Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 08:22:23

LOGOUT.hu

Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43251) Qru válasza MC Pite (#43248) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Pont ezen filoztam minap, hogy oke engem megfog a koccanasgatlo adott esetben de ha a mogottem jovonek nincs akkor az ugy telibever ahogy illik. :(

#nincsbennetarcsi

(#43252) Zsombe


Zsombe
senior tag

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ma felkerültek az új téli kerekek. Remélem nem köveztek meg, de végül a Firestone Winterhawk 4 mellett döntöttem. Mintázata majdnem ugyanaz, mint a Bridgestone LM005 és az Autonavigátor tesztjén is ugyanolyan teljesítményt nyújtott.
Bridgestone-ra nem akartam várni akár heteket és mindkettő úgyis max. 3-4 szezont bír az általatok elmondottak alapján.
Conti szóba sem jöhetett, nem szimpatikus a márka és német gumit japán kocsira nem. :DDD Michelin pedig anno Accordon csalódást okozott, Pilot Sport 2 bírt kb. 4 szezont és horror ára van.

A Borbet felni pedig jó választás lett szerintem. :))

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#43253) tboldi válasza Zsombe (#43252) üzenetére


tboldi
nagyúr

Needs more low. ;]

(#43254) #81556480 válasza MC Pite (#43248) üzenetére


#81556480
törölt tag

Azért azt teszem rá mert az van rajta már 3 éve. ( gyári mérete, benne a forgalmiba). A hozzám szóló két bekezdésedből az elsőt mondjuk kihagytad volna akkor nem tartalak egy fasznak, mert a másodikban tudtál értelmesen válaszolni. Egyszerűen gazdaságilag leírtam a helyzetet és hozzá tettem: de nyilván szart se akarok.

Ez egy fórum, egyszerű kérdéseket tettem fel. Kérdezni jöttem, nem kioktatást várok. Ha nem tudsz normálisan akkor ne válaszolj, megteszik mások, mint láttad.

[ Szerkesztve ]

(#43255) MasterMark válasza #81556480 (#43254) üzenetére


MasterMark
titán

Jaj ne legyél már ennyire offended. :DDD

Switch Tax

(#43256) tboy93 válasza #81556480 (#43246) üzenetére


tboy93
nagyúr

Belepo szintű 4 evszakosokat nem feltétlen érdemes választani, akkor igy fogalmazok :) főképp a gyors oregedes miatt.

(#43257) #81556480 válasza tboy93 (#43256) üzenetére


#81556480
törölt tag

okés, értem. meg akkor így választ kaptam pár dologra , és tudok dönteni. Mert amúgy van téli szettem is ami már kopott, de a kevés km miatt gondoltam a 4 évszakosra váltást. Mivel hamarabb elöregszik mint elhasználnám. A mostanit is két éve cserélni kellene már, de minta még van rajta bőven.

#43255 MasterMark idegállapot ;]

(#43258) tboy93 válasza #81556480 (#43257) üzenetére


tboy93
nagyúr

En iden csereltem a 6 eves gumijaimat 4 evszakosra. Minta meg mindkét szetten volt bőven, de korosak voltak mar. Mindketto Michelin gumi volt, egyik sem repedezett még. Kizart dolognak tartom, hogy a most vásárolt márkásnak mondható Vredi Quatrac kibir majd 6 évet :D

(#43259) mycso válasza bazsimano (#43240) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Én a hankook, kléber között örlődtem, a klébert választottam.
Szárazon jó, vizen jó, reggelente a 0-5 fok közötti taknyos úton jó.
Hangja nincs, eddig nálam perfekt. (225/45r18)

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#43260) MC Pite válasza #81556480 (#43254) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem konkrétan neked/ellened szólt, csak elég sokan itt is, élőben is elég...furák. Én meg nem vagyok olyan ügyes mint pl tboy93 hogy sokadjára is szmájlival írjam ugyanazt; bár igazad van, a kelleténél nyersebb voltam, megint - attól függetlenül, hogy pl számunkra kevésbé érdekes, hogy milyen korú autóra rakják.
Bocs.

Rengetegen megkérdezik mit vegyenek. Autó/használat/méret alapján mondunk valamit, majd jön az, főleg négyévszakosnál, hogy de az annyiért sok, a kétharmadáért feléért mit vegyenk. Kollégák is sűrűn jönnek ilyenekkel, meg még ilyenebbekkel ('120-150ért milyen autót vegyen, amire nem kell költeni' :W ).

Az átlag makacsabb/kevésbé belátó, ő akkor is x forintvól akarja megoldani, nem azt nézik meg, hogy mennyitől lenne az amit érdemes választani. Így van teli a környék Taurus, Linglong, Lauffen és egy csomó vacakkal, akár külön téli és nyári, akár csak téli egész évre. (Egy szett értelmes gumi helyett két sz.r, vagy egy mégsz.rabb.)

Mindig a keverék ami a drága a gumiban (és az a fontosabb, ami inkább meghatározza a gumi milyenségét), és ezen spórolnak az olcsóbb típusoknál.
A baj az, hogy innentől a gyakorlatban nem lesz igazi négyévszakos se, plusz gyenge kezdés után erős visszaesés jön, 2-3 év után pedig csereérettek, mert 10-el kanyarodva jó aszfalton is csikorognak (nyilván fékezés vagy csúszós kanyar esetén ez már balesetesélyes kategóriába esik). Így egyszerre pénzpazarlás és veszélyes is.
Hogy tenyleg vállalható legyen egész évben, sajna egy bizonyos szint alá nem lehet/kéne menni (pl Nexen még ok).

nandow: Azonos méret a téli meg a nyári? Amúgy a PC6 nem túl halk illetve nem túl kényelmes (bár összességében ezekben sem rossz, de pl Dunlop után picit jobbat vártam).
Azt lenne jó valahol megnézni, hogy a mainstream nyárik három kategóriája egymshoz képest milyen... EC6/PC6/SP6, vagy ESaver+/Premacy4/PS4, K Eco/Ventus Prime/S1 Evo, stb, stb. Ilyen tesztet sose láttam, egyszer volt 4-5 eco vs közepes összehasonlító, és ennyi (ott az jött ki az ecok vizesen gyengébbek, kb a BSResponse volt az egyetlen tűrhető, pl komfortot nem néztek meg zajt).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#43261) nandow válasza tboldi (#43253) üzenetére


nandow
aktív tag

Pont ez jutott nekem is eszembe. :D


Ma felkerült a téli szett, és ahogy arra számítottam, a téli Goodyear UG Performance gumik halkabbak, mint a nyári Conti PC6.

(#43262) Bl@tty válasza MC Pite (#43248) üzenetére


Bl@tty
tag

Köszi a Bridgestone tippet.

És a többieknek is a megerősítést a többi kiszemelt típusokkal. :R

(#43263) MC Pite válasza Bl@tty (#43262) üzenetére


MC Pite
veterán

Érdemes ránézni, főleg akkor jó/jobb sok klasszik téliguminál, mikor nincs hó (nedves aszfalton a legjobb kb minden tesztben), azaz a téli körülményék 99%ában jobb lehet mint a felsoroltak.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#43264) TayRol


TayRol
veterán

Tudtok olyan gumist mondani Pesten aki vigyáz a felnire (pl műanyag adapteres cuccokkal dolgozik), szerel 19-es gumit, és korrekt?

(#43265) geryboro


geryboro
senior tag

udv.
5X110 17" alu felnit keresek Opel-hez.
ha lehet számlát tudjon az illető/cég.
köszönöm.

Θ[Everything that has a beginning, has an ending.]Θ GRP

(#43266) TommyY2


TommyY2
tag

Sziasztok!

A gumi témával kapcsolatban az lenne a legjobb megoldás, ha csak egyetlen fajta gumi gyártó (téli és nyári is) létezne (természetesen a legjobb minőségű alapanyagokból). Így minden autósnak egyenlő esélye lenne az utakon, ritkábban fordulna elő, hogy a rosszabb gumi miatt belemennek valakibe.

Én is sokat keresgéltem, a legjobbat akartam. Végül a gumis ajánlására (hogy ez a legjobb), megvettem a Momo North Pole W-2 gumit. Remélem, hogy nem nyúltam nagyon mellé.

Egyébként tesztekben olyat is láttam, ahol száraz és nedves úton az utolsó helyen szereplő kínai Triangle márka a műgyanta tesztpályán az első helyen végzett, a legdrágább gyártó gumija még az utolsó helyen.

TommyY

(#43267) tboy93 válasza TommyY2 (#43266) üzenetére


tboy93
nagyúr

Ha egy gyarto egyeduralkodó lenne a piacon, annyiert adna a gumijat amennyit nem szegyell kerni erte :D Valószínűleg olyan draga lenne egy szett, hogy sokan kilógó drotig hasznalnak a meglevo gumikat.

(#43268) Qru válasza TommyY2 (#43266) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A teszteken nem villantott nagyot de majd akkor remeljuk racafolsz.

#nincsbennetarcsi

(#43269) mycso válasza TommyY2 (#43266) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

A "gagyi" /másodvonalas gumikkal a következő a tapasztalatom:
Egyszer volt Fortuna nevezetű nyárigumim, már új korában sem volt acélos, viszont 3 szezon után olyan volt, mintha bakelitből lenne. Vizes úton életveszély.... Nagyon durván csúszott. Mintamélység alapján még bőven 2-3 szezont elment volna, viszont megkeményedett és szanaszét repedezett a futófelület.

Laufenn téli: első 2 szezonban perfekt, vizen, szárazon, hóban, mindenhol. A harmadikban már picit odafigyelős volt vizen, a többi körülmény között ok. A 4. szezon hasonló az előzőhez és idén lett volna az 5. (minta bőven, a szerint még 2-3 szezon is volt benne), kényszerből ősszelfel kellett raknom, hát.... Vizen és szárazon is borzalmas, életveszélyes.
Nem kopik, nem repedezik, viszon kb. 3 szezont használható maximális biztonsággal.

Laufenn nyári: ezzel nagyjából elégedett voltam, a kopását kivéve. 3 szezont bírt ki, utána kuka, mert elkopott. Viszont a 3. szezonja végéig jó volt szárazon és vizen is.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#43270) MC Pite válasza TommyY2 (#43266) üzenetére


MC Pite
veterán

Hátőőő...ha a legjobbat akartad, sehogy se fér a fejembe mjért hallgattál a gumisra és Momot vetted. Vagy hogy hogy jrtál utána. Ha most nem is rossz (vizesen tuti nem túl jó), nagyon magy eséllyel gyorsan öregszik. Olcsó téliket jellemzőennhóra lövik be, arra könnyű, nem kell hozzá drága keverék.

Egyébként, ha télire itthonra jót/legjobbat akarod, LM005, de leginkább Nexen/Nokian/GY/Conti négyévszakosa, vagy akár Bfgoodrich/Kleber is mielőtt megszólnak, de szárazon, főként vizesen nem brillíroznak, elsőre LM005nél nem tűnnek jobbnak.
Havas helyeken GY, Michelin, Dunlop, Conti, Nokian téli abroncsai, esetleg Hankook, Nexen, és a szokásos lábjegyzékkel Kleber.

Nem árt tudni miben legyen jó a jó gumi, és mennyire lehet gyengébb amiben gyengébb. Csak a legtöbb ember a részeredményeket és az elmúlt 5-6év időjárási körülményeit nem nézi, hóra jó gumit keres az aszfaltos tudás rovására.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#43271) TommyY2 válasza Qru (#43268) üzenetére


TommyY2
tag

Nem hiszem, hogy rá tudok cáfolni, mivel nincs viszonyítási alapom, hacsak láthatóan életveszélyes nem lesz a többi közlekedő autóhoz képest.
Egyébként a többi autón is minden évben nézem a gumik puhaságát, ha körömmel benyomva nem kemény, gondolom, akkor még jó?

MC Pite: egyébként a gumis is Momo-t használ, szerinte az a legjobb.

TommyY

[ Szerkesztve ]

(#43272) rbalint88 válasza mycso (#43269) üzenetére


rbalint88
addikt

Hat a laufenn telivel itt az a tapasztalat, hogy vizen mar ujonnan is egy hatar szar... focus2 pedig ugyes futomuvu auto, egy kozepes gumival is brillirozik, de a laufenn telivel csak esett-kelt.

(#43273) TommyY2 válasza MC Pite (#43270) üzenetére


TommyY2
tag

Ahogy már mondtam, a gumisra bíztam a választást, de mondtam neki, hogy a legjobbat szeretném, mintha magának venné. Így lett a Momo W-2 (ő is azt használja).

Egyébként most néztem meg, amit ajanlottál, az LM005-öt. Pontosan kétszer annyiba kerül, mint a Momo. Igaz, hogy ez A kategóriás (a Momo csak E), de ennyi pénzért hány évig lenne használható (7-8)?

TommyY

(#43274) Kornel válasza TommyY2 (#43273) üzenetére


Kornel
veterán

Dehogy 7-8.
3-4 maximum.
Újan is lesz bőven különbség fékútban, 1-2 év múlva pedig jobban fog nyílni az olló köztük, ennyi a különbség.
A és E pont semmit sem jelent, de hidd el a MOMO még csak a középkategóriába se fér be.

[ Szerkesztve ]

(#43275) forceberg válasza TommyY2 (#43273) üzenetére


forceberg
veterán

A gumis azt fogja ajánlani, amin a legnagyobb a haszna. Lehet, hogy magának is azért rakta fel, mert az neki a legolcsóbban beszerezhető... :D

(#43274) Kornel: sokan ezért is döntünk a 4 évszakosok mellett, hogy max. négy évesen cseréljük.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#43276) Qru válasza rbalint88 (#43272) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Conti TS860 utan most Hankook lett a teli. Kivancsian varom mekkora lesz a difi koztuk...

#nincsbennetarcsi

(#43277) Qru válasza forceberg (#43275) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Vagy eppen berendelt belole de senki nem veszi meg tole...

#nincsbennetarcsi

(#43278) Kornel válasza forceberg (#43275) üzenetére


Kornel
veterán

Így van.
Enyém 3 éves múlt, középkategóriás Kleber már cserés.
Mondjuk a km-ét is lefutottna már.

(#43279) TommyY2 válasza Qru (#43276) üzenetére


TommyY2
tag

Nem értem, hogy lehet különbséget tenni köztük, hiszen eltelik köztük minimum fél év, valamint az időjárás is mindig más.
A régi szép időkből, amikor még volt nagy hó, emlékszem, hogy az új téli gumim szinte bármekkora hóban elment, de az azt követő években ugyan ott, már egyre kevésbé.

A Hankook-ról ön is jókat hallottam, viszont már nem emlékszem, hogy hamar kopik, vagy hamar öregszik?

TommyY

[ Szerkesztve ]

(#43280) forceberg válasza Kornel (#43278) üzenetére


forceberg
veterán

Emlékszem, nem sokkal utánad vettem, csak én a Nexent.
50 ezret mentem azóta az autóval, de a 2018-as nyarat még letoltam a nyári Contival. Azaz a Nexenben lehet kb. 40e km. A mintázat még jó, érzésre nem kemény, így kap még egy évet.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#43281) rothfb válasza tboy93 (#43238) üzenetére


rothfb
veterán

A kérdező által említett méretben szerintem nincs az új Quatrac. De tévedhetek is.

(#43282) rothfb válasza #81556480 (#43254) üzenetére


rothfb
veterán

Vegyél egy szett Nexen Nblue-t és kész. Nekem jók a tapasztalataim vele eddig. Ugyanebben a méretben.

(#43283) #81556480 válasza rothfb (#43282) üzenetére


#81556480
törölt tag

kb erre jutottam az eddigiek alapján én is :R

(#43284) rothfb válasza #81556480 (#43283) üzenetére


rothfb
veterán

Az új Quatrac biztos jobb (bár tapasztalat hiányában azért lutri és csak a tesztekre hivatkozni botorság, lásd pl Bridgestone-ok, amik hamar öregednek), de szerintem csak 205/55 R16-os méretben van, ami váltóméret a tiédhez képest. 225/45 R17-ben nincs. De bárki megcáfolhat egy egyértelmű linkkel...:D

(#43285) Kornel válasza forceberg (#43280) üzenetére


Kornel
veterán

Ha nincs vele gond, és van minta, akkor egyértelmű, hogy maradjon.
Én azért nem gondolkozom most a cserében, mert jövőre eladom, majd a vevő belealkudja az új szett árát.

(#43286) julius75


julius75
aktív tag

Sziasztok,

Nyári gumit vennék, találtam is jó áron (goodyear), de a kereskedő csak azt garantálja, hogy a gumi 2019-nél nem régebbi gyártású.

A jelenlegi már 6 éves múlt, kb. 40-45 ezer lehet benne. Még nem kopott túlságosan, nem is repedezett, de a kora miatt cserélném.

Szerintetek érdemes így megvenni, mert kb. mindenhol ugyan ilyen feltételek mellett árulják, vagy engedjem el...?
Kb. 6-7 év múlva cserélem majd az autót.

Köszönöm.

(#43287) Kornel válasza julius75 (#43286) üzenetére


Kornel
veterán

Mi a probléma azzal, hogy ha éppen 2019-es?
És nem kint a szabad ég alatt állt persze.

(#43288) julius75 válasza Kornel (#43287) üzenetére


julius75
aktív tag

Nemtom van vele baj vagy sincs....ezért kérdeztem..... :R

(#43289) focvis válasza julius75 (#43288) üzenetére


focvis
veterán

Nem tudsz várni tavaszig? Akkor frissebb készletekből válogathatsz.

(#43290) julius75 válasza focvis (#43289) üzenetére


julius75
aktív tag

Kb. 15-20%-kal drágábban.
Legalábbis véleményem szerint.
Egyrészt eur/huf abban már biztos beárazásra kerül, máásrészt [link]

(#43291) focvis válasza julius75 (#43290) üzenetére


focvis
veterán

Olvastam már. Pfff. mindig ijesztgetnek valamivel.
Minden évben megy a sírás, hogy drágult a búza, jajj de drága lesz a kenyér. 1 kg liszt ~200 Ft. 1 kg minőségi kenyér 7-800 Ft, kb. 0,6-0,7 kg lisztet tartalmazhat, a többi a marketing, a munkabér, és az árrés.

Most veszel egy 2019-est, tavasszal pedig akár 2021-est. Mínusz 2 év.

(#43292) Kornel válasza focvis (#43291) üzenetére


Kornel
veterán

Teljesen egyetértek.
Mindig mindenhol ez van.
Ha romlik a forint, emelkednek az árak.
Ha nő az üzemanyagár, emelkednek az árak.
Bezzeg ha erősödik a forint, vagy csökken az üzemanyagár, akkor valahogy visszafelé legkevesebb esetben csökkentik az árakat.

(#43293) raziel01 válasza focvis (#43291) üzenetére


raziel01
veterán

Aki mondjuk megy évi 15-20 ezret annak a 2019-es is teljesen jó ha tényleg olcsóbb is 20%-al.

Kornel: igazából emelni szeretnek a kereskedők. Tudják mire fogni az emelést. Persze mikor csökkennek a költségek akkor egyik sem fog csökkenteni és engedni a saját hasznából.

[ Szerkesztve ]

(#43294) MC Pite válasza TommyY2 (#43279) üzenetére


MC Pite
veterán

Könnyen, ha sok autót vezetsz, vagy pl évente járok veztech tréningre.
Seggel érzed, de sajnos sokszor füllel is hallod a vacak gumiról hogy már nem tapad. Nem úgy gyorsul, főleg nem.úgy lassul, tolja le az ívről az orrát, kis úthibákon is már csúszik el az autó segge a kanyarban a gyengébb gumival. Nem felvidéki/fosós magyaros tempóban, hanem kétharmad-háromnegyed annyival amennyivel hegyen lakó/vezetni tudó és autóra igényesebb népek mennek.
Aki csak a saját autóját vezeti és ezeket nem figyeli; ahogy öregszik a gumi, úgy szokik hozzá az egyre rosszabb egy abroncshoz. Jobb esetben legalább mikor a parkolóban csikorog, föleszmél hogy cserélni kéne (pedig két éve sózta rá a gumis). De ahogy minden 4.-5. autösnak csikorog, sajnos kevesen :((.

Jut eszembe, mondtam, hogy helyi gumis is Taurus (pfujj) télivel jár egész évben a Dokerrel. A személyautóján viszont Michelin Alpine 6 van.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#43295) Qru válasza TommyY2 (#43279) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nyilvan nem tudom obejktiven osszahasonlitani. Ha hoban/vizen felvisz a telekre (Matra) ott azért elég sok minden kiderul az adott abroncsrol.

A TS850 pl gyenge volt vizen a CC sokkal stabilabb volt hiaba csak 4S gumi. A TS860 pl sokat javult vizen a ts850-hez kepest. Majd meglatjuk ez a Hankook mit tud.

#nincsbennetarcsi

(#43296) TayRol válasza Qru (#43295) üzenetére


TayRol
veterán

Melyiket vetted?

(#43297) julius75 válasza focvis (#43291) üzenetére


julius75
aktív tag

1., az elmúlt egy évben annyit gyengült a forint, mint előtte 10 év alatt.
2., ha megnézed a tőzsdei árakat láthatod, ezek sajnos tények, nem kereskedői kívánság műsor
3., picit más, mint búza - kenyér viszonylata
4., semmi sem garantálja, hogy jövőre 2021-est kapjak. ha így lenne, ezt választanám....

De mindegy is, ezen aztán tök felesleges vitatkozni.

Kornel: az üzemanyagos sajnos nagyon rossz példa. Ha összehasonlítod a 95-ös benzin árát a kőolaj világpiaci árával, láthatod, hogyan mozognak.
Az elmúlt egy év kiváló példa erre a -38 dolláros olajjal együtt.

(#43298) MC Pite válasza TommyY2 (#43273) üzenetére


MC Pite
veterán

Kimaradt: A Hankook gyorsan kopik, de jól tapad általában.

Igen amúgy lehet hogy kétszer annyi az LM005 mint a Momo, amire azt mondta valaki, hogy a legjobb. Neki az, hogy mellényt, naptárat, söröshordót, Bt hangszórót kapjon a forgalom után. Vagy lehúz mindenkit a Bridgestone, vagy a csoda elmarad, és alsópolcos a Momo.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#43299) Qru válasza TayRol (#43296) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nem en valasztottam a gumit, ha nem a gumi engem. :D
W320-as, ezt rakta ra a markaker (decemberi atvetelu auto).

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#43300) Kornel válasza julius75 (#43297) üzenetére


Kornel
veterán

Rosszul fogalmaztam.
Legyen az előbb említett kenyér a példa.
De lehetne akár a témába vágó abroncs is.
Ha nőnek az üzemanyagárak, nő az adott termék ( vagy akár szolgáltatás) ára is, amikor pedig csökken, akkor valahogy elfelejtik csökkenteni az árakat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.