Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalman90
őstag
sziasztok , lenne 1 kérdésem , a vinyónak mennyi az üzemi hőmérséklete? úgy átlagossan, mennyin megy tönkre vagy mennyi az ami már nem tesz neki jót ?
nekem most 35 fokos mind2 vinyo ez jó hőmérséklet?, válaszokat előre köszi
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
sziasztok , nekem olyan gondom van hogy azzal a vinyóval amin az oprendszer van nem indul el a gép , csak ha lehuzom az áramot a vinyorol , és télleg nem indul el (ventik megmozdulnak , világitás fel villan )
ha netán az elektronikája rossz, és azt kicserélem 1 ugyan ijen vinyon lővő elektronikájával az jó lehet?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
-
zalman90
őstag
vettem ma 1 western digital caviar green winyót , megnéztem hdsentinellel , 160 napos , még több mitn 2 év gari rá , teljesitmény 100% , de a kondíció csak 47%. KÉP
ez mi től lehet? pár napja még 100% os volt KÉP. lehet olyan hogy a program fake adaot ir ki?
nagy gáz ez a 38 hibás szektor?
választ előre köszi
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
amugy ez a hd sentinel mennyire megbizható ? higgyek neki ? mert a wester digital saját merevlemez ellenőrző programja 2 órát futott , és semmi hibát nem talált
az itteni árakhoz képest nem volt drága , itt ez a vinyó 26.000 , tudom teten van 18-20 körül , de arra még rá jön a posta kölcség
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz C4mp3r #16503 üzenetére
nálam ugyan ezt csinálta a 40gb os maxtor vinyóm , állandóan lefagyott , ez még a jobbik eset volt , volt hogy el sem indult a gép , csak ha meg mozgattam a kábelt .
HDsentinel szerint ~3200 szor megszaakdt a kapcsolat a gép és a merevlemez között , és ez az adat csak nőtt , kábel csere megoldotta
-
zalman90
őstag
üdv . a multkor készitettem 1 képet hogy az új hdd-m kondícioja 47% os és 361 nap van vissza , 16 nappal késöbb semelyik érték nem változott , csak az élettartam 3 nappal
akkor lehet hogy esetleg a hdsentinel ir fake adatot?
vélaszt előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
sziasztok
ez normális hogy napok alat rengeteget romlik a HDD-m kondiciója? KÉP
2 évig még garanciás , mikor tudom le gariztatni? várjam meg mig már el sem indul a gép? fagyások , kékhalál most is van
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Üdv , gyorsan kellene 1 válasz , van nálam egy 1.5tb os seagate HDD
hd sentinel szerint 73% os , 1 évesés:
A lemez felületén található 8 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák 7 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.érdemes megtartani ? károsodhat vajon jobban a közel jövőben ? 900 napot ir még
Választ előre is köszi
-
zalman90
őstag
válasz liksoft #22211 üzenetére
igazábol tudod mennyire hiszek ennek a sentinelnek
anyám notebookjában megdöglött a HDD (azt hittük) , abba került 1 uj . én megnéztem a döglötett , kiderült csak az 1ik particioja rossz töröltem az elsődlegest , és a 2. particiora felhuztam 1 winfost , megy a mai napig 69% os kondicioval
"A merevlemez 61 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
Valaki legyenszives segitsen. Processzort cseréltem a gépben és ujra húztam a gépet. Miután rendesen felment az uj oprendszer , azota a 2. merevlemezt csak formázni engedi .semmit nem tudok vele csinálni , pedig fontos lenne lenne a sok adat rajta mert 1.2 TB van rajta
választ előre is köszi
-
zalman90
őstag
válasz Geza60 #22975 üzenetére
szia ! ugyan ez a gondom , 1.5Tb os winyomat nem engedi megnyitni csak formázni tudom és RAW filerendszernek látja
ezt szedd le : getdataback (persze ha van mit lementened róla) nekem ez segitett
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz Geza60 #22979 üzenetére
Sikerült mindent lementenem , formázni nem engedte a sajátgépben , de sikerült megcsinálni.
Teljesen össze omlott valami mert 5 particiot jelzett a lemez kezelőLemez kezelőt megnyitottam , ott volt 2 létező és 3 particionálatlan terület (wtf 1 particiot haszáltam). A particiora jobb klikk ,és törlés , megcsináltam mind az 5 el , igy kaptam egy 1.3tb os particionálatlan területet , azt particionáltam és jó is lett.
-
zalman90
őstag
Felpörgési gondok vannak a vinyónál minden inditáskor , van valami fura kattogo hangja is olyankor
2012.02.07. 12:42:18,#10 Spin Retry Count 19 -> 23 .
A lemez felpörgése során előfordultak problémák 24 alkalommal.
jelnleg 37% os a kondicio , tönkre fog menni a vinyó? választ előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz spista222 #23304 üzenetére
másnál is ezt csinálta , a táp jó mert 2 másik vinyo is van mellette és azoknak semmi bajuk
most csak azt szeretném megtudni hogy megfog e halni a vinyomert felpörgési gondjai vannak
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
sziasztok
bocs a sh*t képért asszonynál voltam és kellett valami képet csinálnom gyors
a gép csak csökkentett módban hajlandó rendesen menni , simán win7 el folyamatosan fagy és mire megnyit valamit az fél óra
lehet ez az oka ? :
a gép egy : DELL vostro 1015 asszem 300gb os vinyóval
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Üdv. Egy gyors kérdés
Már van 3 közel azonos merevlemez össze vonva nyujtott kötetben. (satall, 3.5, 16Mb)
Lenne még egy notebook vinyóm.. satall, de csak 8MB a gyorsítótára. Mehet bele ez is a kötetbe?
-
zalman90
őstag
válasz liksoft #48386 üzenetére
Közben megcsináltam, sebességbeli különbséget nem vettem észre. Halál alatt azt érted h. se kép se hang a HDD felől?
Mert ha igaz amit a sentinel mutat, talán nem kell annyira aggódnom. Ez egy nas-ként működő gép, amibe bele dobáltam az itthon talált felesleges vinyókat, és nem akartam partíció tengert
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Sziasztok. Egyik nap arra lettem figyelmes hogy 100%on megy a merevlemez holott nincs se írt se olvasott adat.
Ujra indítás után sem volt jó, csak a hdd rekontaktja után.
Következő ujraindításnál ez fogadott:
Pár napig ment, majd egyszer csak látom távoli elérésből hogy nem látom se hd sentineltél se lemez kezelőben.
Még nem értem haza, esélyes hogy kuka a merevlemez?
-
zalman90
őstag
Üdv. Következő jelenséget tapasztalom: hálózaton filmet streamelek tv re (4K) vagy csak simán másolok, pár másodperc vagy perc után a másolás meg áll, és a lemez használat 100%, ekkor be lassul kb minden amíg meg nem szakítom a másolást, ill tv esetében meg áll hálózati hibára hivatkozva.
Sentinel szerint 100/100, mi okozhatja?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs