Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banderos
tag
Sziasztok van egy zalman z9 neo házam ebben szeretném a gyári ventiket kicserélni (elég hangosak)
elől 2db 120*120mm befúvás hátul 1db és fent 2db szintén120*120mm ventik kifúvás mit tudnátok ajánlani ami elég csöndes ja és 2db rgb legyen a többi sima előre is köszönöm a segítségethttp://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
MM
őstag
És ha megbolondítanánk azzal, hogy 135mm-es ventilátorra lenne szükség
Dark Power 11 1000W-ban ilyen van: BQ SIW3-13525-HF
Aliexpressen találtam, de ez 1800RPM helyett 2600RPM-es...
Furat kiosztás:
Az 1800RPM-est sehol sem találok, illetve létezik még 2100-as is, persze azt sem...
[ Szerkesztve ]
-
tudi13
aktív tag
Ezt az elosztót nézegetem, viszont nem vagyok benne biztos, hogy külön betáp nélkül bírná-e a 4 db ventit.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
Tudnátok nekem javasolni Y elosztót venti bővítéshez? (5 venti, de csak 4 alaplapi csatlakozóm van )
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
abdulka1
őstag
Úgy értem, hogy hiába van 4 pines aljzat, ha csak DC módban lehet szabályozni, mert ez a 4 pines ventiknek nem tesz jót(többnyire)
Az a biztos, ha a BIOS-ban leellenőrzöd a szabályozható aljzatra vonatkozó beállításokat, mert a leírásoknak sem lehet feltétel nélkül hinni.Az aljzatok lábkiosztásáról tegyél fel képet, és a mesterek az alapján fognak neked ajánlani megfelelőt.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Banderos #34153 üzenetére
Kéne még egy árkeret és a lapod ventialjzatainak lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
MM
őstag
(#34157) Televan:
(#34161) Grózi:Köszönöm, ez elkerülte a figyelmem, hogy kisebb a furat távolság. Ezek szerint "sima" 12cm-es ventilátorhoz van belőve a furat a tápon.
Van itthon egy felesleges, még használatlan TY-140-es ventilátorom (CPU hűtőm Thermalright Archon, és ahhoz bespájzoltam pluszban), ha fizikailag befér, akkor elvileg az is jó lenne?
Ha jól emlékszem, ez statikus nyomás és légszállítás szempontból sem rossz darab! Viszont lehet, hogy csak 6-7V környékén indul. Ami nem biztos, hogy baj, ha melegszik a táp úgyis emeli a feszültséget, 50% körül már be is indulna...
Ez igaz az Alpenföhn Wing Boost-ra is! (7-12V)Ha ez gond, tudtok-e esetleg olyan 12cm ventilátort, ami ajánlott, és 4-5V környékén már indul?
[ Szerkesztve ]
-
Banderos
tag
1 x CPU ventilátor csatlakozó (4 pólusú) *
- 2 x ház ventilátor csatlakozók (4 pólusú) (Smart Fan Speed Control)
- 1 x Chassis opcionális / vízszivattyú ventilátor csatlakozó (4 tűs) (Intelligens Fan Speed Control) *http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
dqdb
nagyúr
válasz storm4 #34168 üzenetére
Banderos:
A kézikönyv alapján mindegyik hibrid, azonban a frissebb ASRock lapoknál a tapasztalatok alapján nem szabad a lábkiosztásnak hinni.
A BIOS leírása alapján a CHA_FAN3 tényleg hibrid (van hozzá DC/PWM állítási lehetőség), és a többi ki tudja ... a korábbi tapasztalatok alapján a CHA_FAN1 valószínűleg PWM-es, míg a CHA_FAN2 valószínűleg automatikusan váltó hibrid (azaz érzékeli, hogy 3 vagy 4 pines ventilátort kötöttél rá, és annak megfelelően szabályozza).
Valami ilyesmi lehet a tiéd is, de az ASRockot kellene megkérdezni, hogy mi a pontos helyzet (ha már egyszer használhatatlan kézikönyvet gyártanak).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
TIT
veterán
Akkor az asus h-97 pronak se biztos,hogy a 3 aljzat pwm-es?
pwm-et el lehet osztani? -
dqdb
nagyúr
ASUS != ASRock
mostani ASUS != 3 évvel ezelőtti ASUSAz utóbbi 1 év kézikönyvéből az ASUS kispórolja rendszerint a normális BIOS leírást, így csak screenshotok alapján lehet biztosra mondani, hogy adott csatlakozó biztosan hibrid-e. A te alaplapodnál expliciten szerepel a szöveg, hogy mindhárom CHA_FAN kapcsolható PWM Mode és DC Mode között, vagyis hibrid.
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Adott, egy Noctua ND-H14 proci hűtő és egy ASRock Z370 Pro4 alaplap. A kérdésem az lenne, hogy a ventik folyamatosan 1250 fordulaton pörögnek. Van rá mód, hogy lehessen állítani ezeket?
Előre is köszönöm!
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
Grózi
Topikgazda
4 pines venti az pwm-s....Hybrid aljzat= tud pwm és feszültségalapon is szabályozni,tehát vehetsz pwm-s vagy 3 pines ventit is.
De ez mind benne van az Összefoglalóban,nézz bele!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
abdulka1
őstag
válasz tudi13 #34156 üzenetére
Ha nincs rajta külön táp csatlakozás, akkor az alaplapi aljzat terhelhetőségétől, és a ventilátoroktól függ, hogy hány darabot tudsz róla üzemeltetni.
Általában 1 vagy 2A-el terhelhetőek az aljzatok, de ellenőrizd az alaplap könyvében, illetve a ventilátorok specifikációjában(esetleg a matricán).Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
dqdb
nagyúr
válasz Banderos #34181 üzenetére
Az ellentmondó információk miatt nehéz ajánlani, mert hiába van három csatlakozód, abból kettőről semmit sem tudni, így azokra bármit ajánlani felelőtlenség lenne.
Jelen információk alapján állítsd át a BIOS-ban a CHA_FAN3 szabályozását PWM-esre, vegyél egy ötös Akasa PWM elosztót, és elsőre három egyforma PWM-es ventilátort (az ajánlottakat lásd a fenti téma-összefoglalóban), kettő menjen előre és egy hátra. Ha ez valamiért kevésnek bizonyulna, akkor vegyél egy negyediket és tedd a CPU hűtő fölé felülre. Az ötödik ventilátor felülre teljesen felesleges, és valószínűleg csak a CPU hőmérsékletének növekedésével járna, ha beszerelnéd.
Vagy kérdezd meg az ASRocktól, hogy melyik csatlakozóra mire képes.
Világításra pedig vegyél LED szalagot vagy Phanteks Halos RGB-t.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
4 pines az miért gond?
A két szélsőt dugnám rá a tápra, ami 2 pines. (fesz + föld).Most is feszültség alapon van szabályozva a CPU-n a hűtő: az opciós CPU 2 ventilátor szabályzóra egy 3 pines Swif2 1201 ház hűtő van rákötve, így a CPU 1 helyre kötött, PWM-es TY140-el együtt szabályozza az Asus Q-FAN DC-re állítva.
Van saját tesztje is, honnan indul a ventilátor, itt 50%-ot adott meg, azaz - elvileg - 6V körül már elindul.
A WingBoost3 is PWM-es, az papíron 7V-tól indul. -
TIT
veterán
válasz abdulka1 #34179 üzenetére
Szia!
Ja tényleg bocs,sok ez már 3 napja.
Most veszek majd egy 3 pines ventit,viszont pár hónap múlva lapcsere és ahogy látom mindegyiken már csak 4 pines aljzatok vannak,ha jól sejtem 3 to 4 pines átalakítóval működne.
Csak nem tudom azok között van-e pwm-es vagy sima vagy lényegtelen mert nincs megkülönböztetve.dqdb: : Ha jól értem azt mondod,hogy felülre elég 1 venti a procihoz közel és felesleges még egy.
Csak mert hasonló cipőbe járok,hogy 1 vagy 2 ventit tegyek felülre. -
Bossp
addikt
Sziasztok alzáról rendeltem a radimra 2db Noctua Fm-f12 industrial 3000rpm es PWM-es ventit. Az egyik 12V a másik 24V-os?! 2 12-es volt a terv mindkettő 4 pines owm-es. Lesz valamilyen gond a 24V-ossal? A lapomon elvileg 8 4 pines hybrid csati van. Köszi előre is.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Márton
nagyúr
üdv,
lányom gépe elég hangos a cpu venti miatt, ami 4 pines, biosban LOW-on van a szabályzó értéke, de így is 2200rpm-en megy. Szerintem bőven elég lenne 1500 is és akkor kiegyeznénk a hanggal.
Gondolkodtam potis szabályzón, de macerás hozzáférni a csatlakozóhoz, túl közel van a táphoz, az egész alaplapot ki kéne szedni, stb. A kérdésem az, hogy ha a 12V-os piros ágat elvágom és beforrasztok egy ellenállást (mekkorát?) az megoldás lehet-e? Az sem baj, ha a biosban ki kell kapcsolni a pwm szabályzást, kék kábel elvág és csak fixen 7-8V-on járna 12 helyett.
köszi!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mgabi
senior tag
Noctua NF A12x25: [link]
Van itt valakinek tapsztalata már az új 120-s Noctua ventivel? Drága egy jószág, de brutál jól szerepel minden tesztben.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Az AEROCOOL P7-F12 RGB-vel van valakinek tapasztalata? Ház hűtésnek milyen lehet? Hang és légszállítása megfelelő lehet? -
Thermy
tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni ventilátorokat a gépemben mindenképpen ezt a Be Quiet silent wing 3-at szeretném venni de ebből is láttam hogy 3 fajta van és 2 méret, pontosan mennyit, hova és melyik fajtákat kellene vennem hogy jó legyen a hűtés a házban? Kezdem unni hogy a videókártya venti 90%-on forog játékban auto beállítás mellett! Előre is köszönöm a hozzáértő uraknak!
Ez lenne a konfigom: Gigabyte aorus z270x gaming k5 - Intel i7 7700k - Be quite! Dark Rock PRO 3 - Gigabyte aorus GTX 1080ti 11GB - EVGA SuperNOVA 750 G3 Gold - 16GB Corsair Vengeance 3000Mhz DDR4 - WD Black 2TB - Samsung 850 Evo 250GB SSD - LG 24GM79G - Fractal Design meshify c
[ Szerkesztve ]
Tudod kik lesznek igazán sikeresek? Akiket naív, őrült álmodozóknak tartanak, akik képesek a céljaikban sziklaszilárdan hinni és küzdeni azokért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest