Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
-
bigrob
őstag
válasz fototrend666 #30654 üzenetére
Látom neked nincs ilyen mázlid.
Kicsit komplikáltabb..Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
kemotox
addikt
válasz fototrend666 #30669 üzenetére
SSS, de a hídnál humbi méretű lyuk van vágva, gondolom HSS kiosztáshoz is használták ezt a testet.
(#30668) arnyekxxx: Na igen, erre én is gondoltam. Meg is akadt ezen a szemem. Ti mit szótok? Így nulla infó alapján jó is lehet, de még akár szar is
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz fototrend666 #30676 üzenetére
Ó, single méretű humbiból van elég, itt az ár volt a szimpatikus Amúgy a hídhoz gondolkodom egy twangbangeren már jó ideje...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
arnyekxxx
veterán
válasz fototrend666 #30703 üzenetére
2 napja használtuk a nagynénémnél a minimum 50éves csöves rádióslemezjátszót. Ennyi idő alatt nem romlottak meg benne a csövek.
-
kemotox
addikt
válasz fototrend666 #30705 üzenetére
Minél büdösebb, annál
fino...jobb a szand! -
arnyekxxx
veterán
válasz fototrend666 #30705 üzenetére
"Akármennyire folyik is, nyújtsa át sebesen"
Egyébként nem, nem "romlik meg" ez lett volna az eredeti válaszom lényege is.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz fototrend666 #30707 üzenetére
2 év alatt használatban sem kellene, hogy tönkremenjen (persze nem napi 15-20 órára gondolok). A szekrényben biztosan nem lesz baja.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #30711 üzenetére
Azért az ultimate húr, és behangolásnál elpattan közt van különbség
-
eszement24
aktív tag
válasz fototrend666 #30711 üzenetére
Köszi a választ, ugye ez egy nejlon húros gitár ahol csak a három mély a fémhúr. Így is fémgyűjtő?
Viszont az eredeti probléma idegesít a legjobban, hog nem tudom behangolni, mert a húr olyan feszes és mind a hangolók is azt mutatják, mind én is hallom, hogy mélyebb az e1, mint kéne, holott, amikor a hangolón beállítom, hogy az e1-et játssza vissza, és utána pengetem meg, akkor azt mutatja, hogy ez egy e1 és oké.
Magától viszont nem találja meg, és egyszerűen nem szól jól, folyamatosan elállítódik. Most dobtam ki rá 2600 pénzt erre a húrkészletre (Amazonon meg 3.95/db csak szállítással együtt lesz 12$ a vége ) és vegyek újat, meg húroztassam ott be?
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #30715 üzenetére
Azon kívül mihez kapcsolódik, hogy azt írta hangolásnál elpattant már a húr, és abban sem volt biztos jók-e a húrok sorrendje? Lehet, hogy ez mégsem ultimate húr függő, hanem valami más a probléma, aligha változtatna ezen, hogy ha boltban kipróbálna valami mást.
[ Szerkesztve ]
-
jmarcell
csendes tag
válasz fototrend666 #30789 üzenetére
Egyelőre csak itthonra van kilátásban a dolog. Hangzásban pedig legjobban a Wylde-os, illetve a Down-os fiúk hangzása jön be, a legtöbb esetben ilyeneket is játszok.
Nézelődöm akkor GS-en, köszi.
-
félisten
válasz fototrend666 #30806 üzenetére
Már mint szerinted, vagy már mint szerinted a gagyi erősítő mellé felesleges.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
InHell
senior tag
válasz fototrend666 #30811 üzenetére
Köszi.
Keverésen még van mit fejlődnöm, elég bonyolult és túl sok variáció van.
6260 nálam már több mint 3 éve megy, napi szinten itthon, heti szinten próbán, és nagyon szeretem. Senmi baja, és még a gyári csövekkel megy.< béna duma helye >
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #30814 üzenetére
Azért 100+ nincs, mert egy Line6 G10 is max 50körül lehet, de a tapasztalatokról azért számolj be mindenképp
mod: közben rákerestem, ez valami URH alapú cucc? Hááát, kíváncsi vagyok
[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz fototrend666 #30853 üzenetére
Ha hibásan érkezik, akkor alin mehet a dispute és kapod vissza a dellát.
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
arnyekxxx
veterán
válasz fototrend666 #30853 üzenetére
Ilyennel tolom pár hónapja, koncerten is. Nyilván studióba nem ezt fogom vinni de amig nem vesz be a Metallica gitárosnak addig nekem megfelel napi használatra.
ja, első körben AA aksival próbáltam (amibe lehet azt rakok) de szerintem kevés neki a 2x1,2V. Koncertre kap friss elemet, próbán-otthon meg merülget szépen a koncerten már használt.
ha valahol látom 5ezeré akcijóba lehet veszek egyet tartaléknak is.
-
arnyekxxx
veterán
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz fototrend666 #31045 üzenetére
Hát, ezek tényleg a java, ilyeneket nem fogsz olcsón találni. Legalább is egyben nem valószínű... Én delay+delay+reverb kombóban gondolkodnék, de így sem nagyon tudod 40-50 alatt megoldani. A legjobb közelítés szerintem egy Zoom MS50G vagy CDR-70 lenne, ott a DSP-t több effekre is használhatod, nem csak 1 delay + 1 reverb... Ráadásul jó kis elszállós reverbek vannak benne
Én az ambiens dolgokat jelenleg az erősítő elé kötött delay pedállal + a modelező kombó visszhang és reverb effektjeivel oldom meg.
-
consono
nagyúr
válasz fototrend666 #31053 üzenetére
Sajnos ilyen ez a popszakma...
A slicer érdekes ötlet, lehet, hogy azt nekem is be kellene még újtani Én phasert vagy flangert szoktam még kicsit hozzákeverni, hogy izgalmasabb legyen.
-
consono
nagyúr
válasz fototrend666 #31059 üzenetére
Valami hasonló a két Zoom is, amit javasoltam 1 kispedálnyi méret, több effekt. Meghallgatom majd ezt is, ha lesz egy kis időm, mert érdekel a dolog!
Hmmm... Tényleg jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #31062 üzenetére
De ez nem csak effekt? Mert a kemperben az effektek nem túl jók, de nem is az a lényeg benne. Vagy van benne erősítő modellezés is?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz fototrend666 #31064 üzenetére
Nem rossz de helyileg ezt hova teszed, pozicionalod a piacon? .. Egyreszt 44ert multinak olcso, pedalnak draga, illetve kell egy rakat egyeb cucc meg a kihajtasahoz, pc szoftver, stb.
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #31064 üzenetére
Hát azért én még nem hallottam embert aki kempert az effektek miatt venne De egész jó cuccnak tűnik ez, a bluetooth szerkesztő meg külön tetszik
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #31069 üzenetére
Nevezehetjük effektnek, de akkor már egy erősítő is annak számítana, mert miért ne, az is színezi/változtatja a hangját a dolgoknak.
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #31089 üzenetére
Arra a vox mv50-re gondolsz amiből létezik Clean, Ac, High Gain, Boutique és Rock verzió? Mert persze ennyi erővel minden erősítőből ki lehet hozni ezer hangot, de az amplifire-ben amit mondtam ettől még mindig többfajta erősítő modell van, amiknek szintén lehet állítgatni ugyanúgy a potijait, stb.
-
Alexios
veterán
válasz fototrend666 #31092 üzenetére
Szerintem a szöveg környezetből elég egyértelműen kiderült, hogy arra gondoltam hogy az amplifireben több erősítő modell van, míg a vox mv50 1 erősítő, de ha nem akkor most egyértelműsítem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest