Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alexios
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az MG15-öt? Azért használják mert olcsó, nekem is pont emiatt volt. Egy Katana is megváltás hozzá képest, én jó hangot nem hallottam belőle, valószínűleg a 8" hangszóró is hozzájárul ehhez.
-
-
Alexios
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mondjuk ettől még ugyanaz a szar MG hang fog kijönni az erősítőből

-
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jogos, de az aktív hangszedőkhöz kell valamennyit fúrni/faragni is, mert nem biztos, hogy elférnek mindenestől, vagy nem?
-
-
jmarcell
csendes tag
válasz
fototrend666
üzenetére
Egyelőre csak itthonra van kilátásban a dolog. Hangzásban pedig legjobban a Wylde-os, illetve a Down-os fiúk hangzása jön be, a legtöbb esetben ilyeneket is játszok.
Nézelődöm akkor GS-en, köszi.
-
V.Stryker
nagyúr
Az akusztikus gitáron húrcserekor kicsit le lett csiszolva a nyeregből. Most nagyon kényelmesen játszható, szintem minden oké. Egy gondom van, hogy a vékony E húrt a 7-es érintőnél lefogva, bezörög a 8-as érintőnél. De csak ott, mindenhol máshol ok. Ilyenkor hogy korrigálható? A 8-as bundnál kicsit le kéne csiszolni?

Húrozás nélkül kéne megoldani... most lett rárakva zsír új ernie ball.

-
Humbucker
senior tag
Szinte jobb mint az eredeti. Egy kis klasszikus trash metál a régi időkre 😉
-
fototrend666
csendes tag
válasz
jmarcell
üzenetére
Elsőnek felmerül pár kérdés,hogy választ lehessen adni.
Milyen zenét játszol?
Van e zenekarod vagy csak otthon gitározgatsz?Tételezzük fel ,hogy otthon gitározgatsz de majd lesz banda és kb blues hard rock mezsgyén mozogsz
A gitárhoz nem nyúlnék az teljesen rendben van .Az erősítőt dobnám piacra.Hozzáraknék még pénzt és vennék valami 5-20(Ami kapcsolhato 1 wattosra is) wattos csöves kis fejet akár DIY cuccot is GS apró teli van ilyenekkel érdemes mászkálni hallgatózni.
És vennék valmi 1x12 es ládát is legjobb lenne vintage v30 as szoróval vagy olcsobb alternatívájával sőt GS-en ilyenek is szoktak lenni potom pengőért.
Overdrive pedál maradhat csövest megtekered és elékötöd boostolni ott is a harapoós vastag hang.! -
jmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Vintage VS6 gitárom és szeretnék egy kicsit testesebb hangzást kihozni belőle, ezért gondolkoztam, hogy az eredeti hangszedőket lecserélném egy EMG H4A / H4 duóra, valakinek van tapasztalata hasonló hangszedőkkel? Vagy milyen hangszedők lennének még opciók passzívban?
Esetleg jobban megérné a mostani Marshall MG15 kombómat cserélni valami másra a kívánt hangzáshoz? Ehhez még egy Marshall Jackhammer-t használok torzításhoz.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Matezol91
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Köszönöm a segítséget!

Egyenlőre akkor ez így marad, mivel még csak az akkordokkal ismerkedem. -
Moleman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tokban van, és van sok másik, ritkán esett rá a választás, főleg mikor open C-be volt hangolva.

De a többin is csak 1-2 évente cserélek húrt, közel 2 éve húroztam H-ra a KX5-öt, arra is ritkán van szükség, így még mindig friss hangja van, pedig a falon lóg. -
Moleman
addikt
Én 11-es 80/20-as bronz húrokat használok, a Fendert szerettem a legjobban, pillanatnyilag 400 ftos ebayes van rajta, újonnan ez is nagyon szépen szólt, most 1.5 évesen már nem túl jó. Egyszer próbáltam GHS-t, az nagyon nem jött be, következőnek vagy újra kínai, vagy Daddario lesz, van pár készlet a fiókban.
-
Szten Márs
nagyúr
Szerintem ez abszolút szubjektív, hogy kinek melyik válik be, melyik mennyire tetszik. Próbálj végig minél többet, az a legobb, amit tehetsz.
Én is végigpróbáltam kismillió félét, fajtára, vastagságra, márkáray mindenre és végül a 12-es D'Addario EXP foszfor bronznál maradtam, évek óta már csak azt használom. Ez is drága, kb egy árban van az Elixirrel, de nem véletlenül kerülnek ezek annyiba, amennyibe. Ezek bevonatos húrok, tovább megőrzik a hangjukat, ritkábban kell őket cserélni, szóval végső soron nem lesznek sokkal drágábbak a sima társaiknál.
-
98bja
senior tag
Akusztikus gitáron ki milyen húrokat használ? Fender, Martin, D' Addario, Ernie Ball, Dean Markley?
Elixir az drága, azt ne ajánljátok, tudom hogy jó.
Az elektromoson Ernie Ball-t használok, meg vagyok velük elégedve. -
Moleman
addikt
Ha valakit Sigma akusztikus gitár közelébe sodorna az élet, a következőktől kímélheti meg magát mostantól:
1. lépés - Dikk, nem lehet nyakpálcát állítani.
2. lépés - Google, spéci hosszú imbusszal lehet állítani, köszönjük Martin.
3. lépés - Ebay, bazdmeg az 5 mm-es nem jó bele.
4. lépés - Ebay ismét, a 4 mm-es jó, boldogság.@Eastman
Most már nem kell annyira küzdeni vele.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Matezol91
üzenetére
Annyira készülj fel hogy a híd állítása leginkább a 12. bund feletti húrokra van hatással, Ugye minél messzebb van egy bund a hídtol annál kevesebbet számít. De nyilván lehet nagyon magasra is állítani a húrmagasságot (sldie gitárnál szokás) de szerintem tulzásba sem érdemes vinni mert csak kényelmetlen lesz rajta játszani.
-
Humbucker
senior tag
Emlékszem amikor még kb 10-12 évvel ezelőtt lemezboltokba szaladgáltunk, hogy ócsón megvegyük az eredeti lemezeket

Íme a 90-es évek egyik korszakalkotó utánozhatatlan legendája R.I.P.
Utánozhatatlan, egyedi műfajjal ajándékozták meg az alternatív zenét. Örök seattle-i kedvencek. -
Matezol91
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Jelenleg ~2.2 mm a vastag E húr és a 12. bund közötti távolság. Akkor ezek szerint még van benne valamennyi "tartalék" számomra, bár 0.3 mm nem tudom mennyit fog jelenteni. A hídon állításhoz úgy látom vannak fent videók, illetve képek leírással is magyarul, szóval az menni fog remélhetőleg.
-
brickm
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Nyilván mindenkinek más a kényeslmes, csak azért mondtam, hogy ne jelentsük ki kategorikusan, hogy magas a 2mm feletti, mert én hazsnáltam 5mm -en is egy ideig. Az se kényelmetlen, csak más. Perzse vannak kisebb kezű emberek, van aki nyomni se szereti a fogólapot stb stb. Csak lehet neki se lenne kényelmetlen a 2,5mm és még zörögni se zörögne.

-
brickm
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
"E húrnál meg 2,5mm már magasnak számit. "
Nálam LP-n 3-3,5mm között ideális a vastag E 11-es húr esetén. Egyáltalán nem magas.
Átlag 2-2,5mm-et állítanék. Én... -
kemotox
addikt
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Jaj bocs, igazad van, én vagyok a fasz, azt hittem a nejlon húros klasszikus gitárosos srácról van szó

-
MATEO6600
őstag
Gitárt a gép alaplapi hangkártya Line-in bemenetére kötve (mivel mono), csak a bal oldali csatorna szól, ha bekapcsolom a visszahallást. Tudtok valami opciót, amivel stereóra tudnám tükrözni a dolgot?
Nem a felvételt, hanem real time playbacket. -
kemotox
addikt
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Hát az a hidat aztán tekergetheti

-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Matezol91
üzenetére
Ja a hidat feljebb tekerheted, ott a gitáron nem nagoyn tudsz mit elrontani. Egyébként megközelitésnek üresen hagyva a húrokat a 12. bund felett a vékony E húrnál 2mm már elég magas, vastag E húrnál meg 2,5mm már magasnak számit. Szóval ilyen magasra állítva a húrokat már nem nagyon kéne zörögnie ha a bundozás normálisan meg van csinálva.
-
Matezol91
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Olyan 0.3-0.4 között van most az állítás után, azonban még így is zörögnek az említett húrok. A vastag E húrt már le sem tudom úgy szorítani lassan, hogy ne zörögjön be a felette lévő bundnál. Mindenesetre most akkordozni, gyakorolni bőven jó lesz így is.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Matezol91
üzenetére
Annyira azért nem érzékeny, inkább arra kell figyelni hogy egyszerre csak ilyen kis fordulatokat állíts aztán várj egy kicsit, meg hogy ne állítsd el túl extrémen a nyakat. Ha lefogod a mély E húrt egyszerre az 1. és az utolsó bundon, akkor a 9. bund és a húr között olyan 0.2-0.3mm körüli távolságnak kell hogy legyen.
-
Matezol91
csendes tag
Így utólag azt nem tudtam, hogy napi negyed fordulat a megengedett. Én csak 2 órán forgattam oda vissza is egy-egy negyedet. Remélem nem lesz baja...

-
Matezol91
csendes tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Közben rájöttem hogy hülyeséget csináltam, köszönöm azért!

Egy picit távolítottam rajtuk most, kevésbé zörgős, de tovább nem is tekerem (így is épphogy egy fél fordulat volt). A húrlábakat még megnézem. Persze az is tény, hogy egy hangszerész lenne az igazi megoldás, de így is tanul az ember hasznos dolgokat. -
FockeWulf
tag
válasz
Matezol91
üzenetére
Rossz irányba tekerted, az óramutató járásával ellenkezőleg kell tekerni, akkor kicsit homorúbb lesz a nyak, kicsit távolodnak a húrok a fogólaptól.
Egyébként írtam szépen hogy első körben a húrlábon kellene emelni egy kicsit, ha az 5-6 bundoktól felfele a test felé zörögnek a bundjaidon a húrok....na mind1, te tudod...
Ha a nyakban van egy minimális homorúság az pont jó, nem kell piszkálni. -
Eastman
addikt
válasz
eszement24
üzenetére
PitchLab Light. Perfekt.
-
Matezol91
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Tekertem kicsit a nyakonmerevítőkön imbusszal, egy fél fordulatot az óramutató járásával megegyezően, de mintha még rosszabb lenne

Egyébként egy minimális völgyet látok a nyak vonalán ha belenézek mint egy puskát tartva, azaz mintha homorú lenne. -
Moleman
addikt
válasz
eszement24
üzenetére
Én DaTunert használok 8 éve androidon, most ehhez a nejlonhoz is, több telefonon is, mind működött.
-
eszement24
aktív tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Szerintem sem lehet oka, mert 4 éve bár szebben csináltam, de ugyanígy volt és azonnal be tudtam hangolni. A hangolóm egy musedo t-40 amiben most merült le az elem, így töltöttem le a telefonomra egyet a sok közül, és szinte egyetlen nejlon húrt sem ismer fel vagy alig. A fémhúrókkal semmi baja. Hogy tudnám ezt felvenni, hogy megmutassam?
De eddig a t-40 és az app ugyanúgy nem "hallotta" a húrokat, ebben nem volt különbség közöttük

-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Szerintem is középen vannak a lyukak, de úgyis mindegy, mert végül máshova esik az érintési pont a csévéléstől függően.
Pont tegnapelőtt húroztam újra egy Hohnert, 270 ftos kínai húrokkal (vicces, hogy a D húr sokkal rövidebb volt, mint a többi), nem lett rossz a végeredmény, bár még mindig mászkál a hangolás, nem tudom, mikor stabilizálódik.
Valamiért nem látom az ide feltöltött képeket, akkor így:

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Gyárilag egyenlő távra vannak, de valamennyit kotyognak, úgyhogy oldalra csúszhatnak a feszítés iránya szerint. Pár tized, max egy milli.
-
Alexios
veterán
Amúgy tegnap elindult Synyster Gates(Avenged Sevenfold gitárosa) gitároktató weboldala [link]
Full ingyenes, és igazából meglepően jó az egész, a leckék minősége, a weboldal meg őszintén szólva kiemelkedőnek tűnik az egész mezőnyből, nem csak az ingyenes leckésekről beszélve. -
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Dimebag sem ott fent a fa tetején kezdett hangolni (húrozni), pedig az ő gitárján még érthető is lenne.

Meg lehet ezt reformálni, csak minek. (?)
PEACE!
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Úgy a logikus, ha a hozzád legközelebbi húrt a legközelebb eső kulccsal hangolod. A túlsó sor szimmetriája pedig az egyenletes húzóerők miatt lehet fontos. Szerintem.
LP-t sem ott a messzi távolban kezded hangolni

Stratot is csak ha fordított fejű...
-
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Már miért kéne a vastag E-húrnak a legtávolabbi kulcsra kerülnie? A legközelebbi "dobon" a lyuk azért van a belső felén, hogy miután áthúztad és meghurkoltad a húrt legyen hely a kulcs irányába csévelni/keresztezni.
Ezáltal kifele vezeted a vastag E- húr szemöldök nútja felé a húrodat. -
-
Zoli133
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ezt benéztem, ettől függetlenül pl a taylor gyári fotóin is úgy van fűzve hogy az E húr közelre kerül: https://www.taylorguitars.com/guitars/acoustic/714ce-n
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ja, hát én is rakhatnám a két E húrt a dobok külső szélére. Majd legközelebb...
+ illene levágni a túllógó húrvégeket. Sebaj. Nekem ez a "locking" fűzés nagyon bevált; szinte semennyire sem hangolódik a gitár, pedig tolom rajta a Blűzt. (Bár manapság inkább a hangerient a 16 húroson.)
-
Zoli133
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez így jó szerintem.
Ha a távolira lenne fűzve az E húr akkor a A és D kersztezné az E-t (meg egymást) az sehogy se jó.
-
-
Eastman
addikt
válasz
eszement24
üzenetére
A fejen, a D húr rögzítésénél láthatod, hogy a "locking" módszerrel a húr végét visszahajtom, így a rácsévélt menetek azt többszörösen szorítják. Ez különösen a három nejlon húrnál fontos azért, hogy ne csússzanak meg a hengeren. A G-t például a D-hez képest tükrözve képzeld el, tehát ott a húrvéget balról jobbra hajtom, és úgy kezdem a csévélést.
A hídnál a három nejlonhúrt szintén gondosabban kell rögzíteni, az egyszerűbb, azt látod a képen.
Én úgy húrozok, hogy a hídnál befűzöm, az óramutató járásával ellentétesen kialakítom a rögzítését, a további lépésekhez azt mindvégig enyhe húzás alatt tartom. A kulcshoz szükséges húrhosszt úgy állapítom meg, hogy a jobb kezemmel megmarkolom a húrt, és a mutatóujjammal rámutatok a 12. bundra, mintha egy íj húrját feszíteném a nyíl kilövése előtt. Ez meghatározza azt, hogy hol kezdjem a kulcs "dobján" a csévélést. Átdugom a lyukon, majd felhajtva (a magas húroknál az óm. járásával ellentétesen, a mély húroknál az ómj. járásával megeggyezően), átfűzöm a feszítendő szakasz alatt. Van szebb is, jobb is.
Találsz erről száz youtube videót, ha ez így leírva bonyolult lenne.
Üdv.
-
Eastman
addikt
válasz
eszement24
üzenetére
-
BluEyes
őstag
válasz
eszement24
üzenetére
A randaság nem oka a hangolás hibájának. Jójazúgy.
Nézzünk mán a hangológépre is, nincs elmászva a standard A a 440Hz-ről? -
brickm
őstag
Az első három csak csúnya. De alapvetően azt néztem, hogy az utolsó három összevissza van csévélve, nem szorítja a felső menet az alsót, tehát el tud csúszni feszítés hatására. Az első három szorítja az alját az elmegy.
eszement24
Szerintem az.SZerintem. Nézz jutubon videot, hogyan tekerik fel a húrokat. Van tutorial biztos vagyok benne. -
Eastman
addikt
OK, nem kell összerombolni a srácot, részben azért vagyunk itt, hogy tanuljunk egymástól.
Abból nem tanul semmit, ha mindannyian elmondjuk, hogy rosszul van felhúrozva. Van rajta még annyi anyag, hogy visszavágható.Szerk:
Hazaérek ĺövök egy képet a hídról, ha addig senki nem előz meg...
-
brickm
őstag
válasz
eszement24
üzenetére
A 3 nejlon húr full trágyán van feltekerve
-
eszement24
aktív tag
válasz
Eastman
üzenetére
Azt őszintén beismerem és látom, hogy 4 év kihagyás után nagyon ronda lett ez a húrozás. De arra figyeltem, hogy ne érjenek össze.
És mellékelek egy harmadikat is, ahol jól látszik a szögből, hogy a legvékonyabb húr van az e1-en tehát a sorrendnek jónak kell lennie.

Viszont amikor lefogom a b2-t az 5. bundnál, akkor hallatszik, hogy milyennek kéne lennie az e1nek. Mellékelek róla hangfelvételt, mert máshogy nem tudom megmutatni
-
brickm
őstag
válasz
eszement24
üzenetére
Helo. Dobj mar fel egy fotot a fejrol h hohy tetted fel a hurokat. Szerintem rosszul fuzted fel.
-
Eastman
addikt
válasz
eszement24
üzenetére
Kérünk fotókat a húrbefűzésről, hídról, nyeregről (szemöldök), kulcsokról, nyereg nutjairól, vájatokról. 2 db fotó ez.
Sima egyébként, mert szemre és tapintásra is a legvékonyabb húr kerül a szélső "slotba". Viszont feszítéskor a nyereg nutján vagy bármilyen sorján felakadhat.
-
Alexios
veterán
válasz
fototrend666
üzenetére
Azon kívül mihez kapcsolódik, hogy azt írta hangolásnál elpattant már a húr, és abban sem volt biztos jók-e a húrok sorrendje? Lehet, hogy ez mégsem ultimate húr függő, hanem valami más a probléma, aligha változtatna ezen, hogy ha boltban kipróbálna valami mást.
-
Matezol91
csendes tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Köszönöm! Valóban a 5. bundtól kezdve válik zörgősebbé a dolog, habár azt hozzá kell tennem, hogy erősítővel természetesen kevésbé hallani ki, de azért nekem kissé zavaró, észrevehető. Leginkább a vastag E, illetve A, D húroknál zörög.
Olvastam Whit3Rav3n meg arnyekxxx segítségét is, amit nektek is köszönök, de most aztán végképp nem tudom hol tekerjek. -
arnyekxxx
veterán
válasz
eszement24
üzenetére
Az elhasznált, leszedett húrokkal mit csináltok amúgy?
attól függ kinek mi a szakmája

-
eszement24
aktív tag
válasz
fototrend666
üzenetére
Köszi a választ, ugye ez egy nejlon húros gitár ahol csak a három mély a fémhúr. Így is fémgyűjtő?
Viszont az eredeti probléma idegesít a legjobban, hog nem tudom behangolni, mert a húr olyan feszes és mind a hangolók is azt mutatják, mind én is hallom, hogy mélyebb az e1, mint kéne, holott, amikor a hangolón beállítom, hogy az e1-et játssza vissza, és utána pengetem meg, akkor azt mutatja, hogy ez egy e1 és oké.
Magától viszont nem találja meg, és egyszerűen nem szól jól, folyamatosan elállítódik. Most dobtam ki rá 2600 pénzt erre a húrkészletre (Amazonon meg 3.95/db csak szállítással együtt lesz 12$ a vége
) és vegyek újat, meg húroztassam ott be? -
FockeWulf
tag
válasz
eszement24
üzenetére
Daddario EJ27N használható, jó készlet, normal tension, én is olyant használok klasszikuson, nekem bevált.
Viszont azt tudnod kell hogy a nylon húrok több nap, akár egy-két hét is mire beállnak, addig folyton utána kell hangolni. Mindig kevesebbet, kevesebbet s végül jó lesz. -
Alexios
veterán
válasz
fototrend666
üzenetére
Azért az ultimate húr, és behangolásnál elpattan közt van különbség
-
fototrend666
csendes tag
válasz
eszement24
üzenetére
húr kb mint a gimióvszer neked kell tudni milyen stílusban gitározól milyen beállításokkal mi kényelmes.
Nincs ultimate húr ajánlás szerintem.

Menj el egy gitárboltba és próbálgasd a gityókat amelyik jó azt kérd az eladótól
Elhasznált húr fémgyűjtő -
eszement24
aktív tag
Sziasztok!
Klasszikus gitárhoz (Yamaha c40) milyen húrkészletet ajánlotok? Eddig egy daddario ej27n volt rajta, így most is azt vettem meg, és az előzővel ellentétben, ezt képtelen vagyok beállítani rajta..mintha el lenne írva a színek és a húrok sorrendje. az e1 sehogy sem jön ki, a hangolók teljesen össze vannak zavarodva és fül utáni hangolásra sem tudom addig tekerni, egyszerűen elpattan, nem bírja. annyira meg kéne húznom. A régi a másik dobozos ej27n-el semmi ilyen bajom nem volt
Végigmegyek a hangoláson, és kezdhetem elölről, mert elmászik az összes hang! Nem értem..de már több órányi próbálkozás után nagyon ideges vagyok.Amúgy kezdő és évek óta megvan a gitár, csak el volt hanyagolva kicsit
De megtisztítottam és leolajoztam a fogólapot is, most szépen ragyog, csak használni nem tudom így..Az elhasznált, leszedett húrokkal mit csináltok amúgy?
Köszi a válaszokat

-
consono
nagyúr
válasz
fototrend666
üzenetére
2 év alatt használatban sem kellene, hogy tönkremenjen (persze nem napi 15-20 órára gondolok). A szekrényben biztosan nem lesz baja.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fototrend666
üzenetére
"Akármennyire folyik is, nyújtsa át sebesen"
Egyébként nem, nem "romlik meg" ez lett volna az eredeti válaszom lényege is.
-
kemotox
addikt
válasz
fototrend666
üzenetére
Minél büdösebb, annál
fino...jobb a szand! -
arnyekxxx
veterán
válasz
fototrend666
üzenetére
2 napja használtuk a nagynénémnél a minimum 50éves csöves rádióslemezjátszót. Ennyi idő alatt nem romlottak meg benne a csövek.
-
fototrend666
csendes tag
Szeva!
Elektroncsőnek van szavatossága?
Tehát ha most megveszem és korrekt körülmények közt tárolom akkor eláll bármeddig?(KB 2 évig)Most cseréletem csőkészletet de szlovák haverom bomba áron tudna szerezni nekem JJ(A best nekem) csöveket amiket jól elraknék nehogy RAM szintű árelszabadulás legyen.Köszi és bocs a tech nímandságomért hihih
-
FockeWulf
tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy az 5-ös, de inkább a 6-os bundtól kezdve zörögnek a nyak fele....ezért írtam h tekerjen első körben a húrlábon. De tényleg ha csak kicsit zörög, kár vele foglalkozni, erősítőn nem hallod.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Ha az 5. meg 6. bund zörög akkor inkább a nyakon kell állítani. Húrlábon akkor érdemes állitani ha a 12. bund fölött zörögnek húrok.
Meg persze az is igaz hogy ha kicsit zörög, és az erösitöböl nem zavaró akkor meg mindegy. En direkt úgy állitom a magasságot hogy kicsit zörög akusztikusan de erösitöben nem hallani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Marshall kis tranyós izé persze felejtős, ha csak nem a a 12" változatról van szó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennek nagyon mélyen bent, kb a nyakcsatlakozásnál van a csavarfeje.

Abból nem tanul semmit, ha mindannyian elmondjuk, hogy rosszul van felhúrozva. Van rajta még annyi anyag, hogy visszavágható.