Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathpeter
aktív tag
Tény, hogy a kikapcsolt.
Nemrég írtam, hogy egy NZXT Aer 120-at akartam szabályozni, az sikerült is, így nagyon frankó lett. Most az Arctic F14 Silent hangosabb, mint az. Az viszont csak 3 pines, nem pwm-es. Mondjuk ami szabályzás nélkül halk az is érdekelne, meg szabályzott halk is."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Werkly
őstag
VGA hűtésnél a RAMsüni vagy a thermalpad a jobb/ megbízhatóbb? AA Extreme III vs. IV között filózom. Melyik lehet jobb hűtésügyileg? Valaki a III esküszik a sünik miatt. És ha netán elegedi a "ragacs" és üzem közben történik? 😁 Várom az érveket! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Silent base 600 házhoz néznék felülre 2db.14-es ventit,gondolom 2 kéne mert 1 lehet kevés,de az furi,hogy a szellőzőnyílás félig takarja a ventiket.
A felső ventikkel ha jól sejtem a cpu-t hűtené jobban,vagy jobban járnék oldalra egy 12-essel?
A power fanra mit lehet kötni?
A 4-esre mehet ha jól tudom 3 pines venti csak a grnd-t hagyjam ki vagy a reservet?
A pure wings 2-nél az a gondom,hogy amit adnak hozzá csavarokat az túl vastag és túl rövid a rögzítéshez.
Ezeket néztem még: Arctic P14 ház hűtő ventilátor 14cm fekete /ACFAN00123A/
AeroCool Dark Force ház hűtő 14cm fekete /EN51349/ nem szabályozható az mit jelent?Alaplap szabályozza elvileg.
Xilence XF050 Performance C ház hűtő ventillátor 14cm (XPF140.R)Ahogy nézem ezek a pure wings2-höz képest kevesebb levegőt mozgatnak meg és kisebb a ford.számuk is.
Egyáltalán érdemes felülre is pure wings 2-őt tenni vagy oda mehet gyengébb venti is?Igazából innen szemezgetnék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Szia!
A "power fan" az alaplapokon egy fix 12V-os aljzat, és nem szabályozható, szóval amit ide kötsz az max fordulaton fog pörögni.
4 pines aljzatnál érdemes megnézni, hogy milyen szabályozást lehet rajta alkalmazni, mert általában nem tesz jót a ventiknek ha nem megfelelő módon vannak vezérelve.
Az aljzatok úgy vannak kialakítva, hogy csak egyféle képen tudsz csatlakoztatni rá, nem lehet eltolni a csatlakozókat egyik irányba sem.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
horvathpeter
aktív tag
válasz horvathpeter #34101 üzenetére
A be Quite Pure Wings 2 halkabb, mint az F14 Silent?
F14-nél azt írják a gyártó oldalán, hogy 0,08 sone. Az nem inkább 0,8 akar lenni, mert az kb 27 dBA.
Akkor viszont a Pure Wings halkabb."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
mgabi
senior tag
válasz horvathpeter #34105 üzenetére
Túl gondolod. 2db F14 Silentem volt régen egy celeron és i5 non-OC gépben VGA nélkül: csendes, olcsó, mert nem mozgat sok levegőt. 3 pines, mindig 100-on ment, semmi bajom nem volt vele, tökéletesen meg voltam velük elégedve. De egy komolyabb gépbe felejtsd el
-
Grózi
Topikgazda
válasz horvathpeter #34101 üzenetére
Szabályozás nélkül maximum 600 rpm-s ventit választanék,ott meg bukod a légszállítást-szóval maradj inkább a szabályozottnál.
Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Be Quiet Silent Wings 3 140 PwmSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Kezdjük a lapod szabad ventialjzatainak lábkiosztásával,mielőtt még találgatunk és vagy bejön vagy sem...
A pwr_fan sosem szabályozható,azon kívül mi van még?
Mi hűti a cpu-t?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz horvathpeter #34105 üzenetére
Az F14 leszabályozva egy darabig halk,de cserébe alig mozgat levegőt.A BQ nagyságrendekkel jobb magasabb fordulaton-nagyobb légszállítás kisebb hang mellett.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
jano_77
nagyúr
Lenne egy kérdésem:
5 ventilátor vettem - 2db 140mm előre; 1db 120mm hátra; 2db 120mm fentre - viszont, ha jól nézem az alaplapot (MSI B450 Gaming Plus) - csak 4db sys fan aljzat van! 5-ik ventit csatlakoztathatom a pump fan aljzatra vagy szükségem lesz egy elosztóra (Y vagy más)?!"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Van egy CM HAF XB EVO házam ami mondható "szintesnek". Az alsó részen van a HDD keret ahova be van rakva 1 HDD és 2 db SSD. Viszont alul csak 2x80mm ventiknek van helye és ennek hiányába sajnos mikor játszom akkor az SSD-k képesek 45-49 fokosak lenni ami szerintem hosszútávon nem jó dolog (habár a gyártó 0 - 70 ºC üzemi hőmérsékletnek tartja).
Kérdésem az, hogy vajon javulna e annyit hogy megérje beruházni 1 vagy 2-re és ha igen akkor melyik lenne ajánlott? (max 6k/db)
Nem volt 80mm ventikkel dolgom így félek hogy az apróságuk miatt hangosak lesznek. Ha 2db lenne végül, akkor már csak 1 db PWM-es ajzat maradt a Hero lapon (52. oldal) tehát Y-al tudnám csak megoldani.Esetleg a fenti hőmérsékletekkel nincs baj és nem éri ezzel bajlódni, akkor örömmel hallom.
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
sb95
csendes tag
Sziasztok,
Kinéztem magamnak ezt a jól szellőző cooler master házat [link] és most ehez keresek hűtést. Felmerült pár kérdés, ebben kérném a segítségeteket.
1. Az alaplapomon csak egy 3pin-es foglalat van, cha_fan (Rotation, +12V, GND), szóval még nem is szabályozható. Erre szeretném majd kötni a hátsó gyári ventit, ami a házhoz jár. Előre viszont 2db 140mm-est szeretnék rakni, de mivel ezt kénytelen vagyok molex-ről meghajtani (ugye mindig maximumon zakatol), ezért egy max fordulaton is halk példányt próbáltam találni.
Ezt a kettőt néztem ki első körben:
- SilentiumPC Zephyr 140 ([link])
- EVOLVEO 14L1RD LED 140 mm piros ([link])Az egyik 600rpm, a másik 800rpm-el forog csak, de a zajszint 8,9 és 6db, ami elég jó szerintem. A kérdés, hogy valamelyikből veszek két darabot előre, azok egy ekkora házban normálisan meg tudják mozgatni a levegőt? Illetve ti milyen ventit tudnátok ajánlani 1500-2500 Ft-os kategóriában?
2. A két elülső ventilátort elég egy molexről meghajtani egy ilyennel ([link]), vagy külön-külön molex csatlakozás kell minden egyes ventilátornak.
3. CPU hűtő. Az intel gyári hűtőm kezd hangos lenni, ezért gondoltam, hogy lecserélem. Tudtok valami olcsóbb, de a gyári hűtőnél jobb példányt?
Én ezt néztem ki, csak egy 1000-es drágább, mint venni egy új gyári hűtőt ([link]) + van e olcsóbb cpu hűtő, amit tudtok ajánlani?
Előre is köszi mindenkinek, aki segít
-
jano_77
nagyúr
válasz Methionyl #34112 üzenetére
Végre sikerült összerakni a gépet - elsőre teljesen egyedül - és működik frankón.
Volna viszont kérdésem:
BIOS-ban a ventik beállításánál PWM vagy DC legyen kijelölve?
Esetleg vki tud javasolni egy magyar oldalt, ahol jól elmagyarázzák vagy le van írva a ventik beállítása?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
abdulka1
őstag
válasz jano_77 #34114 üzenetére
Még nem derült ki, hogy milyen ventiket vettél, egyáltalán tudja e a lapod szabályozni őket.
A lapod leírása alapján minden aljzat hibrid.
3 pines ventilátor esetén, "DC", 4 pines esetén PWM legyen beállítva.Vannak gyári profilok azokat próbáld ki először, de a legjobb beállítást magadnak kell megtalálni.
Sajna ahány ház, annyiféle szellőzés.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek! Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem.
Adott egy Zalman Z9 Neo az 5 gyári ventivel. A házban található egy 2400G (ami lehet cserélve lesz 2600-ra) pure rock hűtővel, 16GB ram és egy utólag vett RX 580 GTS 8GB.
A gép jelen pillanatban is a földön van, ami változni fog, mert majd felkerül az asztalra, viszont!... elég rendesen ontja magából a meleget. A kérdésem az lenne, hogy mi lenne a legjobb módja a gép hűtésének. Hogyan tudnám mérsékelni? Vegyek másik ventiket a házba? A proci hűtő helyett tegyek rá vízhűtőt?
Nem tudom melyik lenne a legjobb megoldás, így inkább hozzátok fordulok! Előre is köszönöm!!!! -
chopin42
addikt
A meleget az alkatrészek generálják, köztük is az rx580. Ha hideg levegőt akarsz, használd idle a gépet
Az, hogy kifelé jön a meleg a házból, jó, mivel nem ragad bent...vagy: a z9 neo nem egy tuti ház, elöl zárt, nem is szellőzik különösebben jól nyitva sem, emiatt alapból melegebb minden. Kell egy jó airflow ház csendes ventikkel, amik folyamatosan szellőztetnek, az alkatrészek hidegebbek lesznek, emiatt nem lesz annyira meleg a levegő, ami kijön. De meleg lesz.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
csiga8
senior tag
-
bignor
tag
Sziasztok!
Adott egy fractal design define mini c tg ház, amiben a léghűtést szeretném kialakítani. Előre 2 db 140-est telepítenék, ami pumpálná be a levegőt. Felülre és hátra 3 db 120-ast, amivel szívnám ki a meleg levegőt. Ez a kialakítás megfelelő lesz, vagy tudtok jobbat?
-
jano_77
nagyúr
válasz abdulka1 #34115 üzenetére
2 db Be Quiet Silent Wings 3 140 mm + 3 db Lepa Bol Quiet 120 mm red (2 még nem jött meg)
Végül PWM-re állítottam - Köszönöm
Szerintetek hogyan érdemes elhelyezni a ventiket a házban?
Jelenleg én előre tettem a 2 db 140 mm ventit beszívni és hátra egy illetve felülre 2 Lepa 120mm.
Jó így vagy esetleg cseréljem, variáljam át?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Pakmara
őstag
válasz jano_77 #34129 üzenetére
Sziasztok!
Múlt héten vásároltam három új Lepa Bol.Quiet ventit. A három közül kettő ütemes súrlódó hangot ad ki, ami a fordulatszám függvényében változik (mintha valamihez hozzá érnének a lapátok). Nem vészesen hangos de hallható. Kábel nem lóg be min. fordulaton mennek (alaplappal szabályozva: Asus B350 Plus). Az érdekes az, hogy nem minden bekapcsolás után van hangjuk. Tipp, hogy mi lehet a probléma? (még 14 napon belül vagyok, cserélném őket ha nem tudom megoldani)
Köszi, Pakmara
-
Pakmara
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz jano_77 #34129 üzenetére
Szia!
Sok esetben elég 2 befúvó előre, illetve 1 ami kifelé tolja a meleg levegőt.
Törekedni kell a túlnyomás létrehozására, így a porosodás is kisebb mértékű lesz.
Első körben próbáld ki felső ventik nélkül, majd teszteld újra azokkal is, és kiderül, hogy van e rájuk szükség vagy csak plusz zajforrások.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Pakmara
őstag
válasz abdulka1 #34134 üzenetére
Szinte kizárt. Eddig is Bol.Quiet venti volt hátul a kifújó, de amíg vadásztam újakra kiszedtem és ment előre. A helyére ment be az egyik új, és ez a leghangosabb most. Ha a ház rezonálna akkor az előző setupban is hallottam volna. Azért kiszedem őket és kipróbálom házon kívül is. Egyébként jogos a felvetés, 140 mm-es Boost wingekkel jártam úgy hogy egy bizonyos RPM mellett "fütyült" a 120 mm-es felfogató keret előttük, de ott csak egy tartományban most mindig hallani és a fordulatszám emelésével párhuzamosan egyre gyorsulva
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz Pakmara #34135 üzenetére
Csavarral rögzítetted vagy a gumi rögzítővel? Ha utóbbival, nem fordulhat elő, hogy egyiket nem húztad át teljesen és amiatt rezonál? Csak egy ötlet
(#34133) abdulka1: egyik ismerősöm azt mondta,, hogy az elszívás a fontosabb, hogy a meleg levegőt kiszívják a házból. Emiatt kérdeztem rá biztos, ami biztos.
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
bignor
tag
Szia!
A lapom matx és nagyon sok periféria nem lesz benne. 1 ssd, 1 hdd, többre nincs szükségem. A mini C-nek eléggé kompakt a mérete, de ennek ellenére szerintem nagyon jól lehet benne építeni. A sima C jóval nagyobb, az szerintem csak ATX lappal néz ki jól, a kisebb lapokkal szerelve szerintem esetlenül néz ki. Szóval egy a lényeg, igényeimnek, elvárásaimnak a mini felelt meg a legjobban. Eddig Fractal házam még nem volt, mindig is tetszettek, most jó is volt az ára, be is szereztem. Nem csalódtam benne, bár még nem laktuk be, de már forgatom és a minősége abszolút jó.
-
csiga8
senior tag
Keresnék olyan 140*140*25 mm-es 3pin-es ventilátort, aminek viszonylag magas statikus nyomása pl: Noisblocker NB Blacksilentpro PK-3 [link] elindul 3,5-4V-ról és minél csendesebb.
A légszállítás 110-120m3/h-tól jó lehet.
3 pinesbe ettől jobbat csendesebbet magamtól nem találtam, de az még nem jelenti azt, hogy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
tudi13
aktív tag
Jól veszem ki az alapalom könyvéből, hogy nekem tudja vezérelni a 3 pin-es ventiket is volt alapján?
Másik dolog:
adott egy Phanteks P400S házikó. Ebbe terveztem előre befúvónak két darab Be Quiet Pure Wings 2 140mm-est (3 pin, 1000rpm-es) és hátra egy Noiseblocker Eloop B12-2 (3 pin)-t kifúvónak. Ez így müködő képes lehet?Köszi
-
veterán
válasz jano_77 #34137 üzenetére
"egyik ismerősöm azt mondta,, hogy az elszívás a fontosabb, hogy a meleg levegőt kiszívják a házból"
Ez igy nem igaz, en legtobb esetben nem is hasznalok kifujo ventiket. A betolt friss levego fontosabb , es a tulnyomas amit elottem is irtak, igy nem lesz sok por a hazban.
Gondolj ugy a levegore amit a venti megmozgat mintha viz lenne.Ami befolyik viz az el is fog tavozni itt-ott. .Azt a levegot amit belepumpalsz a hazadba a ventikkel pont annyi ki is fog menni a kulonbozo nyilasokon akar kifujo venti nelkul is (hatso /felso racs ,pci express slotok stb).
2-3 venti elol befel 1db hatul kifele az esetek 99% ban eleg. -
TIT
veterán
válasz abridabri #34143 üzenetére
Azt is hallottam,hogy a felső ventik a vgá-t is hűtik,ami elég érdekes,mert elég messze van.
Nekem mondjuk azt mondták a Phenomhoz ne vegyek felülre ventit mert pici a teljesítménye és a gyári hűtő is,de épp azért kéne,hogy ne 55 fokos legyen szerintem.[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 6 db ventilátor egyben
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest