- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
BS-en a [Velocity NITRO 3 Running shoes Colour Black] "easter" kóddal 26500- postával együtt. Van minden méretben. Vettem is egyet gyorsan.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi-- #107890 üzenetére
Ja meg tegyuk hozza,hogy Johnsonra azt mondtak a szakertok,hogy ilyen merev tartassal nem lehet vilagrekordot futni
nekem O a kiraly.
Epp,ahogy a hosszutavfutasban Heile Gebresselasse,a mosolyogos gyilkos(tudom Bekele is nagy sztar,meg Komen is,sot az uj generacio mar gyorsabb,akkor is). Heilenel nem volt olyan,hogy xar napom van feladom (khhm-khmm Bekele) Athenban be volt gyulladva az achilesse alig birt lepni vele,nem ment ki melegiteni a tobbi verseynzovel,hogy ne lassak...utana meg megnyerte.
[link]Kozeptavosok kozul El-Gerrouj a kedvencem.
-
hmm fr255 saga, ma ismerossel kocogtam egy hosszu lassut, a vegen par rovid gyorssal, de neki az fr165-on 3:25 meg 3:45 tempo peakek, nalam meg 4:02, 4:25. Ma turazas kozben is "odebbmaszott" szaz meterrel az utvonalrol es eldobta a gps jelet.
Ez igy eleg vicces, a haromszoges balheban nem voltam benne, de azota csinalja -
xy.zsolt
őstag
Már most szólok, (
) hérfőn Boston maraton☝️
-
Lajmund
őstag
Muszáj visszafognom magam először ezeket kell elkoptatni. Igaz ebből csak 2 igazi futó cipő. Megnéztem a bondi 9 tesztjét keskeny és hasonló paraméterei vannak a prime x-nek is amit visszaküldtem. Ultraboost-ok szélesek és az evo sl is. A novablast 5 meg inkább közepes széles közt ami nekem hatareset de még jó.
Jövőre veszek majd legközelebb. Vagy esetleg majd marketplace-en olcsón ultraboost 5x-et ha lesz olyan szinben ami tetszik. Már ott tartok hogy mindegyik egy dologra van. Egy piacra járos egy aldiba egy vezetni másik cukrászda intézkedés stb. Sose kopnak el. A többségnek continental talpa van ami tapad és nem kopik. Van még de most csak ezeket hordom. Igy hogy ezt képen nézem meg irom nem normális 😆 🤣 Télit őszit már elraktam. Ez csak a tavaszi nyari aktuális.
-
--Robi--
kezdő
Tom, az AI az emberem! Feltettem neki az öt pontos kérdést és jól felelte azt meg!
Az utolsó sorok beszédesek.
[kép]Én még egy valamit hozzátennék, amit nagyon sokan meg sem említenek! 1967-ben született és 1999-ben futotta meg 400-on! Hány éves is volt akkor?
-
Peterhappy
őstag
válasz
INTELligent #107887 üzenetére
-
--Robi--
kezdő
Csak nem hagytam annyiba a tegnapit, ma jók voltak a feltételek.
Egy kis futás: [kép]
Majd jöttek a lépcsők: [kép]
Egy emeletet még rátettem, mert azóta eltelt egy nap.
Jó esett végig, gyorsítottam, hogy érezzem a combégést, ami végre jött a tetejére. Megint 160-ig ment a pulzus a végére, de nem éreztem most annyira, kicsit gyorsabban vettem a levegőt.
A térdek teljesen rendben, a kettesével lépkedést ezért sem forszírozom, csak váltásban, időnként. -
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #107883 üzenetére
Respect
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107883 üzenetére
hal istennek nem unatkozol
-
xy.zsolt
őstag
csak az egyik értesítést tünteti el a fel-le gomb megnyomása....a körátlag kint marad 5mp-ig, de már ez is jobb mint az eddigi 10mp vakrepülés
Hoka Bondi 9 is van barátnőmnek....azt mondja, hogy nagyon puha. A sérülésekor vette....arra/akkor jó is volt
....kb mintha dunyhákon lépkednél
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107859 üzenetére
Ez szép, és összetett kérdés.
Az igazat megvallva főként a tavalyi, IM felkészülés során segített rengeteget a Család, főként ugyebár a nyári időszak volt, amikor hosszú órákra eltűntem, hol futni, hol úszni mentem, vagy épp egész napos bringázásokra. Főként akkor vettem el tőlük sok időt - az iskolai időszakban annyira nem is.Most speciálisabb az eset, de valamivel jobb is. A Srácok egy évvel idősebbek (14, 12, 10), épp annyival, hogy már tovább vannak délután (hangszeres órák miatt), így ráérünk később menni értük, sőt, van, hogy egyedül haza is jönnek. Az iskolába is már egyedül járnak, csak a buszmegállóba kell Őket kikísérni - ezt szinte minden nap én teszem meg.
Nekem igazából a munkámmal, és a Főnökömmel van nagy szerencsém. Eléggé projekt jellegű a munkám, és abszolút a magam ura vagyok, a saját ütemtervemben tudok dolgozni. Mellette persze sorra esnek be az ad hoc munkák, de belefér, hogy hamarabb eljöjjek melóból (ezt egyeztettem is a Főnökömmel), vagy azért, hogy elhozzam a Fiam, vagy azért, hogy időben hazaérjek, gyors kocogás, és utána még meló.
Szóval a napi 8 órát többé-kevésbé mindig ledolgozom(/elérhető vagyok), csak sokszor félbevágom a napot, és van, hogy 2-3 órát itthon, délután, avagy este vagyok online.Szóval reggel én indítom a Srácokat, néha én hozom a Fiam, most pár hétig én viszem a nagyobbik Lányomat a város másik végébe egy csoportos foglalkozásra. Intézem a csütörtök reggeli nagybevásárlást, ha kell még egy bevásárlás, az tipikusan vasárnap reggel, akkor viszem a Fiamat is, néha a kisebb Lányom is. És pl. utána megyünk ki focizni.
Ja igen, a foci az nálam most nem felnőttekkel való játszadozás, a Fiammal, esetleg egy-két barátjával járok ki (és néha csatlakozik az én Peti futócimborám, aki alsóbb ligában focizik).Karatéra pedig a Lányaimmal járok, csak Ők a kezdő edzés után hazamennek, én pedig maradok haladó edzésre is.
Most egy ideje, és még jó ideig én vagyok az esti mese felelős isÉn olvasok nekik esténként, kb 45-60 percet.
+ heti egy-két alkalommal én főzök.Ez egy átlagos hetünk, ami kissé zsúfoltabb havonta egyszer, mikor Feleségem 3-4 napot képzésen van. Bár ott is jobb a helyzet, mert eddig "ottalvósan" nyomta, de van ismerős a környékről, autóval, szóval a legtöbbször reggel megy, este jön, itthon alszik.
Összességében most jóval több feladat, meló hárul rám itthon, mint eddig, de segítség, hogy már a Srácok is nagyobbak, egyfelől ebben-abban be tudnak segíteni, másfelől itthon merjük hagyni Őket már 1-2 órára, egyedül is, ha kell - bár ez nagyon ritka.
Futni vagy kora reggel, meló előtt megyek, vagy kora délután, mielőtt hazaérnének a Gyerkőcök, vagy úgy 16 óra körül, ha már itthon van mindenki.
Úszni nagyon ritkán járok, tipikusan péntek reggel. Elvileg hetente, max kéthetente, gyakorlatilag három hónap után most hétfőn voltam először, és most is csak azért fért bele, mert szabadságon vagyok.Jobban belegondolva, egyedül a szombat reggeli haveri csigázós kocogásom az, ami "szent és sérthetetlen", de ott is mindig hazaérek 900 előtt, szóval az sem fáj úgy igazán senkinek
Ez most annyiban nem igaz, hogy az UTH miatt van most egy-két hosszabb, terepfutásom, de ezeket is igyekeztem úgy szervezni, hogy beleférjen, és a Család egyik tagját se érje miattam hátrány, "kár".Igyekszem minden testmozgásom "hulladékidőben" csinálni, és/vagy valamelyik Gyerkőcömmel.
UTH után pedig most már tényleg szeretnék kissé visszavenni a futásból, és több időt az erősítésre allokálni, az szintén olyan, amit tudok itthon csinálni, míg a Srácok itthon vannak (ha van valami trópusi hasfájásuk, kéznél vagyok), vagy melóban, míg a Kollégám, akivel egy szobában vagyunk, nem ér be (Ő 900-ra jár, én 700-730 között érek be), vagy kimegy ebédelni. Úgyhogy vettem már melóhelyre fitness szőnyeget, de viszek majd be pár kézisúlyzót is, gumiszalagot is, és SMR hengert is, függően attól, erősíteni, vagy nyújtani akarok-e inkább. Az ebédet én úgyis letudom tíz perc alatt, belefér előtte egy kis ez-az
Augusztus közepén karatetábor, övvizsgával, UTH után arra akarok főként összpontosítani, utána jöhet megint a futás, a szeptember végi kapuvári 6órás versenyre felkészülés.
Dióhéjban ennyi
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107881 üzenetére
az egyik mar koszos, dzsuvas, van benne 130km. a masik tul szep, hogy visszakuldjem
azt irjak jobb, konnyebb, es a labfej szelesebb mint a bondi 8-nal
The major difference between the Bondi 8 and the Bondi 9 is the supercritical EVA midsole that creates a firmer and more responsive ride.
-
Peterhappy
őstag
Május 4-én lesz a Futókörök napja, vagy nálatok nem? Vagy az más szervezés?
Szerk: Most nézem, korrigáltál közben. Elnézést, nem olvastam az összes hsz-t, reagáltam, mikor a nevem láttamMég én is majdnem ráugrottam a Bondira
De ennyi plusz cash most nincs a kasszában. Úgy döntöttem, megtartom a GT-1000-met, és azt használom el. Gondolkodtam azon, hogy eladom, mert úgy látom, a lábboltozatom fejlődött, erősödott annyit, hogy nincs szükségem stabil cipőre, de még mindig az egyik legjobb cipőm, és amennyiért el tudnám adni, nem tudnék az árából hasonló szintű cipőt venni.
Úgyhogy még egy darabig nem lesz Hokám
Én tuti bevállalnám a helyedben a Bondi9-t. Ha a 8-ból kettőt vettél, max egyet visszaküldesz.
Teszteket amúgy nem olvastam egyikről sem, nem tudom, mi változott, milyen irányba. -
tisn
addikt
Bocs a futokorok napja majus 4-en lesz. Valakit beszivattam bocsi.
-
Lajmund
őstag
válasz
bandus #107876 üzenetére
Az teli árban van ugy már nem annyira csábító ugy hogy van 2 cipom ami mindenre elég.
De amúgy jó cipő nem azt mondom és megértem ha valaki megveszi de én nem sokat futok ami van 2 meg overkill mindenre is nekem. 2-3 kiliket futok még csak intervallba.. sose fognak elkopni heti 1-2 futással ezek se. Kb 5 km-ig fogok felmenni. És jövőre is jönnek az uj cipők azokra is gondolni kell addig meg ezeket jó lenne kicsit elhasználni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Never79 #107813 üzenetére
Már terhes volt az asszony az első gyerekkel de azt mondta még utoljára megvehetem a bringát amit kinéztem (fél évig nézelődtem mit szeretnék). Pedig akkor 2500 euró volt és nem kamuztam az áráról (sokan ezt csinálják ahogy láttam). Egyetlen kikötése volt: olyat vegyek amin utána nem kell mindenfélét cserélni egy vagyonért.
Megvan még a feleségem és a bringa is (meg kát lányom született közben).
Hála égnek ő is sportolt régen meg szeret futni és a gyerekeket is sport szeretetére neveljük, így megengedőtt ha valami sport cuccra kell költeni. -
xy.zsolt
őstag
válasz
robag93 #107865 üzenetére
Eszek annyit amennyi jólesik....és kb bármit amit kíván a szervezetem. Ha az pl egy tábla milka akkor azt. Az ember úgyis érzi ha át akarná verni az agy pl túlzott édesség igénnyel....más kérdés, hogy hallgatunk-e rá
Én pl 2 tábla milkát is megettem a héten és akart volna még tegnap is, de arra már nemet mondtam
-
tisn
addikt
válasz
bandus #107870 üzenetére
na azt biztos nem, tul szep
nekem a 7-es is teljesen jo volt, a 8-assal sincs bajom. lassu vagyok es dagi, jo csillapitas kell kb, mas semmicsak jelenlegi tempomban lesz vagy 2-3 ev, mire elhasznalom az alig hasznalt + vadiuj 8-ast, szoval arra gondoltam, hogy most ezt kihagyom es veszek majd 2 ev mulva akcios 10-est
ha meg futok
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107852 üzenetére
kosz a tippet. most vettem bondi 8-at 50-ert, vajon vegyek bondi 9-et 44-ert?
jol kitoltal velem pitor -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107807 üzenetére
na ma letoltam 3.5km-t, nem sok es ment volna tobb is, labam se nagyon fajt. vasarnap futokorok napja, egy min 5-t megcelzok. jo lesz vegre.
-
robag93
aktív tag
Hülye kérdés: mit szoktatok csinálni a 'hereodacsapós napokon/utáni napokon bekövetkező óriási étvággyal? Gondolkoztam azon is, hogy lehet nem is éhes vagyok ilyenkor, csak dehidratált? Ma a hirtelen nagy melegben majd meghaltam, hogy megegyek két gyros tálat egy doboz jégkrémmel
-
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent #107857 üzenetére
Sajnos téved az AI....nálam ez nincs így
Mindegy, hagyom így és lassabban gyorsítok majd fel.....ilyen 3-10perc futásoknál van idő korrigálni a kezdeti tempólemaradást a beállított céltempóhoz -
Annyira nem fagytam ra, de vicces volt, hogy gyorsitottam es csipogott, hogy lassu vagyok, gyorsitottam meg jobban, akkor csipogott, hogy tul gyors vagyok, az egy oras edzes vegen meg kiirta, hogy 35% vegrehajtas.
En nem tudtam, hogy a gps halt meg, ennyire faradtak a labaim, esetleg a hirtelen meleg, vagy a pegaban nem megy a gyorsitas, rosszul aludtam?Van egy 400 meteres rekortan a szomszedban kb, de fel-le hullamzik es nyolcas alakban van formazva
Meglesz vele a szintem is, ha kibirok rajta egy-ket orat.
-
válasz
Peterhappy #107849 üzenetére
Gondoltam, hogy ilyesmi. Korabban is akartam kerdzeni, de mennyire van kicentizve igy egy atlag heted az oras edzesekkel, focival, csaladdal? Mondtad, hogy a feleseged meg a gyerekek is nagyon sokat segitenek, de azert eleg durva munkat teszel le hetente.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #107853 üzenetére
Hatha segit, megkerdeztem a ChatGPT-t. Fenix 6 Pro-n nem lehet, mert regebbi modell, de elvileg fr255-on tobb rugalmassag van.
🔧 Disable or Minimize Lap Alerts on Forerunner 255
Press the top right button to enter the activity screen.
Select the activity (e.g., Run), then press the bottom left button to access Run Settings.
Scroll to Laps.
Tap on Auto Lap.
Inside Auto Lap settings:
You’ll see Auto Lap Toggle – this enables or disables lap tracking entirely.
More importantly, scroll to Alert or Lap Alert Type:
Choose Vibration Only, Tone Only, or Off (this controls whether a message pops up).
If available, look for “Show Lap Alert” or “Show Message” and set it to Off.
This hides the actual lap pop-up screen, while still logging laps.🧱 Optional: Customize Data Screens
If the lap screen is being shown as part of the rotating data fields:
Go to Activity Settings > Data Screens.
Look for any screen showing Lap Time, Lap Distance, etc.
Delete or replace those fields if you don’t want lap info in your activity display.✅ Best Setup to Hide Disruptive Lap Alerts
Auto Lap: On
Lap Alert: Vibration Only (or Off)
Show Message: Off (if available)
Lap Data Screens: Removed from rotation -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107850 üzenetére
az igy epp jo RPE8 ott van az effort ahol epp kell
a testedet nem erdekli,h az epp precizen hany meter volt,vagy mennyire egyformak
adtal neki egy mpulzust,most ki kell pihenni,es megnezni mit reagal ra
-
Peterhappy
őstag
AY-n húsvéti akció, vannak megint elég jóképű cipők, jóképű áron, jellemzően Hokák, de láttam gombokért Electrify Nitro 4-t is.
NB Propel 5 volt még 35k körül, v4 valamivel olcsóbban.Plusz kupon nekem nem ment rá (törölte a nagyobb kedvezményt)
-
Alg
veterán
400m alatti részávoknál ne az órát nézzétek már. Pláne nem ilyen 7:20-4:00 ugrásoknál.
Kimész pályára vagy kiméred a távot, és csak az időt nézed. Elkezded kicsit óvatosabban és szépen minden ismétlést picit feszíted. Manual lap, és akkor látod szépen hány mp volt az adott résztáv.
Ennyire ne függjünk már rá arra az órára hogy ha 5mp-ig nem látod a kijelzőt egyből világvége van. Még a footpod-nak is kell szerintem minimum 5-10mp hogy beálljon az új tempóra.Ha nagyon akarod, tedd ki a kör átlagtempót, azt úgy tapasztaltam pontosabb, kevésbé ugrál. De gyorsításnál az is fölé fog lőni kicsit.
-
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica #107620 üzenetére
Ma megcsinaltam a laktat huzo 400m-eket. Tegnap direkt visszafogtam magam, mert kedden utaztam es nem aludtam sokat, ma delelott is csak chill volt.
Nem dobok be grafikont, mert a szel miatt osszevissza voltak a resztavon beluli iramok, es igy nagyon nehezen is tudtam beloni a sebesseget. Erzesre megvolt az RPE8, de mivel az utcaban futottam, igy nem voltak osszehasonlithatok a resztavok, (elore terkepen lemertem a 400m-t, csak az oram szerint nem volt annyi). Ugyhogy volt hatszel meg szembeszel is, de ami a legrosszabb volt, az a fulledt meleg (az oram 27-30 fokot mert
). A 5. ismetlesnel azt hittem, hogy ki akarok szallni
. Utana viszont atlendultem a holtponton.
-
Peterhappy
őstag
-
válasz
Peterhappy #107847 üzenetére
De mellkaspanttal futok, ez itt a pace grafikon.
Egyszeruen nem koveti le rogton, hogy en 7:20 temporol elkezdek tempozni. -
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107844 üzenetére
Emiatt ilyen, igen.
De mp alapú adatoktól se remélj majd nagy csodákat.
A csuklós mérés nagyon jó, nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, de nem fartlekezéshez/résztávozáshoz való.Dobtam be ide pár képet az elmúlt ~2 hónapban többször is, nézd meg azokat. Szerintem konkrétan jobban jársz, ha céltempó/célidő alapon futod a résztávokat.
Ha pedig idővel komolyabban/többször akarsz ilyen edzéseket futni, kelleni fog egy mellkaspántDe az tényleg csak akkor éri meg, ha valóban kihasználod, mert amúgy szinte mindenre tökéletes és elegendő az órád.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #107844 üzenetére
200/200 intervallra gyakorlatilag használhatatlan
Jah, és az előző kör átlagtempó megjelenítése miatt pláne az
Szerencse, hogy nem ezzel kellett felkészülnöm az OB-kra.
HM felkészülésre jó lesz azért így is mert hosszabb résztávok vannak.
Állítsd mp alapú adatrögzítésre....hátha segít -
Az oran a data recording: smart beallitason volt, emiatt lehet ilyen a grafikon?
Konkretan a 40mp-es gyorsaknal fix tempoval futva olyan lassan maszott oda az ora, hogy mar csipogott a vege, mire kiirta, hogy in zone, vagy rogton 3:20-ra ugrott a 3:55 target helyett...
Igy ennek nem sok ertelme volt, futhattam volna siman a stoppert nezve erzesre -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Pár éve kaptam tőletek a tanácsot, hogy edzek úgy, hogy sétával kezdem és, ha nehezíteni akarom a dolgom, akkor rakjak két palack vizet egy hátizsákban és azzal sétáljak.
Jelentem most jutottam el oda, hogy kipróbáljam. Kondropátiás a térdem, így lépcső, emelkedő kizárva, de ez marha jó ötlet, ez a palack víz
.
Köszi a tanácsot! (Személy szerint nem emlékszem kitől kaptam!).
-
zaskar
senior tag
válasz
INTELligent #107835 üzenetére
Nekem is megjött ASOS-rôl az SL2, kényelmes a 46-os, a Lightstrike Pro habanyag szépen teszi a dolgát. Viszont tartok a 9 mm-es droptól, jelenleg 4-6 mm-es minden cipőm. Van egy gyanúm, hogy a jobb sarkamon lévő, időnként fájó csontkinövés jobban tolerálja az alacsony dropot, mint a magasabbat. Na majd meglátjuk.
-
--Robi--
kezdő
válasz
tomcica #107799 üzenetére
Építkezek, ma is egy hangyányit csináltam. Nagyon belejöttem a lépcsőzésbe.
Volt egy rövid Z2: [kép]
Majd jött a lépcsőzés: [kép]Végre éreztem a combjaimat egy picit.
A tegnapi biztosan hozzáadódott. Most 27°C fok volt, nagyon izzadtam, nem erőltettem több emeletet. 43-at szerettem volna csinálni születésnapom alkalmából, aztán jobbnak láttam elengedni, majd következőleg.
Sebaj, haladok apránként, a héten ez már a harmadik volt. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107833 üzenetére
Nekem nem
epp jo volt a normal,sot van hely benne elol boven.
-
INTELligent
senior tag
Az jól rémlik, hogy sl2-ből a "normál" adidas méretemnél eggyel nagyobbat érdemes venni, igaz?
-
Peterhappy
őstag
válasz
ígyvanferi #107828 üzenetére
Tele a hülye net ilyen szemetekkel. Egy csomó ...hungary végződésű oldal van. Akad, amelyiknek a címében még a cipőmodell neve is el van írva, ha salomon vagy saucony épp, ha jól emlékszem. És mindig akad, aki beszopja
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #107820 üzenetére
Pedig egy "éjszakai Pihenés Férfi Kalauz 14 Runshield Saucony" már csak név alapján is kéne.
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #107821 üzenetére
Igen, érzésre is magas, mutatta a "terhelés" miatti emelkedéseket a 24 órás is, holott viszonylag nyugis, sporttól mentes napom volt. Tartós a probléma, nem 1-2 hetes, elemcsere is volt.
Egész egyszerűen sokkal jobban merít a futás, még ha kényelmes tempón is tolom. Tavaly a felkészülés alatt simán meg volt szombat-vasárnap 2 órás félmaraton 150-es átlagpulzus körül. Most ha csak rövidebb távon is felveszem ezt a tempót, ami lássuk be nem túl pörgős, már bőven 150 fölé megy a pulzusom. Olyan értékeket produkál, mint 2,5-3 éve, teljesen újonc futóként.Másik irány lehet a tüdő / post covid hatások vizsgálata, erre még megpróbálom rábeszélni a háziorvost, hogy utaljon be.
@tisn: még a stressz terhelés is sokkal alacsonyabb idén, mint korábban volt.
-
tisn
addikt
válasz
Never79 #107813 üzenetére
Naaa kinek van ilyen csaja? 😀
nekem
multkor volt akciosan bondi 8 50k korul
nagyon vacilaltam, hiszen ami van, abban sincs meg 50km, alig futok, es lehet soha tobbet mar nem lesz rendszeres, van meg vagy 6 bontatlan mas tipusu cipom isaztan csak rabeszelt, hogy vegyem meg
es ez vegre vallalhato szinu, vagyis inkabb a lexebb cipom ami valaha volt -
tisn
addikt
válasz
Studi #107816 üzenetére
valami virus vagy long covid lehet. (esetleg stressy) en is tavaly tavasszal vegigjartam a kardiologiat, hasonlo eredmennyel.
es azota hol jo, hol nem jo a pulzusom. most is itt ulok es 95, oke meetingem lesz az kicsit stresszel, de 70 korul szokott lenni ilyenkor. (nyugiban meg 50-60)
legfeljebb ha hirtelen meghalok, majd boncolaskor kideritik mi volt
-
Peterhappy
őstag
válasz
Studi #107816 üzenetére
Nem jó hír, de a lényeg, hogy a szíved rendben van.
Érzésre is nagyon magas amúgy a pulzusod? Hasonló adatokat hozott a 24 órás is?A régi szíjam egy időben, elemcsere előtt konstans 15-20 ütéssel magasabb értékeket hozott, akkor meg még kevésbé voltam rutinos, simán elhittem, hogy valid értékeket látok viszont.
Ha valósak az értékek, próbálj sokat sétálni, illetve úgyis itt a tavasz, előkaphatod a bringád, úgyis szeretsz tekerni, hátha az is segít helyrerázni az alapodat.
Kitartás!
-
Peterhappy
őstag
válasz
INTELligent #107819 üzenetére
Meg sem nyitom.
Borzasztóan nagyon.Sajnos tele van ilyenekkel az internet, és nem tudnak vele mit kezdeni.
-
INTELligent
senior tag
Ez mennyire kamu oldal? Nagyon vagy borzasztóan? Mert ha igaz akkor veszek 10 pár cipőt.
https://www.sauconyfutocipo.com/
-
xy.zsolt
őstag
válasz
jackbacsi87 #107809 üzenetére
Na erre varrj gombot....ezen az adapteren a c-type mellett van mini usb csatlakozó is....gondoltam tesztelem azzal is....Nos, működik a töltés és az adatátvitel IS
Révbeértem....a Garmin tervezőmérnöke meg kapja be
Ha maguktól nem tudott vállalható megoldást találni legalább másolnák le a kínai tervezésűt (csak precízebben) és biztosítsák a már eladott óráikhoz grátisz.
End of the Story
-
Studi
veterán
válasz
jackbacsi87 #107804 üzenetére
Nem, háziorvoshoz mentem, elmondtam, hogy mi a helyzet, elküldött kardiológushoz. Ő szerencsére elég alapos volt, szóval mindent megnéztek. Alapvetően jó hír, hogy a szivemmel minden OK, másrészt így viszont továbbra is áll a kérdés, miért omlott így össze a teljesítményem.
-
Never79
tag
Nekem tegnap megjött 2 hoka mafate 4-es. 50 eft volt darabja (tudom itt az már nagyon drága🫣). Viszont nem 72 szóval spóroltam egy 3. cipőre valót. A történethez tartozik, hogy a barátnőm mondat vegyek 2-őt! Naaa kinek van ilyen csaja? 😀
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica #107811 üzenetére
Az első ~másfél perc, a bemelegítés hiánya miatt ennyi fért bele. Aztán a javasolt 2 perc, 5 perc 30 másodperces "futás".
Azt tudom a küszöbön 168-178 bpm körül kellett volna lennie a pulzusnak a Garmin szerint.
Mondjuk annyira nem foglalkoztam vele, volt is ahol a következő tempó előtti percben 160 bpm körüli pulzussal "maszatoltam".
Nem is emlékszem mennyin kellett volna lennie az óra szerint.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #107537 üzenetére
Megkaptam, a 46-os lett a kényelmesebb, van egy goratexes speedcrossom is az meg 45 1/3-ad, szóval itt is vannak még márkán belül is eltérések. Ennyi pénzért megtartom aztán majd szétrúgom terepen, aszfalton biztos nem mennék vele, a rebelhez képest szinte nincs csillapítása, még a ride15tr-hez képest se sok.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
xy.zsolt #107763 üzenetére
Fenix 6-nak is ilyen csatlakozója van. Van egy régi gyári kábelem, egy új meg egy utángyártott. Mindegyikkel tölt, csatlakozni nem akar. Illetve valamelyikkel csatlakozik, de csak ha kikapcsolom előtte. Rendeltem USB-C garmin csatlakozós kábelt, azzal ugyan ez van. Viszont rendeltem egy adaptert, usb-c kábelre dughatót. Na azzal megy!
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107807 üzenetére
amugy ugy szoktam
fajt a bokam, azert sem eroltettem.
tegnap valaki elment focizni, es hat nem tett neki jotszerk: amugy setalgatok, bicajozok, lehet ezeket sem kellene, de megorulnek itthon ulve.
-
Peterhappy
őstag
Es azt probaltad mar, hogy leszarod, mit mond a Garmin, es csak kocogsz, amig es ahogy jolesik?
Epp az a teljesitmenyallapot az egyik legnagyobb hulyeseg. Szerintem. Kapcsold ki. Kocogj ugy, hogy csak pulzust, vagy aktualis idot mutasson az ora.
Utolag raersz adatbuzulni.Jahh es a koronkenti riasztast is lodd ki!!!
-
tisn
addikt
elkezdtem ma kocogni, a garmin kiirta hogy teljesitmenyallapot -9, korrekt. meg is alltam, ilyen rossz erteket meg nem is lattam.
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica #107787 üzenetére
80-as evek elejen epult a palya,azota amennyire elfaradt epp olyan (itt-ott lyukak stb.)
Szoval jo lesz,csak tapoooosd.
Van ahol még olyan sincs szóval, jobb mint a semmi!Jelszo: "A 4:00-as iram mar a nagylanycsoport"
Na de meddig kell tartani
100 méter is elég?!Hogy futás is legyen...
A második 12 órásom után, Garmin 3 x 8 perc küszöböt javasolt. Igazából már tegnapra is, akkor érdeklődés hiányában elmaradt.
Meg hát csak jobb volt ma kisgatyában, a tüzes Endorphin PRO 2 kellett.
A bemelegítéssel igen jól sikerült...Kicsit el is gurult, érzem is. DE ilyen is kell.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy #107797 üzenetére
Köszönöm szépen. Ennél rosszabb ne legyen.
-
xy.zsolt
őstag
Na, megjött ez a töltő is [link] ...frankón a helyére pattan, stabilan is tart, tölti is az akkut, csak adatátvitel nincs
Mindegy, nekem már ennyi is elég, tegnap leadtam az elvárásaimból
-
tomcica
Topikgazda
válasz
sherlock82 #107796 üzenetére
szeeep
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest