a megoldás, hogy a gyantát lemosod vele. Csak a felület nem volt szép utánna.
-
fero02
nagyúr
válasz
Izopropil alkohol és fogkefe.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gyenesmartin #67153 üzenetére
Elég tré ez a feladat, mivel ugye a lecsipdesett alkatrészlábak meg hegysek...
Ráadásul nekem ilyenkor elsőre sosem jön le, csak szétkenem az egész panelt vele és olyan matt csunya lesz.
Egy a lényeg: ha nincs megégve ez a gyanta, akkor nem fog gondot okozni a hobbiáramkörök 99%-ánál.
Ha mégis leszednéd, én papírzsepivel szoktam ekiesni, meg vagy denszesz, vagy alkohol. A papírzsepit is tépkedik a lábak de azt utánna könnyen leszeded. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Alkohol.
-
gyenesmartin
őstag
Forrasztás után a gyantát mivel, hogyan érdemes eltávolítani? Kipróbáltam az aceton és fülpiszkáló párost, de nem igazán vált be.
-
-
válasz
tordaitibi #67139 üzenetére
A kapcsolás szerintem is jó, de én a 47k ellenállásokat picit soknak találom. Bár ha nem kell nagy sebességgel kapcsolni, akkor mindegy. Ehhez biztosan jobban értesz nálam.
-
PHM
addikt
válasz
pellesmartin #67145 üzenetére
Fénykép alapján nehéz beazonosítani, mindenesetre ellenállásnak tűnik.
A második képen jobbról balra a csíkok:
sárga: 4
lila: 7
?: szorzósáv, nem látom tisztán, milyen színű lehetett.
arany: tűrés (5%)
A teljesítménye 0,5 és 2W között bármi lehet.
Szerintem jobban jársz, ha egy hozzáértőhöz viszed.
Az az ellenállás ugyanis járulékos hibajelenség, valami miatt égett ki.
Azaz, ha sikeröl is ugyanolyanra cserélned, nagy valószínűséggel
újra ki fog égni. -
válasz
tordaitibi #67139 üzenetére
Nekem jónak tűnik /tévedés jogát fenntartom
/
-
pellesmartin
tag
Hello.Elromlott a hifim,nem kapcsol be,szétszedtem és a trafó panelon van egy hibás alkatrész. Valaki a képek alapján megtudja mondani hogy mi volt az,illetve kb milyen értékű.Köszi!
https://kepkuldes.com/image/hI4dt
https://kepkuldes.com/image/hIrYe
https://kepkuldes.com/image/hI26L -
Samus
addikt
LED szalagot betáplálhatok T alakban? A T bal felső oldalán jönne a delej, majd egy 30cm szalag a T lába, ennek középre kötnék még 30 centit 5050 szalagot, igazi, nem dekor cucc. Másik kérdés, hogy 1.6 méternyi szalagot érdemes mindkét oldalról betáplálni?
-
darvinya
titán
válasz
cool13 #67142 üzenetére
Igen ez egy kapcsoló, nincs alsó-felső érték, mert az már hőszenzor.
Itt beállított hőértéken kapcsol, visszahülve visszaáll.
Másik verzióval (Normally Open) kapcsolom android box ventilátorrát.Múltkor rosszul rendeltem, van feleslegben linken lévő kapcsoló 65°C-os Normally Closed.
-
-
-
-
válasz
tordaitibi #67136 üzenetére
Ezt csak P csatornás fet + N csatornás fet kombinációval tudod megoldani, ahogy a végén írtad. Van olyan N csatornás fet, ami már TTL jelszinttel is teljesen kinyit, az IRL sorozatban, de sajnos nem tudok pontos típust mondani.
-
Fet kellene, 5A 15V, de létezik olyan hogy a pozitív ágban lenne, és +5V gate feszültség hatására kinyit teljesen?
A negatív ágat semmiképp nem tudom bontani csak a +15V táp ágat. Ide kéne egy kapcsolóeszköz ami külső +5 volt vezérlésre nyit.
Relével nem akarnám.
Esetleg P csatornás a pozitívba és a vezérlés egy másik fet, a test ágba?
Lehet hülye kérdés, fetekbe nem mozgok otthonosan. -
Valószínű visszabutítja az átviteli sebességet valahova 1Mbps alá.
Perpill ahol most vagyok, a DVR 160 méterre van, lankábel, a régi 10 éves fajta, párhuzamosan vezetve védőcsövekbe az erősárammal , iszonyat zavar van a kábelen és ennek ellenére stabil az átvitel, valahol 5Mbps körül van a plafon. A 100 méter túlléphető, a sebesség rovására.
Gigabites módú eszközök nem is látták egymást a fennti konfiggal, ellenoldalon egy 10-100-as switch van, itt nálam meg egy őskövület router. Ha a bejövőt nem a routerbe hanem egyből a PC gigabites lan portba dugom, akkor az nem is érzékeli hogy van hálózat. -
(jan)
őstag
Urak!
Ez a switch cctv módban tud 250 métert a leirás szerint.
Tudja valaki mégis hogyan ?! elég hihetetlennek hangzik.
-
Attix70
aktív tag
válasz
gordonfreemN #67123 üzenetére
Ez kimenő trafóhoz alkalmazható, vagy mire is jó (kell) ez a kapcsolás? Ha kimenő trafóhoz akkor arra lehet jó, hogy a kimeneti DC offset ne generáljon a trafón (egyen áramúlag rövidzár) nagy áramot (felmágnesezheti a vasmagot, felesleges melegedés, stb.). Dióda helyett ellenállást használtam (többször hasonló esetekben).
-
Ribi
nagyúr
válasz
Jarod1 #67129 üzenetére
De az sem járja, hogy időnként felrobban a kondi és cserélgeti.
Jobb védeni és évekig egyiknek sem lesz semmi baja.Amúgy egy 35A-es egyenirányító dióda kocka 450Ft.
Egy normálisabb 4700uF, 16V kondi 400ft, amiből kell 2.
Tényleg márkás kondi meg jóval drágább.
De van alap kondi 160-ért is, szóval mondjuk kb azonos. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Jarod1 #67129 üzenetére
Itt nem az a lényeg. A hálózati feszültség nem szimetrikus terhelése miatt eltolódik a fázis szinusza a null vezető potenciáljához képest Y irányban. Nem lesz se több se kevesebb a fázisfesz, csak eltolódik. Ez a jól kihasznált transzformátorok esetében túlgerjesztést, egyenáramú felmágnesezést okoz. Néhány száz milivolt a primer ellenállásán meglehetősen nagy DC áramot hoz létre. Ezt próbálja meg ez a kapcsolás "helyreállítani".
-
Jarod1
veterán
válasz
gordonfreemN #67128 üzenetére
hát általában nagyobb értékű alkatrészt szoktak védeni a diódákkal, proci ic, de egy kondi talán olcsóbb mint a dióda...
-
gordonfreemN
addikt
Meg ez is arról szól, hogy a dióda csak a kondit védi:
Voltage Drop - Now that we have the current, we can work out the required capacitance. Keeping the RMS voltage across the capacitor below 1V would seem like a reasonable figure, and I'd suggest that the maximum current of interest is around ¼ of the full load current - about 500mA. We can do this with power amps, because they don't draw full power continuously. For preamps or Class-A power amps, the current does not vary, so the capacitance must be sufficient to support the full mains current in normal operation.
If the 25% 'rule' is applied, this means that capacitive reactance must be 2 Ohms or less. Remember that we can use Ohm's law to make these calculations - at least up to this point. Calculating the capacitance needed means that we use the capacitive reactance formula, suitably rearranged ...That's a fairly large capacitance, and can only be economically realised using an electrolytic capacitor. This raises a new quandary - electrolytic caps can operate for many years without a polarising voltage, but only at very low voltages. This means that the maximum voltage across the cap(s) must be limited, or they will fail. To be sensible, it will be necessary to use a pair of electrolytic capacitors, wired in 'anti-parallel'. A normal series connection with the two negative (or positive) terminals joined will also work, but reduces the available capacitance and maximises ripple current through both caps. Nonetheless, this may be preferable (see conclusion). The traditional way to limit the voltage is to use a number of high current diodes in parallel with the caps.
-
Jarod1
veterán
válasz
Greatz hídnak tűnik ,csak a bekötése furcsa.
-
gordonfreemN
addikt
Szia,
nem is értem, mert a diódák nem a DC miatt kellenek, hanem hogy ne terheljük túl a kondenzátorokat.
A kondiról ezt írja:
Use a Capacitor
Logically, using a series capacitor will block any DC. Capacitors cannot pass DC, so the waveform will re-centre itself to ensure that there is no offset. This happens regardless of how the DC offset was created, and is insensitive to waveform distortion. It's only when we do a few calculations that the real problem shows itself. Naturally, we want the lowest possible voltage to appear across the capacitor. We also want to ensure that a series resonant effect is not created where the capacitance and transformer primary inductance create a tuned circuit at (or near) the mains frequency. Such a circuit will appear as an extremely low impedance across the mains, and can generate voltages sufficient to destroy any capacitor (explosively!) and perhaps even the transformer winding insulation. Then the fuse or circuit breaker will blow, but the damage is done.és itt ír arról, amit említek:
The circuit shown above satisfies all criteria. There is more than enough capacitance, and the diodes specified have a continuous current rating of 3A and a peak current rating of 200A (non-repetitive). After this circuit is included, the no-load current falls back to 16mA, and the visible signs of asymmetrical saturation are gone. As transformer load increases, the diodes will take over from the caps, preventing the peak voltage across either capacitor from exceeding 1.3V - even during the inrush current period. -
Ribi
nagyúr
válasz
Én is olvasgattam Rod Eliott írását és valszeg neki hinnék. A diódák nyilván addig nincsenek nyitva amíg el nem érik a kb. 2x0,7 feszt. Írja is, hogy ha túl nagy a DC akkor akár még többet is be lehet rakni, de ott már lehet inkább a ház kábelezését kell átnézni vagy a szolgáltatót zaklatni.
Szembefordított kondi azért kell, mert + és - irányba is terhelődik a kondi ahogy változik a feszültség, nem a tárolt fesz miatt. Vagyis lehet amiatt is, de nem ez a fő szempont. Lehetne használni bipoláris kondit is, de az drágább lesz. Illetve fóliát is, de abból nagyon drága lenne ennyit össze szedni. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Ismeritek az alábbi kapcsolást?
Valakinek van sejtése a működéséről?
Az értetlenségemnek az az oka, hogy Rod Elliott és egy magyar fórumon teljesen máshogy írták le a működését. Rod által leírtak szerint, a kondenzátor lesz a szűrő és a dióda nem működik. Tehát a kondin "át" "halad" az áram, az DC-t szűr. Ugyanakkor ha a kondenzátort terhelő áram és a kapacitív reaktanciája által (50Hz) meghatározott kondin eső feszültséggel elérjük a dióda/ák nyitófeszültségét, akkor a dióda átveszi a szerepet, ő kinyit és vezetni fog. Ezzel a szereppel a kondikat védi a dióda, hogy ne terheljük túl, de ugye ekkor már nem szűr ez a blokkoló. Ugyanekkor a diódák azt is védik, hogy a reaktancián eső, kondenzátor polarizációjával ellentétes feszültség ne legyen nagyobb, mint a dióda nyitófeszültsége. Ha persze nem lennének szembe fordítva a kondik, azaz csak egy elkó lenne.
A másik magyar fórumon még 2008-ban (talán hifi piac fórum vagy mi) meg pont ellenkezőleg, a diódákat gondolták szűrőnek, amivel nem teljesen értek egyet. Illetve ők azt is említették, hogy túl nagy kapacitás sem jó, mert akkor megint csak nem fog szűrni ez.
Ami azért érdekes. Rod annyit írt, hogy ugye számolni kell az így a transzformátorral kialakított LC rezgőkörrel is, de 1000uF felett ennek már nincs jelentőssége (ő 40H-nek gondolta maximum egy átlagos toroid primerjét).
1000uF felett csak a reaktanciája miatt kell beállítanunk az optimális értékű C-t.
A szembe fordított kondikra pedig azért van szükség, mert a diódák PN átmenetén azok rendelkeznek némi kapacitás tároló képességgel, és létrehozhatnak kis értékű ellentétes polarizációjú feszültséget, ami a polarizált elkó kondinak megint nem esne jól.Mit gondoltok erről?
-
GZoli7
senior tag
válasz
gyenesmartin #67121 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy feleződik és hivatalosan nem is így kell megcsinálni.
Az állórész sokszor nagyobb áramot fog felvenni.
A motoron van adattábla?Addig is javaslom így megcsinálni (alsó kép).
-
GZoli7
senior tag
válasz
gyenesmartin #67114 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy 2db-ot hogy tervezel bekötni, de 22kW-hoz kevés a 25A.
-
Starchm
őstag
Hey!
Szünetmentes topikból ajánlottak ide, hátha itt bárkinek lenne tapasztalata apc szünetmentes kábel készitéssel.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #67019 üzenetére
Ezen a kapcsoláson meglehetne azt csinálni, hogy 2db 25A-es motorvédőt kötnék be a q11 és q15-re. Akkor elbírna 22kw-ot?
-
rostiron
őstag
válasz
terapeuta007 #67112 üzenetére
Megnéztem a monitor hátulját, és mivel az volt ráírva hogy " Power consumption: 40W (MAX) "
ezért bátorkodtam megvenni. Remélem nem lesz gond. -
rostiron
őstag
Sziasztok
Tönkrement a monitorom tápja, ugyan ilyen, a boltba nálunk 12V 4A 45W van. megvehetem helyette, vagy necces ???
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
T8 36W fojtó trafóra mehet a kisebb T8 15W cső?
Akvárium világítása lenne duplázva még egy T8 15w al.Előre is köszönöm.
-
PHM
addikt
válasz
moha21 #67100 üzenetére
Az Rb mint olyan, többféle védelmet foglal magában, ezek közül
a gyújtószikramentes áramkör csak egy, aminek több alfaja van.
A lényege, hogy keletkezhet szikra, de annak olyan kicsi az
energiája, hogy nem képes semmit meggyújtani.
Régebben zömében ún. zener-gátakat használtunk ilyen célra,
ma már inkább gyújtószikramentes leválasztókat, illetve eleve
"Ex"-es műszereket. Használatban voltak még pneumatikus
műszerek is, de ma már kikopóban vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dacia topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mobilinternet
- Óra topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest