Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ussseal
tag
Ez alapján a lapom csak feszültségszabályozást tud, de javítsatok ki ha tévedek. (A háznak csapnivaló vezérlője van, arra nem bíznám a dolgot.)
Vagy ettől függetlenül érdemes PWM-es ventit venni?Mindentől függetlenül egyelőre két kinézettem van
LED és PWM nélkül: Be quiet Pure Wings 2 120mm
LED+PWM: Lepa Bol.Quiet[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz ussseal #33502 üzenetére
Igen ez feszültségalapú.Azért kérdeztem,hogy biztosan megnézted-e az aljzatkiosztást.
Én is lapra kötném,jobb mint a ház vezérlője-viszont pwm-st ne akarj feszültségalapon vezérelni,maradj 3 pinnél.
Én még megfontolnám a Nanoxia Deep Silence 1300 rpm-t és ha extra csendes kell leszabályozva+kék led,akkor Aerocool DS.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Melyik csapágyazás a legjobb a ventilatoroknál, csendesség szempontjábol. Ne kezdjen egy karattyolni nekem egy honap utan.
Csapágy típus
Csúszó,FDB,Folyadék,Golyós,Hidraulikus,Hidrodinamikus,Hosszú élettartamú,HPLN,LLS, Sikló,
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
Sajnos az összefoglalobol amiket kineztem egyik se kaphato, vagy ami van az mind különböző helyen kapható ami igen magas költség lenne a szállitások miatt. De azért köszi..Bár sztem tuti van a csapágyazásnak is jelentösége, azt hittem van ezirányú tapasztalat is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Valkűr #33507 üzenetére
Ha szigorúan az elméletet vesszük, akkor a folyadékcsapágy a leghalkabb és a legtartósabb, hiszen ha kialakult a filmréteg a tengelyen, akkor nincsen fizikai kontaktus a két oldal között. Aztán a gyakorlat belép a képbe, mert az előbb mondatban ott szerepel a ha kialakult a filmréteg rész, és teljesen mást mutathat, mind hangban, mind tartósságban. Olcsóbb kategóriában az FDB kezdetben halkabb lehet, de hamarabb öregszik, mint a golyóscsapágyas megoldás, a drágább kategóriában pedig nem szigorúan FDB-t használnak, hanem valamilyen fantázianevű mágneses stabilizálással kiegészítve.
De a csapágyazás csak egy elem a hangban, a lapátok kialakítása ugyanúgy a hang részét képezi.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
mgabi
senior tag
válasz Valkűr #33505 üzenetére
Alacsony fordulaton a folyadék csapágyazás, magas fodulaton meg mindegy, hiszen a propeller sokkal hangosabb lesz, mint a csapágy. Az IC, a csapágy és az elektronika minősége is fontos, hogy ne ciceregjen, meg búgjon. A golyós csapágy viszont sokkal tartósabb, főleg magasabb hőmérsékleten. A minerek erről tudnának mesélni: az MSI Gaming X videokarik duplagolyós csapágyázása legendásan jó, a többik kuka kb. Nekem is ilyen van a 1080Ti-n. Alacsony fordulton hallható, hogy ez nem az a kis pici csendes csúszócsapágy, hanem egy dupla golyógyűrűs csapágy, tök nehéz kézzel megforgatni, mert érződik benne az anyag, illetve a tehetelenség és a nagyobb sórlódás. Na emiatt hangosabb, de tartósabb... elvileg.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Ma volt időm, teszteltem, holnap még tervben van a folytatása, de megosztom az eddigieket.
Kiindulási pontnak azt vettem, hogy adott a TT Core X5ös gépház, benne egy Gainward 1080Ti, meg egy 8600K egy Dark Rock Pro 4-el hűtve. És ennyi, nincs plusz venti. Ekkor a gép szinte hangtalan, a videókártya idle lekapcsolja a ventiket, az SW3-at pedig alig hallani. A cél az lenne, hogy ettől nem jelentősebb zajterhelés mellett megfelelő hűtés legyen.
A teszt alatt mindig 1-1órákat játszottam a Shadow of the Tomb Raider-el.
A teszt során megbontottam a gépházat, hogy szabadon áramolhasson a levegő, levettem mindkét oldalát, a tetejét, és még az elejét is. [kép] [kép] (a venti ne tévesszen meg senkit, nem volt beüzemelve.)
Így csupaszon ezt sikerült elérniGép kikapcsol, egy órát pihentet (addig mással foglalkoztam), majd szépen visszaraktam minden elemet a helyére, oldallapot, előlapot, tetejét, mindent.
Így született ez az eredmény Meglepő, hogy 10°C-al rosszabb lett az eredmény, úgy tűnik a videókártya nagyon be tudja fűteni a légteret.200-asok bevetésen...
[kép] [kép]
Elölre került a CM, felülre bekötöttem a TT-t, és hátul is bekötésre került egy 120-as TT. A ház elemeit természetesen helyükre raktam.
Továbbra is az a véleményem, hogy a CM-et hangosabbnak tartom, mint a TT 200-as ventijét.
A hőfokok alakulása
Ezzel ismét visszajött a 10°C! Ez így már jó is lenne, csak hangosnak tartom.Aztán a kíváncsiság kedvéért előkerestem minden ventimet, hogy legyen egy kis hurrikán... Megnézve azt, hogy jelent-e valamit a több venti...
[kép] [kép]
7db 120-as venti, molexre, vagy 3tűsre kötve, tehát elvileg 100%on pörögtek.
Ezzel ilyen eredményt lehetett elérni.
Úgy tűnik, ennél a háznál előnyt jelent.Most már csak a hangja az, ami zavar, viszont ha a TY147-esek tényleg olyan csendesek, akkor azokat ilyen módon alkalmazva egy hatékony, ugyanakkor csendes hűtési rendszert lehet kiépíteni.
@Grózi, abridabri így megmérve tényleg elég lenne a 200-as. Már azzal is szép hűfokokat lehet elérni.
Kérdés, hogy 5db (vagy 7db) TY147 kisebb zajt kelt-e, mint a 2db 200-as + 1db 120-as.Holnap azt tervezem, hogy elöl a 3db Red Wingsből egyet lekapcsolok (a legalsót), illetve fent a 4db-ból kettőt lekapcsolok, és ezzel nézem meg, hogy milyen eredményt kapok.
-
Grózi
Topikgazda
válasz evitiguF #33512 üzenetére
Nézd,ezek teljesen korrekt hőfokok.Minimális az eltérés a hurikán és a 2 db 200+120 között.Ezeken mint látszik is nagyon nem lehet már javítani,de nem is kell-míg a vga 75 és a proci 70 fok alatt marad az bőven jó.
2 utad van:
1. pár fokért megsüketülsz és semmi értelme nincs
2.Minimalizálod a zajt az egészséges hőfok tartományon belül
Véleményem szerint 3 db TY-l meg lehetne oldani a teljes ház hűtését úgy hogy bőven normál tartományban maradnak a hőfokok.Hulla felesleges 5 vagy 7 db pár fokért cserébe és evidens hogy 5-7 venti nem lesz halkabb mint 3.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MaxxDamage
félisten
Valaki meg tudná mondani, hogy a H/W Monitor FAN Switch résznél a "Chasis FAN Temp Source" alatt a "Monitor Tctrl" az mit takar/jelent? Monitor CPU és Monitor M/B az világos, de ez a Tctrl az nem. Amúgy minden Switch "Monitor CPU"-n van állítva.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dqdb
nagyúr
válasz MaxxDamage #33514 üzenetére
A CPU beállítással elvileg a die hőmérsékletét méri, míg a tCTRL beállítással pedig
a CPU belső hőmérsékletszenzorát használja. Ez utóbbi Ryzen esetében 20 fokkal magasabb lehet, mint az előző.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm!
SYS FAN 3 (ezen van a 3 db Nanoxia ház ventim DC Modeba, mivel nem PWM, csak 3 pin-es verzió) ezt érdemes CPU -ról a Tctrl -re rakni, vagy hagyjam csak a CPU-s beállításon? (Monitoring)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MILON12
tag
Sziasztok adott egy antec kühler 920 szeretném lecserélni a ventiket mit ajánlanátok rá? Ami elég levegőt szàlit és halk is?és 4 pines csatis be quiet Pure Wings 2 esetleg? Van valakinek aki hasznàl?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz MILON12 #33517 üzenetére
A PW2 jó házhűtésre,de radi nem-egy vastag radira meg pláne nem.
Ezeket ajánlom:Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Akasa Apache(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)
Akasa Viper(kifejezetten bordára/radira,nagy teljesítmény)
Noiseblocker eLoop B12-PS
Be Quiet Silent Wings 3 120 Pwm
Én az Apache-t preferálnám.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Valkűr
addikt
Na remélem jol valasztottam..Lett egy Akasa Viper 140 es 2 darab Thernaltake Pure 20.
-
-
evitiguF
senior tag
Igen, én is így gondolom.
Az 5db nekem úgy jött ki, hogy elöl 2db, hátul 1db, felül 2db. Gondolom Te elölre és felülre is csak egyet tennél, így jött ki a 3db.
Darabszámtól függetlenül viszont arra gondoltam, hogy egy ilyen PWM portot alkalmazva mennyire élet/működésképes az, hogy ha ezt a portot rákötném az alaplap CPU_FAN1-re, és a processzorhűtőtől kezdve az összes házhűtöt is ebbe a portba kötném be? Így amikor nincs terhelve a gép, visszavenné a fordulatot, amikor megnövekedik a processzor hőmérséklete, és kellene a hűtés, akkor meg nem csak a processzor hűtőventiket indítja el nagyobb fokozaton, hanem a házventiket is. Legalábbis ez az elméletem.
-
Grózi
Topikgazda
válasz evitiguF #33522 üzenetére
Belerakhatsz 5 db-t is ha nagyon akarsz,hiszen 300 rpm-n szinte néma+ha a lapod meg tudja őket állítani,akkor idle mehet passzívan is.Mondjuk sokat hőfok terén nem nyersz a 3db-hez képest.Én nem javasolnék ilyen hub-t,inkább akkor vegyél egy 5-s Akasa pwm kábelt(olyat ami sata-ról kapja a tápot) és akkor 1 aljzatról szabályozhatod a házventiket és 1 másikról a cpu hűtőt..Tört összeg a hub-hoz képest és nem is szokott gond lenni velük,míg a hub-l azért előfordul.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
csiga8
senior tag
Megérkeztek a Lepák, sokkal csendesebb lett a gépem terhelés alatt. Köszönöm a segítséget.
Terhelés alatt nem csak csendesebb, de pár fokkal hűvösebb is lett a gép.
( Olyan 1000-1100-as fordulat felett most lett egy búgó? morgó? hang. Ugye most sokkal csendesebb a gép, most hallom. Ezek a ventik lesznek, ez lenne a motorhang ?
Azt még megkérdezném viszont, hogy nekem ilyen Artic PST Cable elosztóm volt itthon, hogy ez így jó, vagy vegyek Y elosztókat?
-
dqdb
nagyúr
válasz csiga8 #33524 üzenetére
Azt még megkérdezném viszont, hogy nekem ilyen Artic PST Cable elosztóm volt itthon, hogy ez így jó, vagy vegyek Y elosztókat?
Elvileg jó, de valakinek korábban már akadt vele problémája. Legfeljebb három Lepát kössél egy ilyen kábelre, ne négyet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ates2
senior tag
@Grózi nincsen sehol Thermalright TY-147A mit javasolsz helyette ? Thermaltake core V51 házba lesz.ismerősnek.Házhoz ugyan adnak ventit de azt lecserélném :p lapon van (5 x 4-pin system fan connectors)
Úgy raknám,hogy 2 elől 1 hátul és max 1 felül[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
Sziasztok!
Kellene valami nagyon-nagyon halk ventilárot 40x40x20 méretben 12v-os 0,8Am két drótos. Kamera rögzítőbe kell mert a mostani állati hangos. Tudnátok javasolni egyet?
-
Tibicsucsu
aktív tag
Üdv!
Erre vki tudna válaszolni vki itt? Nagyon köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #33543 üzenetére
Ha a gyárinál jobbat akarsz akkor 2,5-3,5K/ db-re fel kell tornásznod a kereted.
-
Valkűr
addikt
válasz Tibicsucsu #33543 üzenetére
Coolink SWIF2 120P 120mm 2600 ft.
Fordulatszám: 800-1700rpm
Légszállítás: 60.4-127.6 m3/h=75.05 CFM
Akusztikus Zaj: 8.5-27.1 dB/ADe ha igazán jot akarsz akkor: LEPA LPBOL12P 120x120x25
600 - 1600 ford./p
30.5 - 81.5 CFM
Ventilátor zajszint 8 - 18 dB4400 ft
[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Jól megszívtam,megjött ma a két ty-147A a Noctua d14 re és miközben raktam át a fém lefogatókat az egyiknek letört a vége.
Hajtogattam egyet fémből,de szeretnék venni egy gyárit.
Lehet egyáltalán ilyet kapni a d 14 hez?Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
dergander
addikt
AMD konfig kiépítésén vagyok. Jelenleg egy Vega 64 vagy a Fractal design házba, valamint hamarosan 2700x AMD CPU lenne , tehát lesz hő. Elől van 2 x 12 PWM akasa venti a corsiar H105 Radin. Előre még fér egy 14-es Venti oda akarok egy 14-es PWM-et. Valamint alulra(14PWM) hogy a VGA felé fújjon jó hűvösebb levegőt , valamint a VGA-ról egy lefúvó kellene(14 PWM) , ami pont a kártyáról kiviszi a házon kívülre a forró levegőt. Valamint a CPU fölé kell még egy 14-es PWM.
Néztem a Bequiet Silent wing 14 pwm-et. Eddig Akasa ventijeim vannak,de elég hangosak tudnak lenni.
-
zsombor22
aktív tag
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest