Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruti
Közösségépítő
válasz
JohnnyX
üzenetére
csak ha érdekelnek a hardveresen gyorsított speckó fizikai effektek a támogatott játékokban, ugyanis esetedben a
hybrid physX-nél ez az alap kérdés -
ruti
Közösségépítő
válasz
DanielXXXV
üzenetére
szvsz gts 450
mondanám a régi bevált receptet, hogy GeF 8-as G92-es, ami ugyanazt tudja,
de sokat fogyaszt, és nem mai gyerek (nehéz megkíméltet találni) -
ruti
Közösségépítő
válasz
BorgBoss
üzenetére
háááát amikor tehermentesíted a főkártyát, természetesen JOBB eredményeket fogsz kapni a Te kártyáidat tekintve, de pont az U engine az, ami pl. élsimítás nélkül is gyönyörűséges, tehát abszolút nem lesz látható, csak mérhető, hogy az 580 számolja, vagy segít neki a 280, olyan magas fps-ed lesz, a max physx effektek az 580-nak meg sem fognak kottyanni, ha egyedül is van, még ha minden egyéb grafikai beállítás maxon/fullon is van
-
ruti
Közösségépítő
.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
schwartz
üzenetére
biztos nem véletlen, hogy 8800 GT-n tesztelik a fiziksz nélkülit:
"As you will have seen we also show the game running on the GeForce 8800 GT, which recently celebrated its fourth birthday and continues to be the most popular graphics card amongst Steam’s 35 million gamers"
-
ruti
Közösségépítő
válasz
marositech
üzenetére
Azért működik, mert a physX-nél nincs SLI vagy XFire kapcsolat a kártyák között.
-
ruti
Közösségépítő
persze hogy nincs sértődés
......ha megfogadod, hogy ha már körüljársz valamit előzetesen, a feltett kérdésedből ez az előtörténet, információ derüljön már ki (pl. hogy eddig csináltál 5 fogyasztástesztet, ...itt meg itt..., és oltári baromságot mutatnak, mi az igazság, mert van 2 tápom, ebből egy f@sza Chifi ...ilyen meg ilyen..., nem akarnám cserélni, maffia2-znék, elbírja-e)

-
ruti
Közösségépítő
visszaolvastam, szerintem mindig kaptál választ, és senki nem nézett hülyének

Mert ha például terhelés nélkül nézzük a fogyasztást alapjáraton akkor ügye mindjárt más a helyzet mint terhelés alatt.
a kalkulátorban választható, hogy milyen terheléssel számol (a prg javasol elméleti 90%-ot egyidejűleg minden komponensre - ha te is tudod, hogy ez nem igaz, akkor eldöntöd, hogy mit veszel mértékadónak)Azért kérdem hogy elég-e egy 550W táp mondjuk egy 9800GX2-nek és egy 8800GTS-nek együtt.
egy C2Q + (2)+1 GPU, peak load közelében sokat ehet, mondom megnézem, mit mutat ez elméletben...nem azt mondtam, hogy holnap vegyél egy új 650-es tápot... -
ruti
Közösségépítő
hali!
ide bepötyögtem a konfigodat (mert nagyon ráértem
), és recommended tápnak 650W jött ki
az adatlapodon nem közölt összetevőkkel tudod finomítani, én ezeket feltételeztem:a társkártyát additional 8xPCIe-nek vettem, mind a 4 vinyót 7200-esnek, 2 kisebb házventit, egy DVD combót, egy külső USB eszközt, és a tápot több évre feltételeztem használni
jó kalkulálást
-
-
ruti
Közösségépítő
mégegyszer idelinkelem a PHYSX.INFO oldalán az összehasonlító táblázatot
a kis színes oszlopocskák közül a D jelű (jobb oldali) mutatja a társkártya physx képességét!a memóriának nincs jelentősége, legyen meg a min. 256 MB
-
ruti
Közösségépítő
-
ruti
Közösségépítő
válasz
szemtelen
üzenetére
üdv itt!
hw:
elsődleges slotba a főkártya, másodikba a társkártya
semmi nem köti össze őket
monitorkábel marad a főkártyán
a párosítás jónak tűnik, a 450 már tud valamit villantani
sw:
messze nem kell programozói tudás, MIUTÁN itt a topicban utánaolvastál a hybrid physx -nek
sok sikert -
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
szvsz: nagyon min. GTS 250, de inkább GTX 260
egy próbát megérhet, ha van rá lehetőséged, egy jobb G92-es chipes kártyával mit tud, mert az mégiscsak olcsóbban beszerezhető
többiek szerint? -
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
nincs ilyen lista, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel

a 95GT persze hogy kevés, az alaplapodon lévő processzorod számítási képességétől messze elmarad a GPU-é
(nézd meg egy 3DM Vantage CPU teszt 2 -vel, fiziksz CPU majd GPU)nem a nagy kártyát fogja vissza, hanem a kicsi ennyit tud dedikált fiziksz kártyaként, ezáltal a játék/teszt teljesítménye esett vissza, a CPU által számított fizikához képest
-
ruti
Közösségépítő
válasz
ittakary
üzenetére
béke.
ha jól értelmezem, Cyberkind egy hybrid physX rendszert szeretne, nem pedig egy hybrid CF-et
adatlapja szerint van neki egy 5970-e van, mellé tök jó a gt220as, csak felesleges, mert bika a procija --> nem érdemes szenvedni veleha hybrid CF-et szeretne, nyilván nem itt kérdezte volna meg, csak rosszat linkelt
amúgy ha lenne két 5970-e + a gt220, azt is hybrid physx-nek hívnák, nem pedig hybrid CF-nek
a hybrid physx létrehozásához nem kell a lapok CF képességét használni
senki ne jöjjön zavarba
ennyi.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
fenergie84
a Vantage összpontszám csalóka, én is innen tudtam meg, ha esetleg érdekel, vissza tudsz olvasni a topicban (erős főkártya/erős proci + gyenge társkártya esetén ez még jobban kijön!)
lásd: (#2314) XoZ hsz-a
a lényeg: a CPU 2.-es műrepülős teszt rontja le az összpontszámot
nézd meg csak ezt a rész-tesztet CPU és 95GT fizikáztatással külön-külön -
ruti
Közösségépítő
válasz
polonic
üzenetére
igen, AMD kártya esetén a CPU-d ezután tud fizikát számolni, igényed szerint (ha bekapcsolod), de komoly erőforrás használat (prociidő) árán
CPU fiziksz nálad nem ajánlott, az adatlapod szerint a 6850 nagyobb procival jobban teljesítene, és akkor már nem kellene fiziksz kártya, tudná erőből a CPU -
ruti
Közösségépítő
válasz
EgyGábor
üzenetére
lehet
a fagyási tünet inkább hw gond, mint driver
a 8500 -ösök nem mind fiziksz támogatottak - úgy tudom
(ezt biztos tudod abból, hogy az nvidia vezérlőpultban van-e kapcsolója)
lehet ezzel akad össze a társkártyaegyébként meg minek húzod fel a frekiket, ha amúgy sem stabil a rdsz?
minden tuning alapja, hogy stabil alapbeállításból tudj nekilátni -
ruti
Közösségépítő
-
ruti
Közösségépítő
válasz
üzenetére
gyakorlatilag nincs nagy különbség a két főkártya között, de azért a G80-as gyengébb lesz főkártyának
a teszthez érdemes a Batman ingame benchmarkját használni, és az pontos lesz
full fizikszen noAA-val mennie kellene szépen, még akkor is, ha a nagy kártya fizikázik
megnéztem, 1680-on, minden high, ultra, vsync on, high fiziksz-en csak a G92-es kártya (a volt 9800GTX-ed) átlag 40 frame-et kell tudjon társkártya nélkül, tehát ha ő maga számolja a fizikát (proci egy alapon járatott C2D@3 GHz)
ha ez nem jön vissza nálad, akkor télleg valami driver gond
és ha erre rásegítesz a 8600 GT fizix-el, 16x-os AA-ig el tudsz menni játszható fps-el (32)
most néztem meg -
ruti
Közösségépítő
válasz
üzenetére
ne írdd le a fizikszet ilyen gyorsan!

ilyen kombóval a batman fizika látványos, egészen 4x élsimításig átlag 40 fps fölött kell legyen, minden maxon, fullHD-n (4xAA persze felesleges, mert láthatatlan)újratelepítés után sehol ne piszkálj, csak az nV vezérlőpultban állítsd át a fizikát számoló eszközt
fluidmark benchmark-ban nézdd meg a kapott pontokat, ne a terhelést
CPU / 8600 / 9600
ez megmutatja a 3 eszköz fizika számítási képessége közötti különbségeket!
innen kiderül, hogy jól műxik-e a kis kártya is (egyébként önállóan próbáltad? nem lehet véletlen hibás?)olvass vissza itt a topicban, a batmannel kapcsolatos teszteredményeimet leírtam kb. 1 hónappal visszább, ugyanilyen kártyákra !
amikor fiziksz nélkül minden fullon döccenésmentes, akkor fizikszet rákapcsolva nem várható ugyanez, hiába van a társkártya
tapasztalat szerint amint ráadod akár a 2x élsimítást akkortól kezd el döcögni a játék, ez pedig a nagy kártya végét jelenti a játék engine-ben, nem a kis kártya kevés a fizikára -
ruti
Közösségépítő
Igen, ez csak akkor lényeges, ha fizikát támogató játékkal vagy tesztprogrammal bíbelődsz.
Notin nem igazán lesz jelentősége. A 8600M-et nem ismerem, de egy asztali 8600 GT és egy asztali átlagos C2D@~2 GHz között tesztprogrammal mérve a fizikai számítási képessége a GPU-nak ~4x nagyobb.
Szerintem az asztaliakban tapasztalt arány a mobile-okban is cca. azonos lehet.
Tehát GPU-val érdemesebb fizikáztatni, mert ~4x gyorsabb, mintha a CPU-val csinálnád. -
ruti
Közösségépítő
válasz
Hard5tyle
üzenetére
Az adatlapod szerint nincs fizikáztatásra dedikált nV társkártyád.
Tehát bekapcsolt állapotban a bika nVidia 460-asod számol fizikát.
Ha kikapcsolod-átváltod, a CPU-d fogja számolni, tehát felesleges terhet teszel a nyakába. Ennek megfelelően persze, hogy lassul a játék.
(nV vezérlőpultban tudsz fizikáztató eszközt választani - ezek után a játék graf menüben tudsz variálni vele)Nyugodtan hagyd a 460-at fizikát számolni, nem fog megfeküdni egy pár évig semmilyen játék alatt. Legfeljebb az élsimításból kell majd csökkentened, ami úgyis felesleges 22"-on.
Tedd vissza Cryo-ban is hardveres physX-re.
-
ruti
Közösségépítő
sima új eszköz felismerés lesz, nem tesz fel semmit
aztán nV control panel, ahogy mondodutána célszerű az önálló physX drivert feltenni, mert az gyakrabban frissül, mint amihez az nVidia driverbe integrálva hozzájutsz
most látom, hogy ezt még a LOGOUT-os cikked előtt kérdezted
ha mégis tesztelni akarsz physX-et a cikk folytatásához, itt a topicban kérdezz bátran -
ruti
Közösségépítő
válasz
laci503
üzenetére
szvsz 3 slotos lapban SLI-ba a 2-3. slot nem köthető, az 1. (0.) slot közte kell legyen
de a 88GT SLI-vel egyenértékű egy db nV kártya miért nem jó akkor már?
pl: 9800x2, vagy GTX 280a 88GT SLI kijön 28e körül,
a GTX 280 meg 35-40e körülfizikáztatni egyik variáció sem olcsó

-
ruti
Közösségépítő
válasz
laci503
üzenetére
sose volt ilyen lapom, de van 1 ötletem:
ugye a párban lévő 16-as slotok a CF-ben lesznek csak 8-asok
ezért ne az 1. és 2. slotokba tedd a kártyákat,
hanem a főkártyát az 1.-be, így ez marad x16-on,
az NV-t meg a 3. slotba, mert bőven elég neki a 4x.a 16+4-es jobban hangzik, mint a 8+8-as felállás
-
ruti
Közösségépítő
válasz
fenergie84
üzenetére
én teszteltem annak idején ugyanabban a konfigban egymás után 86GT-t és GTS-t
úgy emlékszem, fiziksz képességben 3DMVantage-al cca. 15%-kal volt jobb a GTS
mindkettő átlagos kártya volt (semmi oc), Inno3D volt a GTS, és Giga a GT.
(nem Vantage összpontszám, nyilván csak a kártyák összehasonlítása érdekében a 2. CPU teszt számít)ha pontosabb érték kell, ki tudom keresni, ha lényeges, és ráér, de csak jövő kedden
(addigra el ne vigyék a jóárú GT-t
) -
ruti
Közösségépítő
1. OK, azaz
2. OK, akkor nem kábelgond
3. 700W elég. Azért minimális fogyasztóval indítás 1 próbát megér, ha régi a táp, vagy sokat nyúzott. Nem szarakodik a tápod egyébként?Ha ezek után sem indul a monitor, akkor BIOS gondod lehet.
Elöször a beállításokat csekkold.
Szoktad a BIOS-t frissítgetni?
Nekem GA lapommal volt nem bekapcsolódó monitor tünetem,
és csak BIOS verzió visszalépés kellett. -
ruti
Közösségépítő
zolaas:
1.) elsődleges PCI-e slotban legyen a főkártya
2.) monitorkábel a főkártyán legyen
3.) adatlapodon nem látszik minden cuccod, főleg a tápod, de lehetséges, hogy hiányod van, a q6600 mellett esélyes lehet, érdemes kizárni ezt is (gondolom aktív hűtésű a 220-as)írj h mi a helyzet, ha ezeket az alap dolgokat ellenőrizted
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Tripower
üzenetére
biztos utána olvastál, ha nem akkor kötelező olvasmány, hogy a hybrid PhysX rendszerek ugyan létrehozhatók, működtethetők, de mivel az ATI kártya jelenlétében gyakorlatilag letiltódik a grafikus mag általi fizika számítás, csak patchelt driver-rel leket használni.
persze mindig létezik patch, de pl. egy driver frissítés után előfordulhat, hogy egyszerre csak nem lesz physX kapcsolód a control panelben...
ekkor ugye drviver visszalépés, stb... ezért nyűgös,
ugye itt már 3 drivered van, mert a physX driver külön életet él az nVidia drivertől, és más ütemben is frissül (gyakrabban)egyébként nem gáz, megoldható, de óráid-napjaid mehetnek el felesleges idegeskedéssel, hiszen 5870 mellé - mondom mégegyszer - szvsz nincs szükség társkártyára, ha ilyen bika procid van, mint az adatlapodon szereplő
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Tripower
üzenetére
én nem vacakolnék vele 5870-nél, annak ellenére mondom, hogy physx-párti vagyok...
1.) azért mert mindig nyűgös a hybrid, sok szempontból
2.) ekkora CPU nyugodtan elszámolgat némi fizikát, ha izmos GPU van melletteCF-től ugyan nem lesz több fizikád, de ha lehet a pénzt lapátolni, ám legyen

-
ruti
Közösségépítő
3dm Vantage-al érdemes megnézni egy összehasonlítást, hogy mi a különbség a két bentlévő kártya GPU fizika számítási képeségében:
ugyanúgy előszöt a főkártyát, majd a társat jelölöd ki a cpanelben, és a Vantage-ban a CPU Test 2-t elég ha futtatod (fánkos-műrepülős) mindkét esetben
kiderül, hogy a főkártya maga mit tud, és a társkártya hozzá képest mennyivel kevesebbet tud fizikai számításban
(a korábban leírt tesztben egyébként a fizikai szám.képessége 4-szerese a főkártyának)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Sanyi19
üzenetére
az NV control panelben három lehetőséged lesz:
no GPU fiziksz (CPU számol)
főkártya GPU-ja zámol
társkártya GPU-ja számola besegítés úgy látható, hogy ingame benchmarkkal (3DM Vantage nem jó erre!) ugyanazt a graf beállítást lefuttatod
először a főkártyára állított physx-el (ekkor a társkártya nem csinál semmit)
majd a társkártyára állított physx-elteszed fölfelé a grafikát, és szépen fogod látni, mikor fullad ki a 240
és milyen graf beállításoknál kezd rásegíteni a 220, van-e értelme bent tartani...
ha extrém, és nagyítóval sem látható beállításoknál fog csak rásegíteni, nem érdemes bent tartani - a fizikai effekt meglesz a főkártyával ispersze a 4x-es slot az ajánlott, 1x-es sebességen lassú lesz, ez mégis csak egy 220-as
ha a hybrid rendszerben az ATI mellett 2x-en futott a 220, most is azon fog menni...
alaplapi PCI-e vezérlő vsz két kártyánál ennyit biztosítanak a 2. slotra. -
ruti
Közösségépítő
válasz
Sanyi19
üzenetére
Sanyi19 kérdésére:
"ha valaki tesztelte kisebb kártyákkal is ezt a társkártyás megoldást akkor szívesen meghallgatnám!"kisebb kártyáknál a Batman AA-val minden jól mérhető!
egy 9600GTX -- GTS 240-ig terjedő fő kártya mellé physX-re egy G84-es, tehát kvázi a legkisebb alkalmas kártya felállásban tapasztalat a következő:
a főkártya ugye mindent fullon, de noAA-val döccenésmentes (80-120 fps), még full physx-en is (tehát nem számol a társkártya semmit, a fizikát is a nagy kártya számolja)
csak akkor kezd besegíteni a kis kártya, amikor ráadogatod az élsimogatást
annak érdekében, hogy a játék 40-60 fps maradjon, a nagy kártya segítségére csak most száll be a kicsi
tehát minden fullon továbbra is, és a AA=8x-nál kezd megszaggatni a játék, mert már közösen sem bírja a két kártya...ennyia kicsi kártya tehát eddig az élsimitásig tud rásegíteni, de az sem mindegy, mikor lép be egyáltalán a számolásba!
tehát ha nagy a kártya különbség, vagyis inkább a kicsi kártya gyenge önmagában physx-re (akkor ugye mindenre), akkor nem fog dolgozni!tehát az alap kérdésre válaszolva, kisebb kártyákról beszélve, 22"-on, 1680-ban van, egy 2009-es játékon:
1.) egy jó játék engine ebben a felbontásban élsimitás ráadásával sem mutathat különbséget! --> erre a célra tehát nem kell a társkártya, a fizika sem lesz szebb élsimogatva!
2.) kisebb kártyáknál nem jó a nagy kártyakülönbség, mert a főkártya lesz a gyenge pont!
3.) gépigényesebb játékban (Mafia II. Metro) a régebbi főkártya gyengévé válik, itt gyorsabban siet a segítségére a társkártya -
ruti
Közösségépítő
OK, de akkor viszont nagyon zavaróak a 3DMVantage TOTAL pontok, mert azt mutatják az avatatlan szemnek, hogy:
nagy kártyával fizikáztatás total pontja magasabb, mint amikor a kicsi rá van segítve, ezáltal az hihető, hogy visszafogás van!
most ezt bármilyen kártya kombóra mondom, nem az enyémekre (#2297), mert ott tuti nincs visszafogás
de lehetne PCI-E 1x-esen meghajtott slot miatt, két nagykülönbségű kártyánál, és igy a testben nem derül ki a visszafogás, csak tényleg játékbanpersze hibridnél ilyen fals VÉGeredmény nem jön ki, látszik hogy mekkora a rásegítés mértéke, és örülünk
azt nem értem viszont, hogy a GPU pontok miért tök azonosak, függetlenül attól, hogy ki számolja a fizikát?
A CPU mentesítés szépen látszik, de ezek szerint a teszt-csomagnak csak a CPU-teszt része vizsgálja ezt a képességet, és ennek a grafikai terhelés meg minimális, és a nagy GPU meg se rezzen -
ruti
Közösségépítő
ja, ha már itt vagyok, valakit esetleg érdekelhet egy VANTAGE mért eredmény,
bár rnem mai kártyákról van szó, de NV+NV physX-re most ezek vannak (minden lap Gigabyte
):1.
G92-es 8800 GTS (azaz durván egy 9600GTX --> GTS 240-ig terjedő fő kártya)
+ physX-re egy 8600 GT (G84)2.
ugyanez
+ physX-re egy 8600 GTSEredmény:
gpu score uaz
cpu score +15%
total score+-ban csak +1%Konklúzió:
ilyen alapkárytához elég egy alap 8600GT, mert egy tőle azért sokkal jobb GTS-sel sem érhető el érdemi telj.növekedés
ráadásul ha ez a GT passzív is (mint nekem is), nincs plusz zajkeltő, és plussz 30-40W körül megúszható a többletfogyasztás
ha a passzív bírja a szoftver tuningot, még a GTS közelébe is érhet
adalék: FLUIDMARK-ban 82 fokig melegedett a passzív GT, nyitott háznál
-
ruti
Közösségépítő
sziasztok! segítsetek légyszi, mert physx ügyben elbizonytalanodtam...
batman AA-val kezdtem a társkártyás bulit, akkori NV control panelben ugye Physx On / Off kapcsoló volt. On esetén a társkártya számolt, OK.
Most nézem, hogy új driverben (256.98-nál vettem észre) a mostani lehetőségek között PhysX-re kiválasztható kapcsolóval a CPU és mindkét kártya !
mondom tesztelek...jelenleg: 8800GTS (G92!) + 8600 GT silent, P35-ós lapban, tehát 16x és 4x sávokon
proci + mem alapra visszavéve (E8400@3,0 GHz), felb. 1.280, AA=0
Vantage teszt (kerek számokat írok meg %-okat):
PhysX számoló / CPU score / GPU score /// TOTAL
--------------------------------------------------------------------------
CPU / 5.600 / 6.000 /// 5.800
8600GT / 11.800 / 6.000 /// 6.700
8800GTS tehát a main kártya számol / 26.500 / 6.000 /// 7.300most akkor mi van??? mit mutat a Vantage?
Ha a fő kártyával fizikáztatok, jobb az összpontszám 10%-kal, mint amikor a dedikált kártya számol?
hogy lehet a CPU score ilyen sokkal magasabb, amikor még fizikát is számol?
vagy a 3DM benchmark végeredmény ilyen szempontból semmitmondó, nézzem meg ingame benchmark-kal?több kérdésem nincs egyelőre

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), és recommended tápnak 650W jött ki

control panelen meg kiválasztod, hogy a cpu fizikázzon