Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeckardCain
senior tag
Sziasztok.
Adott egy msi b360m mortar alaplap.
2 db 4 pines venti csatlakozó van rajta.
Biosban pwm és dc modok kozul valaszthatok.
Nzxt h400 hazba keresek ventit.
Hátra 1db 12es,
Elore,és fel 2db 12es v. 14es mehet.
Egy i7et valamint egy nano pcbs vega 56ot kellene megszeloztetni. A VGA huto boven tullog a kartyan azaz tolja a meleget felfele.Nem rgbs matt fekete ventiteket keresek.
Összeget nem irok, van egy erzesem nem fogom olcson meguszni.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz DeckardCain #34502 üzenetére
Előre 2db 140-s ezekből:
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
Be Quiet Silent Wings 3 140
Hátra 120-sban:
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12 széria
Be Quiet Silent Wings 3 120
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)Felül a hátsó helyre is tehetsz egy 140-st,ha borda hűti a cpu-t.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
sheep
addikt
Sziasztok,
nem tudom hogy jó helyre írok -e, remélem nem gond ha felteszek egy kérdést:
van egy Thermaltake Riing 20cm ventilátor a házban amit nem tudok sehová sem csatlakoztatni az alaplapra. Elméletileg egy sima 9 pines usb 2 csatlakozó kell hozzá, amiből van több is az alaplapon, de más a lábkiosztásuk.
Itt egy kép róla:
A bekeretezett a ventilátor csatija amit nem tudok csatlakoztatni mert fordítva van rajta az 5+4 kiosztás.
Az alatta lévő egy másik usb 2, aminek jó a kiosztása.
Ezt nem igazán értem, a venti csatlakozója nem szabványos? Lehet ezzel valamit csinálni?[ Szerkesztve ]
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
sheep
addikt
válasz abridabri #34507 üzenetére
Basszus, köszi a választ!
Akkor még egy kérdésem lenne, mindkét cuccot amit linkeltél meg kell venni hozzá?
venti vezérlő
rgb kontroller9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Máshol nem kaptam választ, itt is feldobom.
AMD Wraith Spire hűtő ledjét mivel kell irányítani?
Alaplap: Asrock B450 Fatality ITX/ACRamhoz ugyanez kell?
Ram: GSkill Trident Z rgbszerk:Az Asrock Polychrome kutyafa$za nem működik, azzal csak a ram lett piros, kezelőfelület nem indul, háttérben sincs a futó programok között..
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
Tegnap végre volt időm felszerelni a Noctua NF-A9 PWM-eket VGA-ra...fórumon nem találtam róluk véleményt, így írok.
Szabad térben kipróbálva fordulaton volt egy kis helikopterhangjuk, ami bordára szerelve eltűnt. Idle-ben 500-600ig természetesen teljesen csendes, még akkor is, ha mind a 3 megy belőlük. Fordulaton _kicsit_ több a hangjuk viszont, mint amire számítottam - de a teljesítményre nincs panasz. A légáram 1500 és afelett összehasonlítható az egyszerűbb 120as ventijeimmel, bordát nagyon jól átfújja már 1000-1200on, és ez látszik a hőfokokon is. A csomagban van hosszabbító, és 2->1 összekötő kábel, barátságosabbá teszi az árat, ha azok amúgy is kellenek. Sarkokon gumi felfekvő felület, a keret a bordával nem érintkezik. Rezonancia nincs.
Szvsz félreértett cuccok ezek, SW3 92mm sanszosan tud ennél halkabb lenni...a teljesítmény viszont meggyőző. Accelero Xtreme 3 bordán talán még egy koppig OC-zett 1080Ti-t is 60 fok alatt tudnék tartani ezzel a setuppal, és még nem is maxon xd
Speed is the only truly modern sensation
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok.
92mm-es PWM ventilátort keresek push konfighoz, lehetőleg golyós csapágyast.
Lehetőleg ne legyen bugó motor hangja, keregés ne legyen(lásd pl.: BitFenix, sima Arctic, Coolink), csiszoló hangja se legyen 1év után(Therlmalright) -
NightGT
senior tag
válasz tomgabor #34515 üzenetére
Szia,
High-end ventik alapvetően folyadékcsapágyasak, a Noctua NF-A9, amiről fentebb írtam, az pl. 92es.
Ebben a méretben prémium kategóriában a Silent Wings 2, illetve a Shadow Wings 2 ventiket szokták ajánlani a Be Quiettől. A Shadow Wings mondjuk puskacsapágyas, de én azon nem aggódnék (motorhangja őtőlük a legalapabb Pure Wings-nek sincs nálam)
Összehasonlítani sajnos nem tudom őket, pedig kíváncsi lennék...na majd ráteszem a kezem egyre
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajanlani vmi hutesi modszert, hogy a ref 1070- em esetlegesen zart hazban, ne 80 fokon menjen 80% venti mellett. Tudom egyszerubb lenne tole megszabadulni, vagy esetleg nagyobb hazat venni, de ezeket csak vegso megoldaskent szeretnem
Jelenleg 2 venti felul ( Alpenhon ) , hatul es elol pedig a gyari Zalmanok. Oldalra tudnek tenni meg kettot, de max Slimet, meg alulra, de annak az ertelmet nem latom
Esetleg egy blower , vagy egy PCI Express slotba teheto ventilator keret.Ezeken gondolkoztam egyenlore.
Koszi a valaszt elore is.
-
Pakmara
őstag
válasz Dark KillerX #34517 üzenetére
Nem tudom mennyire szeretsz ilyenekkel bíbelődni de egy alulfeszelést lehet megpróbálnék helyedben. Topicjában biztos tudnak segíteni. Persze ettől még kellhet a venti is.
-
Zwiebi
tag
Kicsit mas megoldas, de pont a minap csereltem a gyari bordat az alulfeszelt GTX1060-asomon (0.975V @ 1963 MHz). Eddig is ket Noctua NF-P12 volt a gyari ventik helyett, es 800 RPM-en forogva 75 fokos volt a GPU. Lecsereltem a bordat egy Arctic Accelero Twin Turbo II-re (ventiket azon is csereltem a Noctuara) es igy 350 RPM-en hoz 52 fokot Heaven benchmark alatt.
Nekem abszolut rettenetes volt a gyari borda (nem rossz felfogatas / rossz paszta, etc, csak siman rettenetes tervezes), szoval lehet, hogy neked nem hozna ennyit, de en nagyon elgondolkodnek ezen a megoldason a venticsere helyett. A gyari Arctic ventik is lemennek 400 RPM-re, de nem mukodik felpassziv modban sajnos.
Az Accelero S3 passziv uzemre van tervezve, de arra is lehet ventit kotozni (gyorskotozo ftw) es ha amugy sem hasznalnad a gyari ventit a Twin Turbo II-n akkor olcsobb is. Nekem sajnos az S3 backplate hutobordaja nem fert volna el a CPU hutotol, szoval en megvettem a masikat, amihez kis ragaszthato hutobordak vannak. -
Grózi
Topikgazda
Én is dobnék rá valami custom hűtést vagy eladnám.Ha ezt nem akarod,akkor még az első gyári ventik cseréje hozhat pár fokot és nem kevés csendet.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
NightGT
senior tag
Szia.
VGA hűtésben azthiszem, kompetens vagyok...1070-re S3 helyett én inkább a Twin Turbo II-t ajánlanám, azért az jobban melegszik...illetve nekem volt egy hibás forrasztással, görbe talppal szerelt s3-hoz szerencsém.
A cooler felszerelése ref pcb-re szvsz nagyon egyszerű lesz. Figyelmet inkább a VRM Mosfet-ek és a vram-ok minél alaposabb behűtőbordázása kér. A Twin Turbo II-höz kapsz egy megfelelő szettet mindenféle kis borda"süni"-vel, ami kicsit körülményesebb, de talán (szerintem) jobb megoldás lesz oda, mint az S3, ill. a Twin Turbo III passzív bordás hátlap+pcb-re hátul thermal pad-es hőelvezetése. Ref kártyán a süniknek helye is lesz bőven. (bár maximalisták tolhatják mind2-t egyszerre, backplate alatt telerakni a kondik, ramok, induktorok etc felett thermal paddel, és öntapadós borda a backplate-re pl., legalábbis nálam most így van)
A csomagban kapott hővezető ragasztó a sünik rögzítésére tökéletes lesz, megfelelő kötést ad, később le is vehető némi türelmes lazítással fogóval. Annyit ajánlanék, hogy az előírt egy óra helyett majd mondjuk egy éjjelt hagyd kötni, mire használatba veszed.A gyári 2 92es venti, amit az Arctic ad mellé az nem a legjobb, de ref blowerhez képest megváltás lesz, illetve az egész cooler kerül 2 Noctua árába...később azokat cserélheted, vagy mehet rá egy 120as is. A ventik vezérlése mondjuk kérdéses, attól függ mit enged a vga bios/szoftver...
Ha írsz egy konkrét típust, akkor keresek képet a PCB-ről, és nézzük. All in all egyáltalán nem necces meló felrakni egy ilyen hűtőt, pláne nem ref kártyára, de el lehet vele bíbelődni.
@Zwiebi: Azért a 350RPM-el terhelés alatt hajtást hosszú távra nem ajánlanám, legalábbis az én 1070Ti mini-m alapján Ezeknek a coolereknek egy a baja: az oké, hogy a VGA chip-et behűtjük, de melegszenek ott a kondik és egyebek is rendesen (legalábbis nálam), és azok azért kérik a légáramlatot. Nálad alulfeszelve 1060-on mondjuk lehet, hogy nem gáz - de ha eddig nem figyeltél erre, akkor magadat a ház oldalát megtapintással leföldelve, és az alkatrészeket ujjal érintve meg lehet nézni, mi mennyire forrósodik ott. Illetve én most külső fan controllerrel vezérlem a hűtést, de járatok rajta ventit idle-ben is...kell egy kis légáramlat annak, ha gyárilag nem úgy volt tervezve, akkor így a biztos....
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz NightGT #34521 üzenetére
Oh, ha a gyari tervezest nezzuk akkor annal a jeges hangulat is jobban hut:
0 legaramlat, a hocsovet leszamitva ennel meg az Accelerohoz adott sunik is komolyabbak. A jelszo leginkabb a hutes hianya. A borda lamellazasa 6 mm!
A fo bordan kivul ami a memoriakat is huti, ennyit voltak kepesek ratenni.
A hutesre pedig odafigyelek, szerencsere minden alkatresz hideg. A 1070 es az alulfeszelt 1060 kozott azert nagy a kulonbseg es a haz is jol szellozik. A ket 120-as venti pedig eleg jol atszelloztet mindent a borda mellett / alatt is.
A Twin Turbo II pedig valoban egy szimpatikusabb megoldas a sunikkel valo hutes, valamint az extra hocso miatt. A lamellak szama es vastagsaga megegyezik az S3-nal es a hazhutes is hatekonyabban be tud segiteni, szoval azert olyan hatalmas teljesitmenybeli kulonbseg nincsen. Egy dolog amibe belefutottam: Az Akasa ketoldalas hovezeto ragaszto nem szereti a memoriamodulokat akarmennyit is probalkoztam (mindket felulet teljesen tiszta), vegul kenytelen voltam a hozzaadott ragasztot hasznalni.Itt van a jelenlegi allapot:
Megjegyzesek:
-A kabelezes rettenetesen nez ki, de ez leginkabb a vaku es a melysegelesseg hianyanak a hibaja. A valosagban szinte semmi nincs a ventik elott.-A videokartya nem konyul lefele, csak a perspektiva becsapos + a ket venti valoban kicsit ferden van ra felfogva.
-Kis optimalizalas miatt hatul minden takaroelem le van veve (vertical GPU takarolemeze, PCI takarolemezek, IO shield.)
u.i.: az osszehasonlitas kedveert megneztem 800 RPM-en mit ad ki: 43 es 44 kozott ugralt, ami elorelepes a 75-hoz kepest.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz NightGT #34521 üzenetére
Köszi urak a sok választ.
Nvidia Foundersől van szó, referencia nyákos
Alulfeszelés megvolt Afterburnerben, jelenleg 1610Mhz-ig Boostol, és itt kap a vga kb 0,75mV-ot, ezzel nincs is baj, kb fél- 1 óráig , utána viszont melegszik. Most bekapcsoltam a vsync-t így kevésbé melegszik, de még mindig hangos és meleg.
A leírtak alapján, akkor ezek mehetnek is rendelésre ? [link]
Ja és Grózi kolléga milyen házhűtőket ajánlasz, előre és hátra? lényeg nem kell led, és kb árban legyen max 8k
-
NightGT
senior tag
válasz Zwiebi #34522 üzenetére
Na erre a gyári bordára majdnem csúnyát írtam És ez 120w TDP-re...ehhe. Tökéletes ez a setup akkor így. Ventillátor elhelyezés is szimpatikus, kap a VRM hűvös levegőt szépen.
Kétoldalas szalagnál a ragasztó mindenképp jobb, és le is fogod tudni azzal is venni, ha esetleg le kell. Kábeleket én legutóbb 3 óráig rendezgettem mire minden eltűnt, aztán vmit belenyúltam és most megint káosz van. Persze kész nincs még most sem, így fotó no...de már 98%os xd
Twin Turbo amúgy kialakításban különbözik az S3-tól, sűrűbb és 3al több borda, kicsit más méret és masszívabb talp, de valóban, amúgy hasonlók. Egyébként így alulfeszeléssel akkor viszont jobban is hűt, mint amire számítottam volna...@Dark KillerX
Konfigodra ránézve: tény, kelleni fog oda egy jól beállított ház szellőzés is. Tuning CPU-val 1070 mellett melegedés már van. Alulra sem hülyeség ventillátort tenni, jól szív ott is, és az szépen adja a VGA-nak. Grózi ventillátorokban járatosabb, de 8k-ból talán kijön 3x Pure Wings 2, vagy 2x Lepa Bol.Quiet, ha 120as kell. Felső kettőből az előrébb lévő befújó v szívó? Befújásra állítva jobb eredmények szoktak lenni. Szóval alul, elöl, és felül-elöl be, felül-hátul ki, a hátsó meg szintén ki. Ha ez nem lesz elég, akkor esetleg mehet oldalra is - de ennek így már működnie kéne.
1070 FE PCB-re ránézve hely sünizni bőven van. Hűtő tartókeretnek sem kéne eltakarnia a Vram-okat, így faragni-csiszolni sem fog kelleni. Mosfet-ekhez közel vannak a PCB-n kis komponensek, szvsz azok alacsonyabbak, így nem fognak hozzáérni a sünik talpához - de erre figyelnék, hogy véletlenül se legyen egy olyan. Ha van, nem probléma, vágni-levenni lehet a süniből, és nem kell feltétlen a közepénél ragasztani. Mehetnek nyugodtan a legnagyobb sünik ami oda illenek, abból nincs baj. A csomag tartalmaz eleget és többfélét, ragasztó sem kevés, szépen ki lehet legózni.
Rendelés mehet. Paszta van a hűtőn gyárilag, de azt esetleg rendelnék mellé ha nincs otthon...egyszerűbb és biztosabb, ha összecsavarozás előtt attól megtisztítva rá tudod próbálni. Akár pont ezt jóáron.
A ventillátorok 4-pinesek,tudni fogod vezérelni őket a vga csatlakozójáról - bár az FE minimum fordulata 1100, ami nem kevés. Nézd meg, hogy alaplapi csatlakozóról biosból, vagy szoftveresen lehet-e gpu/vga hőmérséklet függvényében ventit irányítani, és ha igen, akkor úgy jobb lesz. Illetve a te konfigodon valószínűleg működni fog a SpeedFan, amivel szoftveresen vezérelhetsz akármelyik érzékelt hőmérséklet alapján alaplapról ventiket...leszabályozva idle-n egészen minimális hangjuk van ezeknek is.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy DELL Precision T3600 állomás, amiben 4 db venti van, 3 db a ház elejében, 1 db a CPU hűtőn. Sajnso a gyári BIOS vezérléssel vicc kategóriába esik, auto módban megfőzi a procit, fentebb kapcsolva, pedig jumbo jet.
Az alaplapi csatlakozók 5 pinesek, gondolom 5 pin to 4 pin kábellel, le tudnám cserélni 4 pines PWM-es ventikre.
A ház elejében Artic F8 pwm-et, a procira meg Artic F14 -et gondoltam.Megoldható, működő megoldás lehet, csendesebbé tételre?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Dark KillerX #34523 üzenetére
3 pin-t vagy pwm-st tudsz szabályozni?(nézz utána a manualban,mert attól hogy 4 pines az aljzat még nem pwm-s)
-
F.B.I.
veterán
Az aljzat, 5 pines, átalakítóval lesz 4 pines. Ilyet kell előbb beszereznem, nem tudom, hogy ezzel vezérelhető-e. Vagy egyből kihagyjam a PWM verziót?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
NightGT
senior tag
válasz F.B.I. #34525 üzenetére
Az a csatlakozó az érdekes...5 pin?
Arcticból ez a mostani 3 pines silent sorozat az nem teljesen elvetendő kategória, de ha sokat lesz használatban, akkor előbb-utóbb morogni fog. Nem olyan rémes darab, de helyette munkaállomás használatra inkább ez: BQ PW2 (ez 3-pin, van 4es is)
A Sima F-es sorozat pedig rémes, nem jumbo jet, hanem inkább Huey helikopter vietnámból. Helyette Swif2 80mm, 3-pin. Van belőle max. 1100tól 2000 RPM-ig többféle, ennek megfelelően alakul az induló és minimum fordulatuk is. 1100as v az 1700as biztos elég...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Dark KillerX #34531 üzenetére
Oké,már csak a ház pontos típusa kéne a méret+elosztás miatt.(mekkora és mennyi venti fér előre)
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Dark KillerX #34533 üzenetére
Hmm...hát akkor, bár nem engem kérdeztél, de mondjuk:
Egyik alpenföhn-öd mehet front, az előrébb lévő felső helyről, beszívásra...konkrétan milyen típus? Azok ketten akár mehetnek a top hátsóval egy pinről is elosztóval.
A másik 14 centis alsó helyre egy Pure Wings 2 140mm 4-pines (1500 rpm), hátra pedig szintén egy Pw2, 120mm 4-pin 1600 rpm szintén elosztóval, a másik 4-pin csatiról. Én tudom ajánlani az alsó ventihelyet is, házadon magasabb talp van mint az enyémen...porszűrésre érdemes figyelni max.
És mivel front egy venti fér, ezért oldalra is 1 az alsóbb helyre, azt pedig a 4ik, dc-s csatiról (ha dc-s, tehát nem pwm, de fesz alapon szabályoz), ezt: PW2 1500 RPM 3-pin Ezt pedig alapból VGA idle mellett 0ra, vagy minimumra szabályozni (de nem a hang miatt, mert a PW idle mellett aludni lehet, hanem h ne fújja üresben a port. Esetleg oda is szűrő (k))
A ventik 10k-ból postával talán megállnak, megérik (nagyon)
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Dark KillerX #34535 üzenetére
Áháá, 120as...akkor ebből egy a top első helyről mehet alulra, a társával párba kötve. Előre 14es helyre meg a pw2 140es.
És akkor az a 2 swif2 120, ha jó állapotban van, elvileg mehetne a 2 oldalsó helyre...ha jók, akkor oda a pw2 120 3-pines sem kell. Árából viszont porszűrő oda oldalra, a ventik fölé akkor nem ártana (ventit, ha elfér, oldalt majd a házlap belsejére tedd, szűrőt meg kívül, föle)
Ill. így képzelném én el
-
Dark KillerX
addikt
válasz NightGT #34536 üzenetére
Köszi a tippeket!
Igen a Coolink ventik jól állapotban vannak, porszűrőket rendelek majd, az egész rendezéssel talán egy gond van,hogy az oldalra talán csak alulra tudok ventit rakni, felül a procihűtő útban van. A vga melegedés sem lesz már gond különben, megszabadultam a FE 1070-tól,és vagy egy jobb hűtésű 1070/Ti lesz helyette, vagy pedig egy 1660kb. Azok szerintem meg főleg nem fognak fűteni.
-
ace05
senior tag
Helló!
A következő lenne a problémám. Bekapcsoláskor valamiért "lélegeznek" a 3db pwm-es ventílátorom. És csak akkor állnak be a normál szintre ha az Asus programjával beállítok egy szintet. Ez miért van ? Mintha baja lenne az rpm fix mode-al. A lapom asus b350-f rog.
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Mik a vélemények és tapasztalatok az alábbi ventilátorokkal?
Phanteks PH-F200SP
Bitfenix Spectre Pro BFF-SPRO-20025KKEgy Phanteks PH-SE614PTG házba lenne.
Melyik lenne hatékonyabb?
Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
minek?:S
őstag
Sziasztok srácok!
Igazából csak egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség a BQ Pure Wings, Silent Wings és Shadow Wings között? Mármint pl hallhatóan halkabb a drágább?
Üdv.:M.
-
NightGT
senior tag
@ace05
"Lélegzés" alatt mit értünk?
@Auriga!
200assal sajnos nincs tapasztalatom. Mintha 180asokat, illetve 2 140est jobban ajánlottak volna...házadra rákeresve nem találok semmit. Egy Enthoo Pro-t találtam csak a típusszámban a PH-SE utolsó 2 betűjét megfordítva, de abba nem megy 200as. Tudnál linket adni hozzá?
@minek?:S
Pure Wings és Silent Wings van nálam. SiW-ben folyadékcsapágy van, PW, ShW-ben (leírás szerint) puska. Folyadék alapvetően (a jóféle) tartósabb, halkabb. De egy jól megcsinált (!) puska sem fog holnapra kikopni...és az is tud kis fordulaton néma lenni. (fél év 24/7 forgó PW2-k nálam semmit se morognak)
PW: műanyag keret, klasszik keretes-csavaros rögzítés, alul néma, felette talán közepes hang. Maxon azért lehet hallani. Tartós, megbízható, merev, nem rezeg.
SiW: prémium, gumiborítás a kereten, választható le-fel tehető rögzítés (gumiágyas csavaros, vagy gumiágyas pushpin-es) alul néma, középen nagyon halk, felül halk...high-end.Shadow Wings-et bátran szokták ajánlani...azon amit én láttam, fix pushpin-es gumiágyas rögzítés van, ami szvsz tökéletes, házba, keretbe a legjobb. Bár ha egy mindenképp csavarozós helyzet áll fenn, pl. borda, akkor az ott nem feltétlen jó. A csapágy azon még puska...de idle motorhangja még a PW-nek sincs.
Kérdésedre egy szóval válaszolva: igen.
-
LLKobe
veterán
Sziasztok!
Szerintetek 3db 140-es Akasa apache black-et köthetek az alaplapra egy darab aljzatra egy elosztóval?
Az akasa honlapján nincs fent mennyi a fogyasztása a ventinek, és alaplapom manualjába sincsen benne hogy mennyit bír egy venti csatiThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
NightGT
senior tag
válasz LLKobe #34542 üzenetére
Ha ilyenről van szó...ez a motor hátulján 0.21A-t ír.
Én lapomon 1A a sima 4-pin. Amelyik csati fan/pump headernek van írva, tehát vízhűtéshez pumpa is mehet róla, az 2A. Most nézem, z370 msi lapod van...nekem is, de az enyém egyszerűbb modell. Feltételezem, hogy a Tomahawk, ami az adatlapodon van, ugyanezt minimum tudja...illetve msi oldalon leírás alapján biztos, hogy a tiéden is van pump header...
Ventillátoraid csúcs fordulatszáma jó igazodási pont szerintem. Ha ~1600 alatti, akkor biztos mehet a sima fan 4pin-re is. Különbség talán annyi, hogy sys fan-ként tudsz nekik 0%ot is tenni, a pump meg egy minimumot mindig menni fog...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz NightGT #34541 üzenetére
Hát megmondom őszintén, hogy több új információt kaptam most tőled, mint általánosból középiskolába menve összesen
Szóval, ha jól értelmezem a dolgokat, akkor PW-ről esetleg SiW-re érdemes váltani? 2db 14-es van felül, 1db 12-es hátul, illetve nem kizárt még a 12(vagy 9)-es proci hűtőn. Előbbi 3 mind PW.
-
őstag
válasz NightGT #34547 üzenetére
Jelen pillanatban csak ezek vannak még és mindegyik kifelé fúj.
Régebben elöl is volt egy, ami befelé fújta a levegőt, de modding miatt az kiszerelésre került és teljesen zárt előlap lesz. Oldalt is zárt lesz, plexivel, egyedül alulra tudok még tenni egy db-ot, ami befele fújná a levegőt, oda is egy 14-es fér. Ezenkívül a VGA egy 1060FE(blower), a proc hűtőm meg torony, elölről hátra fújja át a bordákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest