- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
KillerKollar #34798 üzenetére
HD Sentinellel vagy a Regenerátorral gyötörnék rá destruktív felülettesztet és úgy hagynám éjszakára, hadd menjen le. Aztán Winnel újrapartícionálnám és gyorsformattálás után írnék rá amit csak lehet.
Hátha még életre kelthető és használható.
-
bitovi
tag
válasz
KillerKollar #34798 üzenetére
Én a helyedben nem kísérletezgetnék vele, mert tönkre vághatja az alaplapot is!!!!!!!!
Inkább kérj kölcsön, vagy szüneteltesd hétvégére a gépezést! -
KillerKollar
őstag
válasz
Zsivaagoo #34797 üzenetére
Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0
2010 nyarán vettem.Nincs rajta értékes adat,de lehetséges hogy hétvégén nem tudok újat venni és addig is használnám a gépet,kivéve ha így káros lehet a többi hardverelemre a vinyó.Amúgy a HDD sentinel pl még mindig felismeri,továbbra is 12%-os kondíciót ír.HDD Regenerator is felismeri.Csak Windows alatt nem látom. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
KillerKollar #34796 üzenetére
HDD gyártója és típusa? Mikori?
Táp és SATA kábelek át lettek mozgatva/kicserélve?-------------------
Ha nincs rajt értékes adat, akkor lehúzni és mihamarabb cserélni.
Ha van rajt, akkor is lehúzni azonnal, új vinyó -típusazonos- és átklónozni a beteget az újra. Az újon meg lehet keresgélni a menthető dolgokat. -
KillerKollar
őstag
Üdv mindenkinek!Úgy néz ki hogy behalt a vinyóm teljesen.Játék közben azt vettem észre hogy pár másodperce néha meg-meg állt a kép,aztán egyszer teljesen lefagyott a kép windows alatt,de hang még volt(teamspeak-en hallottam mit beszélnek a többiek).Újraindítottam a gépet és a Windows 7 töltés alatt megállt,aztán teljesen kikapcsoltam,elindítottam ekkor sikerült elindítani de az E meghajtónak a tárhelyét már nem jelezte és azt írta hogy adathibás...mostanra teljesen eltűnt,a HDD Sentinel 12%-os kondíciót jelzett még 95 hibás szektorral meg kb 270 gyengével azt hiszem.A kérdésem az volna hogy ilyenkor még pár napra vissza lehet hozni valahogy a halálból különösebb trükk nélkül?Nem adatmentésre gondolok,csak hogy használhatóvá tegyem a gépet addig amíg beszerzek egy új vinyót,mert most csak az SSD van amiről a Windows megy.
Ahogy ezt leírtam most újra megjelent az E meghajtó,most mintha egy pentdrive-ot helyeztem volna be úgy írta ki,hogy át akarom-e vizsgálni az új eszközt vagy sem,aztán Tartalomkeresés címszó alatt felismerte a dolgokat,de akkor ezek szerint nagyon a halálán van már.Ha haldokló vinyót használok még egy pár napig az káros lehet a gép egyéb elemeire?Pl tápegység,alaplap,stb?Mármint hogy egyszer működik egyszer nem,az áramfelvétele miatt(lehet hogy hülye kérdés csak jobb tudni).Közben megint eltűnt ezért kérdezem hogy nem káros-e így vagy inkább minél hamarabb kikötni és bekötni az újat. -
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #34791 üzenetére
Bocsi nem sértő szándékkal irtam
-
ggg666! Köszi.
Nem vagyok paranoiás, csak nem értek hozzá és kíváncsi voltam.
Egyébként az egyik laptopomról van szó, 97 illetve 98%-nak minősíti a kondícióját a teszt. Akár hányszor elindítom a tesztet ez a két érték között változik, hol 97 hol 98%-os. Ennek függvényében a hibás szektorok is 4-5 között szokott lenni. A gép három éves, a teszt szerint 365 nap futás van a Hdd-ben. Hátralévő időnek 1000 napot jelöl, csak úgy mint egy új lemeznél. Egyébként semmi egyebet(bármilyen hiba stb) nem ír a teszt, azt "mondja, hogy minden rendben. A kérdésem csak annyi lenne, hogy kell e, érdemes e ezzel a minimális romlással foglalkoznom? Köszi. -
djculture
félisten
válasz
sityupityu #34782 üzenetére
Semmi értelme ezeknek a százalék kiírásoknak amúgy mert gyakran téves következtetést von le a program a smart adatokból.
-
ggg666
őstag
válasz
-
pjen
félisten
válasz
Bocsi,de ez már paranóia,a számítógép inkább azért van hogy használd.
-
Sziasztok.
Valaki tudna válaszolni erre a kérdésemre (#34757)? Köszönöm.
ggg666! Usb kábeleket milyen teszterrel lehet letesztelni?
-
baboss
őstag
erre kérnék segítséget. Köszönöm.
-
LonGleY
veterán
válasz
gtamate2 #34776 üzenetére
Ja, de nem 350-nel. Nem a Chifi rossz, hanem a GPS széria nem olyan jó, mint a CTG (pedig ez utóbi az, aminél lejjebb már nem érdemes menni minőségben, ha budget konfigról beszélük). Biztos, hogy behalna PCI-E csatival. Mondom, centizgetni lehet, csak akkor ne csodálkozzon, ha random fagyásai vannak.
-
ggg666
őstag
"A Chieftec-et kizárnám."
És miért?
Nálam két minőségi több mint 50k-s tápegységet is cseréltek hibátlanul működött a gép, csak épp a winyóimmal voltak gondok.
Kimértem magasabb feszültséget adott le.
Ki is cserélték, a másik gyárilag ugyan olyan szar volt.
Ma már sajnos mindent eladnak, és a minőségi táp se olyan minőségi már.
Azóta tápegységet adatkábeleket usb kábeleket is letesztelem teszterrel.
Hiába új.
-
Giot
addikt
válasz
Zsivaagoo #34764 üzenetére
Kábelt már cseréltem, de most megint hátha a második is rossz volt.
A Chieftec-et kizárnám. Az egész rendszerem alapjáraton és ingame is stabil, egyéb fagyások anomáliák nincsenek. Flashplayer lehet, vagy mikrotorrent ha szoftveres de most települtem újra, mi az az I/O?(#34762) pjen: Nem uefis a lapom, így csak tárolásra tudom használni.
-
LonGleY
veterán
válasz
Csapoati #34771 üzenetére
Nem kicentizni kell a fogyasztást... Nem az a cél, hogy bepöccenjen, hanem hogy stabilan menjen. Az némileg segít a helyzeten, hogy nem külön tápcsatis a VGA-d, különben meg se nyikkanna a géped.
A minőségi tápoknál természetesen más a helyzet. A GPS széria viszont a közelében sincs a kategóriának. A javítást (de felőlem nevezzük fejlesztésnek) mindenképp atáp terén kezdeném (egy normálisabbat egy következő konfighoz is fel tudnád használni, így nem olyan fölös a vásárlás).
-
Csapoati
nagyúr
válasz
LonGleY #34769 üzenetére
A táp biztos nem kevés, ne viccelj. Az egész nem eszik 250-nél többet max terhelés alatt sem. A Radeonon tápcsati sincs... Az én 4 magos gépem is vígan elvan egy minőségi 400-as táppal. Bizonyíték: PH-s cikk. Az viszont lehet, hogy haldoklik szegény.
pjeen és zsivaagoo: köszi a tippeket, ezeket végigpróbáljuk.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Tegnap arra lettem figyelmes hogy BIOS-ból kaptam egy hiba üzenetet a RAID0-ba kötött három merevlemezeim közül egyikére.
Három darab WesternDigital BlackCaviar-t 2TB SATA3 64MB Cache vinyokat használók összekötve.Hiba üzenet egyértelmű volt.: Meghibásodott egyik merevlemez, mondom marha jó.
Elindítottam a windowst ott is írt az Intel RAPID program hogy gond van az egyik vinyóval.
Utána jártam hogy pontosan micsoda.
HD sentinel szerint 98% csökkent a kondíció mert már található a 4 gyenge szektor az egyik merevlemezen.Megnéztem. Működési idő 770 nap, indítások száma 3049.
Valamit tennem kell esetleg, vagy használhatom nyugodtan tovább a gépet?
Jelenleg már nem írja egyik program se hogy meghibásodott a merevlemez, csak hogy figyeljem az állapotát.
Ennyi. -
Zsivaagoo
őstag
-
Csapoati
nagyúr
Hello! A barátnőm gépének van valami problémája, én a HDD-re gyanakszom. Az van, hogy bootoláskor sokszor nem hallani a vinyó kerregését, nem is indul a rendszer. Aztán amikor nagy nehezen (sokszor táp ki-be után) bejön a windows, 1 percen belül kékhalál fogad és újra se indul. Az említett vinyó 200 gigás SATA, a márkáját hirtelen nem tudom, kb 5-6 éves. A SATA-kábelt megigazítottam.
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Adott az adatlapomnál szereplő gép. A 3T Hdd most került bele, ezelőtt a 750-es mellett volt még egy 400, és egy 500g. Már abban az állapotában is megvolt a következő anomália. Teljesen random megáll a gép. Kép hang van, de bármire katt, nem válaszol, csak homokóra. A hdd led világít folyamatosan. De miután magához tér minden kiadott utasítást teljesít. Ez a kiakadás akár 2, 3 percig is eltart. Ha megy a torrent sűrűben produkálja. Kb 1.5 éve ezt játsza de már kezdtem beletorődni biztos valami szoftveres nyűg. De az új hdd érkezével új os is került.
Win7 pro 64bit. Eredeti ha ez számít valamit. A win a 750re települt. Ezen a hdd-n vannak bs.-rok, de 2 előző konfigban is teljesített, és ilyen gondok nem voltak, azóta a bs száma nem nőtt
A kondi nem csökkent. Valami adatkomunikációs hiba lehet.
No erre mondjatok valami okosat!
Mitöl lehet ez a random pause? -
Kondíciót tekintve hány százalék mondható még jónak egy merevlemeznél?(amit a teszt mutat direkt nem írtam)
Köszi. -
embe
nagyúr
válasz
Lori82 #34755 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezzel formázni: SD Formatter
-
Lori82
senior tag
Nem teljesen ideillő,de hátha tudtok segíteni.Egy Samsung 500 gb-os merevlemezem haldoklott sok rossz szektort jelzett a HDD Sentinel és én gondoltam,hogy kijavítom őket a HDD Regenerator nevű progival.Mivel ez a progi a javításokat windows alatt nem tudja elvégezni,egy pen-drive-ra csinált egy image fájl szerűséget és ennek a segítségével kezdte el kijavítani a rossz szektorokat.Igen ám csak én hülye a 16 gb-os pendriveomat használtam és csinált belőle 2 GB-osat,mert valószínűleg ennyi kellett az image fájlhoz.Van valakinek ötlete,hogy miként kaphatnám vissza a 16 GB-os pendrive-ot?A Total commander csak 2 Gb-ot lát,de ha a vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemez kezelésbe megyek azt látom,hogy van egy 2 gb-os új kötet és egy 12,50 gb-os nem lefoglalt lemezterület.Az a baj,hogy nem engedi kiterjeszteni a 2 gb-osat,a 12 GB maradék hely pedig használhatatlan csak a tulajdonság menüpont elérhető ha rákattintok.Ötlet?
-
artiny
őstag
válasz
szitus918 #34753 üzenetére
szia.
en ezt kiprobalnam hatha bevalik http://www.youtube.com/watch?v=vkgEFe5jWT4
-
szitus918
újonc
sziasztok, eléggé fontos kérdésem lenne.kaptam egy külső meghajtót karácsonyra ami szuperül működött a gépen, apu kipróbálta a tv-jén é azóta a gépem nem ismeri fel illetve ha bedugom akkor kiírja hogy kiadja gép valamint lehet érezni hogy működik de a sajátgépnél nem írja ki a gép. ilyenkor mit lehet tenni hogy újra jó legyen a számítógépen köszönöm
-
artiny
őstag
Hogyan tudnam letorolni a kulso hdd rol olyan mappat amit csak a TV lát, ha rádugom?
olyan mappa $REC. hasonlo ... a neve,windowsra radugva a hdd -t nem latja ezt. Mivel lehetne?rejtett mappak bevannak kapcsolva h jelezze,total komanderrel is probaltam mar
valoszinuleg torolt fajlokat kerestem a hdd.n es az hozta letre...ki akarom torolni,hogy lehetne ezt a mappat torolni?
-
Meghivott
addikt
Üdv,
a már működő rendszerhez csatlakoztattam egy hdd-t, melyen volt op-rendszer,
most nem erről bootolok és nem is akarom használni, de megjelenik vele egy "system reserved" partíció is, még a formatálás után is.
Kérdés, hogy ez törölhetem-e, tudom-e törölni? -
LonGleY
veterán
válasz
FuRiONight #34744 üzenetére
Itt most nem zajprobléma van, hanem szektorhibák.
Mondjuk ez már 3-4 éves (bár akkor is a #&@& anyja).
A Green az csörgött/zörgött, mindent csinált. :Đ
Nekem szerencsére RE4-eseim vannak.Ha a hang nem stimmel, az már rendes fizikai problémát jelöl,
ebben az esetben nincs jóslat. Bármikor szétbarmolódhat.
A pontos zörgés- és sípolástípusokra nem igazán van táblázat. -
LonGleY
veterán
válasz
FuRiONight #34742 üzenetére
Why not? Nálam egy Green pl. 4 napig bírta...
Nah mindegy, nem akartam beleugatni, vannak itt hozzáértőbbek,
csak gondoltam, szólok, hogy nem árt elkezdened adatot menteni. -
LonGleY
veterán
válasz
FuRiONight #34740 üzenetére
Például meghalóban van. Én is épp egy Black-ről mentek... szutyadék mindegyik mai. El se tudom képzelni, a Blue vagy a Green milyen lehet...
Nem szabad mást venni, csak RE-t (vagy akárhogy is hívják ma).
-
FuRiONight
addikt
Hali!
2 hónap vinyóm Western Digital 1.0TB Caviar Black elég érdekes hangokat ad ki magából (sose hallottam még ilyet) mi lehet a gond?
-
LonGleY
veterán
A HD Tune Pro lejárt nálam, pedig pont kéne a csekkolás. Mivel lehet még szektorhibát kutatni? HD Sentinel-el?
Illetve még az a kérdésem, hogy az első környi HD Tune szken alapján felfedezett rossz szektorokat hogyan tudnám kizáratni a masinával., hogy legalább filmek tárolására még jó legyen a winyó? Szektorszámok alapján úgy generálok rá partíciókat (pl. Parted Magic-ben), hogy kihagyjam ezeket a területeket? A HD Sentinel-ben rendesen mutatja majd, hogy mettől meddig helyezkednek el a rossz szektorok?
-
válasz
ggg666 #34733 üzenetére
Értem, hogy tele van adattal de mivel előtte nem ezzel a programmal lett formázva ezért mutatja feketén. Ezért azt a részt gondolom ha tele van ha nem, akkor is feketén mutatja. Ha lesz egy szabad 2TB feletti vinyód és kipróbálod akkor majd meglátod.
Ennek a programnak az az egyik lényege, hogy működésre lehet bírni a 2TB feletti mbr-ként megformázott részt is, és ez a lényeg!!!
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34732 üzenetére
-
válasz
ggg666 #34731 üzenetére
Na várjál! Nekem is feketén mutatta a 2TB fölötti részt, csak miután ezzel a programmal formáztam utána lett kék. Tehát a 3TB-ot ez a progi is úgy mutatja mint a gyári lemezkezelő amíg nem lesz formázva vele a 2TB feletti rész. A különbség az, hogy itt hozzá tudsz férni a gyári lemezkezelővel ellentétben. Írtam is, hogy nekem is feketén jelent meg előtte. Semmi baj nincs ezzel a programmal.
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34730 üzenetére
De azt amit nem lefoglaltnak vagy minek ír az le van formázva egyben a 3TB-os winyó és tele van adattal.
Pontosan a 3tb-os winyót nem látja jól.
2 partíciónak látja az egyet.
Amúgy olyan 35k kb. és 6 darab megy a gépbe.
-
válasz
ggg666 #34727 üzenetére
Ez jó dolog lehet, mennyibe fáj egy ilyen? Bár nekem felesleges lenne(túl nagy)
"Megnéztem azt a programot, amit írtál, nekem ennyi elég volt.
A hibátlanul működő winyómat nem is látja rendesen"
Nekem az összes vinyóm látja rendesen. Amúgy mit foglalkozol vele? Neked is látni mindent csak az egyik mezőt feketén jelöli.
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34726 üzenetére
Az, hogy egy lemez meghibásodik, utána berakod a helyére az újat és kijavítja magát.A hátránya az hogy így kb 20TB helyett csak 16TB a ténylegesen felhasználható terület.
Ezzel van rákötve laptopra:
Megnéztem azt a programot, amit írtál, nekem ennyi elég volt.
A hibátlanul működő winyómat nem is látja rendesen.
-
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34724 üzenetére
Nekem most lett volna szükségem rá, de az ismerős későn hozta a médialejátszóját kipróbálni.Így már usb2-ön nem fogom neki leüriteni a 3tb-os winyót egy másikra+-ba visszamásolni mindezt.
Ahol nekem van szükségem a 3-4 TB-os merevlemezekre, ott minden látja a gpt-s egyben formázott kapacitást
Sőt most tervezem a raid 5-öt ott egy usb porton 20TB-ot lát a gép.
Ráadásul ahhoz a külső merevlemezhez a wd-nek van is programja.Ami ezt megcsinálja.
-
válasz
ggg666 #34722 üzenetére
Hogy a bánatba ne próbáltam volna ki?
Csak utána írtam le a "sikerem" történetét miután megbizonyosodtam mindenről.
De már akkor tudtam, hogy sikerrel jártam amikor csak üresen rádugtam a tévére és az látta mindegyik partíciót. Amikor gpt-ként volt megformázva akkor is érzékelte a tévé az eszközt csak a rajta lévő anyagot nem látta, és a hdd tárkapacitását sem. Olyan volt mintha egy háttértár nélküli valamit csatlakoztattam volna.
Amikor mbr-ként formáztam meg akkor ugye már látta a tévé a 2TB-ot, de a harmadik fennmaradó "haszontalan" maradt. De a legnagyobb baj az volt, hogy eleve a Windows nem tudott ezzel semmit sem csinálni. Erre kellet megoldás, hogy aktívvá tegyem ezt a kisebb fennmaradó részt. Egyszerűen nem akartam elfogadni, hogy ilyen piti dologra a mai világban nincs megoldás, amikor komolyabb dolgokat is lehet orvosolni.Tegnap rengeteg oldalt elolvastam ezzel a témával kapcsolatban amiből számomra az derült ki, hogy a Win 7 úgymond fogyatékossága az egész, hogy képtelen kezelni a 2TB- nál nagyobb adatrögzítőket. Sokan mondák a Linuxot mint megoldást, illetve megemlítették a Windows 8 64 bit-es verzióját aminek állítólag szintén nincsenek ilyen korlátai. Ha nem találtam volna meg a feljebb megnevezett programot akkor ezek következtek volna.
Természetesen leellenőriztem mindent, négy külön partíciót csináltam a lemezen. Mindegyikre külön egy-egy nagy, kb 30GB-os filmet tettem. Gond nélkül ment mind a négy helyen. Még azt is leellenőriztem, hogy az utolsó partíciót leformáztam a tévével, hogy vesz föl rá e rendesen. Minden okés volt.
A tévé gyárilag megadott korlátát is leellenőriztem, hogy 2TB fölött már nem ismeri fel az eszközt. Valóban, ha picivel túl van a 2TB-on akkor még olvassa, de 2.1TBos részt már nem látta.Úgyhogy okés minden. Bár megmondom őszintén kicsit csodálkozom rajta, hogy itt senki nem említette meg ezt a programot, pedig olvasva a dolgokat kiderült, hogy egy igen csak általánosan használt és ismert progiról van szó. Nem számonkérésként mondom ezt, isten ments, csak furcsállom, hogy senkinek nem jutott az eszébe. Partícionáló programot keresve a google szinte ezt dobja ki elsőre.
Na mindegy, a lényeg, hogy a probléma megoldódott. -
pjen
félisten
válasz
sityupityu #34721 üzenetére
Gratulálok.
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34721 üzenetére
Örülök neki, ha sikerült, ha a gyártóknak vannak programjai, akkor valami programnak tudnia is kell.
De a tv-n is kipróbáltad?
Mert nálam sajnos volt már olyan, hogy szintén csak az első partíciót látta a tv a többit nem.
És ez pedig mbr-es lemez volt.
Viszot én előtte crc fájlokkal ellátva tesztelném a 2 eszközön, hogy nem kavarják-e meg a fájlrendszert, mert aztán nagy meglepetés jöhet.
Mert most is így jártam, a fickónak eltünt az összes filmje, mert olyan gépre kötötte a 2TB-os winyóját, ami nem jól kezeli.Így nem látja most már neki a médialejátszója.
-
Tisztelt ggg666, a többi fórumtárs aki próbált segíteni, és akit még esetleg érdekel, vagy hasonló cipőben jár vagy járt mint én!
Megoldottam a Hdd problémámat!!!
És lehet, hogy nagy arcnak fogok tűnni, (nem érdekel) de most vállon veregettem magam.
Márt csak azért is mert holt láma vagyok ehhez az egész számítógépes témához, ráadásul nem is érdekel. Még egy szaros Windowst se mertem telepítettem egészen két hónappal ezelőttig. Csak már ráuntam, hogy állandóan könyörögjek egy havernak vagy ismerősnek úgyhogy szépen nekiálltam. Előtte megnéztem pontosan, hogy mit hogy kell és hála istennek sikerült is, innentől már nem gond ez sem. Én csak kihasználom, élvezem a pc, tévé és egyéb számítástechnikai és szórakoztatóipari termékeket, a háttérben lévő dolgok és a működésük mikéntje baromira nem érdekel. Ezzel amiket leírtam nem akarom megsérteni azokat az embereket akiknek pont ezek a dolgok illetve a megoldásuk okoznak örömöt. Nekem egészen más jellegű dolgok, hobbik(horgászat, motorozás) kötik le a figyelmemet, és pont csak ez miatt írtam le mindezeket, mert tök örülök, hogy egy ennyire távol álló dologban rájöttem a hiba megoldására, amit a nálam sokkal hozzábbértők is elég reménytelennek tartottak.Tehát a lényeg: Nem kell itt Linux, vagy mindenféle eltérő program a különböző gyártmányú vinyókhoz!
A megoldást úgy hívják, hogy Mini Tool Partition Wizard! Ebből is legalább a 8.0-as verzió! Legalább is én a 6-os és a 7-es verziókkal nem jártam sikerrel! Egy cimborám mondta, hogy próbáljak meg valami alternatív programot nézni a beépített lemezkezelő helyett, mert a gyári cuccok sokszor nem úgy működnek ahogy kell. Mondjuk a Windows média lejátszóján(szerintem egy sapka szart nem ér) ezt már én is tapasztaltam, sehol nincs pl a Media Player Classic-hoz képest. A lényeg, hogy ezzel a Mini Tool Partition Wizard progival úgy tud variálni az ember, úgy partíciónálhat jobbra-balra mindenféle módban ahogy csak akar.ggg666! Most már tisztában vagyok azzal is, hogy mit jelent gpt-ként illetve mbr-ként megformázni egy Hdd-t.
Ugye mbr-ként kellett megformáznom a merevlemezt a tévé miatt. És ugye itt jelentkezik, hogy a 2TB-t feletti rész feketén jelenik meg. A Mini Tool Partition Wizard-on is feketén jelenik meg ez a rész, csakhogy a retek Windows lemezkezelővel ellentétben ennek a proginak nem gond, hogy kezelésbe vegyük ezt a részt is, és azt tudjuk formázni, illetve aktiválni.
Még egyszer köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni, talán ezzel én is segítek valakinek.
-
válasz
ggg666 #34719 üzenetére
Eladni biztosan nem fogom, most vettem. Az lenne a legnagyobb bukta.
A legrosszabb esetben azt a verziót választom, hogy visszaformázom 3TB-osra és csak a gépen használom. Írtam, van mellette még másik három 2.5"-os külső vinyóm is, legfeljebb ezek egyike lesz továbbra is a tévére kötve.Ha nem lesz megoldás akkor valószínű, hogy a 2TB-os működést fogom választani. Hülyeség lenne eladnom. 40 ezerért vettem(2 napja), jó esetben el tudnám adni 30-32 ezerért(mert már használt). Kb 30 ezertől indulnak a 3.5"-os 2TB-os külső hdd-k. Tehát semmi értelme nem lenne, még rosszabbul is járnék, mert így még mindig van választási lehetőségem.
De azért még bízok benne, hogy van a Maxell-hez is program.
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34718 üzenetére
1.Sajnos, ha nincs hozzá program, akkor csak olyan lehetőséged van, hogy leformázod 3TB-osra GPT-ként, a géped látja az egészet a tv-d semmit.
2.Vagy leformázod MBR-ként így elveszik a másik fele, és a tv-d és a géped is lát 2TB-ot.
3.Eladod és veszel egy kisebbet, vagy egy pendrive-ot mellé, amire épp csak az aktuális filmet másolod rá, amit meg szeretnél nézni.
-
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34716 üzenetére
-
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #34712 üzenetére
Szia.Próbáld meg egy telepítő lemezzel particionálni aztán formázni azt a részt ami fekete.Sok sikert.(esetleg egy linux live cd is jó lehet.)
ggg666:Szia akkora HDD m még sose volt,hol kell beállítani hogy milyenre formázza?
-
ggg666
őstag
válasz
sityupityu #34712 üzenetére
Ezt írtam már le egy párszor, ha mbr-ként formázod 2TB-ot lát, ha GPT-ként akkor látja a win 7 , de a tv nem biztos.
-
válasz
sityupityu #34710 üzenetére
Na, a következő történt. Töröltem a hdd-n a gyári köteget. Gyárilag ugye ez egy partícióból állt, és ez 2.75 TB-ot jelentett. Miután töröltem a gyári köteget megjelent egy 2TB-os rész, és egy fekete mező a maradék 750GB-al. A 2TB-os részt már a tévé is felismeri, viszont a fekete mezős 750GB-os résszel már a számítógéppel sem lehet mit csinálni. Jobb egér kattintásra semmi nem jön elő, minden szürke, inaktív. Előbb volt itt az egyik rokon, próbálgatott különféle programokat, de semelyikkel sem tudott mit csinálni a 750GB-os résszel. Azt mondta majd otthon jobban utána jár a dolognak.
Tehát gyakorlatilag a 3Tb-os vinyóból most csináltunk egy 2TB-ost.
Előny annyi, hogy a 2Tb-os részt már tudja kezelni a tévé. -
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Lenne egy probléma a vinyómmal, ezen van a rendszer is. Igazából már kb fél-1 éve így megy, de nem tudom hogy mi hatással van a gépre, szóval a hiba a következő.
1585 hiba fordult elő adatátvitel során , A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1811 alkalommal.
Egy Samsung HD502HI-ról lenne szó, a kondíciója 60%-os, a teljesítménye viszont 100%.
Olyan 4 éves lehet. 714 napot ment, és elvileg a hdsentinel szerint még 400 napja van hátra.Van még a gépben egy WDC WD10EARS-00Y5B1 is, ez 100%-os. Érdemes lenne átrakni erre a gépre a wint?
A Samsungot pedig meghagyni a kevésbé fontos adatok tárolására, vagy telepítésre? Mit ajánlotok? -
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan középkategóriás árban gyártókat vagy házakat ajánlani, amiben elférne kb. 30 winyó+ táp+ 6 vezérlőkártya.
És ez külön lenne rákötve laptopra, vagy asztali gépre.
A lényeg, hogy ebbe nem megy alaplap stb.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: United Offensive
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest