Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Azert ez eleg erdekesen kicsavart tortenet lett, az elso gitarok es hangszerek is azert fabol keszultek, mert az volt tucatjaval rendelkezesre allo, konnyen formazhato alapanyag, rugalmas megis kemeny alapanyag.
Ha a kozepkorban technologiailag rendelkezesre allt volna helyettesito eszkoz, eszuk agaba se lett volna fahoz nyulni.
A poen, hogy most amikor can x db helyettesito, akkor meg tradicionalis okokbol nem.... Majd ha bovul a kereskedelmi tilalom a veszelyeztetett, egzotikus fakra, lasd ami volt a rozsafaval pl, akkor ez a tradicio is eleg konnyen valtozik -
cucka
addikt
Igen, szerintem is így van. Meg amire még érdemes gondolni, hogy lehet, hangban nem számít nagyon sokat az elektromos gitár anyaga, de a játékérzetben igen. (Súly, tapintás, vagy ahogy rezeg a hangszer amikor megpengeted).
A veszélyeztetett fákat kb. már elkezdték lecserélni, pl. a standard Fendereken már pau ferro-t használnak rózsafa helyett. De van egy csomó nem veszélyeztetett fafajta, ami teljesen alkalmas hangszer készítésre. Vagy új eljárások is jöhetnek, pl nemrég kezdtek el roasted maple-t használni, ami közönséges juharfa, amit géppel kiszárítanak. Szóval szinte biztos, hogy marad a fa, mint alapanyag. -
cucka
addikt
Igen, én is hallom a különbséget, de zenei kontextusban ember nincs, aki megmondja.
Szerintem kb annyira, mint, hogy milyen húr van a gitáron, mennyire vékony pengetőt használ a gitáros.
A húr és a pengető szerintem drámaian befolyásolja a hang karakterét.
Talán elektromos gitáron annyira nem hangsúlyos, de pl. basszuson nagyon kijön, hogy acél vagy nikkel húr, arról nem beszélve, hogy mekkora a különbség a sima és a köszörült húrok között.
A pengető a hang attackját határozza meg, utólag elég nehéz ezen módosítani.a Gibson olcsó worn brown gitárjai szebben szólnak, mint a drágább szériáké, mert nincsenek a pórusaik teljesen eltömítve a sima felület miatt
Igen, ez a pórusos dolog az agyhalottság következő szintje.
Minden fadarab amiből eszközöket készítenek előtte felületkezelve van, hogy ne szívja magába a nedvességet, koszt, ne kezdjen el gombásodni, stb.
Szóval az egész egyetlen célja pont az, hogy lezárják a pórusokat, hogy ne rothadjon szét a fa a környezeti hatások miatt.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz Whit3Rav3n #31652 üzenetére
JAZZ III csájnából, 1.8 dollár a 10 db, egy ideje használom, tized áron van mint itthon az eredeti
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Alexios
veterán
válasz Whit3Rav3n #31652 üzenetére
Van az is, nem rossz de igazán az ultex 2.0 jött be nekem, be is rendeltem egy nagy adagot a múltkor
-
nap
addikt
Szóval az egész egyetlen célja pont az, hogy lezárják a pórusokat, hogy ne rothadjon szét a fa a környezeti hatások miatt.
Igen, és nem mindegy, hogy kap két réteg lakkot és kész, vagy kap egy fél centi gittet, aminek a felét visszacsiszolják, hogy teljesen sima felületet kapjanak a festéshez.
Persze, van aki az olajos vagy viaszos felületkezelésre esküszik.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
kemotox
addikt
[link]
Ha csak egy videót nézel meg ma, akkor ez legyen az! -
-
nap
addikt
Ha valaki járatosabb az akusztikus gitárokban, ezt a gitárt érdemes lehet megvenni?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
V.Stryker
nagyúr
Otthoni eszetlenkedésre mi a legolcsóbb strat féle amit érdemes megvenni? (Olyasmire gondolok, mint LP-re a V100 pl. )
-
-
nap
addikt
válasz V.Stryker #31666 üzenetére
Squier Bullet strat. Legalábbis az első évjáratok.
Starcaster strat. A Fender almárkája.
Peavey strat
Epiphone g-210, g-310 Ja, ez már nem a legolcsóbb.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
törölt tag
válasz bigrob #31665 üzenetére
A legtöbb kinti webshop olcsóbb, mint akármelyik hazai. Az a helyzet, ha úgy akarsz működtetni online boltot, hogy te is kintről veszed, akkor, hogy ne halj éhen drágábban fogod adni, mint akármelyik kinti üzlet.
Saját példa LTD B-205SM NS LH Itthon 180HUF, USA 500$, Germany490Euro USA vs. Európa kb. ugyanannyi, ha a vámot és az áfát számolom. A különbözet az üzlet haszna, ha itthon rendeled. Nagy vonalakban. Akkor érdemes itthonról rendelni, ha van raktáron. Ha nincs, akkor már megéri a kinti rendelés, mert ugyanannyit fogsz rá várni, mintha egy hazai kereskedésen keresztül rendelnéd. Más kérdés a garancia. Itthon azért kényelmesebb intézni, mint egy külföldi üzletben. -
bigrob
őstag
válasz #96302336 #31669 üzenetére
Ha rendes boltról lenne szó nem sírna a szám, de ennyi erővel én is összeollózom mennyibe fáj thomannról és ráteszek egy deákot az árra azért mert megrendelem a címnek.
Amikor frissíti a hirdetéseit pár oldalon keresztül csak azok vannak.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Alexios
veterán
válasz #96302336 #31669 üzenetére
Az a helyzet, ha úgy akarsz működtetni online boltot, hogy te is kintről veszed, akkor, hogy ne halj éhen drágábban fogod adni, mint akármelyik kinti üzlet.
Kivéve ha nem, mint audioll.hu, akik Thomanntól szerzik be a cuccokat, és mégis olcsóbban adják, én is így vásárlok most épp tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Humbucker
senior tag
Ez a BIAS FX elég jóféle, de kell a gépbe is egy hangkártyát vennem mivel néha elnémul 1-2 másodpercre a hang.Most lehet rosszul emlékszem de ezzel a gitárral sokkal élvezhetőbben szól mint az M600-al. Ez létezne, vagy csak beképzelem? Már csak kéne valami amivel feltudom venni amit muzsikálok
-
consono
nagyúr
válasz Humbucker #31674 üzenetére
A legegyszerűbb és ingyenes ilyen célra az Audacity. Full fapad, de ha jól rémlik fel tudja venni az effektezett kimenetet.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Humbucker
senior tag
válasz consono #31675 üzenetére
Valami olyan lenne jó, hogy elindítom youtube-on a Backing Tracket, és én meg elkezdem felgitározni, és így felveszi egyben az egészet. olyat tud az Audacity?Régebben próbáltam hasonlót, de hiába volt torzítva a gitár, mikor visszahallgattam a felvételt akkor tisztán szólt a gitár, biztos vmit nem állítottam be.
-
Alexios
veterán
-
Berreh
tag
A Reaper alternatívájának találtam ingyenes programként: [link]
Nem próbáltam, csak alternatívaként. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz Humbucker #31674 üzenetére
Meg annyit érdemes figyelembe venni hogy ha sima mikrofon vagy line bemenetbe mész most azonnal a gitárból és nem aktiv hangszedöd van akkor már ott elég sok magasat elvesztesz a pickup hangjából mert túl alacsony impedanciás a sima line meg mikrofon bemenet. Szóval ha veszel egy hangkártyát rendes hangszer bemenettel vagy egy DI box-ot akkor még jobb hangzást tudsz kihozni a szoftveres cuccokból.
-
brickm
őstag
Ennyire nem veszi figyelembe a hangszedő a testen át közlekedő rezgéseket
[link][ Szerkesztve ]
-
Humbucker
senior tag
válasz Whit3Rav3n #31684 üzenetére
Line 6 UX1-el használom gitár inputba. Egyébként lehet igazatok van, nem licenszelt a BIAS FX-em, vszínű akkor amiatt némul el időközönként.
Ezt szeretném felvenni annyira brutál ez a kis jam-elés, mindig meghallgatom mostanában Ilyenkor tör rám a Fender őrület
-
Humbucker
senior tag
Egyébkéne újonnan észrevettem, hogy ismét zörögnek a húrok, ami már nagyon felkúr, lehet valami pancser hangszerboltba vittem, vagy lehet hogy tényleg csak a húr, és tegyek rá egy normális 10-es készletet vajon?
-
kemotox
addikt
Közben egy kis Gibson story: a részvényesek ki akarják baszatni a főnököt Tényleg kíváncsi leszek mi lesz a balhéból.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz BluEyes #31694 üzenetére
Hát őőő..
Pont azt vizualizálja, hogy mennyire hallható egy PAF remake hangszedőben a testen átmenő rezgés, ha pl a teljes lappal rá van téve\nyomva a hangszedő a testre, illetve ha csak a hátlemez lába feszül neki.
Ez pont annak a "szimulálása" mikor a hangszedő a testben van felfogatva 2 csavarral meg befeszítve egy egy rugóval.
Szerintem. -
bigrob
őstag
válasz NeoPampalini #31696 üzenetére
Olyan furcsa.. Tök vastagnak néznek ki a húrok meg hiányzik is egy..
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik