Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Ne kispályázz, a single helyére is dobj be egy SC méretű railbuckert Jól is néz ki együtt meg jól is szól

(#33199) nikkel111
Erre gyúrok, Ferrarit tervezek venni az 5 - 20$-os pickupok jutalékából

-
kemotox
addikt
Na jólvan basszátok meg, rendelek én is egy szettet... Majd berakom a bőgőbe

-
-
Goose-T
veterán
válasz
nikkel111
üzenetére
Ezen felbuzdulva én is rendeltem egy készletet, majd belerakom a Headerbe:

Rendeltem hozzá alkatrészeket is, mert hiányoznak a húrsatuból a leszorítófejek és a tremolokar. Aliexpressről rendeltem az olcsóbbak közül, de a gitár árkategóriájának fényében biztos hozni fogja a gyári minőséget.
Még talán egy stílusban az ebaybuckerhez illő single coil kéne középre. Vagy egy invader.
-
Goose-T
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azt már árulom, hátha megveszi valaki.
Helyette lett egy Vox Stomplab IIG. -
-
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Ha jól szól akkor mindegy mikor készült. Százszor többet tud mint egy mai húszropis kínai szutyok. Meg kell hallgatni.
-
kemotox
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
De, igazad van. Tudsz esetleg ajánlani valamit? Amire nekem szükségem van az az, hogy legyen fülessel normális hangja, gyakorláshoz. Aux bemenet backing trackeléshez, drumtrackeléshez, metronómkodáshoz, ilyesmikhez. Gépre lehessen kötni, felvételekhez, bármi módon. Gondolom a mezei output már tökéletes ehhez, nem feltétlenül kell USB-s izé. Meg ha később akarnék haverokkal zenélni (akarok), akkor egy ládát azért "meghacson" rendesen, szóljon valahogy. Kb ennyi, gondolom bármilyen random multi tudja ezeket mind.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
nikkel111
üzenetére
mondtam én, hogy állat

tegnapi koncert után kaptam a dícséreteket, hogy milyen jól szólt a gitárom, röhögtem is magamban, hogy 20$-os pickup, 40$-os wirelessel áttolva egy korg ax1000g-n bele a a kukából kiszedett harmincéves tranyós fejbe, mindez rákötve egy 4x12 marshalládára, persze, hogy jól szól

Megjegyzem felezve meg tök jó harapós singlecoil hangja van ennek a chinabuckernek
-
kemotox
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Viccen kívül ez lehet tényleg így van.
Más:[link] Szerintetek? Nem nagyon akarok effektezni, csak tök jó lenne valami kis kompakt cucc amivel nincs fostos dobozhang fülessel sem. Vannak ezek a VOX fejhallgató erősítő okosságok, de alig lenne drágább ez a cucc.
Érdekes sztori amúgy, hogy nemrég 25 rugóba volt fenn, aztán eltűnt, és hirtelen visszajött 27-ért, érdekes mód ugyanolyan állapotú, meg tápjával ugyanúgy, csak épp más eladótól. Aztán lement eredeti árára, most meg már 20 alatt van
Egyre jobban gondolkodom rajt.Szerk.: Hmm mondjuk a VOX okosság sem rossz. Most hirtelen megnéztem és egész klafának tűnik. Azt hittem ennél jóval kevesebbet tud. Mondjuk ez a "ritmusminta" fingom sincs mi lehet. Gondolom valami dob pattern.
Szerk.2 : Áh, elég gagyesz, megnéztem egy-két videót és olyan kis esetlen hülyeség, ezerszer inkább a multieffekt
-
FockeWulf
tag
válasz
kemotox
üzenetére
Na végre valami jó hír
jó is az a basszerozás
valahol olvastam erről a jelenségről, hogy van akinél egyszerűen csak fájnak egyes izmok, inak gitározás közben/után. De nem inhüvely gyulladás.
Nekem a derekam szokott beállni ha sokat gyakorlok ülve, de persze ez a hajlott koromnak köszönhető
Power chord lehet mondjuk kvint fogás, vagy egyszerűen csak kvint

Cover...hm, látod, ez jó kérdés...
nemtom' mennyire takarja a feldolgozás szó.... -
kemotox
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Kurvára bejön!!! Konkrétan az van, hogy hiába gitározok 8 éve, leragadtam mint az állat. Van valami izületi bajom vagy nemtom, de pl ha egy befőttesüveget akarok kinyitni, akkor a kezem felső része irgalmatlanul megfájdul. Vagy pl ha kézzel írok, akkor is fáj. Na a barrés dolgoknál, power chordoknál* se volt ez másképp. A hüvelykujj alatti kis husis rész fájt mindig. Úgy voltam vele majd idővel megerősödik és jó lesz, de nem.
Na basszusgityónál nincs nagyon barrézás, vagy legalábbis nem annyira megszokott dolog. Simán szoktam fél órákat tolni egyhuzamban, és semmi fájás. Jobban is haladok picit. Egy egyszerű slap riff már másnap ment, most meg már az ujjal pengetés dolog is tök faszán megy. Elkezdek lassan valami számot végig megtanulni, és gyakorolni, aztán mehet a coverezés.*: Most tényleg nem azért, de van erre magyar szó?
Coverre se tudok hirtelen jól hangzót, csak fostosul hangzót. -
FockeWulf
tag
Lehet kicsit túl toltam. Bocs mindenkitől

-
Eastman
addikt
Annyira kiszámítható, hogy hidegfront közeledtével összeugranak itt az amúgy OK fórumtársak.

Pont mint a Filmvilág totyikban, ha a Sztár Vorz a téma. :-DD -
válasz
FockeWulf
üzenetére
Picit más, de én Angliában élek, angol nyelvű magazinokat, leírásokat, fórumokat, útmutatókat olvasok, mert jó magyar anyagokat nem nagyon találtam a témában amikben nézelődtem. Így én sem tudom a magyar kifejezéseket. Így mikor itt kérdezek akkor általában az angol kifejezést használom. Ezért nem kellene valakit megkövezni.
Azért kérdez az ember hogy tudja, nem azért hogy megkövezzék!
Nem kellene elvárni a másiktól, hogy minden kifejezést tudjon fejből írás nélkül.
-
Humbucker
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Engem nagyon zavar, más gitároknál nagyon tiszta.
-
-
Humbucker
senior tag
Van egy kis gond a gitárommal, de mielőtt elviszem hangszerboltba, gondoltam megkérdezlek titeket.Az a gond, hogy nagyon rezegnek a húrok ha tisztán pengetem akkor nagyon erősen hallani ahogy összevissza rezeg. Nem tudom mire fogni ezt, lehet a nyereg miatt rezegne?
-
FretJam
újonc
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kafa a cucc
a power squeezer-t nem probaltam meg ki, egyenlore jatszok vele ismerkedem, de nem csalodtam eddig hozza amit kell, szepen szol elegendo a hangero teljesitmeny sooooot panel hazban sok is. szomszedok mar ismernek 
-
Goose-T
veterán
válasz
Humbucker
üzenetére
Kár, hogy amit játszik, annak köze nincs az eredetihez. Olyan, mintha valami bénán leírt tabos kottából tanulta volna meg úgy, hogy még nem hallott életében Panterát. Nekem, mint nagy Pantera-rajongónak szinte fáj hallgatni.
Amúgy a pickup fajin, már én is gondolkodtam rajta, hogy teszek egy készletet az LP-mbe. Az érdekes összeállítás lenne.
-
Humbucker
senior tag
-
válasz
consono
üzenetére
Eddig én is az voltam. De idén beszereztem egy Epi LP-t. Eddig még nem láttam, ilyen wraparound vagy wraptail hidat, csak a stoptail volt meg, testen átívelő vagy hagyományos mint a Gibson LP-ket is van (bocs, fingom sincs mi a magyar kifejezés ezekre). Eddig csak a stratok mozgattak, ott teljesen más megoldások vannak.
Ez is eléggé elborult, itt nem is tudom hogy állítják az intonációt.
Wikipedia -
Érdekes megoldás. Nekem legalábbis

schecter solo II special
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Tegnap itt vettem a Stomplabet, úristen, milyen szörnyetegek vannak itt:
Ez tán a Jolana Tornadot is übereli.
Ha tudok róla, biztos ezzel próbálom ki az effektet, nem azzal a random kézműves magyar Stratoval, amit a kezembe nyomtak.
Mondjuk meg kell hagyni, nagyon szépen szólt. -
Goose-T
veterán
Vettem egy VOX Stomplab IIG-t, hogy leváltsam a Zoom 606-ot. A YouTube videók alapján nagyon meggyőző hangja van, kíváncsi vagyok, mit alakít majd a cuccomon. Egy hangszerboltban vettem használtam 25-ért, ott ki is próbáltam, ott is tetszett a hangja. Van amúgy egy NUX AS-4-es pedálom is, de nem igazán használom, mert több hangzást szoktam váltogatni, ahhoz meg kellene több pedál. Csak olyan olcsó volt, hogy kíváncsiságból megvettem.
-
Eastman
addikt
-
98bja
senior tag
Új coverem

-
brickm
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Dikk. Pont most készülök húrt cserélni a régebbi lp-n. 2és fél év után kicsit hanyagoltam nem tisztogattam erre tapados matt szürke lett helyenként. Rohadjonelernieballtseveszektöbbet 😂 bár lehet egy főzés még rendbetenné 😏😂. Ja szóval igen. Nekem is be kell majd tekerni az oktávot. Francbele.
-
unravel
őstag
hali
ez a srác
[youtube] -
arnyekxxx
veterán
Kalandvágyból kérdezem, próbált már valaki ebayes/alis 25$-os aktív pickupszettet?
-
Eastman
addikt
Vége a laposcsavarhúzóval szpózásnak?

-
brickm
őstag
válasz
Humbucker
üzenetére
Mint egy klasszikus gitáré kb. Egyszer stratra feltettem azzal használtam. Nagyjából annyi, hogy nincs rádiusz görbület a fogólapon és elég teli C a profilja.
Ha megszokod nem rossz amúgy, de én nem preferálom.
Mondanám, hogy szúrok be a képet de fogalmam sincs, hogy hol van róla képem ha van egyáltalán. Viszont amúgy én játszottam rajta elég sokat,.Ez annak tűnik képről az első bund hajlásából...ami szinte nulla. meg az arányokból, az első bundnál elég széles
-
Humbucker
senior tag
Wide fat nyakprofil az milyen pontosan?Gondolom rövid újjúaknak nem a legkényelmesebb választás.
-
-
brickm
őstag
válasz
funk648
üzenetére
Írta valaki hogy teljes értékű hangkártya. Én is vettem egy alap amplitube-ot, béha a tiszta csatornát engedem át és a reaperből amplizom fel. De javarészt standalone használom. Van egy gsp1101em is. Nekem nagyon bejött a digi. Most agyalok egy biss gt10 vagy line6 hd500x -en próbaképp.
-
Humbucker
senior tag
Seymour Duncan Antiquity humbi ismerős valakinek? Honnan lehet tudni ha az ember pl vesz egy használt gitárt, és hogy valóban ilyen szedő van benne, ha semmi doboza nincs, és állítólag szétszedve sincs róla semmi sem írva ami erre utalna?
-
bigrob
őstag
válasz
Rexception
üzenetére
Bármelyik Focusrite hangkártya. (kelleni fog hangszóró is)
-
Rexception
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elektromos gitárom, amit géphez szoktam kötni és az alábbi problémám adódott:
Volt egy régebbi laptopom (Toshiba Satellit C660), amin tökéletesen ment az elektromos gitárom
(ha egy előerősítővel rákötöttem egy jack-el... )
Viszont miota meg van az új laptopom ez nem mukodik... (Asus ROG gl553vw)
Akkor mukodik csak, ha egy USB-s jack átalakítóval kötöm hozzá a géphez
(akkor viszont semmi másnak nincsen hangja a Windowsban, még a youtube videókat se tudom elindítani)Szerintetek mi lehetne itt a megoldás ebben a helyzetben?
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker
üzenetére
Nézd már meg a tech adatokat, gyártási év.. kb 10 évvel ezelőtt csinálták a Line6-eket azóta semmi fejlesztésen nem esett át.
Volt UX2-m, elmegy, de azért az árért most egy friss Scarlett 2i2-t vettem, 2 ms latencyt hoztam össze BIAS-ban. (15-20 körül volt talán még az UX2-vel)
POD Farm meg amit adnak a PODokhoz inkább ne is említsük. -
FretJam
újonc
Sziasztok, roland cube 20xl vagy 30x -et keresek hasznaltan, esetleg ha tud valaki eladot kerem ossza meg. Koszi
-
-
Humbucker
senior tag
Most lenne egy csere ajánlatom, ki is próbáltam a gitárt, nagyon megtetszett, hogy ilyen vaskos dög gitár a kis Studiom-hoz képest, csak hardverileg eléggé lelakott gitár, a húrláb, hangszedő fedél, hangolókulcsok, híd. van ami kicsit mintha rozsda foltos lenne, de azon kívűl szépen szól, a nyak és a bundok is teljesen rendben vannak amennyire értek hozzá, csak arra gondoltam, hogy lehet megbeszélném vele, hogy vegyük le ezeket a cuccokat róla mindketten ha nem sikerül megegyeznünk.
-
Humbucker
senior tag
Egy Epi LP Studio hídját és húrlábját át lehet rakni egy Epi LP Customba?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Anime filmek és sorozatok
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Call of Duty: Black Ops 7
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)