2017. április 28., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Tíz autó többszöri eladásával 40+ millió adóhiányt okoztak Győzike és társai

  [link]

  Ne mondja nekem senki hogy ezt művelték a hatóság orra előtt és pont az buktatta le őket hogy egy több tíz milliós autót vett a lányának és azt posztolta a Facebookon.

  djculture 1 hete 24

 • Magyarországon júliustól törvény szabályozza a drónok röptetését

  3 féle kategóriába rendezik a drónokat a 250 grammnál kisebb tömegű eszközökre nem vonatkozik a szabályozás. Minden más kategóriára belterületen reptetésre várhatólag felelősség biztosítást, légtérhasználati engedélyt és jogosítványt (kb 60 ezer ft) írnak elő.[link]

  djculture 1 hete 1

 • Halálos munkahelyi baleset a Derulánál Szolnokon

  [link]

  Kíváncsi leszek a vizsgálat végeredményére. Hogy lehet olyan hogy mindenki szüneten van egy munkás meg egyedül dolgozik egy veszélyes gép közelében... Munkavédelem eleve tiltja a veszélyes helyeken való egyedüli munkát, ráadásul azt hallani hogy a védőrács is hiányzott.

  djculture 4 hete 20

 • Milliók kedvence volt, ma nyomorog a magyar színészlegenda

  [link]

  Antal Imre is igy járt és még sokan mások is.

  djculture 1 hónapja 27

 • A nálunk árult márkás élelmiszerek minősége sokkal rosszabb.

  [link]

  Az igazsághoz hozzá tartozik hogy ezeknek jó részét negyed annyi bérköltség és a hazai alapanyagok olcsósága miatt nem behozzák hanem itthon állítják elő.

  A nagy üzletláncok pl spar vagy aldi mind arra hivatkoztak hogy ők a brand termékek minőségéért nem felelnek az csak a gyártótól követelhető meg.

  Spar válasza konkrétan:

  A cikk csak brand termékekről ír, melyek esetekben a kereskedő nem végez semmilyen vizsgálatot, csak vásárlói vagy hatósági megkeresés esetén. A brand termékek esetében a gyártó felel a termékek hatályos jogszabályi megfelelőségéért, például a Magyar Élelmiszerkönyv, a vonatkozó EU-s és nemzeti rendeletek, vagy a specifikus jogszabályok betartásáért.

  Frissítés a ma (2017 feb 20) történtekkel:
  Mint kiderült a botrányt okozó felmérés 2014-es volt. Az agrárminiszter elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelemben kapható azonos élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei elkezdték a termékek összehasonlító és érzékszervi analízisét - írta közleményében a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

  djculture 2 hónapja 155

 • Kolbászt a postára bizni merész vállalkozás.

  [link]
  Az asszony és férje december 6-án adta fel a csomagot a Svédországban élő családtagoknak.
   
  Karácsonyi ajándékot küldtek, mesekönyvet, játékot, gyerekruhákat, szaloncukrot, mikuláscsomagokat és házikolbászt. Végül a pakkot kifosztva kapták vissza a címzetthez el se jutott.

  djculture 2 hónapja 31

 • Disznóőlésröl készült videó miatt indított eljárást a rendőrség.

  Állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrég az egyik közösségi oldalon közzétett videó miatt, amelyen egy óvodáskorú gyermek - felnőttek bíztatására - leszúrt egy malacot Sellyén - erősítette meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) vasárnap az MTI-nek

  Vidéken még most is igy megy én is voltam rengeteg ilyenen gyerekként, nem hiszem hogy az humánusabb hogy a telepen jön a disznó és árammal megsokkolják. Ugyanúgy érzi... Ugyanúgy megszúrják később mert ez a kivéreztetés. Anélkül nem lehet a húst feldolgozni. Az ember meg húsevőnek született. Nem értem mi köze a hatóságnak ehhez.

  Mivel a családom vidéki mindenki hizlalt disznót és már engem is kiskoromtól odavittek megtanulni mi ez. Igaz szúrni sose szerettem csak fogtam később eleinte meg a hurka kolbász és abáltlé készítésénél voltam segéd. Ez vidéken igy megy, 25 éve is igy ment és most is. Ez megint olyan amibe dolog amibe az államnak beleszólása nulla.

  Igy pár nappal később összegezve, elég érdekes hozzá szólások jöttek. Lehetőleg ne essünk egymásnak ha valakinek más az álláspontja. Végezetül:

  djculture 3 hónapja 214

 • Ez a való világ kis hazánkban. Nem a jobban teljesítünk.

  35 ezerből él az illető (rokkantnyugdij) gyógyszerek elviszik a felét a többi-t a kaja meg a rezsi:

  djculture 3 hónapja

 • Karácsonykor ingyen net a telenornál és ingyen telefonálás a telekomnál.

  A magyar telekom hálózatán belül vezetékes és mobil irányba is ingyen lehet majd telefonálni december 24-e első percétől kezdve egészen december 26 utolsó percéig.

  A telenor mobilinternetre ad akciót karácsonyra. Dec 24-töl december 26-án 23:59-ig a telenor ügyfelei ingyen netezhetnek nem számolják majd az adatforgalmat.

  djculture 4 hónapja 15

 • Win10 frissités letöltődése után nincs internet elérés

  Aki esetleg szintén beszopta hogy egy frissítés telepítése után nem tud csatlakozni itt a megoldás:

  Azaz a hálózatot állítsuk vissza alaphelyzetre, újraindul majd működni fog rendesen a felcsatlakozás.

  djculture 4 hónapja 18

 • Beindultak a lopások lakás/házfeltörések az országban.

  Beindultak a lopások lakás/házfeltörések az országban. Itt felénk Szolnok szandán és a Holt-Tisza-parton, az üdülősoron is elkezdődtek olyan házak kifosztása ahol nincs mozgás.
  Kecskeméten hajléktalanok balhéznak tántorogva kéregetnek a Katona gimnáziumnál lévő kereszteződésben.
  Pesten visznek mindent, itt pl a egy szép felvétel egy ruha gyújtó konténer kifosztásáról:

  [link]

  djculture 4 hónapja 5

 • tv2-n egy másodperces atomerőmű és NVM feliratokkal "bombázták" a nézőket.

  [link]

  Pillanatreklám bele mászik az agyadba..

  djculture 5 hónapja 18

 • akár 60%-os részszámla növekedés a lakossági gázszolgáltatásnál

  Az eddig megszokottnál akár 60 százalékkal magasabb gázszámlát is kaphatnak azok, akiket most októberben vett át az állami közműcég a Tigáztól - közölte a Figyelő. A növekvő havidíj az úgynevezett részszámlásokat érintheti, tehát azokat, akik nem a tényleges fogyasztásukat, hanem egy havi fix díjat fizettek minden hónapban, és az elszámolás módszeréből adódik

  A két társaság ugyanis nem egymással, hanem külön-külön a fogyasztókkal rendezi a cechet. Mivel azonban az átadás-átvétel a fűtési szezon kezdetére esett, technikailag ez azt jelenti, hogy most a háztartások többsége egy nagyobb összeget visszakap a Tigáztól, amit viszont részletekben ki kell majd fizetnie a Főgáznak.

  djculture 5 hónapja 2

 • feltöltős SIM-kártyák használatának szigoritása várható

  Mai nap a belügyminiszter az országgyűlés elé terjesztette javaslatát miszerint az előre fizetett szolgáltatások előfizetője az előfizetését nem értékesítheti tovább, s másnak csak akkor adhatja át, ha - a beazonosításhoz szükséges adatokkal együtt - a szolgáltatót előzetesen tájékoztatta. Amennyiben ezt nem teszi meg, az előfizetői szerződést a szolgáltató 15 napos határidővel felmondhatja.

  A már használatban/forgalomban lévő SIMek használójának ellenőrzését is előirja a javaslat. A szolgáltatók a törvény hatályba lépésétől számított 15 napon belül értesítik a feltöltő kártyás ügyfeleket a személyazonosság ellenőrzéséről, s amennyiben ez 2017. július 1-jéig nem sikerül, megszűnik az előfizetés.

  Közeli hozzátartozóra egyébként átruházható a használat megkötés nélkül.

  Frissítés:
  Megkezdődik a móka mert várhatóan jövő héten életbe lép a törvény:

  A mobilcégek minden számra kiküldtek egy üzenetet, amelyben figyelmeztetik a használókat, hogy azonosítsák magukat, amire 15 nap áll rendelkezésre. Az adatellenőrzéshez magánszemélyektől személyi igazolványt és lakcímkártyát, vagy Magyarországon kiállított új típusú vezetői engedélyt és lakcímkártyát, továbbá ezek hiányában útlevelet és lakcímkártyát kérnek. Az ügyfeleknek személyesen kell befáradniuk a telefontársaságok irodáiba.

  Folytatás...

  djculture 6 hónapja 92

 • Ellopták a kerékpárodat, akkor így jártál.

  Valamikor három négy éve ellopták a kerékpárom. Már akkor se sok értelme volt bejelenteni mert majd fél évig nyomoztak utána és egyszerűen lezárták. Persze közben kaptam "tanácsot" ha látnám lopjam vissza.

  De most egyik hasonló ügyben végkép legalizálta a lopást a hatóság, vagyis nem lopás ha elviszik és csak közlekedni akarnak vele. Jó vicc.:

  djculture 6 hónapja 76

 • 19 éves a Média Markt

  Tegnap volt a Nagy Áruházi Futás napja de sokkal gyengébb volt mint ami külföldön szokás. Ott nincs megszabva az sem hogy csak egy lehet mindenből, meg nem kötelező egyet egyszerre felpakolni a gyűjtőpontra.
  Amúgy vigyázat mert nagyon normális mikrofonra se tellett ezért recsegnek sípolnak veszettül néha..

  [link]

  djculture 6 hónapja 11

 • Vak polgárőr

  [link]

  Feljelentették a vak polgárőrt, mert a járdán szabálytalanul parkoló autó motorházára zuhant rá.
  "Szeptember 28-án a polgárőrség egyik rendezvényéről igyekezett hazafelé hatéves kisfiával, Mátéval és kutyájával, amikor a házuktól alig pár száz méterre nekiesett egy Audi A6-os luxusautónak. A jármű a járdán parkolt. Némi szentségelés után hazaindultak, mert mint megtudtuk, nemegyszer fordult már elő, hogy a kérdéses útszakaszon az autósok a járdára parkolnak, hogy megóvják kocsijukat egy esetleges meghúzástól."

  Minden tiszteletem az övé hogy ilyet elvállalt ebben az állapotában de azért egy polgárőrnek minimum követelményeknek csak meg kellene felelnie.

  djculture 6 hónapja 56

 • Afrikai csalók garázdálkodnak telefonon.

  Ha +22-es, vagy +23-as +24 +25 előhívójú telefonszámon csörgetnek meg valakit az ne hivja vissza a számot. Ezekben a hálózatokban igy lehet feltöltést szerezni, aki visszahívja annak kiszámlázzák a feltöltést.

  djculture 1 éve 13

 • Az élet néha szép gyomrosokat tud adni.

  Az élet rendje az élet és halál is. Az élet néha szép gyomrosokat tud adni az embernek.
  Nyitom az ajtót délután szólítom kedves apámat se kép se hang csak a rádió szól. Volt már igy egész este tv-t nézett, aludt sokáig. Viszont később kezd gyanús lenni a dolog mert nem hallom a lélegzését. Á nem létezik biztos csak mélyen alszik. Később megnézem nem látom mozogni sem. Nézem szólítom fognám a karját ahogy minden máskor szoktam ébreszteni. Semmi válasz, kedves édes apám eltávozott :( ...
  ID Héda László 1946.jan 16-2016 április 9.

  Amivel kiegészíteném:
  Ami nem mindegy hogy az ember hogy búcsúzik el a szeretteitől. Én nagy mafla lassan 40 éves férfiként bőgtem mint egy kisgyerek és gyertyát gyújtottam édesapámért. Azt mondják nem érdemes benn tartani az érzelmeket mert sokkal fájdalmasabban tör ki később. Így sem egyszerű elfogadni.

  djculture 1 éve 32

 • tankkal sárdagonyázás..


  Azért elég szépen beletud ragadni még a legerősebb tank is a sárba.

  djculture 1 éve 2

 • Oscar díjat nyert Saul fia ennek apropóján Bud Spencer is gratulált a hazai rajongóinak.

  Oscar díjat nyert Saul fia ennek apropóján Bud Spencer is gratulált a hazai rajongóinak.

  djculture 1 éve 3

 • 86 éves korában meghalt Psota Irén, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

  86 éves korában meghalt Psota Irén, Kossuth- és Jászai Mari-díjas "a magyar színész királynő
  Rengeteg magyar korszakalkotó filmben szerepelt de engem leginkább gyermekként a Frédi és Béni a kőkorszaki szakiban a Vilma hangjaként fogott meg.
  Utolsó színházi munkája Psota, Psota, Psota! című önálló estje volt a Madách Színházban.

  djculture 1 éve 3

 • Kórházi kaják sorozat.

  Ismerős újabb kaját fényképezett az egyik megyei kórházban. Találgatás indul. Ez vajon mi lehet:

  Szóval az ismerősöm szerint ez: krumplifőzelék turmixolva hozzá sült hús ami nagyon rágós és még a kés se vágja..

  djculture 1 éve 30

 • CBA nevével akarja egy szingapuri cég megtéveszteni a figyelmetlen interneten szörfözőt.

  CBA nevével akarja egy szingapúri cég megtéveszteni a figyelmetlen interneten szörfözőt.

  150 ezres vásárlási utalvány nyerésével kecsegtetnek de gyakorlatilag a szokásos telefon egyenleg leszívása garantált.. Lehetőleg ne szopja be senki mert utána futhat a pénze után.

  Jobb későn mint soha bekerült a dolog a tv2 tények műsorába is..

  [link]

  A riport szerint volt akik beugrottak...

  djculture 1 éve 6

 • win10 gerilla marketing újabb felvonása.

  Windows 7 és 8 konfigurációkon a win10 frissités javasolt beállitással automatikusan települ tegnap este óta. Ha nem figyelünk oda a telepitőkészlet automatikusan letöltődik és csak a frissítéskor kapunk erről üzenetet.

  Egyébként legnagyobb kedvencem az amikor egy win10-es frissítés végigmegy, utána derül ki hogy a hardver túl régi meg nem támogatott egy része..

  djculture 1 éve 13

 • Elhunyt Versényi László magyar színművész, szinkronszínész, a Nemzeti Színház örökös tagja. K.I.T.T. magyar hangja

  Elhunyt Versényi László magyar színművész, szinkronszínész, a Nemzeti Színház örökös tagja. K.I.T.T. magyar hangja.
  1948-ban érettségizett. Pályáját 1958-ban kezdte a Nemzeti Színházban, melynek azóta is tagja volt. Művészetét pontosan kidolgozott epizódalakítások jellemzik. Egy nemzetközi pályázat első díját nyerte el a Dany und sein Haus c. musical szövegkönyvével (Bécs, 1986). A Nemzeti Színház örökös tagja. F.Sz. Koszih Dmitrij (Csehov: Ivanov); Rozgonyi (Vörösmarty M.: Czillei és a Hunyadiak); Fáraó (Madách I.: Mózes).
  Szinkron színészként is kiemelkedőt alkotott, Magnum sorozatban Higgins-nek a hangja volt, Knight Rider sorozatban meg a hangja összeforr a K.I.T.T.-el. [link]

  djculture 1 éve 0

 • Szilágyi János médiaszemélyiséggel verték át a szerencsétlen idős embereket

  [link]

  Olyan céghez adja az arcát az egykori tévés-rádiós Szilágyi János, amely a Gazdasági Versenyhivatal szerint megtévesztette az embereket.
  A tv műsorok között vetített reklámban azzal etették az idős embereket hogy napi 100 ft megfizetése mellett haláluk esetén több millió ft kézpénzt kaphatnak majd a rokonok a temetési költségeikre.
  Azt is megállapították, hogy a biztosítást a közvetítő 4Life Direct Kft. nyújtja, ám a szolgáltatást a valóságban a Ma­gyarországon képviselettel és fiókkal nem rendelkező Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited biztosítja.

  A versenyhivatal ezért 63 millió forintra büntette a céget

  djculture 1 éve 9

 • Uber vs taxisok

  Éjfél óta tiltakoznak a taxisok Budapesten. Az Uber nevű közösségi közlekedési szolgáltatásból lett elegük. Betiltást lekapcsolást követelnek.

  [link]

  Én egyébként megértem mindkét felet. Taxisok szeretnének pénzt keresni, de az Uber szolgáltatásával meg jóval olcsóbban lehet utazni és senki sem a pénztárcájának az ellensége.

  Update: Fővárosba rendelték a tűzoltódarukat Nagykanizsáról, Szegedről, Székesfehérvárról, Szolnokról, Debrecenből, Nyíregyházáról, Pécsről, Győrből, Kecskemétről, Miskolcról, ahol szolgálati feladatot látnak el.

  Lánglovagok.hu szerint a taxis tüntetések miatt hozták meg ezeket a döntéseket.

  djculture 1 éve 9

 • 131 hektoliter hamisított és rossz minőségű bort zárolt a NÉBIH egy Bács-Kiskun megyei borászati üzemben

  Nébih MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a laborvizsgálatok során több mint 8500 liter bor bizonyult hamisítványnak, mivel azok alkoholtartalma - 47 százalék és 71 százalék közötti arányban - nem szőlő eredetű cukorból származott. További több mint 4500 liter bor hibásnak, közfogyasztásra alkalmatlannak minősült. A hatóság munkatársai a pincészet teljes készletét zárolták, így azok már kereskedelmi forgalomba nem kerülhettek.

  djculture 1 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.