- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #63769 üzenetére
Persze. BT-n csatlakozik a Sparkhoz a géped, arról megy mondjuk YT backing track. A tableteden meg fut az applikáció, ami vezérli.
De az app nem is kötelező, hogy ha a 4 (8) elmentett hardware preset egyikét futtatod. Akkor ahhoz nem kell az app.
-
consono
nagyúr
válasz
cappa72 #63770 üzenetére
Bocsi, vén vagyok
Á, nálam semmi 12V, meg stabilizátor nincs. A Spark Miniben van beépített akku, az sima liba. A pedalboardon meg a Tank G-ben szintén van, a többi kis pedált meg egy kínai USB C -> 9V-os tápegység hajt meg, amire egy méretes powerbank van rádugva.
Ez az egész elsősorban a zaj miatt van, mert ugyan ilyen egyszerűen be is tudnám dugni a cuccot a hosszabbítóba, de látványosan alacsonyabb így az alapzaj. -
válasz
consono #63761 üzenetére
Úgy érted 230 mentes?
Bocsi magas labda volt...
Az akku megoldás milyen módszer?
12V és stabilizátorok? Vagy 5V és DC-DC konerter?@#63767 Ctrl+Alt~Del
az app csak mobileszkozon fut, asztali gepen nem.
Ez Android esetén is így van? (Asztali emulátor lehetőségét is ide értve. Esetleg Android PC-n?) -
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63767 üzenetére
De a backing track szól gépről is ugye?
-
Nem gondoltam volna, hogy country muzsika lehet ennyire szórakoztató. Wheeler Walker Jr.
Jó a videó anyag is, meg a stúdió is ott van nagyon. -
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63763 üzenetére
Ugyanarról az eszkozről, igaz? Nálam Ipad lenne.
-
chaosmonger
tag
-
X2N
őstag
válasz
consono #63758 üzenetére
Én is rengeteg időt, energiát ,pénzt megspóroltam volna ha egyből megveszem azt az erősítőt/gitárt/stb ami tetszik, nem fölfele lépkedek. Érdekes mód én mindig tudtam milyen hangzást akarok, amíg nem tudja az ember mi adja azt a hangzást(utána lehet olvasni a neten is, ha már nem tudod kitekerni az erősítőből) addig persze megy a keresgélés, de ma már a youtubon mindent meglehet hallgatni, a probléma csak ott van hogy többféle hangzás is tetszik, idő amíg mindent lefed az ember amit szeret.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63752 üzenetére
Songsterrel és a saját appjával használnám, működik együtt a kettővel BT-n keresztül?
-
X2N
őstag
válasz
consono #63748 üzenetére
Vannak itt egy páran Spark-al mégse ajánlotta fel senki h megmutatja, biztos annyira jó akkor ha te is csak azt tudod róla elmondani hogy a kényelem miatt éri meg.
Részemről továbbra se ajánlott, ipari hulladék kategória, otthon gyakorolgatásra, kezdőknek jó akik nem tudják hogy mit akarnak, erre való értelemszerűen, de egy azonos árú multieffekt sokoldalúbb. -
Redchucky
aktív tag
válasz
chaosmonger #63754 üzenetére
Beszéljünk róla
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63752 üzenetére
Erre nem gondoltam, köszi.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63750 üzenetére
Köszönöm, valszeg rendelek. Úgy látom thomann vagy muziker, sok lehetőség nincs. Így talán érthető, miért nem megyek be boltba kipróbálni...
-
Redchucky
aktív tag
Sziasztok, jelenleg tonebridge - irig - vox pathfinder kombót használok, hangsúlyozottan amatőrként. Érdemes lenne erről spark 40-re váltani? Ha már annyi jót olvasok itt róla
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #63738 üzenetére
Érdekes, mert ha jól emlékszem, neked RG270-ed van, amit még Wizard II nyakkal gyártottak, az nem annyira széles, az újabb Wizard III nyakak 2 milliméterrel szélesebbek a test felőli végüknél. A rádiuszuk ugyanúgy 15,75".
Ja amúgy mi is koncertezünk pénteken ismét a Sorompóban. Feltörünk, idén eddig január kivételével minden hónapban volt egy koncertünk úgy, hogy minket hívtak, nem is mi jártunk utána.
Most úgy néz ki, hogy júniusra is lesz koncertünk, és arra is csak úgy megkerestek minket. Ha minden jól megy, két külföldi death metal banda előtt játszunk töltelékként. Kemény a rocksztárok élete.
-
arnyekxxx
veterán
Imádom ezt a topikot
ON, jövö héten darkgótik nosztalgiafesztiválon játszunk fullárnyakműsorral, ha már ilyen akkor előszedtem a korabeli ibanezt ami a fehér diyexporer óta csak porosodott a falon. Hát ezen a széles lapos nyakon még mindig tök kényelmetlen játszani, nem értem hogy tudtam én ezt anno szeretni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #63736 üzenetére
Jól promotáltad magad, a te társadalmi érzékenységed valóban páratlan.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Múlt héten auditálni voltunk egy műhelyben. Már belépéskor érezni lehetett, hogy itt a melóban más a szellemi dinamika
. Volt ott egy bibircsókos képű roma gyerek, ő vitt minket a raktárhelyiségbe.
A raktár ajtaján volt egy nagy Hetfield-poszter, amin pont egy Snakebyte-on játszott. Amikor megláttam, elmosolyodtam, kérdezi a roma gyerek, hogy "Ismered?" Mondtam neki, hogy persze. Majd hozzátette, hogy "egyszer én is szeretnék egy ilyen sztrátokásztert!"
Gondoltam magamban, híjj barátom, az se véletlen, hogy te itt dolgozol.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63729 üzenetére
Szia Uram, Megadeth érdekel?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63719 üzenetére
még kell a seek and destroy meg az anarchy in the uk és meg is van az "5 dal amit minden 1980 után kezdő torzítottgitárostanonc először megtanul"
-
X2N
őstag
Gyakorlatilag dokumentumfilm arról milyen gitárt használt Kurt az In Utero lemezen
Múltkori erősítős videót is belinkeltem, azt is érdemes megnézni ha kimaradt volna. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63723 üzenetére
Akkor téged még kereslek ez ügyben ha nem gond, én annyira nem vagyok otthon az Alis rendelésekben
Alnico 2/3-as hangszedőt szeretnék beletenni. Nekem is harmadik gitárnak lesz a LP(humbucker)/LTD(EMG) mellé. Strat sose volt az én világom, de a tele az tetszik, az a gitárok AK-47-ese.
Már csak egy jó kis worn SG kellene P90-el.
Svédektől is lehet egész jó áron Tele/Strat alkatrészeket venni, érdemes benézni, a húrlábak is jó árban vannak. Szép Roasted nyakak is vannak.
trexgumi-Van előtte kép is? Miért lett fehér?
-
Goose-T
veterán
Én pár éve építettem nitrós telét, kifejezetten jó minőségű alis cuccokból, akkor 130 ezerből cakkompakk kijött az egész. Aztán el is adtam annyiért, mert annyit ér egy telecaster a metálzenében, mint egy VW bogár az M7-esen.
Nem nekem való gitár, az Ibanezeim és a Jacksonaim mellett csak egy ormótlan fadarab béna hanggal.
Szerk.: ez volt az a gitár.
-
trexgumi
csendes tag
Na, elkészült végre
Márcsak ki kellene próbálni
-
Moleman
addikt
Igen, az is egy jó módszer, nekem is ilyen épített cucc a nitrós fehér stratom.
Ha nem magadnak szeretnéd összerakni, van egy ismerősöm, aki elég jó stratokat/teléket épít, láttam már pár gitárját, jó szívvel tudom ajánlani.A fogólap szerintem nem lesz probléma, én 9.5-es fogólapon nőttem fel, de nem éreztem utána furcsának a 12"-t. Az igazi vintage 7.25" viszont már biztosan nagyon más.
#63717 consono
Nem tervezek megválni tőle, de nagyon keveset használom, hasonlóan vagyok vele, mint a (szintén szögletes testű) Les Paul Studioval: több nem kell belőle, de ez az egy pont tökéletes, hogy legyen belőle itthon.Ezzel szemben stratot és superstratot még biztosan fogok venni, csak azt nem tudom, hogy néhányat, vagy néhány tucatot.
Az idő majd eldönti.
-
trexgumi
csendes tag
Elképesztö ,hogy a topic címén belül is mennyire szerteágazó az .hogy melyikötök merrefelé szimatol . Ezért is szeretk ide járni .
Pl. A Godfater is hasonlóan vette ,veszi fel a klippjeit, meg a lemezeit. Elmondásuk szerint pont mint anno...
És nem mellékesen Nagyon jó kis zene amit felhoztál példaként. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A vasárnap délutáni nyugalmat megzavarandó.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman #63716 üzenetére
Azt néztem hogy Tele testet/nyakat lehet kb mindenhol kapni, Thomann-on is van nitrolakkos test(éger), nyak simán meg lehet építeni és akkor ~400k körül van egy nitrós teléd úgy hogy minden alkatrész(hardver/pickupok/kulcsok/) origi Fender...
Ki kell próbáljak párat, 9.5”- rádiuszú fogólapon nem igazán játszottam eddig. -
Moleman
addikt
Ha klasszikus telét szeretnél, akkor a Classic Vibe széria elég jó.
Eredetileg 50's verziót akartam belőle, kipróbáltam minden színben egymás után egy hangszerboltban, és kiderült, hogy hiába ugyanaz papíron, a rózsafa fogólapos 60's-nek más a nyakprofilja, így végül azt vettem (2014-es gyártás, made in china).
Amúgy szerintem kicsit kényelmetlen a klasszikus, haskivágás nélküli testforma, úgyhogy ha sokat tervezed használni, akkor egy modernebb kivitellel lehet jobban jársz.Ha többet is rászánnál, akkor a Fender Baja Tele volt egy időben az ár-érték arány király, bár én sose próbáltam, az utóbbi időben 300k körül láttam őket.
Persze ezek még nem nitrósak, nitrósból szerintem a Highway One lesz a belépő, 400-450 körül futnak most már, és nagyon ritka belőle a tele. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #63714 üzenetére
Biztos nem P90-es hangszedős lesz. Újonnan ez az amit megvennék, de láttam h valakinek sikerült kifognia belőle 6 kilós darabot, úgyhogy még gondolkozok rajta, jelenleg amúgy se kapható
Nitro lakkos lenne jó de olyan meg nem igazán van, nehéz kitalálni még a Fendereknél is hogy melyik nitro/poly.
-
X2N
őstag
Van itt a fórumon Telecaster guru, milyet érdemes venni? Minden részlet érdekel.
-
válasz
lacibattya #63710 üzenetére
Hirdesd meg a HA!-n vagy a géesfanatic-on
-
X2N
őstag
Jack White új gitárja elég komoly lett.
-
X2N
őstag
The Trump Tariffs Will Kill The Guitar Industry
Szép jövő.trexgumi-Nem, csak az elektronika üreget kell, de azt teljesen. Milyen gitár? Strat? Csináltam már ilyet, keress vissza, tettem fel róla képeket h kell megcsinálni.
-
trexgumi
csendes tag
Ha kiragasztom a pick up helyét ,meg a potiknál is rézszalaggal. Akkor hátul ahol a tremolo rugói vannak ott is ki kell?
-
Tibizzz
junior tag
Kerestem olyan plugint, amelyikkel végtelenségig lehet egy gitárhangot megszólaltatni. Íme: [link]
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #63704 üzenetére
Sokan ott rontják el hogy nagyon alacsonyra állítják a bias potmétert régebbi csöves erősítőknél, rengeteget számít a hangban, csak az az 1db potméter is. Marshall-nál 6-7-re érdemes állítani, moderneb Hi-gain fejeknél meg 5-ösre. Ebbe a videóba meg érdemi gitározás nincsen, az a baj, kellett volna egy looper-és arról meghajtani őket.
-
Ba cy lus
addikt
A difi megvan a GP200 (ami állítólag az első szériás Hotone Ampero hangjának felel meg kb.) és az MG30 között is:
[link] .(A plexit ugyaninnen nem érdemes nézni, mert eleve SV20 a valódi erősítő, nem pedig 1959, illetve a saját tapasztalatból kiindulva az az "uk slp" erősítő modell a gp200-ban lehet a normal csatorna.)
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #63700 üzenetére
Ebből kár bármire is következtetni, Ampero II Stomp-egy 56eFt-al drágább multi és újabb is, az első generációs Amperoval hasonlítsd inkább össze. Itt szerintem máshogy is van beállítva az Ampero II.
Azt viszont itt is látni hogy mennyivel jobban átgondolt a NUX kijezője(ahol a fő presetet mutatja), látod a teljes láncot, látszik hogy van egy kompresszor az erősítő előtt meg egy reverb is az IR után. Amperonál mit látsz a láncból? Semmit. Az oldalsó 8 gombbal 1 gombnyomással ki lehet kapcsolni mindent a láncban, nem kell az érintőképernyővel szenvedni. Más a felhasználási területe is kicsit a 2 multieffektnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest