Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
mennydorges
üzenetére
Dzsunka tápra alergiás a samsung meg a maxtor is. Milyen táp van a gépben? Maxtornál ha nyavaja tápon lóg akkor beszokott égni az elektronika és a rúgós érintkezők felülete, olyankor mindenféle anomáliákat okoz.
-
mennydorges
csendes tag
Sziasztok.
Van egy kis problémám.
Úgy kezdődött az egész, hogy játék közben befagyott a kép, a TeamSpeak hang berezonált és vagy sok idő után helyreállt vagy újra kellett indítani a gépet. Levittem szerelőhöz, ő azt mondta átnézte, semmi baj. 1 hónapig jó is volt és megint kezdte.
Arra jutottunk, hogy lehet az alaplapi videókártya nem bírja, így vettem egyet, megint 1 hónap, megint kaki. Kicseréltük a vinyó a kábeleit, de még mindig aktuális a gond.
A Windows küld egy értesítést miszerint "Merevlemez kötet hibát" talált, de megoldást nem talál rá, újraindítást javasol, de utána megint elő jön a problem.
Hard Disk Sential-el csináltam egy szektor vizsgálatot ( [link] ) ami hibátlan lett.Valaki, bárki, akárki megoldást tud esetleg?!

-
javorszky
tag
Köszönöm a segítséged feltettem a driver-t és minden olyan mint régen.Probléma megoldva.Még egyszer köszi !!!!!!
-
törölt tag
Sziasztok!lenne egy kérdésem.Pár napja SSD-n van a rendszerem és a win7 energia gazdálkodási beállításokban be van állítva,hogy 20 perc után álljon le a HDD ha nincs használatban.Tegnap amikor kapcsoltam ki a gépet előtte le volt állva a HDD és amikor kapcsoltam ki akkor a kikapcsolás közben hírtelen bekapcsolt és felpörgött majd ugye rögtön le is állt mivel már folyamatban volt a gép leállítása...Ez nem okozott valami kárt a vinyómba karcolódás vagy egyéb hibát?Köszi előre is...
-
ggg666
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nekem meg mind a 30 winyómnál, ha vezérlő támogatja a hot swap-ot és ha normális driver van fennt és ahci beállítással, akkor persze hogy ezt csinálja.
-
dances
tag
Üdv!
Van egy PATA -s Samsung hdd-m (SP2014N), erről megy a töltögetés (a rendszer nem); viszont olyat csinál, hogy elindítok valamit, felmegy maxra a sebesség, majd visszaesik 10-20kb/s -ig, és kerreg a vinyó pár percig, majd abba hagyja és a sebesség is visszaáll.
Ez mitől lehet?
Sentinel szerint 100/100 -as.
Viszont a SMART -nál ilyet látok:
-
javorszky
tag
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
edeleny
üzenetére
Ennél vannak jobb alternatívák:
[ablakszigetelő]
[kábelkötegelő]
[gumi]illetve gumibelső/parafa/gatyamadzag...
-
edeleny
őstag
Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem.
Viszonylag halk a gépem. Már nem tudom mióta de időnként előjött egy ismétlődő rezonancia.
Két hónapja alaplapot, procit, tápot cseréltem. A rezonancia megmaradt, sőt fel is erősödött.
Hosszas kutatás után rájöttem, hogy az egyik vinyó okozza a galibát, szinte rázza a gépet!
Kipróbáltam sok helyen eredmény nélkül. Most 5,2" helyen van bővítőkerettel, gumilapokkal. Eredmény nélkül.
A vinyó neve: Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB 7200 RPM 32MBKérdésem az lenne: ez a rezonancia jelezheti e az élettartam végét, illetve akkor viszonylag csendben van, ha nem fogatom be a csavarokkal a gépbe, hanem egyszerűen ráteszem a DVD író tetejére, ez nem okoz neki problémát??
(HD Sentinel szerint 3 hibás, és 1 gyenge szerktora van. Valamint 126 alkalommal induláskor nem tudott felpörögni. (az uj táppal már nincs problémája))
-
canadaa
tag
Tisztelet!
Van egy Samsung/Seagate 1TB 5400RPM -es HDD -m, amiről nem tudom eldönteni, hogy küldjem-e garira vagy ne. Hiszen egyszer jó, máskor pedig nem. Tegnap többször probléma volt vele, ma pedig sikerült lementenem róla mindent, különösebb gond nélkül.
Akkor lettem figyelmes a HDD problémára, mikor az említett merevlemezről zenét hallgattam. Véletlen időközönként a winamp (néztem Windows Media Player -el is) megakadt, másodpercekre vagy akár egy percre is. Ekkor a Windows intézőben sem lehetett elérni a fájlokat, úgy viselkedett mintha betöltené azokat, igen lassan.
Ez az "akadás" máshol is jelentkezintk, másolás közben akár a teljes rendszert fenartja.
Hozzáteszem, hogy a probléma nem sokszor jelentkezett, napokban sűrűbben, előtte pedig olyan ritkán, hogy fel sem tűnt.
A tegnapi problémás idejében futtattam teszteket, ezeket is csatolom. (mai nap pedig minden teszten átmegy és működik)Hibajelzések:
Windows
Hibás meghajtó működését észlelte, adatmentést javasolt.HD Sentinel
"Meghibásodás várható - Attribútum: 3 Spin Up Time, Működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő. Motor ill. csapágy problémára utalhat.
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."Seagate for DOS
"Smart Trip Detected"
Teljes teszten megbukott.Seagate for Windows
"6C9AC2A4" -> "Serial number not detected, SeaTools did fail the drive"http://i.imgur.com/sjYATMj.jpg
http://i.imgur.com/YxSBFY5.jpg
http://i.imgur.com/6yeNEJo.jpg -
djculture
félisten
válasz
Superhun
üzenetére
Mert ott ilyenek a fizetések még nálunk is gyérebbek, Oroszországban is olcsók a cuccok egyesek pl pc játékot csak onnan vásárolnak. Ami itthon magyar pénzbe 10ezer az ott átszámolva 5 ezer... A gyártókat meg nem kell félteni amit ott elvesztegetnek ötezerszer behozzák máshol...Különben mostanában vietnam a divat ott forgalomba hozott vinyókat kaptam én is a múltkor az egyik webshopban...
-
djculture
félisten
válasz
fulopmartin
üzenetére
kivéve ha szürke piacos...Betyár sok lemez úgy kerül kereskedelmi forgalomba itthon fű alatt hogy indiában pakisztánban meg ezer másik elmaradott helyen forgalomba helyezik, majd onnan megveszi egy közvetítő oem cég és eladja itthoni nagykernek, alapesetben ilyenkor már 30-40% nyernek az árán.. Ugyanis az ilyen elmaradott helyeken a gyártó fél árba ad mindent hogy megtudják fizetni az emberek.
-
ggg666
őstag
válasz
fulopmartin
üzenetére
Ha a wd oldalán nincs, akkor már nincs rajta, nekem is van olyan merevlemezem amin elvileg 3 év volt, de a gyártó oldalán mégsem volt annyi.
Hacsak nem másik országból származik, de azt hiszem a wd oldala azt is kiírná.
Kérdezd blackvinyl fórumtársat.
-
ggg666
őstag
válasz
fulopmartin
üzenetére
Ha nincs garancia rajta, azt a Jóisten se fogja neked legaranciáztatni!!!
-
fulopmartin
csendes tag
Pár napja halt meg a WD VelociRaptor merevlemezem és nagyos sajnálom a tárhely veszteséget.
A WD oldala azt írja rá hogy NO LIMITED WARRANTY van tapasztalata valakinek az ilyen legaranciáztatásáról? -
pjen
félisten
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Az alaplap (ahogy mr_ricsi is írta) 0- 221mhz-ig viszi az fsb 1 mhz-es léptékkel!
Tehát beállítod a jumpereket 333-ra majd biosból fel tudod vinni az fsb-t 166->211-ig.Nálam a 2200 as Semprom már 190-es fsb vel ketyeg ,de már elég jól melegszik is, ja a másik gond ,nem láttam lehetőséget a fesz emelésre.UI: a jumperrel nem a szorzót állítod ,hanem az fsb alapot 100 ,133, 166 vagy
133, 166, 200, de ha beérek melóhelyre megnézem!
A 220 as sempron szerintem nem volt olyan nagyon régen,lehet találnék frissebb lapot is de nem erőltettem.
Ja és elnézést a szerzőtől ahonnan ollóztam.
-
Szoker
csendes tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
szia,nem sípol bios resetet hogyan csináljak?

-
ggg666
őstag
válasz
Engineer086
üzenetére
Meg kéne formáznod és látná.
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Mi lehet a megoldás abban az esetben, ha BIOS alatt látja a gépem a frissen vásárolt WD Caviar Blue winyómat, viszont Win7 alatt meg nem? Köszönöm előre is a segítséget, a javaslatokat!
-
Szoker
csendes tag
Szevasztok!!Llenne egy olyan problémám ,hogy tegnap bekapcsoltam a gépet és képet nem ad de viszont bekapcsol a gép,az alaplap zölden világít,a vinyót át néztem jó,a ram a helyén van,a videokártya is jó szerintem,mivel a sárgábol zöldre vált mikor rá dugom a gépre,de fogalmam sincs mi történt,esetleg tudna valaki segiteni?

-
zsolt200
tag
Üdv! Lenne nekem ez a winyóm: http://p.coldline.hu/2013/08/17/1146005-20130817-bT6ZgH.jpg
Ingyen szereztem több egyéb számítógépes alkatrésszel együtt, ezt betudtam tenni a gépbe de nem látja a bios. A kérdés az lenne hogy ha nincs a biosban akkor biztos hogy rossz vagy csak valamit be kéne állítani? Azt nem hiszem hogy a gép nem bírja mert jelenleg van most a gépemben egy 300gb-os ata winyó meg egy 80-as sata, a 2tb-osal együtt jött még 2 db 300-as és azokat sem látja... -
sirdond
őstag
-
sirdond
őstag
Helló!
Utóbbi időben problémám akadt a pc-ben lévő 2. hdd-vel, ez egy wd caviar green (wd15eads-00p8b0). A probléma,hogy rendkívül lassan pörög fel, van hogy percekig elérhetetlenek a fájlok és miután felpörgött viszonylag gyorsan (kevesebb,mint 1 perc után) le is áll, hiába használnám a rajta lévő adatokat továbbra is. Valakinek ötlet,hogy ez miért lehet? Hardver hiba? esetleg szoftveres?
Előre is köszönöm!
-
nonsen5e
veterán
Üdvözlet!
Lenne egy gyors kérdésem: belső HDD-t miben lehet 'hordozni'?

Van a gépemben egy az A pontban és el akarom juttatni B pontba egy másik gépbe, csak mibe tegyem bele, hogy se az alján ne sérüljön semmi, se ne töltődjön fel elektromosan, stb... -
dreg_kond
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy Samsung 840 series 120 gbos SSD-t. Felteszem rá a win7-t. Telepítés rendben végig megy rajta. Minden más hdd -t előtte kivettem, csupán a DVD-rom van benne, amiről telepítem.
Win7 feltelepül. Addig eljut, hogy a videoteljesítmény ellenőrzése, majd még tovább egy kicsit. Újraindul ismét szabályosan. Majd amikor ismét már a feltelepített rendszerbe kéne betöltenie, egyszerűen újraindul.
Alaplapom: P8B75-V. Biosban beállítottam az AHCI-t. De semmi, nem akar a rendszer SSD-ről indulni.
Valakinek valamilyen javaslata? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Normális az, hogy egy Samsung HD322HJ Sata2 HDD lelassítja a torrentet? Folyamatosan ingadozik a letöltés. Felmegy a maximumig (kb 2,5Mbyte/s), majd a kliens kiírja, hogy lemez megtelt 100%, és lelassul a letöltés a tizedére is akár.A 100% elkezd csökkenni, majd amikor lement teljesen, eltűnik a felirat, és ismét felmegy a letöltés a maximumig. És ez így megy szinte szabályos ciklusokban...A HDSentinel is 100% lemez kihasználtságot ír olyankor...
-
valory
tag
Sziasztok,
Samsung HD753LJ vinyóhoz szeretnék firmware update-et csinálni. Hogyan? Mien progival?
Köszi!
-
malgab01
csendes tag
válasz
StSanya
üzenetére
na most bejött délután vmiért errort írt mikor rámentem

akkor érdemes megcsinálni ezt? vagy nem?
egyébként még nem csináltam ilyesmit
szóval ha be bootol pendrivevról akkor csak simán írjam be a parancsot?
meg melyiket érdemes? sztem az utóbbit mert az vmi 62 percre kapcsolja ki a másik 5 percre még az is kevés nem?
wdidle /S300
wdidle /D
meg akkor simán úgy kell beírni ahogy itt fent írtam? egy karakterrel sem többet?
(még tényleg nem csináltam ilyet) XD
ez a biost módosító parancs vagy a hdd-t?
meg még azt is szeretném tudni ha lefut a parancs utána indítsam újra? vagy kapcsoljam ki?
vagy az is vmi parancs?
szal hogy hozom be utána a biost h ssd ről menjen a gép 
bocsánat a tudatlanságomért segítséged köszönöm
-
StSanya
senior tag
válasz
malgab01
üzenetére
Melyik linkre gondolsz? (A wdidle3 linkje nekem bejön). Igen, csak a HDD legyen a rendszeren, USB-ról indulni, azon rajta a wdidle progival, kiadni a parancsot. Ennyi. Ez valóban nem normál számítógép felhasználói feladatsor, ha problémát okoz, kérj meg rá egy szakembert.
Ez alapjában egy hasznos dolog, egyedül a 8 mp ami nem jó. Ha átolvasod rendesen a linkelt topicot, kiderül, hogy ha nem teszi ezt a merevlemez, s egy sáv felett lebegteti folyamatosan az olvasófejet, az is tönkreteszi a merevlemezt. Azaz a parkolás kell, de a túl gyakori fej parkolás, az nem egészséges.
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom raid 1 tömbbe kötött Samu F1-es vinyóimat tesztelni? Mert HDSentinel se hőmérsékletet, se állapotot nem mutat...
-
malgab01
csendes tag
válasz
StSanya
üzenetére
köszi a segítséget de nekem ez bonyolultnak tünik
először is nem találom a programot amit le kéne tölteni(a link nem hoz be semmit)
egyébként nekem ssd van rendszer azt addig ki kell vennem ha jól olvasom? és utána bejön vmi dos? és ott kell beírni a parancsot? így működne pendriveról?
egyébként naponta kb 100-150 szer áll le az elég sok nem?
jah az meg a másik h ki se lehet kapcsolni vagy mi csak 5 percre állítani ami jelenleg 8 másodperc
az is elég káros még neki vagy nem? -
malgab01
csendes tag
sziasztok megint

senkinek nincs ötlete?"A hdd mel az a gond adódott hogy mivel csak adattárolás céljából van a gépben(ssd mellett) ezért gyakran leáll illetve elindul (fura hangot add és nem tudom mennyire káros) pedig a merevlemez leállítást sohára állítottam (Win7)
természetesen 100% állapotban van és teljesítménye igen jó olvasás írás értéke(130-170MB/S)
merevlemezem típusa:
http://www.pcx.hu/termek/western-digital-500gb-wd5000azrx-64mb-sata3-winchester-99992biosban kéne vmit állítani vagy ez nem káros a lemeznek? vmi ötlet h mi lehet ez?"
-
Zsivaagoo
őstag
Már a Win2000 korában meg szoktak dőlni az extended partícióra rakott logikai drive-ok. Nem maguktól, csak ha a júzer valamit installált.
Amikor egy diszken lehet 4 darab elsődleges partíció, akkor szigorúan tilos az őskövületet (ami csak kompatibilitási okokból maradt meg - már csak instabilan ) alkalmazni.
10 éve volt utoljára olyan esetem, amikor alkalmazni kellett. 3 hónap múlva pedig vissza a működő szabványhoz..........
-
djculture
félisten
válasz
Paulie86
üzenetére
Több rétű probléma lehet. Régebbi sima biossal rendelkező alaplapok eleve csak 2T kezelnek kivéve ha van rá 3TB unlock program. Régi 32 bites oprendszerek eleve csak ennyit kezelnek. Ha van uefi támogatású újabb alaplap meg 64 bites minimum vista oprendszer akkor a lemezkezelőben GPT-re lehet formázni úgy látni fogja a teljes méretet és lehet akár rendszernek is használni. Ha nincs uefi csak sima biossal rendelkező alaplap de az alaplapgyártó adott ki programot a 3T vinyók kezelésére akkor lehet szintén használni de csak tárhelynek. Ha egyik sincs akkor nem használható csak 2T ...
-
Paulie86
tag
Hellosztok,
Tudnátok segíteni, új winyót üzemeltem be nem rég egy 3 TB-os Seagate-et. Az a gond, hogy a Lemezkezelőnél most két le nem foglalt terület látszik és az egyiken, az utolsón nem enged létrehozni kötetet. Amúgy azt sem értem, miért vált szét az a rész ketté. Úgy gondoltam, hogy 500 gb-os partíciókra bontom a winyót és a végére így jött ki a maradék, de miért??
-
LBandi
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Kiszállítással már viszont 12 ezer lenne ami igaz nem 15, de még így is túlmutat azon az összegen mint amennyit erre a gépre áldozni érdemes.
Kipróbáltam egy 20+4 pines chieftec táppal (aminek hiányzik a -5v ága), elindult és működik rendesen vele a gép. Bepróbálkozok egy tápcserével első körben, aztán majd látjuk mi lesz.
-
LBandi
aktív tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Szeged melletti vagyok, de köszönöm a felajánlásod!

Másik hogy lutri-e az olyan táp ami 20+4 pines kialakítású? Erre gondolnék, tudom kutyából nem lesz szalonna, de a gép kora miatt nem biztos hogy jó ötlet volna drágább tápegységbe ruházni.
Először szerintem úgy lesz hogy meg kellene próbálni egy tápcserét, majd ha előjön azzal is a hiba (ha nem akkor problem solved), akkor még a winyót is cserélni, viszont az már húzos egy 160GB-os ATa-s 15 ezer alatt nincs.
Így meg már nem biztos hogy ér annyit a gép hogy táp winyó 20ezer+ rákölteni. Aztán meg behal az alaplap vagy más. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
LBandi
üzenetére
Nos, a bad sector az bad sector marad és ha most kezdte el mindkét vinyó, akkor tuti a Codegen táp dögleszti őket.
Ki kell próbálni egy közepes 24 pines táppal, hogy indul-e. Elvileg kéne.
(Ha budapesti vagy, akkor még egy 20 pines 350W-os Chieftech táppal is ki tudlak segíteni.) -
LBandi
aktív tag
Amint írtam át szoktam őke thelyezni a tartalék tárterületre. A hd sentinel jelenleg is 99% kondició és 100% teljesítményt ír több mint 1000 nap hátralévő éllettartammal, még töredezettségmentesítést is lefuttattam rjta minden gond nélkül. Megnéztem az eseménynaplót és amikor a windows is elkezdett naplózni bad sector miatt disk error-t nem történt semi más hibajelenség. Gép használat közben random keletkezett ahogy nézem.
Akkor ez csak winyó hiba simán?
Amásik winyón is lett bad sector, amin korábban eddig egyszer se volt (a régi leselejtezett gépből lett átrakva ebbe tárhelynövelés céljából).
A tápegység kizárható?
Mert ha beletennék egy új merevlemezt és közben meg más a ludas (pl táp) akkor pénzkidobás volt ráadásul az új HDD-t is elkezdni bántani.
Zsivagoo: Most már csak az a kérdés hogy 24 pintes táppal menni fog-e a gép mert ebbe még 20 pines van és én már jártam úgy hogy nem indul el vele, de volt olyan gép ami elindult és működött is.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
LBandi
üzenetére
Azonnali adatmentés és HDD valamint táp csere javasolt. Az a vinyó megindult a megdöglés egyre lejtősebb szakadéka felé, ha az a Codegen szar előbb ki nem kapcsolja a lélegeztető gépét.
-------------------------
A táp újonnan is fos volt, de a gép nem volt rossz a maga korában. 2011 januárig magam is hasonlóval nyomtam. -
LBandi
aktív tag
A konfigból kifelejtettem a VGA-t ami egy Ati Radeon 9600.
-
LBandi
aktív tag
Üdvözlet!
Van egy kb. 8 éves gép, aminek a fő merevlemezén (160GB Hitachi) alkalmanként (változó kb. 1-2 hetente) keletkezik rajta 1-2 bad sector. Ezt újabban csinálja, 3 hónapja jelentkezett először a hiba, a windows nem akar betölteni jelenséggel. A bad sectorok tartalék területre helyezése után a hd sentinel 99% és 100% állapotot ír rá ki maximális hátralévő élettartammal. Továbbá a számítógép használata közben nem tapasztalni semmi rendelleneset, nincs fagyás újraindulás, kékhaláls stb.
A jelenség akövetkező:
Minden működik rendesen normális leállítás és a következő bekapcsoláskor már nem indul a windows. Gondolom ekkor jönnek létre a bad sectorok.A konfig: Asus P4C800 (Socket 478)
Intel P4 3.0GHZ
1GB DDR 400MHZ
DVD író
Hitachi 160GB HDD
Samsung 40GB HDD
Codegen 300W táp (narancssárga cimkés)Minden alapon megy nincs tuning, a winyók és a DVD író is ATA 133-as.
Okozhatja a problémát a 300W Codegen táp ami a gépben van (ez van benne a kezdetektől fogva tehát annyi idős mint a konfig)?
Vagy esetleg a merevlemez kezd haldokolni? -
FReak_
tag
Valaki ? [link]
-
Mándor
csendes tag
Köszi a választ.
Ha 100/100 lenne,az sem jelentene semmit.Amúgy 100/70.Öt éve nem romlott az állapota.
Konkrétabban azért aggódtam,mert a 8 mega cache nem sok.Sikerült találnom egy teljesítményben ehhez hasonló konfigot.Ráadásul pont ezzel az alaplappal,160-as vinyóval.Tehát ezek szerint nem lehetetlen a dolog.Ez a lényeg.Aztán majd meglátom,hogy romlik-e az állapota.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ebből remélem te le tudsz szűrni valamit, mert nekem nem sok mindent sikerült abból amit írtál.

Így meg már nem biztos hogy ér annyit a gép hogy táp winyó 20ezer+ rákölteni. Aztán meg behal az alaplap vagy más.