Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én támogatom az akusztikon kezdést, nem sok kiegészítő kell hozzá, és ha villanygitár is lenne a preferencia, vékony húrokkal bármit meg lehet tanulni rajta (igaz, a 14. bund fölött már nem nagyon lehet hozzáférni).
Nem mellékesen később mindenkinek jól jön egy akusztik, nem is baj, ha nem túl drága, tábortűz mellett kevésbé sajnálod.(#28894) Saccco
Többet is próbáltam ezek közül, igazából mind elfogadható, így a kényelem döntsön. Nekem az Epi DR100 volt a legszimpatikusabb, mert ugyanolyan vékony volt a nyakprofilja, mint a saját 15 éves Squieremnek. A Cort és a Fender tradicionálisabb, bézbózütős. -
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akusztikuson is lehet ám kenni...[link]

-
-
Saccco
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez egy jó kérdés.
Utánakérdeztem.Elektroakusztikus gitárba szeretett bele az illető. Azt nem tudni, hogy mennyire tudná kihasználni. Egy sima akusztikus gitár került a kezébe, de még nem tudja a fogásokat. Ezek, mint jobbféle gitárok merültek fel.
(#28897) Plazmacucci:

Ahol én vettem a gitárt, ott a srác azt mondta, hogy ő olyan gitáron tanult, amin a húrok olyan kemények voltak, mintha egy "katyusából húzták volna ki", így ő nem ajánlgat csak nylon húros gitárt, mert nem azon múlik.
-
-
Saccco
nagyúr
Tudnátok segíteni?
Egy ismerős szeretne gitárt. Teljesen kezdő.
Ezek merültek fel:
Yamaha F310
Ibanez V50NJP
Cort AD 810 OP
Epiphone DR 100
Fender CD 60Pro-Kontra? Igen-nem?
Köszi

-
-
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Persze hogy nem fog jobban játszani, de egy kicsivel teltebb lesz a hangzás, ami a kezdeteknél bizony motiválja a kezdő gitárost, ami nem elhanyagolható pozitívum. Persze mindenki azt tesz a gitárjára amit akar

-
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Egy barátomon a 9-es húr se segített, hiába tettem azt az akusztikus gitárjára, az is vágta az ujját. 9 év alatt az alapokat se sikerült megtanulnia.

(#28888) Plazmacucci
Szerintem sem. Akuszikon számít, egy 8-9-es sokkal vékonykábban szól egy dreadnought gitáron, mint a 11-12-es, nem tudja megmozgatni azt a sok fát, de elektromoson csak a játékérzetet befolyásolja leginkább. -
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Malmsteen és Lommy kezdő/haladó szinten van?

-
kemotox
addikt
válasz
twi452
üzenetére
Grat a gityóhoz, klassz cucc! Nézegettem én is régebben, sok helyen ajánlják kezdő cuccnak. Ha most kezdenék, lehet én is olyat vennék.
Ha új vagy itt még, akkor lehet nem tudod még, de az itteni nagy szaki brickm, legalábbis kurvajó szakmai dolgokat szokott írni. Mint pl ez a hozzászólása húr ügyileg.
Egy jobb féle húrkészlet (nem feltétlenül az 5-6 ezres Elixirre gondolok, hanem az átlagos, 1500-2000 es daddario meg ernie ball meg hasonlókra, amik már bőven nem gagyik) nagyon sokáig kitart ha vigyázol rá.
Moss mindig kezet játék előtt, és törölgesd át egy száraz ronggyal a húrókat gyakran. És akkor nem lesz se kacsazsíros-pörköltszaftos, se az izzadságod nem fogja "megmarni". Szép fényes marad a húr sokáig, plusz ha nincs rajta dzsuvaréteg akkor jobban is tud rezegni. -
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akusztikus gitárhoz minek a Cube?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A csapszékhez bementetek ott kézműves-sörözni? Mi ott a tónál azt iszogatjuk ált.
-
Moleman
addikt
válasz
twi452
üzenetére
Érezni nem nagyon lehet a különbséget, inkább funkcionalitásban marad el a kínai húr, ha épp rosszat fogsz ki, nekem volt olyan 200 ft-os "Yamaha" E húrom, aminek volt egy nemkívánatos rezgése is, ami miatt folyamatosan zörgött. Vagy mint a 11-es Orphee, ami a vastagsága ellenére nem volt elég erős. Van benne rizikó, de hosszú távon megérheti olcsó húrokat használni.
Elixirt én soha nem vettem, nálam a Fender és a Daddario számít drága húrnak, azokból sose volt gyári hibás (Amerikából szoktam rendelni multipakkban, szállítással is olcsóbb mint itthon).
-
twi452
senior tag
Sziasztok én teljesen kezdő vagyok és nemrég olvastam itt, hogy beszéltetek az olcsó ali-s húrokról.
Mennyire érezhető különbség ezek között és a drága márkás darabok között?Biztos meg fogtok kövezni de én elsőnek új gitárt vettem nem egy hasonló árú (gondolom sokkal nevesebb és jobb) használtat. Egy yamaha pacifica 112v-be estem bele... anno régi asztalosipari tanulmányaim folyományaként ez a natúr kinézet eléggé vonzott a kiválasztáskor

Gyárilag (összehasonlítás után szerintem) .09-es szettel volt húrozva ezt cseréltem le egy "méregdrága" elixir nanoweb .010-esre ami eszméletlen finoman csúszik az előzőhöz képest. Sokkal jobb érzés játszani rajta.
-
Ám sajtee gyerek hova lett? Agyontaposták valamelyik Csapda koncerten?

-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pont akartam írni, hogy Tony Iommi beintene a csonka kis ujjával

-
-
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez kurvajóóó. Mekkora menő már, háton a doboz, kézben a balta, oszt lehet nyomatni a world tourt. Kell egy valami kis elemes cucc most már nekem is

-
consono
nagyúr
Ezt a kommentet most láttam, gondoltam veletek is megosztom

"Amplitube is like The Sims for guitar gear, not really life like but you can spend hours creating absurd things"
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ingyen metálnak ne nézd a tone-ját!!
Aztat még nem láttam. Link jöhet.
A viharban Slayerre headbengelő csávó is jó volt tavaly. -
-
kemotox
addikt
Na mi jobb még a metálnál is?
HÁT AZ INGYEN METÁL!!!! -
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ja, azt nem muszáj, én nem szoktam. De ha úgy akarod, akkor egyet felülre, a többit alulra. A lényeg, hogy lefelé gyűljön a végén (bár a Les Paulnál nem nagyon számít, a fej dőlése miatt úgyis van elég nyomás a felsőnyergen).
Szerk.: Ja, de ezt azért mondja, mert nincs elég hely a lyuk alatt, ha van elég szára, akkor jó végig alulra.
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
A vastagabb húroknál egy kulcstávolságnyit szoktam hagyni, a magas oldalon többet. Ahol szeretném, hogy megálljon a húr kulcsban, ott visszatöröm amennyire csak lehet, V alakban, aztán kézzel fogom a végét tekerés közben, hogy ne csússzon ki. Egy ujjaddal (ha marad szabadon) leszoríthatod a húr laza részét még a kulcs előtt, hogy biztosan alulra tekeredjen.
Nem emlékszem pontosan, hogy milyen módszert mutat itt, én több forrásból szedtem össze a módszerem, de ez a videó elég jó, úgy emlékszem.
A WD40 fetisizmusát hagyd figyelmen kívül, használj inkább citromolajat, vagy ha nincs más, olívaolajat. (Ő állította be a stratomat, profi munka volt, de hónapokig műhelyszaga volt a WD40 miatt.) -
V.Stryker
nagyúr
Van valakinek esetleg tarsolyban egy tényleg megfelelő youtube videó gitárhúr cseréről? Még soha nem csináltam, elkezdtem nézni a videókat, de már vagy a harmadik módszert látom és már összezavart, hogy a hangolókulcsnál hányat és merre kéne tekerni.
Les Paul féléhez kéne. -
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jaa, ahogy mondod!

-
Amúgy meg RIP Chester.
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én is ezeket a Fender 250s húrokat használtam régen (és a Super Bullets verzióit), gyakorlatilag ugyanolyan, mint a megfelelő Daddario, szeretem. Régen még azt is olvastam valahol, hogy ugyanott készülnek.
(#28857) bigrob
A Telémen azt hiszem, 10-es Orphee van, az teljesen jó, viszont a Gibsonon a 11-es valamiért nem adott elég húzást a nyaknak, zörgött minden, aztán el is szakadt a vékony E. 10-es Daddarioval tökéletes lett.
A 9-est már nem emlékszem, melyikre raktam.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Elsőre tiszta nikkelt szerettem volna belőle, de nem volt rakin, így végül ez a nikkelezett lett.
Köszi a linket.

-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nincs mit, innen vettem.

A 8-as Fender biztos jó lesz, kb 15 éve próbáltam Ovation akusztikon, nagyon ujjbarát volt még egy magamfajta kezdőnek is.

-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Egy haveromnak rendeltem innen ezt a zöldet, nem a minőség mintapéldája, a hangolást sem tartja jól, de gyerekjátéknak végülis jó.

Ami a húrokat illeti, egy 10-es készlet szerintem akkor sem lesz puha, ha tiszta nikkel, főleg nem 25.5"-os gitáron. Én sima 9-es húrkészletet javasolok, amíg nem nyújtasz durván nagyokat, az nem tud bántani.
Ha mégis, akkor 8-as.
Ha gondolod, van sok Orphee húrom aliexpress-ről, 400 ft volt egy csomag, ha szeretnéd olcsón kipróbálni. Tudok adni 9-est és 10-est, azok elég jók. Van 11-es is, de az rossz volt. -
kemotox
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én eztet venném, oszt lehet csapatni instant a szurfing with dö élientet a Szatírjanitól!!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Illetve innen van valami javasolt márka?
Illetve nekem tudtok ajánlani az elektromos gitárra valami puha húrkészletet? Első körben a Rotosound PN10 és az Ernie Ball 2251 került a képbe. Valamelyik jó választás lehet?
-
-
kemotox
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem a legkézenfekvőbb lenne egy ukulele. Aranyos kis dolog, kicsi is, húr is kevesebb van rajta, de még sem egy bóvli játék valami, hanem egy komoly hangszer. Ugyanúgy lehet nyújtani, hammer-on/pull-off-ot tolni, stb stb.
Lehet vinni nyaralni meg mindenhova, meg a net tele van tabokkal, akkordtáblázatokka, ugyanúgy, mint gitár esetében. Kinyomtatsz néhány oldalnyi cuccot, megmutatod, hogy hogyan kell kiolvasni, meg lefogni a dolgokat és onnantól kezdve akár magától is tanulgathatja az egyszerűbb dolgokat.
Ha szereti a "Kalandra Fel!"-t akkor mindjárt meg is tanulhatja a zenéjét: G - D - C - D, egyszer-egyszer megpengetve, aztán ugyanez az akkordmenet csak folyamatosan pengetve és a végén egy G.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
De ha ő azt szeretne?

-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Egy öt éves kislánynak vennék szülinapjára egy klasszikus vagy akusztikus gitárt, valahol a hangszer és a játék között, kb. 10k környékén, mert valószínűleg úgyis kapni fog.
Tudnátok abban segíteni, hogy méretben miket kell nézni? 1/2-es vagy 3/4 -est esetleg mást?
-
InHell
senior tag
-
Eastman
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Hali!
Kustom 12A-t gyűrök most. Ha mákod van, találsz egyet használtan. Akkora mint két cipősdoboz egymásra rakva és abszolút vállalható a hangja.
Teljesítmény: 12 Watt
Hangszóró: 8" Celestion
Csatornák: 1 csatorna, gain kapcsolóval
Előfokcső: 12AX7
Hangszín állítás: Mély, magas, EQ eltolás
Külső hangszóró kimenet: van
Fejhallgató kimenet: van
Méretek (mm): 330 x 355 x 218
Súly: 5.8 kg -
-
bigrob
őstag
Csak a droid
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Multieffekt témában seggtitán vagyok.. Haver Boss ME-25-je nagyon nem tetszett pl.@Plazmacucci:
42-ért van most egy cube használtan, annyit nem adnék érte..@Moleman:
EWR féle noise gate és 808 copym van és egy Nux Time Core-om.Multi témában valamit tudtok ajánlani ami esetleg gs-en is van?

-
Moleman
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Én a kis multira szavaznék, vagy ha van olyan pedálod, aminek van értékelhető vonalkimenete (Digitech-ek, Joyo erősítőmodellezők), azt tenném a kisvonat végére, és be az aktív ládába. Egy pici olcsó erősítő úgyse szólna akkorát, hogy élvezhető legyen a nagy hangfal mellett.
Két hete kempingezéskor egy ismerősöm Frontman 212 kombóval jött, egy másik srác SL990 master billentyű + Motif rack, két 15 wattos gitárkombóba sztereóban.
Volt buli. -
-
bear_
aktív tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Szerintem is eltalálták

@bigrob én egy használt multieffektet vennék, mondjuk egy behringer V-amp-et, azt később is tudnád használni . Vagy ha van almás kütyüd, akkor ahhoz egy adaptert + biasfx
-
bigrob
őstag
Hali!
Újabb agyi rendellenesség állt be nálam.
Megyek augusztusban balcsizni és rájöttem, hogy vinni akarok gitárt, viszont a peavey vk100 marshall 412 kombót itthon hagynám..
Keresek valami nagyonoccódehasználható megoldást a problémámra.
Gondolkoztam ezeken a fejhallgatóra köthető elemes erőlködőn, de használtban 8000-nél olcsóbban nem láttam. Ekkor jött az ötletem, hogy akkor kellene valami kis kombó.
Ezt a két jelöltet láttam:Artec
Orange
Vagy egy Vox Pathfinder 10 kombóra cserélném a nux time core pedálom, úgyse használom sűrűn..Avagy, vegyek valami kis multieffektet aminek a fejhallgató kimenetjét rákötöm egy aktív hangfalpárra? (Viszünk le valami párszáz wattost
)Szerintetek melyik érné meg jobban?
Köszi!
Robi -
johnbl
csendes tag
Hali,
Van valakinek tapasztalata Line 6 Sonic Port VX-el? Agyalok egy ilyen beszerzésén, még régen volt egy UX 2-es Toneport-om, az anno jól szuperált.
http://line6.com/sonicport-audio-interface/sonicport-vx/
Üdv.
-
Moleman
addikt
-
kemotox
addikt
Pangás van, itt hagyok a czukimuki macskásgitáros izét.

-
bear_
aktív tag
Tudja valaki, hogy ebben a számban milyen effektet használnak a szintihanghoz?
-
Eastman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Ez jó hír, használd egészséggel!

-
Balumacikaa
tag
Vettem ma egy Seymour Duncan APH-1 Neck pickupot az Epiphone LP Standardbe. Hát mit mondjak, nagyon gyorsan kell a párja. Az eddigi sötét reszelésből életre kelt a gitárom még a kommersz csöves erősítőn is. Szól, csilingel, kráncsol ahogy kell, az Epiphone Alnico Classic mehet a levesbe. Nem tudom letenni, hiába az uborkaszezon

-
TpS
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy az emberek nem értik meg azt, hogy beszámítás és csere nem érdekel. A vaterán is jól kiemeltem piros háttérrel, vastagítva nagyobb betű mérettel, mégis állandóan nyaggattak, hogy ezt vagy azt beszámítom-e. A jófogáson ugyanez. Szelektíven olvasnak vagy nem akarják megérteni, ami számukra előnytelen.
-
Kobe
veterán
Dimarzio pikappokat usaban honnan lehet a legolcsobban szerezni?
Meguntam a hasznaltra vadaszast, lehet ujonnan szereznem be inkabb es hat helyben csak olcsobb.... Ismeros meg elhoznaVagy siman amazon?
-
Kobe
veterán
válasz
kemotox
üzenetére
Panzermeyer: nem az alkun volt a gond, hanem hogy olyan dolgot akartak a nyakamba sózni, amire előtte direkt írásban közöltük, hogy semmi szükségem
de mint utólag kiderült, inkább arra ment ki, menjek el, hátha mégis személyesen belemegyek....vagy bármi másba, csak az eredeti felállásba nem 
-
nap
addikt
Mostanában minden gitár, ami kicsit is érdekes számomra, az hárs testű. (Nem, egyik sem Ibanez.)
Ennyire jó a hárs, vagy ennyire elfogyott a mahagóni, kőris, éger, juhar? -
Balumacikaa
tag
Miért utazol? Jöjjön el... Én sem viszem a cuccomat sehova, hirdetem is egy pár hónapja

Egy csávó megkérdezte, mennyire lehet alkudni. Mondtam neki, hogy kipróbálás után, gitárral a kézben, pénzzel a zsebben akár 20%-ot is.
Azóta nem írt
Én ráérek, addig nyúzom, jó hangja van

-
Kobe
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Lehet en gondolkozok tul pragmatikusan, de nekem ha be van irva a hirdetesbe, hogy csere, beszamitas mire, az indirekte azt jelenti hogy minden masra nem

Onnantol kezdve felesleges eloallattal, bojlerral, mikroval, stb probalkozni
Addig ez nem gaz amig megmarad az emilezgetes szintjen, csak amikor emiatt futtatnak veled egy laza 30-40kmes kort, meg ilyenek, na attol elgurul a gyogyszer.... -
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
15e???
Egy 12-13 éves gyakorlóerősítőre nem fogok annyit költeni... Szétkapom majd hátha sikerül vele valamit kezdeni.
Másrészről meg ez a remek alkalom, hogy "modernizáljak", így, hogy nem működik nem lesz belőle családi viszály
Körül is nézek 
-
-
consono
nagyúr
Meghalt a Microcube-om
Nem lehet erősítő modellt váltani. Szerencsére tisztán maradt
De azért nem az igazi így...Az az aux-ba dugva az amplug kimenetét azért van használható torzított hangom, de majd kell keresnem valamit helyette.. -
Kobe
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Nem ezzel van a bajom, nyilvan az ember ilyenkor ilyesmire kolt, inkabb azzal, aki eljon megnezni, cseszodik egy orat vele, aztan mivel love nincs, inkabb fals indokra hivatkozva gyari hibasnak titulalja a cuccot, vagy feleslegesrn utaztat vele nem rovid tavokon, vagy a helyszinen kozli hogy o tulajdonkepp cserere gondolt, tok mas targyra....inkabb mernek fel meddig er a takaro...ha cserelni szeretnem, ugyis kiirom mire, vagy epp el se megyek mert nem erdekel a motyo, de emiatt benzint egetni....

-
Kobe
veterán
Hehe
Magyarorszag jobban teljesit
hirdetesemre eddig 900 megtekintes, 9 erdeklodo, de kp-s ajanlat 0....jottek mar mindennel amit otthon a sufniban talaltak es el akartak sozni csak jo magyar forintot nem 
-
FockeWulf
tag
válasz
theiron320
üzenetére
Bakker, a romáknál ilyen olcsóak a hangszerek? 36 rongyba jön ki ehy Squier....

-
TpS
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
A lengyel linket is megnézném a helyedben. Aztán ahonnan olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)