Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
@matthew@ #32798 üzenetére
Ha nem azon van a rendszer partíció, akkor a HD Sentinel regisztrált változatában van NEM DESTRUKTÍV teszt: olvasás-visszaírás-újra olvasás. Ott lehet fájlsérülés, ahol a logikai hibáról kiderül, hogy fizikai.
1 TB-os SATA2 WD Blue-n nyomtam végig kb. 3 hónappal ezelőtt adatvesztés nélkül és visszajött stabilan 100/100-ra. (Csak logikai hibáim voltak.)
-
@matthew@
őstag
válasz
djculture #32797 üzenetére
Aha, ez lefordítva azt jelenti h lehet kuka a HDD-m ( a gari 2 hónapja járt le
)? A teszthez elég ha kiveszem a HDD-m (a rendszer nem rajta van) és másik gépről kívülről futtatok tesztet (miket kéne program név szerint?).
Illetve ettől a gép még működőképes lehet vagy cserére van ítélve ez az elem? Mondjuk a Win-ben volt is néha hirtelen fagyás-megállás, amikor ezt a lemezt használtam, lehet h e miatt? -
djculture
félisten
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
HDS topikban már próbálkoztam, de nem jött válasz, viszon égető a kérdés, és mihamarabb szükségem lenne egy véleményre. A problémám ez lenne: [link]
Előre is köszi a helpet! -
djculture
félisten
-
KatonaT
aktív tag
válasz
djculture #32791 üzenetére
Csáó
Köszi a gyors választ de ez miben javít a helyzetemen?
Van majd annak az eredményeképp kiderül valami?
A Részletes Ön-Teszt megállUi.: Még egyszer köszönöm!
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy van egy kis "gebasz" a winyómmal.
kb. 1 hónapja raktam fel rá a Win 8-at.
Múlt héten egyik nap gondolt egyet és állandóan befagyott win indítás közben.
Nagy nehezen be tudtam lépni csökkentett módba vagy mi az win8-nál és ott visszaállítottam 1 héttel azelőttire a windowst.
Utána jó is lett.
Viszont tegnap megint ez a jelenség jött elő, csak már vissza sem tudtam állítani megint mert azt írta hogy hiba történt.
Újrahúztam a win 7-tel a gépet feldobtam a Hard Disk Sentinel-t és a következőképp néz ki a winyó.
Ötlet rá vagy bírja amíg bírja aztán kuka? -
just
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #32785 üzenetére
Köszi akkor megpróbálom még egyszer, ha nem megy akkor marad a djculture álatal ajánlott kütyü. Itt találtam aránylag jó áron.
-
Zsivaagoo
őstag
Igen, IDE esetében mindíg számít a jumperelés, akkor is ha egyedül van a szalagkábelen. Ilyenkor a kábel végén Masterként és Masternak jumperelve kell lennie. (Ha egyedül van, akkor Cable Select is lehet.) Ha nem így volt, akkor azért lassult be a géped.
Menetközbeni IDE kábel dugdosás jó eséllyel az alaplapi IDE vezérlőt nyírja ki, de mehet vele a vinyó elektronikája is.
-
just
aktív tag
Van egy samsung hdd-m satás, évek óta használom, ezen fut a windows is. Minap találtam egy ide-s hdd-t, 4-5éve nem volt használatban de amikor kivettem akkor még működött. Az imént próbáltam mellédugni, bios fel is ismerte de annyira lassú lett tőle a windows betöltése hogy nem bírtam kivárni(kb 5percet vártam, egyébként meg 10másodperc). Mi történik ha akkor dugom be az ide kábelt a hdd-be ha már beléptem a windowsba?
-
S-IW
tag
válasz
zsolt19900 #32764 üzenetére
Szia!
Itt választ kapsz. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Krisztina87 #32763 üzenetére
100% biztonsággal használhatod !!! Ugyanaz a csatlakozó szabvány - fizikai mérete kissebb csak .... ugyanúgy +5V és +12V -ot kap .
nekem is van egy , hurcolásás céljára -
fodor0410
tag
Sziasztok!
Van a gépben egy 500 gigás hdd és ma vettem bele még egy 500 gigásat és BIOS-ban látom, meg HD Sentinel is látja, de sajátgépben nem látom és így ugye nem tudom használni.
Tudnátok segíteni? Valamit át kéne állítani? Ha jól láttam, IDE módban van a BIOS-ban, át kell állítanom AHCI-ra vagy mire?
Köszi előre is
-
djculture
félisten
válasz
tknof1871 #32761 üzenetére
Üdv olyan ez mint a magnószalag ahogy egyre kisebb lesz a két sáv mérete annál jobban zavarják egymást , nem hiába volt ott is egy határ ami miatt nem lehetett tovább csökenteni a szalag méretét és az olvasó/iró fejet se..5.25 inch-es hdd-k nem lesznek mert az ipar a miniatűrizálás fele halad. Most több féle dologgal kisérleteznek még, egyik a HAMR, azaz a hővel támogatott mágneses rögzítési technológiát alkalmazó adatrögzítési megoldás. Tdk már meg is alkotott egy prototípust 2014-re forgalomba kerülhet szerintük, 1tányérra ezzel a megoldással 2T adat tárolható el.
-
ggg666
őstag
válasz
Krisztina87 #32763 üzenetére
Nyugodtan rá lehet kötni, nem ad neki több voltot, hacsak nem hibás a tápod.
SSD-t nootebook winyót is kötöttem már így rá adatmentés céljából, semmi bajuk nem lett.
-
bizi990
senior tag
Utóbbi egy hétben két furcsa dolgot művelt az számítógépem (nem tudom szoftver vagy hardver probléma volt), ezért megnéztem az ssd-m smart adataira. Elég furcsa értékek vannak, de nem értek hozzá. Valaki hozzáértő rá tudna nézni, gond van?
Ubuntut használok, ez a 120GB-os OCZ-Agility3 kb 1,5-2 éve lehet meg, sokat van használva a notebook, 5-10% szabad hely szokott lenni rajta. -
zsolt19900
őstag
sziasztok
sajna nem leltem olyan fórumot, így itt tenném fel a kérdést....
backupot szeretnék készíteni és ehhez keresek progit.... googlit ismerem, most számomra az a kérdés, hogy melyiket ajánljátok, használtátok már és bevált stb. stb.
egy nagy kérdésem van: ha az én vinyóm amit bacupolni szeretnék 750gb a fogadó vinyó pedig 1.5terra és van rajta 1terra szabad hely, a többi adat.... azzal az adattal történi valami, elvész stb. vagy azt nem "bántja" a bacupoló progi? annak meg kell maradnia mindenképpen, ezért az aggodalmam
köszönöm előre is a segítséget
-
Krisztina87
tag
Van egy 3,5"-es winchesterem SATA powerel és adatkábellel PC-ben, van egy notebook winchesterem, SATA-s. Ráköthetem a PC-s sata táp kábelre azt a winchestert? Vagy az több voltot ad, mint amennyi kell a kisebb winchesternek, és megégeti?
-
utgyuru
aktív tag
Van egy WD My Bookom, a monitorom mellett tartom, az asztalomon. Az a gondom, hogy van egy folyamatos kerregő hangja. Nem hangos, de nagyon idegesítő. Ez normális ?
-
tknof1871
őstag
válasz
djculture #32715 üzenetére
Üdv! Az írófej mérete miért nem csökkenthető tovább? Gondolom az írófejben elektromágnes van. Ha kisebb ellenállású anyagból készülne, akkor csökkenthető lenne az írófej mérete és az elektromágnes ugyanakkora mágneses teret hozhatna létre. Jól gondolom? => keskenyebb sávokat tudna írni.
Ha nem a gyártó szempontjai alapján terveznék a jövő HDD-it, akkor a HDD javításával és adatmentéssel foglalkozók milyen ajánlásokat tennének a gyártóknak és fejlesztőknek, milyen technológiákat fejlesszenek, illetve ne fejlesszenek?
Meg lehet már mondani, hogy a 2.5-inch és a 3.5-inch méretű HDD-k hol fogják elérni a maximális tárolókapacitásukat. Ami nem laboratóriumi körülmények között értendő, hanem ami kereskedelmi forgalomba kerülhet, mert megüti azt a szintet, amit elégséges megbízhatóságnak nevethetünk?
Lehet, hogy az a jövő, hogy 5.25 inch-es és még nagyobb HDD-k készülnek majd a még nagyobb tárolókapacitás elérése érdekében?
Látni már, hogy mikor lesz vége ennek a technológiának és jön valami más? Tehát nem nem forgó korongok, amikre írófejek írnak mágneses elven.
-
HagaNRG
őstag
Ja, és a getdataback fél órás keresés után a not found any ntfs system üzenet adta ki.
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Pár napja a gépem bekapcsolt állapotban élére állítva pillanatra a falnak támasztottam és elcsúszott.
Gond nélkül ment tovább, neteztem, fájlokat is nézegettem rajta, de kb. egy óra használat után újraindult magától.
Innentől kezdve nem indul újra a rendszer.
HDD_t átraktam USB_s külső házba, remélve, hogy a képeimet menteni tudom róla.
Látszanak is a meghajtók és a fájlok pár mp-ig, aztán eltűnik minden, mintha csak lehúztam volna a kábelt.Milyen megoldást tudtok javasolni? (getdataback bad boot sectort ad ki sorra, mindenhol. Csak egy mappa kellene, a fényképeim, de az az asztalon volt mind, márpedig a windows/user/saját mappa üresnek látszik a TC-ben.)
Milyen lehetőségem vannak még?
Köszi!
-
mandin
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan programot, amivel egy meglévő Win7-es partícióról tudnék külön partíciót csinálni? Egyáltalán lehetséges ez, vagy le kell formáznom ahhoz a partíciót, hogy fel tudjam osztani?
-
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Irtam tegnap, hogy nem ferek hozza a hddmen levo fileokhoz, mert a win formazni akarja, ha bekotom usbn is, meg satan is.
Probaltam a getdataback-el vissza szedni a dolgokat, FAT-es nem talal file-t okat, probaltam NTFS-el, az talal egy NTFS nevu mappat, vagy valamit, de amikor ranyomok, hogy copy, nem masol semmit, pedig tallozok neki egy kulon particiot. Fizetossel probaltam, tehat elvileg mennie kellene. Mit ronthatok el? Valami leirast tudnatok adni? Eleg egyszeru ez a program, szoval nem ertem, hogy mit rontok el.. -
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
haverom áthozta a gépét IDE HDD 160 samu van benne .. az alaplap [GA-MA78LMT-US2H] a Bios lassú mindenféle diagnosztikák futnak ...
vagy csak azért figyeltem fel rá mert ezt lassan tesz ... Mivel annyira nem akarom piszkálni a Biost ...
Nekem Asus lapom van más a Bios diagnosztika 5x gyorsabb .. na mind1A kérdés az Hard Disk Sentinel a haver gépén mindig mást mutatott a Kondícióra volt 0% kikapcsolás után 90% , és most 2-3 nap után beállt 80% -ra
ez mi okozhassa
Azt észrevettem hogy a Bios-ba
S.M.A.R.T kikapcsolva ..... nem kapcsoltam be mert így is lassan indul a gépe .... -
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de ajd útba igazítotok, ha nem!
Van egy 500-as Hitachi vinyóm (deskstar , hds721050cla362) és bazi hangos!
Illetve ez nem teljesen igaz, mert nem a vinyó hangos (pár hónapos, eleje óta ilyen), hanem a gép többi része halk, mondjuk úgy, hogy hangtalan. Na ehhez képest a vinyó kicsit búg/morajlik. Létezik valami olyan felfogatás, amivel ezt a rezonanciát ki lehetne iktatni vagy tompítani lehetne? A házam elég alja cucc, lehet annak a cseréje lenne a megoldás?
Köszi előre is a válaszokat! -
djculture
félisten
válasz
dodi83 #32739 üzenetére
Laptopoknál nem ritka a felpörgési és olvasási probléma sem, mivel a tápellátás olyan amilyen pláne ha még egyszer egyszer akksiról is megy. A többi smart adat nélkül kettő kiragadásával francot se lehet róla megállapítani.
Perry-sama: direktbe bekötve az asztali gépbe rack nélkül próbáltad?
-
Perry-sama
tag
Erre a kérdésemre senki nem tud választ?
"Sziasztok!
Lenne egy problémám. Van egy Western Digital WD10EARS ' TB-os vinyóm. 3 éves a gép, bár még van rá 2 hónap gar, tegnap azt csinálta, hogy miután filmet másoltam a laptopomra (kb 1 éve külső usb-s rack-ben használom) rádugtam az asztalimra majd fura hangot kezdett kiadni, mintha nem tudna felpörögni, de kb fél perc után abbahagyja, majd nem érzékeli a windows. Szerintetek behalt, esetleg van rá mód hogy valahogy felélesszem legalább annyira hogy az adatokat lementsem róla vagy végleg vége lett? Jut eszembe HDD sentinellel 1,5 hete néztem akkor 94%os kondíciót mutatott és nem volt jele a meghibásodásnak sem"
-
dodi83
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémát már a lenovo g580-as topicban is felvetettem. De mivel szerintem HDD problémám van, vagy nincs, így tőletek is segítséget kérek! lenovo g580-as 500-as HDD-vel.
Hard disk monitor eredménye:
Raw Read Error Rate: 53%
Seek Error Rate: 63%Gondolom ezek nem valami jó eredmények, igaz így is OK-os a progi szerint. Mennyi %-tól érdemes érvényesíteni a garit? Mikor hal be a HDD? Valószínú, hogy akkor az kattog? (alapjáraton hangtalan a gép, de amikor üresjáratban megemelkedik a proci ventillátor fordulata, halk kattanást hallok)
HDD sentinel: 100% Nem jelez hibát.
Köszi a segítséget!
-
Big M
tag
helló!
Vetttem egy új Hdd-t, sata3 500gb. Betettem, másodlagos meghajtóként üzemeltetném, de csak 100mb látható belőle, és a formázásnál is csak ennyit kínál fel. Mi lehet a probléma? -
Goblin12
őstag
Üdv.
Addig sikerült eljutnom, hogy sikerült allocálnom, meg hozzá rendeltem egy betűt a vinyóhoz FORMÁZÁS nélkül, de most RAW lett a file systemje. . . Ebből még vissza tudom nyerni valahogy az adatokat?
-
OgKush
senior tag
sziasztok!
van egy olyan gondom, hogy a hattertaram egyszercsak azt mondta, hogy nem ferek hozza az adatokhoz. Osx en masoltam pont fileokat, a hdd-n wines particio van, atraktam Pcbe, ott meg a win leakarja formazni..
mit tudok ilyenkor tenni, hogy lementsem az adatokat? -
CATTER
csendes tag
Hello mindenki egy kis help kellene tegnap vásároltam egy 3tb toshiba hdd-t A gép a hdd-t kezdetektől 746gb-os nak érzékeli. formázni lehet kondició 100%-os sentinel-ben semmi hiba.?
-
Goblin12
őstag
válasz
djculture #32726 üzenetére
Üdv.
1 része megoldódott a problémának de van itt több is. 1 dolgot szeretnék lekötni, hogy nem akarom elveszteni az adatokat!!
Szóval ebben a Lemezkezelőben ott a vinyó.
Disk 1 - Unknown - Not initialised 1,8TB Unallocated. A winyó egy Western Digital MyBook Essentialból lett kiszedve mert elromlott a tápellátása, és már gar ise volt. . . Így kiszedtem a vinyót vettem egy külső Sharkoon dokkolót és ebbe raktam bele, a vinyó tutira nem üres. Nem tudom se formázni se semmit nem enged ha jobb klikkelek rá.
-
djculture
félisten
válasz
Goblin12 #32725 üzenetére
Saját gépben nem is fogod látni amig benem mész a vezérlőpult/ felügyeleti eszközök/számítógépkezelés/tárolás/lemezkezelés menüpontra és ott előhívod a lemezkeztelő segédprogramot majd ott inicializálod az adott háttértárat. Ha ott esetleg levan szürkülve az összes menüpont akkor sajnos nállad is az van amit írtam már. Sikerült saját használatba venni amit házilag nem fogsz tudni feloldani csak a már leirt módon de az adatoknak fuccs.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Ma vettem ezelött fél órával egy Sharkoon Quickport XT külső dockingstation-t és van két vinyóm az egyik egy WD Caviar Green 2TB és egy egy Hitachi 500GB-os vinyóm. A Hitachira egy Linux van rakva azt elképzelhetőnek tartom ,hogy nem látja a windows, de a WD egy sima vinyó NTFS-re formázva és adatok vannak rajta, és ez a Sharkoon cucc nem igazán akar úgy működni ahogy kellene neki. . . Ha bedugom a gépbe feltett valami drivert jelzi, hogy benne van egy WD vinyó de a saját-gépben nem látom, hogy ott lenne a vinyó. . .
A gépemen Win8 van, próbáltam Vistás gépen Win7-esen és egyiken se lehet a vinyóhoz hozzá férni.
A WD vinyót egy My Book Essentialbol bányásztam ki mert elromlott a tápja.Ha valaki tud valami okosat pls segítsen + hogyan tudnám rávenni, hogy a win lássa a Linuxos HDD-t a Sharkoon cuccal?
Tyty.
-
Perry-sama
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Van egy Western Digital WD10EARS ' TB-os vinyóm. 3 éves a gép, bár még van rá 2 hónap gar, tegnap azt csinálta, hogy miután filmet másoltam a laptopomra (kb 1 éve külső usb-s rack-ben használom) rádugtam az asztalimra majd fura hangot kezdett kiadni, mintha nem tudna felpörögni, de kb fél perc után abbahagyja, majd nem érzékeli a windows. Szerintetek behalt, esetleg van rá mód hogy valahogy felélesszem legalább annyira hogy az adatokat lementsem róla vagy végleg vége lett? Jut eszembe HDD sentinellel 1,5 hete néztem akkor 94%os kondíciót mutatott és nem volt jele a meghibásodásnak sem.
-
vhw
addikt
Üdv!
(beírom ide is, jobban látogatottnak tűnik ez a topik)
Épp vettem egy új merevlemezt - 80gb-s samsung sata.
A win7 rögtön felismerte, jobb alul ki is írja hogy használatra kész stb.
Ám a Sajátgépben nem jelenik meg.A disc management-ben látható a listában - ám nincs hozzá betű rendelve (healthy primary partition-ként jelenik meg egyébként). Jobb egérgombra minden opció szürke, egyedül a 'delete volume' választható ki.
Mi lehet a megoldás? Formáznom kellene? (ami kicsit trükkös, így hogy nem látható - win lemezzel menne csak?)
-
djculture
félisten
válasz
energy4ever #32718 üzenetére
Olvass utána a raid 0 rendszernek: [link]
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Ha azt tapasztalom egy i3-as 3220-as, 4 GB DDR3 1600 MHZ-s, HD7850-es gépnél hogy pl játék telepítés közben iszonyat belassul annak lehet az oka hogy az oprendszer egy Western Digital Caviar Green 500GB 8MB-osra van telepítve (amúgy 100/100-as)?
-
energy4ever
addikt
Lenne egy par kerdesem is HDD-krol.
Lehet 2db egyforma merevlemezt ugy kotni, hogy 1particio legyen? pl 2db 80gb-osat, hogy 1db 160-as particio legyen?
Illetve pl 2db 80GB-oast, osszesen maradna a 80GB, de nagyobb sebessege legyen?
Ezekhez kellenek kulonfele vezerlo karik, vagy az alaplapom tudja alapbol is? (Asus Crosshair V Formula)
-
djculture
félisten
Ja jönnek az új vinyók semmi jót nem látok ebböl: [link]
"Az SMR (shingled magnetic recording), vagyis az átlapolt mágneses rögzítési technológia az alapproblémán nem segít, vagyis az írófej mérete marad a megszokott szinten, viszont a sávok átlapolják egymást, amivel tárkapacitást lehet nyerni."
-
tknof1871
őstag
válasz
djculture #32710 üzenetére
Köszönöm! Értem, tehát lassulás és a töredezettségmentesítésre való képtelenség a kevés szabad hely következménye.
A minimális szabad terület mekkora legyen és miben kifejezve? A merevlemez teljes méretének valamekkora százaléka (most feltételezzük, hogy 1 HDD-n 1 partíció van), vagy valamekkora adatmennyiségnek elég hely (mondjuk 50 gigabyte)? -
Jocó76
csendes tag
válasz
djdaniel #32708 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget, sajnos már 5 éves.
Egyébként most működik! Az első 60 Mb-ot particionáltam csak, a többit pedig leformáztam hibátlanul, egyelőre jól teszi a dolgát.
A sentinel továbbra is 0% kondit mutat, de tudom, hogy a hiba 55 mega környékén van, filmtárolásra használnám csak egyébként is.
Most még azt szeretném elérni, hogy a tv is le tudja játszani a rajta lévő filmeket, csak az a bibi, hogy az elején van a sérülés.
Mégegyszer köszi! -
tknof1871
őstag
Üdv! Van jelentősége, hogy egy merevlemezen mekkora szabad hely van? Azt azért értem, ha elfogyott a hely akkor elfogyott. A működés, megbízhatóság, hasonlókra tekintettel értem azt, hogy van-e jelentősége. Ha a Start menün a Számítógépre kattintunk, akkor a merevlemezek felett csíkok vannak. Nekem van olyan, amelyiknek a csíkja hosszú és piros.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Jocó76 #32705 üzenetére
Szia!
HDD Regenerator csak ideglenes megoldásnak jó, még össze szeded a pénz egy másik hdd-re, egy idő után úgy is vissza jönnek a bad sectorok, meglátásom szerint semmi értelme.
Ha még nem múlt el 3éves, tudnak itt rá ph-án garanciát intézni pár ezerért.
Samsung Seagate WD Hitachi HDD garanciacsere akár azonnal is! (olvasd végig pls mielőtt írnál) -
Csapi007
veterán
Sziasztok
Win 8 alatt lévő winyó szeretnék újrapartícionálni. Jó errre az Acronis Disk Director 11 Home? Weboldalán nem írják, hogy támogatná a Win 8-at. -
wandam
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy vettem WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRX és csak 2 gigát ismer fel belőle a rendszer, a maradék 800gigát is látja, de nem lehet particionálni.
-
Jocó76
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung HD103-as (1Tb) vinyóm. Már több éves, de csak 6 napot ment összvisz, egy külső gagyi külső házban aminek rossz lehetett a tápkábele és néha írás/olvasás közben megállt, elindult. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, amíg az egyik gépre telepített sentinel 45%-os kondíciót jelzett. Kicseréltem a gázos vezetéket és nekiestem mindennel formázás, partíció. HDD Regeneratorral is (USB-ről és gépbe téve SATÁ-san is) próbálkoztam. 0% lett a kondi. Több ezer hibát javított és 55 gigánál mindig megállt a tudomány. Azt kérte, hogy a BIOS-ban SATA módot állítsam IDE kompatibilisre, de ilyen lehetőség egyik gépem biosában sincs. Szerintetek valahogy ezt meg lehet még menteni, vagy kuka? Köszi a türelmet! -
djculture
félisten
válasz
Balthazar777 #32702 üzenetére
Attól függ hogy milyikre gondolsz az alsó vagy felsőre mert mind kettő alá egy mázsa por szorult be azt látom ebböl a képből. De lehet csak a kép csalóka. A felső csak egy dísz ami a fedél rögzitését takarja el (régen csak simán a papír takarta), az alsó viszont maga a fedél ami gumiánpasztával van körülvéve és takarja a mechanikát a lemezekkel.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Balthazar777 #32702 üzenetére
biztos hogy van + lemez réteg .... pillanatragasztóval óvatosan ragaszd vissza ha zavar ...
Az a 52 °C elég magas de még a 40°C is az .. lehet azért olvadt fel a ragasztó
nálam az átlag 28-32 °C van 40 felet már sárga .. jelzés van a hdd nem szereti
-
Balthazar777
csendes tag
Mindkettő hőmérséklete 40°C, van köztük szellőzési hely is, de a gépház eleje is elég huzatos.
A Sentinel szerint 52°C volt a valaha mért legmagasabb hőmérséklet.
Egyébként mi található a felnyílt fémlemez alatt? Van még ott valamilyen biztonsági "fal", vagy egyből áramkörök, neadjisten lemezek vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Foxpost
- GTA VI
- Mini PC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Micron 3500 2TB M.2 Gen4 nvme SSD 7000-7000MB/s
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest