Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
berker
tag
Sziasztok!
Van egy be quiet Pure Rock CPU hűtőm, viszont a doboza a legutóbbi költözés során elkallódott valahova. Most váltottam AM4 alaplapra LGA1155-ről, és a felszereléshez szükséges hátlap + kis kiegészítők hiányoznak. Csak egy ilyen kitet találtam a neten, ami viszont nem kompatibilis a Pure Rock-al. Van valami más megoldás/termék amivel fel tudnám szerelni? Kissé fájna ha egy ilyen kiegészítő miatt kéne a Wraith Spire-nél maradni.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Közeleg a meleg idő így arra gondoltam némi extra hűtéssel látnám el a házikóm. NZXT S340 Elite házról van szó. Gyárilag hátul és felül 1-1 120-as venti van ami olykor némileg zajosabb a szükségesnél. Arra gondoltam, hogy a hátsó 120-as gyárit cserélem egy Noctua NF-S12A ventire a felsőt pedig 140-es NF-A14-re. Illetve utóbbiból a front panelre is pakolnék kettőt. Érezhető lenne hőmérséklet és zaj szempontjából előrelépés? PWM-es csatiból 2 van az alaplapon ezért jól sejtem, hogy szükségem lesz 2db Y elosztóra is?
Ui.: Ha esetleg tudtok ajánlani jobb ventiket maximum ezen az áron, mint ezek azt is szívesen fogadom[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Atish19 #34702 üzenetére
Ha most elol nincs ventillator akkor hatalmas elorelepes lesz. En ezt javasolnam neked:
Hatulra: Noctua NF-S12B Redux PWM esetleg 120mm be quiet! Silent Wings 3 PWM
Elolre: 2x Thermalright TY-147A (PWM) vagy 2x 140mm be quiet! Silent Wings 3 PWMFelulre en nem tennek ventit. Elegge elolre van tolva, szoval jo esellyel csak az elso ventik felol erkezo friss levegot szivna el. Es igen Y-eloszto kelleni fog. (Arra figyelj, hogy 4 pines PWM elosztot vegyel, sok a 3 pines a piacon.)
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Atish19 #34702 üzenetére
Lejart a szerkesztesi ido, ezert kulon kell irnom:
Az NF-S12A PWM melle gyarilag jar Y-eloszto es 2 ezerrel dragabb, mint a Redux valtozat. Ha nem talalsz jo aron elosztot, akkor esetleg meg lehet fontolni ezt a valtozatot. Abszolut minimalisan jobb, mint a Redux amugy.
-
Atish19
őstag
válasz Zwiebi #34704 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő választ. BQ márka is szimpatikus számomra, de valamiért mindenki Noctuat ajánl. A BQ színben mindenképpen jobb lenne, de vajon melyik lenne halkabb? Ha a Noctua csendesebb lenne megtudok barátkozni a színével elvégre a funkcionalitás az első Illetve ha később bekerülne a CPU-ra egy aio víz az elülső 140-es ventiket annak a radiátorára szerelném (Ha jól tudom gyárilag nem szoktak túl jó példányokat szerelni rá). Ez így mennyire lenne jó megoldás? Esetleg érdemes lenne várnom amíg megkapja a játékvizet? Ez majd az új ryzen széria megjelenésekor lenne aktuális.
-
NightGT
senior tag
-
Zwiebi
tag
válasz Atish19 #34705 üzenetére
Nagyon szivesen! A Thermalright egy fokkal univerzalisabb, mint a SW3, de elore hazhutonek a SW3 valoszinuleg a leghalkabb megoldas (nem kell amugy nagyfordulatut venni, 1000RPM-es is eleg).
Noctua is nagyon jo, nekem is van 6db a gepemben, de en azt mondanam, hogy a Noctua a legjobb "nemerdekel" marka. Nagyjabol barmit veszel toluk, jo lesz, halk lesz, nagyon megbizhato, jo garanciaval de nem olcson. Ha tudod, hogy pontosan mire keresel, akkor lehet altalaban jobb ajanlatot talalni, de nincs igazan olyan mas gyarto akinek az aron kivul egyetlen gyengebb termeke sincsen.Amugy ha a Ryzen 1600 van meg mindig a gepedben, arra teljesen felesleg vizhutes, a haz elejebe tett ventik nagyon sokat szamitanak / kellenek is, foleg a GPU-t nezve. Nekem egy Brocken 3 van ugyanilyen procin (allando 3.7GHz all core), hasonlo beosztasu hazban es Prime 95 small FFT mellett 60 fok alatt marad a proci ugy, hogy egyetlen venti sem megy 500 RPM fole.
Uj Ryzen tekinteteben ki tudja mi jon, de en nagyon meggondolnam a vizhutest. Ha azert csinalod mert erdekel, akkor hajra, ha csak procihutesre kene, akkor en sokkal inkabb javasolnek egy nagyobb leghutot. Az teny, hogy a SW3 messze nem a legjobb radiatorra.@NightGT:
A hazaban elvileg csak nylon halo van, nem szivacs, szoval oda siman mehet a SW3.
Szerk: Becsapos a kep az NZXT oldalan, van egy zart elolap is, igy jobb a TY-147A, amit en is ajanlottam eloszor.
https://sta3-nzxtcorporation.netdna-ssl.com/uploads/product_image/image/1073/large_b416446440c8b241.png[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
válasz Zwiebi #34707 üzenetére
Ebben az esetben megpróbálkozom a Noctua hűtőkkel. Jelenleg az 1600 fix 3.8ghz-en pörög így kemény játékok alatt belenyal a 70Celziuszba, de meg szokta tartani 65 környékén. Inkább a többi komponens miatt aggódom. VRM olykor eléri a 80-at is nyáron meg ugye ez csak magasabb érték lesz A játékvizet majd a gen2 ryzenre tervezem.
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok,lenne egy kérdésem, egyes ventikhez adnak egy un. 7v-os adtapter,amiben egy ellenállás van a fordulatszám csökkentésére.
Na most ezt én rádughatom az alaplap venti csatijára és erre meg a ventit,mert ugye egyes lapok(pl.Asus) dc-ben nem szabályozhatók 60% alá,de ezzel megoldható lenne.
Köszi szépen! -
abdulka1
őstag
válasz ScomComputer #34709 üzenetére
Sokat nem fogsz vele nyerni, mert továbbra is az aljzatra kiadott feszültséget fogod tudni szabályozni, és nem az adapter által csökkentettet.
Szóval, az eddigi 60% az 12Vx0,6=7,2V. Az adapterrel ez, csak 7V-ra fog "csökkenni".Ez a cucc leginkább a fix 12V-os, nem szabályozható(PWR_FAN) aljzatokhoz használható.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
ScomComputer
veterán
válasz abdulka1 #34710 üzenetére
Köszi,a lényeg,hogy van 2db 20cm dc-s ventim , 50%-on nincs hangja 60%-on van ,nem sok de engem zavar,viszont ha vennék 2db 20cm-s pwm-s ventit, ami jó is noctua az kb 2*10e Ft(ennyit nem ér nekem),ezért vacilálok ennyit...
Na és ha sorba kötöm a 2 ventit, akkor ha max-ra tolom a feszt akkor 6/6 volton mennek,ez így jó lenne szerinted?[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz ScomComputer #34711 üzenetére
A sorba kötés működhet.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz ScomComputer #34713 üzenetére
Ha 3 pines, vagy DC vezérlésre állított aljzaton használod, nem tudom mi gondot okozhatna.
Viszont a PWM-es ventilátorok károsodhatnak ha azokkal használod, mert a legtöbb típus rosszul viseli ha nem kapja meg a 12V-ot.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz abdulka1 #34710 üzenetére
Ez igy nem teljesen helyes. Az ellenallassal az alaplapi 100% / 12V-ot csokkenti 7V-ra. Ha 7.2V megy be az ellenallasba, akkor nem 7V-ra fog esni a feszultseg, ugyanugy ahogy a bemeneti 5V-ot sem transzformalna fel 7V-ra.
Az ellenallassal es a bemeneti feszultseg szabalyzasaval tenylegesen joval tovabb tudna csokkenteni a venti fordulatszamat. Az mar mas kerdes, hogy a 7V az mar eleve a mukodesi feszultseg also hataranak a kozeleben van a legtobb ventinel (tudom, van ami mar 3-4V-on is elindul es van jopar ami 5V-on problema nelkul mukodik).
Amugy az Alpenfohn-t megkerdeztem, ok azt valaszoltak, hogy a PWM-es ventiket nyugodtan szabalyozhatom feszultseggel is, nem fognak karosodni (ezt persze csak a sajat ventijeikre tudtak igy megirni).
-
dqdb
nagyúr
válasz Zwiebi #34715 üzenetére
Amugy az Alpenfohn-t megkerdeztem, ok azt valaszoltak, hogy a PWM-es ventiket nyugodtan szabalyozhatom feszultseggel is, nem fognak karosodni
Igen, ezt ők jelzik is a specifikációnál, hogy mehet mindkét szabályozás:Voltage Range 7 - 13,2 VDC
Ahol azonban fixen 12 VDC-t írnak, ott problémás lehet a feszültségalapú szabályozás. Szóval az ökölszabály helyesen úgy hangzik, hogy PWM-es ventilátor nem szabályozunk feszültséggel, kivéve ha ezt a gyártó engedi (azonban a katalógusadatok mindig PWM-es szabályozásra vonatkoznak ilyenkor), ezt néha jobb leegyszerűsíteni és utólag pontosítani csak, mert ha ezen felbuzdulva egy Akasa vagy Delta kap DC szabályozást, akkor csúnyán fog nézni (és van még pár szigorúan PWM-es darab).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Egy Zyxel NAS326-ban szeretnék ventilátort cserélni. Alapvetően nem hangos, de az a baja, hogy 2,5 másodpercenként nagyon kis mértékben állítgatja a fordulatszámot 1000 rpm körül, amitől lüktető hangja van, és ez már zavaró. Jobb lenne, ha állandó fordulatszámon menne vagy annyira halk lenne a ventilátor, hogy ez a változás nem lenne hallható (ha ez lehetséges). Elvileg szoftveresen megoldható, de annyira bele kellene nyúlni, amennyire már nem szeretnék, ezért pártolnám a hardveres beavatkozást.
A benne lévő venti három eres és 8 cm-es. Kérdésem, hogy ha lecserélem mondjuk egy be quietre, akkor várható-e bármi javulás? Esetleg el lehet valahogy érni, hogy fix fordulatszámon menjen, lehetőleg 1000 rpm körül?
-
abdulka1
őstag
válasz Zwiebi #34715 üzenetére
"Az ellenallassal az alaplapi 100% / 12V-ot csokkenti 7V-ra. Ha 7.2V megy be az ellenallasba, akkor nem 7V-ra fog esni a feszultseg"
Teljesen igazad van, nem gondoltam végig.scomcomputer: Mielőtt elvágod a ventilátor vezetékeit, azért próbáld ki az adapterrel.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz ScomComputer #34719 üzenetére
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
FSP CMT240 white ház
Giga B450M S2H lap
Ryzen 3 2200g proci - Gammaxx 200T hűtő
2x4GB 3200Mhz RAM - nagy hűtőbordákkal
be quiet! Pure Power 9 500W táp
VGA még nincs, majd lesz valami kicsi, keveset fogyasztóA házban van hátul egy előre telepített venti, de molex csatis, maxon pörög 0-24, mintha muszály lenne. E helyett szeretnék egy olcsó, halk, 120-140 mm-es pwm szabályzós ventit, van egy ezt kiszolgáló 4 tűs csati az alaplapon. Mivel a gép is költséghatékonyan lett megépítve, így max 2000 Ft-ig nézelődnék egy db ventilátor után, hogy valami mégis kitolja a meleg levegőt a házból - proci hűtőtől. Nem lesz tuning, vad játék, semmi extra, a lényeg, hogy ne zúgjon ezerrel, ha nem muszáj. Fehér szín előny
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
F1
-
Zwiebi
tag
válasz szabeska #34721 üzenetére
Vard meg, hogy masok esetleg mit tudnak javasolni, de 2000-ert nem lesz egyszeru.
En ezt javasolnam, tekintve hogy tenyleg befer hatulra a 140-es venti: be quiet! Pure Wings 2 140mm 1000RPM PWM.
A 120-as valtozat nagyjabol 100 forinttal olcsobb.
-
Indi85HUN
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg az az elképzelésem, hogy a ventiket minél alacsonyabb fordulatszámon járassam filmezés, netezés, stb közben.
Ha meg játszom, akkor nyugodtan doromboljanak a ventik, bár így se hangosak, csak mégis kényelmesebb így, meg olyankor többnyire úgy is vagy bömböltetem vagy füles van rajtam.Az első képen a CPU-n lévő meg a hátsó kifújó ventik beállítása látható.
Az alap elképzelés, hogy 30 fokig csak szolidan fújkálja a bordát, és szállítsa ki a langyos levegőt.
40 foknál felmennek a ventik 50%-ra, és a 100%-ot 60 foknál érik el, de szerencsére erre még nem volt példa.Második képen a két elülső venti beállítása, CPU hőfokhoz vezérelve.
35 fokig mozdulatlanul várják a melót. Játék közbenelég hamar megkapják a "parancsot", és beindulnak 25%-ra, és 40 foknál érik el az 50%-ot, 60-nál a 100%-ra pörögnének.Procin egy Arctic Freezer 34 Esport DUO szolgál, kifúváson egy Arctic Bionix P120-as. Bordán 2 P120 van, így ez a három venti egybe van kötve a szinkron miatt.
Elöl 2 Arctic Bionix F120 van, külön kötve.Proci i3-8100, VGA GTX1060 G1 6GB, ezt se láttam még 60 fok fölé menni huzamosabb játék után se.
A ház egy Enermax Ostrog Lite, aminek a hang- és rezgéscsillapítása, a béka segge alatt sunyít valahol, ellenben a szellőzése egész jó. Pocsék rezgéscsillapítás miatt az oldalába rakott plexi is átveszi a rezgést. Nem mondom azt, hogy zavaró, de nem is hiányzott az életemből
A "maradjnyugton" projekt lényege ebből a két tényezőből indult ki.45 foknál melegebbnek még nem mutatta az AI Suite és az Afterburner a procit. Tudom, nem kifejezetten pontos, de kiindulási alapnak jó.
Új játékok vannak futtatva maxra tolva, Div2, BFV, stb, így kapja a CPU meg a VGA is az ívet rendesen.Véleményekre lennék kíváncsi, hogy ilyen beállításokkal az alap 30 fok mennyire egészséges hosszú távon a masinának? Szerintem nem lehet para, de azért érdekelnének a meglátások.
Illetve, ha váltanék NZXT H500-as házra, ezeket az értékeket abban kényelmesen ki tudnám csikarni ezekkel a beállításokkal? Hasonló konfiggal H500-ban lakók tapasztalata alapján.
Mert bár zajos tu lenni a cucc, de főleg a rezonancia miatt, de a szellőzésére nem panaszkodom.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
hali!
azon gondolkodom, hogy van-e értelme egy Fractal R5-be előre venni nagyobb air pressure-os ventit a fractal gp-14-esek helyett... azért gondolom, hogy nem a légnyomás a probléma, mert ha kiveszem a hdd cage nagyobb részét a gpu hőfok akkor se változik. Rosszul gondolom..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
Zwiebi
tag
válasz kelna91 #34727 üzenetére
Attol fugg, hogy mennyire tudsz barkacsolni. Az egyik problema az az, hogy 80x20mm-es venti van benne, nem pedig a szabvany 80x25. 92mm-tol mar vannak slim 14mm-es ventik, de 80-asbol nehez 25 alattit talalni. Azt csak szetszedes utan lehet megnezni, hogy valahogyan bele lehet-e eroszakolni egy 25-oset, vagy valami alternativ rogzitessel befer-e egy 92x14-es.
Cooler Masternek van elvileg 80x15-os ventije, de ez 2000 RPM-es, szoval nem tudom, hogy a "buta" NAS szabalyzas milyen fordulaton jaratna.A sebessegszabalyzas feszultseg alapu, szoval nem lehet csak kiiktatni a PWM kabelt (mert nincs) es betenni egy kis fordulatu ventit ami 100%-on is halk. Nem tudom, hogy akkor is probalna-e szabalyozni, ha kiiktatod a sebessegvisszajelzest. Az is kerdeses, hogy szoftveres "hiba" miatt allitgatja a ventit, vagy hardveresen nem stabil a feszultseg.
Opcio meg, hogy megprobalsz valahonnan 12V-ot lopni, pl. a SATA tapkabelrol. Vagy ahol be van kotve, mert ahogy neztem nyakon van. Sajnos nincs igazan robbantott kep rola, szoval a tapbekotest sem lattam.Sajnos en nem tudok egyszeru megoldast a problemadra, talan valaki mas tud segiteni.
Szerk: Nekem egy NSA310S-em van, es en inkabb kibeleztem az egeszet es csak az alaplapot tartottam meg, a haz reszet megszuntettem, szoval igy egy szep nagy ventivel tudom huteni az egeszet a gyari 40mm-es (?) helyett.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz abridabri #34726 üzenetére
nem nekem hőfoktól függ, hogy mennyit forog a venti - 41 foknál ugyanannyit forog a vga ventije.
Nem változott a hőfok - tehát a venti fordulat száma se - ezt alátámasztják a külföldi R5 tesztek is amúgy
(ja, két GP-14 venti van nekem elől)https://youtube.com/user/nuke7
-
kistusik
tag
válasz sodokan #34696 üzenetére
Szia
Nekem is zalman z3 plusom van. 4 stockal, +vettem bele ehy arcticot 1400ft ért. A vga-m egy Asus rx 580. 65-66 fokon pörgött. Megvettem az arcticot, és betettem a ledes venti helyére hogy avideokártyára fújjon. A ledeset meg egyel lejebb raktam. Igy 58 fokon pereg a vidikarim. A ledes venti nem vezérelhető, mert azon egy régi nagy csati van. A két felsőt én megint nem tudom vezérelni mert nem alaplapra dugtam, pedig lehetne oda is. Viszont az arcticot, meg a proci melletit tudom szabályozni. Asrock b450m pro. Biosból. Amugy kb 2 hetw van meg az Arctic. Eddig nem rosz. 1000-1100 ig halk. Fellete is csak szél zaj van. Elég jol lehet érezni hogy tolja be a levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
Leavemealone
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy Thermal Grizzly Kryonaut pasztázás után egy Dark Rock Pro 4 hűtő egy 9700k-t stock órajelekkel 80 fokra hűt (maghőmérséklet, nem a socket). Aida stressz teszt alatt, az jó érték? 3 beszívó elöl és 2 kifújó venti van hátul. A configomat a leírásomban találjátok. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Leavemealone
tag
100 fokot ért el Prime95 alatt. :S Alapjáraton 36 fokon megy most és ugrál 56 fokra...furcsa.
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Zwiebi
tag
válasz Leavemealone #34732 üzenetére
Jol rahuztad a hutot? Ha kezzel megmozgatod minden iranyba akkor stabil? Nem a legszerelhetobb huto (melyik dual tower az?), de en vegigneznem a csavarokat. Remelhetoleg csak annyi a problema, hogy meg huzni kell egy kicsit. Nezd meg azt is, hogy rendesen, egyenesen lettek-e becsavarva a csavarok.
-
Beretvás
veterán
Hali..
Vga-ra készítek egyedi hűtést mert behalt az egyik gyári venti és a gari már nem játszik.. Msi Rx 480 ról lenne szó..
"Noiseblocker XL-1 120mm" helyben csak ezek vannak "szerbiában" élek és nem tudok mást beszerezni értelmes áron, noctua van még de az fél vga ára lenne.. Ezek a Noiseblocker-ek használhatóak? Kb fixen lennének hajtva, alaplapról.
-
Zwiebi
tag
válasz Beretvás #34736 üzenetére
A legnagyobb problemak ezek szoktak lenni:
-Kis fordulaton kicsi a legnyomas
-A nagyobb venti lelog a gyari bordarol, szoval a legnyomas eltunik es a levego jo resze is csak a kartya mellett fuj el. Az is sokat szamit, hogy pl. a GTX1060-on levo 92mm-es hutonek a csapagyhaza 30mm, mig az XL-1-nek 45mm (itt ugye semmi levegot nem tol). A lapatok kulso reszen van a megmozgatott levego legnagyobb resze, szoval ha keskeny a hutoborda, akkor konnyen lehet, hogy a bordara alig fujna levegot.
-Nincs ott a shroud, hogy terelje a legmozgast.
Termeszetesen nagyon sok minden fugg a gyari huto kialakitasatol, mekkora (rafer-e 2db), mennyire konnyu atszelloztetni, etc. Mindenkepp nezd meg, hogy az uj ventik mekkora resze lenne a bordan.
Esetleg megnezheted, hogy Arctic Accelero van-e a kornyeken, vagy kinabol tudsz-e rendelni cseret a gyari helyere. XE-1 neven van 92mm-es Noiseblocker huto, lehet, hogy azzal jobban jarnal.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Beretvás #34738 üzenetére
Ha szetszeded valamikor, akkor merd le a bordat, mert az szamit. Nekem a burkolat 22.5 x 11 cm-es, de a borda alatta csak 18 x 8.5 cm. Mondjuk rakeresve, eleg normalisnak neznek ki az MSI 480 bordak, de mielott eldontod, hogy mit csinalsz en mindenkeppen lemernem a tenyleges bordat.
-
Leavemealone
tag
válasz Zwiebi #34733 üzenetére
Most hoztam haza szervízből ahol csinálták az ujrapasztázást., elvileg jó ahogy fel van fogatva...elvileg én nem nagyon értek hozzá.
-
Zwiebi
tag
válasz Beretvás #34742 üzenetére
Megneztem a videot es azert latni, hogy nem tokeletes. Orajel nem volt tul magasan es cca. 70 fokos volt 1800 RPM-es ventik mellett.
@Leavemealone:
Esetleg valahol (hwinfo, bios, etc) meg tudod nezni, hogy cpu feszultsegnek mi van beallitva / mit allit be terheles (AIDA, prime95) alatt.
Nagyon furcsak azok az ertekek...
Szerk: Mindket venti mukodik? Nem felejtettek el bekotni a kozepsot is?
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
válasz Zwiebi #34728 üzenetére
Köszönöm a hosszú és kijózanító választ! Lehet, hogy valami alternatíva felé nézek, például ez a "12V lopás" tetszik.
Szerk:
Szerintem az lesz az első, hogy elvágom a ventilátor szenzorvezetékét, hátha az megoldja az ingadozást. Ha nem, akkor a következő, hogy veszek egy Pure Wingset, és berakom a gyári helyére, ha befér, ha meg nem, akkor kívülre, és adok neki fix tápot.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz kelna91 #34746 üzenetére
Nagyon szivesen!
Annak az eselye, hogy a fordulatszamvisszajelzes elvagasa megoldja a problemat nagyon--nagyon kicsi. Szinte garantalt, hogy fixre be van egetve, hogy X foknal Y voltot adjon es kesz.
Ha a be quiet! ventit veszed akkor kalkulald bele, hogy 100%-on 1900-as fordulata lesz. Kis venti azonos fordulaton szerencsere halkabb, mint a nagy venti, de azert igy is esetleg halkitani szeretned.
Megprobalhatod rakotni az 5V-os vezetekre (rendes 5 vezetekes SATA tapkabelen van 3.3V, 5V es 12V is) es ha 5V-on esetleg nem indulna el a venti, akkor megprobalhatsz betenni egy 39 vagy 43 Ω-os ellenallast (18 forint, legyszives ne tiltsatok ki a visszaosztott szazalek miatt. ). A gyari Nanoxia-hoz vagy Alpenfohn-hoz adott (nem tudom mar) merve 55Ω-os, de ezekkel biztosan fog menni gond nelkul.Mondjuk itt mindegyik megoldasnal szukseg lesz nemi felszerelesre (forrasztgatni kell egy kicsit). Ha uj ventit veszel akkor mindenkepp probald ki rendesen radugva, hatha nem annyira zavaro a fordulatszamallitas.
-
őstag
Sziasztok!
Adott egy Phanteks Enthoo Evolv mATX (Tempered Glass) ház, amit szeretnék egy kicsit fejleszteni hűtés szempontjából. Jelenleg elöl két darab Noctua NF-S12B ULN szívja befele a levegőt egy porszűrő mögött, hátul pedig egy darab Noctua NF-S12B redux-700 tolja kifele. A procihűtő egy Noctua NH-U12S a gyári ventivel, a tápegység lent van és teljesen passzív.
Cél a minél halkabb működés a lehető legalacsonyabb hőfokok mellett. Jelenleg játék alatt azért van hangja a gépnek és a hátsó venti is eléggé meleg levegőt tol ki ilyenkor. Persze tudom, hogy teljesen néma így sem lesz, de ha már nyerek 1-2 dB-t az jó lesz.
Arra gondoltam, hogy veszek elölre két darab Noiseblocker eLoop B14-2-es légkavarót és a Noctua NF-S12B ULN-ek fentre mennek.
Az alaplapon a CPU hűtőt leszámítva sajnos csak két venti csatlakozó van, de az esztétikát figyelembe véve mondjuk, hogy csak az egyik van olyan helyen, ahova rákötném így a 2-2 darab elülső és fenti ventilátort.
Milyen elosztót ajánlanátok, amivel az egy darab alaplapi csatlakozóról üzemeltethető a 4 darab NEM pwm-es ventilátor? A fenti eszmefuttatásban van hiba, esetleg javaslat?
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
Leavemealone
tag
válasz Zwiebi #34744 üzenetére
1,392 V volt a max Vcore Prime alatt, nem tudom ez az info segít-e?
-
Zwiebi
tag
válasz xEon1337 #34748 üzenetére
Szia!
Milyen alaplapod van? Jo lenne tudni, hogy milyen venticsatlakozok vannak rajta.
A jelenlegi hatso ventid hova van van bekotve?En megfontolnek egy ilyen setupot:
-Elolre 2x Thermalright TY-147A, PWM-el szabalyozva teljesen nema es a Te zart elolapodnal jol fog teljesiteni.
-A procihutodhoz elvileg adtak egy masodik felfogatoszettet es tavtartot is, szoval en a hazhutot es az egyik NF-S12B-t ratennem egy kozos elosztora es a procihutot push pull setupban jaratnam. Ertelemszeruen erdemes jatszani a ventillator fordulatszamokkal, foleg a procidon levo 1500RPM-es NF-F12 sebesseg / homerseklet gorbejevel. Valoszinuleg nagyon vissza lehetne venni a sebesseget minimalis homersekletnovekedessel 2 ventillator hasznalata eseten. A legtobb alaplapnal a gyari beallitas inkabb a biztonsagos magas fordulatszam iranyaba megy el.
Most milyen fordulatszamon jar a processzoron levo venti terheles mellett es hany fokos a proci?
-Fentre en nem nagyon tennek ventit, nagyon zart a teteje.
-Nem a videokartya zajos? Most eleg keves levego juthato oda es a passziv tap sem hasznalhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest