Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
válasz stigma #34790 üzenetére
Szia!
Nekem pont van Nanoxia 1100-am es NF-P14 redux-om (bar ebbol PWM-es van).
A Noctua jobb ha valami nagyon suru porszurod van, egyebkent jo a Nanoxia is. Noctuanak jobb a motorja, soha semmilyen zorej, kerreges, kattogas nem jott ki belole, illetve fektetve is tokeletesen mukodik.
A Nanoxia sokkal csondesebb szelzaj szempontjabol (azonos fordulatszamon), de magasabb fordulatszamon erzetre kevesebb levegot szallit es minimalis motorhangja is van. Nagyon minimalis, de van es ugye nem szereti a fektetett uzemet.Noiseblockerbol nekem egy XL1 van, ami 1000RPM-es. Az egyetlen problema, hogy az enyem mar leszolgalta a mukodese idejet es nem emlekszem ujkoraban milyen hangja volt. Jelenleg van mar nemi csapagyhangja (tobb mint a Nanoxianak). Tornadot nem kavar, de csondesen teszi a dolgat es fektetve is jol mukodik. HDD hutesre szerintem felesleges az XL2. Az XL1 1100-at forog nalam, de nem erdemes odaig feltekerni. 700RPM kornyekeig nincs komolyabb hangeroemelkedes es vinyot mar ott is boven hutene.
Az egyetlen amit tenyleg nem tudok, az az oreg csapagy hatasa. Ez raadasul porszuro nelkuli hazban ment evekig 24/7-ben... Egy uj minosegi ventitol mar sok lenne ennyi zaj, de azt azert nem mondanam, hogy konkretan zajos vagy zorog. Egy nema hazban mar meg lehetne hallani, foleg, ha elol lenne.
Ettol fuggetlenul nem rossz venti, csondes, megbizhato es nem draga. -
-
Zwiebi
tag
válasz stigma #34804 üzenetére
Nagyon szivesen! Ami meg arban jatszhat az a be quiet! Pure Wings 2 140mm 1000RPM, 3000 Ft kornyeken, de fektetve ez sem tul jo.
A Cooltek-hez sosem volt szerencsem.
A felsorolt 140mm-es listabol csak a Noctuara tudom azt mondani, hogy tokeletesen mukodik fektetve is. Egy esetleges hatranya lehet. Nekem csak PWM-es valtozat van, de megneztem feszultsegalapon szabalyozva es nem igazan tag a szabalyozasi tartomanya. Az NF-P12 1300RPM 500-ig ment le fesz alapon, mig PWM-el 350-et tud. Az NF-P14 1200 PWM, PWM-el szabalyozva 200RPM-ig ment le.Ha a latvanyt nem zavarja es az alaplapodon van 4 tus PWM csatlakozo, akkor alulra vehetsz egy PWM-es Noctuat, a tobbi helyre pedig Nanoxiat.
A NB XL1 es XL2 pedig ertelemszeruen ugyanaz, csak mas fordulatszamtartomannyal.
-
stigma
addikt
válasz Zwiebi #34805 üzenetére
Köszi.
Nekem volt fektetxe is Nanoxiám gond nem volt vele. Jelenleg is árulok egy Nanoxia Deep silence 2-es házat, melyben eredetileg 3 140-es volt, napi jópár órát mentek a ventillátorok, hangjuk a mai napig nincs.
ezenfelül 1db 140-es 1100rmp-et használtam alul fektetve a táp mellett, hangját ennek sem hallotam.Köszi kutakodom picit és meglátjuk mi lesz.
Sajnos a 120-as valszeg eldölt és az általad említett Noiseblocker XL1 lesz mivel a NAS-nál csak 2 db 3 pines csatim van, se több se kevesebb. (Alaplap Asrock J4105-ITX)
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
duo
addikt
sziasztoK!
Van egy lenovo thinkcentre m93p sff gépem.
4 pines csatlakozók vannak a fanoknak. Van/volt mert a fiam lenyúlta azóta. egy 92mm-es noctua redux ventillátorom, ezt be akartam tenni a gyári rendszerhűtő helyére: de meg sem moccant, a
a bios meg csipogott, hogy héló van. chassis fan nem megy. véleményes hogy ennél egy 3rd party hűtés menne-e. És egyébként is nem rossz a gyári megoldás sem, 33 fok idle/netezés közben. lehet hogy első körben csak a ventillátort cserélném le egy jó légszállítású halk ventillátorra 80mm x 25mm olyanra ami kompatibilis az alaplapom csatlakozóival. meg a rendszerét is. az 92mm x 25mm.
A bios eléggé puritán, agy acustic és egy performance beállítása van. desktop alkalmazások nem játszanak mert linuxxal dolgozok. arra meg nincs ilyen úri huncutság.Szóval az alaplapot elnézve nektek van valami rálátásotok hogy mivan? a pwm-es ventillátorok nem jók? vagy mit bénázok el?
szerk.: Abban az esetben ha komplett hűtést cserélnék 3 jött szóba: ID-cooling- is60 noctua ventillátorral, a noctua nh l12s-es(92mm-es ventillátorral) esetleg, noctua-nh l9x65 (92mm-slim) szerintetek a fentiek fényében használhatóak lennének ezek?
bevallom eléggé tanácstalan vagyok.köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Tika6
tag
válasz NightGT #34681 üzenetére
ööö, akadt egy olyan gond a beszerelésnél, hogy a ház elejébe csak 14 centis ventinek megfelelő furatok vannak . A lap fesz és fordulatra is tud szabályozni (ASRock B365 Pro4; kiosztás: 1 Gnd, 2 Fan_voltage, 3 Cha_fan_speed, 4 Fan_speed_control). Úh gondolom a 14 pwm-es ventik között célszerű válogatnom. BQ Silent Wings 3 PWM-et néztem ki, az jó lehet? Első blikkre 120-140 adaptert nem találtam magyar oldalon, meg nemtom, hogy az mennyire minősülne gányolásnak.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam egy Sapphire HD 7970 Vapor-X 6 GB VGA-t, ami egy vizhuteses gepben vol, igy nincs huto hozza. Most kene ra nekem valami "radiator", amit nem tul bonyolult feltenni, viszont nem is kerul nagyon sokba.
Tudnatok ilyesmit ajanlani? Jo nekem hasznalt cucc is az ebay-rol, de jol lenne az EU-n beluli rendeles, hogy 1-2 heten belul megjojjon."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Morris
veterán
No, itt vagyok megint. Egy ideig vízhűtésben gondolkodtam, így előre nem akartam ventiket rakni, de az ötletet elvetettem, így előre kellene 2 db 140mm-es beszívó ventilátor.
Fontos lenne az alacsony fordulat/zajszint és a nagy légáramlás.Eddig ezek vannak a kalapban:
Thermalright TY 147A SQ 140mm PWM 5.999 Ft
Corsair ML140 2-Pack 9.590 Ft
NOCTUA NF-A14 PWM Chromax Black Swap 8 590 Ft
Be quiet! Silent Wings 3 140mm PWM 7 490 FtSzerintetek melyiket?
Hátra és felülre megpróbálkoznék az Alpenföhn WingBoost 3 aRGB trióval.
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
válasz Morris #34815 üzenetére
Nálam elől a porszűrő mögött 2db B14-PS fúj be, hátul a kifújásra pedig 1db SW3 140 PWM HS. Ez a legjobb és leghalkabb setup, ami létezik 3 ventis házszellőztetésre. Nem olcsó, majdnem annyiba kerül ez a 3 venti, mint a házad Sajnos a korábban tök jó vételnek számító TY147A és társai a 4-4,5-s ársávból felcsúsztak a 5-6 ezres sávba, ha éppen kaphatóak, szóval elég nehéz most jó ár-értékű ventit venni. Egyszer kell kiadni rá a lét, aztán 8-10 évig elketyegnek
[ Szerkesztve ]
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Hamarosan megérkezik az új gépházam egy NZXT Manta: [link] a kérdésem az lenne, hogy a ház eleve 3 ventilátorral érkezik 2x12 cm elöl fújja be a levegőt, egy ventilátor pedig hátul kifele. Viszont a tetejére is be lehet szerelni 2x12 cm-es ventilátort, mivel még sose volt ilyen gépházam az lenne a kérdésem, hogy érdemes használni a fenti ventilátorokat, befele, vagy kifele fújja a meleg levegőt? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Morris
veterán
Ha 4 pin pwm helyett 3 pines feszültség vezérelt ventilátort vennék, mi lesz a különbség?
Érdemes, nem érdemes?[ Szerkesztve ]
-
-
vepe
őstag
Sziasztok,
Adott egy Cooler Master H500 PC ház. Elől ebben gyárilag 2x200mm-es venti van, ez maradna is a helyén.
Hátra menne (ez meg is van) egy Corsair LL120 RGB venti aminek 4pines csatlakozója van, ami meg nincs az alaplapon. Egyébként ehhez a ventihez semmilyen vezérlőt nem adnak.
A házba fentre menne 2db 140mm-es venti. Pakkban lehet kapni Corsair HD140 ventiket, ehhez van hub, de alaplapi csatlakozás helyett csak kézi vezérlő van (azt meg nem akarok).
Alaplapi csatlakozással a Corsair LL140 pro pakk-ot találtam.
A lényeg, hogy fentre mindenképpen a Corsair HD140-est szeretném, szóval a kérdés, ehhez lehet-e külön kapni valami kütyüt, amivel a ventiket alaplapra tudom kötni?Olyat pl.ami az LL140 pakkban van.
Fotón bejelöltem mi nincs a HD140-es pakkban.
-
crazygamer75
tag
5000 Ft-ig van ennél ajánlottabb 4 pin-es venti?
-
crazygamer75
tag
válasz crazygamer75 #34829 üzenetére
uppsz, kimaradt a link Alpenföhn Wing Boost 3 140x140x25
-
prandris
tag
Sziasztok! Van egy Asus prime h310m-d alaplapom, amiben van egy MSI geforce gtx 1060 6gb VGA. Az alaplapon 1 db PCIe x16 és 2 db PCIe x1 slot van, amiből a VGA eltakarja az egyik PCIe x1-et. A napokban vettem egy Xonar AE hangkártyát, amit a legalsó PCIe x1 helyre tudom csatlakoztatni, de mivel a hangkártya hátoldalán van EMI plate, így ez még vastagít rajta és a VGA két ventilátorja közül az egyiket letakarja és 2-3 mm távolság van közöttük.
Szóval a kérdésem, hogy a VGA ventilátor 2-3 mm résen hasonló teljesítménnyel tud működni így, vagy nagyban befolyásolja a teljesítményét, hogy nincs előtte nagy légtér?
Más oldalakon is keresgéltem infót, de megoszlanak a vélemények, ezért írok ide, gondolom itt nagyobb a tapasztalat a ventilátor működésével kapcsolatban. A ház hűtésére próbáltam viszonylag nagyobb gondot fordítani, ez egy Zalman S3 ház, előlapon 3 ventilátor fúj be friss levegőt, hátul pedig 1 nagyobb teljesítményű segítségével távozik a "használt".
Van egy képem a gépről (bár itt pont nincs benne a hangkártya...) -
Pakmara
őstag
válasz crazygamer75 #34830 üzenetére
Azt használok, nekem bevált, egyre figyelj hogy ez 140mm-s ventilátor 120mm-s rögzítő furattal.140-es furat nincs rajta.
-
|AP|
veterán
Nemrég érkezett az NZXT H500-as házam.
Ebben alapból 2db 12-es venti van, elég alap kivitelűek. Szeretném őket minőségibb darabokra cserélni.
Hátra csak 12-es mehet, fentre viszont 14-es is, és ezt szeretném is. hogy minél csendesebb lehessen.A lapomon viszont a CPU FAN csatlakozón kívül csak 1db 4 pines aljzat van. Előbb-utóbb viszont biztosan lesz majd alaplap upgrade, így már most úgy vásárolnék hogy mindkét új venti PWM-es legyen.
Ti hogy oldanátok meg?
1. verzió: egyik új venti megy a PWM-es aljzatra, a másik simán 3 pinesre és ezt nem szabályozom (maximum ha adnak hozzá feszültség alapú szabályzót)
2. PWM elosztó kábel: vagy a CPU, vagy a másik 1db 4 pines aljzatot elosztom egy ilyen Y elosztóval. Ebben van bárhol buktató?
3. második új ventinek nem PWM-et veszek, hanem feszültség alapon szabályozhatót, és ezt később, alaplap upgrade után sem fogom szabályozni.Ami fontos, hogy csendes(!) legyen a rendszer, megfelelő légszállítással. Így elsősorban Noctua, vagy Be quiet Silentwings 3 ventikben gondolkodom. Más megfontolandó típus is szóbajöhet?
-
Vágottszemű
kezdő
A gépház tetején lévő ventilátornak kifelé kell szállítania a levegőt, vagy befelé kell fújnia?
-
Starchm
őstag
válasz Vágottszemű #34836 üzenetére
Elrendezéstől függ, de többnyire az kifelé szokta fújni a levegőt.
-
Vágottszemű
kezdő
válasz Vágottszemű #34838 üzenetére
Meg ehhez a géphez elég 3 be quiet! Pure Rock 2 ventilátor?
Videókártya: Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix GS 6GB GDDR6 192bit
Processzor: i5-9400F
HDD: WD10EZEX 1TB
SSD: Crucial BX 500 240GB SSD
RAM: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
Alaplap: Gigabyte Z390 Gaming X
Táp: Seasonic FOCUS Plus 550W Gold
-
nuke7
veterán
válasz Vágottszemű #34838 üzenetére
én a tetejére nem tennék, egyet raknék alulra és/vagy előlre még egyet + hátul egy szívjon.
(felülre se tennék, mert az kihozza a benti ventik (cpu,gpu) hangját mégjobban.[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
diegho
nagyúr
Most, hogy a TY ára felment, az ML ára egész emészthetővé esett. 9500-ért 2db ML140-et kapni, ez egész jónak tűnik nekem, van bármi oka, hogy ne ezt válasszam a Meshify C-be első beszívóknak?
-
inci67
tag
Helló.
BitFenix Spectre Pro 140
Házventilátor
Méret - 140 mm
Fordulatszám - 1200 rpm
Ventilátor zajszint - 22,8 dB
Légszállítás - 86,73 CFM
Csapágyazás - Fluid Dynamic Bearing (FDB) erről mi a véleményetek, 22 debicel nem hangos? -
Morris
veterán
[Top 10] Best 140mm Case Fan (Ultimate Roundup) in 2019
Best Case Fans 2019 – (120mm,140mm, 200mm) Buyer’s Guide
Reviews of the Quietest and Best 140mm Case Fans
Nem hinném, hogy mindet a Corsair támogatja.
A fentiek alapján én berendeltem 2db Corsair ML 140 Pro pwm ventit.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
A corsair ML140 és az ML 140 Pro között a különbség az, hogy a Pro-nak vannak rezgésgátló sarkai a dobozban. Teljesítményben megegyeznek. Viszont emiatt a "sima" ML140 hangosabb lehet.
-
crazygamer75
tag
Újra kérdeznék, egyenlőre nem sikerült dönteni. Ebből a 3-ból melyik lenne a legjobb?
Alpenföhn Wing Boost 3
Noctua NF-P14s redux-1200
Akasa Viper 140mm (AK-FN063)
Már így is feljebb mentem árban a tervezettnél, azt hittem 3000-ből megúszom. 5500 Ft-nál többet nem szeretnék kiadni ventire.
A lényeg a komoly légszállítás (hűtés) lenne, a 4-pin-es csatlakozó, mert alaplapomon az van, a hang csak másodlagos (persze azért ne legyen lyukas kipufogódobos 1200-es zsiguli hangja).
Persze ha van jobb ajánlat, szívesen fogadom, szeretnék már túl lenni a vásárláson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- Akciós ventik / Arctic / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest