Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tomcica
Topikgazda
zold tea,kave ezek porgetnek...mezes,fahejas,gyomberes,citromos limonade engem energiaval lat el (inkabb futas utan szoktam hasznalni) a bodza szorpot is (az nagyon edes) + melle meleg vizben tejsavopor feloldva feherjenek
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
cekkk
veterán
Futás előtt ki milyen italt iszik amivel egy kis plusz energiát visz be? Házi készítésűekre gondolok, nem ilyen arany árban mért izotóniás italporokra
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
yep, félmaraton.
Plusz készülünk egy kicsit poénosabb számmal, ha sikerül leegyeztetni a bsi-vel (egyelőre folyamatban), akkor egy 20 fős sárkányhajóval a vállunkon 20-an végigkocogjuk/sétáljuk a legrövidebb 3 kilis távot, előttünk dobossal, ahogy kell. Tuti nagy látványosság lesz
less qq more pewpew!
-
Djuree
félisten
vivicittára jön vki ápr 21.-én?
7km-t szeretnék menni, el kell kezdenem futni, készülni rá. sajnos a térdem alatt még 2-3 hónapja fájt mikor futottam, azóta nem futottam. hátha elmúlt, amúgy nem lenne gond a 7km. ma lehet futok egy 3-4km-t, meglátjuk mennyire leszek lusti hátha nem fájdulna meg a lábam, szépen lassan felnövelném 7km-re. olyan jó lenne már futni, de mindig közbejön vmi sérülés
már menne sztem a 15km is ha rendesen tudnék futni...de a 12 biztos...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tomcica
Topikgazda
az anyaghianynal elojonne futas kozben is (vagy akkor is rangatozik?) szerintem eros stressz erte (edzes) az izmot es a pihenesnel ez elojon az idegpalyak is tulterhelodnek ilyenkor,hiszen halmozott ingert tovabbitanak
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
szki
őstag
válasz tomcica #4188 üzenetére
A régi terepcipőmet, amit kerti munkákhoz is használok (850 gramm ). A kemény, bordázott talpa frankón megtapadt a csúszós talajon is. Persze 1-2 km után átázott, mint mindenki másnak. A technikás részeken, emelkedőkön, sáros lejtőkön jól tartottam a lépést a könnyű súlyú gyerekekkel. De a sík kemény talajon nem tudtam pörögni. Persze akkor "pihentem" ki magam.
Máskor 90 perc versenytempós futás után nehezemre esik lépcsőzni otthon a házban. De most nem. Persze ez terepfutás volt puha talajon, és nem aszfalt. Gondolom nem kapott akkora terhelést a térdem, és a bokám. De nincs izomlázam se a vádlimban, combomban, pedig kemény nap volt a tegnapi.
Legközelebbi versenyem: Sárvár félmaraton 04.06., ahol 1:35-ön belül kellene futnom.
De még gondolkozok, hogy jó lenne előtte hegyi terepedzésnek 03.24.-én a II. IROTTKŐ HILLCLIMB...az er(D)ődemonstráció hegyikerékpáros és terepfutó verseny. 12,1km és 741m szint[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Nos a rángás azóta megszűnt, de mert többször tapasztalt jelenség, továbbra is érdekelne, lehet-e tenni valamit ellene? Anyaghiányban szenved a szervezet, ami valaminek a koncentrált bevitelével elűzhető (kálcium, magnézium, omega3, ásványi só, mágikus kenőcs, táltos mondóka, stb), vagy nincs mit tenni és ki kell várni míg elmúlik?
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
szki
őstag
Megvolt a 16 km-es extrém terep futóversenyem ma Káváson (Göcseji Galopp). Ismeretlen terep volt, de sikerült úgy megfutnom, ahogy terveztem. Azt hiszem 40 évesen nincs okom panaszra, mert versenytempóban 90 percet 182-es átlagpulzussal tudok komfortosan futni.
A 88 kilómmal ilyen emelkedős, és sáros terepen nem versenyezhettem a 60 kilós gyerekekkel. De legalább nő nem előzött meg
Abszolút 8. hely, és csak két nálam idősebb előzött meg. Na de ők nem bicajoztak közvetlenül futás előtt 42 km-t a Zalai Dombságban, (és utána még 50-et)! Azaz szokás szerint bicajjal tekertem el a futóverseny helyszínére, mert ez is olyan közel voltBővebb leírás, és track: [link]
Hát majd képeket rakok be a terepről, ha lesznek.(#4179) cekkk : Köszi a követést Nem tudom melyik szállít hazánkba. A Tango kártyát végül Amazonra váltottam át (csak USA lehetett), és ott találtam olyat, aki ide is elküldi a portékát. Szerintem már a karitatív dolog is nagyon jó, és tényleg nem kerül semmibe nekünk!
#4180) TheChos3nOne: Mindenkinek más a víz igénye. Én egy 3 decis üres flakont szoktam vinni, amit töltök a kék kutaknál, vagy a temetőkben. De csak 15+ km esetén szoktam gondolkozni frissítésen. De van, hogy még 25 km közepes tempónál se. Versenyen meg vannak frissítő pontok.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én félmaratonnál rövidebb távokra nem viszek semmit. De félmaratonra se mindig. De akkor én is "szakszerűen" kézbe Amit annyira utálok, hogy inkább beteszek az útvonalba "vízvételező helyeket".
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
Ti hogy szoktatok vizet vinni magatokkal futáshoz? Eddig kézben vittem néha, de az elég zavaró volt, így elmaradt inkább.
-
DBAtti
aktív tag
válasz Apollo17hu #4175 üzenetére
Nem voltam tök hülye biológiából, de most valahogy hiányát érzem valamilyen új szónak. Nálam a comb valamiért mindig a külső izomcsoporttal azonosult, de legalábbis izommal. De amellett ott van még a combcsont, stb. A lábszár megjelölést már el tudom fogadni, de a comb így egyben nekem valahogy nem az igazi. Jobb lenne a felláb
szerk.: jobban belegondolva, minden ott található cuccnak a nevében benne van a comb, szóval mégis csak jó lesz az úgy. Mindegy, fáradt vagyok, ráérek ilyesmiken fantáziálni. XD
De legalább logikusabb lenne a fel- és alláb megnevezés. comb... angolul meg fésű... semmi értelme[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Egy gondolat a kitavaszodásról: a közel 10 fokos hőmérséklet-emelkedésre ~8 százalékkal gyorsabban megy a szigetkör.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi szokatlan megerőltetésből eredően van egy izgalmas izomrángásom a jobb lábamon (felső rész, belső oldal, térdnél tapadó csoport, nevét nem tudom... apropo: láb alsó és felső részét hogy nevezzük egybe? fellábról és allábról még nem hallottam, pedig a karoknál működik )
Volt már ilyen, nagyon nem lep meg, az érdekelne mivel lehet enyhíteni, vagy milyen tápanyag bevitelével lehet megakadályozni, ha meg lehet?Szűnni nem akaró rángással:
DBAtti"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
ironka
csendes tag
sziasztok!
csak most vettem észre hogy van itt a ph forumon is futás
Helyes, terjedjen csak a mozgás szeretete a világunkban mint a vírus !!én elég régóta futok ha tudok majd segítek, kérdezzetek nyugodtan
ironka
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
Ez most nem konkrétan futás téma, de mégis kapcsolódik a sporthoz, illetve mások megsegítéséhez:
Ismeritek ezt az oldalt?: http://earndit.com
Többek között az Endomondo-t is össze lehet vele kapcsolni (settings/connect)
A lényeg, hogy naponta max 60 pontot lehet gyűjteni gps-es sportolásokkal, azaz amikor távot teszünk meg. Az összegyűjtött pontokból támogatni lehet karitatív szervezeteket, illetve különféle kedvezményekre lehet beváltani pontokat. Az elmúlt 7 hónapban különféle megsegítésekre beváltottam 5100 pontot.
Vannak itt is kihívások, melyeken ajándék kártyákat lehet nyerni. Na most nyertem egy 25 USD értékű Tango kártyát, ami beváltható ebay, Amazon, stb bevásárláshoz, vagy kp-re is[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Nem kettőt, csak egyet. Úgy jön ki az 5:20-as átlag, hogy a végére hajrázok, így tovább futni már nem sokáig tudnék...Ha jövőhéten is jó idő lesz, akkor szerintem a vége felé bepróbálok egy dupla kört.
Majd beírom hogyan sikerült, már ha sikerül.(#4169) DBAtti
Legközelebb jobban figyelj! -
DBAtti
aktív tag
Na majd csinálok még egy mérést a köv. héten, de biztosra veszem, hogy 10 km/h-s tempó fölött volt inkább, mint 8. De legközelebb is kellene valaki aki tempót diktál, sokat segített odafelé, meg visszafelé is volt, párat előztem, aztán egy lány valahol a látóhatáron feltűnt, de nem nagyon értem már közelebb.
-
DBAtti
aktív tag
Nah, megvolt a gyorskör
Csak egy, mert még haza is kellett galoppozni (odafelé villamos, de a menetidő kb azonos volt a csúcsforgalom miatt, és mert a körút hosszabb, mint a belvároson át).
Szóval dobpergés: valahol 27 és 29 perc között voltam, csak az MP3 lejátszómat tudtam mérésre használni, 41-kor indultam, és 19-kor voltam ugyanannál az oszlopnál. Mire körbe értem az is nagy büszkeséggel töltött el, hogy egyben megcsináltamszerk.: Wait, ez nem stimmel
Most vagy 37-39 perc, vagy 09-kor értem be. Ott a 20-as verziót számoltam, így annál maradok (mert szebb ), és mert szerintem egész jó tempót mentem, a pesti oldalon volt egy rutinos felvezetőm is.Összességében sikerélmény, ezt kell nyár elejére lejjebb venni, vagy kiegészíteni egy pihenő vagy bemelegítő körrel. Amúgy gusztustalan a belváros (~ V.,VI.,VII.), most van lomtalanítás.
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz t-bali3 #4166 üzenetére
Lefutsz két Szigetkört 5:20-as átlagtempóval. És utána hogy érzed magad? Egyből menne újabb két kör ugyanúgy? Lehet erős tempót diktálsz. Azért kell sok lazát futni, mert állítólag az izmok hajszálerezettségét így lehet legjobban javítani. A téli futások pláne erre valók. Aztán tavasszal lehet gyorsítózni. Persze mindenkinek más a célja a futással...
Én 5:20-5:40 közti tempóval futom a lazákat aszfalton (amiből bármennyit tudok futni). Terepen nyilván lassabban. Heti 3-4x futok. Mindig legalább 10 km-t futok, és minden héten egyetlen erős edzést is megejtek résztávozással, vagy dombfutással. Hétvégén meg egy laza 21 km-t. Tehát mondjuk kedd és csütörtök 15-15 km, és hétvégén 21 km. Vagy 3x10 km hétközben és hétvégén a 21. Kivéve ha hétvégén verseny van, vagy versenytempót futok, mert akkor hétközben 1x futok dombosat, vagy résztávosat, és verseny előtti nap egy laza 5 km-t.
Minden héten bicajozok még sokat, és felsőtestet is erősítek. Így egyáltalán nem vagyok futó v. bicajos alkat Nyáron a bicajra fordítok több erőt, de az amúgyis a futó alapozás időszaka lenne újból.Azt figyeltem meg, hogy a futásban történő fejlődésem nagyon jól segíti a bicajozás. Viszont a futás károsan hat a bicajos teljesítményemre. Na nem mintha zavarna. Amúgyis a jó bicajos formához 3x annyi edzésidő kell egy hónapban, mint a jó futó formához.
Más: nézegessétek a futónaptárat: [link]. Biztos találtok benne a közeletekben frankó rendezvényeket! Jó bulik a versenyek, és nem kell megijedni, hogy más futók gyorsabbak.
Én például vasárnap a Göcseji erdőkbe megyek 16 km-es terep futóversenyre. Egyáltalán nem kívánom a saras, vizes terepet, mert mint a vaddisznó, úgy fogok kinézni a végére. De a buli miatt mégis elmegyek rá[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
4 hete van egy uj tanitvanyom,egy holgy.2 eve kocog,amator szinten kijar futni heti 2-3x,megkert hogy irjak neki rendes edzestervet es futna velem heti 2x szervezett edzesen.Belementem.
Lemeregettem bizonyos tempokat,hogy lassam mennyire edzett. 2x 500m (piheno 400m lassu kocogas) 1.54...2.06 azaz 4perces tempo.4km 19.54 azaz 5perces tempotol egy hajszalnyira belul.A sprintek azok nyulnak,azaz nem eleg dinamikus a mozgasa hozza,az eleje gyors aztan kienged es vegul probalja huzni megint (80m-rol beszelek).
Majd megirom hova fejlodott ha csinalja oszig amit osszeirtam neki,heti 4x edzes,kettot egyedul csinal.Egy gyorsasagi es egy hosszu konnyu egyenletes futast.Ket edzest velem csinal,500-as resztvos egyelore eleg pihenovel es a tempofutast,persze sok szokdelesel,lepcsovel,50-es sprint valtogatoval,terdemeles stb..stb
Aprilistol atallunk a nyari edzes rezsimre,azaz 300m-es resztavok es rovidebb de feszesebb tempo.Folyt kov.
-
t-bali3
senior tag
válasz Apollo17hu #4165 üzenetére
Szép idő az a 22 perc remélem őszre elérem én is. Most az a tervem, hogy nemsokára emelek +1 kört miután megy majd rendesen megpróbálok gyorsulni. Az a baj, hogy érzem itt mér küzdenem kell majd minden percért.
Hidegben abból a szempontból tényleg jobb volt futni, hogy sokkal kevesebben vannak. Volt olyan péntek, hogy 1 futóval találkoztam a kör alatt.(#4161) Nyugdíjas:
Most megnéztem, az átlagos tempóm nekem is 5:20 körül van kilométerekre, csak az a baj, hogy nincs sebességem. Nem bírok gyorsulni, mert kifáradok hamar.(#4160) tomcica:
Ti azért vasemberek vagytok. Ez a veszély egyelőre nem fenyeget, de boldog ember leszek, ha idősebb koromban csak tizedét tudom annak, amit Te tudsz.[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
válasz t-bali3 #4142 üzenetére
Nekem idén télen 25-26 percek mentek. Ezen a héten kétszer voltam, mindkétszer 2 perccel jobbat mentem. Valószínűleg azért, mert sokkal jobb idő volt, meg talán azért is, mert kimerészkedtek a fázósok, akik befoglalták az északi oldali játékokat, ahol bemelegítés után guggolni szoktam.
Egyébként tavaly tavasszal mentek 22-n belüli körök is, de azok rengeteget kivettek belőlem (izzadtam rendesen), nekem pedig inkább a testsúlygyarapítás a célom.
-
cekkk
veterán
Ma voltam megint futni
Idén most voltam elsőnek pályán (salak), és valamiért keményebbnek éreztem mint a beton. Sokkal nehezebben és kevesebbet és lassabban tudtam futni mint kint az utcán. Szombaton megyek legközelebb, kíváncsi vagyok akkor hogyan tolerálja majd a lábam.
-
mate317
tag
válasz t-bali3 #4159 üzenetére
Nekem 28:27 a rekord. Majd ha jön a jó idő, lemegyek és megnézem mit tudok fél év kihagyás után
A vitaminos témához annyit, hogy az utóbbi 10 évben (lekopogom) egyszer kellett antibiotikumot szednem. Most két hónapja elkezdtem multivitamint bevinni minden nap, hát nem elkaptam egy vírusos fertőzést? Szerintem csak véletlen, úgyhogy kitartok a vitaminok mellett.
-
szki
őstag
válasz tomcica #4160 üzenetére
Megfigyeltem magamon, hogy 5-6 km kell míg rendesen bemelegedek. Valahogy addigra indul el rendesen a keringésem, meg a pocakomban is elrendeződik a kaja Meg valahogy összeáll jobban a mozgásom, és a pulzusom fokozatosan csökkenni szokott 5 km után változatlan tempó mellett.
Ma csak 10 km-t futottam, de 2x1 km-t megnyomtam kerek 4 percesre. Vasárnap 16 km terepfutás lesz zalai erdőkben, földeken. Extrém sáros, agyagos terep, és rengeteg domb várható
[ Szerkesztve ]
-
-
szki
őstag
Túl hosszú lenne részleteznem mit eszek, és mit nem. A lényeg, hogy azt eszek amit akarok, amit megkívánok, és amikor csak jól esik. Persze mindent saját mérték szerint A dió például nálam rendszeres táplálék, és a 200+ km-es bicajtúrákon is nélkülözhetetlen. Saját termés persze, mint ahogy sok más gyümölcs, és zöldség.
A tehéntej a borjaknak való. Persze ezt úgy mondom, hogy nálam több tejet csak nagyon kevesen ihattak gyerekkorukban. 4 tehenünk volt falun, és az általam frissen lefejt meleg tejet ittam naponta A kisebbik lányom viszont születése óta allergiás a tejfehérjére is. De kiműveltük magunkat, és megoldottuk a táplálkozását, és fejlettebb mint a társai.(#4157) tomcica: na igen. Te azért rendesen facsarod magad. Oda elkélnek ezek a kiegészítések!
Ja, konyhasót én is szoktam pluszban enni extrém hosszú terhelések alatt, után[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
En az utobbi 3 evben megint 100%-ra hajtottam a testem,ezt pusztan taplalekbol nem lehet potolni.Ami legeloszor "elfogyott" a magnezium,komoly izomgorcsokkel jelezve magat.Valszeg a kalcium is keves volt mar.Az idegpalyakat nagyon megviseli a heti 11-12 ora terheles (ebbol 3x eros edzes erintgetve a max terhelest gyakran) itt a B vitamin tobbszoro napi adagja kell.A C-vitamin felem meg olyan,mint a jo reggelt,az nem is vitamin,szinte taplalek.
A vasra kulon kell figyelnem,mert hust nem eszem,ha nem potlom faradekony,kovalygos,gyenge vagyok.
MIndez mellett rengeteg gyumolcsot,savanyusagot,zoldseget,csonthejast eszem.
A feherjet szinten ki kell egesziteni a taplalekbol felvetten felul.Ezt nem szoktam cifrazni,sima tejsavopor.
Nekem ez igy egyelore bevallt,vegtelen penzem sincs ra,esszel kell osszerakni.Tavasz-nyaron konnyebb potolnom mert joval tobb gyumolcsot eszem,meg valahogy a nyar feltolt energiaval.
-
DBAtti
aktív tag
"Csak normálisan táplálkozok: eszek mindent, de minimális tejterméket."
A kérdés már csak az: mit jelent a normális. Méred konyhamérlegen a napi szénhidrátot, húst, stb / minden, amit megkívánsz: kolbász, szalonna pálinkával öblítve és kenyér, vagy valahol a kettő között. És akkor van még a mediterrán változat olajbogyók, rengeteg hal, zöldség, gyümölcs.
+ valószínűleg szerencsés vagy genetikailag is (bár nem szeretem erre fogni az elhízásom, van benne vagy 15 év kitartó sportmentes élet).Tejtermékek közül natúr joghurtot szoktam nyomni natúr zabpehely + méz + fahéj kombóban, ha nassolnék valamit, illetve a sajt nem került még le teljesen a listáról. A kifejezett koplalást sajnos nem bírom, és nem is tartom hasznosnak, így ha megkívánja a gyomrom, eszem egy ilyen adagot. Dió is szokott még bele kerülni, de arról is hallottam már jót-rosszat (inkább jót).
Tejtermék "tilalomról" olvastam emlékeim szerint máshol is, de meg tudnád mondani pár szóban, miért is van így, mi az amit kerülni kell? Ma újra utánanézek.[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
7 kiló nagyon sok! A jó idő beköszöntével kezdj el bicajozni. Nem fáraszt annyira, mint a futás. De fogyaszt, és még közlekedhetsz is vele.
(#4149) t-bali3 : a Szigetkör 5300 méter, de ki szokta azt versenytempóban futni? Ráadásul annyira rövid, hogy a bemelegítés épp egy kör Nekem lazán futva 29 perc lenne. Versenytempóban 22 perc. De én ilyen rövid távra nem is edzek.
Vitaminhoz: nem szedek semmi gyógyszert, vitamint, és tápkieget 40 évesen se. Csak normálisan táplálkozok: eszek mindent, de minimális tejterméket. Aki komolyan sportol annak, viszont nyomni kell mindenféle cuccot befelé.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
A 250mg taurin nem pörget fel nagyon hétköznapok során? Pláne több kapszula szedésénél?
Próbáltam megnézni mennyi van egy energiaitalban, de egyelőre nem találtam.
Wikipedia azt mondja (ami nem szentírás), hogy aktív személyeknek napi 3 adagra lebontott 500-1000 mg taurin jó. Engem ezek az energiaitalok (már leszoktam róluk) agyilag megfeszítenek, valószínű az adalékanyagokat meg a tuttifrutti ízt nem szeretem. Egy ideje ginseng tabi a barátom.
Fogyáshoz kipróbáltam a szűzteát is (tabletta formában), de rettenetesen meghajt, úgyhogy inkább nem szedem XDre: (#4147) cekkk
Igen, rosszul osztottam-szoroztam, azt hittem egy tabi hatóanyaga van kiírva, és abból még 8 kell.[ Szerkesztve ]
-
-
t-bali3
senior tag
Szerintem megéri néha nézegetni az időt is. Rajtam mindig van óra, de sokszor nem foglalkozom az eredménnyel. Aztán mikor rámjön a kíváncsiság felmásolom a gépre az újabb edzéseimet és okoskodom
Én ősszel kezdtem futni, télre picit csökkent a heti edzésszámom, a legjobb időm 27:40 körül van. 22:00 a hosszabb távú célom, ami elérhetetlennek tűnik... -
cekkk
veterán
Én meg ráálltam ma a mérlegre és 7 kilóval többet mutatott, mint eddig
Pedig az övet is összébb kell húznom a hasamat is kisebbnek látom, ennyi izom meg nem jön felSzóval még kevesebbet kell enni és még többet futni
-
cekkk
veterán
Mi ezt szedjük, 8 kapszula lenen a napi adag, mi csak 4-4 fejenként és így is hatásos, meg persze az tetszik benne, hogy nem egy nagy pack ami egyszere 12 kapszula, hanem szépen ellehet osztani a nap folyamán, és így folyamatos a vitamin pótlás.
#4143) PazsitZ
Sciteces D vitamint szedtünk de én ebből is PEAK et vennék. Jó termékek a Peakek de a magyar forgalmazó marketingje áhh
Egyébként nme szeretem az ilyen cégeket, mert nagyon sok valótlanságot állítanak...
Egyébként a legelső vélemény miatt próbáltam ki a d vitamint mert ezt írták:
Nekem hidegallergiám van, kipróbáltam vagy tíz fajta krémet, szedek multivitamint, C, E vitamint, Q10-et de nem segített egyik sem. Amikor elkezdtem ezt a terméket szedni akkor 3-4 nap alatt beforrt az összes sebem úgy hogy még heg sem maradt vissz. Az is biztos hogy a tesztoszteront szintet is növeli mert már 3 hét utánn is éreztem hogy nőtt a libidóm. Egy szemet szedek belőle, szerintem napi 18 forintot bőven megér. Alap vitamin csak sajnos a multivitaminba nem tesznek belőle sokat. -
DBAtti
aktív tag
Az a baj vele, hogy erről a honlapról SEMMIT nem lehet megtudni róla.
Külsőleg nagyon emlékeztet a Citius II-mre, ami aránylag intenzív használat mellett kitartott egy évig a nagy tömegem ellenére. Az légbetétes, ezen nem látom az Air feliratot. Ha nincs betét, nincs rendes csillapítás, és azt ajánlanám szánj rá kicsit többet, és keresd vadul minden boltban az akciós modelleket
Korábban említették, hogy a Saucony Phoenix 5 18k, vagy leértékelt régi NIKE Pegasus 20k alatt. Ár-értékben nálam ezek vannak a tutiban, teljesen más kategória a linkelttől. Sajnos árban is. Jó fogásokat lehet néha találni néha 15k körül is.Kellene még tudni mire szeretnéd használni (terepviszonyok, távok), milyen futóstílussal, milyen egyéni kritériumaid vannak még (ez ha jól látom széles lábfejhez ideális), mekkora a tömeged (nem grammra pontosan), csak mert nagy súlyú versenyzők csillapítás hiányát jobban megszenvedik, és hamarabb tönkremegy a cipő is. A hagyományos rácsos sarkúakat csak azért nem tettem tönkre mindig fél év alatt, mert ők tették tönkre a lábam, hogy egy héten csak 1, max. két alkalommal tudtam elmenni futni, akkor is rövidebb távon, aztán volt hogy egész hetet kellett kihagyni, és nagy önfegyelem kellett hozzá, mert előre tudtam, hogy fájni fog tőle mindenem (talp, lábfej, térdek, masszív vádligörcsökkel ébredés, stb). Ezeket mind megspórolod magadnak egy jobb cipővel, érdemes kicsit matekozni rajta...
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz t-bali3 #4142 üzenetére
Most miattad el kell menjek életemben másodszor is a szigetre megmérni... De én is kíváncsi vagyok, mire megyek. Soha nem szoktam mérni az időimet, csak jól akarom érezni magam a bőrömben. Ennek hátránya, hogy nem olyan gyors a fejlődés, ha van egyáltalán.
Érdekes pl. hogy sokkal többet futok, mint mondjuk 2 éve, a testsúlyom változatlan. Az zsír - izom arány javult ugyan, de össze kellene adni egyszer mit eszem meg egy nap, és csökkenteni az adagot, vagy megtalálni mit kellene teljesen kiszanálni."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
PazsitZ
addikt
Szóval tényleg hülyeség.
Na, azért én nem mondtam, hogy hülyeség, direkt még smiley-t is kiraktam.
Egyébként pont a múltkor hallottam, hogy a c-vitamin felszívódását is konkrétan segíti valamilyen másik vitamin. Az már nem jut eszembe melyiket említették.A kéz kiszáradásra én is hajlamos vagyok. Aztán néha annyira kiszárad, hogy a kabát cipzárja is elég volt, hogy elkezdjen vérezni. Szóval tudom miről beszélsz. Azon a D-vitamin segít? Ezt hasznos info.
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
t-bali3
senior tag
válasz Nyugdíjas #4120 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy Te milyen időt szoktál futni egy szigetkörön?
Csak kíváncsiság, semmi többIgaziból mindenkié érdekel, aki olvassa ezt és szokott ott futni.
(#4136) cekkk
Az én kezemmel is folyton ez van télen, de most a futás segített és biztosan az, mert semmi mást nem csináltam másként mint szoktam.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Január elején kezdtem cigizés helyett. Akkor 500m -ert bírtam kb egyhuzamba. Előtte 10-12 év semmi sport Be szeretnék majd iktatni más saját testsúllyal való edzést is... Én vettem biotech napi multi vitamint. Nem tudom mennyire jó. + szedek 500-as c-vitamint
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
DBAtti
aktív tag
válasz TheMarci #4138 üzenetére
Volt egy fiatal + középkorú profinak látszó férfi csapat, ők mentek elöl egység tempóban, és rendes szerelésben (de nem egyen öltözet) + utánuk jött egy 40-es/50-es pár, akik szintén rutinosnak látszottak, és még néhány hozzám hasonló szolidabb hobbista.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
+1
Vannak persze főleg gyurmagyuriknak kifejlesztett túlhájpolt (esetleg ártalmas) készítmények, de táplálékkiegészítő a multivitamin, a magnézium tabletta, a porcerősítő... Elég sokszor éltem már velük. Még a multivitamint lehet meg kellene találnom a megfelelőt, eléggé fáradékonynak érzem magam télen.apropo, ma találkoztam egy nagyobb csapat emberrel a citadellához vezető úton (futottak csoportosan), erről nem tudtok valamit (még nem kerestem rá), úgy gondoltam rendszeresítem hetente legalább 1 citadella kört. Innen az egyetem mellől nincs messze, jól átmozgat aránylag rövid idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz PazsitZ #4134 üzenetére
Mi két éve szedünk elég magas dózisú multivitamin barátnőmmel és azóta nem voltunk betegek, előtte folyton haza hordta a munkahelyéről, mert van ott pár kis mama akik meg a gyerektől kapták el. Szóval tényleg hülyeség.
Ezen a télen szedtem pluszba D-vitamint mert a kezemen télen mindig szét ment a bőr, úgy hogy volt amikor vérzett úgy kiszáradt, csak az ilyen karbamidos kézkrém segített, de ha ott is két nap nem kentem be újra előjött.Szóval szerintem igen is fontosak a vitaminok, mert az étkezéseink során sajnos nem viszünk be eleget.
-
cekkk
veterán
Hogy mondhat ilyet egy edző:
Milyen vitaminokat, táplálékkiegészítőket lehet illetve érdemes szedni?"Most nem biztos, hogy örülni fognak a válasznak, de én a jelenleg forgalomban lévő vitaminokat és táplálékkiegészítőket sima üzleti fogásoknak tartom." A nyolcvanas években még Szabó Imre is kísérletezett különböző vitaminokkal, de semmi eredményét nem találta. A C-vitamint természetesen javasolja, a többi szerinte csak üzlet.
-
szki
őstag
válasz kk831228 #4130 üzenetére
Erre nem lehet korrektül válaszolni, mert nagyon egyénfüggő. Napi 8 km lehet sok is, de lehet semmi is Úgyis a tempó számít igazán. Ha minden nap versenytempóban futod, akkor sok. Kocogva napi 8 km viszont nem jelenthet megterhelést egy edzett szervezetnek. A napi alvástól függ azért valamennyire a dolog, de 40-50 perc kocogás még akkor is belefér.
Ha viszont csak mostanában kezdtél futni, akkor jobb pihenőnapokat is betenni. Pihenésnek számít a keresztedzés is (kondi, bicaj), vagy láberősítés a tomcica által korábban linkelt módokon.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Üdv!! Érdeklődnék hogy ti mennyi pihenő napot tartotok egy héten?? Én csak kezdő kocogó vagyok napi 8km kb. A mai nap már kezdtem fáradni. Mondjuk munkába is elég korán kell kelni. Gondolom az se teljesen jó ha nem nagyon tartok pihenő napot.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
JLK_
csendes tag
Sziasztok! Cipőt szeretnék venni, mert ellopták az előzőt sajna, én erre gondoltam, szerintetek ez milyen ár/értéket tekintve?
-
DBAtti
aktív tag
Ma jártam az Arena Plaza Hervisben, és találtam Asics Gel-Galaxy 5-ös cipőt leárazva 12.990-re.
Láthatóan fapados az Asics-ek között, de a sarka már géles, és gondoljuk végig mit lehet kapni 13k-ért rajta kívül... volt még belőle 2db 44-es, 1db 44.5-es, 2db 42.5-es ha jól emlékszem. Aki ilyen kategóriában gondolkodik, érdemes lehet ránéznie."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
mate317
tag
A legjobb időket mondjuk én is akkor futottam, amikor egy csaj megelőzött, én meg hiúságból nem hagytam magamat, és versenyezni kezdtem ellenük
Margitszigeten meg szerintem a legjobb figura a 150 centi magas, ránézésre dél-amerikai csávó, aki korát, pocakját és magasságát meghazudtolóan repeszt, 4-5 perces tempóval. -
szki
őstag
válasz Apollo17hu #4121 üzenetére
Nekem nem megalázó, ha egy csaj megelőz futóversenyen. Kivéve, ha nálam idősebb, és egyúttal nehezebb is Azért ilyen még nem volt. Edzéskor meg mindegy, hisz úgyis mindenki más programot végez éppen.
Vasárnapra beneveztem egy 16 km-es terepfutásra a Göcsejben. Attól tartok dagonyázás lesz belőle. Nálunk még hó van, és most az eső is esik tegnap óta úgy, hogy nem is akar elállni. Áll a belvíz a földeken.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
igy jartam egyszer kiscsiko koromban az elso 10km-es utcai versenyemen jott a szegedi sportklub,csajokkal alig birtam az iramot
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
vele én is szoktam találkozni, a pesti oldalon nyomja odavissza.
less qq more pewpew!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Őt én is láttam már
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Apollo17hu
őstag
válasz Nyugdíjas #4120 üzenetére
Az tényleg alázó tud lenni, amikor egy csaj süvít el melletted.
Én esténként szoktam kimenni, 7-8 óra körül. Van egy idősebb figura, aki oldalra biccentett fejjel nyomja. Valami sérülése lehet(ett), éppenhogy lépni tud, de minden nap kinn van (hóban-fagyban). Ez a kitartás.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz mate317 #4117 üzenetére
Az én megitélésem szerint szépen futó futót én is összesen kb. 2-3-at láttam eddig ott. Természetesen magam sem tartozom ebbe bele. A minap pont előzött egy csajszi úgy saccra 3-4 perc közti zrekkel, és baromi gyönyörű technikával,de nem is tudom mikor láttam bárkit is utoljára.
Bár szerintem amatőr szinten ez kb a "kiaf.szt érdekel" kategória. Persze a sérülések miatt mégsem annyira,de a lényeg hogy ennyi ember van akik rendszeresen felemelik a hátsójukat székből. Én rendszeresen látom ugyanazokat az arcokat a Margitszigeten, és ez nagyon jó szerintem. A technika meg majd lesz.
-
tomcica
Topikgazda
válasz mate317 #4117 üzenetére
jaja az etiop Heile Gebreseilasse-t ,meg mellette par kenyai futot is emlithetnenk h hianyos a technikajuk,akar felesleges kezmozgas,van akinel a lab mashogy lep,megis valahogy ott tudtak lenni az elmezonyben,szoval azert nem kell lebecsulni az elvgzett munkat
[ Szerkesztve ]
-
mate317
tag
Ahhoz mit szóltok, hogy a futóedző szerint, akit most az index vagy az origo cikkben megszólaltattak, 100 margitszigeti futó közül egynek sincs jó technikája?
-
cekkk
veterán
Köszönöm!
Ma próbáltam úgy futni, most nem fáj semmim Bár közbe volt fájdalom de az meg kell, vagy nem
Igen a kar munka azon is lesz mit javítani ma próbáltam arra is figyelni
Egyenlőre örülök ha meg lesz majd az 1 óra egybe futásom most olyan 42-43 percet futok.
Szerdán pedig szeretnék már kimenni a pályára futni nem pedig itt a betonon koptatni magam.
Sajnos nekem a gyors futás még nem megy. Néha nagyon lelassulok. De alakulok
-
tomcica
Topikgazda
pont jol beszelsz nem is kell hozzaszolni..valtozatos terep (domb es lepcso is) kulonbozo gyorsasagu tempok,valamint a dinamikus sprintek sokat javitanak a lepesen..ja a valtott labu szokdeles kotelezo
-
szki
őstag
válasz Nyugdíjas #4112 üzenetére
Akkor kezd jó lenni a technikád, ha rendszeresen szinte bármennyit tudsz futni úgy, hogy semmi sérülés, és fájdalom sem jön össze.
A cipők kényelmessé tették az embert, és elfelejtett helyes technikával futni.(#4113) cekkk: a lábad elülső része is biztos érintkezik a talajjal, hisz arról kell elrugaszkodnod. Pláne gyors tempónál. Nagyon jó váltogatni a tempókat, azaz nem végig kocogva futni a távot. Kellenek dombfutások is: lendületesen fel, lazán le. Ezek mind javítják picit a technikát (karmozgást is), és jótékonyan hatnak a lépéshosszra is. De majd tomcica megszakérti a témát
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valamikor lent kell lenni az egész lábadnak. Nem szökellhetsz lábujjhegyen
-
cekkk
veterán
Idézek innen:
Most próbáljuk ki, hogy nem sarokra, hanem a talp középső részére lépünk ki úgy, hogy sarkunk és talpunk középső része egyszerre fogjon talajt. Látjuk a különbséget? Persze, a térd hajlítva van. Ismételjük egyre erőteljesebben. Érezzük a különbséget, ugye? Itt a csillapítást átveszik az izmaink, melyek sokkal rugalmasabbak.Akkor végül is a sarkot is le kell tenni vagy nem? Én már olvasok annyit és látok annyi félét, hogy nem tudom
-
tomcica
Topikgazda
Apropo egyik edzotarsam most szombaton futotta a Cooper tesztet,felvettek videora,feketeben van sokaig a masodik helyen fut.
Az ido nem kedvezett senkinek (meg jo h hoban es szelben is gyakoroltuk a tempokat ) nagyon eros szel volt,szemelt az eso es igen hideg is volt.Vegul megnyerte 3110m -el a tobbiek 3000m alatt voltak mind.Felnott helyi felmero volt.
-
kk831228
addikt
válasz tomcica #4106 üzenetére
Az biztos hogy nagyon kényelmes cipő és nagyon puha!! Mondjuk én mégis asics-et vettem. Leglözelebb viszont lehet pegasus lesz...
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Ez innen igy semlegesnek tunik (normal) ha nincs futomultad (vagy barmilyen sport ahol futottatok rendszeresen) akkor nem art egy enyhe stabilitas a ciponel (na nem full stabil cipo,csak enyhe,vannak olyan atmeneti cipok) mert amikor elkezd faradni hosszabb futasnal akkor mar nem ilyen vizes teszt jonne ki,hanem lejjebb ereszkedne a labfej boltozata.Ha van sportmult es volt futas akkor siman normal.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz kk831228 #4093 üzenetére
A Nike Pegasus (meg a regebbi modellek is) nagyon jo kis cipok,ha nem 28ezret kernek ertek hanem 20ala learazzak akkor ar/ertek aranyban az egyik legjobb valasztas.Amennyiben nagyobb a testsulyod (75kg-nel) akkor meg plane
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
-
DBAtti
aktív tag
Természetesen van segítség, és próbalehetőség, telefonon megkérdezném, melyik boltban van a megfelelő méret, lehet csak egy pár van már belőle, 18-ért anno én is a Saucony Phoenix-et hoztam volna el, de akkor még 24 lett volna (3-4 hete). Ennyiért NAGYON ajánlom.
-
Chosen
addikt
Köszi a segítséget mindenkinek
Nyúlcipőboltban is van teszt lehetőség vagy segítség a kiválasztásban? Náluk találtam most eddigi legalacsonyabb áron általatok is ajánlott cipőt: [link]
-
DBAtti
aktív tag
+ még annyit, hogy valóban lehet "hamisítani" a vizes képet, és is tudom szépen emelve tartani a boltozatom izommunkával, ami futás közben egyszer csak gyengül, vagy eltűnik, és akkor nagyon jó ha ott a + tartás, szóval máshogy működhetsz futás közben, mint terhelés nélkül a fürdőszobaszőnyegen, ettől még szokták csinálni a tesztet, de a lúdtalpasság nagyon nagy valószínűséggel pronáló stílust eredményez, tehát középre kell a támasztás.
Néha még gondolkodom, vajon jobb lett volna az Omni... Az már látható módon kifelé dől, úgy meg van emelve a közepe.
És lehet csinálni betétet ugye sportoláshoz is, csak az sem olcsó mulatság, az Outlanderben 15k-ért ajánlották, és állítólag két cipőt túlél."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
"Szerintem a cipő kevesebbet számít, mint a jó futótechnika... A hobby futók 95+ %-a szerintem helytelen technikával fut, és állandó sérülésnek teszik ki magukat így."
Ebben mondjuk egyet tudok érteni, de sokat számít nagyon is egy cipő, sőt, segíthet a technika javításában is, ha másért nem is érdemes, akkor azért, hogy megmaradjon a kedv. De valahol a középmezőnnyel érdemes kezdeni, 15-25k körül, ha jót akar magának az ember.
btw én csökkentem a távjaimat (kezdő), és próbálok épp koncentrálni a helyes technikára (aszimmetrikus vagyok eléggé jobboldalt kis bokasüllyedés és erősebb lépés), rendes nyújtásra, egyéb gyakorlatokra (kóstolgatom a Fegyencedzést, szerintem egész jó könyv, noha nem a spanyol viasz, de ad egy gyakorlatsorozatot, könnyen felfogható, és eszköz nélkül gyakorolható + érzem, hogy jó nekem már egy hét elteltével). Ettől függetlenül nem hátrány az edzőtermi edzés természetesen (a könyvben eléggé a sátán képét vetítik rá, szóval helyén kell kezelni, de vannak benne igazságok).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lexus, Toyota topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest