Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Kicsit flexelek má'. Raktunk fel OwnHammer IR-eket a multieffektjeinkre a bandában a másik gitárossal. Neki egy Mooer GE250-e van, nekem pedig egy Harley Benton DNAfx GiT Pro-m, mindkettőre lehet külső IR-t tölteni. Hatalmasat dobott a hangzáson. Ő Marshall 1960A ládát töltött fel, én Orange-et.
Vettem egy mérőmikrofont, állítgattam a master EQ-n, hogy kiegyenlítsem a PA hangfalak átvitelét, az is hatalmasat dobott a próbatermi hangzáson, de az a felvételen úgysem hallatszik.
Ez itt a felvétel, én a jobb oldalon szólok, a másik gitárosunk meg a bal oldalon. Amikor Toolt játszunk, akkor az Epi LP-men játszom, amiben az SH4 pickup van. A többi résznél a kígyós gitáron tolom. Ja, és beújítottunk egy másik énekest, nagyon kezdő még, de szerintem jó lesz. Első bandában éneklése volt, mikrofont se nagyon fogott még a kezében.

Az már csak hab a tortán, hogy kijött az Ozone 10, nagyságrendekkel javult az automatikus masterelés minősége benne, az is hallható a felvételen.
-
Goose-T
veterán
Minden erősítőből ki lehet hozni a metált, ha elé kötsz egy DS-1-et.
-
doc
nagyúr
Koszi a tippeket, megprobalok akkor osszerakni valami jo kis boostolt Recto Orgos patchet

Ezt erdemes megnezni annak aki meg nem probalta: [link] bar szerintem nekem (a fulesben) ennel valamivel teltebb, "fat-ebb" hangja van, szenzacios, csak ugye a zaj (ami Olanal is rendesen hallhato...)
-
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Az nem jo, adapterelgetni kene ossze-vissza

Amugy az egyetlen gondom az ampluggal hogy nagyon zajos (marmint eros zugo alapzaja van), pont mint a Katana Mini a brown channelen, ugyhogy most azon is a clean channelt hasznalom, kulso torzitoval es zajszurovel, igy remekul mukodik.
Csak az a VoxMetal nagyon el van talalva
A torzitopedalokat mar vegignezegettem a Zoomon, arra gondoltam majd ha raerek az Amp modelleket is vegigprobalgatom, aztan hatha megtalalom az igazan jo kombinaciotAlexios: koszi, megnezem azt a Recti Orgot, azt ha jol lattam amugy is eleg sok metalos patch hasznalja
-
Alexios
veterán
Voxnak ugye nem nagyon van metál erősítője, legalábbis én egy AC30-ra alig mondanám. Ránésre az amplugra én azt tippelném hogy egy Mesa próbál lenni, szóval valamilyen rectifier modellel kezdésnek, használati útmutató alapján mondjuk a Recti ORG erősítő modellt nézném először.
Weboldalukon ezt írják az amplugról:
Gives you the extreme high-gain sound of a US-made amp.Én ez alapján mindenképp Mesa Boogiet tippelnék, van több modell is benne ahogy látom, de szerintem kezd a Rectifierrel.
-
Gyick
őstag
A Squier-eknék az FSR rövidítés mit jelent?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Köszi, Pampalini!
-
Goose-T
veterán
A fekete floydos japán Fendert ideiglenesen odaadtam ezért a gitárért, lehet, hogy majd cserélni fogunk a tulajdonosával. Holnap estig próbálgatja, aztán majd jelez, hogy cserélünk-e vagy nem. Ezen játszottam a próbán, nagyon paraszt egy gitár.
Agresszív, arcbamászó hangja van, és csak úgy kipattannak belőle a szólók, nagyon fun. Tetszik. Holnap kiderül, hogy tetszik a mostani tulajának a Fender, de nekem ez bejön. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, az expression pedálok egy - bármilyen - paramétert vezérlő pedál csoportba tartoznak, önmagukban nincs közük a hangképzéshez.
-
chaosmonger
tag
Ma délelőtt avarsepregetés közben a Kill 'em all-t hallgattam, ami nagyon régen ment már le egyben nálam, és basszus majd 40 év után most fogtam fel a jelentőségét annak a bent hagyott stúdiómondatnak az Anesthesia elején, hogy 'Bass solo, take one'
. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Az expression pedal az minden pedál, ami nem effekt pedál? Tehát egy drive pedál vagy egy volume pedál az expression pedál? The egy wah az nem?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a leszpólt
-
doc
nagyúr
válasz
benvolio
üzenetére
En vegigprobalgattam az osszes torzitopedalt benne (az ampokat egyelore nem), a Boss MetalZone nalam egyertelmuen nyero, nagyon fasza hangja van
Eddig leginkabb azt hasznaltam 'metalozni', egy ZNR zajszurovel megtamogatva.
Lassan osszerakok magamnak benne egy altalanos patchet, az akusztikus szimulacios pedallal, MetalZone-nal, zajszurovel, esetleg egy octave pedal meg talan egy kompresszor, aztan az lehet a default, mindenre jo, csak ki-be kell kapcsolgatni a pedalokat attol fuggoen hogy mi kell.
Az egyetlen (apro) problemam a G1-gyel jelenleg hogy a 'modvalto' gomb csak kezzel hasznalhato, es azert eleg gyakran van ra szukseg ha az ember a kulonbozo setupok kozott valtogat, tekerget. -
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Egyről beszélünk szerintem, egy darabig persze elég lehet egy kapcsoló is, de ha akarsz kapcsolható delayt, boostot, torzítást, akkor már valami több kell(vagy a ga-fc, de az meg csak katana 100tól fölfelé van)
Én nem akarok senkit a kisvasútra rábeszélni, szerintem 10ből 10 esetben a multieffekt jobb ár/érték arányt képvisel, és akkor még arról nem beszéltünk hogy egy gombnyomásra lehet egész preseteket állítgatni rajta. Viszont ha csak egy pedál kell, akkor el lehet jutni könnyen oda hogy egy idő után már ott egy egész pedalboard
-
benvolio
őstag
Nekem az összes beállítás a YT-ról van (Metallica, Megadeth, Slash, stb., de találtam "sima" metál illetve tiszta hangzást is ami nagyon megtetszett ès azokat használom, lusta vagyok sajátokat kreálni. De valahonnan töltöttem le kèsz patch-eket is, de nem emlèkszem honnan. 🙂
-
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Igen, a Guitar Lab az megvan, most felraktam a ToneLibet is, ugyan az appon beluli letoltes meg teszt nekem nem mukodott, de a patch file-okat kezzel letoltve a programba mar be lehet huzni.
Felpakoltam harom 'metallica-hangzast' a G1-re, abbol az egyik eleg tre, a masik ketto viszont tenyleg faXa (bar a cabinet-mikrofon mindkettonel be volt kapcsolva, nekem ugy borzalmasan szol a Katanan keresztul, mic nelkul mar remek
), az egyiknel kellett megbuzeralni az EQ-t hogy legyen azert magas is. -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az másik progi, az a Guitar Lab, az a hivatalos. De a ToneLib-bel ugyan úgy lehet mindent csinálni + a közösségi rész. Ez itt e, amiről beszélek
Le kell scrollozni az aljára a letöltési oldalon, ott lesz. -
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
ToneLib? Na ezt kiprobalom, koszi

Guglizgattam, talaltam is par oldalt, de ott mas eszkozokhoz voltak (nem kompatibilis) cuccok, meg eleg nagyvonalu "tekergesd ide oda, hatha jo lesz" otletek, valamiert a ToneLibet nem hozta a google.
Youtube az ilyesmire nalam utolso fallback, nem akarok egy 20 perces videot vegignezni azert hogy megtalaljam benne a beallitast ami kell
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Pont, hogy az van jól fűzve. A többi van rossz oldalról behúzva.
re: #49728 Alexios Ctrl+Alt~Del #49725
Ha pedált szeretne dugdosni, akkor a Katanára dug egy kapcsoló pedált és beállítja az erősítőn, mit szeretne vele kapcsolni, pl a boost-ot. Szóval az sem gond neki.
Én sem akartam soha kisvasutat. Legalábbis nem ilyet, max TT-s terepasztalt. Ellenben egy-egy pedál engem is mindig mozgatott. De mióta megvan a Headrush, azóta ez is elmúlt.
A vicces, hogy az előbb emlegetett Golden Plexi-t akartam kipróbálni sokáig. -
Fejlesztés alatt lévő, ingyenes, reklámmentes, közösségi hangszer apróhirdetési portálhoz keresünk tesztelőket, hibakeresőket, ötletgazdákat! Fejlesztőről álmodni sem merünk, de hátha…
Persze ingyen!
Illetve örökélet+1nap prémium hirdetői tagságért. Ha érdekel, küldj légyszi privátot! -
doc
nagyúr
Ha mar igy belelendultunk a Zoom G1 four-ba, valakinek van valami jo kis Metallica patch-e hozza?

-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sparkhoz van footswitch, csak szólok. És black friday van...
-
marcusa
addikt
válasz
marcusa
üzenetére
Elkészültem. Köszi szépen a sok segítséget.

Dimarzio 211BK EJ Custom Neck került be, a gyári hídivel teljesen elégedett vagyok:
https://youtu.be/7QEkI1OHewsSzép csilingelős szinte már single coil hangzása van, direkt emiatt vettem ezt és nem a MusicMan-ben lévő Liquifire-t.
A PRS-be most meg keresek egy hídi hangszedőt, mert míg nem volt meg a Sterling, addig azt gondoltam milyen jól szól...
-
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jók a NUX pedálok, nekem volt egy Time Core, delay + looper, ha le tudsz csapni olcsón egyet nyugodtan. Érdemes külföldi oldalakon is nézni, én valami 12-13 rugóért vettem gearbestről 3 éve..

-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa
üzenetére
Ha az alaplapot tartó csavarok ugyanott vannak, akkor megoldható. Úgy látom, az eredeti pickup testbe csavarozós, és lehet, hogy nem is lenne elég hely az új pickup fülének az saját alaplapjával a testben a kialakítása miatt. Ha nem akarod szétfurkálni az DiMarzio alaplapját, akkor mindenképp át kell szerelned. A forrasztásnál ügyelj arra, hogy ne próbáld meg az alaplapról LEforrasztani a vezetéket, mert nem fog menni, a nagy fémlap elvezeti folyamatosan a hőt, inkább csak vágd le simán úgy, hogy minél több vezetéket ments meg. A visszaforrasztás már könnyebb lesz.
Szerk.: ja hogy már nem az alaplap cseréjén gondolkodsz.
Fúrhatod nagyobbra, később még mindig lehet anyát ragasztani a fülre, ha kiszednéd és eladnád. -
marcusa
addikt
válasz
marcusa
üzenetére
Bepróbáltam, belepasszol, valószínűleg a régin pont azért volt az a fekete párna, hogy addig emelje ki a pu-t mint az új van alapból. Viszont az újon a két luk oldalt más mint a régin, az újon menetes, és ilyen rugós csavar van hozzá, a régin facsavar van ami a fába vágott menetbe kapaszkodik csak, ennek az ármérője viszont kicsit nagyobb mint az újon lévő lyuk. Fúrjam nagyobbra, vagy hogy szokták ezt?
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyrészt lesz szerintem neked is olyan, hogy amik integrálva vannak nem pont úgy szólnak mint szeretnéd(aztán az vérmérséklet kérdése ez kit mennyire zavar
) , másrészt akkor jön igazán jól a pedál(vagy egy multieffekt akár persze) ha szeretnéd lábkapcsolni, mert mondjuk egy boostot nyomnál a szólóra, vagy csak a tiszta részen legyen chorus, vagy ugye hogy van egy clean és egy torzított rész a dalban, stb. Akkor sokra nem mész azzal hogy appon belül vagy az erősítőt tekergetve tudod állítani 
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Miután elküldtem, gondoltam rá, hogy kitörlöm...:-D
Egy éve még azt mondtam, én soha nem fogok gitározni. Aztán azt, hogy nekem az első noname gitár évekig elég lesz. Azóta van két egész jó.
Nekem elég egy 10 W-os kombó, aztán lett egy 30-as Marshall, most meg a Katana. Meg mellé egy Spark.
Szóval igen, azt hiszem, hogy nem mondom semmire azt, hogy soha nem lesz, nem veszek.
Csak a telére. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt hiszem volt már olyan, hogy "soha". Soha ne mond, hogy soha
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyébként lehet, hogy ennyi, de akkor mennyi lehetett mondjuk tavaly.
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meglepődnék ha ennyiért elhoznád. Én tavasszal vagy nyáron gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni a NUX MG300 multit, 37 ezer lett volna ha jól emlékszem, most 50ezer az induló ára.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Effektekkel tele a padlás. Ott a Katana, ott a Spark40, annyi effektem van, ami egy életre is kevés, még akkor is, ha a jelenlegi tudásom megtízszereződik.
Ez a Nux viszont elgondolkodtatott, utánanéztem. Olcsóbban lehet megvenni, mint egy RC-1-et, ami ugye csak looper, erről egész jókat írnak a review-k. És olcsóbb, mint a Zoom.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az oke hogy ennyiert listazza a webshop, de lehet is kapni? Mostanaban tobbszor futottam bele abba, hogy kiderult hogy a webshopban levo (akar akcios!) termek nem is kaphato (tobb kulonbozo uzletben, tobb kulonbozo cuccal).
Amugy igy is tobb mint 20%-al olcsobb mint az uj ar, ha uj allapotu akkor az siman jo vetel ennyiert. Ha meg nem is lehet kapni, plane (mert ha nem kaphato, akkor lehet a webshopban akar 20ezerert is listazva, nem vagy elorebb...). -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Akkor ő az árulni szeret kategória. 37,900 forint tök újan, garanciával.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa
üzenetére
Ki lehet, de a testvezeték hozzá van forrasztva az alaplaphoz, szóval le kell forrasztani, és az új alaplapra meg ráforrasztani. Ha a fekete alaplap más anyagból van, akkor a hangja is másmilyen lesz utána. Szerintem egyszerűbb fekete alkoholos filccel befesteni a kívülről látszó részeket, ha zavar a sárgaréz színe.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Erre mondtam hogy van rá cáfolat, meg másik elmélet, de lehet hogy ez a valós ok.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én a CubeBaby-vel vagyok úgy, hogy de jó lenne, ha lenne effect loopja, ne csak elé vagy mögé tudjak még effektet kötni... De ugyan ez van a Blackstar erősítőmmel is... Jó, hát gyakorló cuccok, de mindegyiket lehetne kicsit bővíteni.
Azt azért majd kipróbálom, hogy összekötöm a Zoomot meg a CubeBaby-t és a CB-ben csak az IR-ek lesznek, erősítőt meg a Zoom modelez. Meg fordítva is. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Korábban már többször volt szó arról, hogy a B az nálunk miért H (és a németeknél), a világ minden más táján meg miért B? Rendes magyarázatot senki nem tudott az okáról, csak homályosakat, engem viszont érdekelt a dolog, így utánajártam.
Íme:
Régebben az A és a C hang között kétfajta B hang volt: egy mélyebb és egy magasabb. A mélyebbet sima, kerek b-vel jelölték (B--rotondum), a magasabbat pedig egy szögletes b-vel (B-quadratum).
A szögletes b leírva úgy nézett ki, mint egy szék oldalnézetből: a hasa egy négyzet volt, nem pedig kerek. Ha a szögletes b alsó vonalát elhagyjuk, akkor a "h" betűhöz hasonlít. Egy idő után a kétfajta b helyett már a h-t kezdték el használni a német nyelvterületeken a két hang megkülönböztetésére. Mivel a törzshangsorban ma már a magasabb hangot használjuk, ezért maradt meg a H elnevezés, amit a magyarok átvettek.
Hát ezért H a B.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, az reális ár. Vannak ilyen árazásban is használt cuccok, azokat megéri boltolni. De azokat gyorsan el is adják, ami ésszerű árban van. Ezért van az a mondás hogy van aki árulni szereti, van aki eladni.
-
benvolio
őstag
Van itt használt Nux looper, ha valaki csak azt szeretne: [link]
-
válasz
Alexios
üzenetére
Igen, a holdról is látható, hogy elvesztette Squier jellegét.

Bundozás hogy bírja?
Olyan motyókat dobtál rá amit mások mexikóira dobnának, vqzy hasonló kategóriájúra.Re ctrlaltdel
A katana akusztik csatorna az konkrétan elektro akusztikus gitárra van, nem elektromosból csinál akisztikot.re alexios
A katana mellett neki csak looperre lenne igazából szüksége, de a zoom tökéletes lenne erre neki.
Ctrlaltdel, nincs valami looperee abban a katanában, mintha rémlene valami, hogy valamelyikben bizony van. -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én a te helyedben is megfontolnám a Zoom G1(x)four-t, looper abban is van, meg egy csomó más effekt is amit ki tudsz próbálni, és érdekelhet, és kb annyiba kerül mint az RC-1
szerk: bár végülis a Katanában is van egy csomó beépített effekt ha azokkal akarnál játszani, szóval ellehetsz az RC-1el is

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Én pontosan így jártam vele. :-D
Úgy voltam vele, hogy mivel csak ki akarom próbálni, pedálból behúznék nagy duzzogva egy használtat. Írtam neki, kérdeztem mikori vétel, garanciális-e még. Azt írta, hogy munka után megnézi és megírja. Utána már csak annyit jött, hogy bocs de elkelt.
Aztán rájöttem hogy bőven elég lesz nekem indulásnak az RC-1 is, tényleg felesleges a 15 óra rekord meg a 99 tárhely, valamint a sok dobgépes bizgentyű (nekem).
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.