Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz
marcus.fenix #45692 üzenetére
én most igy kezdtem, teljes test edzés (illetve a lábat külön vettem, tehát gyakorlatilag heti 4 edzés volt, de guggolni 1-szer guggoltam a másikon meg felhúztam, meg volt 2 felsőtest) MIvel azért van jópár év edzésmúltam mégha ez nem is látszik, de a technikai részével, a gyakorlatok helyes végrehajtásával tisztában vagyok, az elején ment is a dolog, szépen, aztán már a 3 héten kezdtem egyre növelni a súlyokat meg bukásik csináltam minden gyakit. Szerencsére nem volt komoly túledzés, 1 szombaton éreztem csak.
De hajrá figyelünk
-
penene
őstag
válasz
marcus.fenix #45688 üzenetére
A 3x teljes testes dolog olyan kezdőknek van, akik életükben nem láttak rudat, és emelgettek.
Nekik az a cél, hogy ismerkedjenek meg a kultúrával, gyakorlatokkal, kezdjék érezni milyen, és legfontosabb: kezdjék a testüket szoktatni a munkához.Ezért a gyakorlat végzés úgy kell menjen, hogy "épphogy nehéznek érezni" a súlyt. Bukás mellőzve.
Ezt nagyon nehéz 1-2 éves edzésmúlttal, nem is kihagyással megemészteni.
Nem is olyan rég én is csináltam ilyet, de max. 1 hónapig bírtam, mert egyszerűen nevetséges volt. Pusztán az izületeim miatt tettem, hogy szokják meg, egyébként szenvedés volt, untam, mint állat.
Aztán csináltam bontott edzéseket, de még mindig bukás nélküli magas ismlétésszámmal (2. kezdő fokozat), ott is malmoztam, de a cél szentesítette az eszközt.Nekem speciel megérte, így utólag, a többi alapozó - malmozós - edzéssel is, mert most indulhat a normális edzés.
Kérdés, neked van-e erre szükséged?
-
do3om
addikt
válasz
Csak az a gond hogy évek óta nem sikerült rendesen elmozdulnia erről.
Viszont az apróbb részletekre is figyel az testépitő életmód szintjén és ez az ami felesleges idő és erőpocséklás. Ez is visza tud húzni mert hangulat, és kedélyromboló hogy ő mindenre figyel mégsem megy úgy mint annak aki nem.Egy ídőben nekem is fájt a könyököm, egyszerűen a tricepsz edzésbe lévő könyökgyilkos dolgokat elhagytam és nem erőltetem aztán soha. (pesze ez egyénfüggő ahogy írtad)
Igen kb. 67 kg voltam, amikor így edzetem (177cm) -
Vandit.
addikt
válasz
marcus.fenix #45694 üzenetére
Nagyon CF-es lettél...
-
dunkel
őstag
válasz
Akkor már szvsz okosabb lenne egy 2 részre osztott edzést csinálni, ABA és BAB rendszerben, ez még működhetne is...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Woodslave #45690 üzenetére
Nekem meg akkor marad hiányérzetem ha nem megyek bukásig...
Úgyhogy a teljes test edzésem is 17 bukásig végzett sorból fog állni, aztán meglátjuk mennyire fog kiütnido3om
És gondolom te is 57 kiló voltál, és a könyöked is szét volt menve...
én úgy tudom penene a sérülései miatt vette le a súlyokat... az más kérdés hogy elég törékeny alkat, mert nekem 3 év alatt egyszer sem volt sérülésem pedig szabadsúlyos gyakorlatokat csinálok, néha olyan súllyal is amit csak egyszer bírok kitolni/húzniDe hát mindenki más. Van olyan is aki a Te 100 kilós fekvenyomásodon is röhog ugyebár...
-
Woodslave
félisten
válasz
marcus.fenix #45688 üzenetére
sztem teljesen jó edzésmód, csak nekem hiányérzetem marad. Szerintem kerüld a bukásig edzést.
-
do3om
addikt
válasz
penene #45686 üzenetére
A a spagettis dolog nagyon jó. Nem vagy azon a szinten-tömegen hogy nagyon be kéne tatranod a kajás dolgot csak a fehérjét figyeld a többi leszarva jégkrém csoki amikor csak megkívánod.
Ha nagyon beindulsz zsírosodni persze vissza lehet fogni magad.Nálunk a kezdőknek azért ráraknak a rúdra 2x10kg tárcsát hiszen egy edzetlen embernek bár mikor ki kel azt nyomi, vagy nyomorék, vagy 14 év alatti. Olyat hogy valaki 20 kilót nem bír el azt nem hiszem, egy vedér vizet sem emel meg a valós életben vagy milyen
-
LOTR
addikt
válasz
BÁ Nutrition #45682 üzenetére
karatéjozós lettél?
mod
ez az Pepe, toljad neki(k) -
penene
őstag
válasz
Az igazság az, hogy baromi jól érzem magam a konditeremben, főleg a kemény edzésekkel együtt (kezd beindulni újra a dolog). És mivel látom a pozitív változásokat is, ez újabb motivációt ad.
Szerintem az elköv. 1 évben kiderül, hogy mennyire fogom bírni, de tény, hogy nem az a masszív alkat vagyok. Talán épp ezért esik jól, hogy a korábbi 57 kilós formától sikerült elszakadnom (igaz, akkor meg villámgyors voltam
).
Ha jövő nyárra nem tudok valamit dobbantani, és újra megrekedek, akkor elgondolkodom azon, hogy váltsak.A térdemet is helyrehozattam annyira (+feledzettem a lábam), hogy további megfelelő edzéssel még a rendszeres foci is menne hobbi szinten, de mivel a kondi és fejlődés jobban motivál, ezért még erről is képes voltam lemondani (korábban a karom odaadtam volna, hogy újra focizhassak).
De semmi sincs kőbe vésve... Most keményen ráhajtok a testépítésre, aztán kiderül mi lesz. Ahhoz képest, amilyen kondi előtt voltam, már megérte. De még szeretnék egy kicsivel jobb formát.
Viszont egy kis erőnlét nekem se ártana, futó edzésekkel megtámogatva. Csak amíg anélkül sem jön a tömeg úgy, ahogy szeretném, addig nem akarok + kalória használatot. Pedig érzem, hogy kéne, a keringés javítással lehet a fejlődés is jobban menne.
-
Bibby
addikt
válasz
Én ha lenne lehetőségem/időm rá, tuti hogy a kajakozást próbálnám ki. Az erőnlétet is hoz, kint vagy a friss levegőn stb. Biztos jó dolog.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
penene #45680 üzenetére
hát minden esetre valszeg alkalmatlan a szervezeted a komolyabb súlyzós edzésekre. és ezt nem támadásból írom, hanem mert már rég bebizonyosodott. ha jól érzed magad ennek ellenére edzéseken akkor csináld, de én a helyedben valami olyan sportot keresnék amiben több örömöm találom
tudom nálad a foci pl kilőve, de ettől még találhatsz, azért elég sok mindent kitaláltak már. nekem se volt olyan könnyű de találtam magamnak. NB1ben kosaraztam de annyira kikészült mindkét térdem hogy muszáj volt váltani. a konditeremben én is nyomoréknak bizonyultam, de azért még csinálgatom, és kerestem magamnak most egy olyat amiben nem nagy gond ha nyomorék a térdem, ennek ellenére komoly szintre fejlődhetek benne, legalábbis az edzőm állandóan ezt mondja minden alkalommal
mondtam neki majd meglátjuk
-
penene
őstag
válasz
Woodslave #45677 üzenetére
Azért az nem, de azért nyomorék sem vagyok.
Eljön még az én időm, még az út elején tartok. Sajna a sok kitérő miatt eddig nem jutottam sokáig, de most remélem lesz egy kis egyenes gyorsulni.
Szemét kajáról volt szó...Most épp bolognai spagettit tolok.. Tudom, edzés előtt kéne, de most kívánom. Edzés előttre marad a csirkerizs.
-
do3om
addikt
válasz
penene #45672 üzenetére
Csak mert folyton azt nyomod hogy az izületeid nem bírják az edzést miközben egy lány is komolyabban csinálja szerintem.
