Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Na jó de ez a legrosszabb lehetőség. Sokkal valószínűbb hogy kivel a gitár gyártás nyereséges ezért vagy megveszik ezt a részleget és új vezetőség alatt folytatja tovább ugyanazokkal a gyárakkal stb, vagy a veszteséget termelő részeket próbálják valahogy elpasszolni. A Fender sem halt meg a CBS-től amúgy pl
-
-
schawo
titán
Gibson az azonnali csőd szélén: [link]
tl;dr összefoglaló:
- nyár elején lejár 375 millió dollárnyi 5 éves vállalati kötvény
- szintén nyár elején lejár 150 millió dollárnyi banki finanszírozás
- nincs elég fedezet
- tavaly év végén kinyírták a Cakewalkot, amit 4 éve vásároltak
- 4 éve megvették a Philips audio részlegét, és nem tudnak vele mit kezdeni, nincsenek termékek
- 5 éve a kötvények kiadásából befolyó pénzt a fenti cégekre szórták el, és nem jutottak velük semmire, csak vitték a pénzt
- idén még csak el se mentek a NAMM-ra kiállítani
- most ingatlanokat, gyárcsarnokokat próbálnak értékesíteni, de nincs ingatlanfedezet sem elegendő, meg amúgyis, hol fognak gyártani?
- eladták a Baldwint
- felmondott a válságmenedzsment, nincs CFOAkiknek van Gibson gitárja, őrizze, mint egy kincset, sokat fog az érni hamarosan.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Ez az, köszi.

-
V.Stryker
nagyúr
Szoktak tartani mostanában ilyen hangszerkiállítás félét, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt ismwrkedhetnek a hangszerekkel. Nem tudja valaki mi a rendezvény neve? Elvileg városról városra viszik.
-
Humbucker
senior tag
És íme hallgassatok egy örökzöld slágert. Mekkora riff, mindig is az lesz. \m/
-
NeoPampalini
senior tag
Tudom, van billentyűs totyik, de nem tűnik túl forgalmasnak, megpróbálom itt: van esetleg köztünk olyan topiklakó, aki ügyes kezű billentyűs is?

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
üzenetére
Lehet. Én pont így érzem magam, ahogy jobban meg akarnám nézni a képet.
-
törölt tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ha jól látom a képen azok bizony nylon húrok. Legalább is az E1 H, G, biztosan az. ott a kicsi csomó a húrgomb végén. Én is hasonlót vettem az öreg Cremonára, Ernie Ball nylon húrok, bronzozott mély húrokkal.nem kell már bajlódni a csomózással, ott van rajtuk gyárilag a "gomb"
Túl meleg, nagyon száraz helyen tárolt gitárnál előfordulhat, hogy meggyengül a ragasztás.
Az új húrkészlet természetesen igaz, az mindig jó ötlet. Meg egyben bosszúság a nylon húroknál, hogy egy hét, míg beállnak. -
nap
addikt
Gibson Flying V az ebay-on.
Bár angol, szóval bármi lehet... -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
madmike
üzenetére
Klasszikus gitárra fémhúrokat tett az ismerősöd... Ez bizony jó eséllyel ilyesmivel jár, ezért történt ez a baleset. Hívd fel a figyelmét rá, hogy még véletlenül se fém húrkészletet vegyen rá (és véletlenül se ezeket a húrokat tegye vissza), hanem vegyen egy rendes nylonhúrkészletet, és azzal húrozza fel a gitárt. Ha kész és újra használható lesz persze

-
kemotox
addikt
-
Kobe
veterán
Radikalisan megcsappant itthon a gitarallomany.... Elment a peavey is, cssk az ibanez maradt

De vegre nincs tudatzavar a tipusokat illetoen
Majd egy LP jon lesobb rovidmenzuras cuccok kozul, lerdes hogy milyen tipust erdemes nezni - a vintagr v100 afd kinezetre nagyon bejon, esetleg ikyen szurkeben feketeben nem letezik, jobb nevu gyartotol?
-
-
madmike
őstag
Sziasztok! Húrlábat mivel érdemes visszaragasztani? Két komponensű epoxi jó lehet?
-
Eastman
addikt
Kuka.
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem vagyunk egyformák

-
-
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Legjobb cimborám kedvencei. Én is bírom a zenéjüket, csak az énekes hangját nem

-
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Linkeltem párszor a Burning beard-et, de senki nem figyelt fel rá szerintem. Am volt koncert tavaj, de esélytelen volt jegyet szerezni.
-
NeoPampalini
senior tag
Clutch live - ők már voltak itt a topikban?
Nincsenek nagy zenei megfejtések benne, de odab.sz 
-
Eastman
addikt
...mivel ott egy szamurájkard a szoba közepén, én nem is vitatkoznék vele.

-
Kobe
veterán
a héten elvittem a katana 50-est tanáromhoz megjáratni....hát, ha nem is egy csöves cucc, nekem arra jó volt, hogy realizáljam, 5-10 évig még bőven jó lesz nekem
ezen a szinten sokkal sokkal több múlik a kézen, mint a dobozon, erősítőn magán...szóval pár évre megvan a motiváció, az letudvaA másik meglepetés igazából a beépített compressor volt....baromi jó hangkitartást ad, és már alacsony hangerőn is. Aktív hangszedővel pedig egyenesen "visszagerjed", tovább növelve
A közeljövőben szerintem kap egy FS6 lábkapcsot, msot jól áll úgyis a dollár

meg szerzek egy kisebb tabletet amivel lehet tabletről vezérelgetni a preseteket hozzá a mobilappal, az sokat nyomna a használhatóságon ha nem függ a notitól -
Eastman
addikt
-
arnyekxxx
veterán
Engem a basszugitármegtanulásra fog lassan motiválni, hogy égenföldön nincs egy épkézláb basszgityós szolnok környékén.
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Engem leginkább az motivál, hogy meglátom a gitárt. Nincs szekrényben, szekrény tetején, hanem ott van az állványon az ágyam mellett, néha csak 5 percet, szárazon, erősítő nélkül is játszom lefekvés előtt.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
En pl abbahagytam egy jó pár évig teljesen a gitározást, aztán megint kcsiit elkezdtem játszani. Akkor azt a következtetést vontam le hogy nekem sajnos a technikailag komplex irány tetszik (satriani, vai, petrucci, stb) szóval vagy abbahagyom a gitározást mert nem fogom elérni azt a szintet hogy valami ilyen komplex számot el tudjak játszani vagy leülök gyakorolni minden nap legalább 1-2 órát rendesen. Végülis az utóbbit választottam és ebben meg van az az elöny hogy a folyamatos haladás technikailag már elég motivációt ad hogy folytassam.
-
nagyArc
tag
válasz
Eastman
üzenetére
Ok, akkor majd nekiveselkedek
Jó lenne, ha lennénk még magyarok, mert a jelek szerint én vagyok az egyetlen. Mindkettő nagyon jó móka, és rengeteget lehet fejlődni. Mondjuk én alapvetően basszusgitáros vagyok, de az online jam-ekben többnyire billentyűzök, mert egy bandában egy basszusgitár épp elég, viszont billentyűs vagy gitáros lehet több is. -
Volkov
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Szétkaptam, megpróbáltam, de nem segített rajta a kontaktspray...

Legalább szarabb nem lett, fullra feltekerve lehet rajta játszani.Amúgy a két hangszín poti 500K-s, a fő hangerő 250K-s.
Motiváció:
én "Rocksmith"-el gitározok, alapvetően a dalokat tanulgatom, illetve a session módban a pentaton skálával már el tudok bohóckodni.
-
nagyArc
tag
válasz
üzenetére
Ha kell segítség hozzá, akkor írhatok ezekről bővebben is, eléggé benne vagyok ezekben. A Wikiloops technikailag elég egyszerű: letöltesz egy számot, feljátszod hozzá a saját hangszeredet, utána visszatöltöd, a népek meg lájkolják, ha olyan (szidni nem lehet). A Ninjam az már bonyolultabb egy kicsit, kell hozzá a Reaper és a Jamtaba nevű VST, és szinkronizálni kell, miután beléptél egy host-ra. A Ninjam elméletét itt leírják, gyakorlatilag pont hogy megnövelik a latency-t, de a gyakorlatban te ebből semmit nem veszel észre, teljesen realtime megy.
-
-
nagyArc
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Ti mivel szoktátok motiválni magatokat? Ha nincs zenekar, nincs kivel próbaterembe járni, mihez kezdtek?"
Nekem az utóbbi idők legnagyobb felfedezése a Wikiloops volt. Itt bármikor beszállhatsz mások mellé. Fél éve rendszeresen zenélek itt, és rohadt jó. Van egy másik is, a Ninbot, ahol online jam-eket lehet realtime-ban nyomni, ez is tök jó. A Ninbot-ról (vagy Ninjam) itt van egy 5 órás videó, csak a hangulat miatt.
-
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Múltkor már árultad, nem?

Amúgy nem azt mondtam h el kell adni, csak ha sokadik a sorban a hobbijaid közt, akkor az van ami nálad...néhány havonta előszeded a cuccot, kicsit pötyögsz, azt annyi....de ha ennyi is elég akkor sincs az égvilágon semmi gond

-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mikor mivel.
Van az a pia mennyiség, hogy seprűn is lenyomom a big gun-t.
Zenehallgatással pl, mert ekkor általában megjön a kedvem a zenéléshez, vagy ha csak egyszerűen letakarítom a gitárt, akkor is sokáig a kezemben marad. Vagy, pl. imádok hangszerépítő videókat nézni, ettől is sokszor megjön a kedvem. Lényeg, hogy ne kényszer legyen. -
-
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Semmivel. Alapból szeretni kell ezt a dolgot, a zenélést, különben a fene megette az egészet. Én még egy mezei skálázgatást is élvezek pedig az nem sok zenei élményt ad...
-
Ti mivel szoktátok motiválni magatokat? Ha nincs zenekar, nincs kivel próbaterembe járni, mihez kezdtek? Én azt vettem észre magamon, hogy az elmúlt 2 hónapban egy alkalommal vettem elő a cumót a szekrényből.

-
hNp88
aktív tag
ha már songsterr, meg tabos oldalak, nem tudom vótmá-e, én nemrégiben fedeztem fel: chordify
elég jó kis oldal, hasznosabb sztem mint a tabok
, igaz én basszusgitáron tolom only, de sokban hozzájárul a "fejlődésemhez" 
előfizetés nélkül is totál használható, de igencsak megéri azt a havi nem egész 800ft-t asszem

-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok gitár témában, 1-2 hónapja kezdtem el tanul(gat)ni.
Vettem egy Squier Bullet Stratocaster-et (hss-bsb) de most a hangerő poti elkezdett recsegni.
Nem tudja valaki esetleg, hogy pontosan milyet kellene venni bele?
250k vagy 500k? Meg milyen méret?Köszi!
üdv
András -
Alexios
veterán
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
illetve justinguitar.com, ez nem kifejezett tab, de van egy komplett kezdő szekciója, ahol sok dal is található amiket részletesen elmond, hogy tudod eljátszani, stb.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
Gratulálok

Tabokat milliárdnyit találsz bármerre netszerte. Kezdéshez pl csemegézhetsz innen, a tab mellett itt még videókat is találsz: [link]
Ezek direkt abszolút kezdőknek vannak összeválogatva

-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
Látom van itt profitól kezdőig mindenki a fórumon.
Én nemrég pipáltam ki egy régi bakancslistás vágyam, és elkezdtem gitározni, teljesen a nulláról.
Érdeklődnék, hogy tab-ok forognak e itt közkézen? Eleinte bármilyen érdekelne, csak hogy tanulhassak.Sokat utána olvastam, hogy milyen gitárt vegyek. Fémhúros, akusztikus volt az elvárás, végül beruháztam egy Ibanez V50NJP-re. Szerintem ár/érték arányban nagyon jól jártam, a tanárnak is nagyon tetszik akihez járok. Ezt csak azért írom, hátha valakinek segítek ezzel a döntésben.

-
Eastman
addikt
-
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Zserbó
-
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Azt látom, hogy kalács, szépen le is van kenve tojással

-
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Hát ha basszgitárt csinálnék most én is tuti több darabból ragasztanám a testet s, meg a nyakat is.
A testet azért, mert minél több darab, annál csilingelősebb lesz a testhang, ami ugye egy basszusgitárnál nem hátrány, mert hallatszik is nem csak búg.
A nyakat meg hogy véletlen se húza el a 120kilodzsul amivel megtépem a hajóvontató kötelet amit ráakasztok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NeoPampalini
senior tag
-
brickm
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
Csinálnak 3-4 darabból is nyakat, van aki direkt erre utazik. Igazából a szálirányok meg a ragasztás és az ék alakok...nagy feszítésnek jobban ellenáll, mintha egy darab lenne. Mondjuk nekem nm tetszik.
(#31108) nap
Az is lehet. Meg pl a hosszú lábú humbuckerek miatt, hogy ne érjenek földet előbb, mint kéne.
Amúgy biztos, van az a vintage output amit befolyásol az üreg.(mert van) -
Zoli133
addikt
Ez a nyak ez így most komoly egy millió körüli gitáron? KÉP
Egy Music Man-től többet vártam.... -
Kobe
veterán
Pl?
Altalaban minimalisan van nagyobbra marva, kulon rsketasiloval nem talalkoztam meg
Ja, de, ket esetben
- classic stratonal, de ott tudatosan van akkorara marva hogy a single coilt konnyebben lehessen humbukira cserelni
-kinai hamis gitarok ahol csingcseng magasrol tojt ra mekkora lyukat mar a pickguard ala

-
nap
addikt
Néhány napja azon agyalok, minek marnak a gitárba rakétasilókat a pickupok alá? Kell az az üreg a jobb hangképzéshez?
-
nap
addikt
Van valakinek ismerőse az usa-ban?
[link] -
Humbucker
senior tag
Ezt eltudja valaki játszani mindennel együtt egyedül pc-én?Egyszerű, de sztem totál jó refrénje van,
-
brickm
őstag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Hát egyedi akkor lenne, ha eltérne az 59-es modeltől.
Csináltam olyat is, módosított nyak és fejszöggel, mert akkor úgy gondoltam az sokkal sokkal kényelmesebb lesz nekem. Ami igaz is, kényelmes, de ez is(már...)A fát dédnagyapám ültette a saját udvarára
A padláson pihent vagy 25évet.(kivétel a top, az import természetesen)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)