Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Bubee82
őstag
Az összetételt nem árt néha megnézni és akkor nem kérdeznél ilyet...
Maltodextrin, dextróz, fruktóz stb = cukor. De nézd meg h az összes szénhidráton belül mennyi a cukor. Mert lehet h az összetevők között fel van sorolva a malto pl, de minimális hányadát teszi ki a ch résznek.
MHP - Up your mass
Muscletech - Mass-Tech
Ultimat Nutrition - Isomass vagymiEzek közül válassz.
-
P00By
nagyúr
Valakinek van még hozzáfűznivalója a #8648 hozzászólásomhoz?

-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg
üzenetére
inkább írd a blogodat, mert elég szánalmas amit művelsz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Én ezzel úgy vagyok, ha már alacsony vagyok, legalább legyen tömegem
Dehát látod, van akinek nem elég hogy törpenövésű, még egyszálbél is akar lenni
Oszt még a hasa se kockás
Szánalom ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bubee82
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére

Ferkó:
Jah, jobb ha te kussba maracc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bubee82
őstag
Hogy senki nem maradjon ki semmiből

-
Markgx10
őstag
Csak annyi ON-t tudok ma írni, hogy hátaztam és bár a kedv nagyjából megvolt, fél óra edzés után elment az áram a teremben, így sötétben kellett leedzeni, majd fürödni stb

A rendeléses dolog felejtős (mármint nem részemről
), egyébként az ebay-ről szoktam intézni ezeket. (Lavves kérdezte) Ott sztem mindenkinek érdemes körülnézni, van pár dolog amiben jobb árak vannak mint pl. a Nutraplaneten. 
-
Vandit.
addikt
-
harry
veterán
Én a Ca-Mg tabinál gondolkodtam ezen, a dobozra azt írják 'étkezés közben', máshol meg azt, hogy ne kajánál: "Az emésztés elégtelen lehet, ha étkezés közben vesszük be a magnéziumtartalmú készítményt, mert a gyomorsavat megköti. Ezért étkezések között szedjük be. Ha valakinek sok a sava (gyomorsav túltengés) akkor éhgyomorra bevett magnézium tabletta kiváló savkötő." Így ha egyből reggeli előtt eszem az gondolom nem sokat változtat, inkább fél órával korábban kéne, vagy ilyenekkel nem érdemes tökölni?
-
bandus
veterán

-
hummerdikk
őstag
Ez kicsit konyhanyelv volt... Atjaratod az izmokat verrel. (tudom h alapbol is atjarja, de ha mozog ertelemszeru h jobban.)
LOTR: Mert mind2 kezdodhet ugy, faj mint a geci... Sajna ismerosomnek is igy volt... felig elszakadt az elso valla... azthitte h csak izomlaz, mert csak masnap reggel erezte....
-
Bubee82
őstag
Az izomláz nem "jelent" közvetlenül sérülést. Az izomláz savasodás, vagyis az izom pH-ja eltolódik savas irányban mert ugyen anaerob "erjedés" megy végbe (oxigén hiányos állapot). A savasodás gátolja a regenrációt. A rámozgatás végülis nem hülyeség, DE! csak olyan szinten kell h be ne durranjon az izom, hanem csak fel kell kicsit serkenteni a vérkeringés a célterületen, súly nélkül.
Nekem pl mindig, amióta az eszemet tudom, elég komoly izomlázaim vannak mindenhol és szinte mindig. De ettől függetlenül fejlődtem. Mondjuk azért nem árt ha tesz az ember ellene, mert gondolom jelent egy kis pluszt a fejlődésben. Lúgos zölségek rendszeresítése az étrendben, illetve olyan kiegek használata mint az Acid Killer. Ezt ki akarom majd próbálni. Kiváncsi vagyok mit tud.
Mellesleg nagyon érdekes volt amikor szteroid kúra alatt TELJESEN eltűnt az izomláz... Ennyit jelent a regenerálódás. Durva...
-
LOTR
addikt
akkor ha nincs izomláz, nincsenek sérülések sem?
nekem ha folyamatosan tudok edzeni 2-3 hét múlva már nincs izomlázam
még nem olvastam olyan irományt az izomlázról amelyik meg tudta volna magyarázni, hogy miért is van, mindenhol mást írnakhummerdikk
az izomszakadásnak mi köze az izomlázhoz?
amikor izmokon történő sérülésekről beszélünk (legalábbis jelen esetben), akkor mikroszakadásokról van szóLavves
ez az, ezért írnak mindenhol mást -
Lavves
tag
válasz
hummerdikk
üzenetére
A negatív szakaszt kell kihagyni, ezt többször említették a tesztoszteron.hu-n.
Csodálom, hogy az illetékes még nem linkelt ide semmit...
LOTR: Mert még a tudósok se tudják pontosan...

-
bandus
veterán
válasz
hummerdikk
üzenetére
te aztán rohadt hiteles szakértő vagy, ugye?

"átmosod az izmot"

ezt magadtól találod ki?
-
Bibby
addikt
válasz
hummerdikk
üzenetére
Jó a tzsaf jó, le lett írva hogy az izomláz sérüléseket jelent az izmok rostjain. Szerinted mi történik ha még ráedzel? Pont hogy nem fogsz normálisan regenerálódni.
-
bandus
veterán
köll esetleg valakinek kreatin monohidrát?
szerintem jó ár érte, egy barátomtól származik. -
bandus
veterán
vitaminból jobban kijösz a daily-one-al, meg szedsz hozzá naponta még 1g c-vitamint mondjuk. bár nem tudom mennyire vagy elersztve

mod:
a sop.builderes akcióról nem tud valaki valamit? lehet bepróbálnám akciósan azt a tömegnövelőt.. elvileg ugye minden héten lezárul a szavazás, de ez a mostani már szerintem több mint 3 hete tart
-
P00By
nagyúr
A kajálást most kezdem rendbe rakni, többek között édesség cukros lötyik kizárva. Vettem egy turmixgépet abba dobálok mindig gyümölcsöket stb., azzal tisztában vagyok, hogy többet kell ennem, de egy kis pluszra szükségem van! A tömegnövelő csak egy ötlet volt, szívesen veszem, ha másikat ajánlasz/ajánlotok!
Azt elfeledtem írni, hogy a vitaminról is gondoskodtam Multi-X-el.
-
LOTR
addikt
ha tömeget akarsz növelni, akkor többet egyél, viszont biztos van ennél jobb minőségű tömegnövelő is, de mivel ez is csak plusz kaja, így ez is jó
de plusz ch-t könnyebb bevinni, mint fehérjét, tehát olcsóbban kijössz ha inkább fehérjét veszel és raksz hozzá szőlőcukrotéjszaka nem célszerű tömegnövelőt inni, akkor inkább lassan felszívódó fehérje kell
-
P00By
nagyúr
Akarok egy kis tömeget növelni Cytogen Whey Gainert néztem ki, vélemény?
Ezen kívűl vegyek, olyat is amiben csak lassú felszívódású van és azt igyam este, vagy ez megfelelő erre a célra is? -
LOTR
addikt
valószínű, hogy hirtelen nagy terhelés érte azt az izomcsoportot
nekem is volt már ilyen, sőt durvább is, pár nap és elmúlik
de BÁ változata is előfordulhat: ínhüvelygyulladásnekem az a tapasztalatom, hogy ha ráedzel az izomlázra, akkor gyorsabban elmúlik (bár a fentebbi idézetben más szerepel)
na jó látom már írták ugyan ezeket
-
P00By
nagyúr
Végre sikerült megnéznem a bb.tv összes eddigi adását, érdemes volt elég sok új és hasznos infót megtudtam!

-
glutamin
őstag
Nekem a guggolás jobban tetszik. Az erősíti a comhajlítót, farizmot, alhátat, hasfala is. Ha jól lövöd be a súl ynagyságát és rendesen lemész mélyre, akkor használ az rendesen.
Sokan panaszkodnak a gerincükre, meghogy így fáj úgy fáj. Sztem ha kis súllyal nagyon szabályosan szoktatod magad a guggoláshoz, akkor nincs baj. A rossz forma maitt nem csinálja a többség. 100-120 kg-ig még övet sem érdemes sztem használni. Sarokalátét is fontos. Erről Bunny írt már kimerőten, hogy miért. Nekem is bevált.
-
Boglya
senior tag
válasz
Vandit.
üzenetére
A lábtolótól
. Guggolást is szoktam azért csinálni, de csak óvatosan, kisebb súllyal. Régen úgy csináltam, h egyik edzésen csak guggolás, másikon csak lábtoló, de mindig lábtoló után volt nehezebb járni
. Ez persze azért is van, mert nagyobb a biztonságérzetem lábtológépen, ezért jobban ki merem hajtani a combomat, guggolásnál eléggé beparázok amikor egy pillanatra úgy érzem már nem akar kimenni. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Vandit.
üzenetére
Jaaa, így már értem. Amúgy csak kiváncsiság volt, mert én sose tudtam, de széles terpesszel már megy pár.
Amúgy az "normál" fekvőtámaszt hogyan lehet megnehezíteni? Úgy szoktam csinálni, hogy 30 darab vállszéles, aztán pár perc múlva 30 db szélesebb, s mégegyszer ugyanez, meg néha még 30 valamelyikből. Ha Csepelen vagyok, ott a lábam a vállammal egy magasságban szokott lenni kiindulóhelyzetben(azaz felteszem az ágyra
), vagy simán a mennyiség folyamatos növelése jó erősítésre? Terembe nem nagyon fogok járni, de majd úgyis megyek sportorvosit csináltatni, akkor megkérdem, hogy mehetek-e, meg mire figyeljek, mert a gerincem. Háááát... Nem a legjobb. 
-
Boglya
senior tag
válasz
Vandit.
üzenetére
Szerintem a lábtoló nagyon állat gyakorlat, mindig azzal kezdem a lábedzést
. A guggolástól eddig akárhogy variáltam szétment a térdem, félguggolásnak meg sok értelme nincs. Ráadásul a combom a legjobban kidolgozott testrészem (más kérdés h az is szar
), nő rendesen a lábtolótól... -
Drizzt
nagyúr
Ahhoz, hogy egykezes fekvőtámaszt tudj csinálni, mit kell csinálni? Hiába tudok elég sokat kétkezesből, egykezest amint megpróbálom, csak annyit érek el, hogy orraesek.

-
Vandit.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Meg bizony.

Sajna a mellem a legszarabb,úgyhogy örülök,hogy legalább erősödök. -
Grass
aktív tag
Fehérje kiegészítés gyanánt tudnátok valamilyen konkrét sajtot ajánlani?
Kicsit már undorodom a sok hústól.
Előre is köszönöm. -
glutamin
őstag
Na ami még így eszembe jutott:
Ha már egy hétre szétosztottad a gyaksikat akkor célszerűbb lenne egy nagy izomcsoportot egy kcisivel egy napra tenni. Nem tudom milyen erőben vagy de egy láb+hát egy napra nagyon sok. Láb, hát, mell mellé érdemes lenne valami kisebbet tenni párban. Hasazás mehet egy héten 2-3x is nyugodtan eddzések végén.
Vandit:
Egyébként én is a guggolást preferálom
-
glutamin
őstag
Nehéz, összetett alapgyakorlatokon legyen a hangsúly. Ilyet minden eddzésre tegyél legalább egyet és mellé jöhetnek a "súlyzólóbálós" kisebb gyaksik.
Tehát, amik fontosak és ezek az alapkövek:
- guggolás, lábtolózás
- fekvenyomás, tolódzkodás
- felhúzás, húzódzkodás, evezésLegyenek előnyben a szabadsúlyos gyakrolatok a gépekkel szemben.
De majd a többiek is írnak még mindefélét

-
dokar
addikt
csináltam magamnak egy edzéstervet:
Hétfő : Bicepsz
Kedd : Mell
Szerda: Hát+Láb
Csütörtök: Váll
Péntek: Tricepsz
Szombat: Has+Alkar
Vasárnap: -mit gondoltok erről?
-
Markgx10
őstag
Örömel tudatom
, hogy végre egy nagyon jól sikerült válledzésen vagyok túl. Gyakorlatok ugyanazok voltak, de végre az intenzitás és a lelkesedés is a helyén volt
Remélem a holnapi hát-tricepsznél is hasonlóképp fogok a dolgoknak nekiállni.Más: Február elején én rendelek egy pár dolgot külföldről magamnak (természetesen natural táplálékkiegészítőket), ha valakinek van még kedve rendelni, az írjon már egy privit, aztán megbeszéljük a dolgot, mert sok a postaköltség és ha több felé oszlik az jobb. Természetesen egy fillér hasznot sem teszek rá, mondjuk aki ismer az tudja, hogy az nem is én lennék, a magyar áraknál meg azért ezek nagyon bőven jobbak.
-
dokar
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
nekem is gyanús, mert volt már rengeteg izomlázam, de ilyen kegyetlen kínom még közel sem. egyszerűen alig tudom elhinni. mellesleg nagyon idegsít.
a legjobban a karhajlatban érzem a fájdalmat. szerintetek okozhatta ezt az egy éve lejárt kreatin beszedése? -
Bibby
addikt
Kösz hogy ezt megosztottad velünk, de mi már tudtuk.

Talán egy kissé túlterhelted magad, ha tényleg olyan durvának érzed. Fokozatosság nem árt ám itt sem.
Én megmondom őszintén nem vagyok mazochista, de szeretem az izomlázat, tudom hogy tettem valamit ami hasznos volt, meg amúgy is, jó.
-
dokar
addikt
a hirtelen elkezdett gyúrástól, nagyon durva izomlázam lett, egyszerűen nem tudom kínyújtani a kezeimet saját erőből. próbálgattam nyújtani különböző tárgyakkal, de nyújtás utána 5-10 perccel újra megmerevedtek. most bekentem ben gay-el, így most kicsit jobb. olvasgattam és ezt találtam az izomlázról:
"Hosszú évtizedekig az izomláz okozójának az izmokban felgyülemlett tejsavat tartották. Ez a vegyület anaerob, vagyis oxigénhiányos állapotban keletkezik, amikor az izom elegendő oxigén híján a tápanyagokat energetikailag igen kedvezőtlen módon csupán tejsavvá tudja lebontani. Mára azonban a „tejsav-hipotézis” megdőlni látszik, és ennek számos oka van:
- izomláz leggyakrabban nem edzett embereknél lép fel, tejsav viszont minden anaerob, erős megterhelés után keletkezik (tehát élsportolóknál is)
- a tejsav felezési ideje 20 perc, ennyi idő alatt bontódik le a tejsav mennyiség fele. Izomláz viszont órákkal a mozgás után jelentkezik.
Egy újabb keletű elmélet szerint az izomláz eredete nem más, mint mikroszkopikus szakadások az izomrostokban. A szakadás helyén gyulladás lép fel, ez okozza a tulajdonképpeni fájdalmat. Ennek eredményeképp érthető, hogy mind a bemelegítés, mind a nyújtógyakorlatok hatástalanok az izomlázzal szemben, mivel az az izomrostok fizikai túlterhelése miatt következik be. Következésképp az edzés utáni masszázs és nyújtás csak ront a helyzeten, mivel a már elszakadt rostokat még jobban izgatják.
A fájdalmas góc melegvizes borogatása, illetve a szaunázás jót tesz az izomláznak, mert a meleg hatására javul az izom vérkeringése és így gyorsul az izomrostok regenerációja."
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És akkor még akár este is ihatsz egy adagot
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dehát látod, van akinek nem elég hogy törpenövésű, még egyszálbél is akar lenni

)
Na jó, kussoltam.