Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
impalaman
aktív tag
válasz Bobrooney #48998 üzenetére
Az már csak olyan. Tavaly ilyenkor én is azt hittem pl., hogy elég lesz két gitár, aztán így egy évvel később van négy elektromos, egy akusztikus, plusz egy basszgitár is.
Nálam egyébként lassú folyamat volt, évekig csak egy elektromos meg egy akusztikus volt, aztán annyi.
-
Bobrooney
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #48991 üzenetére
"Ezzel a két gitárral elleszek 10 évig. " -->> Tuti fix, hogy lesz még mellé 2-3 másik!
-
fattyu
veterán
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bear_
aktív tag
válasz arnyekxxx #48994 üzenetére
Ezt érdemes megnézni: [Tested: Where Does The Tone Come From In An Electric Guitar?]
-
beteg
őstag
-
arnyekxxx
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48993 üzenetére
A gitárból kijövő hangnak egyetlen forrása van, a pickup. Hogy pickup milyen jelet állít elő az sok mindentől függ a gitáron, pl a húrtól is. Meg a pengetőtől. Meg a bundok anyagától. Meg a hídtól. Legkevésbé talán a fától.
szerk. Nyilván, ha villanygitárról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Múltkor néztem egy Kovács Tomis videót, ott ő azt mondta, hogy a gitárból kijövő hangnak egyetlen forrása van, és az nem más, mint a húrok. Ami nincs a húrban, az nincs a gitárban, azt soha nem fogja az ember hallani.
Az viszont, hogy a húr hogyan is rezeg, már sok mindentől függ a gitáron.
W | W | H | W | W | W | H
-
cucka
addikt
válasz benedekco #48989 üzenetére
Van, amit meg lehet mérni műszerrel, és van, amit nem.
Például az mérhető, hogy eltérő fafajták mekkora mértékben befolyásolják a gitárból kijövő jelet - a válasz, hogy minimális mértékben.
Azt nem lehet megmérni igazán jól, hogy milyen a játékérzete a hangszernek, rezonáns-e, hangos-e akusztikusan, stb.
Ha az a kérdés, hogy mitől szól jól a gitár, akkor azt a gitárkészítő fogja tudni. Ha az a kérdés, hogy két elektromos jel között mi a különbség, azt pedig a műszer fogja jól mérni.Van egy ilyen tudományos kutatás, ahol bebizonyosodott, amit amúgy is tud mindenki: ha megmondják előre, hogy drága bort iszol, akkor finomabbnak fogod érezni. Ez van, az emberi érzékszervek tökéletlenek és átverhetőek.
Ha megfigyeled, a hifisták se nagyon szeretik, amikor megpróbálják egzakt módon megmérni a méregdrága termékeiket, mert sajnos legtöbbször az derül ki, hogy szépen becsomagolt bullshitet árulnak nagyon sok pénzért.
Például a hangszóró kábelek közötti különbség egzakt módon mérhető (az eredménye - nagyrészt bullshit az egész).
A jó minőségű hangtömörítés vs. lossless is mérhető (eredménye - az emberek nagyon kis százaléka képes statisztikai hibahatár fölött megkülönböztetni a kettőt, de ők sem 100% bizonyossággal, és csak nagy odafigyeléssel)[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Beteg ez a gitár!
Az az igazság, hogy nekem is jobban tetszik, mint a PRS. Annál kb. egy kilóval legalább könnyebb, pedig mindkettő mahagóni.
Egyáltalán nem fejnehéz, a PRS fejnehezebb.
A nyaka kényelmesebb, mint a madarasnak, a hangja meg vadállat.
A dobozból elhangolódva vettem ki, nyeltem is nagyot, mondom most indul a nagy szopás a FR hangolással. Kb annyira volt bonyolult, hogy semennyire. Kicsit engedtem a finomhangoló gombokon, majd a felső nyeregnél kilazítottam a bilincset, és a kulcsokkal hangolni kezdtem. Mire elértem a végére, kezdhettem újra, mert elmászott az eleje. Ezt vagy négyszer végigzongoráztam, és nem telt el 10 perc, tökéletesre lett hangolva.
A gitár marha kényelmes, a hosszabb menzúrát szokni kell a PRS-hez képest, de semmi tragédia. A nyaka kényelmes, nem olyan tapadós, mint néha a PRS-nek, vékonyabb is, stratos, bár a felsőbb bundoknál szépen kiszélesedik.
Az aktív pikcup álom, olyan hangja van, hogy jaaaajjj. A tremoló rugókat itt is fixálnom kellett kicsit, mert csörög, úgy hallom, még most is kicsit. A neck pickup jó chunky, masszív hangja van.
Húrcsere most nem lesz, Earnie van rajta, eggyel vékonyabb talán, mint a PRS-en.
A Floy marha jó, kezdem már nyúzni, kitapasztalni.
A gitár amúgy top-notch, semmi hiba nincs rajta, se esztétikai se funkcionális.
Ennyi pénzért mondjuk egy tokot adhattak volna mellé.
Úgy tűnik, nagyon jó választás volt, sokat filóztam is rajta, most aztán lehet gyakorolni.
Ezzel a két gitárral elleszek 10 évig.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Goose-T #48988 üzenetére
Kifejezetten úgy hogy az egész testet abból csinálják valóban ritkán szoktak juharból, de pl. drágább gitárokon elég népszerű az akár 1-2 centi vastag réteg a tetejére, pl. ugye les paulokon.
#48989 benedekco : szintén, simán előfordul ugye hogy sunburstnél van valami vékony réteg(veneer) a tetején mondjuk valami flamed mapleből, és máris úgy néz ki ahogy
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Akkoriban az olcsó faanyagok minősége is más volt mint ma. Akkoriban még máshonnan is szerezték be az olcsó anyagot, lehet hogy nagy részüket pl az USA területéről. Ma meg szinte bárhonnan szereznek fát a gyártók. Sokszor olyan faanyagot használva ami pár éve még facsemete volt, mert az öreg fák már rég "kidőltek".
Számomra nem csak a hang az érték, nyilván ez az első számú, de ott van az esztétika mint fontos elem, nyilván egy telibe fújt gitárnál ez nem feltétlenül téma, de pl egy sunburst-nél számít.
Ellenben azon tényleg el kellene gondolkodni, hogy a neves hangszerkészítők miért gondolják azt, hogy a fa számít. Mindennap fával dolgoznak, azért valami rálátásuk van.
Mondjuk én a műszeres mérésnél az emberi fülre is támaszkodnék. Az emberek 90% lehet, hogy elbukik egy vakteszten, de azok akiknek ez számít, pl pro hangszerkészítők, azok sem az emberek 90%-ának készít hangszert. Lehet mi halandók tényleg nem halljuk, de egy nem halandó meghallja, vagy akár érzi. Pl a két stratom (Squier és a Fender) között is olyan rezgés különbség van a gyomromban mikor nincs bedugva hogy öröm nézni. Elektronyos hangban is természetesen, ellenben egy mexikói és amerikai között leginkább csak érzésbeli van számomra, hangzásban nincs, de van hiszem, hogy van aki hallja is a különbséget.
De szerintem ez olyan parttalan vita mint a hifisták és nem hifisták között, hogy van-e értelme 10000Ft-ért hálózati kábelt venni az erősítőnek, meg méterét 100ezerért venni a hangszóró kábelnek, számomra nincs. Vagy az MP3 vs Flac viták. Számomra egyértelmű, hogy mi az ami megéri méret/minőség arányban.
Soha a büdös életben nem fogunk megegyezni. Parttalan vita az egész.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Goose-T
veterán
Valamit tegyünk tisztába: juharból nagyon ritkán készítenek gitártestet, nyakat viszont annál gyakrabban. Mondhatjuk úgy is, hogy az elektromos gitárok 90%-ának a nyaka juharból van. Testet meg a tömeges gyártású gitárokhoz épp abból készítenek, ami aktuálisan a legolcsóbb: egy időben a hárs ment, de az a japán gitárok miatt felkapott lett. Aztán később az agathist találták meg, de egy ideje annak már leáldozott, túl sokat fikázták mindenféle tonewood debate-ekben. Most épp a nyárfát (poplar) használjak nagyon sok olcsó gitárhoz (még a Squier Classic Vibe os beletartozik).
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
espista
senior tag
Amit ma mahagóninak hívnak, az nagyon messze van a gitár mahagónitól, ami a hondurasi mahagóni lenne. A ma használatos fák a közelében sincsenek a régi jó fáknak. Szivacsos, puha szerkezetű, sárga úszadékfa.
Romani ite domum!
-
cucka
addikt
válasz vorosmarti #48984 üzenetére
A tömör testű hangszereknél az az érdekes, hogy mindenki esküszik rá, hogy mennyire fontos szempont a faanyag fajtája, viszont minden műszeres mérés azt mutatja, hogy a hangzásra gyakorolt hatása valójában elhanyagolható.
Leo Fender meg azért forog a sírjában, mert ha valakit nem érdekelt a "tonewood", az pont ő volt. A Fender gitárok eredetileg a legolcsóbb, helyben nagy mennyiségben elérhető fafajtákból készültek.
Ezeket az 50-es és 60-as években gyártott gitárokat ma csodálat övezi. Valójában meg Leo Fender célja az volt, hogy betanított munkások a lehető legegyszerűbb módszerekkel, a legolcsóbb anyagokból készítsenek gitárokat.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz vorosmarti #48984 üzenetére
Szerintem bizonyos mértékben minden hozzájárul kissebb vagy nagyobb mértékben a gitár hangjához, de ebből a kérdés szempontjából mindegy végső soron hogy beleszámít-e a fa, mind a mahagóniból, mind a juharból rengeteg gitárt készítenek, a két egyik legnépszerűbb fa gitárkészítésre.
Szóval az hogy jobb vagy sem nem értelmezhető, mert attól függ, ha számít a fa hangja is, hogy mire? Mert ha lenne egy "jobb" fa, akkor minden custom shop gitár abból készülne, ugye ahogy mondtad is ott az ár már kevésbé tényező. De egy hangszerész a fendernél nem úgy fog elkezdeni gitárt készíteni hogy mahagóni/juhar/akármi legyen, mert az jobb, hanem mondjuk inkább úgy hogy akar egy melegebb hangú vintage stratot csinálni, vagy ilyesmi.De ezeken felül érdemes azért utánanézni hogy hogyan is gyártottak gitárt az 50-60as években mondjuk, nem kifejezetten a legjobb fa, meg pickup, meg festék, meg akármi felkutatásával kezdték, hanem hogy mi az elérhető, és mi az olcsó
-
vorosmarti
senior tag
Írtam is, hogy nem biztos hogy a mahagóni szóba kerül ezekben a videókban. Arra próbáltam célozni, hogy azok szerint, akiknek a tudását én nem kérdőjelezem meg, azok szerint a fa anyaga fontos. Ahogy Alexios írta, van még néhány lényeges paraméter. Egy millás Gibson-t is nyilván haza lehet vágni hangzásilag 1-2 alkalmatlan pickup beépítésével.
A mahagóni árát illetően, ugyan nem vagyok képben, de az általában használt faanyagokhoz képest sztem biztosan drágább. Drága bútorokat csinálnak belőle
-
cucka
addikt
válasz vorosmarti #48982 üzenetére
a Fender youtube csatornáján a tone wood philosophy
Szegény Leo Fender ilyenkor forog a sírjában.
A mahagóni meg se nem drága, se nem különleges fa, bútorokat készítettek belőle.
[ Szerkesztve ]
-
vorosmarti
senior tag
Lehet hogy a mahagóni nem kerül szóba, de a Fender youtube csatornáján a tone wood philosophy szavakra keresve, a custom shop mesterek csináltak pár videót arról, hogy mennyire lényeges a fa (nyilván az Alexios által említett egyéb paraméterektől függetlenül). Érdekes dolgokat mondanak, bár nyilván teljesen zárójelbe teszik azt, hogy mondjuk a mahagóni a juharhoz képest mennyire drága, hiszen a custom shop esetén az ár elég jelentéktelen tényező. Ettől függetlenül hasznos lehet, legalábbis full amatőrként nekem érdekes volt.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Csinálnak belőle gitárt Vagy mitől számítson jónak? Elég nagy vita van a neten arról hogy a fa mennyire számít az elektromos gitár hangjába, de ha feltételezzük akár azt is hogy igen, akkor is annyi lesz, hogy másképp fog szólni, de akkor is ott van még hogy más pickupok, és egyéb dolgok is lehetnek amik szintén befolyásolják(a pickup személyében messze a legnagyobb mértékben) hogy hogy fog szólni.
Mahagóni valamivel nehezebb, kb ennyi amit így látatlanban el lehet mondani, hogy most jó vagy rossz lesz, ki kell próbálni, meg kell hallgatni, és akkor is ott tartunk hogy zenéről van szó, lehet ami neked nem tetszik nekem igen, stb. Nem nagyon lehet gitárt vagy hangszert venni úgy hogy megnézel egy adatlapot és tudod jó lesz vagy sem a fa alapján, mert ha még minden stimmelne is, akkor is ott van a kényelem faktor, milyen a nyakprofil, stb.Juharból csinálnak olcsó, és nagyon nagyon drága gitárokat is, mahagóniból mondjuk talán nincs a legeslegolcsóbb kategóriában, de ilyen 1-200ezer között már találni, és szintén a milliósok között is.
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
Megerősítenétek légyszi, ha jól gondolom, hogy egy Kóreai, mahagóni testű és nyaku gitár többet érhet, mint ugyan az, csak már indonéziában gyártva, juharfa testel és hársfa nyakkal?
Csak futni kell!
-
beteg
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #48975 üzenetére
Gratula hozzá!
Kibebax jól néz ki!! Nekem jobban tetszik, mint a PRS-ed, pedig az is egy álmom!
Fogása milyen, nem fejnehéz? Hangja?Csak futni kell!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, akkor lerántom a leplet.
Ez egy Schecter Damien Platinum 6 FR
Le se akartam tenni este.
Az aktív hangszedők meg egyszerűen álom. Imádom.
- Telém sose lesz.
- A Floyd hátulról honnan látszik?
- Köszi a véleményeket, tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48961 üzenetére
Pokolkeltő? Floyd, aktív pickup megvan...
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Bobrooney
senior tag
Én tudom, de csalás lenne ha beírnám
-
jmarcell
csendes tag
Az biztos, hogy nem Telecaster, szóval azt később fogod venni, ha kinövöd, hogy a gain-t 7 fölé tekered és nem is fix húrlábas (pedig a múltkor mintha írtál volna olyat, hogy legközelebb azt szeretnél).
-
Tök amatőr kérdés: a pickup-ról le kéne szedni a fekete borítàst? Néztem youtube videót... az elején még rajta van, de mikor beteszi akkor már csak a fém látszik. Én azt nem néztem milyen állapotban van.
Lehet hogy semmi baja az eredeti erősítőnek, csak cserélni kellett volna? Vasárnap cserélek pickupot is.
Húrt mivel lehet tisztítani? Kicsit rozsdás, zöldes.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Tempes
tag
-
nap
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #48951 üzenetére
Azt jelenti, hogy tenyér éllel nyomod a húrt, miközben megpengeted lefogás nélkül.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
addikt
Ugyanezt a gitárt elölről
Valami Schecter? Vettél még egy gityót? Vagy valaki másé?
re: arnyekxxx
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
arnyekxxx
veterán
Egy karcolást ami miatt már küldöd is vissza?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hölgyek/Urak, a mai találós kérdés. Ha ezt a gitárt itt most megfordítom, mit fogtok látni?
Vannak, akik nem szavazhatnak, ők tudják magukról. :-D
-
Van egy Uniwell elektro akusztikus gitárom, anno írtam róla, 12 éves. Az erősítő nem működik. Rendeltem egy másikat, de az se. Kiszerelve, ha rákötöm pl.a telefont mini jack-kel a bementre, kéne hogy adjon hangot az erősítővel nem? Elem van benne, feszültsége rendben.
Mondjuk a led se világít, de nem is emlékszem, hogy amikor működött, világított-e egyáltalán?
A régi erősítőjén felvillan a led ha mozgatom a kimeneti kábelt, de hang az semmi. Erősítő működik, önmagában a telefonnal, haver gitárjával, kábelek jók. Gitáron belül jack-jack megy a kimenő csatlakozóhoz, az a kábel is jó, az újnál rá van forrasztva, azt a kábelt nem tudom tesztelni.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
-
doc
nagyúr
ha mar ennyire aktiv lettem itt mostansag, kerdeznek
Eddig csak femhuros akusztikussal nyomultam, es most ahhoz kepest az elektromos eleg fura. Marmint nyilvan, de ami nagyon feltunt, hogy a hurok olyan 'nyulosak', az akusztikuson olyan feszes, pattogos, itt meg kicsit olyan nejlon-erzesem van. Ez azert van mert ennyire erezni hogy vekonyabb a villanyhur (gondolom 9-es van rajta gyarilag), vagy mert meg uj, vagy sz@r hur van rajta gyarilag, vagy mert az akusztikus Ibanezem kb ket kategoriaval van a Squire felett, vagy valami teljesen mas oka van? Nem gaz, latom hogy megszokhato, csak fura.FockeWulf: elhiszem, de megiscsak masfelszer annyiba kerul, ha eljutok odaig hogy nem a kemenyfabol faragott (es ezzel egyidoben virslis hatarozottsagu) ujjaim jelentik a fo problemat hanem a technika, szerintem jo aron el tudom adni, es felfele valtani
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
A Blackstarral sokkal jobban jártál volna, sokkal többet tud, és testesebben is megszólalna. Ez a Katana Mini inkább ilyen hordozható cucc, ha épp felugrasz pl balcsira, magaddal tudod vinni, elemes, mobilis de sokmindent sajna nem tud. Szobába gyakorolni, hangzásokkal ismerkedni mérföldekkel jobban jártál volna egy normál kis modellezős kombóval. De nem elvenni akarom a kedved, félre ne érts, használd egészséggel és jó gitározást kívánok
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #48950 üzenetére
szo mi szo, raneztem erre a BlackStarra, es lattam hogy csak egy huszassal dragabb mint a Katana Mini, megis mennyivel tobbet tud... aztan arra jutottam hogy biztos talalnek olyan ami a BlackStarnal dragabb csak kicsivel, meg olyat ami annal...
Ugyhogy gyorsan megrendeltem a Minit, mielott meg nagyon elkap a hev -
FockeWulf
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #48950 üzenetére
Dehogynem vegyen egy jó kis modellezős kombót, vagy sima kis tranyóst...vagy multit....vagy csöves cuccot...
"A 43. ütemben mit jelentenek az X-ek?" Tompítsd le a húrt a lefogó kezeddel, úgy hogy ne szólaltasd meg a hangot, csak ilyen kattogás szólaljon meg. De jelenthet folytást is (rácsapsz a pengető kezeddel adott húrra vagy húrokra de ne szólaljon meg hang, csak csattanás/kattogás).
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A 43. ütemben mit jelentenek az X-ek? Fogd le, ahol tetszik?
-
FockeWulf
tag
válasz consono #48948 üzenetére
Igenigen, van már V3 verzió is, nekem is V2es van, csak 20 wattosba, valójában minden van rajta ami kellhet otthonra. A számítógépre egyetlen egyszer kötöttem rá, nagyjából megnézegettem hogy úgy mik a lehetőségek azt annyi. A számítógépről vezérelt vagy szoftveres gitározás nagyon nem az én világom, b@szakodni a gépen/laptopon, az ilyen-olyan hangzásokat keresgélni, állítgatni stb....ááh.... Én leülök, gitár bedug, billenőkapcsoló, egy-két poti felteker, egy-két pedál rátapos azt zúzom a jó kis gusztustalan Led Zeppelin nótáimat De aki szeret kísérletezgetni a szoftveres világban annak is jó ez a kis Blackstar.
Sajna egy ideje csövesbuzi lettem, aztán az mellett meg minden modellezős/digitális/tranyós cucc "szarul" szól...legalábbis az én fülemnek...de ez már az én szociális problémám -
consono
nagyúr
válasz FockeWulf #48947 üzenetére
Jaja, nekem is ez van, 10W-os, Blackstar ID Core 10 v2. Már van talán v3 is... Egész használhatók az effektjei is, főleg ha gépről piszkálja az ember (úgy sokkal könnyebb).
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
FockeWulf
tag
Van olyan is pl hogy van egy tiszta (clean) csatornád, egy másik tiszta, ami kicsit más tónusú (pl bright), aztán pl egy crunch, ez kicsit karcos, aztán egy super crunch, ez még karcosabb, aztán van mondjuk egy overdrive1 (ez már erősen torz csatorna), és mondjuk egy OD2 (ez már full zúsós). Ez így hirtelen 6 csatorna. Ezek mindegyikét még plusz a gain és volume gombokkal tudod állítgatni, meg a modulációs effektekkel színezni (kórus, reverb, deláj, flanger stb). Van otthon egy ilyen kis 20 wattos Blackstar erősítőm, teljesen jó szobába, igaz nem nagyon használom, de az is jó lehet kezdésnek, árban ilyen 50 ezer körül van asszem. Plusz tudsz rá preseteket is letölteni (előre kikevert hangzások), de vannak benne gyári presetek is eleve. Blackstar ID Core a neve.
-
Alexios
veterán
Egy rendes régivágású erősítőnél igen, általában van egy valamennyire tiszta, és egy torzított csatorna. Amikről szó volt mostanában, meg úgy általában a 100ezer ft alatti tartományban viszont egy jóideje modellezős erősítők vannak, amik szoftveresen emulálnak valamilyen erősítő modellt, és ezek közül lehet válogatni, erősítőtől függően 5-6 vagy akár 20-30+db is lehet benne. Van hogy ezeket is úgy jelölik rajta hogy clean, crunch, overdrive, stb, de itt van némi mix a dolgok között, a régi csöves erősítőkkel szemben mondjuk simán lehet egy fender clean csatorna modell, egy marshall overdrive, egy vox crunch, stb. Vagy van olyan ahol eleve kiválaszthatod egy appon át pl. hogy milyen erősítő modelljét akarod választani
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
lehet úgy, hogy van egy csatornád aztán vagy feltekered a gaint és torzít vagy leteketred és nemtorzit, mindehez van 1 hangszined, vagy van többcsatorna mindegyik külön hangszinnel, esetleg effektekkel. Egy tiszta csatorna kis reverbbel, kórussal, diléjjel kellemesen szól, ha csak a gaint tekernéd fel és maradna a reverb, kórus, diléj akkor elég massza lenne az enteszedmen riffje, nem száraz metál. Komolyabb cuccokban lehet 3 csatorna is, clean, crunch, lead mindegyik külön beállításokkal
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #48938 üzenetére
noob kerdes; mi az a tobb csatorna? azt hittem az siman normal es torzitott kozti valtas, de kezd ugy tunni nekem hogy itt masrol van szo
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48938 üzenetére
Ha erre gondolsz több csatorna alatt, akkor a Fender Mustang is modellező erősítő, és lehet váltani erősítő modellek között.
-
FockeWulf
tag
-
Goose-T
veterán
válasz espista #48933 üzenetére
Amikor kezdtem a bandában zenélést, akkor még basszusgitároztam, és én is egy Orfeuson toltam. Még ennél is szarabbul nézett ki, nem volt meg a húrláb, egy fadarab volt helyette.
Meg hát annyira csóró voltam, hogy ez is csak kölcsönbe volt nálam, a basszuskombót is mindig egy barátomtól kértem el minden próba előtt, és biciklivel vittem a próbaterembe.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz consono #48930 üzenetére
a Lead star ezek szerint a 3. gitár, nekem egy Jolana onyx meg egy Jolana Strat volt előtte. Az enyém echte fender copy volt, nem ez de ugyanilyen
Szerk. a Jolana Strat egy igazi mesterhangszer volt egyébként, Fehér Gézától vettem
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz arnyekxxx #48929 üzenetére
Nekem volt egy Hondo koreai LP-m, egy műszerész/gitáros barátom által kézzel készített 50W-os tranyós gitárerősítőm és egy pozdorjából készült, borítás és festés nélküli 1x12-es nyitott ládám, amibe vettem egy Celestion G12-H100 hangszórót. Volt még kölcsönbe egy Boss DS-1 pedálom, ezzel koncerteztem és próbáltam. Szólt, mint az állat egyébként.
-
consono
nagyúr
válasz arnyekxxx #48929 üzenetére
Nekem Jolana Iris-em volt, meg valami D.O.D. torzító, képzelheted a minőséget! De szép is volt
A 3. gitárom volt Musima Lead Star, szép piros, ilyen, mint ez:
Valahol a haveromnál még megvan, igaz darabokban.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
arnyekxxx
veterán
válasz consono #48925 üzenetére
itt van egy ugyanilyen a sarokban ezen toltam az első punkkoncertjeimet 18évesen , Regent 221, Boss HM2, Musima Lead star , és pár éve amikor szerelőnél volt a fejem a próbákon ez volt rákötve a 4x12 300w marshalládára, küzdött vele de pont elég hangos volt a próbateremhez
-
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #48926 üzenetére
Van fönt egy a padláson, majdnem meghaltam, mire fölcipeltem Néha elgondolkodom, hogy le kellene hozni és ráköni a PlayStationt De hát csak SCART csati van rajta....
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Rexton
tag
Boss Katanákat is le lehet venni 0,5W-ra is(nem mellesleg mini katana is van).
A Nux Mighty se vészes, beépített dobgépe/metronómja is van(minőségről ne beszéljünk, de kezdőnek teljesen jó lehet). A Harley bentonnak is van ez az AirBorne Go nevű cucca, gyakorlatilag a Nux Mighty klónja. Blackstar Fly mini is egész kis dög. És még egy csomó, egyéb, amiket nem is szeretnék részletezni(Yamahák, Line6-ok, stb.). Hál istennek 2022-ben van azért pár jópofa kis kombó, ami szól is többé kevésbé valahogy. Persze nem kell ezektől Mesa Boogie hangzást várni, de otthoni gyakorlásra szerintem több mint elég némelyik. -
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #48924 üzenetére
Mi ezen a retró? Nekem egy ilyen volt az első erősítőm, ezzel koncerteztem is pár évig
Igazi rugós reverb volt benne, oldalba vágtad, csörömpölt össze vissza
-
espista
senior tag
Ma reggel jött velem szembe: [link]
Romani ite domum!
-
arnyekxxx
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48919 üzenetére
otthoni szórakozásra egy ilyennel is teljesen el lehet lenni, most vettem egyet csak az íze kedvéért és teljesen jó. Ha nem aktiv a gitárban a pickup, mert azt nem bírja. Egyébként egy ilyennel próbálok/koncertezek jópár éve, gond nélkül. Mondjuk amikor vettem még 12ezer volt...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Garázdálkodtam kicsit. A vége fájni fog.
Dolgozni kell a nyújtásokon (is).
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48919 üzenetére
Nem zajos, és nem akad semmivel.
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48912 üzenetére
Én használok, megvettem kb a legolcsóbbat muzikertől(yuer talán a márkája), tökéletesen működik, néha feltöltöm, ennyi. Hangminőségben lehet jobb lenne egy line6 vagy ilyesmi, de itthon nekem nem tűnik fel nagy különbség.
#48917 doc : watt és watt között vannak különbségek a gitárerősítők világában, valami olcsó tranzisztoros 20wattos erősítő finoman szólva nem fog túlordítani semmit
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #48915 üzenetére
Koszi, megnezem melyik adapter passzolna hozza. 20W nem kell, hova, erre a 8 negyzetmeterre? Egyelore annyira bena vagyok, hogy szinte rettegek attol hogy valaki meghallja, nem hogy meg tulorditsam a Family Frostos autot
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem tudom milyen adapter kell(ene) hozzá, de gondolom az filléres dolog.
Az előző gitártanárom használta ezt az óráinkon, és nagyon kis jó cucc, arról nem beszélve, hogy Katana, és amióta én olyan kombót használok, rajongója lettem.
Én merem ajánlani.
Igen, majd biztos lesz, aki azt mondja, hogy ennyi pénzért vehetsz egy 20W-os akármilyen kombót is...Na de na.
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #48913 üzenetére
pont ez volt az elso amit neztem de mivel ehhez meg adapter is kene kulon, nem akartam ezzel fajditani a fejem. Erdemes lenne?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Használ valaki vezeték nélküli "kábelt"? Nem tudom mi a rendes neve. Kezdem unni ezt a kábelezést, állandóan beleakad a lábam, a szék, és helyhez is köt...
-
doc
nagyúr
Ha mar temanal vagyunk... engem is erdekelne valami "mini" kombo, ami a fejhallgatonal tobbet er
Semmi nagy igeny, a kisszobaban gyakorlasnal szoljon ertekelhetoen, annal nagyobb teret nem kell megtoltenie. Jo lenne ha fejhallgatot ra lehetne dugni, ha itthon van a csalad.
pl egy Fender Frontman 10G vagy egy Vox PF10 ebben a koordinatarendszerben mennyire szamit hasznalhatonak? (de johet mas tipusajanlat is).
(Igen, tudom hogy ami nem hatszamjegyu meg full csoves az sz@r, de vegyuk figyelembe hogy akusztikuson is amator gyoker vagyok, elektromos meg ma volt eloszor a kezemben, a 'falrobbantast' meg a szomszedzaklatast kesobbre hagynam) -
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #48904 üzenetére
Csővel vagy tranyóval? nem mindegy, előbbivel bőőőőven, utóbbival rohadtul nem.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
fattyu
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48904 üzenetére
ennyi infóval ez így nem igaz állítás. vannak 5-10-15 watt csöves dolgok amik nagyon zsiványak.
de tudom hogy nem erre gondolt. csak azért ez is része az egyenletnek.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
arnyekxxx
veterán
válasz adrian14 #48899 üzenetére
A füles teljesen jó. Ha multit veszel legyen szempont, hogy tudjon erősítő és hangfalszimulációt (manapság az újaknál ez szinte mindig van de régebbieknél még nem triviális) mert ha ezek nincsenek benne akkor fülesben/sima hangfalra kirakva értékelhetetlen lesz a hangja.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #48898 üzenetére
azért a 60ezres noname szett meg a PRS+Katana 50MKII között van pár használható lépcsőfok annak aki nem akarja a kezdődő hobbijába beletolni a magyar átlagfizetést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- Napelem
- CNC topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest