Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
InHell
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na hát kb. ugyanaz. A maxon csinálta a TS belsejét a kezdetektől, aztán kihozta a saját név alatti pedálokat is később.
Amúgy ezelőtt egy Fulltone OCD copy pedált használtam, ami valami magyar készítésű másolat, és hát kb. ugyanúgy szólt mint most a Maxonnal, ami ugye 45 ezer körül mozog, mondjuk én használtan vettem 35-ért.
Szóval így összehasonlítva nem ér 3-4-szer annyit.
-
-
InHell
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem copy, eredeti.

Clean boostként használom, tehát a volume maxon, a drive minimumon. És a csöves erőlködőm lead csatornáját boostolom vele. Emel egy kis közepet, illetve ez szabályozható, valamint agresszívebb hangja lesz tőle a egész cuccnak. Mai modern metal bandák 95%-a ezeket a pedálokat használja boostolásra.
Kb ilyesmi
Az előfokcsöveket hajtja meg jobban, ezáltal válik még agresszívebbé a hang. pure metal.
Szóval a hagyományos értelemben vett bluesos drive pedálként nem használom. -
-
Zoli133
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
TS Copy? A maxon gyártotta az eredeti TS-eket az Ibaneznek tudtommal.
-
-
Na megvette már valaki a gibbót?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nem vagyok nagy LP fanatic, de ez esetben tényleg el kell ismernem, hogy... Szép a tokja...

-
nikkel111
csendes tag
Katana tulajok!
Szeretnétek 5 erősítő modell helyett 28-t ?
Akkor itt a lehetőség ...
https://github.com/katana-dev/docs/blob/master/how-to/use-28-amp-types.mdKipróbáltam ... eszméletlen !
csont nélkül müxik ... 
-
-
kemotox
addikt
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kollégám szerint nem stimmel serial...
-
-
Moleman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Még ha nincs is hibája, ez a hirdetés megmarad, és a következő vevő már nem akarná megfizetni érte a piaci árát, ha valaki továbbadásra játszana. Én legalábbis ezért nem megyek rá.
-
válasz
Balumacikaa
üzenetére
És vajon milyen rejtett hibája van?
-
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Ez hogy... mi... 1 éve 327k volt egy hasonló a Gitárcentrumban.
-
Alexios
veterán
Bár Les Paul vagy Katana nincs köztük, de azért jött egy pár cucc hozzám is a héten

-
kemotox
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Aztakurva. Na aki megteheti és nem üti le azonnal, az bu.. nem normális

-
Balumacikaa
tag
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Néha megváltoznak az igények.
És ez nem mindig a belső igények megváltozását jelenti. -
-
-
Kobe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Majd idovel
egyelore legyen ez meg, plusz menjen el a cort 
-
-
Kobe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miert is ?
Szerintem jok ezek a gyariak, az utod prestige szeriat ma is ezekkel szerelikEastman: megelolegezett bizalom. A cortnak viszont igy tenyleg mennie kell. Szerencsere most ugy vagyok hogy nem kell hogy holnapra jojjon vissza az ara, raerek hirdetgetni par honapot
-
-
Kobe
veterán
holnaptól ha jól megy, a 92-es peavey mellé érkezik

-
Ragnar_
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nekem ez a típus volt
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Most látom hasonló téma fut éppen...
Tudnátok ajánlani valami egyszerű olcsóbb akciókamerát, amit rendesen fel lehet fogatni a gityó nyakára? Meg mondjuk össze lehet kötni valamiféle hangrögzítővel? (Zoom H1) -
Humbucker
senior tag
Vettem egy Full HD-s webkamerát, rögzíti a videót, de hang egyáltalán nincs . Wmcap-ot használok, azt adták is hozzá. Nem tudtok valami megoldást rá, vagy másik szoftvert?
-
nap
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha Plywood alatt rétegelet lemezt értesz, akkor az.
-
Balumacikaa
tag
-
wednesday
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Na nekiültem megint telóval, sokkal nyugodtabban, lassabban, kimértebben. Finoman pengettem meg a húrokat és most jónak tűnik, nem másztak el magasabban sem. Lehet én bénáztam bele még az elején...
(#28147) adam014: GuitarTuna-val elvileg fasza most...Megnézem azt az oldalt köszi.

-
FockeWulf
tag
válasz
wednesday
üzenetére
A gitartanfolyam.hu elég korrektül van összerakva, régebben nézegettem, szerintem megéri. A neten ami kerülendő, az a "gitáregyetem" meg a "pénzes-féle gitáriskola".
Telós, hangolós appokal szinte sebészi pontossággal be lehet lőni a gitárt, ha az E-húrod jól van behangolva, az ötödik bundon az A meg hamis, akkor valószínű a gitároddal van baj... -
Ragnar_
addikt
válasz
consono
üzenetére
Mondjuk nekem meglenne már a következő, de totál nem sürgős, az igényeimnek egyelőre megfelel a jelenlegi is teljesen. De ha nézegeti az ember a hirdetéseket vagy a katalógusokat azért néha beugrik, hogy bakker, ezt kipróbálnám ha meg jó, és van rá zseton akkor meg is venném ..
-
wednesday
őstag
Sziasztok!
Én is rászántam magam a gitározásra így felnőtt fejjel. Ehhez nagy lökés volt, hogy kaptam egy Yamaha F310-es gitárt. Az sem tántorít el, hogy ez egy jobbkezes gitár, balkezes létemre.
Autodidakta módon próbálkozom, most tanárhoz nem járnék. Tudom az lenne a legcélszerűbb, mert azonnal kapnám a visszajelzéseket, hogy mit és hogyan kéne...
Most gondolkodom fizetős online leckéken. pl: gitartanfolyam.hu vagy gitaroznijo.hu-n. Nem tudom ezek megérik -e kezdésnek. Nekem ezek a modulos felépítések tetszenek.
Azt látom, hogy telon lévő hangoló progik nem a legjobbak (gondolom hardwares korlát). Pl: Elvileg jól belőtt E-hang, 5. bundnál lefogva már nem tökéletes A-hangot ad a progi szerint.
-
consono
nagyúr
válasz
Ragnar_
üzenetére
Valahogy így vagyok, voltam én is: 3-4 évenként cseréltem gitárt, de mindig csak egy volt. Mióta megvan a Fender Strató, azóta meg még a gitár hirdetéseket sem nézegetem, annyira nem akarok mást
Pedig nem amcsi, de nagyon egymásra találtunk. Majd lehet, hogy a hídhoz megy egy twangbanger valamikor, hogy kicsit parasztabbul szóljon, de ennyi. -
Ragnar_
addikt
Én inkább hangzásmániás vagyok, metal alapokon, arra meg egy Strat szerencsére
fölösleges, Sőt mióta a 7 húrost megvettem LP sincs képben, (Volt Hohner Rockwood LP-m) mert ugye 7 húrost nem nagyon gyártanak, meg árban is sok. Én max 130-at adtam eddig gitárért,(pickupért 30-at) Egy Gibson LP meg totál más kategória... -
Kobe
veterán
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Egyedi mintásra be szeretném festetni a gitáromat, ismertek valami helyet ahol ilyennel (is) foglalkoznak? -
brickm
őstag
válasz
kenyocsaba23
üzenetére
Nálam volt egy ilyen pár napig, ebben egész jó a modellezés, csak kevés.
Viszont ha ez is az a papírtányéros hangszórót kapta, amit az a modell, akkor ennek a ládája egész jó hangú ilyen rock and roll bluesra.
Én 40 alatt biztos nem adnám amúgy.
Csak ki kell várni mig valakinek ilyen kell. -
kenyocsaba23
tag
Ezt szerintetek mennyiért lehet eladni viszonylag jó állapotban van.[link] tettem már fel 40ért sőt 33ért is de nem vitték el lejjebb igazán nem szeretnék menni szerintetek mennyi a reális?
-
Humbucker
senior tag
Ez a Peavy kombó szerintetek megéri ezt az árat?
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell
üzenetére
Jah, értem, akkor lehet, hogy megnézem mégegyszer, volt azért néhány preset ami alapból tetszett. (csak én pl mélyet biztos tennék még rá, mert ugye ha csak jobbra, vagy balra van mixelve akkor vékonyabb lesz a sound.. mondjuk azt megpróbálom DAW-ban is a gitársávon EQ-val..)
-
InHell
senior tag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Ja én nem arra gondoltam, van két potméter amivel az inputot és outputot tudod állítani, de van kettő amivel az adott presetet tudod állítgatni. Ez amúgy változó, hogy épp mit tudsz. Pl. ennél a Jeff Loomis presetnél delayt és reverb-et tudsz állítgatni.

Egy másiknál már pl. mást tudsz állítani
(#28118) Panzermeyer nem tudom, azt nem ismerem
-
brickm
őstag
válasz
nagyArc
üzenetére
Valószínűbbnek tartom, hogy maga a gyártó teszi be a backdoort- hiszen ők látják a teljes forrást és ők tudak úgy eltenni benne bármit is, hogy azt külső tűzfal és vírusirtó ne tudjon kezelni normálisan....
Szerintem kereskedelmi forgalomba, pláne ekkora cág nem hozhat olyan dolgot, amit a titkosszolgálatok nem tud felügyelni. Erre remek példa a nyílt forrású True Crypt és fejlesztőjének ellehetetlenítése.
Aki "önként" levette a teljes forrást a netről, az általa készített titkosító szoftvernek, azzal a figyelmeztetéssel, hogy "súlyos biztonsági rés van benne és könnyedén feltörthető"(Azóta maga a weboldal is rosszindulatúként van számontartva..hm mikvannak..). Persze aki szemfüles és hazsnálta a szoftvert előtte is annak megvan a forrása még midnig és bármikor át tudja nézni és rájön, hogy nincs benne semmiféle biztonsági rés, aki meg még ennél is tájékozottabban használja szoftvereit azt is tudja, hogy ezzel a titkosítással elég sok ember úszta már meg a börtönt, többek közt a Mega upload alapítója is, aki a teljes könyvelését ezzel titkosította..
Mondanom sem kell a sikertelen lesittelése után vált elérhetetlenné a TC.... Mikvannak.Helyette persze vannak direkt AJÁNLOTT nagyon jó titkosító szoftverek, pl az ennek mintájára 100%osan megegyező kinézetű VeraCrypt...és a windows 10 sajátja... amik természetesen hibamentesek és nincs bennük titkosszolgálati hátsókapu(nemaf_szt
) -
brickm
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Üdv, leírtam én is mit gondolok az egészről, csak ez a sz@rkalács épp nem akarta elküldeni, de igyekszem megint megfogalmazni.
Szóval szép és jó IS lehetne, de az a baj, hogy az elmúlt pár évtizedben (bár a pár száz év is igaz, csak nem technikai vívmányok miatt..) minden ami hasznos és jó lehetne, félreérthetetlenül más irányba ment el sajnos. Kb mindent arra használnak, hogy figyeljenek és kontrolláljanak vele. Lásd telefonok, okostelefonok, számítógépek, bankszámla.
Kb mintha kitalálnák épp mivel figyeljenek mégjobban meg és csak utána akasztanának hozzá valami számunkra is kecsegtető funkciót, hogy önként akarjuk, mert ugye ha kényzerítve van az diktatúra.Bár ha úgy vesszük amit 15évvel ezelőtt önként szerettünk volna(pl bankszámla) mert a jó oldalát láttuk, azt már nem feltétlen vesszük annyira áldásosnak, hiszen ha elmennél egy multihoz dolgozni, szóba se állnak veled számlaszám nélkül... arról nem is beszélve, hogy némelyik cég a saját szerzdőött bankja számlájára utal csak... Te meg nézel hogy mivan!? Aztán minden pénzforgalmad nyílt titok, és az állam akkor hajt be rajtad adók módján bármit, amikor akar.
Előbb utóbb gondolom mindent igy ránkerőltetnek, csak ugye szépen fokozatosan.
-
Eastman
addikt
-
Ragnar_
addikt
válasz
InHell
üzenetére
Köszi az infót, gondoltam mondjuk, hogy valami hasonló lehet a helyzet. Nem rossz így se azért, de én mindig szoktam állítgatni a preseteket, FX-eket. A két potival a driveot, meg az input jelszintet lehet változatni, ha jól emlékszem. Hát akkor sajna nekem az EZ Mix kimarad egyelőre.
-
InHell
senior tag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Ez ilyen. Nem tudsz sokat változtatni rajtuk. Általában két potmetert tudsz tekerni, de a kiválasztott presetet nem tudod módosítani. Az a lényeg, hogy olyan mint az igazi, soha nem lesz, így sok időt ne pazarolj rá, nem ér annyit. Találni kell egy olyan presetet ami tetszik, aztán azt kell használni. Én a Guitar Gods 2 csomagot vettem meg tavaly Karácsonykor, én azokból szoktam válogatni..

-
Ragnar_
addikt
EZ Mixben a gitárpreseteket lehet valahogy módosítani vagy csak DAW-on belül? Ha kijelölök egy presetet az szól ugyan de az összes FX változtathatalan..
-
Eastman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nincsenek rá szavak. Nagyon konkrét!
(A kulcsokat króm tulip-ra cserélném, a koptatót levenném, ezen kívül _tökéletes_ az összkép.) Ki kell próbálni! (Miért is egy másikat...?)
Szerk:
Ja, és a pálcavég-fedő harang is Studio felirat nélküli lenne mint nálam.Bázz! Vennem kell egy feketét is!! Minek mutattad?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A helyedben kétszázér' elhoznám hajó, a tokot meg hagynám a fiúnak. Úgyis kell majd egy kemény a Desperadonak.
-
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Érik a csere?

-
Balumacikaa
tag
Hát ez nekem tetszik.

-
Kobe
veterán
nagyon erős a késztetés, sőt több mint valószínű hogy boltolok egy 92-es japán ibanezt jövő héten, az usa peaveyvel pont egykorút
viszont a z custom2-tól akkor már tényleg szabadulnom kellene mielőbb, nincs helyem, illetve pénz is jöhetne vissza belőle

kérdés: szerintetek mennyiért lehetne tényleg záros határidőn belül elpasszolni GS-en, mennyiért kéne kirakni?
Vagy olyan boltot tudtok pesten és környékén ahol használt felvásárlással foglalkoznak ésszerű áron ? neadjisten szakszerű bizományi értékesítéssel
(kis bukó belefér, de mivel csak a pukiszett kb 90 rongy ujonnan + gitár 180, így nem aprópénzért gondoltam elherdálni) -
nagyArc
tag
-
Moleman
addikt
válasz
Ragnar_
üzenetére
A telefon saját biztonsági központjában használom az alkalmazásszűrést, rendszerszinten tiltja az alkalmazásoknak a hozzáférést. Pl ha a fészbuk meg akarja nyitni a kamerát, csak feketeség van.
Plusz netre is csak azokat az alkalmazásokat engedem fel, amiknek tényleg szükségük van rá. (Ez még a havi 50 mega netes időkből öröklődött.
) -
Ragnar_
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
"Másrészt a már meglévő elektronikai eszközök tekintetében is paranoid vagyok, minden alkalmazásnak le van tiltva minden hozzáférése" Álljunk meg egy pillanatra. Mi van ha csak szerinted van letiltva. Persze nem használhatják fel direkt, mert te letiltottad, de attól még ugyanúgy küldheti az adatokat ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elvileg 2010-es lenne a szám alapján.

:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)