Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FockeWulf
tag
Hallottam hogy vannak gitárok melyeket egyből bundsíkolni kell...alacsony kategóriában még csak-csak megértem, de állítólag drágábbaknál is előfordul.... Nagyon érdekes lehet ott a minőség ellenőrzés... Nekem legalább is nagyon furcsa...

Mintha vennél egy vadi új pöpec autót és a motorját egyből nagyjavítani kellene....érdekes... -
Mit gondoltok egy Evolution feldobná a soundot a gyári szedő helyett? Az a baj csak rózsaszín jöhet szóba ami itthon nem van

-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Új gitár vásárlása után mennyire ajánlott lecsiszolni a bundokat egyből? Kérdeztem a múltkor a vásárlás utáni teendőket, de ez valahogy kimaradt, azonban most szembe jött velem.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono
üzenetére
Nekem, ilyen 500ftos ebayes tartón lóg a fadarabom sacc/kb 6 éve, eddig nem volt vele porblémám.
-
kemotox
addikt
Hehe, Gibbóék nem ma kezdték a túlárazást. A legeslegelső leszopóltól biza tényleg leszopták magukat az emberek, 210 dolcsi volt ami mai viszonylatban kb fél millió forint.
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szegény magányos jobb fülem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
b.kov
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Konkrét típust nem tudok, azonban spórolni nem érdemes vele szerintem, illetve nem árt picit kutakodni. Legalábbis nekem volt 2 falitartóm, egyiken lógott a klasszikus, másikon pedig az elektromos gitárom. Egy pár hónap múlva az elektromos súlya úgy lehúzta, hogy már csak a szentlélek tartotta a gitárt.
Többszöri próbálkozás után inkább le lett szedve az egész. Természetesen ez a faltól is függ, nem csak a tartótól. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
A Hercules marha jól néz ki, de majd 5k darabja. Amúgy jó is, van belőle nekem is.
Aztán van nekem ilyen sima kínai fekete, ezzel sincs semmi gond.
-
consono
nagyúr
Urak! Gitár fali tartót (lógatót) milyent érdemes venni? Az asszony magától kitalálta, hogy milyen jól mutatnának a gitárok a falon. Én meg nem tiltakozom, legyen meg az öröme
Én csak jól járok vele, elöl lehet minden 
-
consono
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Az a baj, hogy hiába feleződik, maga a mágnes ott marad, ami megváltoztatja az aktívan működő fél humbi mágneses terét is. Csak másmilyen lesz a hang. Persze nyilván van különbség pickup és pickup között is.
Én akkor vettem a Stratót, amikor rájöttem, hogy csak és kizárólag felezett humbuckerrel játszom a Corton

-
brickm
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Egyszerű összeadás. Egy fázisban van a 2 hangszedő, összeadódik a 2 tartomány plusz a single coil magasai elég nagy peak és rms fesszel megtámogatja a humbucker csóró tompa magasait.pláne a 2 szedő rezonancia frekvenciája környékén ami olcsó hangszedőknél olyan 4-7kHZ között vanbaz aránylag magas menetszám miatt.
Ez akkor válik problémássá ha a bekötés fázisa módosul,ugyanis akkor a 2 hangszedő előjeles összege lesz hallható, ami kb csak a 4-7khz körüli tartomány lesz 😂 -
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Formailag... De technikailag egy valódi single coil hangszedő mágneses térsűrűsége jelentősen nagyobb.
Így más a peak és ems jelszint is illetve a dinamika is. Ezzel együtt gyakorlatilag a teljes hangspektruma és a reagálása...Éés mivel a p90 se humbucker hiába zajkioltásos technológia a lényege a felezett humbucker se single coil
-
Scarlett Solo.
-
BluEyes
őstag
válasz
funk648
üzenetére
Biztos működne, csak neked nem ez kell, mert ennek nincs nagy impedanciás gitárbemenete. Olyat vegyél, amin van ilyen.
Továbbá nézz utána, hogy a kártyának legyen win10 drivere, és tudja a 24bit/48khz felbontást, ez ma már alap, viszont ez fölé fölösleges menni.
Wasapi-t minek erőlteted?[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] ... és itt meguntam a keresgélést

A Behringer csak 16bit. -
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tankcsapdával a világból ki tudtok üldözni..

A 'kuss mi a f... van' és a köpök rátok' című számokat mondjuk még el tudom viselni
-
arnyekxxx
veterán
Ha valakinek valami occo S-S-S stratja van és különösebb fúrásfaragás nélkül metálosabb nemzajos humbuckeres hangot szeretne annak javaslom kipróbálásra az ebayes singlecoil méretű dualrail pickupot. Én egy ilyet raktam be középre a két H közé csak a kinézete kedvéért és teljesen kellemes hangja van. Egy ezresért.
-
-
Tommyka21
tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Állítólag sokan szervezik, meglátjuk mit hoz a színvonal...
A létszám kevesebb lesz a SzegedRocks-on az tuti.
Meg azért itt nem 1 hanem 4 számot kell eltolni ami bonyolítja a dolgokat
...
Mondjuk a 4ből 2 jó(Csapda - Ez az a ház, Blur - Song 2), 2 felejtős (Billy Idol- White wedding, meg egy szegedi zenekar száma- nem jut eszembe a neve
).
Mennék én is csak közben megszületett a kövi gitáros nálunk aztán bonyolítja kissé a menetrendet
. -
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Százfogú cigányzenekar?
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
Egy dal, [tíz féle] gitáron.
-
funk648
aktív tag
Köszi mindenkinek az ajánlásokat, átgondoltam, jobban járok, ha egy kicsit többet költök rá, és akkor biztos működni fog rendesen. A max. 30k-s árkategóriáig akkor a Steinberg UR22-őt ajánljátok?
Most vettem észre az ajánlottak között a BEHRINGER UMC202HD -t, meg a Focusrite scarlett solo -t. Ezekkel működni fog a Guitar rig+Youtube kombó, igaz? -
chaosmonger
tag
válasz
funk648
üzenetére
Én úgy csinálom, hogy a youtube-ról letöltöm mp3-ba a backing tracket, ez 3 perc kb., azt berakom a Guitar Rigben az egyik deck-be és már mehet is a móka. És még rá is mixeli a bénázásomat ha rögzíteni akarom.
ASIOval persze.Ja és Rocksmith kábellel csatlakozom, az elég olcsó, 8500-ért láttam mostanában újonnan.
-
bigrob
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
~100-120 ojrós árkategóriában kb bármi jó lenne neki.
A probléma, hogy nem akar sokkal többet, mint egy Szent István (avagy egy fél Deák) rááldozni a projectre..
Focusrite és ez a Steinberg is ajánlott, gsfanaticon használtan is volt egy mk1-es Scarlett solo 20 körül. -
funk648
aktív tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Sajnos akármennyire viszem le, a késés akkor is túl nagy, úgyhogy ahhoz hogy használható legyen mindenképpen be kell szereznem egy külső hangkártyát. Erről van valakinek tapasztalta, hogy működne rendesen a guitar rig-el?
-
FockeWulf
tag
Én ott leszek, de nem zenélek, nyilván inkább a zenélő létszám a fontos ilyen esetekben, mint a zenélés. Gondolom 85-90 százalékban a vezető zenekar lesz kihangosítva, alatta meg elcincog az a pár száz gitár, dob, meg ének
azért a cuccra kíváncsi vagyok, amire rákötik a cájgokat 
Végre valami komolyabb rockbuli is lesz itt Szegeden. -
nap
addikt
Jön valaki hétvégén Szegedre?
-
Humbucker
senior tag
Még jobb majdnem mint az eredeti
-
Eastman
addikt
„Kihasználatlanság miatt eladó 2005-ös Epiphone Les Paul Standard.
1-2 kisebb sérülése van (képeken látszik), egyébként tökéletes állapotban van, nagyon kényelmes. Fender puhatokot adok hozzá.”
-
Eastman
addikt
60x90 centis Stratocaster plakát 2000.-.
-
bigrob
őstag
válasz
Succor
üzenetére
Gsfanatic, már 6x eladtad volna ha ott hirdetnéd.
(#32125) nap
"Ha változtatsz az alkarod szögén, akkor kikerülheted."Már írtam, hogy nem vagyok egy nádszál legény és nagyon kényelmetlen a jobb combomon tartani a gitárt. Kb így nyomom. (na jó azért ennyire jól nem
)
1
2De megoldottam, lecseréltem olyan gitárra ahol nincs útban a poti!

(#32124) kemotox
Asszem már ebben a hsz-ben lévő linkekkel is lebuktam..
Löszopól van, azzal nincs probléma!
-
funk648
aktív tag
válasz
brickm
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült bekapcsolni, igen így a 4.0-ra való témaátállítással egyből megtaláltam.
Más:
Kicsit nagy a késés, plusz elég nagy az alapzaj, gondolom a gyenge alaplapi hangkártya miatt. Arra gondoltam, az a legegyszerűbb, ha beszerzek egy külső hangkártyát. Ezt néztem ki, több helyen is ajánlották. Ezzel ugyanúgy működne a reaper+guitar rig+ youtube videó alá játszás? Illetve a nagy alapzaj a gyenge hangkártya miatt lehet, igaz? (ha csak a zoom-ot használom usb-ről járatva a gitárral, akkor semmi probléma nincs) -
Succor
csendes tag
Külföldre költözés miatt eladó a gitárom, akit érdekel nyugodtan írjon privátot.
LTD ST 213 FR fekete.
Újonnan 128 ezer most a sürgőssége miatt 65 ezer ft!beállítva és még garanciális is

-
nagyArc
tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
igen, arra a gombra gondoltam.
-
Eastman
addikt
Japán HH Strat 100 alatt...
-
funk648
aktív tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
funk648
üzenetére
Az lesz a gond, hogy a Master track-re raktad az effektet, de azon a sávon nincs vonalbemenet.

Teendő: Track menü -> Insert new track
Ezután a megjelenő Track-nél még be kell kattintani a "kis piros biszbaszt", bekapcsolni a felvétel monitorozást (hogy halld is, amit játszol) a jobb alján azzal a kis hangszóró ikonnal. Ha magától nem állítaná be a bemenetet, akkor azt a képen az "input 1" helyénél lehet megadni.
-
funk648
aktív tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
-
-
Eastman
addikt
Csak erős idegzetűeknek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Ez egész pofás

-
-
kemotox
addikt
Napasztmeg, van baj

DEVO guitars, ha valakit érdekel. Van ám krumplicasterjük is

Új hozzászólás Aktív témák
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy Fender Strató, egy Cort KX5FR meg az akusztikus gityóm fog a falon lógni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én csak jól járok vele, elöl lehet minden