Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ami rendre kimarad ezekből a tesztekből az sajna pont az, hogy meddig bírja. A hang és a kényelem egy dolog de ha az egyik bundozása 1 év után kuka akkor a másikkal lehet jobban jártál volna. ( Újfent nem konkrét eset, csak mondom mi az amiért ezeket a teszteket fenntartással érdemes kezelni).
Pl Gibson vs epi. Nem hallod a különbséget, ellenben az egyikük bundozása pár év múlva korrigálására szorul a másik meg lehet hogy nem. Vagy pl SE vs amerikai. Kapcsolókra is igaz ez.
De én nem tudok semmit arról a kebabos gityóról. -
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor
üzenetére
"Amúgy meg inkább csörögjön egy squier normálisabb .Mert azt még lehet sikatolni
egy donner bundja meg punzi szőrből van 3 hónap alatt elhasználodhat ...végleg."
Ez tapasztalat vagy eloitelet? Csak mert nagyon fel vagytok haborodva hogy micsoda idiota eloitelet az hogy a hasznalt gitar nem pont olyan mint az uj, de ami nem "markas" az csak sz@r lehet? Eleg sok youtube-videot megneztem, volt olyan is ahol Sqier-rel hasonlitjak ossze (raadasul nem is a vele egy arkategoriaban levo Bullettel, hanem Affinityvel), es bizony a Squier alulmaradt. Ez a DTC-100 az Affinity aranak HARMADA (jo, ez az akcios-kuponos ara, teljes aron "csak" ketharmada)
De most mar nagyon kivancsi vagyok ha megjon, igerem, alaposan lefotozom, felrakom ide nektek
Amugy ha tudsz ajanlani MINIMUM az uj Donnerrel megegyezo minosegu (tehat a Squier Affinity szintjet minimum elero, de inkabb azt meghalado) hasznalt gitart ami nekem itthonrol utikoltseggel egyutt kijott cakk-pakk 35 ezerbol, meghallgatom
(azt most jotekonyan mellozzuk hogy a Donnerhez jar garancia, tok, kabel, azok nem nelkulozhetetlenek, bar tokot amugy is akartam venni, meg azt is felejtsuk el hogy hasznalt gitar utan autokazva elmegy ra egy napom). -
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor
üzenetére
Milyen szelsosegre gondolsz? Eleg sok gitarhirdetest nezegettem mostanaban, talaltam is egyet ami tetszik es jo aron is van, oda-vissza 250 km.
Nagy reszuk vagy Qrva messze van, vagy annyival adjak a bolti uj arnal olcsobban hogy ha elmegyek erte autoval, ugyanott vagyok mintha megveszem a boltban ujkent. Gyor-Moson-Sopron megye egyebkent. -
NeoPampalini
senior tag
"hogy úgy általában hogy kéne összetenni a hangcuccot a szobában, amikor zenét hallgatok, meg gitározok."
Az nem opció, hogy fixen a külső hangkártyára kötöd a hangcuccodat? Oszt' akkor hangfalon mehet minden, ha meg fejhallgató kell, azt is megoldod a hangkártyán. A laptop saját hangkeltője meg működjön akkor, amikor mászkálsz vele, vagy nem otthon vagy...
Nekem legalábbis eszembe nem jutna cserélgetni az audio eszközt, meg dugdosgatni kábeleket állandóan.

-
DrDoktor
senior tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
hahahahahahahahahahahha Meggyőztél nem volt értelme 200 ért megvennem a 400 ezerért árult új gitárt 2 év garival használtan legutoljára nekem. Karcokon akadsz fent? .
Mindegyik gitár kb 1 héten belül karcos lesz kb ha HASZNÁLOD.
Amúgy meg inkább csörögjön egy squier normálisabb .Mert azt még lehet sikatolni
egy donner bundja meg punzi szőrből van 3 hónap alatt elhasználodhat ...végleg. -
Alexios
veterán
Ha rádugod a hangszórót a külső hangkártyára, akkor jobban fog tudni szólni, nem hiszem hogy az lehetséges hogy a külső hangkártya DAC-ról menjen ki az analóg jel a laptop belső hangszórójára(de javítson ki valaki ha tévednék). Ha lehetséges is lenne, nem valószínű hogy a laptop hangszóróján hallanád a különbséget zenelejátszás közben.
Ha a hangkártyára dugod a hangszóródat, fejhallgatódat akkor persze már más a helyzet, akkor az fogja konvertálni digitálisról analógra a hangot, kezelni fog tudni akár magasabb impedanciájú fejhallgatót, ilyesmi. -
moma
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
az nem lehet, hogy ilyenkor ne használja a laptop belső hangkátyáját egyáltalán. azaz a külső hangkártya vezérel mindent, arról megy a hang a hangszóróra?
valami értelme van a jobb hangkártyáknak, mert régen is vettek az emberek a gépbe jobbat és attól valahogy jobban szólt. de igazából nem értem, hogy megy ez
-
Alexios
veterán
Digitális jeleknél nem fog jobban szólni pusztán azért mert járt valahol máshol, hiszen ez a digitális lényege, attól ugyanúgy egyesek és nullák sorozata marad. Ahol számít a dolog már az az amikor átalakítod a digitális jeledet analógra, de ha ezt visszaküldöd a belső hangkártyára akkor úgyis az végzi el a dolgot, és most akkor arról nem beszéltünk, hogy egy laptop hangszórónál valószínűleg a világ legjobb DA konvertere is bent lehet, attól az még laptop hangszóró marad

Bluetoothnál amúgy ugyanez a helyzet, ott nyilván digitális jelet fog átküldeni, aztán a hangszóróban van egy DAC ami átalakítja majd analógra, nincs ahogy közbeszóljon egy hangkártya a képbe. -
moma
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Mert ha a külső hangkártya van használva, akkor elvileg jó minőségűbb a hang, mert esélyesen jobb, mint a laptopban levő. És cserébe lehetne használni a laptopot pl bluetoothra.
Goose-T : köszi. kb értem. szóval, akkor lehet megcsinálni, ha valami olyan szoftvert használ az ember, ami tudja.
Igazából csak azért próbálom megérteni ezeket, mert még abban vagyok, hogy úgy általában hogy kéne összetenni a hangcuccot a szobában, amikor zenét hallgatok, meg gitározok. -
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor
üzenetére
"Nem tudom milyen statisztikával számolsz..."
Olyannal, ami szerint az orszagban van 19 megye (bocsanat, "varmegye"
), amibol en kettoben jarok statisztikailag nagy valoszinuseggel (hetente legalabb egyszer). Ez a megyek nagyjabol 10%-a, vagyis 90% esellyel masik megyebe kellene mennem. A 19-bol legalabb a fele 200+ km-re van, oda-vissza az 4-500 legalabb, de mondjuk egy Bekescsaba vagy Nyiregyhaza az 7-800 km. Az tobb mint egy tank benzin, ami most 30ezer forint. A gitart tokkal, hazhozszallitassal, vallpanttal, kabellel egyutt hazhoz rendeltem 35-ert, vagyis annyiert, amennyibe csak az uzemanyagkoltseg kerul ha messzire kene elmennem megnezni. Es akkor meg nem szamoltam bele hogy elmegy ra egy egesz napom, amit tolthetnek ertelmesebb dolgokkal is mint hasznalt gitar utan szaladgalni. Ami esetleg ha nem tetszik, akkor kidobtam ezt a penzt az ablakon es nincs semmim, keresgelhetek tovabb...
Egy ilyen olcso gitarnal egesz egyszeruen nem eri meg, ha nem a szomszedban van... -
FockeWulf
tag
válasz
DrDoktor
üzenetére
Használtat manapság nemigazán éri meg venni. Igaz, általánosítás, de.....vagy jó állapotú és közel új árban kínálja (ha hozzáadod az útiköltséget, matricadíjat, stb kb már új ár feletti árban vagy). Vagy viszonylag "jó" árban van, de karcokkal, itt-ott leverődésekkel, lenyalt, lehasznált bundokkal, csörgözörgő/elfulladó húrokkal, 4edik-5ödik-sokadik tulaj, buherált elektronika...stb stb.... Persze vannak kivételek, ha szép az állapot és ésszerű árban van akkor nyilván megérheti....de a használt mindig bizonytalan.
-
DrDoktor
senior tag
Nem tudom milyen statisztikával számolsz...Használtan egy squier és egy új donner vagy mi a szöszöm közt óriási a különbség.
Megveszed a donnert aztán alap,hogy viheted bund sikolásra meg a bund szél elreszelésre ha esetleg szól .Vagy nem mint egy új HB: [link]
Kurva jó a használt piac főleg most válság idején....
Számomra érthetetlen sok mai gitáros miért nem opció nekik egy fasza használt gitár.
Ok most nincs GS en de biztos lesz .HA nem éget a tatár ..Az én statisztikám 30 éve (csörömpölök) pont azt mutatja alsó közép kategóriában sokkal jobb a hsznált piac ár/érték arányban...
-
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor
üzenetére
Nem talaltam GS-en, raadasul a hasznaltakkal az a gond hogy jellemzoen el kell menni ertuk valahova (statisztikailag igen nagy esellyel nagyon messze), ugy meg mar annyira jonne ki mintha veszek egy ujat...
Amugy most latom, a Donnerbol a fekete le van akciozva, kuponnal, postaval, tokkal egyutt 88 EUR, hat ennyiert szerintem eldolt
inkabb valami elenkebb szinben szerettem volna, de felaron akar fekete is lehet 
-
moma
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
így néz ki a hangerőszabályozó:
Tegyük fel, hogy legyen csak youtube zenehallgatás. A kérdés az lenne, hogyha a speakert választom, akkor tuti nem megy ki a jel a külső hangkártyára és onnan a laptop hangszórójára(vagy másra ahova a laptop kapcsolódik), szóval honnan lehet ezt tudni?
Mintha lenne ilyen lehetőség, nem tudom te erre gondolsz e, hogy lehet más eszközön. Egyáltalán nem is vagyok biztos benne, hogy ekkor hány eszköz van, mert elvileg csak a külső hangkártya és az ér el más speakereket a laptopon át nem?
Annyira gáz, hogyha egy ideig nem fogalalkozok ezzel mindent elfelejtek, mert mintha rémlene, hogy egyszer már korábban ezeket értettem
-
doc
nagyúr
Varatlan (tolem legalabbis) kerdes:
Melyik budget telecaster a jobb vetel?
Donner DTC-100 vagy Harley Benton TE-20 vagy Harley Benton TE-52?
A TE-52 hangjat nagyon dicserik, de nehez es vastag nyaku, raadasul a bridge is a nagyon odivatu, harom "babas" (?). A DTC-100 modernebb, olcsobb is joval. A TE-20 szinte feleannyiba kerul, de ott tenyleg kimaxoltak az olcsosagot
Harmadik gitarnak, idonkent country-zni, bluesozni kellene. -
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De ez mindig is így volt.
-
-
Alexios
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
30 napig, igen. És ők álljak a vissza posta költséget is. Viszont egy pedállal nem biztos megéri, mert ha mégis megtartod 79000ft alatt elég drága a posta(afölött ingyenes)
szerk.: atolvastam az oldaluk, 30 napig visszakuldheted de csak ha az első 14 napban állsz el tőle, akkor állják ők a visszaküldést, az utána levő 16 napban viszont neked kell fizetni
-
lacibattya
csendes tag
Ez komoly?Veszek egy pedált a Thomanntól próbálgatom két hétig utána visszaküldhetem ha nem tetszik?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1. elnézést, hogy szádba adtam valamit! Jogos a kritika.
2. ezen a vásárláson már rég túl lendültünk, nem is erről beszéltem, hanem az életszerűtlen példádat vontam kérdőre. "mondjuk egy kis településen élő embernek költség eljutni a megyeszékhelyre ..., és lehet potyára ment, mert amit szeretne kipróbálni, az nincs"
Részemről itt vége ennek a vitának.Illetve még annyit fűznék hozzá, hogy benne vagyok a felkérésedben. Ha legközelebb az én pénzemből veszed a gitárt akkor majd bele is szólok abba, miként vásárolj.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Azt már tanácsoltam máskor is, hogy más szájába adj már olyan dolgot (vagy mást), amit nem mondott. Soha nem mondtam ezt rá, hogy "lehasznált szar". Azt mondtam, hogy én úgy szeretnék gitárt venni, hogy azt a dobozából én vegyem ki.
Én azt gondolom, hogy a gitárboltban lógó gitárok a "próbagitárok", azt a tulaj annak tudatában teszi ki, hogy azt bizony össze fogják fogdosni, esetleg oda is verik a falhoz véletlenül, lehet, hogy 50-en játszogatnak majd rajta. Ha nem így lenne, azaz nem annak szánná, akkor az összes készleten lévő gitárból tenne ki a falra, és bizony nem tesz ki.
Amikor Győrből rendeltem az LTD-t, akkor direkt megkérdeztem, hogy mennyi van belőle készleten. Mondta, hogy három darab. Kértem, hogy akkor ne a falon lógó darabot küldjék, és mondta, hogy ez természetes, a raktárból veszi ki. És ez is ezt támasztja alá.
Amúgy meg mindenki úgy vásárol, ahogy szeretne, én sem kritizálom más szokásait. Úgyhogy ezt nyugodtan engedd el, köszi nem kérek belőle többet. ha majd a te pénzedből veszek gitárt, majd megkérdezlek róla, mi a véleményed.
-
fattyu
veterán
nem a legjobb analógia. a könyvesboltok a bögyömben vannak....

meg ott mondjuk bement belelapozott a kutya nem szólt hozzá. nem kapott kiszolgálást.
de ha bemész. foglalkoznak veled segítenek. ki/fel próbálod tanácsot adnak. segítenek a legjobbat kiválasztani. majd távozol és ezek alapján megrendeled a neten mert ott olcsóbb 5százalékkal akkor a karma játszon veled ludasmatyisat.
és ez általános. legyen ez hangszer ruházat consumer elecronic bármi.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy van telefon is a világon.
- Kezicsókolom teccik önöknél lenni a mai napon csekkter gitár?
- Igen kéremszépen, tessék nyugodtan befáradni a bolthelységüzletünkbe a mai napon és akkor ki teccik tudja próbálni a kedves vevő. / Nem a pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
- Köszönöm akkor ma befáradok / Akkor nem autókázom/vonatozom/buszozom/helikopterezem fel a boltba, köszönöm.re: "Semmi rosszat nem látok ebben."
Mondja ezt pont az aki előtt ha valaki kipróbálja a gitárt akkor neki az már lehasznált szar.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Te nem, masok (mint en) meg igen, ez van

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Erről is.
Amúgy meg ez tök ugyanolyan, hogy számtalanszor volt már példa, hogy bementem egy Libribe, körbenéztem adott polcon, találtam könyvet, ami érdekelt, belelapoztam, azt gondoltam, hogy ez érdekel. Utána meg megrendeltem egy webáruházban 25%-kal olcsóbban.
Semmi rosszat nem látok ebben.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meg mindig nem errol beszeltunk.
Hanem hogy elmesz a boltba ahol VAN, kiprobalod, majd megveszed mashol. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Olyannyira igaz ez, hogy szó szerint nem lehetett kapni az országban a Schectert, amit vettem tavaly év végén. Sehol. Még ott sem, ahol a honlapjukon szerepelt.
Arról nem beszélve, hogy mondjuk egy kis településen élő embernek költség eljutni a megyeszékhelyre (jajj, elnézést kérek, a vármegyeszékhelyre), és lehet potyára ment, mert amit szeretne kipróbálni, az nincs. Illetve, még ez a költség is hozzájön a vásárlása árához, amennyiben van és tetszik neki és megveszi.
Szóval lehet itt kígyót-békát kiáltani, mert etikáról beszélni, de azért ez egyáltalán nem fekete vagy fehér.
-
fattyu
veterán
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Nyilván, de pár megyeszékhelyen kívül nincs is túl sok hangszerbolt az országban - pont hogy a nem pestieknek igazán nagy áldás a Thomann, a 30 napos visszaküldés opcióval, ráadásul olcsóbban mintha utazna x órát azért hogy talán legyen vagy ne legyen raktáron amit megnézne.
-
válasz
Alexios
üzenetére
Én pl pont nem a pesti boltokat féltem. A magyar lakosok nagyobb része nem is ott lakik.
re téma:
Amúgy pl ha én itt Cambridge-ben arra jutnék, hogy kell egy új hangszer akkor én is bemennék a helyi PMT-be ami egy bolt hálózat és ha Andertons-nál olcsóbb akkor tőlük rendelném meg. Ellenben ha a PMT-ben nem lennének balfasz eladók akik néha olyan baromságokat mondanak, hogy öröm nézni; meg nem lennének lekezelőek akkor tőlük venném meg a dolgot. De ha ez az adott PMT már egy kis helyi boltocska lenne, akkor tőlük venném meg a motyót, vagy nem mennék be hozzájuk kipróbálni. Pl mikor tok kellett akkor azt egy helyi kisboltból vettem meg, de azóta nekik már múltidő, pedig ott vette annak idején David Gilmour is a fekete Stratját.re: #50663 Ctrl+Alt~Del
Eddig sem ezen ment az elmélkedés
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na, akkor megint visszajutottunk oda, hogy mindenki vegyen olyan hangszert, amit akar, onnan, ahonnan akarja, annyiért, amennyiért, ha akarja állíttassa be, ha nem, vigye hangszerészhez, ha akar vegyen újat, ha akar használtat.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
DrDoktor
üzenetére
driver kérdése, asio4all-al be lehet állítani több hangkártyát is (cserébe az adott kártyák saját drivert igénylő extra szolgáltatásai nem fognak menni) és ez csak az adott szoftveren belül megy, mittomén a cubase egyszerre vesz fel az alaplapi meg két külső kártyáról és pl az alaplapiról megy két nagy hangfal, az egyik hangkártya a controlroomot küldi ki a harmadikra meg egy mono láda van rádugva ellenőrzéshez.
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Semmi gond, de azért ha pl 10-15 év múlva már csak a Thomann lesz pont ezen okok miatt, akkor meg ne csodálkozz, hogy mivel nekik nem lesz konkurenciájuk, majd csak tőlük fogod tudni venni és csak azon az áron tudsz vásárolni amin ők árulják, konkurencia nélkül valószínűleg magasabb áron mint amúgy adnák.
Még ehhez annyit hozzátennék, hogy Goose-T példája pont jó, nem szünt meg a konkurencia a PC piacon sem, csak átkerült a fizikai boltokból az online térre. Ha meg is szűnne minden Bp-i hangszerbolt(nem fog amúgy, valamennyit el fog tartani az ügyfélkörük biztosan, mert mindig lesz valamennyi igény rá), akkor is maradna még alternatíva a Thomann mellett, ott van ugye a leghíresebb(bár a brexit óta kicsit körülményesebb) Andertons, németországból a Musicstore.de, vagy akár csak a szlovák/cseh muziker és kytary mint nagyobb online szereplők. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerintem aránylag kevesen viszik be a gépüket egy számtechboltba, hogy kipróbáljanak pár procihűtőt mielőtt megrendelik online. Az tényleg az a terület ahol az offline boltnak egyetlen értelmezhető előnye van, hogy nem kell a postára várni, ha véletlenül van az amit venni akar az ember. Ödönke bemegy, végigtaperol egy tucat gitárt az izzadó kezével, a 13.-nál elkezd mosolyogni, ezen megy legjobban a szmokondövóter egy húron, az eladó boldogan kérdezi, hogy akkor ezt elviszi? Ödönke közli, hogy "Használtat új árban? Ráadásul a T-n 50el olcsóbb". És elköszön. Nyilván ezt be lehet árazni és akkor még drágább lesz minden hangszer.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Azért annyit hozzá tennék, hogy egy VGA kártyánál szerintem tök mindegy milyen a fogása
Re Alexios
Igen ez is jogos, ezért mondtam, hogy nem tudom ott mi megy.
Ellenben tudok pár boltot akiknél meg nem ennyi, hanem bund polírt is kap a hangszer és alaposan méricskélnek rajta. Tehát konkrétan a megyónál maradva, fingom nincs mit kapsz.
Csak annyi, hogy mikor vásárolunk akkor nem csak a £$€ a szempont. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Én amúgy megyónál nem tudom hogy van, de voltam hangszerboltban ahol az ajándék "beállítás" egy kb 5 perces művelet volt aminél valamit tekergetett a nyakon, és kész, össze se lehet hasonlítani azzal, amit egy rendes hangszerész csinál, egy teljes kezdőnek persze több mint a semmi.
Aki viszont évek óta gitározik, hát, szerintem nem árt ha ennyit megtanul mondjuk magától is pár youtube videó alapján legalább
Illetve szerintem tényleg elsiklunk afelett is, hogy a Thomannál egyszerűen jobb az ügyfélélmény, nekem személy szerint valahogy sose volt raktáron semmi amit kipróbáltam volna(még akkor se ha a weboldal úgy mutatta, khm), de cserébe nagyon meg tudtak sértődni ha ezután online rendeltem tőlük és 14 napon belül visszavittem, mondván hogy miért nem próbáltam ki a boltban. Aztán mikor mondtam hogy mert ők mondták hogy nincs raktáron, akkor morgott maga alá tovább(ez az Árkádia volt amúgy valami multieffektel pár éve). Thomannál 30 napod van, küldik a postához a papírt, feladod az ő költségükön, és ennyi volt.
Vagy garanciás ügyintézés, ahol rajta van a garanciapapíron hogy gitár teljes cseréjénél a garanciaidő újraindul, erre mikor ki kellett cserélni akkor felhívott a tulaj, hogy csak a maradék időre szól az új gitár garanciája, és valami mismásolt garanciapapírt küldött az újhoz, hogy úgy tűnjön máskor került hozzám mint valójban(ez a hangszerdiszkont). Thomannál ezzel szemben közölték hogy nem tudják javítani a gitárt, a pénzem szeretném vagy egy újat? Miközben ugye ingyen elpostázhattam hozzájuk garanciás problémával. -
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
A Thomannhoz is be tudsz sétálni, csak kicsit messzebb van.
Megyó is biztos kalkulál azza, hogy a kialakult vevőköre meddig tudja eltartani. Egy csomó hangszerbolt átalalkult lényegében online áruházzá, a klasszikus hangszerbolt üzleti modellje kezd kihalni, ezzel számolni kell, egyre nagyobb forgalmat kell bonyolítani ahhoz, hogy rentábilisan fenn lehessen tartani egy mintaboltot.Ha már a Prohardveren vagyunk, az idősebbek biztos megtapasztalták ugyanezt az átmenetet a számtechboltoknál. A '90-es években bementem egy számtechboltba, és volt készleten ház, monitor, alaplap, proci, vinyó, minden. Komplett gépet össze tudtam vásárolni a pultnál állva. Mostanra ez megszűnt, lényegében átvételi pontok lettek a számtechboltok. Ez vár a kisebb hangszerboltokra is.
-
válasz
DrDoktor
üzenetére
Semmi gond, de azért ha pl 10-15 év múlva már csak a Thomann lesz pont ezen okok miatt, akkor meg ne csodálkozz, hogy mivel nekik nem lesz konkurenciájuk, majd csak tőlük fogod tudni venni és csak azon az áron tudsz vásárolni amin ők árulják, konkurencia nélkül valószínűleg magasabb áron mint amúgy adnák.
Amúgy nem sajnálni kell a boltost, max megérteni a működését. Ha van kereted vásárolj ott ha nincs ne. Ellenben az ingyen kipróbálás azt egy hatalmas előny egy online bolttal szemben.
Nem neked válasz:
Amúgy, hogy kinek mennyi az az 50k az tök mindegy. Azt sem tudom megyónál van-e ingyenes beállítás, de a mai árakkal az az 50k differencia már nem is annyi, HA van hozzá hangszer beállítás.
De mondom, nem a konkrét esetről beszélek, hanem csak általában egy trendről. A kicsik sorban bezárnak, mert nem akarnak vagy különböző okok miatt nem is tudnak versenyezni a nagyok áraival. A másik amit árnyék mond, hogy soft reset pl elvből nem vesz "használt" gitárt, de simán csinál egy használtat egy boltnak azzal, hogy kipróbál egyet a boltban.Mondom mind ezt úgy, hogy hangszert nem vásárolok újonnan.
szerk: moma
klikk a hangerőszabályzó ikonra, majd válaszd ki a neked tetsző alapértelmezett eszközt amit használni akarsz, ez a legegyszerűbb. Vagy adott programok alatt kézzel add meg melyik eszközt szeretnél használni. Vagy nem ez lett volna a kérdés? -
moma
őstag
Sok idő után összetettem most a behringer umc404hd audiointerfacet, a laptoppal usb kábellel és reaperrel használom. és minden ok, csak egy dolog, hogy csak a behriner-en keresztül van hang. most nem tudom hülyén emlékszek és ezt csak így lehet. de mintha az lett vona bennem, hogy valahogy azt is lehet, hogy a hang a laptoból szólal meg. meg amúgy ha zenét hallgat az ember, akkor tudok váltani a laptop és a behringer között. de vajon amikor a laptop szól, akkor használja a külső hangkártyát? ezt lehet valahogy tudni?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
DrDoktor
üzenetére
Mi a többlet amit ő hozzáad.
Hogy be tudsz sétálni hozzá, ki tudod próbálni a hangszert amit megvásárolsz (meg még százat mellette) aztán haza tudsz vele menni.
Nem azt mondom, hogy ne a Thomannról vásároljunk, hanem azt, hogy ha a Thomannról vásárolunk akkor ne csináljunk előtte egy halom használt gitárt az új gitárokból a magyar eladó fűtött boltjában a magyar eladó alkalmazottjait ugráltatva.
Ne felejtsük, hogy van itt olyan aki gitárt csak bontatlan gyári csomagolásban vesz, olyat amit valaki már a boltban taperolt olyat nem, hiszen az már használt hangszer...
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
doc és Alexios leírta amit én is gondolok.
-
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor Megyónak le kell vonnia azt a konzekvenciát, hogy nem kell annyiért adni a gitárját, ami miatt valaki inkább a Thomannról rendeli meg.
50k amúgy szerintem is sok, de lássuk be, megyó vagy bárki itthonról nem tudja felvenni az árversenyt a Thomannal, akik messze európa legnagyobb hangszerboltja, olyan volumeneket rendelnek amihez képest egész Mo összes hangszerboltja együtt eltörpül, nyilván mindig olcsóbb lesz Thomanntól rendelni, valamennyi plusz pénzbe mindig kerülni fog az hogy neki ezt itthon, sokkal kisebb vevőkör előtt kell eladnia.
Mondjuk számomra Thomannál sokkal nagyobb plusz általában az árkülönbözetnél, hogy 30 napig az ő költségükre bármikor meggondolhatod magad(ez mellesleg ki is tudja váltani azt, hogy elmenjek egy helyi boltba ott próbálgatni), vagy hogy 3 év garanciát vállalnak mindenre, és nem az azonnali kibúvókat keresik. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha annyiért adja a gitárt mint a kontinens legnagyobb raktáráruháza, akar már ma is bezarhatja a boltot.
Ez olyan mintha valaki azt mondana neked hogy
ha nem vagy hajlandó annyiért dolgozni mint egy bangladesi és örülni a napi egy dollárnak akkor ne dolgozz… -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Akkor Megyónak le kell vonnia azt a konzekvenciát, hogy nem kell annyiért adni a gitárját, ami miatt valaki inkább a Thomannról rendeli meg. Vagy ha igen, ne lepődjön meg, ha nem ott veszik meg. Vagy, ha valaki nem vásárol, számoljon fel hangszer kipróbálási díjat, mondjuk 1500 forintot.
Ha a Mustangnal felpróbálok egy farmert, majd nem veszem meg, mert 5 üzlettel arrébb azt megvehetem olcsóbban, miért kéne rosszul érezni magam?
Ha a gitár 125 ezer forint lett volna 120 helyett, biztos nem rendelem a Thomannról, hanem ott átnézetem, megveszem, beállíttatom vele.
-
Bobrooney
senior tag
"különben nem köpködné le a kis galériájáról a földi halandókat"
-> Nem biztos, hogy értem, de ha jól gondolom arra utalsz, hogy a kezdőket/nem tanult "zenészeket" kinézik az üzletből (nem tudom, sosem jártam ott).Jártam én is győrben olyan helyen ahol eléggé lenézőek voltak meg flegmák is, többet nem megyek hozzájuk. Meg voltam a Stageshop-ban ami azért kategóriákkal komolyabb hely és érdekes módon nagyon türelmes és kedvesek voltak (nem éreztem, hogy kinéztek volna) pedig 16-7 éve is még mindig csak 1XP-s szinten vagyok.
De, hogy ki miért vesz akár prémium gitárt szerintem senkinek semmi köze, akár csak gyűjthetem is őket mert nekem tetszik a falon, más meg autókat gyűjt aztán mégsem bizonyos, hogy tud normálisan vezetni.
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Szerintem is etikátlan pár ezer különbség miatt ezt csinálni, én nem is teszek ilyet, mert nem csak a csupasz árcédulát kell nézni, de nehogy már elkezdjük sajnálni Megyót!
Biztos vagyok benne, hogy megvan neki a hűséges törzsköre, különben nem köpködné le a kis galériájáról a földi halandókat. És nem csinálná meg rendszeresen, hogy szó nélkül nem nyit ki. Többször futottam rá, hogy vagy későn nyitottak, vagy egyáltalán nem. Többször nem fog előfordulni... -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha mindenki kipróbálja a gitárokat megyónál és megrendeli a thomannról akkor megyónál lesz sok agyonpróbált eladatlan hangszer majd megyó tönkremegy.
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
No, akkor még egy megjegyzés a sok jó tipp után: nagyon függ a zenei stílustól is, hogy hogyan szólózol: blues, rock esetén az a "szokás", hogy az akkordmenet egészére egy skálából játszik az ember, de ha jazz, vagy country a téma akkor mindennapos az akkordok alapján a skálák váltogatása is.
-
Alexios
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Attól függ mit szeretnél gyakorolni

pl. az Am C F akkordok egy skálában megtalálhatóak (A moll skála, vagy C dúr), így ha ezekkel játszol valami ritmust akkor nyilván a skála hangjai jól fognak szólni alatta. Vagy persze ugyanúgy játszhatsz rá A moll pentaton, C dúr pentatont is, a lényeg hogy ezek jól fognak szólni. A következő lépés az valami olyasmi lenne, hogy próbálod a ritmusban levő akkordok hangjait játszani a skálából, tehát mondjuk mikor az Amoll szól akkor alaphang(A), kisterc(C), vagy kvint(E) hangokra érkezel meg egy licknél lehet jobban fog szólni, jobban "otthonnak" fog érződni. Aztán lehet innen továbbmenni persze blues irányban, ha nem hármashangzatokat játszol, hanem mondjuk domináns 7 akkordokat, akkor lesznek olyan hangok adott esetben amik nincsenek a hangnemnek a hangjaiban elvileg, ezeket is lehet játszani ha az adott akkord szól, és van még rengeteg lehetőség ezen felül, a modális skálákat direkt nem említettem most. A legelborultabb persze ha minden akkordnál skálát váltasz, tehát Amollnál mondjuk Amoll skálát játszol, Fnél pedig F dúr skálát, technikailag ez sem fog rosszul szólni, gyakorlatilag azért nem biztos a fülnek jól fog esni
-
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Itt kezdődik a szólózás. Elsőre érdemes adott hangnemben a hangnemhez passzoló skálákban mozogni, pl A-moll hangnemben értelemszerűen az A-moll skálába, vagy A-blues vagy A-pentatonba. De akár próbálhatsz rá egy A-dór vagy A-fríg skálát is a későbbiekben. Ha egy vagy több ütemenként van csak akkordváltás, és akkordalapú szóljátékban gondolkodsz kiindulásnak egyik irány lehet kezdetben az adott akkord alaphang-kvint-terc hangok megcélzása és ezek variálása, néha "megbolondítani" egy-egy kis szeptimmel. De igazából tényleg szó szerint végtelenek a lehetőségek már az elején is.
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
En ezt most, 1 XP-s lamakent ugy csinalom hogy jatszok egy ritmust valamilyen akkorddal (mondjuk Am) amit felveszek a looperrel, aztan az Am (pentaton) skalan maszkalgatok. Meg jobban szol ha egy Octave effekttel melyitek rajta, ugy fasza basszusos alapot ad.
Ennel biztos vannak sokkal kulturaltabb felhasznalasi modok is azoknak, akik tudnak is gitarozni
-
lacibattya
csendes tag
Ezt pontosan hogyan?Pl. Am C E F akkordok blúzos ritmusban,pentaton vagy blúz skála megy.😁Akkordonként skálát kéne váltani vagy fekvést?Vagy minden akkordnál az akkord hangjai körül kéne bolyongani a skálában?
Próbálgatom,néha el is kapom de akkor sem tudom hogy éppen miért szól jól vagy rosszul.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem Minden a pénz. Van mikor azért veszek valamit drágábban a helyi kereskedőtől mert szeretném ha az adott üzlet fennmaradna.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Neki az uzlet fenntartasa egy csomo penz, ido, a kiallitott hangszerek a probaval megiscsak hasznalodnak, mindezt annak remenyeben hogy ez a befektetes visszajon a vasarlasokbol. Ha ezt az altala beleolt penzt, idot, energiat, eszkozoket hasznalod de inkabb masnak fizetsz erte, szerintem az eleg gaz...
A looper "ertelmes" hasznalatahoz tenyleg nem art a megfelelo tudas, de mar alapszinten is nagyon sokat szamit. Peldaul sokkal 'zeneibb' elmeny egy sajat magad altal gyorsan jatszott alapra skalazni vagy improzni mint 'csak ugy' a levegobe. Szerintem szenzacios cucc
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem nem köcsögség. Én Megyónál próbáltam ki a PRS P20-at, és megrendeltem Thomannról. 50 ezerrel olcsóbban.
Mi ebben a köcsögség?
Sőt, utána meg is írtam neki!
Válaszolt rá, hogy abszolút megérti, köszöni a visszajelzést, ha a jövőben PRS cucc kell, gondoljak rá, stb. -
Srácok, ez a looper dolog zseniális! (újszülöttnek minden vicc új, ugye... )
Pénteken megjött a thomanntól a Nux mg 30, tegnap végre a looperrel is tudtam játszani. Két készülő dal egy-egy motívumát loopoltam (dob + basszus / ritmus / lead):Persze ez így nagyon kezdetleges (főleg, mivel a rendes gitáron játszott basszus szólam átfed a többivel), béna is vagyok még a kezeléssel (kérlek, ne osszátok meg, nem akarom félkész állapotban terjeszteni! Thx). Ennek ellenére én nagyon lelkes vagyok, mivel először hallottam együtt a szólamokat, és kb. tényleg olyan, mint ahogyan a fejemben szólt
úgyhogy ötletek gyors kipróbálásához, quick & dirty backing trackre tökéletes.Loopback = boszorkányság!
-
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Mennyit???????? Annyit tutira nem. Úgy emlékszem olyan 30 körül volt, mikor vettem és ebben benne volt a plusz lab kapcsoló is (szerk.: megnéztem, 33 eFt volt 2017 végén). De az enyém még a régi verzió, nincs benne looper. Jó a hangja, rendes dobok vannak benne, a basszus is basszusgitár hangon szól. A Band In A Box stílusait használja (az ugyan ez, szoftverben, kicsit sokkal nagyobb lehetőségekkel).
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Hát, nekem a régi, looper nélküli Trió van, a lényeg az, amit a Doki mondott
7 stílusban (blues, pop, alt. rock, rock, country, R&B, jazz) tud kíséretet generálni (basszus és full dob) a feljátszott akkordmenetre. Követi a tempót, de bele lehet nyúlni ebbe is. Tud 4/4-es és 3/4-es kíséretet is csinálni, többet is legenerál, amiből tudsz választani. Ja 3 "part"-ot tud rögzíteni (pl. verse, chorus, bridge), amik között lehet kézzel, vagy az opcionális kapcsolóval váltani. Röviden kb. ennyi. -
El Gringo
senior tag
sziasztok! kezdőként vennénk gitárt pesti boltból. Tudtok a fővárosban olyan boltot, ahol SZÉP-kártyát elfogadnak? Egy győri üzletet találtam, ezen kívül semmit. Az esetleges próbálgatás és beállítás-átvizsgálás mellett jó lenne ott is fizetni SZÉP-pel.
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
A koncepcio hasonlit arra amit a Rocksmith csinal a 'free' modban, nekiallsz jatszani valamit, es berak moged egy alkalmazkodokepes zenekart

-
doc
nagyúr
Nah, kozben ujabb fejlemenyek vannak a "szarul szol a katana fulesben" problemakorben

Atallitottam a line outot 'rec'-rol 'live'-ra, igy mar eleve jobb lett a hangzas (es meg lehetne mikrofonokat is valtogatni hozza, de azzal nem jatszottam), aztan szepen vegigsetalgattam a csatornakon, beallitottam a hangkepet normalisra, normalizaltam a hangerot, igy nagyjabol ugyanugy szol fulesen es anelkul is.
Mindekozben a 'veszek plusz egy pedalt EQ-t kapcsolgatni' temakorben is eloreleptem, a legujabb firmware/tone studio parossal mar be lehet allitani 4 ujabb funkciot a GA-FC-re (az EFFECT hosszan nyomvatartasaval lehet ebbe a modba lepni), itt ra lehet programozni az EQ kapcsolgatast a sima csatornavaltokra is, szoval nem kell meg egy pedal.
Azert kiprobaltam, hogy ez a sima labkapcsolo valojaban csak annyit csinal hogy a kabel ket polusat osszeerinti egy idore, szoval ha kell, akar otthon is ossze tudok rakni gyorsan egy ilyet
Majd kicsit meg azon kell hangolni hogy mikor zenere jatszom, akkor rendesen hallatszon a gitar es az alap is (erre mondjak hogy a "mixben"?
), az EQ-val jatszogatva ezen is sikerult azert segiteni valamennyire, de ezt majd meg kell masszirozni kicsit -
consono
nagyúr
válasz
Goose-T
üzenetére
Én megint előszedtem a Digitech Trio-t, az valtozatos dobot is tol az akkord menetek alá és még rendes basszust is csinál
Néha túl jót is... Ez az első az effect chain-ben, innen megy tovább a gitár és a mixer kimenete meg megy a BlackStar line injébe (jó, hogy FRFR az erősítő, szépen szól a kíséret is). -
Smiley
addikt
válasz
Alexios
üzenetére
Kicsit rosszul fogalmaztam akkor. Igen az elején nekem ez kellett, ma már megvan hallás után. Csúszott össze vissza, és hallás után egyszerűen nem tudtam megmondani hogy sietek vagy kések. Elkezdtem felvenni és ez segített.
Most amikor tanulok valami újat azért az elején rászoktam nézni a felvett sávra, hogy nagyjából minden a helyén van-e, főleg a szólóknál... De ez már csak ilyen megszokás.
Felvenni szerintem a elég jó dolog én ebből tudok a legtöbbet tanulni. -
Smiley
addikt
válasz
DrDoktor
üzenetére
Nalam peldaul a metronom egyszeruen nem volt jo... biztos velem van/volt a baj, de keptelen vagyok a mai napig hasznalni, egyszeruen zavar. Raadasul, en szerintem vizualisabb vagyok az atlagnal is, ezert logic-ban dobtam ossze ilyen sima faek egyszeru dobsavot, es ott kezdtem el emelni a tempot szep fokozatosan, es nezni kozben hol es merre csuszok el.
-
DrDoktor
senior tag
Mindenkinek de főleg kezdő haladó gitárosként az ritmusba is fektessetek energiát.
Már az elejétől metronommal nem árt gyakszizniCsomó gitárost ismerek zeneelméletileg tök jók szépen csúsznak az akkordok sikít a riff De a tempóban bakker abban borzasztóak.Pontatlanság mindenütt.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, a húrok vastagságának a számozása megint más tészta.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Ennek ellentmond az, hogy a vékony E-húr az egyes húr, vagyis a legmagasabb hang, a vastag E meg a hatos.
Ha hangmagasság alapján tájékozódunk a nyakon, és a gitár test felé van a "felfelé" - azaz, abba az irányba, amerre a hangmagasság nő -, akkor a vastag E húrnak kéne lenni az egyes húrnak, és a hangmagasság növekedés felé, azaz a vékony E felé kéne a húrokat számozni, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), amibol en kettoben jarok statisztikailag nagy valoszinuseggel (hetente legalabb egyszer). Ez a megyek nagyjabol 10%-a, vagyis 90% esellyel masik megyebe kellene mennem. A 19-bol legalabb a fele 200+ km-re van, oda-vissza az 4-500 legalabb, de mondjuk egy Bekescsaba vagy Nyiregyhaza az 7-800 km. Az tobb mint egy tank benzin, ami most 30ezer forint. A gitart tokkal, hazhozszallitassal, vallpanttal, kabellel egyutt hazhoz rendeltem 35-ert, vagyis annyiert, amennyibe csak az uzemanyagkoltseg kerul ha messzire kene elmennem megnezni. Es akkor meg nem szamoltam bele hogy elmegy ra egy egesz napom, amit tolthetnek ertelmesebb dolgokkal is mint hasznalt gitar utan szaladgalni. Ami esetleg ha nem tetszik, akkor kidobtam ezt a penzt az ablakon es nincs semmim, keresgelhetek tovabb...

Hangja jó?Élőben?
), az EQ-val jatszogatva ezen is sikerult azert segiteni valamennyire, de ezt majd meg kell masszirozni kicsit