Tömegelsz évek óta a 60kg-oddal, de még azt nem írtad menyit sikerült fejlődni, most is annyi vagy?
Meg el sem hiszem hogy a 20-as rudra 2,5 tárcsát raksz, ilyen nincs de komolyan.
Régen is írtam ide azóta leálltam az edzéssel 1,5 évre most több mint 1 hónapja nyomom de 100-ba tolok néhányat simán.
Meg eszed itt a csirke-rizst lenmagolajjal nevetséges vagyvigyél be több zsírt meg szemetet mert sosem jutsz előrébb.
Amúgy hány éves vagy?
-
do3om
addikt
válasz
penene #45669 üzenetére
Kíváncsi lennék hogy néhány alap gyakorlatban mi a maximum nálad, és hogy hány éve edzel.
Szerintem érdekes lehet, vagy pl. ha már a barátnőd is edz hozzád képest menyivel erősebb.
Mert veszel minden szart de mit érsz vele, gurtni kel a hátazáshoz a saját súlyod elbírod? -
glutamin
őstag
válasz
marcus.fenix #45626 üzenetére
Csak az utolsó vagy az utolsó 2 sorozatot nyomom bukásig. Így is könnyen a túledzettség állapotába kerülök. Szar vagyok sajnos, nem bírok el nagyon sok edzést.
Jelenleg a váll és a hátedzéseket akarom kicsit feljavítani, mert még nem érzek olyan izomlázat az edzések után mint a többi izomcsoportnál. Szóval próbálgatok sok mindent.
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45653 üzenetére
Erő - ez amúgy szerintem is. Csak azt mondom, hogy azért érdemes lehet, ha így folytatja, akkor egyszer úgy is 'illene'. Vagy hát ahogy gondolja, végül is...
-
Tomics
addikt
HAJRÁ LOKI!!!!
1 hete nem edzettem(legalább nem hánytam
), iszom a jó kis barna gössereim most néztem sörnek a legmagasabb glikémiás indexe
-
S e t h
nagyúr
Megvolt a tricepsz és jó volt vala.
Ez az első gyakorlat vége
[link] -
marcus.fenix
aktív tag
Igen, valamit valamiért. Mindent összevetve nem lett azért rossz a diétád, de az erőnövekedés inkább a (hozzám hasonlóan) alacsony kiinduló erőszintnek tudható be.
Jojo
Igaz. Bár jó lenne egyszer olyan laboratóriumi körülmények között edzeni ahogy ők.Bibby
Naná hogy persze még szép.Minden adott azon a szinten, szerintem nem kell a feketepiacon nézelődniük különféle kétes szerek között, és az étrendjük se hiszem hogy kimerül a csirkerizsben. Már félsiker ha egyszerűen csak változatosan és egészségesen tudnak enni. És ezzel biztos nincs gondjuk.
-
Bibby
addikt
válasz
marcus.fenix #45648 üzenetére
Ha nekem lenne egy zsírprofi edzőm, azt mondaná hogy figyelj fiam, itt van ez a szuri, tuti szer, nulla mellékhatás, benyomok belőle neked 3 hétig egyet naponta, itt van mellé étrend meg Lucita aki megfőzi, félistenként fogsz tőle kinézni, akkor biztos lehetsz benne hogy igent mondanék.
-
Jojo5
őstag
válasz
Dwayne csak 1 példa volt lehet nem a legjobb, de kb tökmind1 kit hozol fel mert úgyse látsz se te se én bele a mindennapjaikba. Az, hogy volt-e szteroid nem is mondtam és nem is foglalkoztam vele...
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45624 üzenetére
Hát, a 'diétám' érdekes történet, lévén volt ősszel egy komolyabb kihagyás. De ha ezt is beleszámolom, akkor tavaly májusban indítottam, és mostanáig. Nyáron jól haladtam, akkor a guggolás úgy 60-ról 70-re emelkedett, ami nem sok, de előtte a 60 az volt. Ennek elején voltam 95kg körül. Ősszel volt egy vírusos betegségem, majd minden szarság, karácsony, stb. és februártól folytattam, szintén kb. 70kg guggolástól, és nem tudom hány kilótól. Most guggolok mondjuk 85kg-mal és vagyok 80kg.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy végeredményben 15kg-mal kevesebb lettem, és guggolásban meg erősebb. Más gyakorlatokban kb. stagnál, de nem igazán éreztem magam gyengébbnek. Mondhatjuk, hogy ez így végül is majdnem 1kg / hó, de ebben azért több minden közre játszott, és amikor rendesen csináltam, akkor 1-2 heti 1kg megvolt. Szóval szerintem nem feltétlenül törvényszerű a gyengülés.Végéhez: valamit valamiért. Ha 130ról lemész 100kg-ra, és 120 helyett nyomsz fekve 110-zel, szerintem megérte, lévén sokkal jobban nézel ki, és ha ezután visszaállsz egy közepes mennyiségű ch-ra, jön majd erő is. Méretekben biztos kisebb leszel, na de eddig ott zsír is volt, így nehezebb az 'izomból fogyást' megállapítani. És mint mondtam is, nem villámdiétára gondolok, hanem mondjuk kéthetente 1kg, ez szerintem teljesen tartható.
-
penene
őstag
válasz
ja, és még fizetnek is érte, nem is keveset!
-
marcus.fenix
aktív tag
Majdnem minden ember helyett tudok mondani egy nagyobbat. Ez színészekre is érvényes. The Rock bácsi profi birkózó (pankrátor) volt, úgyhogy nem kéne a hirtelen izmossá vált kategóriába sorolni. Bale meg csontbőrből lett kb. 9 hónap alatt olyan amilyen a képen látszik. Nem sok, nekem mégis bőven elég lenne. De ha ebben nem volt koksz, akkor semmiben sem.
-
penene
őstag
válasz
Vandit. #45644 üzenetére
"Mostanában viszont a vezető színészek nem olyan izmosak. Talán The Rock az egyetlen nagydarab. A mai modern edzéstudomány és táplálékkiegészítők mellett nem hiszem, hogy nagyon vannak kokszosok, de még egyszer hozzáteszem, ma nem olyanok a főszereplők mint Conan volt!"
-
Jojo5
őstag
-
LOTR
addikt
persze, hogy beleerősödsz, csak jobb lenne a fokozatosság, de ha nincs más, akkor csináld ahogy tudod
a filmes koxosokra meg:
mindenki egyből ezekre gondol, de pl a Trója fél csapata is koxos volt, vagy mondhatnám a Pókembert is, mert marha jól hangzik a kiskegyedben, hogy 4-5-6 hónap alatt elérték ezt a formát napi 4-5-6 vagy több óra edzéssel...... -
Woodslave
félisten
az biztos hogy a stressz meg az alváshiány betesz.
Simán ledobtam 5 kilót amióta éjszaka 2-szer felkelek a gyerek miatt.
Érdekes módon viszont annak ellenére hogy a kajálásom egy kalap xar, köze nincs a testépítéshez, az edzések tök jól mennek, durranok, nem fáradok ki olyan könnyen. Igaz nincs 2 hónapja hog újra edzek..lehet ezért
-
Rob84
csendes tag
Sziasztok !
Most iktattam be a húzódzkodást és érdekelne, hogy szerintetek minek van több értelme: 3x3-at (többet nem bírok) csinálni szabályosan vagy egy pad segítségével feltolom magam és lassan leereszkedni. Ebből 3x8-10 megy. -
LOTR
addikt
válasz
macikos #45632 üzenetére
ha megvan a 2g fehérje kilónként, a zsír és ch nagyjából rendben van, akkor ott ugyan mi számítana?
mert ha megnöveled az adagot, akkor csak több anyag jön ki belőled felhasználatlanul
amit írtam az a naturál kategóriára vonatkozott, természetesen doppinggal borul amit írtamMarcus
kicsit off
külföldi viszonyokat nem tudom milyenek, de simán el tudom képzelni, hogy csak itthon vagy Európában viszonyulnak így a doppinghasználathoz, lehet csak az én hibám, de olyat még nem hallottam, hogy nézd ez meg az az amerikai színész mekkora koxos.... pedig nem kéne sokáig válogatni, hogy találjunk egyet-kettőt -
marcus.fenix
aktív tag
Hát igen, natúrban szerintem is 10 évet kell rászánni mire kinéz az ember valahogy. A környéken van egy srác, most 26, tíz éve edz. 180 centi és 105 kiló, 12 körüli tzs.-vel. Amíg szarabbul nézett ki addig nem hitték el neki hogy edz, most meg azt nem hiszik el hogy naturál... "Nehéz, a dolga a naturálnak..." a Bikini után szabadon...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Woodslave #45628 üzenetére
Áh, ne olvass...
annyi egymást ütő infó kering a neten ezzel kapcsolatban, hogy csak össze fogsz zavarodni, ahogy én is. Százezer ember százezer publikációja és e-bookja után még annyira se tudom hogy mit csináljak mint előtte.
Szeretek bukásig nyomni minden sort. Ezért most emellé fogom belőni a kaját és pihenést, hogy meginduljon a fejlődés. Lehet hogy egy heti egyszeri "hardgainer" edzéssel többre mennék, de szeretek edzeni, ezért ezek a ritkán edző metódusok nem érdekelnek. Minimum 3 edzés az fix legyen egy héten és pont.
T-Nationon van egypár ember aki nem tudja mit beszél. Én csináltam Waterbury féle edzéseket. Ha nem voltál még túledzve, akkor próbáld ki.
Heti háromszor guggolás, húzódzkodás, elemelés, fekvenyomás, mellről nyomás és hasonló fincsi összetett gyakorlatok, a maxod minimum 80%-ával, és 10*3,4,5 ismétléssel. Másfél-két órás teljes test edzések, és a használt súly minden héten emelendő 2,5-5%-al. Egy hónap és belebuksz. Csúnyán.
-
LOTR
addikt
válasz
Woodslave #45628 üzenetére
hehe érdekes
szerintem a csoda nem feltétlen a kajálásban van, hanem a stressz elkerülésében és a megfelelő pihenésben
a kaja is biztos necces, de én nem hiszem azt, hogy egy bizonyos szint után ha annyival többet eszik az ember, akkor jobban is fejlődik
az edzést meg meg szokta csinálni mindenki, általában itt van a legkevesebb hibaha jól belegondolok én sem tudok egy olyan embert sem mondani, aki kevesebb, mint 10év edzésmúlttal naturban elért valamilyen figyelemreméltó "hobbigyúrós" eredményt
Pepe
ennek az írásnak legalább volt értelme -
Woodslave
félisten
válasz
marcus.fenix #45622 üzenetére
ez se biztos hogy így kell legyen, mármint akkor is szét kell baxni ha 1-szer edzed.
De ha így fejlődsz akkor rendben van.
Most azzal szórakozok, hogy letöltök e-bookokat amiknek olyan a cime, hogy:
- miért szívás a hagyományos bodys módszer
- hazugságok a bodíról
- legnagyobb tévedésekA lényeg hogy már 3-at elolvastam nagyjából (van közte 505 oldalas és angol mind
) és ha hozzáveszem a t-nationos edzők írásait, akkor kb 4-ből 3 féle a megközelítés arról mi az üdvözítő. (bár az 505 oldalast még nem olvastam végig, lehet a végén van a tuti
)
Gondoltam hogy szintetizálni kéne a leírtakat, de kb ez a közös pont:
1. szabad súlyos alapgyakorlatok
2. minimum 1 gram protein testsúlyfontonként.Ami még hasonló, hogy el kell felejteni az úgymond profi testépítől által követett és a magazinokban megjelentett edzésterveket, mert az átlagnak nem működik. Ha neked működik akkor szerencsés alkat vagy. A legfontosabb a túledzés elkerülése,
Egyik ajánlat: 2-3 gyakorlat 1 testrész, 4-6 ismétlés a 2 max 3 munkasorozatban, hetente egyszer, csak alapgyakik, tehát mell: fekvenyomás, 2*4-6 ism (munkasorozat) 2*4-6 ferde padon egykezes, esetleg 3-ik gyaksi tolódzkodás
2. Egy másik író szerinti edzésterv: tárogatás 2*10-12, tolódzkodás 3*10, fekvenyomás 2*10-12. ferdepados 3*10-12
3. az 505 oldalasnál még mindig nem tudom de egyre kíváncsibb vagyokű
4. a t-nationosok szerint egy testrészt heti 2- de inkább 3 szor, alapgyakik, itt a bukást kerülni kellene
Az biztos hogy az emberek 90%-a valamit xarul csinál mert elvétve látsz naturál izmos embert, legalábbis én.
Személy szerint én inkább a kajálásban látom a hibát, nem a csodaedzésekben.Elolvassa ezt vki?
-
macikos
addikt
válasz
marcus.fenix #45590 üzenetére
Igen, jól látod, szerintem is a hosszú diéta az egyetlen járható út számomra, hogy megőrizzem az izomzatom. Lenne más "lehetőség" is, esetleg egy kis spiroval, ami nem is olyan drága és nem is olyan dúrva, bár mellette ugyanúgy kell diétázni.
Egyébként meg sokkal jobban néznék ki, ha teljesen mértékben betartanám a kajámat. Mert szoktam itt papolni, hogy rizs-hús-zöldség, ennek ellenére elég gyakran félrekajálok, tehát hetente többször... szóval így nem is csoda, hogy több rajtam a zsír. Csak ugye az akarat. Itt jön a képbe az a sokszor felemlegetett dolog, hogy valaki szerencsés, mert nő, mint az állat, ugyanakkor egy lusta disznó, hogy betartsa a kaját. Na én ilyen vagyok.
-
marcus.fenix
aktív tag
-
glutamin
őstag
válasz
marcus.fenix #45622 üzenetére
Nagyobb izomcsoportokra kb nekem is kb ennyi (comb, mell), kisebbekre pl váll többet.
-
marcus.fenix
aktív tag
És? Mennyit fogytál? Mennyi idő alatt? És mennyivel ment feljebb a guggolásod (mennyiről mennyire? gondolom nem 150-ről 160-ra...) Ezek elég lényeges paraméterek szerintem. Én 14 kilót fogytam alig több mint két hónap alatt, de a széria guggolásom "csak" 5-öt esett vissza 100-ról 95-re. Az szenvedte meg legkevésbé.
Amúgy érdekes a hozzáállásod, hogy szerinted nem probléma ha némi erő és izom odaveszik.... Szerintem pont a naturál testépítőknek a legfontosabb, hogy ami kurva nehezen jött föl, az ne tűnjön el egy villámdiéta miatt...
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45618 üzenetére
Mert béna vagy
Én pl. guggolásban erősödtem. Akkor hogy van ez? Szerintem elég egyénfüggő. Diéta után meg úgyis visszajön az erő, ha ismét komolyabban kajál. Meg különben sem profikról van szó, hogy akkora probléma lenne, ha némi erő/izom odaveszne
-
marcus.fenix
aktív tag
Na hogy kérdezzek valami értelmeset is:
(a kérdés azokhoz szól, akik az "egy izomcsoportot heti 1X de nagyon" féle edzést csinálják, és jelenleg naturálok)Ugye értem én, hogy ha csak heti egyszer küldöd meg az izmot, akkor annak oda kell baszni. A kérdés, hogy nálatok nagyjából mennyi az egy izomcsoportra jutó összismétlés.
Én 100 körül tartom, úgy hogy négy különféle gyakorlatot csinálok, összesen tíz sorozatot, és a célismétlésszám 10. Tehát tízszer nagyjából tíz ismétlés. Kérdés hogy ez nektek sok-e, kevés-e, vagy esetleg elég. Az is hozzá tartozik, hogy mind a tíz sorozatot pozitív bukásig csinálom.Nos?
-
penene
őstag
válasz
marcus.fenix #45618 üzenetére
100 kilós sharpei kemény lehet.
-
marcus.fenix
aktív tag
Hápersze...
Még nálam is, aki alapból gyenge, a 100 kilós széria fekvenyomás visszaesett 80-85-re, és ez csak egy a több gyakorlat közül. Már hogy a fenébe bírnál úgy nyomni alacsony ch-n, mint magason?
A testépítők koksz mellett diétáznak, ami nem kis előny, mégis bevallják hogy gyengülnek.
És minél lejjebb vagy kénytelen adni a súlyokat, annál valószínűbb hogy emiatt izmot is vesztesz. Amúgy meg ha macikos kolléga egy év alatt ledobna 36 kilót (3*12) akkor a végére úgy nézna ki mint egy sharpei -
dunkel
őstag
válasz
BÁ Nutrition #45612 üzenetére
Én a belaposodásra írtam, az erőhöz nem értek, az sem volt nekem sosem. Aki bodyzik az meg nem tudom miért az erővel akarja mérni a diétáját?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
dunkel #45611 üzenetére
átmeneti
csak amíg tart a diéta
pl emlékszem hogy mikor Janesz lediétázott kb 60 kilóval nyomott kevesebbet, vagy mikor a Guldi készült versenyre kb 70 kilóval szériázott a verseny előtt. pedig ő Fekvenyomó Európabajnokságon idult, szal simán lehetséges hogy akár 250 körül is tudott. nálam is úgy volt hogy mikor 2007ben naturálban diétáztam akkor 70 kilót gyengültem, aztán tavaly okosságok mellett sérülten is csak 20 kilót..
szóval simán elhiszem hogy aki egész az évet végignövizi az a diétában nem veszít annyi erőt, ráadásul úgy sokkal magasabb CHval fogyasztanak amúgy is. T.D. pl 300at mondott egyik videóban.. nos attól én konkrétan semmit nem fogyok.. ő meg versenyformában van tőle.. persze lehet az utsó pár napban van ch ürítés és töltés, de az konkrétan a versenyzés miatt van nem a "normál" fogyasztás miatt..
bár mondjuk azt is elhiszem hogy ha van 14% testzsírotok és nyárra le akarjátok vinni 10re akkor a mondjuk 80 kilós fekvenyomásotok visszaesek 70re aztán a gyengülés le is van tudva. -
dunkel
őstag
válasz
penene #45609 üzenetére
Nem tudom, lesz ami lesz. A cél, hogy jobban nézzek ki a végén mint most
Tzs-t nem tudom, nincs kaliperem, de bőven 10 fölött.
Jojo:
ha leüríted az izmokból a szénhidrátot akkor abból egyenesen következik, hogy laposabbnak fog tűnni, hiszen nincs ami megkösse bennük a vizet... De ugye ehhez nem kell nagy logika, hogy ha megemeled a ch-t akkor a teltség vissza fog jönni. Ez csak egy átmeneti állapot... -
penene
őstag
válasz
dunkel #45602 üzenetére
Csak érdekelt, mert a Muscle Beart én sem ismerem. Csak azt tudom, hogy most kezd rákapni a barátnőm a fehérjére, kezdi komolyan venni az edzéseket, stb. És látszik is.
Valszeg vagy a nutrisportból, vagy az új fehérjéből adok akkor neki.
Pobby
Hát ezaz.. És ne legyek féltékeny, hogy a sok kigyúrt állat füzögeti, meg tetszik neki a szállkás izom..
De majd adok én neki!
Majd egyszer lemegyek oda, ahova ő jár, és megmutatom, hogy kell sima rúddal fekvenyomni. -
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition #45604 üzenetére
Jaaa
De akkor sem fog senki sem elcsoffadni egy normális diéától, persze némileg valószínűleg lesz izom/erő csökkenés, de szerintem ez vagy nem jelentős, vagy ennyit megér. Nem kell full minimál ch-n lenni, meg halom kieget szedni sem, a diétának is vannak fokozatai.
-
dunkel
őstag
válasz
BÁ Nutrition #45604 üzenetére
Mintha naturálban nem lehetne leszálkásítani. Annyi, hogy nem lehet szálkás 95 kg csak 80. De az átlaghoz képest már az is fényévekkel magasabb szint, aki meg versenyzik az meg csinálja amit kell.
-
dunkel
őstag
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45597 üzenetére
Ja mert a nagy testépítők mind összeesnek egy féléves diéta után
Szerintem egyáltalán nem következik a diétából az erő vagy izom vesztés, normálisan kell csinálni és kész, ez most ne feltétjenül jelent tökéletes odafigyelést, meg grammozást, stb. de így is, szerintem a havi 3kg elég reális.
Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest