Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rszmark
újonc
válasz INTELligent #102631 üzenetére
Köszi itt is!
Én nem készültem rá különösebben a versenyre lesz, ami lesz alapon, ezért nem tartottam taper hetet se miatt. Én is abban a hitben voltam, hogy 5:30 körüli átlaggal, nyugodtan futunk 5 órát, mert valami hasonló volt megbeszélve.
Aztán elindult a verseny és bekezdtünk egy 4:50-es körrel. Azt hittem, hogy csak azért nyomtuk meg, hogy kikerüljünk a forgalomból, de sajnos stabilan 4:55-5:00-ös átlagban mentünk ezután is.
Kb 32-33 km-nél borultam meg, szakadtam le és kapcsoltam túlélő üzemmódba, leginkább a jobb térdem adta meg magát, de általánosan nem voltak jók a lábaim és 41 km-ig fokozatosan lelassultam 6:00-ra.
Ezután felváltva sétáltam és futottam 1 km-t és azt hittem, hogy így fogok végigmenni, de 3x2 ilyen kör után túllendültem a holtponton és sikerült 2km-t 5:20 körüli tempóval abszolválni.
Ekkor vettem észre, hogy az élmenő már kiállt és Peterhappyvel azonos körön vagyunk és mivel nem tudtam, hogy van-e más abszolút első esélyes, meghúztam az utolsó ~30 percet, amennyire tudtam, kb 4:40-et átlagoltam az utolsó 6 km-n.
A chipes szőnyeges mérés botrányos volt, aszerint 34 kört mentem az 54 helyett és a szervező sem volt a helyzet magaslatán, a dobogókat is kb bemondás alapján variálták, bár ez jól jött, hiszen Peterhappy nem kapott volna érmet sem, pedig egyértelmű volt, hogy ő lett az első a Felnőtt kategóriában.
Ezzel így 150km jött össze eddig a héten, remélem holnap reggelre használható lesz a futómű, mert mivel alapból csak egy extrahosszú hosszú futás lett volna a verseny, többet terveztem a hétre, de lehet ennyinél megáll a számláló a hétre. -
rszmark
újonc
Nekem ilyenem van, bár megnézve szerintem van egy kis különbség a tavalyi és az idei között.
Nekem nagyon bejött, kényelmes és 0 fok környékén is elég szokott lenni. A kesztyű része nekem más, de van egy kabátom ugyanilyen/hasonló kesztyűkialakítással, nem túl vastag, de ha jól emlkészem mínusz 1-2 fokban még jó volt.
Illetve nem tudom, mennyire fontos infó, de csak egy zsebe van és az is elég kicsi, kb kulcsok férnek el benne csak.
-
rszmark
újonc
COROS pulzuspánttal van valakinek tapasztalata?
-
rszmark
újonc
válasz Peterhappy #101868 üzenetére
Kis pontosítás:
Hétfőn 0.-8.
Kedden 0.-6.
Szerdán 0.-9 Diákönkormányzattal együtt
Csütörtök, Péntek 2.- 7.
Ebben szétszórva azért van 7 lyukasóra, csak 30 óram van, de szörnyű leosztásban.És a kézi kedd, csütörtök 20:00-21:30
-
rszmark
újonc
válasz Peterhappy #101849 üzenetére
Sajnos relatív későn kezdtem, meg nem vagyok annyira tehetséges/nincs meg a sebességem az 5000-10000 méterhez, ellenben szerintem az állóképességem egész jó és bírom nagy edzésterhelést.
Matthieu Bonne nagyon érdekes, egy éve 131 km-t úszott megállás nélkül, most meg a 6 napos rekordot döntötte meg, brutál a csávó. Elvileg a 48 órával és a 10 napos/1000 mérföldes rekorddal is szemezget, de a 24 órára azt mondta, hogy az neki is lehetetlen. 2017-ben egy 4:15-ös maratonnal kezdett, 4 hónap felkészülés után. -
rszmark
újonc
Nekem sajnos "meccsről beesve" pont elég volt ez a kb 5 másodperccel gyorsabb km átlag, hogy "megfőzzem magamat" az első 12 km-n.
-
rszmark
újonc
Az újak nagy része vagy 25-30 körüli, nálam fizikálisan sokkal erősebb játékosok, vagy kiöregedett profi játékosok, de kicsit örülök is, hogy nem zúznak majd péppé meccseken, az a heti 2 labdás edzés kielégíti a kézilabda-igényemet jelenleg.
Meg ugye a sérülés miatt a tavalyi szezon vége kuka volt és a nyári alapozás is kiesett.
-
rszmark
újonc
Idén már csak heti 2 edzés és mivel egyesültünk egy másik csapattal, mert fel akarunk jutni NB2/B-be, sajnos kiszorultam a meccskeretből jelenlegi állás szerint.
A 45 kili után szerencsére nagyrészt padoztam (3. számú jobbszélső voltam, számítottam rá), arra a 5-10 percre meg összeszedtem magam.
-
rszmark
újonc
Előző szezonban heti 3 kéziedzés volt, amikor legtöbbet futottam, akkoehétköznap suli előtt 1 óra Z2 minden nap, délután ha volt kézi, akkor 1 óra Z2, ha nem akkor 15 km threshold/6-8 x 1km 5k pace/ 20x 1p on 1p off fartlek. Szombat 3h z2 vasárnap 2x 1 óra Z2.
Tavaly (10. )heti pár óra tanulással kitűnő voltam szerencsére, idéntől sajnos sokkal többet kell majd, mert egy ún. Nemzetközi Érettségi programban tanulok, ami keményebb, mint a magyar renszer.
-
rszmark
újonc
válasz bandus #101199 üzenetére
Tényleg szörnyű, de ha elkezdtem egyszer, akkor be szeretném fejezni.
Illetve UB-hez nagyon kevés vagyok, váltózni nem szeretnék, mert nem szeretnék véletlenül sem másokat cserbenhagyni, a Korinthoszt meg beszántották, más meg nem nagyon keltette fel az érdeklődésemet.
Illetve meg szeretném köszönni egy nagyon szimpatikus atommagfizikusnak, hogy a DNF előtti utolsó 10 km-n tartotta bennem a lelket.
-
rszmark
újonc
válasz Peterhappy #101182 üzenetére
Ha már így "le lettem buktatva", hogy csendes tagként olvasgatom egy ideje a fórumot, akkor bemutatkozom.
18 éves gimnazista vagyok, lassan 8 éve kézilabdázom, sprinteknél hosszabb távot labda nélkül sosem szerettem futni korábban, mert úgy gondoltam, annak nincs értelme.
Tavaly egy iskolai nyári táborban viszont egy kerékpáros barátom lefutott egy kb 220-250 méteres aszfaltcsíkon egy félmaratont és megtetszett a kihívás, ezért másnap én is lefutottam a távot, 2:15 körüli idővel, majd két nappal később ugyanott együtt lefutottunk egy maratont is vízen és 1 csomag gumicukorral (utólag lemérve közelebb volt az 50km-hez a táv) bruttó 7 óra fölötti idővel. Bár napokig alig bírtam mozogni, megtetszett a hosszútávfutás és október óta napi rendszerességgel futottam.
Idén áprilisban A Vivicittán taper nélkül, egy szombat esti és egy vasárnap délutáni meccs között egy jelentősen jobb, 1:32-es félmaraton sikerült, majd a Futókörök Napján, szintén rápihenés nélkül 4 óra és 45+ km után, 5km-vel vezettem és bár mentem volna tovább, de sajnos ki kellett állnom, mert aznap szintén meccsem volt és át kellett érnem.
Sajnos májusban lesérültem. A sérülés és a sok kihagyás meglátszódott és UTT130-on sajnos féltávig sem jutottam, 30km-nél kezdte megadni magát a térdem ( valószínűleg a rossz terhelés miatt) és 55 km-nél végleg elszállt és fel kellett adnom.
Végül az egész nyarat ki kellett hagynom és csak augusztusban sikerült egy szakembert találni, akivel sikerült megoldani a problémát és a héten újra el tudtam kezdeni futni rendszeresen.
A célom, hogy általánosan gyorsuljak, valamint majd a jövőben hosszabb ultratávokat teljesítsek. Az év hátralévő részét az edzésvolumen és tavaszi állapot visszaépítésére fogom fordítani.Jövő évre a terveim az XVIII. kerületi Futókörök Napja megnyerése (sajnálom Peterhappy ), valamint teljesíteni az UTT 65 km-es távját, illetve ősszel a Wizz Air Félmaratonon és Spar Maratonon új PBk megfutása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest