Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Visszatérve az ebaybuckerre: egy ideje megvan már, de még nem érkeztem beszerelni. Rámértem viszont multiméterrel az egyenáramú ellenállására, és a hídra 14,5 kiloohmot mutatott, a nyakira viszont 14,9-et. Nem fog nagyon vacakul szólni vajon? Kissé mintha túltekercselték volna.
-
Alexios
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Eldorádóban voltam, mert 7 után mentem az meg még nyitva van olyankor - legközelebb lehet inkább rendelek

Lőttem gyors egy képet róla, de amúgy sima arany epi standard. [kép]
(#33893) nap: hát. végülis
Sajnos ettől még a másik gitáron 5 húr maradt(elszakadt a vékony e húr, nem bírta a nyújtást miután 1 éve a sarokban porosodott
) -
Alexios
veterán
Elmentem húrt venni, hazajöttem egy Epi LP Standardal
(ráadásul még a húrt is elfelejtettem a végére
)
Őszintén szólva sosem gondoltam hogy veszek majd egy Epiphone-t, nem tagadom van bennem kis sznobizmus, de nem tudtam belekötni, egy yamaha rs420 volt még amit próbáltam, ami ugyan sokkal könnyebb volt, de annak messze nem volt ilyen kényelmes a nyaka, és őszintén szólva talán ennyire jól sem szólt. Meggyőzőtt na, made in china ide vagy oda(bár valahol belül egy kicsit azért fáj a tudat még mindig
) -
Goose-T
veterán
A fenébe, most a facebookos Hangszer/hangtechnika csoportban hirdetnek egy Samick SG-t nevetséges 45 ezres áron, de már azt is lealkudták korábban 38-ra, csak szerintem törölte az eladó, nehogy onnan induljanak az újabb érdeklődők. Maga a gitár is megérne annyit, de ad még hozzá egy Laney CK30 kombót (igaz ez billentyűhöz van) és egy Boss ME-33-at is ennyi pénzért. A gitár mahagóni testű és nyakú, Duncan Designed pickupokkal és Grover kulcsokkal, ennyit a hülyének is megérne. Simán lecsapnék rá, ha az asszony nem dobna ki érte.
-
brickm
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Én is így gondoltam. Az előfokcső lábát megkéne csiszolni. Olyan mintha a visszacsatolásnál megnőtt volna az ellenálás pár 10k ohmmal. Vagy egy hidegítő kondi készül feladni a harcot esetleg a lokál visszavsatolás egyik ellenállása vagy törött forrasztás. . Nem komoly a baj.
-
csadi0011
őstag
Screamin' Jay Hawkins - Don't Deceive Me
https://www.youtube.com/watch?v=RExovmpt7vM -
fattyu
veterán
válasz
brickm
üzenetére
na tesztelgettem.
nem bontottam szét és pont olyan eszközzel tudtam kocgtatni amivel csak power csövekig értem be. nem volt tünet. a preamp csöveket nem értem el.
ha be van dugva gitárkábel megvan a tünet. ha nincs akkor nem. akármit tekergetek akárhova semmi.
viszont gitárkábel bedugva ez van
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme ennek hogy az ember elő-elő kapja gyakorolgatni az újai pozicionálását? Mondjuk akkor miért nem négy....

-
-
fattyu
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
hm. inkább ez az amugy mint a szűrőkondi hang.
-
-
-
fattyu
veterán
Van egy erősítőm ami bizonyos jelszínt felett irgalmatlanul elkezd búgni. Hangosan. mintha gerjedne.
csöves 100w. a cleanjét még tudom használni a crunchot óvatos hangerővel igen. a lead meg tőle északra semmi mert azonnal csinálja.
Single coil vagy humbucker mindegy. ha rákezd hiába kap jelet értsd szólna a gitár már mindegy. Most arra nem emlékszem hogy ha nincs bedugva gitár egyáltalán akkor is csinálja-e de óvatos tipp igen.
földhurok gyanu is felmerült de ugyanazon konektorból van etetve másik csöves fej, csöves kombó tranyós kombó, és egyik sem mutatja a tüneteket.
Cső öregedés/elhalás lehet? mit lehet, érdemes próbálni?
-
papelado
aktív tag
Kínaik szépen feljöttek.Náluk a megbízhatóság és az anyagminőség /tartosság a gond.
Vakteszten mondjuk szerintem a topik 90% a elbukna ..Én is. -
arnyekxxx
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Hinni csak olyanban lehet amiről nincs tapasztalat. Amit megtapasztalok az már nem hit kérdése. Istenben is csak addig lehet hinni amig nem áll eléd mellette két lángpallosos angyallal. Ha ez megtörtént akkor már nem hiszel istenben hanem tudod, hogy van isten.
Tudománynak nem kell mögötte lenni.
-
arnyekxxx
veterán
-
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Akkor újra, -de a kínaik is tudnak olyat, meg jobbat is, de nem 20dollárért.
Az említett példány nagyjelű hangszedő, aminél kevésbé számítanak a tekercselés paraméterei a hallható hang szempontjából, DE még így is jórészt hallható....De szummázva mindenki azt tesz a gitárjába amit akar és azt hisz róla amit akar.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
de itt nem pickupöket cserélgetnek hanem egy halom különböző hangszert próbálnak ki amik meglepő módon nem egyformán szólnak.
-
fattyu
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
a másik oldal meg a henning single cut teszt négy részben és valójában 2-3 NAGYON max összesen 5 hozta azt a hangot amit elvárt szintet megütőnek éreztem. libabőr meg tényleg az az egy volt nekem is.
értem én a vakteszteket tényleg de érdemes végignézni amit fent említettem. ott azért ordító difik vannak.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
brickm
üzenetére
én tökre elhiszem, hogy mindez nagyon fontos, és a kinaiak képtelenek hasonlót tekercselni mint az emg-sek, emelett viszont ott vannak a yt-on az összehasonlitó videok ahol az odavisszaváltogatós részeken még éppen észre lehet venni, hogy nem ugyanaz a két cucc, de biztos vagyok benne, hogy ha nem lennének egymás mellé téve, a kutya meg nem mondaná, hogy épp melyik szól.
-
brickm
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
De végigolvastam, gondolom arra akarsz vele mutogatni, hog a mért érték szerint elhanyagolható a kettő között az eltérés... monjuk akinek 200-300mV RMSnél elhanyagolható 0,4dB az nem mért még igazit, de nem baj.
Két elvileg egyforma(egymás hangjára hajazó) hangszedőnél ekkora változást okoz önmagában a baseplate csere, hogy mérhető... Szerinted mit bizonyít?
-
papelado
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Bár így lenne de ez a hszed az egyik legnagyobb bizonyíték rá ,hogy igazmondáson nem mostanában fogunk érni...

Ui ha még eladó az epid 20 ért megveszem!
-
-
papelado
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
NE legyél már veréb ki szól a bagolynak hehehe
zért vagyok ott mindenhol mert egyszerüen isten vagyok aki mindenhez érdemileg ért
Epid elattad mán'?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
papelado
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
10 ből 9 x te magad sem mondod meg egy blind teszten melyik a te PP-d..Lásd Anderton blind tezteket.Pedig ők azért szakik ...
Felraknál valahová hangmintát és láncot hogy szól A PP.d ?Köszi!
-
Ha valaki mutat tizenkét dolláros hangszedőt ami úgy szól mint a Paf Próm, az előtt megemelem faszkalapom

-
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Oké, de vannak helyzetek, meg hangszerek amibe nem tehetsz akármit. Ki vesz meg egy antik gitárt alis hangszedővel?
bmw m6 suzuki 1.1-es motorral, mert az tönkretehetetlen. érted.A második részére:ezt ne keverd bele, fontos paraméter a tekercselés hanyagsága vagy precíz konstans tekercselés, de nem mindegy milyen hangszedőről beszélünk.
A téma eredetileg egy aktív EMG szettel jött fel, ehhez hasonlítjuk az olcsósított változatot. Ezeknél a hangszedőknél nagyon fontos(lenne)(legalábbis az alap elvük miatt), hogy a lehető legszorosabb és leghomogénebb tekercselést kapják, a lehető legkisebb helyen legyenek összerakva(mármint légrések ne legyenek benne) illetve tökéletes térkitöltést kapjon a stabilizáló anyag(az epoxi) Arról nem is beszélve, hogy mekkora úton és mibe fut be a differenciál jel, hiszen itt nem a klasszikus soros ellenfázisú kötésről beszélünk.Ezzel szemben pl egy kis vagy közép kimenetű klasszikus passzív hangszedőnél nem feltétlen fontos(és előnyös) ha rendezett szoros transzparens a tekercselése, illetve jótékonyan is hathat a hangzásra(amennyiben arra van igény) ahogy egy esetleges légrés is. Az egyedi kézzel készített hangszedőknél az a lényeg, hogy a tied úgy szól, ahogy másé nem, tehát nem lehet mind teljesen egyforma.
Erre remek példa, hogy nekem pl kifejezetten idegenek a nagyjelű hangszedők, amik majdnem minden gitárban ugyan úgy szólnak. Egy kisjelű hangszedő sokkal látványosabban mutatja meg a fa és a hangszer saját hangját. Ilyenkor jól hallható, hogy két kézzel tekert hangszedő mennyivel másabb, ha mondjuk az egyiket lazábban vagy hanyagabbul tekercseled.
Már vagy 3x neki kezdtem a hangszedő tervezés és kivitelezés nevű írománynak, de még mindig ott tartok, hogy annyi adat és infó kéne bele, hogy áá ...

-
arnyekxxx
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Ezért írtam, hogy az "objektív minőség" az nem érdekel, nem az objektív minőség jön ki a hangfalból hanem a hang és az tetszhet az embernek akkor is ha objektíve rusnyán tekercselte a kiskínai.
Egyébként vicces módon a handmade pickupöket azzal promózzák, hogy az a jó bennük, hogy nem olyan egyenletes a tekercselésük mint a gépi.
-
brickm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
A válasz arra irányult, hogy a kínai hangszedő minősége nem közelíti meg a nagyobb gyártók minőségét. Ez teljesen objektív összehaosnlítás, mert a két tekercselés egymás mellé tehető és szemmel látható, műszerrel mérhető paramétereken alapszik.
Az szubjektív, hogy neked épp a 12dolláros hangszedő hangja jobban tetszik abban a hangszerben, mint a minőségibb megvalósítást látott Dimarzio. Nyilván nem mindegy mit szeretnél hallani és min akarod azt hallgatni.
Találkoztam olyan emberrel aki szerint sz r a PAF... nyilván ő 17kOhm körüli hangszedők világában él, meg az aktív EMG-k körül... szegény

-
arnyekxxx
veterán
válasz
brickm
üzenetére
Ez a kínai hangszedő csoda pont annyira elnagyolt mint a legtöbb kínai alis termék, ez az árán is látszik.
Ez engem pl tökre nem érdekel ha egyszer jobban szól a gitárom a párban 12$-os kínai railekkel mint a a '92 óta velem élő Super Distortionnal aminek a mai új ár 25ezer huf
-
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
A régi Ibanez Gart60 gitáromban megadta magát az egyik hangszedő, ezért ki akartam cserélni őket egy elfekvő Wilkinson MWVC párosra, ez alapján a kapcsolás alapján kötöttem, de nem akarta a jót:
Utána végül megpróbáltam csak egy potin átvinni az egyik hangszedőt és akkor se jött ki semmi belőle, van valakinek valami tippje, hogy hol lehet gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Goose-T
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
Biztos, de ezekről a gyártókról szó sem volt. A nagy pickupgyártó trió (Seymour Duncan, DiMarzio, EMG) meg ugyanazt tolja 40-50 éve, azokat nem nagy feladat lemásolni. Főleg a legnépszerűbb modelljeiket, amikre nagy igény van (JB, Super Distortion, 81/85 stb.) Sajnos a gitárzene annyira marginális lett napjainkra, hogy a kisebb gyártóknak már esélye sincs kitörni az ismeretlenségből, így a kínaiak sem veszik még a fáradságot sem arra, hogy lemásolják.
-
brickm
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Azért ez így igen sarkos. A kínaiak tudnak nagyon precízen gyártani, viszont az pont ugyan annyiba kerül, mintha a némettel gyárttatod le, csak még a szállítása is sokkal drágább legalább..
Ez a kínai hangszedő csoda pont annyira elnagyolt mint a legtöbb kínai alis termék, ez az árán is látszik.
Tudnak olyat, meg jobbat is csinálni mint az eredeti, csak nem 20dollárért...
Nem egy termékemet gyárttatom kínában és van amit nagyon nem éri meg náluk, mert drágább mintha a német cég csinálja megEgyébként az EMG tekercselési technikája elég sokat fejlődött az állításuk szerint az évek során, sokkal homogénebbre törekednek, mivel a hangszedőjük lényege a linearitás lenne.
-
Kobe
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Vagy nem...... Lasd kinai gitarok szarokbele joleszazugyis 74szogu pickupnyilasokkal kimarva es tarsai.
Az arcimkenel nem csak az anyagot fizeted meg, hanem azt is aki osszerakja... Nem veletlen vannak a gyartasi orszagoknak hire, foleg gitaroknal.Amugy a rezhuzalozas, kabelek meg egyebek kinaban kulon cinkes tema, nem a pickupoknal, hanem ugy mindennel.... legtobb helyen femhulladekbol csinaljak.... Nem, nem az ujrahasznositott, ujraontott, koxtol tisztitott fembol, hanem a szemettelepen talaltbol, rez ez is meg rez az is alapon.... Ha szerencses az ember, akkor legalabb savval lecsapjak a regi muanyagboritast rola, ha nem, akkor siman bevagjak a tobb 10m madzagot a tuzbe, aztan utana koxosan megy az "ujracsomagoloba"
Persze vannak komolyabb ujrahasznosito uzemeik, de az aliexpressen koppintasbol elok nagyon nem ilyenek, jo ha max egy koszos garazs van mogottuk
-
Goose-T
veterán
válasz
brickm
üzenetére
A 70-es évek óta ugyanazt gyártják szinte változatlanul, azóta talán a kínaiak is elérték azt a technológiai színvonalat, amivel olyan tekercselést és műveleti erősítőt tudnak csinálni, mint az EMG 1979-ben. Nyilván ahol meg tudják b*szni a fillért a kínaiak, ott megteszik, de egyszerűen nincs már feltűnő különbség a legolcsóbb előállítás és a nagyok módszerei között, mint mondjuk 10-20 éve.
A nagy pickupgyártók (de ugyanez áll a gitárgyártókra is, és még nagyon sok más iparágra) már csak a nevükből élnek, mert az olcsó technológiák utolérték a színvonalukat, ők pedig megragadtak a 60-as, 70-es évek szintjén, mert a vevőik azt a hangzást igénylik.
-
brickm
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Az aktív EMG lelke a tekercselés szorossága és egyenletessége, meg a mágnesek elhelyezése. Illetve a belekerülő fémek mágnesezhetősége. Na meg az a differenciál műveleti erősítő, amin csak egy EMG logo van ha kibontod.
Gondolom a másolaton kicsit hanyagabb a tekercselés, meg lazább is, a fémek se biztos, hogy ugyan azok és valszeg egy 10centes tl072 csinálja a közös módusú kimenő jelet.
Ez okozhatja, hogy nem teljesen egyforma a hangjuk. -
Goose-T
veterán
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
A 10x árkülönbséget nézve gyilkos vétel. :D Egyébként meg az a gyanúm, hogy rendes vezetékezéssel és potikkal még ennyi különbség sem lenne. Elég vékonka tyúkbeleket adtak a kínaihoz, szerintem picit vastagabbra fogom cserélni már beszereléskor.
-
Eastman
addikt
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Goose-T
veterán
Megérkezett a kínai aktív pickupszett:
A 25K-s potik még nem jöttek meg, de mindegy is, mert a gitár, amibe bele fogom rakni, az még egy másik városban van, ahova csak egy hét múlva megyek. Akkor próbálunk ott egyet a bandával, aztán elhozom a gityót, és vagy összehegesztjük tesómmal a nyaralás előtt, vagy majd csak szeptemberben valamikor.
-
válasz
Moleman
üzenetére
Király vagy! Köszi!
Nálam lesz 4mobil, egy Squier bullet strat teste, a nyak már postán hazaért, arra lesz a régi megmaradt húr amit nem akartam elhasználni, de gondoltam inkább feldobom rá, otthon úgyse sokat fogok játszani rajta, szóval tutira széjjel fognak szedni, de akkor nem parázom, hogy nem mehetek átal jaz ellenörzéjsen.
-
Gitárhúrt vitt már fel valaki repülőre kézipoggyászban? Bontatlan csomagról van szó. Átengednek vele a biztonsági ellenőrzésen?
-
Kobe
veterán
Nah, justinguitar is fejlesztett
Play aruhazban van valami appja, ami a kezdo dalokra vonatkozo leckeket foglalja ossze, videokkal egyutt -
Goose-T
veterán
válasz
papelado
üzenetére
Az csak azért van benne a nevében, hogy rátaláljanak az olyat keresők. Ez még a jobbik, mert nincs rajta EMG logó, kicsivel drágábban azt is kapsz rá.
Amúgy az is benne van a nevében, hogy "With 25K Potentiometers", de én sem a képeken, sem a leírásban nem láttam olyat hozzá, úgyhogy inkább rendeltem mellé.
-
Goose-T
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Sajnos már nem vehetek több gitárt, majd ha kifizetem a lakáshitelt, akkor talán engedélyt kapok.
Amúgy megérkezett az országba a kínai aktív pickupszettem, ez megy majd a KX5-ömbe, ha megérkeznek a 25K-s potik is hozzá. -
-
Goose-T
veterán
válasz
papelado
üzenetére
Nekem a kistesója van, a KX5, az is tetszik. Amúgy persze, hogy jobb a hangkitartása, mert a Jackson FR tremolós, a Cort meg fix hidas, ráadásul testen átmenő húrozású.
Amúgy meg a Gibsonnál nem nehéz jobbat csinálni, az Edwards és a Tokai LP-k általában mindenben felülmúlják az "eredetiket" féláron. Egyébként sem atomfizika a gitárkészítés: jó minőségű fa + jó minőségű hardverek + jó pickupok + precíz összeszerelés = jó gitár. Bármelyik indonéz vagy kínai gitárgyár tudja ezt produkálni kb. 200 dolláros költségvetéssel, a többi az csak a haszonkulcs a márkanév függvényében.
Szerk.: azon is röhögök, amikor egy pickupmárka azzal tolja magát, hogy kézzel tekercselt. A gép sokkal precízebben tud tekercselni bármilyen embernél. Csak azt érik el a kézi tekercseléssel, hogy nagyobb lesz a gyártási szórás.
-
papelado
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
De egyébként volt a kezemben és egyáltalán nem rossz hangszer.Bugera 333 on igen szépen szólt a bluestól a djentig.Kicsit a magas közepe hiányzik de minden ilyenre ott az eq

Jackson js32q-t használok SD Nazgul /Sentient hangszedőkkel és a "fake sekter" jobb hang kitartásban a Jacksonom kicsit vékony .Bár erre meg ott a Firehawk multi compresor

Amin összefoftam magam az meg mostanában a Harley Benton SC 550 volt Gibbon elmehet a csába ha ennyi egy ilyen akkó'.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sajnos ettől még a másik gitáron 5 húr maradt(elszakadt a vékony e húr, nem bírta a nyújtást miután 1 éve a sarokban porosodott