2016. október 28., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • feltöltős SIM-kártyák használatának szigoritása várható

  Mai nap a belügyminiszter az országgyűlés elé terjesztette javaslatát miszerint az előre fizetett szolgáltatások előfizetője az előfizetését nem értékesítheti tovább, s másnak csak akkor adhatja át, ha - a beazonosításhoz szükséges adatokkal együtt - a szolgáltatót előzetesen tájékoztatta. Amennyiben ezt nem teszi meg, az előfizetői szerződést a szolgáltató 15 napos határidővel felmondhatja.

  A már használatban/forgalomban lévő SIMek használójának ellenőrzését is előirja a javaslat. A szolgáltatók a törvény hatályba lépésétől számított 15 napon belül értesítik a feltöltő kártyás ügyfeleket a személyazonosság ellenőrzéséről, s amennyiben ez 2017. július 1-jéig nem sikerül, megszűnik az előfizetés.

  Közeli hozzátartozóra egyébként átruházható a használat megkötés nélkül.

  djculture 7 órája 16

 • Ellopták a kerékpárodat, akkor így jártál.

  Valamikor három négy éve ellopták a kerékpárom. Már akkor se sok értelme volt bejelenteni mert majd fél évig nyomoztak utána és egyszerűen lezárták. Persze közben kaptam "tanácsot" ha látnám lopjam vissza.

  De most egyik hasonló ügyben végkép legalizálta a lopást a hatóság, vagyis nem lopás ha elviszik és csak közlekedni akarnak vele. Jó vicc.:

  djculture 1 hete 76

 • 19 éves a Média Markt

  Tegnap volt a Nagy Áruházi Futás napja de sokkal gyengébb volt mint ami külföldön szokás. Ott nincs megszabva az sem hogy csak egy lehet mindenből, meg nem kötelező egyet egyszerre felpakolni a gyűjtőpontra.
  Amúgy vigyázat mert nagyon normális mikrofonra se tellett ezért recsegnek sípolnak veszettül néha..

  [link]

  djculture 1 hete 11

 • Vak polgárőr

  [link]

  Feljelentették a vak polgárőrt, mert a járdán szabálytalanul parkoló autó motorházára zuhant rá.
  "Szeptember 28-án a polgárőrség egyik rendezvényéről igyekezett hazafelé hatéves kisfiával, Mátéval és kutyájával, amikor a házuktól alig pár száz méterre nekiesett egy Audi A6-os luxusautónak. A jármű a járdán parkolt. Némi szentségelés után hazaindultak, mert mint megtudtuk, nemegyszer fordult már elő, hogy a kérdéses útszakaszon az autósok a járdára parkolnak, hogy megóvják kocsijukat egy esetleges meghúzástól."

  Minden tiszteletem az övé hogy ilyet elvállalt ebben az állapotában de azért egy polgárőrnek minimum követelményeknek csak meg kellene felelnie.

  djculture 3 hete 56

 • Afrikai csalók garázdálkodnak telefonon.

  Ha +22-es, vagy +23-as +24 +25 előhívójú telefonszámon csörgetnek meg valakit az ne hivja vissza a számot. Ezekben a hálózatokban igy lehet feltöltést szerezni, aki visszahívja annak kiszámlázzák a feltöltést.

  djculture 6 hónapja 13

 • Az élet néha szép gyomrosokat tud adni.

  Az élet rendje az élet és halál is. Az élet néha szép gyomrosokat tud adni az embernek.
  Nyitom az ajtót délután szólítom kedves apámat se kép se hang csak a rádió szól. Volt már igy egész este tv-t nézett, aludt sokáig. Viszont később kezd gyanús lenni a dolog mert nem hallom a lélegzését. Á nem létezik biztos csak mélyen alszik. Később megnézem nem látom mozogni sem. Nézem szólítom fognám a karját ahogy minden máskor szoktam ébreszteni. Semmi válasz, kedves édes apám eltávozott :( ...
  ID Héda László 1946.jan 16-2016 április 9.

  Amivel kiegészíteném:
  Ami nem mindegy hogy az ember hogy búcsúzik el a szeretteitől. Én nagy mafla lassan 40 éves férfiként bőgtem mint egy kisgyerek és gyertyát gyújtottam édesapámért. Azt mondják nem érdemes benn tartani az érzelmeket mert sokkal fájdalmasabban tör ki később. Így sem egyszerű elfogadni.

  djculture 6 hónapja 32

 • tankkal sárdagonyázás..


  Azért elég szépen beletud ragadni még a legerősebb tank is a sárba.

  djculture 7 hónapja 2

 • Oscar díjat nyert Saul fia ennek apropóján Bud Spencer is gratulált a hazai rajongóinak.

  Oscar díjat nyert Saul fia ennek apropóján Bud Spencer is gratulált a hazai rajongóinak.

  djculture 8 hónapja 3

 • 86 éves korában meghalt Psota Irén, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

  86 éves korában meghalt Psota Irén, Kossuth- és Jászai Mari-díjas "a magyar színész királynő
  Rengeteg magyar korszakalkotó filmben szerepelt de engem leginkább gyermekként a Frédi és Béni a kőkorszaki szakiban a Vilma hangjaként fogott meg.
  Utolsó színházi munkája Psota, Psota, Psota! című önálló estje volt a Madách Színházban.

  djculture 8 hónapja 3

 • Kórházi kaják sorozat.

  Ismerős újabb kaját fényképezett az egyik megyei kórházban. Találgatás indul. Ez vajon mi lehet:

  Szóval az ismerősöm szerint ez: krumplifőzelék turmixolva hozzá sült hús ami nagyon rágós és még a kés se vágja..

  djculture 8 hónapja 30

 • CBA nevével akarja egy szingapuri cég megtéveszteni a figyelmetlen interneten szörfözőt.

  CBA nevével akarja egy szingapúri cég megtéveszteni a figyelmetlen interneten szörfözőt.

  150 ezres vásárlási utalvány nyerésével kecsegtetnek de gyakorlatilag a szokásos telefon egyenleg leszívása garantált.. Lehetőleg ne szopja be senki mert utána futhat a pénze után.

  Jobb későn mint soha bekerült a dolog a tv2 tények műsorába is..

  [link]

  A riport szerint volt akik beugrottak...

  djculture 8 hónapja 6

 • win10 gerilla marketing újabb felvonása.

  Windows 7 és 8 konfigurációkon a win10 frissités javasolt beállitással automatikusan települ tegnap este óta. Ha nem figyelünk oda a telepitőkészlet automatikusan letöltődik és csak a frissítéskor kapunk erről üzenetet.

  Egyébként legnagyobb kedvencem az amikor egy win10-es frissítés végigmegy, utána derül ki hogy a hardver túl régi meg nem támogatott egy része..

  djculture 8 hónapja 13

 • Elhunyt Versényi László magyar színművész, szinkronszínész, a Nemzeti Színház örökös tagja. K.I.T.T. magyar hangja

  Elhunyt Versényi László magyar színművész, szinkronszínész, a Nemzeti Színház örökös tagja. K.I.T.T. magyar hangja.
  1948-ban érettségizett. Pályáját 1958-ban kezdte a Nemzeti Színházban, melynek azóta is tagja volt. Művészetét pontosan kidolgozott epizódalakítások jellemzik. Egy nemzetközi pályázat első díját nyerte el a Dany und sein Haus c. musical szövegkönyvével (Bécs, 1986). A Nemzeti Színház örökös tagja. F.Sz. Koszih Dmitrij (Csehov: Ivanov); Rozgonyi (Vörösmarty M.: Czillei és a Hunyadiak); Fáraó (Madách I.: Mózes).
  Szinkron színészként is kiemelkedőt alkotott, Magnum sorozatban Higgins-nek a hangja volt, Knight Rider sorozatban meg a hangja összeforr a K.I.T.T.-el. [link]

  djculture 9 hónapja 0

 • Szilágyi János médiaszemélyiséggel verték át a szerencsétlen idős embereket

  [link]

  Olyan céghez adja az arcát az egykori tévés-rádiós Szilágyi János, amely a Gazdasági Versenyhivatal szerint megtévesztette az embereket.
  A tv műsorok között vetített reklámban azzal etették az idős embereket hogy napi 100 ft megfizetése mellett haláluk esetén több millió ft kézpénzt kaphatnak majd a rokonok a temetési költségeikre.
  Azt is megállapították, hogy a biztosítást a közvetítő 4Life Direct Kft. nyújtja, ám a szolgáltatást a valóságban a Ma­gyarországon képviselettel és fiókkal nem rendelkező Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited biztosítja.

  A versenyhivatal ezért 63 millió forintra büntette a céget

  djculture 9 hónapja 9

 • Uber vs taxisok

  Éjfél óta tiltakoznak a taxisok Budapesten. Az Uber nevű közösségi közlekedési szolgáltatásból lett elegük. Betiltást lekapcsolást követelnek.

  [link]

  Én egyébként megértem mindkét felet. Taxisok szeretnének pénzt keresni, de az Uber szolgáltatásával meg jóval olcsóbban lehet utazni és senki sem a pénztárcájának az ellensége.

  Update: Fővárosba rendelték a tűzoltódarukat Nagykanizsáról, Szegedről, Székesfehérvárról, Szolnokról, Debrecenből, Nyíregyházáról, Pécsről, Győrből, Kecskemétről, Miskolcról, ahol szolgálati feladatot látnak el.

  Lánglovagok.hu szerint a taxis tüntetések miatt hozták meg ezeket a döntéseket.

  djculture 9 hónapja 9

 • 131 hektoliter hamisított és rossz minőségű bort zárolt a NÉBIH egy Bács-Kiskun megyei borászati üzemben

  Nébih MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a laborvizsgálatok során több mint 8500 liter bor bizonyult hamisítványnak, mivel azok alkoholtartalma - 47 százalék és 71 százalék közötti arányban - nem szőlő eredetű cukorból származott. További több mint 4500 liter bor hibásnak, közfogyasztásra alkalmatlannak minősült. A hatóság munkatársai a pincészet teljes készletét zárolták, így azok már kereskedelmi forgalomba nem kerülhettek.

  djculture 9 hónapja 6

 • Leesett az idei első hó, ennek örömére be is állt mindenhol a közelekedés.

  Leesett az első hó ennek örömére be is állt mindenhol a közlekedés. Máv járatok is csak 70-100 perceket késnek de akad ilyen is:

  djculture 9 hónapja 19

 • B.U.É.K minden fórumtagnak

  djculture 10 hónapja 4

 • Ittasan kerékpározott elvették a jogosítványát (absurd sorozat)

  [link]
  " történetem egyszerű, kerékpárra szálltam – ez egy elektromos bicikli –, de előtte alkoholt fogyasztottam. Nem éreztem úgy, hogy mindez akadályozott volna a biztonságos kerékpározásban. Mentem, amikor megállítottak a rendőrök és megszondáztattak. Ezt követően mondták, hogy feljelentenek és el fogják venni a jogosítványomat. A rendőr annyit mondott, hogy ha sima kerékpár, akkor semmi gondom nem lett volna, de így ugrik a jogosítványom."

  "Valóban egy különös esetről van szó, hiszen sem a kerékpár, sem az elektromos kerékpár nem engedélyköteles, azonban van egy olyan kúriai döntés, amely véleményem szerint alkotmányellenes, és kimondja, hogy bevonható annak a személynek a vezetői engedélye, aki 300 wattot meghaladó teljesítményű elektromotorral szerelt járművet vezet alkoholos befolyásoltság alatt. Én javasoltam Sáros úrnak, hogy adjunk be egy méltányossági kérelmet a bíróságra, amelyben kérni fogjuk azt, hogy visszakaphassa a vezetői engedélyét. Reményeim szerint erre hamarosan sor is kerül – mondta a tapasztalt szakjogász."

  djculture 10 hónapja 10

 • Nincs karácsony Kevin nélkül.

  Elérkezik nemsokára a meghitt karácsony és vele a reszkessetek betörők összes részének vetítése a kertévékben. Ha valakinek esetleg hiánya támadna angolul is megnézheti alig 910forintért a youtube-on: ;] [link]

  Boldog reszketés és betörés mentes karácsonyt mindenkinek! ;]

  djculture 10 hónapja 7

 • Intel vs asrock 0:1

  Skylake nem k-s prociknál sikerült megkerülnie az Asrocknak a mesterséges tuning korlátozást. A vállalat tájékoztatása szerint a következő BIOS-frissítés után az összes Z170 chipsetes alaplapjával megoldható lesz a tuningolás. Az AsRock alaplapjaiban tuningolhatóvá váló processzorok: Pentium G4400, G4500, G4520, Core i3-6100, i3-6300, i3-6320, Core i5-6400, i5-6500, i5-6600 és Core i7-6700.

  djculture 10 hónapja 2

 • Guszti bácsi van már pénz? Csak hogy ne a Norvégok nyerjenek..

  Utóirat Gusztibának volt pénze : 2:1-re nyertünk!

  djculture 11 hónapja 0

 • Jövőre a drónok reptetéséhez előre engedélyt kell kérni a légügyi hivataltól elektronikus uton.

  A jövőben nem kell engedélyt kérni a drónok használatához, de be kell jelenteni a legkisebb hobbi kopter birtoklását is a Légyügyi Hivatalnak. A kereskedők azt jósolják, hogy karácsonykor a legkeresettebb termék lesz a boltokban. Aki megvette, reptetni is akarja, amit minden alkalommal szabályosan jelezni kell a nem várt légi balesetek elkerülése érdekében.

  "Gyorshajtási" bírságra számíthat, aki szabálytalanul használja

  A bejelentés a leendő elektronikus hivatal oldalain kaphat helyet. Nagyon jó megjelenítői rendszerek vannak már, amik mutatják, hogy éppen hol számíthatunk valamilyen aktivitásra. Ehhez hozzá lehet rendelni a szükséges korlátozásokat is, amelyek például a repülési magasságot korlátozzák. „Amikor egyértelműen korlátozott, vagy elzárt légtérben reptet valaki, arról mindenképpen tudomást szerzünk. Minden ilyen esetben eljárunk, megkeressük a drón gazdáját, aki sajnos büntetésre számíthat. A bírság mértéke körülbelül a gyorshajtási bírságokhoz mérhető”

  Forrás: M1 híradó. [link]

  djculture 11 hónapja 10

 • Ma 86 éves gyerekkorom meghatározó szinésze.

  Ma 86 éves gyerekkorom meghatározó filmszínésze Bud Spencer ( Carlo Pedersoli )
  Remélem még sokáig boldogit minket eme gyalázatosan lezüllött világban

  Utóirat: A két régi barát találkozása:

  djculture 12 hónapja 15

 • Ha internetes portálokon rendszeresen értékesítesz a gazdasági tevékenység megkezdésének bejelentését irják elő.

  A NAV ellenőrei internetes megfigyelés/ adatgyűjtés alapján kiszúrtak egy embert aki rendszeresen értékesített ruházati termékeket és egyéb dolgokat. Az ellenőrök álnéven egy tolltartót rendeltek az érintett férfitől, majd a termék átvételére találkozót szerveztek, amelynek során az eladó nem adott nyugtát vagy számlát. Az ellenőrzés eredményeként a NAV megállapította, hogy az illető bejelentés nélkül végzett gazdasági tevékenységet, amiért mulasztási bírság megfizetésére kötelezték. A férfi azonban vitatja az adóhatóság határozatát, azt állítva, hogy nem követett el jogsértést. Ez az ügy jutott el most a Luxemburgi Europai Biróság-hoz.
  A felek között nem vitatott, hogy a férfit az értékesítései tekintetében nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség, mivel azok összértéke nem haladja meg az adókötelezettség keletkezéséhez szükséges 600 ezer forintot. A NAV viszont úgy véli, hogy az áfára és az adózás rendjére vonatkozó szabályok alapján a férfinek, mint gazdasági tevékenységet folytatónak be kellett volna jelentenie a tevékenységét.

  Folytatás...

  djculture 1 éve 10

 • Macska szerencse...

  Párszor azt hittem átrobog rajta az autó vagy a kamion...

  djculture 1 éve 2

 • Macskák riadó..

  djculture 1 éve 2

 • Boldog azaz 2017-es úszó-világbajnokság kabalája

  Boldog a 2017-es vizes világbajnokság kabalája, amivel gyerekeket lehet ijesztgetni

  djculture 1 éve 11

 • Sinkó László emlékére.

  djculture 1 éve 3

 • Kórház koszt

  2000-es évek elején kórházi dolgozó voltam. Mivel ügyletet adtunk elég sokszor ettem a kórházi menüt/menüket. Elmondhatom hogy akkoriban még elég tartalmasan főztek, különböző betegségekre is külön menü volt. Manapság meg mint az egyik ismerösöm nemrég fényképezte ez a kórházi koszt:
  Reggeli:

  mai Ebéd:

  Leves:

  Kitudja mi?:

  Leves ügyébe az ismerős ennyit irt:

  "A mai ebéd zöldség leves volt aminek savanyú ize volt és nagyon büdös!!! A magyarázat az volt hogy a sárgarépa íze olyan!!! Hallottatok már ilyent hogy a sárga répának savanyú íze és büdös tölle a leves???"

  Vacsora:

  djculture 1 éve 75

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.