Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz consono #33338 üzenetére
Én szerettem a Dorjet is, de ez tényleg egy lépés felfelé. 2:28-nál ráadásul a kedvenc témámat (Hooker - Old for new) játssza, eddig még csak bemutatóvideókban hallottam.
(#33344) Goose-T
Szerintem nincs ragasztva, csak az anya tartja a felső oldalon, esetleg az elfordulást megakadályozandó lehet egy kis kilógó csap is rajta, meg hozzá illő furat a fában. -
-
félisten
-
Goose-T
veterán
válasz consono #34354 üzenetére
Elvileg mivel fixálható az egész, nem mozog rajta semmi, így akár jobb is lehet a sustain. Na és nem törik meg a húr. Képzeld, van még görgős felsőnyereg is.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Moleman
addikt
válasz consono #34354 üzenetére
Szerintem hangoláskor/nyújtáskor van ezeknek számottevő előnye, ahogy mozog a húr, tud gödülni és nem ugrik meg ezeken a felületeken, stabilabb lesz a hangolás. A húr élettartamához nem tudom tesz-e hozzá az, hogy nem törik meg, akár azt is elképzelhetőnek tartom.
A stratomon görgős felsőnyereg van, az pont eltépte egyszer a vékony E húrom. -
bigrob
őstag
válasz consono #34600 üzenetére
Nekem JBL LSR308-at ajánlottak itt a topikban a basszer miatt, havernak szóló gitárhoz LSR305 van és az is tökéletes. Audioll-nak írni kell egy mailt és jön az árajánlat. Olcsóbban újat máshol nem tudsz venni. (thomannos ár - 10% kb)
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
addikt
válasz consono #34633 üzenetére
Jazz jó, csak nem oly egyszerű. Amúgy nálam most a blues pörög nagyon, persze számomra az sem egyszerű, amúgy az, csak nem gyakorolok eleget.
Komolyat meg keverik jazz-el páran. Nekem Jacques Loussier jön be, de ő billentyűs, szóval meg se kellene említenem a húros topikban hehehe.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
válasz consono #34720 üzenetére
Ezt azért nem mondanám, de aki Gibson-os az lehet a jól bevált dolgokért rajong.
Azért egy ESP, Ibanez vagy Schecter nem feltétlenül a konzervatívságról szól.De pl azok az innovációk mint pl az automatikus/motorikus hangolás... hmmm... kicsit tényleg izzadtság szagúnak tűnik.
re: (#34722) V.Stryker
Azért ez sem egy bazi drága hangszer.
És ahogy előttem is szóltak, vannak ennél jóval olcsóbbak is náluk.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Moleman
addikt
válasz consono #34720 üzenetére
Pedig néha meg is lehet bánni a konzervativizmust, én anno mindenképp full tradicionális LP-t akartam, az is lett, leszámítva a súlycsökkentést.
Nem sokkal később már nem lett volna ellenemre egy szélesebb nyakú, sokféle kapcsolású, akár robothangolós darab, de hát már késő, megvan a gitár, és úgy érzem, hogy LP téren ez egy életre kiszolgál. Meg nem mellékesen nem is tudtam volna olyan highperformance gitárt venni, mert sokszorosába kerülnek, mint a mezítlábas Studiom. -
Alexios
veterán
válasz consono #34738 üzenetére
Szerintem a topik nagyrésze szeretne tudni olyan pontosan és tempóval metallica számokat játszani, miközben énekel mint Hetfield
Ha gitárhős alatt csak a shred-et értjük, akkor ok, bár Gary Moore-nál talán arra is volt példa, aztán ő elég híres LP használó volt ugye. Az más kérdés, hogy ez mennyire gond a brand számára, az Ibanez egyértelműen beállt emögé, de nem gondolom, hogy a gibsonnak is kéne emiatt(az epiphone-on kívül), cserébe pl. az Ibanez kevésbé jut eszébe egy indie/alternatív gitárosnak, ne adj isten bluesra.
Amúgy abban egyetértek, hogy Gibsonék eddig sokkal kevésbé törekedtek a mai generáció megfogására (epiphone-on kívül), míg a másik klasszik gyártó, a Fender eléggé ott van most is(nem metál vonalon, hanem indie pl)
De mivel a Gibsonnak nem az volt a baja, hogy maga a gitáros üzletág gyengélkedett, így valószínűleg ők úgy látják így van ez jól egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz consono #35076 üzenetére
Ezaz, lehet pont ezért
nemérné meg. Gyakoroljon kombó ládán meg pedállal, minthogy pc-zzen. Azóta én is többet gyakorlok mióta megint kombón nyomom és visszaraktam a multieffekt pedált. Lehet jobb effekteket ki tudtam hozni az amplitube-ból de nem szólt úgy a hangszórók miatt. Egy kombó sokat dob. Vág a gitár hangjaSZERK:
Hülyeséget írtam, rosszul értelmeztem, de visszaolvasva ugyanarról beszélünk (-:[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
-
Kobe
veterán
válasz consono #35405 üzenetére
Szerintem az utolso ertelmes ikyen darab a roland microcube volt, mind arban, mind tudasban.
Attol feljebb ilyen celra tok felesleges. Talan az uj katana mini versenyezhetne vele, az sem egy rossz kedemenyezes. Csak mivel potom penzzel olcsobb csak, mint az otvenes, a kutya nem veszi
-
addikt
válasz consono #35376 üzenetére
Nekem tetszenek ezek a classic vibe-ok.
Más, erősítő:
Nekem a Roland Cube-30 nagyon bejött. Vissza is tettem a földre a Zoom G3-at és egy mod-on agyalok.
PC-vel már csak azért se fogom összekötni mert akármilyen fémes kapcsolatba kerül a gép és a hangszóró búgás lép fel. Legyen az usb, kábel akármi. Meg macera VST-zni. Ott a zoom és három effektet oda lehet dobni, a visszhang állandóan be van kapcsolva, a boost is kb, amit viszont a főképernyőn tartok az a torzító, chorus és a delay.
Ezt a Rolandot mondjuk panelba nem ajánlanám bazi hangos, nehéz eltalálni az alacsony hangerőt.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
freelanced
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz consono #35671 üzenetére
Te a gitárládából mikrofonnal felvett gitárhangot hallgatod, nem a Boss DS1-ből kijövő nyers négyszögjelet. Mert az tényleg tönkrevágja nem csak a hifi-hangszórót, hanem az erősítőt is. Szerencsére a mai modellezős multieffektek már szimulálják a gitárládák és a csöves erősítők spektrumát, THD-jét, impulzusválaszát és a többi dolgot is, hogy a nyers torzított jel hallgatható legyen, és ne tegyen tönkre semmit.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
bigrob
őstag
válasz consono #36133 üzenetére
Állítólag ez egy nagyon jól sikerült gitár, talán Ejcspi imádta nagyon.
(#36134) V.Stryker
Nekem sosem volt SG-m bár mindig ki akartam volna próbálni..
Egyszer majdnem vettem is egy Gibbó SG Juniort, de ahelyett lett a Kramer Assault 220+ FR amit fattyu átvett és tovább is adta.
Ilyen árban nagyon más opció nincs, azt kell venni amelyik a legjobban tetszik!(#36135) Berreh
NEM NEM NEM FUJJNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
llax
senior tag
válasz consono #36166 üzenetére
A javaslatom ugyanaz, mint egy extra tone poti (ha a kísérletek idejére potit használ, akkor addig az is).
Itt a kondi megválasztásával el lehet tolni a töréspontot. Minél kisebb a kondi, annál inkább csak a magasakat vágja. Sőt, ha a kondi jelentősebben eltér a beépített tone potihoz tartozótól, akkor a kettő hatása is eléggé eltérő lesz, kevésbé szűkíti a beépített poti hatását.
-
Eastman
addikt
válasz consono #36166 üzenetére
If your guitar is more on the bright side, try the Virtual P90™ in the neck and the DLX-90™ in the bridge.
Hát, erről a DLX-90-ről (DP164) kellene hasonló EQ leírás. Ha egy kicsit is vastagabb, öblösebb, teltebb a hangja, nekem már jó is lesz a gyári Gibbóig. (A ToneZone-nal vettem.)
llax
Egyébként a jelenlegi bekötéssel a kondinak, az Orange Drop-nak mi a feladata? Ha leforraszt(aná)m a tone poti középső lábáról, nem lehet, hogy a ToneZone magasai valahogy megérkeznének? Mit tesz hozzá vagy vesz el belőle az Orange Drop? Valami miatt legendás lett. Az biztos, hogy a nyaki P90-nem gyönyörűen énekel. Tiszta szerelmes vagyok a hangjába, jön vele a nagybetűs BLUES. ...csak a hídhoz kellene valami Blues-Rock-os, ZZ Top-os cucc... De ne legyen Metál. ...mer' abból most lett két raklapnyi.
Szerk:
A ToneZone is szép, éneklős egyébként, de brutál sok a közepe, ahogy a képen is látható, de a mélyei nagyon szépek. Valami jávor vagy éger sportgitárba való...
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Milyen processzort vegyek?
- Google Maps
- Parfüm topik
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NBA és kosárlabda topic
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest