Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Tommyka21
üzenetére
Igen, én is lepedőre vagy törölközőre gondoltam első körben, hogy legalább a potikba ne menjen a por, kár lenne, ha emiatt válnának recsegőssé. Csak nem lenne túl szép látvány egyik sem, főleg a 2×12 a nappali közepén.
Ha a Muzikerből rendelek legközelebb, lehet veszek egy ilyen olcsóbb Palmert, aztán meglátjuk, milyen.
-
Tommyka21
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Nekem a feleségem volt varrótanfolyamon és varrt egyet a 100as Katanámra meglepetésként

.
Kerestem én is, horror áron adják ezeket a porvédő huzatokat és általában Marshallokra kaphatóak csak Muzikernél is...Előtte egy nejlonzacsi volt rajta de rohadt igénytelen volt.
Max vmi lepedővel letakarod. -
Moleman
addikt
Erősítő porvédőnek van valakinek valami tuti tippje? A 2×12-es Trace-nek kéne 700×280×500-as huzat, meg a Cub12-nek 440×240×405. Előbbire majdnem jó lenne ez, még elfogadható áron, viszont utóbbira csak valami angol manufaktúrában találtam 20 ezerért.
-
Humbucker
senior tag
Azt hittem, hogy a PRS a Paul Reed Smith gitárok rövidítése

-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Azt látom, hogy a megrendelt pickupjaimat Seymour Duncan koppintásként is eladják, csak jóval drágábban. Legalábbis ránézésre csak a hátlapra nyomott szövegben különböznek. És még elégedettek vele így is a vevők!
-
Moleman
addikt
válasz
JackFeryll
üzenetére
Számítani számít, de ez már bőven elég duplafejes presetekhez is. Nekem is i5-4200U van a céges gépemben, gitároztam már rajta.
-
JackFeryll
őstag
Van azzal esetleg tapasztalat hogy külső audio interfészről élőben monitorozva (de erősítő nélkül, minden "szimulált") mennyit számít a processzor a gépben késés (latency) terén ?
Van egy nem kihasznált asztali gépem i5 4690 van benne, a laptopban i5-4200U. Persze megvehetném végre az interfészt és kipróbálhatnám , de kérdezni egyszerűbb
. -
Eastman
addikt
brickm: [link]
-
Humbucker
senior tag
Ez menyire művészi azért?Egy ilyet leutánozni szerintem művészi.
-
Kobe
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
köszönöm.
nincs
nem adta ki a les paul forma nekem. bal combon támasztok mindent és kényelmetlen volt. egyszerűen nem volt működő. beszámították egy fejbe.egyáltalán nem tetszik a strat forma. kicist sem. ránézésre. de az működik kényelmes kiadja. úgyhogy van két super meg négy strat. meg egy tele szerűség amit árulok. meg a musicman de az is stratszerű. mondjuk az is érdekes mert első lelkesedés után annyit nincs a kezemben. lehet még nem tudom értékelni

-
Humbucker
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez a terv
Már én is hirdetem 2 hónapja amúgy 
-
-
Humbucker
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Nem hiszem, hogy drágán adom. Én 80.000-ért vettem 65.000-ért árulom formatokkal együtt hibátlan állapotban, 2002-es koreai gitár, olyan jó állapotban van, hogy a korát meghazudtolja, egy karc nincs rajta szinte, ettől lentebb hova adnám?Ha nem kell így senkinek sem akkor megmarad nekem, ingyen nem adom oda, annyira nem végszükség, de ha minden jól megy becserélem a PRS-be.
-
bigrob
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Az fasza.. Jobbulást!
Kramer még megvan? 
(#33566) Humbucker
Van ez így, volt olyan gitár amit én is hónapokig hirdettem, volt amit másnap már elvittek.. Nekem is jött a 200L-es akvárium, simson, babetta, elektromos fűkasza, adok 2 tüzifa gitárt a te használhatódért stb..
Esetleg túl drágán adod? -
fattyu
veterán
-
brickm
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Bocs az offért a többiektől, de milyen ez a zajtraumás fülcsengés? Erős zajtól tartós fülcsengésed volt vagy a semmiből előjövő elektromos zajhoz hasonlító “belsőfejzaj”? Ami nem hagy nyugodni?
On: egy kiskombót én is tartok ilyesmire. De az is hangos. 3watt class d. 9voltos elemről🌔
-
fattyu
veterán
válasz
brickm
üzenetére
az elmult heteket semmelweis füllorgégén töltöttem zajtraumás fülcsengés és halláscsökkenés miatt... úgyhogy mostanában főleg erősíés nélkül ment a gyakorlás. tanárhoz járás is kimaradt mert azt sem élvezem ha beszélnek hozzám
ha nem a fenti állapot van akkor nálam 4x8 megy főleg. az viszonylag halkan is kiadja és szép telten szól. az jó vétel volt
a 4x12 kevésbé 

megmondták itt de csak nem bírtam ki. mondjuk a randall kombót is nagyon szeretem. -
-
fattyu
veterán
válasz
brickm
üzenetére
megnéztem. két pu összezárás is csökkenti. híd érintés is. csak aljzat is. eszerint üzemszerű. amugy rájöttem messze nem is annyira rossz, amit elsőre kapcsoltam erősítőt házrengető hangosra kellett tenni hogy halljam egyáltalán. másik erősítőn jobban kijönpedig clean csatin néztem itt is ott is. de akkor ez üzemszerű. meg tényleg nem is zajos igazából, csak a többi csendesebbnek tűnik. van még egy fender light ash SD singlecoilokkal az szinte zajtalan, meg egy sandberg ccalifornia, az is.
-
brickm
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Értem én, nem mindenkinek jön be

Zárj össze két egymás mellett hangszedőt, ha úgy is jelentősen csendesül a meg megfogod szinte teljesen eltűnik a zajod, akkor jó a test. Ezek single coilok, zajosak. De pont ezért jók. (már aki szereti és tudja használni)
Ha bedugod a jack jack kábeled az erősítőbe és adsz egy kis hangot rá a gitárból kihúzott végénél a hegyét nyomd hozzá a mágnesekhez, meg a fém alkatrészekhez, ugyan azt kell tapasztalnod(a hangolókulcsokon is)
Ha pl a hídhoz értetve más jelenséget tapasztalsz mint a hangszedő mágneséhez értetve, akkor le van szakadva valahol.
-
Goose-T
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Próbáld meg ideiglenesen egy dróttal elektromosan összekötni a húrlábat és a jackdugó házát, pl. celluxszal ráragasztod egy vezeték két végét a fémekre. Ha megoldja a problémát, akkor lehet, hogy elszakadt a húrláb felé menő földelővezeték, szét kell szedni és megcsinálni.
-
fattyu
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Nemtom. Nem hiszem rávinne a lélek a vandalizására

nem beszóltam. csak én nem.
asszem ezzel fejeztem be mert mosmá teljesen hülye vagyok. 96 amcsi strat kicsit patinás, nitro picit pattog a széleken de nagyon jó. imádom a nyakát. erre most roto yellow ment fel. Legközelebb szerintem kipróbáloma roto bluest. Nem mondom nem user error és nyilván meg kéne tanulni rendesen pengetni de kicsit lazának érzem a mély Et.
ja meg egy kérdés. tudom hangszerész de van egy érdekes tünete. mintha a földelés nem lenne az igazi pedig a forrasztás stimmelni látszik. alaphelyzetben van egy zaja a pickupnak. ahogy hozzáérek a húrhoz jelentősen csendesül. mi lehet?
Humbucker: tudom. én is megvettem a fekete stratot. csak nem tudod melyik a jobb ha csak ez egyiket nézed meg.
-
Humbucker
senior tag
PRS SE Singlecut gitárra vagy erre, vagy pedig egy LTD EC256-osra tudnám elcserélni az Epi Studiomat. Az a dilemma, hogy nyilván nem fogom kipróbálni mindkettőt, mert a kettő nagy távolságra van tőlem. A PRS mellett döntöttem, hogy azt mindenképp kipróbálom, egy 10 éves hangszer Planet Waves hangolókulcsokkal eléggé megkímélt állapotúnak néz ki. Az LTD egy 1 éves kínai gitár ami szintén jó állapotú, kinézetre jobban tetszik az LTD, de úgy érzem a PRS jobb választás. Egyébként mindkettő megtalálható GS-en a PRS 125.000-ért, az LTD 103.000-ért
-
bigrob
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
entwistlepickups
Britektől jön, anno gondolkoztam én is, hogy ha a kínai csodák nem fognak bejönni innen rendelek. -
Goose-T
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Tudom, hogy jók az SD-k, nekem is volt egy régi gitáromban, atomjól szólt, aztán visszavette tőlem az eredeti tulaja, mert neki is hiányzott. Most volt gsfanaticon egy eladó TB-4 15 ruppóért (52mm-es kell az LP-mbe), de hamar lecsaptak rá, már csak egy SH-2 maradt a srácnak ugyanannyiért, de önmagában azzal nem vagyok kisegítve. Ha nem adja el sebtiben a TB-4-et, akkor jól járt volna velem, mert az SH-2-t is vittem volna vele, így meg most nem veszi meg senki.
-
brickm
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ezt a márkanév árnövelést szerintem engedd el. A leírt paraméterek meg mondjuk egy SD hasonló paraméte alapján vett olcsóság köszönő viszonyba se lesznek. Hamár kicsengettél egy mahagóbira valótt tegyél bele rendes hangszedőt. Ami nem ugy kezdődik, hogy high output. Bár nem tudom mit akarsz játszani de Lp-be hacsak nem drop D 5riffes metál lesz nem tennék high szedőt. Teljesen elveszti az értelmét a vaskos test,meg a fogólap.
SD-t vegyél használtan. 30-40körül megvan és atomjók.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Találtam ebayen olyan pickupokat, amilyenek az enyémben is vannak. Az ára alapján akár jobb is lehet a Fleor, mert nagyjából ugyanannyiba kerül, viszont nincs meg a márkanév árnövelő hatása.
-
Goose-T
veterán
Valaki ismeri ezeket a pickupokat? Az LP-mben Alnico Classic és Classic Plus open coil pickupok vannak, eléggé közepes a hangzásuk, gondoltam hátha fel tudnám dobni egy kicsit a hangzást olcsón. Bár arra is van esély, hogy tökugyanaz a pickup, csak az egyiken van Epiphone logó, a másikon nincs. Úgyis Kínában gyártják mindkettőt. A paraméterek alapján hasonlóak az én pickupjaimhoz, de akár Seymour Duncan koppintások is lehetnek, pl. Custom 5 és Jazz, azokhoz állnak legközelebb az értékei.
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker
üzenetére
Nem Bias Fx és társaira gondolok hanem valós hardverre...
Nagy különbséget nem lesz különböző gyártók ugyanolyan effektjei közt.. Pont erre jó a BIAS, hogy ki tudod kísérletezni milyen pedálokat akarsz a jövőben használni, illetve ingyé kipróbálni adott effekteket..
Szerintem Flanger + Chorus valami kis reverbbel és nyomkodja mellé a Wah pedált.
-
Humbucker
senior tag
Ennek a visszhangos effektnek mi a neve?Milyen pedál tud ilyet pl?Nem Bias Fx és társaira gondolok hanem valós hardverre. Mellesleg kegyetlen jó hangja van a csávónak.
-
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mivel hogy haladok?

Van pár preset, raktam is össze sajátot, nincs túl cicomázva:
- Gate
(- Kompresszátor néha)
- Drive
- Ola War fej 2db
- EQ (250-nél le van vágva valami 7-8 dB) -
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A potinak testen kell lenni mindenképp. A konnektort vedd le nézd meg megy e rá madzag. Ha nem egyértelmű, ha meg megy a földelés létét úgy tudod megállapítani, hogy teszel egy 100k ellenállást a fázis meg a föld közé. Ha lemegy az életvédelmi relé akkor van földelésed. De legjobban azzal jársz ha multival mérsz egy föld nullát meg egy föld fázis.
-
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Van életvédelmi relé?
Kábel megy a földelésre? -
-
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Korábban írtad, hogy kipróbálnád a 7 húros Telét, láttam, csak most készülődök nyaralni meg rohangálok mint fing a gatyában, ha visszajöttem egyeztetünk!

Nálam BIAS-al tudod kipróbálni, JBL LSR308 hangfalakon, belvárosba próbaterembe be nem viszem..
-
válasz
MATEO6600
üzenetére
Mekkora szégyen volt, hogy a Mr. Big-et még leköszönni se hagyták az előadásuk végén. Bár azt hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem tetszett a koncert, de így, hogy csak Billy Sheehan-t mutatta be az énekes és le is léptek, még félkarúbbnak tűnt az óriás.
Következett az Accept, ahol bár a zenekar híréhez méltóan jó showt nyomott le, annak is az utolsó szám után egyből benyomták a "rádiót" és már úgy búcsúztak el sebtében, hogy valami fos szólt a háttérben. A hangosítósát meg szanaszét lehetne szedni, mondjuk azt, hogy legalább hangos volt... kb a Mr. Big hangerejének a duplája. Leírom, ha valakit érdekelnek a részletek. -
MATEO6600
őstag
-
Hogy tudnék megbizonyosodni arról multiméter nélkül, hogy földelt e a konnektor?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Nincs röntgengépem szóval nem tudom mennyi légbubi maradt de én sima fehér gyertyában fürdettem vagy negyedórát és az előtte meglevő visítása megszünt, vizállagúra melegítettem és nem mattított semmit, viasz meg ott van belül ahol senki nem látja, kívülről laza törléssel lejött.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy pl nem létezik olyan műanyag amit bánthatna a forró viasz de a fent említett ebayes szutyoknak semmi baja nem lett tőle.
-
törölt tag
[link]
Szerintem egy életre megtanulták, hogy egy betű különbség mekkora is ha két városról beszélünk. -
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
A viasz túl sűrű. Nem lesz homogén kitöltés. A belső légbubik megmaradnak. Higitani kell. Plusz a viasz szerintem nem kezelhető olyan jól, hogy stabil olvadt állapoton tartva tudd vele kezelni. Tul kicsi az átmenet a még nem túl forró de már szépen folyik között. De az utóbbi lehet csak az én flancom. A műanyagot elmattítja ha túl meleg és nem tudod rendesen levakarni onnan ahova nem feltétlen kell viasz.
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Fix hidas elektromos gitáron a húrláb baba magasságát hányas imbuszkulccsal kell állítani?
Ilyenről van szó
Sajnos a legkisebb imbuszkulcsom se megy bele, amivel a floydos babát állítottam, őrület... -
Goose-T
veterán
Na így fog kinézni az ebayes pickupszett, amit a Header gitárba vettem:
A középsőnél végül az invader mellett döntöttem, kíváncsi leszek rá, mit tud.
A humbuckerek nekem viaszozottnak tűnnek, de a biztonság kedvéért azért meg fogok én is ejteni egy viaszfürdőt, már vettem egy csomag gyertyát is hozzá a madaras teszkóban.

-
-
MATEO6600
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Évek óta hozzá viszem, profi munka, és jelentősen olcsóbb mint amit a többiek említettek.
-
Kobe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
En birom Zoli muhelyet de az uj hely a 18. Kerben feler egy gazdasagi ongyilkossaggal..... Az mar nem budapest, maradjunk annyiban

Legkozelebb szerintem en is valami belvarosit fogok nezni -
Goose-T
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Svajcsikékhoz vittem hétfőn, bundsíkolás + teljes beállítás 15 rugó + egy húrkészlet.
-
válasz
JackFeryll
üzenetére
Gitar.clinic. Beállítástól függően 7-10e plusz húrok.
-
JackFeryll
őstag
Budapesten gitárt hova érdemes vinni beállítani ? (és milyen költség átlagos fiatal hangszernél, komolyabb bajok nélkül ?)
keresgéltem persze, de pl látom hogy a stage jóval drágább mint mások akik feltüntetnek alap árakat -
-
bigrob
őstag
válasz
üzenetére
Én az Epi LP Studióm hangoltam le, sikerült be is állítani, de ilyen rövid menzúrával nem fogod élvezni, egyszerűen bármit csinálsz szar lesz.
Aki nagyon baritonozni akar, azoknak a 6 húros FanFret Harley Bentont tudnám ajánlani, 250 ojró. (audiollal még olcsóbb + ingyen posta)
Avagy 7 húros verziók valamelyikét. (nagyon szeretnétek ki is lehet próbálni nálam a 15. kerületben a 7 húros Telét) -
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egyetértek. Kíváncsiságból a V-100-at anno lehangoltam baritonra, rossz ötlet volt. Nem lehetett normálisan beállítani a hangszert. Még standard D-n is volt némi kompromisszum. 12-es húrokkal volt úgy-ahogy jó D-n. (meg drop-C-n)
-
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Az Elixirnek a 13-68-as bariton húrkészlete az mennyire "brutális"? Normál hangolókulcson át lehet még fűzni? Egy Vintage VS6-ot tervezek baritonba lehangolni, viszont a 12-56-os húrt elég lazának érzem jelenleg.
Előreis köszi a segítséget!
-
Kobe
veterán
Bias fx standardra mai napon 36% kedvezmeny van (alapbol csokkentett aron van meg, abbol jon le)
Ha erdekel valakit
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
meg az már messze van nekem
nem adta ki a les paul forma nekem. bal combon támasztok mindent és kényelmetlen volt. egyszerűen nem volt működő. beszámították egy fejbe.