Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Redditen ajánlották a functional ear trainer appot, egész jó. Az első skálák könnyűek voltak, de a több oktávos "nem C dúr" már kifogott rajtam.

Asszem elleszek egy darabig, mre az összes alapszintet teljesítem. 🤔 -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Smiley
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Hát ez baromira jó alapnak tűnik ennyiért. Azért is kérdeztem mert az elektronikát nem nagy mutatvány kicserélni, meg abból ha egyszer kell normálisat venni aztán ha úgy van lehet átpakolni másik gitárba. Kéne egy második gitár végre, de én is valami ilyesmi project dolgot szeretnék. Amiről fogalmam sincs az tényleg a nyak meg a bundok, utána a többit már én is meg tudom csinálni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Most csupaszítottam le, hogy megsúroljam egy mosogatószivacs dörzsis részével, ez eltünteti a kifényesedett foltokat. Azt kell mondjam, hogy a test kiváló minőségű, nagyon szép munka a marás rajta, nem nagyon látni szálasodást, sorjákat. A fadarabok is szépen, szimmetrikusan vannak összeillesztve, látszik, hogy van középen egy blokk, és kétoldalt két "szárny", mint az átmenő nyakas gitárokon. Az egész gitár nagyon könnyű, én ezt is pozitívumnak tudom be.
A bundok nem vágnak, bár szerintem ezt utólag megcsinálták rajta. A nyak egyenesnek tűnik úgy, hogy most állítottam rajta a pálcával. A 13-62-es hajóköteleket leszedtem róla, elég magasra voltak állítva, de végignéztem a billegtetős szerszámommal, és csak 3-4 kiálló bundot találtam, azok is nagyon kicsit állnak csak ki, semmi extra. Majd megreszelem őket.
Az elektronika abszolút hulladék kategória. Az egyik potiból kijött a tengely, amikor le akartam róla húzni a tekerőgombot.
Kisméretű legalja potik és gagyi drótok vannak benne. A gyári pickupjai rettentő gyengén szólnak, feleakkora jelet sem adnak le, mint a DiMarzio D Activator X az RG420-amban. Mindent kicserélek benne, ha majd megérkeznek a Fleor pickupok hozzá. -
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Függő vagyok, állandóan a hirdetéseket figyelem.
Aztán ha meglátok valamit jó áron, akkor gyorsan be tudom mesélni magamnak, hogy nekem arra szükségem van.
Ez mondjuk tényleg jó vétel volt, 90 ezer körül van a bolti ára. Kicsit tuningolok rajta, aztán jó lesz koncertekre ütni-vágni, most úgyis beindultunk a zenekarral.Egyébként úton van Franciaországból egy másik Ibanez is, amit Reverben vettem szintén pofátlanul olcsón. Meg lehetett szorulva a csávó, mert még a szállítási költséget is lealkudtam.
Ha megérkezik, majd beszámolok róla. A csomagkövetés szerint már Ausztriában van, szerintem holnapután itt lesz az is. -
Ba cy lus
addikt
Az elmúlt héten a classic vibe hangszedőinek magasságával szépen bementem az erdőbe a neten összeolvasva mindent ideális hangszedő-húr távolságról. Ma már csak azon kaptam magam, hogy valami kiveszett a hangból, amivel rögtön az elején belopta magát a szívembe. Szóval hazaérve alacsonyabbra vettem, így most kb. 2.5mm a magas, kb. 3mm a mély húroknál a távolság. És visszajött az a hang, ami inspirál, amivel öröm "dolgozni". Nekem ez így gyárilag is nagyon tetszik.

-
cucka
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Nyilván felfele néz a tenyered, de nem a tenyered tartja a hangszer nyakának a súlyát. És figyelj rá, hogy ne legyen feszültség a csuklóban meg egyéb izületekben.
A kezed méretén filózni meg fasság.
Pino Palladino egy két méteres fickó lapát tenyérrel és iszonyú hosszú pókláb-szerű ujjakkal, és a világ egyik legjobb basszusgitárosa,.
Victor Wooten egy alacsony fickó gyerek méretű kézzel, mini-virsli kinézetű ujjakkal, és a világ egyik legjobb basszusgitárosa.
Szóval hidd el, nem ez számít. -
emiki6
veterán
De ha nem néz felfele a tenyerem (supination), akkor nem tudok rajta játszani, máshogy nem tudom fogni. Függőlegesbe nem teszem a hangszert, mert úgy még rosszabb. (Azt már megértem, hogy a pengető kezet miért oda szokás tenni ahova, mert rá lehet támaszkodni a hangszerre, ezzel levéve a súlyt a nyakas kézről.)
Majd megszokom.
Simán lehet túl nagy is a kezem (a középső ujjam az ujjtő ízület közepétől ujjvégig 11,5 cm, a tenyér+ujj meg kb 20 centi, nagy arasz 24 cm, kis arasz 21) és emiatt fárasztóbb egy átlagos kézméretre tervezett nyak. És ilyenkor amúgy nem mindegy más hogy fogja? Úgyis egyéni fogást kell találjak... Az alapelveket szerintem értem, nem gondolom, hogy rosszul fogom, a hatékonyság majd javul idővel. -
cucka
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Pont erre akartam célozni. A bal kezednél minimális erőkifejtéssel le kell tudd fogni a húrt. És nagyon nem is kell szétterpeszteni az ujjaidat.
Ha nagyon szupinált helyzetben van a kézfejed, akkor jó eséllyel rossz a kéztartásod, vagy nincs elég magasan a gitár nyaka. Ha érzed, hogy feszülnek az izületek és az inak a kezedben, akkor javítani kell a tartáson.Jobb kéz az más tészta, igazából az végzi az érdemi munkát, ott lehet finoman és agresszíven is játszani.
-
Bobrooney
senior tag
Igen ez a győri hangszerdiszkont. Az új srác a hangszerbarlangba dolgozott korábban. Állítólag ő húrozta fel meg állította be az Ibanez-t, bár ne tette volna
. Ha jó kedvük van mindenben segítenek, de ez 10-ből 1x van sajnos, annyira random, hogy ehhez nekem nincs idegzetem/kedvem/türelmem.Barlanggal nincs különösebb bajom, bár ott is furák sokszor. A zenebutikot meg meg sem említsük. Érdekes Budapesten 3 hangszerboltban jártam, teljesen más kiszolgálásban volt részem, a Stageshop előtt meg le a kalappal.
-
doc
nagyúr
válasz
Bobrooney
üzenetére
Ez a gyori hangszerdiszkont? Ott most vettek fel uj embert, a regi srac aki maradt jo arc, bar nem tul proaktiv
Az uj meg segitokesz volt multkor is, de szegenynek meg tenyleg fogalma sem volt hogy merre van az ajto, mire keritett egy hangolot, addig megcsinaltam telefonnal
Amugy ja, a Hangszerbarlangban lenyegesen vevobaratabbak voltak, igaz, eleinte ott is ugy kezeltek mintha eltevedtem volna a langosost keresve, aztan mikor rajottek hogy itt jo esellyel vasarolni fogok, akkor hirtelen nagyon segitokeszek lettek
-
emiki6
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát volt pár évtizede csiszolni és kifejleszteni egy magas szintű hatékonyságot, könnyedséget.

Moleman: Szerzek majd, egyelőre ideiglenesnek ez most jó. Tettem egy rongyot az asztal és a hangszer közé, hogy ne csússzon, alatta is szőnyeg van, elég stabil, nem dől el, hacsak fel nem rugom.

cucka: A vastag húr nem zavar, elméletileg harcedzett kezem van, másztam is pár évet. Az ujj tárogatást még szoknom kell, a kis és középső ujjak egymástól távolítása pl relatív nehéz. Az ujjaim amúgy hosszúak, 4 fretet nem gond átfogni csúsztatás nélkül.
Inkább az nehéz, hogy teljesen szupinált helyzetben van a kézfej, azaz a mozgástartomány szélén kel tartani, ami hosszútávon önmagában fárasztó, játszva meg méginkább.
De majd kicsit még elemzem másokat nézve a hatékony kéztartást. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A nem bonyolultat úgy értem, hogy ha a zenében egy D akkord van, akkor Steve Harris szinte biztosan egy D power chord-ot fog így vagy úgy kipengetni.
Szóval amit csinál az nem igazán bonyolult, viszont eljátszani rohadt fárasztó (fiatalon is, nem hogy 70 évesen), és nagyon oda kell figyelj a technikára.
Amúgy őt tiszelet övezi mindenhol, bár szerintem az is közrejátszik, hogy ő a főnök a zenekarban, ezért náluk mindig rohadt hangos a basszusgitár a mixben, plusz úgy is van megírva a zene, hogy fontos szerepe legyen benne Harrisnek.
(Utóbbi heavy metálban nem jellemző, igazából basszusgitár szempontjából a metál egy nagyon egysíkú műfaj. Kivételek persze vannak, pl. Steve Harris) -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Annyira azért nem bonyolult, amit Steve Harris játszik.
Viszont ha megpróbálod utána csinálni, akkor kb. a negyedik percnél azt fogod érzni, hogy leszakad a jobb kezed a folyamatos galoppozástól, és hát akkor még egy számot sem játszottál végig.
A trükkje, hogy minimális erővel pengeti a húrokat, így spórol az energiával.
-
cucka
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Javaslom, legalább nézz meg pár youtube videót a helyes kéztartásról, vagy még inkább vegyél 1-2 órát tanártól.
A basszusgitáron vastagak a húrok és hosszú a menzúra, szóval elég könnyen tudsz vele szerezni egy jó kis ínhüvelygyulladást.A cél, hogy minél kevesebb fizikai munkával tudj játszani. Ha megnézed a profikat, azt látod, mint ha játék közben nem csinálnának semmit.
-
emiki6
veterán
Érdekes lesz megszokni a játékot. Bal csuklómat-alkaromat felemészti hamar az a pozíció, ahol tartani kell, a savasodásból ítélve jó kis extensor edzés lesz ez.
Hosszabb, folytonos gyakorlásra esélyem sincs, mert itt is a pihenés után közvetlen jobban megy, aztán a fáradás-figyelemvesztés-ügyetlenedés miatt a gyakorlás hatékonysága romlik: érzetre ez is egy ügyességi/koordinációs mozgás, ami a legtöbbet abból profitál, ha az ember minél gyakrabban (minden nap, ha lehet, a nap folyamán többször) gyakorol, inkább kevesebbet, mint kevésszer sokat, úgy lehet jól beírni az idegrendszerbe a mozgásokat.
Szóval egy darabig itt lesz a bass az íróasztalomnak támasztva és megpróbálok minél többször egy picit gyakorolni. Egyelőre skálákkal tervezek ismerőssé válni a menzúra kiosztásával. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem csak blues számokban vannak 7 akkordok
Persze kvintes zúzásoknál kevésbé jön elő (bár simán lehet hogy mondjuk implikálva van, mert olyan szeptimet játszik rá más), de rockzenében nagyjából bármikor előjöhet. Pl. a Nothing else mattersnél a Nothing szónál egy H7 akkordot játszanak. Vagy ott van Jimi Hendrix akinél ennél csak bonyolultabb akkordok vannak kb. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem csak blueshoz kellenek a 7-es akkordok, pl. a Micimackoban is van A7

Eleg sok 'tabortuzes' dalban van pl. B7 vagy E7 is -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Nahh, megtanultam az A7, B7, C7, D7, E7 és G7 akkordokat. Furán szól mindegyik, érdekes a hangzása.
Gyorsan le is mértem, mennyi váltást tudok belőle egy perc alatt csinálni, miután megtanultam.
E7-B7: 32 (Slash) - 39 (PRS)
B7-A7: 26 (Slash) - - 35 (PRS)
G7-C7: 23 (Slash) - 34 (PRS)Az jól látszik, hogy a vastagabb nyakú LP-n lassabban megy.
És akkor most játszhatok bluest?
Valahogy nem látom, hogy jön el a nap, amikor azt mondom majd, hogy óóóó, egy jó kis számot játszanék, amiben B7 és C7 akkordok vannak, olyan állat lenne. 
-
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
" Az mondjuk nem igaz szerintem, amit néhányan hangoztatnak, hogy ezek a modern csövesek alacsonyabb hangerő potiállás mellett is jól szólnak"
Szerintem meg igaz, alacsony potiállásnál is jól szól a DSL, de nagyobb hangerőn jobban szól mint kisebb hangerőn. Mint ahogy az 5 wattos fokozaton is jobban szól mint az 1 wattos állásba, de így visszavéve sem szól rosszul. (Nem is tudtam hogy van olyan modell ami 0,5 wattra csökkenthető, az enyém 1 wattra vehető vissza). De ez minden csövesnél így van, igazán nagy hangerőn szólal meg. -
Ba cy lus
addikt
Ha esetleg valaki mostanában tervez Marshall DSL-t venni, érdemes megnézni a muzikernél: újra van náluk, elég jó áron.
Az mondjuk nem igaz szerintem, amit néhányan hangoztatnak, hogy ezek a modern csövesek alacsonyabb hangerő potiállás mellett is jól szólnak. 3 órás állástól (a potin 8-as érték) jön meg a bugi. Merthogy az előfok torzítás nem helyettesítheti a végfok torzítást ([link], bár youtube-on nem jön át úgy), szóval ki kell tekerni. Én az 5 wattost ezért már mindig 0.5W-ra lecsökkentve használom, igazából egy társasházi lakásba ez már hangos tud lenni, az 1W-os fej + láda lett volna ideális nekem is.
A többi kombóm közül még a kis Blackstar Fly 3 + 103 van rendszeres használatban. A Roland Cube 15X metálra jó (még a single coilból is kihozza a metált), az overdrive viszont nekem túl letisztult, nem az a nyers, garázsrockos sound. Oké, a Blackstaré sem annyira, mint a Marshall, de tűrhető. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Bobrooney
üzenetére
a humbit 2 csavar tartja középen és pici rugók feszítik a helyére. Ha ebben az instabil rendszerben bármi nem pont ideális helyzetben áll (és erre nagy az esély, föleg hogynem egy custom shopban készült a hangszer) akkor kicsit ferdén fog állni pickup. Ha nem valami extrémferdén áll (nem tettél fel képet) akkor szerintem nem is értette a szerviz, hogy mi a probléma.
Kiskoromban volt egy Hohner ST Viper-om, annál a bridge pickup nem 2 hanem 3 csavaros volt, stabilan is állt és a szögét is lehetett állítani. Azóta se értem miért nem ilyen minden humbucker. Nem ez, csak ilyen, málnafagyi szinben.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
marcusa
üzenetére
"A csavarokkal próbáld kicsit a pickup magasságot állítani, és akkor lehet kézzel megnyomva beáll egyenesre így is. Ha nem, akkor le kell venni a koptatót megnézni, de új hangszernél azt már lehet inkább a bolt csinálja..."
Ezeken túl vagyok, és igen tudom, hogy így kellene megcsinálni, gondoltam ha már új és garis a gitár akkor oldják meg ők garanciába.
Zúgás dettó, próbáltam másik kábellel, másik lakásban, másik hangcuccba dugva, mindegy volt neki.
Igazándiból úgy érzem, hiába vitatkozok velük, hiába viszem ismét vissza ezek jobban nem fogják megcsinálni, ami engem azért eléggé elszomorít. Kellően parasztok is az üzletben amúgy. -
Goose-T
veterán
válasz
marcusa
üzenetére
Zúgni zúg, a baj azzal van, hogy elhallgat (szerintem inkább halkabbá válik), ha hozzáér egy fémalkatrészhez Bobrooney.
A földelést rá szokták kötni a húrlábra a gitárokon, ami fémes kapcsolatban van a húrokkal, így azok árnyékolásként funkcionálva megvédik abból az irányból a pickupokat az elektromos zajtól. Ha nincs rákötve a föld, akkor nem tudják felvenni és elvezetni a zajt a húrok, így a pickupok veszik fel. Ez megváltozik, ha hozzáérsz a húrokhoz, mert akkor a tested lesz a földelés, működni fog az árnyékolás.
-
Alexios
veterán
válasz
marcusa
üzenetére
Elemről kevésbé zúg azért egy single coil, mivel nincs benne az 50hz-es zaj a hálózatból amit felvehetne a single coil, pont emiatt is fejlesztették ki a humbuckereket.
Nekem amúgy az aktív fishmanes gitáromon kívül minden gitár zúg kicsit anélkül hogy hozzáérnék a húrokhoz, már beletörődtem hogy ilyen az itthoni hálózat, ha nagyon zavar akkor vezeték nélkül használom és nincs gond
-
marcusa
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
Igen, a single coil elemről is zúg. Ha hálózatból zúg csak akkor próbáld másik gitárkábellel, nekem egyszermég régen volt ilyen zúgás rossz kábel miatt.
A csavarokkal próbáld kicsit a pickup magasságot állítani, és akkor lehet kézzel megnyomva beáll egyenesre így is. Ha nem, akkor le kell venni a koptatót megnézni, de új hangszernél azt már lehet inkább a bolt csinálja...
-
Bobrooney
senior tag
válasz
marcusa
üzenetére
A pickup probléma nem az hogy ki be irányba ferde (hanem a nyak fele magasabban van mint a híd felé mintha lenne alatta valami vagy whatever). Értem én, hogy zúg a single coil de akkor akkor is kéne zúgnia ha a Micro cube-t elemről használom, I guess, ill ha hálózatba van dugva akkor sem kéne elkussolnia ha hozzáérek valami fémhez, nem?
-
marcusa
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
Pickup magasságot otthon is be tudod állítani egy sima csillagcsavarhúzóval, ha csak ki-be irányban ferde. A single coil-oknak tényleg van egy alap zúgása, simán lehet hogy azt hallod ha eddig még nem volt sc gitárod. Esetleg a gitárkábelt próbáld még cserélni, vagy tegyél fel képet és videót, úgy könnyebb lesz válaszolni

-
Bobrooney
senior tag
Skacok,
Vettem pár hónapja egy Ibanez AZES40-et, alap zúgó hangja van ha bedugom a kombóba, ha fémalkatrészhez érek ez elhallgat.
Visszavittem, hogy földelési probléma lehet amit gariban csináljanak meg (valamint a hídi pickup ferdén áll benne, ezt is orvosolják).
Ma hívtak, hogy kész van, a papírra annyi volt írva, hogy a single pickup több zajt vesz fel mint a humbucker és ez a természetesnél semmivel sem zajosabb, és hogy a pickup magasságot beállította (kevésbé látszik ferdének).Jól érzem, hogy ez így nem elfogadható?
-
Goose-T
veterán
Mai próbatermi felvételünk egy olyan számmal, amit egy igazi producer írt még tavaly.

Külön énekesünk már nincs, a másik gitárosunk vállalta be, hogy énekelni fog. Szerintem tök jól tolja. Egy 35 dolláros AliExpresses rádiós fejmikrofont vettem neki, így egész konzisztens énekfelvételt lehet csinálni próbán.
-
Goose-T
veterán
Maradjunk annyiban, hogy hasonlítanak a Squierek a Fenderekre. A Fendereken általában minden angolszász méretezésű (hardverek, húrköz, potik stb.), a Squiereken metrikus. A test is vékonyabb, talán csak a Standard és a Classic Vibe Squierek vannak olyan vastagok, mint a Fenderek. Még sorolhatnám a különbségeket, rengeteg van.
-
cucka
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Műszakilag ugyanaz a kettő, nyugodtan lehet a fender beállítási útmutatóját használni a squierhez is.
A squier strat az egy stratocaster, minden paraméterében. Nem egy stratocaster-másolat, és nem stratocaster-jellegű gitár.
Kidolgozásban, anyagminőségben persze van különbség köztük. De működésben és méretezésben ugyanaz a kettő, az alkatrészek többsége is csereszabatos a squier és a fender között. -
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Jó, de ez egy bullshit.Egy bulletstratot ne zasonlitsunk már egy amerikaihoz pl, csak mert mindkettő sztrat? tudom az bullet. De van bullet stratocaster is. Azaz annak idején volt.
Amúgy az hogy mit ajánl a gyártó meg hogy mire lett valami tervezve az két külön dolog. -
arnyekxxx
veterán
válasz
trexgumi
üzenetére
Line6's Support Web Site said:Q: Can I use the PODXT LIVE as a MIDI controller for other devices?
A: Yes and No: While it is not specifically designed as a MIDI controller, the XTLIVE does send out MIDI information when buttons are pressed. You may be able to control external devices in this manner, however you are not able to program the MIDI control messages that the XTLIVE sends out, so it may not be useful for anything but sending program changes. The POD XT LIVE's MIDI implimentation is fixed and cannot be changed. -
trexgumi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy lehet-e midivezérlőpedálként használni az XT LIVE multit.
Az a problémám,hogy a Reaper -ben szeretném használni,úgy ,hogy a Reaperbe beintegrált dolgokat szeretném vezérelni vele,de az XTcsak saját magát vezérli. -
M@trixfan
addikt
válasz
consono
üzenetére
A kérdésem költői volt
A híd feltámasztása vízszintes illeszkedésre van tervezve, akkor optimális a rugóerő ellentartása. Egyéb esetben az él rossz irányában nyírja folyamatosan a tartókat (és maga is rosszul kopik), a rugók nem optimálisan tartanak ellen, csökken a tremolózás tartománya ahol a legstabilabb a visszatérés, a húrmagasság falsul van így beállítva. Véleményem szerint ez még a hangkitartást is rontja, statikai szempontból máshogy hatnak az erők amin keresztül átadja a rezgést a testnek. -
emiki6
veterán
Na, megvan a sire v7 ash. Fb marketplace-ről, 170k volt, újszerű és hibátlan. [link] Élőben sokkal szebb, mint képről.

Meg vettem egy korg pitchblack advance hangolót is szintén marketplaceről, ha már békáson jártam.A pickupos elmélet eddig tartja magát a húrt a mágneshez nyomva nincs jel spike, ami túlvezérlést okozna, hozzácsapva pedig csak minimális.

-
chaosmonger
tag
Hát azért az Elvis féle rock and rollhoz van köze, nem is kevés. Fura lenne mondjuk a rockabilly-t nem rockzenének nevezni. Sőt szerintem sokkal több direkt tettenérhető megjelenése van a rock and rollnak mint az r&b-nek, a rock és metál zenékben, nem is beszélve a szellemiségéről, a fiatalos lázadásról. Az AC/DC Rockere pl. kedvelt zeneszám az akrobatikus rock and roll táncverersenyeken. A punk zene alapja az egyszerű r&r. Lemmy évtizedeken keresztül úgy kezdte az összes koncertjét, hogy 'Mi vagyunk a Motörhead, rock and rollt játszunk.'
Az is tévedés, hogy a rockzenét kizárólag a britek találták volna fel, azért volt ott egy MC5, Steppenwolf, Grand Funk Railroad, Iron Butterfly stb. is. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
van egy katanája és ki akarja próbálni a wahpedálozást

-
cucka
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Persze a wikipédia mindent is meg kell említsen, mint hatást. De azért hadd vitatkozzak vele.
Amit ma rock és metál zenének hívunk, az mind a 60-as és korai 70-es években gyökerezik. Cream, Led Zeppelin, Rolling Stones, The Who, Black Sabbath. Ezeknél indult.
És ami ezekben közös, az pont az, hogy a blues és az r&b volt a fő hatásuk, ezekből a hatásokból alkották meg a műfajt.
Szóval ennek a műfajnak nincs sok köze se a countryhoz, se az Elvis Presley féle rock and rollhoz, se a gospelhez, meg a többi felsorolthoz. Azokat az amerikaiak találták fel. Azt, amit mi rockzenének hívunk, azt meg a britek.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy azért szart rá (jegyzőkönyvet sem készített, ha jól vettem le), mert ő maga lopta ki. Nem lehet tudni.
Úgy tűnik, egyre gyakoribb ez manapság, elég szomorú.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az is, de country is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rock_music
Angol link bocsi.
A hagyományos értelemben vett ős rock and roll azt pedig "jazz, rhythm and blues, boogie-woogie, gospel, jump blues, as well as country music" -
válasz
lacibattya
üzenetére
Ülve a derekam fáj. Állva a vállam/hátam.

emiki6 jól mondja. Gyógytorna.
re: Ctrl+Alt~Del
Lehet nem akarsz blues-t játszani, de lehetnek benne trükkök amiket később keményebb vonalon is tudsz kamatoztatni. Vagy könnyebben fogod utána érteni a rakenrollt, hiszen a blues az alapja. Lehet kezdeni a matekot kétismeretlenes egyenletekkel is, de ha nem tudod a szorzótáblát akkor nem lesz egyszerű dolgod.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én biztos nem hagynám ki, nagyjából a blues az alapja minden zenének amit szeretsz, egy Kirk hammett szólóban eleg erősen lehet blues elemeket felfedezni pl. Ráadásul itt indul az improzas, ami az egyik legjobb szórakozás gitáron

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Öcsém is így járt egy drága fülhallgatóval, amit Kínából rendelt, egyszerűen kilopták a cuccot belőle valahol. Viszont neki még kézhez vétel előtt jelezve volt a nyomkövetésnél/csomaginfónál, hogy sérült a csomagolás. Végül némi vacakolást követően kiküldték neki újra.
Egyébként a futárodnak fel kellett volna vennie jegyzőkönyvet az esetről, még ha nem is üres mondjuk a doboz, a termék is lehet sérült emiatt. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Justin guitar azon moduljánál, ahol tartok (igazából hónapok óta felé se néztem) az alábbi leckék vannak:
Open 7th Chords
Shuffle Grooves & Strumming
12 Bar Blues Progressions
Beginner Blues Solo
Easy Blues Improvisation on Guitar
12 Bar Shuffle Riff
1Blues Songs For BeginnersIgazából teljesen hidegen hagy az összes, meg a blues is. Skippeljem, vagy rágjam át magam ezeken ennek ellenére?
Más:
Rendeltem egy filléres expression pedált a Muzikertől. Hétfőn hozta ki a futár, félig felnyitott, üres dobozt (!). Semmi nem volt benne, csak a rázkódás gátló lufik. Ahogy elment a futár, hívtam is (a kollégám vette át a csomagot), hogy üres csomagot hozott, nem tűnt e fel neki, hogy féli szét van szakadva egyrészt a doboz, másrészt, hogy semmi súlya nincs.
Azt mondta, hogy szokott olyan lenni, hogy csak egy számlát küldenek ki valakinek (lófaszt szokott). Felhívattam vele a főnökét, vissza is hívott, mondta, hogy a kereskedőnél reklamáljak. Megtettem, írásban is, telefonon is, azt mondták, pár nap alatt intézik, megnézik felvételen, hogy bekerült-e a csomagba az áru, utána valószínű küldenek valami becsület nyilatkozatot, hogy írjam alá, hogy tényleg üres volt a csomag, és valszeg küldenek egy újat. Azóta még semmi nem történt. Időközben a DPD is keresi, ki kellett töltenem egy nyomtatványt, 15 napjuk van állítólag, hogy megtalálják.
Még szerencse, hogy csak egy 8500 forintos pedál, ha mondjuk egy 70 ezres Slash Cry Baby lenne, nem lennék most nyugodt.
-
Goose-T
veterán
Rock'n'roll elmagyarázva egy rövid videóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Aztán ha meglátok valamit jó áron, akkor gyorsan be tudom mesélni magamnak, hogy nekem arra szükségem van.