Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#55118) Bluesummers válasza echterion (#54993) üzenetére


Bluesummers
őstag

"de ez a cdprojekt, velük elnéző a gamer társadalom" - Miért elnézőbbek? ugyanúgy kellene vonatkozni mindenkire.

Kis érdekesség: https://www.cdprojekt.com/en/capital-group/history/ - mondjuk tény, hogy két lengyel tinédzser kezdte a bizniszt. EU-ból hoztak mindenféle számítógépeket, Amigákat (Commodore 64 nem volt ismert Lengyelországban, nem úgy, mint mi magyarok, akik ausztriából csempésztükát a gépeket, akár szétszedve, "alkatrészekként", hogy ne vámoljanak / ne szedjék el.

retro videó:
https://www.youtube.com/watch?v=mxQqsqqH8ao
A Grzybowska utcai épületben (itt: [google maps] ) soha nem voltam, de láttam a bazárt kívülről ... aztán sokan lelesték ezek sikerességét, s a régi varsói stanionba (=romok) mentek át, de ott már nem csak lengyelek, hanem törökök / grúzok / örmények / oroszok / ukránok nyomultak (kínaiak akkor még nem voltak sehol sem). Annyi illegális másolt CD, hamis Nike/Adidas ruha volt (aminek a minősége JOBB VOLT mint az eredeti!!!! Mai napig megvannak a ruhák, 100 mosáson túl, s nem bolyhosodik, megy szét --> azért valamit a törökök jobban tudtak csinálni!), hogy NEM IGAZ!

Öt-féle dolgot lehetett ott venni:
- ruhákat (hamisak, de jó minőségűek)
- PC cuccokat (konzolok / alkatrészek, másolt szofverek (PC-re, C64-re, C4+-ra, SNES-re, Nintendora, stb..stb...) + pornót (VHS/CD/magazin)
- italokat (erről nem hallottam hírt, de jobb volt nem megvenni, nehogy megvakulj)
- hamis vagy lopott pärfümöket (khmm...inkább kölni volt az, de garantált 10 perces illat!)
- fegyvereket is (de itt csak egy-egy alkatrész volt az asztalon, mint termék. Észrevettem, hogy volt pár kamu termék a terítéken, de volt 1db lőszer, vagy pl. Dragunov mesterlövészhez távcső (lehet, hogy máshoz volt...csak találgatok). A faszira meg nem mertem ránézni, mert 100PLN-ért engem is megölt volna, ha valaki fizetett volna neki, s lehet nem túlzok...

Egyszer pont ott voltam kb. 14 évesen apummal ... és akkor jött a lengyel rendőrség-kommandó. Bebarikádozták az egészet :D Pont akkor mentünk ki. lol.
Régi szép idők. Most meg mindenki b+ internetezik :D

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.