Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
espista
senior tag
Keresd a hibá(ka)t. [link]
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
Igazándiból többet beszéltünk róla, mint amit megérdemel.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Igen, mikor leadtam a rendelést, azután nem sokkal fogyott el a babakék. Még örültem is, hogy elcsíptem az utolsót. Ezek szerint már az utolsó utáni volt.
Én sem hiszem, hogy tudnak küldeni.Nem is lenne baj vele, a fekete is nagyon tetszett, agyaltam is, hogy melyiket válasszam. Simán elfogadtam volna, ha felajánlják. De miért nem szóltak, mielőtt feladták? Így most már jól esne pártíz euró kompenzáció.
-
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Azóta ki is írták, hogy a babakék már nem rendelhető. Kár érte. Szóval szerintem már nem lesz babakék. Lehet, hogy az enyém volt az utolsó.
Szerk.: múlt héten rendeltem egy blonde változatot egy barátomnak, az is ma érkezett meg. Még nem bontottam ki a dobozt, remélem abban nem fekete lesz. (Az én címemre rendeltem, mert ez a barátom ritkán van otthon.)
-
Vegyigyümi
tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
B+. Ezt miért?
Szerencse, hogy kidomborodik Lukács Laci dalszövegíró tehetsége. Főleg a refrénben.
Még azt is megértem, hogy a mai fiatalokat célozza meg (az "ez az a ház"-nál is ez volt, minden tankcsapdás epét hányt elsőre), de ez lenne a mai fiatal generáció?
A bammeg - fákkjú adja el a dalt két cicibimbóval a háttérben?? -
FockeWulf
tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Az is benne van a pakliba...csak szerintem baromi ciki ilyesmit csinálni, mármint hogy pankrokk zenekarból csak azért pop-repp azaz igénytelen sz@r bandát csinálni hogy "nyissanak a mai tinik felé". Egy ismert zenekarnak nem utolsósorban önazonosnak is kellene lennie. Kb mintha a Motörhead összeállna a Bíber Timberlékkel vagy mi a neve...szal érted...
-
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Hát ha jól emlékszem az uccsó kazettát (akkor még kazi volt, meg cd) amit megvettem tőlük anno az az Agyarország volt, de az már nem igazán jött be...inkább az elmegy kategória volt. A 90-es évekbe amit toltak jó volt, zúzós, lázadós, önazonos...ami utána jött tőlük, főleg a 10-es években már rágógumi, vanília zenekarrá tette a Tankcsapdát. De még az ilyen alföldi gyerek, szevasz öcsémre is azt mondom megértem őket bizonyos szempontból, rádióbarát, unikorniszenét csinálnak ami legjobbsn eladható. Meg hát meg is öregedtek.... Na de ez ami most jött...háát...övön aluli. A mostani rajongóikkal szembe főleg.
-
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf
üzenetére
Nálam már 25 éve lekerült a radarról az a banda. Szerencsére van egy csomó minden, amit lehet hallgatni helyette.
Például a Villagers of Ioannina City-t. Tool és Kyuss keveréke némi köcsögdudával fűszerezve, nagyon jó és egyébként eredeti is, nem érezni másolatnak egyáltalán. -
RoliHero
tag
válasz
RoliHero
üzenetére
Illetve még abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha veszek egy Behringer UMC202HD hangkártyát amibe a pc hangfalat (2.1) szeretném csatlakoztatni akkor hogyan oldjam meg hogy szóljon a mély is? Mivel csak a jobb és a bal oldali hangfal csatlakoztatható külön külön.
Ez meg a hangfalam:
A felső left, right kábel egyesül és 1 jack lesz belőle:
A mély meg külön megy bele, szóval csak akkor mükszik ha ezt az egyet csatlakoztatnám.
De ha jól sejtem nem lehet megoldani
-
FockeWulf
tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Egyetértek. Egy szimpla húrozás, de még egy mezei gitárbeállítás is (nyak, húrmagasság, intonáció), főleg a mai yutubos világban, annyira bagatell és egyszerű dolog, hogy én sose értettem mikor a delikvens húroztatni viszi valakihez a gitárját(!!???). Bakker, tanuld meg, kb fél óra az egész...Ha próbán, fellépésen, vagy csak otthon a kisszobába elszakad a húrod, akkor vége a világnak, majd zenélek a gitárral ha lesz valaki aki felhúrozza..? Ne má... :)
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
[link] Azért aki akarja ebből simán meg tudja csinálni.
-
Moleman
addikt
válasz
RoliHero
üzenetére
Én nem nagyon tapasztaltam különbséget.
Van pár nagyon régi (16 éves) szép vastag hangszerkábelem, a mai napig hibátlanok. Az utóbbi időben ilyenekből táraztam be, akciósan 1521 forintért, ez is nagyon jó minőségű.
Ez a Warwick volt az egyetlen kábel, amivel problémám volt, már többször újra kellett forrasztani, folyton kontaktos lesz, pedig amúgy masszívnak tűnt.Vicces módon viszont a legtöbbet ezt a vékony fröccsöntött műanyag gagyit használom a hangkártyával, amit ajándékba kaptam a basszusgitáromhoz 12 éve, ezt nem sajnálom, ha átgurulok rajta a székkel. Igazából nem érzem, hogy rosszabb lenne.
-
RoliHero
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni gitár kábelt, hogy tudjam csatlakoztatni külső hangkártyához. Csak rocksmith kábelem van, de az nem lesz jo a hangkártyába.
Azt szeretném kérdezni, hogy nagy különbségek vannak a kábelek között minőségben? Esetleg tudnátok nekem ajánlani?
Köszi előre is!
-
Vegyigyümi
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem van mindkettő. Szerintem a villanyoson egyszerűbb a csere.
De a legnagyobb trükk nem a húr befűzés, hanem a hangolókulcsnál a technika.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vedd le a műanyagot és tedd el a fiókba. Az a roxtármódszer

-
kemotox
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig így van. Akusztikuson egy bizonyos módja van annak, hogy a pöcköket meg alattuk a húrvégi biszbaszokat hogyan rakod, ami nem bonyolult igazából, de nem feltétlenül magától értetődő, és nem annyira jól, ha szarul csinálja az ember. Egy fostos műanyag lapot tartó pár csavart kicsavarni meg visszarakni azért nem egy agyműtét.
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az hangszerész nem cserélt rajta húrokat?
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nincs rajta ilyen szerelőnyílás?
Az a vasdarab 6 lukkal a tőke, abba vannak belehúzva a húrok, elméletileg ki kéne tudnod húzni őket. Ha nincs rajta ablak, akkor viszont le kell venni a takarólemezt.
-
nap
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Inkább a test a karkivágás alatt... Sok darabos, csak ott konkrétan keresztbe mennek a szálak. A 80-as évek eleje elég nagy katyvasz volt Fenderéknél. Ugye itt már nem a CBS-féle lófej van, hanem a kicsi, ami nem teljesen ugyanolyan, mint az eredeti. De ebben az időben volt a dupla húrleszorító, a test felől állítható nyak, meg egyéb baromságok. Hátulról nincs kép, se a nyak oldaláról, valószínűleg nem ért hozzá az eladó.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig tényleg
Nem kell semilyen pöcköket kihuzogatni, húrt alárakni, pöcköt visszarakni, hanem egyszerűen átfűzöd a húrt a neki szánt lyukakon -
kemotox
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Villanyost egyszerűbb
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
Nincs akusztikus gitárom. A villanyost meg nem ilyen egyszerű. :-D
-
RoliHero
tag
Gondolom az nem normális ha az A húr 7. bundnál lefogva és pengetve zörög mint az állat?
Ilyenkor feljebb kéne venni a húrmagasságot?
-
fattyu
veterán
-
arnyekxxx
veterán
Friss meleg ropogós cucc egyenesen a pékségből, ha valaki valami tévedés miatt péntek este Szolnokon találná magát az élőben is meghallgathat párat ezekből a korszakalkotóan zseniális, a zenei világot alapjaiban felforgató mesterművekből.
"Mióta meghallgattam az Üvegfal c. albumot megváltozott az életem, új dimenziók nyíltak meg előttem " - Petőfi Sándor - -
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tanítsa meg a Canon Rock-ot aztán viszlát.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Főleg a sorsnak köszönheted, mert ha a 3. LTD jó lett volna akkor nem lenne most ez a gitárod!
Örülök, hogy bejött, meg a hangszerész is!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nagyon szeretem az új gitárom.
És ezt neked
köszönhetem. -
válasz
Alexios
üzenetére
Lehet, hogy jó lenne
Néztem róla videókat, de nem tudom. A Clarettemnek tetszett a hangja, más miatt adtam el. Lehet, hogy az új Claterr is elég lenne. De a Volt olcsóbb.
Viszont közben annyi helyről hallottam már az Isa One-t, hogy lehet, az időt állóbb megoldás lenne.
Ezért vacilálok. -
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Az ISA One-on is van hi-z bemenet, rá lehet kötni a hangszert közvetlenül. Szerintem az lenne a legjobb választás, mert az előfok a legfontosabb a felvételi láncban, ha nincs mikrofon. Az A/D konverterek már elég jók bármelyik modern külső hangkártyában, ha később mégis szűk keresztmetszet lenne, akkor le lehet cserélni úgy, hogy az előfok megmarad. Persze jó sok helyet foglal, meg érdemes olyan hangkarit venni, amin ki lehet kapcsolni az előfokot (van ilyen egyébként), hogy szabvány line jelként dolgozza fel a bemenetet mindenféle további erősítés nélkül.
-
Szerintetek melyik lenne a legideálisabb választás, minőségben, ár/érték arányban, ha az a cél, hogy jó minőségben lehessen rögzíteni gitárt és basszusgitárt? Plusz még az is szempont lenne, hogy jó alap legyen Abletonhoz.
Universal Audio VOLT 276
Universal Audio Apollo Solo USB | Heritage Edition
Focusrite Clarett+ 2PreVagy még mindig a legjobb egy ISA One+valami olcsó hangkari innen-onnan összeszedett pluginek?
Előre is köszönöm a tapasztalatokat!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Nekem még nem sikerült "megsütni" pedig egy 40 éves ruszki rézdrótvégű pákát használok. Szerintem nincs is olyan része egy tekerős potinak ami sérülni tudna még a legelbaszottabb forrasztástól sem.
a kábel más dolog ott a vastag réznek fel kell melegedni miközben ott van rajta egy vékonyka műanyag, persze, hogy előbb olvad a műanyag mint az ón. A potiban nincs ilyen műanyag.
-
Moleman
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Mennyire könnyű megsütni a potikat?
Én szoktam forrasztani, de csak kábeleket, és szinte mindig megolvad a szigetelés, meg több centi hosszan átforrósodik a drót, mire szépen megfut az ón. Pedig normális pákáim vannak a Conradból (egy állítható és egy pillanat). Vagy a potin úgyis már ott az ónpaca, aztán csak azt kell kicsit megmelegíteni fél másodperc alatt?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
2 vezetéket le-visszaforrasztani azért nem igényel agysebészi kézügyességet.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
egy ebay/alis humbucker párezer huf, mivel a gitárod eleve nem igazán érték igy elkezdheted a szerelgetésével megismerni a technikát amit használsz, max ha nincs akkor egy forrasztópákát kell venned az első kísérletezéshez. Egy ilyen berakásával még a kopólapot se kell faragni és máris metálul fog szólni.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Remek alany arra hogy megtanuld rajta hogy kell beállítani

-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, majd amikor elkezded lehangolni akkor jól jön ha 2 van otthon.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sokat dob egy jó beállítás, ha elvinnéd a régi gitárod is, nem feltétlenül szólna jobban utána, de biztos sokkal jobb lenne rajta játszani

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Olyan hangok jönnek ki az erősítőből, meg olyan hangzás, amiről nem is sejtettem, hogy létezik.
Ez az Elixír húr is, csodás!
Ugyanez a gitár, ugyanez az erősítő, eredeti húr - Beszartam
Ugyanez a gitár, ugyanez az erősítő, Elixír húr + hangszerész után = ez egy másik univerzum.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
#kovacstomi
Elmentem ma a gitárért nyitásra, Tomi késett 20 percet. Kinyitotta a kis pincéjét, a PRS már az asztalon feküdt, mondta, hogy a húrozás és ápolás kész, a beállítások még hátra vannak.
Nekiállt mókolni, én mögé álltam, hogy nézzem mit csinál, mivel nekem minden új a gitár témában. Rám szólt, hogy ne álljak oda, mert nem szereti, üljek csak le oda a zsámolyra.
Igazság szerint azt se szereti, hogy ha van valaki lent, amikor dolgozik. Miközben nútot reszelgetett, kinyitotta a gitár hátulját, rugó feszességet nézett, hangolt, bundon kicsit polírozott, tök jót beszélgettünk. A zenéről, a motorozásról, tök nyitott és barátságos volt.
Kérdeztem, hogy ő zenél-e, hogyan, szokott-e otthon gyakorolni, stb. Megkérdeztem, hogy van-e neki olyan gitár, gyártó vagy típus, amire azt mondja, hogy na ez a TOP, a csúcs. Balra nyúlt, és a kezembe adott egy PRS-t!
Egy strat volt, kézbevettem, picit megpengettem, baromi kényelmes nyaka volt, kompakt kis hangszer. Azt mondta, hogy azon a gitáron szerinte minden tökéletes, ennél jobb gitár nem is kell, de érdekes módon, mégse az a kedvence. Kb. vagy 40 percet elmókolt a beállításokkal, majd kezembe adta a gityót, hogy tessék most már ez is tökéletes, vigyem, nyúzzam!
Egy érdekesség. Ott helyben átutaltam neki a 15.300 forintot, de utaláskor véletlen egy nullával többet írtam. Mondtam neki, hogy ooops, majdnem 153 ezret utaltam, mire rávágta, hogy és azt utaltam is volna neked vissza, mert arra nem vagyok jogosult.
És ahogy ezt mondta, teljesen érezhető volt, hogy nem azért mondja, mert ez jól hangzik, hanem mert minden sejtjében meg van erről győződve. Hogy olyan pénzt, amiért nem dolgozott meg, nem fogad el. És ez nem azért fontos, hisz 10-ből 9 és fél ember nem fogad el, hanem mert tényleg ő nem az a lehúzós típus, és ez nagyon fontos.
Nyugodt szívvel lehet hozzá hangszert vinni, nem fog átvágni, nem fog lehúzni, nem teszi tönkre a gitárt, ő csakis annyi pénzt fog elfogadni, amit korrektnek tart a munkájáért.
Tényleg egy roppant jó arc, bátran ajánlom mindenkinek.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Megmondom én majd a tutit, hány év ez. A tuti az, hogy szerintem is jól látjátok. Mire én oda jutok, az legalább 6-7 év lesz, rendszeres gyakorlás mellett. Mivel teljesen átlagos hozzá az érzékem, ez nem lesz fáklyás menet. Egyelőre minden nap gyakorlok, van, hogy csak fél órát, van, hogy két és felet.
De a lényeg, hogy szerintem most jó kezekben vagyok, és alávetem magam a tanár akaratának.
-
FockeWulf
tag
válasz
consono
üzenetére
Persze, igazad van...nem túl jól fogalmaztam. Ezt csak így általánosítva írtam, magamból és akikkel együtt tanulgattam, játszogattam gitárosokból kiindulva. Tehát egy átlagos képességű/tehetségű ember, napi gyakorlással (kb minimum 2 óra), egy-két év tanár sem árt...szorgalommal úgy 8-10 év, mire magabiztosan, csuklóból és értékelhetően játszik, szólózik. Persze van akinél ez 3 év, van akinél 13 év alatt sem.
Régi nagy álmom volt mindig is pl hogy az örökzöld Johhny B Goode-ot teljes egészében, szólókkal, díszítésekkel, kísérettel, szóval teljesen és vállalható/élvezhető szinten tudjam eljátszani. Kb 5-6 évet gitároztam mire nekimertem vágni és sikerült

-
consono
nagyúr
válasz
FockeWulf
üzenetére
A rendszeres gyakorlásban egyetértek, jobb a napi fél óra, mint a heti egyszeri 3. Vagy méginkább mindkettő
Otthon gyakorolni, aztán a bandával egy nagyot próbálni. Tudom, ez majd később jön...
A 8-10 évben viszont nagyon nem értek egyet. Ezt így kategórikusan kijelenteni nem lehet, nagyban függ a szorgalomtól, meg bármennyire is nem szeretem ezt mondani, a tehetségtől. Van nekem olyan cimborám, aki 2 év után ott volt én meg a mai napig sem jutottam el oda
Na jó, tökig le tudom engedni a gitárt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó a tanárod. Először egy jó ritmusgitárossá kell hogy válj, hogy utána jó szólista lehess. A gitározás 70-80% ritmusozás, kíséret, a szólózás már csak hab a tortán. Jól szólózni nem fogsz tudni ha nincs meg a ritmusozás alapjai. Bár kb minden kezdő gitáros azt hiszi hogy egy-két hónapon belül virga szólókat fog tolni tökig leengedett gitárral, oda se pillantva... Ezután vagy rájon hogy ez majd úgy 8-10 év múlva fog menni (már ha napi szinten gyakorol), és nekiáll gyakorolni, fejlődni, vagy hagyja az egészet a francba. Szóval a kulcs a kitartás, és hogy rendszeresen gyakorolj. Ne úgy h pl hétfőn van egy órám gyakorolni, pénteken egy fél, meg talán vasárnap a húsleves után lesz még egy fél órácska...mert úgy kb egy helyben fogsz topogni. Szóval rendszeresség :)
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor ér! De várjál, attól még pöngethetnéd a régit

Amúgy néha kell a játék is, szóval ha orrvérzésig csinálod a sikamikát, akkor még előfordulhat, hogy hamar leteszed a hangszert mert ráunsz. Meg kell találni az egyensúlyt. Ne told túl, de gyakorold amit mond a tanár. Ha az érzet, hogy túl kemény és inkább dobnád el a fenébe, na akkor inkább próbálj valami dallamot leszedni, vagy eljátszani. Vagy valami nótának az akkordjait. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Egy komótosabb Dave Murray szólóval ellennék.
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Attól is függ mit értünk szólózás alatt, sokan vannak hogy megtanulják a pentaton skála első pozícióját, valami backing tracket berak, aztán más nem is kell

Nyilván nem azt mondom, hogy ezt csinálja mindenki, de szerintem annyira nem is kell túlmisztifikálni, főleg egy teljesen kezdőnél ez baromi nagy sikerélmény tud lenni, nem feltétlenül kell a tornado of soulsnak a célnak lenni
-
espista
senior tag
Én pl nem is szólózok. :-) Kinek van még arra is ideje?!
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha ez megnyugtat, akkor sem tudnál megtanulni hamarabb szólózni, ha rögtön azzal kezdenéd.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
mire az első olyan szólóját stúdióban felvette, amire büszke is volt, az 10 év volt.
Nekem ez lassan 40 év alatt sem jött össze

-
hNp88
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
aqrvaéletbe, most eszembe juttattad, hogy de jó is lenne rendesen megtanulni basszusgitározni (mondjuk nem rendesen is alig-alig tudok
), eljárni tanárhoz meg minden... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, meg na 12k ért ez a must have kategória, el sem gondolkodnék
Én sem hiszem, hogy tudnak küldeni.

)