- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Tudtok ötletet arra a problémára ,hogy a 4 hónapos seagate 1 terrás HDD win 10 x64 alatt miért áll meg majd indul újra random magától?
Az ilyen eseteknél a win jelzi jobb alól ,hogy új kötetet észlelt, erről a lemezről nem tudok játékokat sem futtatni mert mikor ez történik akkor lefagy a játék is.
Ezért vettem egy 250-es SSD-t amit GPT-re formáztam és arról fut a win is meg az a 2 fő játék is amit legtöbbet használok.
De szeretnék játékot telepíteni a D meghajtómra is de ugye nem igazán működik, már kicseréltem a a sata kábelt és átdugtam az alaplapon másik foglalatba de ugyanez történik.
Próbáltam ,hogy vissza teszem a HDD-t MBR-re de akkor is ugyanaz, leformáztam ( nem gyorsformázással ) HDD sentinel azt írja ,hogy a HDD 100%-os viszont sok a start stop hiba.
Valaki ötlet? :/
Előre is köszi a segítségeket
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #47298 üzenetére
Jah, már régóta nem használom, ma vettem elő a fiókból, gondoltam hátha jó lesz legalább filmeket nézni róla, de ez már arra sem képes, úgyhogy nem vesződöm vele tovább, hiába rágják a fülem
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #47296 üzenetére
Köszi, azóta már néha hajlandó a Windows a HDD-t NTFS-ként felismerni és tartalmát megjeleníteni, pl. a mappákat, de megnyitni nem - cyclic redundandy check error hibát dob, 50% kondíció, talán 47 hibás szektorral, úgyhogy nincs mit vesződnöm vele.
-
King Unique
titán
válasz
junior11 #47295 üzenetére
Ha RAW, akkor nemrég egy hasonló esetnél le volt írva a teendő. De, ha nem cél az adatok lementése, akkor ez nyilván kihagyható.
Ha már kattog a HDD, az nem éppen a legjobb. Milyen az állapota, mit mond rá a HDS? Ha sok a hibás szektor és gyatra a kondíció, akkor már az újraparticionálással sem feltétlen érdemes vesződni...Amúgy Windows alatt diskpart, vagy esetleg egy Live Linux és GParted.
-
junior11
veterán
Sziasztok, külső HDD, mely RAW lett, usb csatlakozás után csak kattog egy darabig, aztán csak a lemezkezelőben érhető el (tartalmát nem lehet látni, de nem is fontos, ami rajta van), viszont a Windows nem tudja formázni, folyton sikertelen a kísérlet. Hogyan tudnám esetleg formázni? Köszi.
-
mbt
csendes tag
válasz
King Unique #47293 üzenetére
köszönöm
-
King Unique
titán
Nemrég érdeklődött valaki hasonló ügyben annyi különbséggel, hogy nála UEFI-s telepítés volt. A válaszokban pedig le volt írva, hogy hogyan tudja telepítésnél elkerülni a rendszer számára létrehozott kisebb partíciók más lemezekre kerülését. Aztán, hogy most így hagyod, vagy esetleg normálisan újratelepíted, az már a te dolgod.
-
mbt
csendes tag
Ha valakinek az agyára megyek az bocsásson meg
Végül ideiglenesen úgy oldottam meg a dolgot, hogy egy 500 MB-os System Reserved a HDD-re került, a Windows rendszerfájlok viszont az SSD-n vannak.
[kép]
[kép]
Meg tudjátok mondani, hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Azaz mikor/mihez használja a gép a HDD-t? -
AttyVin
aktív tag
Ja, azért csak ki szokott akasztani.
Főleg, amikor olyan válaszok jönnek a problémákra, hogy "miért nem használsz más programot, Linuxot, W10-et, hát, ez ilyen, rossz a rendszer", stb. és nem valami tényleges megoldási javaslat...
Kissé kifordítva: (informatikus) sas nem kapkod, (laikus felhasználó) legyek után...
-
AttyVin
aktív tag
Végül nekem - kb. "dilettáns" (műkedvelő) felhasználónak - érdekes lett a megoldás.
Informatikus fiam jött a képbe. A működő gépben egyszerűen rádugta az alaplapi SATA-csatlakozóra a HDD-t (én korábban kikapcsolt állapotban próbálkoztam) és a következő újraindítás után már minden működött (meg valami keveset mókolt a BIOS boot priority-ben)...
-
mbt
csendes tag
casoli:
Használtan vettem egy Dell E6430-at a finnpc-ről és rádobták a matricát a hdd rögzítő csavarra, ezzel kicsit keresztülhúzva a számításaimat...pjen:
Igen, valószínűleg az lesz, hogy skippelem a garit és oda teszem be, a hdd-t meg az optikai helyére, mivel bár megfogadtam doky586 tanácsait, így se sikerül áttenni a system reserve-et az ssd-re (lehet csak én vagyok béna). -
Doky586
félisten
-
mbt
csendes tag
Üdv!
Nem vagyok benne biztos, hogy témába vág a kérdésem, de nem találtam jobb topikot.
Windows 10-et telepítek épp, a gépben van alapból egy 500 GB-os HDD, illetve egy 250 GB-os SSD. Az SSD-re szeretném felrakni a windows-t. Alapvetően eltávolíttanám a HDD-t és sima ügy, viszont a laptopom garanciáját így elveszteném a biztonsági matrica miatt. Meg tudjátok mondani, hol kéne beállítanom, hogy minden az SSD-re kerüljön?
Ebből gondolom, hogy a HDD-n van:
De mimnt látjátok nem értek hozzá, kérlek segítsetek -
válasz
Doky586 #47275 üzenetére
12TB-s NAS része, nagyon jó lenne, ha nem csesződne el a tömb. Az a fura, hogy nem is lett odaverve, szerintem az idő vasfoga eloxidálta a műanyagot. Igen, a forrasztás az fent van, valószínű valami ragasztás szerűség jöhetett szét, vagy szétmállott a műanyag része.
Az a vicc, hogy szimplán rákerestem a google képkeresőben a HDD típusára, erre az első 5 találatban benne volt ez a linkelt kép. Magyarán másnál is szétesik a nyákon az a tekercs.
-
pjen
félisten
válasz
Blackdeath12 #47273 üzenetére
És ha nem engeded megtelni,mondjuk 10% mindíg üres marad?
-
Blackdeath12
csendes tag
Sziasztok! Van olyan program ami megkeresi a hibás szektorokat a winyón, és oda nem engedi hogy írjanak a programok? A problémám az, hogy torrentezésre használt winyóm az utolsókat rugdossa, és ha megtelik a winyó akkor elkezd a torrent olyan hibaüzeneteket dobálni hogy nem fér hozzá a file-hoz, rosszabb esetben piros lesz a csík és nem tudja írni a file-t.
-
-
Greentea
senior tag
Sziasztok!
Találkoztatok már ilyennel?
Zsír új a gép, és kattog a merevlemez windows újrarakás és formázás után.
Amikor a türkiz nullára esik, és elindul felfele akkor hallom a kattogó hangot. Más topicban azt a tanácsot kaptam, hogy crystaldisk info-val az APM-et nézzem meg. APM kikapcsolásnál ugyanúgy jelen van a probléma, viszont ha felveszem FEh-ra, tehát maximum áramfelvételre akkor megszűnik a kattogás.
Van valami ötletetek, hogy ez mi lehet?
köszi -
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
Adott a felállás:
Gép #1: Win 10 Pro, 64bit 2 db HDD,
Gép #2: Win 10 Pro, 64bit 1 db HDDA Gép #1 behalt a hétvégén, ezért arra gondoltam, hogy kiszedném a Gép #1 2. vinyóját amit csak tárolásra használok (nem ezen van a windows), és átraknám a Gép #2-be, hogy átmásoljak pár játék mentést mert halálra unom magam.
Van valami rizikó ebben? Van rá esély, hogy ha átdugom a HDD-t a másik gépbe, akkor nem fog működni? -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #47255 üzenetére
Köszönöm. Akkor lehet mégis beállítom azon a gépen is a HDSentinel - Lemez leállításának megakadályozását. Úgy tudom ez a parkolást is megakadályozza.
Persze jobb lenne az energiagazdálkodást letiltani, de ezeknek a lemezeknek az Intel vezérlője annyira erőszakos, hogy nem engedi.
Egyik gépemen régebben töröltem az Intel AHCI vezérlőt és hagytam az alap Windows vezérlőt. Úgy már tudtam tiltani az APM-et. Viszont az említett gépen Intel Raid vezérlő van a sima HDD-hez telepítve gyárilag (Dell), amit nem merek törölni. -
chopin42
őstag
válasz
Kékes525 #47257 üzenetére
Igen,erről a típusról olvastam legendás élettartamokat
lementek róla mindent mindenesetre-ha sikerül. ugyanis a gépem második nekifutásra sem tudott elindulni...remélem nem most halt meg a videókártyám...a gép elindul,mikor üdvözölne iszonyat lassú, szaggat, majd fekete kép, hangok rendben, ventik felpörögnek,persze minden sokkal később...ez ismétlődik, míg ki nem kapcsolom. köszi, Istenem...
-
Kékes525
félisten
válasz
chopin42 #47256 üzenetére
A merevlemezek átlagos becsült élettartama mintegy 5 év. A tied ennél 3 évvel több. Habár a SMART értékek rendben vannak bekövetkezhetnek váratlan hibák. A mentésről, függetlenül a vinyó állapotától, mindig gondoskodni kell. Különösen akkor, ha pótolhatatlan adatok vannak rajta.
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #47254 üzenetére
Üdv!
A legtöbb notebook merevlemeznél 600 000 a gyári limit a fejparkolást illetően. Így van ez a Spinpoint M8 esetében is. Viszont attól még bírhatnak akár többet is, az egyik kollégánál nemrég 1 millió feletti értékre is volt példa.
Viszont, ha valakinél ennyire megszaporodott a parkolások száma, akkor érdemes lehet korlátozni / tiltani, mivel azért akármennyit valószínűleg nem bír ki a drive! Illetve a S.M.A.R.T.-ban ezen attribútumnál az értékek is már eléggé lent vannak. Aztán, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni, arról pl. az alábbi hozzászólásban is volt szó.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Egyik notebookban egy kb 3 éves ST500LM012 HN-M500MBB azaz
Seagate Momentus Spinpoint HDD van. állítólag más néven Samsung SpinPoint
Olyan gépben van, ami csak böngészésre van használva. A többi csak a szükséges Windows és AV folyamatok.
744 nap, 1233 összes indulás/leállás, de a parkolások száma 965528. Ez a közel 1 millió érték nem túl sok egy kicsit ilyen rövid idő alatt?
Az energiagazdálkodást nem lehet tiltani az Intel SATA RAID vezérlő miatt. (ez gyári Dell) Pár perc után magától visszaállítja. Érdemes lenne a HDSentinelben a Lemez Figyelés - Lemezek leállításának akadályozását beállítani? (Persze ahhoz kellene egy telepített HDS is, mivel állandóan futnia kellene, de a portable nem tud rendszerrel indulni. A gép tulaja pedig nem indítaná el naponta külön.)
Igazából már évek óta foglalkoztat ez a parkolás téma, mivel az én gépeimben is ilyen nagyon gyakran parkoló HDD-k vannak, voltak. Sokat olvastam a témában, de már nem tudom igazán mi tesz jót a lemezeknek.
A parkolási idő értékét nem lehet állítani ezeknél, csak a leállítás akadályozása műveletet lehet bekapcsolni. -
válasz
King Unique #47252 üzenetére
Értem, és köszi ismét a segítséget
-
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #47251 üzenetére
A fentebb részletezett probléma szempontjából elég a gyorsformázás is.
Teljeset pl. egy új HDD-nél szoktak egyesek csinálni első alkalommal afféle tesztelés végett. Vagy akkor, ha van a lemezen pár problémás szektor, amelyek állapota nem fixált, mert függőben vannak stb. De akkor is, ha valaki eladja a HDD-t és nem akarja, hogy az új tulaj adatokat állítson vissza róla. Mert utóbbit illetően önmagában a gyorsformázás nem sokat ér. -
válasz
King Unique #47250 üzenetére
Megcsináltam, köszönöm szépen
Még egy kérdés: új kötetnél számít hogy gyorsformázással csinálom, vagy jobb inkább kivenni a pipát a gyorsformázás elöl és úgy csinálni?
-
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #47247 üzenetére
Ha a rejtett fájlok megjelenítése opcióval még külső fájlkezelő programok (pl. TC / UC) sem mutatnak semmit, akkor érdekes a dolog...Ilyenkor egy másik Windows / Live Linux alatt is rá lehetne nézni, hogy ott mi a helyzet. Vagy esetleg lehetne futtatni pl. egy
CHKDSK
-t. De, ha már lementetted az adatokat és újraformázod, akkor nyilván felesleges ezekkel szórakozni.Egyébként itt nem feltétlen a szimpla újraformázás, hanem inkább a teljes újraparticionálás lenne a célszerűbb. Vagyis pl. egy diskpart clean + inicializálás GPT-re + az új kötet létrehozása.
-
Kékes525
félisten
-
válasz
King Unique #47246 üzenetére
Közben látom szerkesztetted a hsz-t csak rámentem este a válaszgombra és most írtam meg. Szóval futtattam rendszergazdaként a WinDirStat-ot és akkor már valóban azt mutatja ott is hogy 734 giga le van foglalva a D -ből.
Tehát 734 giga semmi, sötét anyag, sötét energia, szubatomi elektron részecskék, vagy elképzelni nem tudom mik -
válasz
King Unique #47246 üzenetére
Nálam nem a szabad helyet mutatja
Tegnapelőtt volt full win reinstall, és 26 giga a foglalt terület a 120-as ssd-n
a 3,5 gigás USB-n pedig 3,2 gb hely van lefoglalva, pontosan úgy ahogyan a WinDirStat mutatja.
Most fogtam azt a nem egész 1TB-t, amit a win 1.75 TB-nek hisz és az egészet átmásoltam az 1TB-s külső vinyómra (ctrl+a -> ctrl+c -> ctrl+v), majd teljesen letöröltem a D -t (nem formáztam, csak töröltem minden fájlt benne ctrl+a -> shift + del)
Ez pedig a D tartalma: (rejtetett fájlok megjelenítve)
A vinyó full üres, semmi nincs rajta, WinDirStat szerint 12 giga, a Sajátgép meg azt mutatja hogy 734 giga van rajta
Most kap egy lassú formázást, utána remélem jó lesz. Érdekes mindenesetre, legalábbis nekem -
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #47245 üzenetére
A WindirStat képe alapján valóban 1 TB a foglalt terület, ami érdekes...De azért érdemes lehet más programmal is ránézni, illetve rendszergazdaként futtatni.
-
válasz
King Unique #47244 üzenetére
Hát igen, biztos. Minden elemet kijelöltem (rejtetteket is bekapcsoltam), aztán jobb klikk és összeszámolta hogy 1TB. Ugyanígy a C-n is összeszámolta hogy 26 Gb
A D partíció a Sajátgépben azt mutatja hogy 1 TB szabad hely van, és ha jobbklikkel rámegyek a részletekre akkor is azt mutatja, illetve hogy 1,75 TB a foglalt.
Viszont ha manuálisan kijelölök mindent akkor már 1,03 TB a foglalt, vagyis 1,69 TB a szabad hely.A WinDirStat is azt mutatja, mint amikor manuálisan jelölöm ki.
Egyébként látható még két eszköz, C az SSD, az E egy pendrive, és ott ugyanazt mutatja a Sajátgép is mint a WinDirStat. Kivéve a D-t, ott valahova több mint 730 giga el van veszve
szerk. egyébként tegnap telepítettem újra a win-t, nem tudom számít-e bármit.
ÉN már csak abban gondolkodom, hogy áthúzom azt az 1TB-t a külsőre és leformázom a D-t
-
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #47241 üzenetére
Az 1 TB biztosan a foglalt, nem a szabad hely? Csak mert az eredeti screenshoton a középső és a jobboldali értéknek normál esetben nem kellene ilyen eltérést mutatnia. Ha még manuálisan kijelölnek a partíción belül néhány mappát, az más.
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique #47242 üzenetére
Oké, lementem, amit tudok, dea thief:deadly shadowshoz gyártott 13 évnyi textúra, psd, videó, pálya script stb...nem 2 megabyte. Mindenesetre a külső vinyón kutatok valamit. Pontos smart esetében mit nézzek?
-
King Unique
titán
válasz
chopin42 #47239 üzenetére
Ha annyira fontos és pótolhatatlan adatokról van szó, akkor alap dolog a biztonsági másolatok készítése! És ez független attól, hogy az az aktuális, egyedüli háttértár épp milyen állapotban van. Ezzel pedig nem feltétlen kellene jövő év januárjáig várni, pláne nem egy 8 éves lemeznél...
Normál esetben a HDS 1000 napot mutat a becsült hátrelévő élettartamnál. Viszont esetedben a pontos adatok, a S.M.A.R.T. infók (példa) nem ismertek. Illetve ez a 813 nap egyébként csak egy becslés és a lemez pontos állapotának megállapításához a különféle tesztek valók.
-
Oké
WinDirStat már jól mutatja, 1 TB a foglalt.
$RECYCLE.BIN 128 bájt, System Volume Information üres.
Most az egy dolog hogy a win nem mutatja a pontos méretet, de mégis akkor fog betelni amikor ő úgy látja.
Szóval mit tudnék ez ellen tenni? -
chopin42
őstag
Szevasztok! Van egy wd6401aals-00j7b1 típusú wd black merevlemezem, ami decemberben lesz 8 éves. Hd sentinel 100/100-asnak írja, működési időre 1011 nap 10 órát ír, hátralévő időnek pedig több mint 813 napot. Fél éve kb úgy emlékszem, több mint 1000 napot írt, kell-e aggódnom? Nem túl meleg (41 fok) nem hangos, nem volt vele semmi gond az ég világon. Főleg azért kérdezem, mert olvastam
ezt a bejegyzést, és olyan adataim vannak, amik ha elvesznének..nos a feleségemmel együtt töltött 4 év, + 13 évnyi munka bánná. Ezt a lemezt használnám még az új gépemben, kb januárig, akkor vennék egy wd blue merevlemezt. ha feleslegesen raboltam az időt, nyugodtan töröljék a modik Előre is köszönöm -
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #47236 üzenetére
Ilyenkor célszerű pl. a TreeSize / WinDirStat programokkal is ránézni, illetve külső fájlkezelőkkel, mivel a beépített fájlkezelő nem feltétlen jeleníti meg minden esetben a pontos méretet. Korábban egy másik topikban volt erre egy jó példa: kérdések | válaszok.
-
SP4C3
veterán
válasz
DeathAdder #47236 üzenetére
Rejtett fájlok?
$RECYCLE.BIN
mappa?System Volume Information
mappa? -
Ugyan nem igazi probléma, de mitől van hogy az adattárolásra használt WD RED 3TB-n a partíció 994 gb szabad helyet mutat, ha rámegyek hogy jobb klikk tulajdonságok akkor azt írja, hogy 1,75 TB foglalt, ha pedig belemegyek a merelvemez gyökerébe és mindent fájlt bejelölök ami csak rajta van, akkor meg azt mutatja hogy 1,03 TB a foglalt terület
0,72 TB, azaz 737 Gigám el van tűnve
Ez most miért van?
Mit csináljak, mentsem le az adatokat és formázzam le a HDD-t? -
kisselandras
senior tag
Sziasztok! újra hozzátok fordulnék !
Adott egy 80 gb vinyó sata amivel nincs gond azon van a rendszer s adott egy 500 gb sata 2 merevlemez ő vele gond van lassú rendszert befogja nem tölt be a windows csak lassan hdd sentinel 100 % ir ki mindenre mi lehet a gond vajon? -
krealon
veterán
válasz
matyiGo #47233 üzenetére
"ránézésre is gáz
ez mi lehet, minden más adat szerint rendben van a winyó.
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-06/21/38009_xspqowyht9jtwobr_hdtune_benchmark_wdc_wd40purx-64gvny0.png"Az alacsony atviteli sebesseg arra utalhat, hogy a teszt futtatasa kozben mas program is hasznalta a winyot, mert maskulonben egy viszonylag kis kiteresekkel rendelkezo, csokkeno gorbet kellene hogy kapj.
Ilyesmit:
-
matyiGo
aktív tag
Helló,
Windows 8.1
WD Purple 3T HDD-ről másolok 1GB körüli filmfájlokat egy SSD-re (840 smsung) átlagosan 60-70 MB/s tempóval megy neki. Ez normális?
nagyon lassúnak tűnik lehet hogy van valami probléma a háttérben?
Mit gondoltok?
A HDD sentinel mindent rendben talál 100%-os eszközökkel... -
tipuka
addikt
utólag itt is köszönöm King Unique -nak (meg aki még írt itt) a sok segítséget/leírást/linket, minden sikerült.
-
King Unique
titán
válasz
Zaror001 #47228 üzenetére
Az a videó inkább csak példaként volt megemlítve, nem biztos, hogy esetedben az ottani módszer lesz a megoldás. A linuxos cikkben egyébként le van írva, hogy nyilván simán megoldható az alól az adatmentés. Fel fogja ismerni a lemezen lévő partíciókat, natívan kezeli az NTFS fájlrendszert, az USB 3.0-t stb.
Bár, ha a Win10-nél be volt kapcsolva a fast startup, akkor az bekavarhat Linux alatt. De akár ez esetben is meg lehet oldani. Továbbá ezen hsz offos részében említve van Windows-alapú alternatíva is.
-
Zaror001
csendes tag
válasz
King Unique #47227 üzenetére
Meg próbálom akkor a videóban látott megoldást, ha nem működik akkor kipróbálom a linuxos módszert, illetve a linuxos módszer alatt van lehetőség külső merevlemezre menteni az adatokat attól függetlenül , hogy a linuxot egy 8GB-os pendrivera van telepítve? Köszönöm a válaszokat.
-
King Unique
titán
válasz
Zaror001 #47226 üzenetére
Ezen hibára a videóban is van egy megoldás, de akad másfajta is. Ezt viszont inkább a téma topikjában lenne célszerű tovább fejtegetni. Ha csökkentett módban elindul a rendszer, akkor az adatok lementését elvileg meg lehetne oldani. Ha nem, akkor az előbb említve voltak erre más opciók is.
-
Zaror001
csendes tag
válasz
King Unique #47225 üzenetére
Igen a videóban szereplő hibáról van szó és innen indítottam mindent, nem bootol be, és nem jutok el a windows rendszerig sem. Egy fél éves HDD-ről van szó, jó állapotban van elméletileg. És két partíció van a vinyón, de a C:-n txt. fájlok és fotók vannak amik kellenek.
-
King Unique
titán
válasz
Zaror001 #47224 üzenetére
Egyébként most nálad a videóban szereplő BSOD van és be sem bootol a gép, vagy igen? Csak mert az említett opciókat lehet speciális rendszerindításból, illetve helyreállítási meghajtóról bebootolva is csinálni.
Ha annyira fontos adatokról van szó, akkor először azokat kellene lementeni és nem a rendszert piszkálni! Valamint a HDD állapotáról is jó lenne tudni valamit! Ha bebootol a Windows, akkor pl. a fájlkezelőben át lehet másolni egy külső HDD-re a cuccokat. Ha nem, akkor másik gépen ki lehet írni pendrive-ra egy Live Linuxot és az eredeti gépre csatlakoztatva meg lehet oldani az adatok lementését az alól is. Vagy magát a HDD-t áttenni egy másik gépbe stb. Aztán az mondjuk a másik, hogy nem véletlenül szokás a rendszerlemezen az adatoknak külön partíciót létrehozni és nem a C-re pakolni azokat...Ha netán pl. újra kell telepíteni a Windowst, akkor elég csak a rendszerpartíciót formázni / törölni, ellenben a másikon az adatok megmaradnak.
A rendszert érintő speciális hibaelhárítással kapcsolatban pedig a Windows 10 topikban lenne célszerű érdeklődni.
-
Zaror001
csendes tag
Üdv, adott egy WD Blue 1TB EZEX HDD, tegnap este újra indítottam a gépet és egyről a kettőre a Windows 10 kidobott egy Logfiles\Srt\SrtTrail.txt. hibát , na próbáltam egy visszaállítási pontal helyre hozni ami nem segített ugyanis ez sem futott le és semmilyen módosítást nem hajtott végre, a gép alaphelyzetbe állítása a fájlok megtartásával ugyancsak nem hozott eredményt , de viszont a C: partíción rengeteg adat van amire szükségem van, miképpen tudnám valami módon vagy külső HDD-re kimenteni a C: meghajtó adatait vagy valami módon helyre hozni a rendszert hogy az adataim is megmaradjanak? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
King Unique
titán
válasz
Segesdy #47222 üzenetére
Lemezkezelőben megjelenik, illetve ha igen, akkor ott mit mutat?
Csak mert, ha az a gond, amiről ezen hsz-ben volt szó, akkor az még nem feltétlen olyan vészes. Feltéve, hogy a külső meghajtó állapota (HDS) is ok stb. De, ha pl. nem lefoglalt lett, külső adatmentő programok akkor is hozzá tudnak férni a tartalmához.A problémásabb eset az, amikor az OS magát a lemezt egyáltalán nem jeleníti meg, illetve külső programok sem tudnak hozzáférni. Valamint még az, ha pl. ezen eset mintájára már fel sem pörög az alábbi okból kifolyólag. Ráadásul az említett típusnál szintén integrált megoldás van, ezért felesleges otthon szétszedni! Na meg egy ilyen gyári kiszerelésű modellnél nyilván a garancia is azonnal ugrik, ha megbontja valaki!
-
Segesdy
tag
Helló!
WD my passport 1TB külső hdd-m nem olvassa be egyik gépem sem illetve tv-re volt dugva filmezés miatt de már az sem látja.. villog stb... de semmi. Amikor fogom érzem hogy megy, de van egy ilyen gyorsabban pulzáló érzés is mintha valami nem akarna elindulni benne. Ötletek, vélemények?!
Frissiti az illesztőt, talán megjavul... talán..
Eszközöknél látja és kb ennyi. letudom választani a gépről de sehol nem mutatja, sem sajátgép semmi... :/
-
Kékes525
félisten
válasz
AssAssynn #47219 üzenetére
Jobb félni mint megijedni. Legyen mindig naprakész mentésed. A melegedésre ügyelj. A kábelcserét azért tedd meg. Tegyél fel egy minőségit adat és táp kábelt. átmeneti javulás akkor várható, ha kábel probléma (is) volt. Valószínűleg azzal lassítani tudod az elhalálozását.
-
Doky586
félisten
válasz
rocketry23 #47216 üzenetére
Persze hogy megoldható. Veszel egy scsi controller kártyát is. Eszerint már találtál is eBay-en.. [link]
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Van valami mód rá hogy SCSI U320 merevlemezeket asztali gépembe tudjam kötni?
PCI bővítőkártya vagy valami? E-bayen találtok, de magyar oldalakon nemIlletve ha nem lehet megoldani akkor van rá valami módszer hogy a szerverben raid vezérlő mögött tesztelni lehessen a merevlemezeket? Mert a HDS nem látja őket a raid miatt.
Köszi.
-
SP4C3
veterán
válasz
Sanchez638 #47206 üzenetére
Szuper, nekem is van, gyártótól függetlenül. És?
Sőt egy szellemjárta seagate-em is van, ami gyenge sector-okat produkál, mindig máshol, és mindig soft bad sectorok.
-
SP4C3
veterán
válasz
Sanchez638 #47204 üzenetére
Öregedés, túlmelegedés jóval valószínűbb.
-
Sanchez638
addikt
válasz
HELLAFLUSH #47203 üzenetére
Tápegység? Rázkódás? Csatlakozások..
-
SP4C3
veterán
válasz
HELLAFLUSH #47200 üzenetére
Van és ez a hdd kuka. Ha van rajta fontos adat, akkor mentsd le és formázd a lemezt (lassú formázással), formázás után mégegy állapotfelmérés, tesztelés, ha továbbra is instabil sector-ok jelennek meg, akkor vége van, de már így sem használnám.
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
King Unique #47199 üzenetére
Köszönöm ez nagyon sokat segített, főleg az irományod a Live Linux-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- DEll G15 5530
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest